Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

10 bästa exemplen på en webbsida att prova idag

10 bästa exemplen på en webbsida att prova idag

Bygger du en webbplats och letar du efter exempel på en sidas webbplats?

Ensidiga webbplatser är ett utmärkt sätt för små företag att marknadsföra sina produkter och tjänster utan att skapa flera sidor.

Den här artikeln delar några av de bästa exemplen på en sidas webbplats som du kan använda för att inspirera din nästa webbdesign.

Vad är en ensidig webbplats?

En ensidig webbplats är en ensidig design som visar mer information när användaren rullar. Och istället för att visa en navigeringsmeny har ensidiga layouter sektioner för det olika innehållet som visas.

Till exempel kan det finnas ett hjälteområde högst upp på sidan, sedan ett om-sektion, dina tjänster och slutligen ett kontaktformulär eller CTA-knapp för att komma i kontakt.

Det fantastiska med den här webbdesignen är att den passar allt folk behöver veta om ditt företag på en enda målsida. På så sätt behöver användarna inte klicka sig vidare till andra webbsidor, vilket skapar en bättre användarupplevelse.

Och eftersom all din trafik går till en sida bör din ensidiga webbplats ha mycket högre omvandlingsfrekvenser.

Vanligtvis kan stora företag ha svårt att få in all information i en WordPress-design på en sida. Men om du driver en webbplats för småföretag, en marknadsföringsbyrå eller ett enskilt produktföretag, är denna typ av företagswebbplats ett utmärkt val.

Vad ska finnas på en ensidig webbplats?

Med tanke på att en ensidig webbplats bara har en enda sida är det avgörande att planera informationen du ska inkludera. Du behöver alla viktiga detaljer om ditt företag, din produkt eller tjänst, och utelämna extrafunktioner som inte bidrar till användarupplevelsen.

De flesta ensidiga webbplatser innehåller följande information:

 • Igenkännliga varumärkeselement som din logotyp och slogan
 • Ett avsnitt om vem du är och vad du gör
 • De produkter eller tjänster som ditt företag erbjuder
 • Förtroendeskapande sociala bevis som recensioner eller vittnesmål
 • En övertygande uppmaning att köpa nu eller lära dig mer
 • Ikoner för sociala medier för att hitta ditt varumärke på sociala nätverk
 • Kontaktuppgifter för potentiella kunder att komma i kontakt med
Läsa:  Är PPC värt det? Utforska värdet av betal-per-klick-annonser

Men vad du inkluderar på din sida beror till stor del på din typ av verksamhet.

En bra tumregel är att inkludera din mest avgörande information högre upp på sidan. På så sätt kan du engagera användare innan de tappar intresset.

10 vackra exempel på en webbsida

Vid det här laget vet du vad en ensidig webbplats är och vilken typ av information som ska inkluderas. Så låt oss dyka in och kolla in några fantastiska ensidiga webbplatsexempel från riktiga småföretag.

1. Elons toalett

Elons toalett är ett kreativt exempel på en sidas webbplats som gör två saker:

 1. Firar Elon Musks 50-årsdag
 2. Öka medvetenheten om tjocktarmscancer

När du först landar på webbplatsen ber den dig att slå på ditt ljud och klicka på knappen Starta. Nästa är en nedräkning av en raketuppskjutning som uppmanar dig att scrolla upp på sidan när den spränger ut i rymden.

Vad som följer är en visuell resa ut i rymden, med grafik som förklarar hur Elon Musk behöver en toalett för sin resa till Mars. När du bläddrar uppåt fortsätter det att förklara att vid 50 bör han börja testa för tjocktarmscancer och att det finns en hög överlevnadsfrekvens genom att testa tidigt.

Med sin toalett på både Mars och jorden kan han alltså fortsätta att testa och öka medvetenheten om denna fruktansvärda sjukdom. Och med en sista knuff mot Mars landar du högst upp på sidan med Stop Colon Cancer-logotypen.

Med tanke på graden av kreativitet som används i den här designen och det viktiga budskap som den driver hem, tycker vi att det här exemplet på en sida är svårt att slå.

2. Bugatti smartklockor

Om du har hört talas om Bugatti vet du att det är en lyxbilstillverkare med rykte om hög prestanda. Men det här exemplet på en sida på en webbplats är inte marknadsföring av en bil utan den första Bugatti-smartklockan.

Genom att scrolla igenom sidan drar varumärket nytta av sitt rykte med högkvalitativa foton av sina bilar och klockor. De använder också utrymmet för att visa upp sitt franska arv med en röd, vit och blå färgpalett.

Varumärket använder smart videobakgrunder och gifs för att demonstrera klockans funktioner.

Och mot slutet av sidan visar den en CTA-knapp i full bredd för att köpa klockan på Indiegogo. Plus, med FAQ-sektionen kan de svara på alla frågor innan potentiella kunder bestämmer sig för att köpa.

Läsa:  Headless Commerce: Evolutionen av att sälja online

Vi tycker att Bugatti har gjort ett fantastiskt jobb med att slå samman sitt varumärke och sitt rykte med lanseringen av sin nya produkt.

3. Mama Joyce Peppasås

Nästa är ett djärvt exempel på en sidas webbplats som marknadsför Mama Joyce Peppa Sauce. De primära egenskaperna hos denna design är den djärva, iögonfallande typografin och enkla färgpaletten.

När du rullar ner på sidan flyttas såsflaskan från vänster till höger, vilket gör att du lättare kommer åt innehållet. Därifrån kan du lära dig vad såsen är, var den kommer ifrån och till och med vilka rätter den passar bäst till.

I slutet av sidan ser du ett ärligt meddelande som förklarar att det är omöjligt att få en webbplats att smaka som såsen, så det är bara att prova. Och om det inte var nog, har muspekaren en animerad GIF som uppmanar dig att köpa nu.

Sammantaget tycks det här ensidiga webbplatsexemplet i alla rutorna samtidigt som varumärkets udda personlighet bibehålls.

4. Daniel Schuh Originals

Det här exemplet på en sidas webbplats skiljer sig lite från de andra på den här listan. Den har ett mer minimalistiskt tillvägagångssätt med sin neutrala färgpalett och sömlösa rullning.

Daniel Schuh Originals främjar hållbara vinställ och träskulpturer. Och varje avsnitt av webbplatsen flyttas sömlöst till nästa, och erbjuder alla detaljer som shoppare kan behöva.

Avsnitten på sidan inkluderar:

 • Hjälteområde
 • Produktlistor
 • Om avsnitt
 • Bildgalleri
 • Hållbarhetsinformation
 • Kontaktuppgifter

I slutändan har potentiella kunder en tydlig överblick över vad de får genom att köpa från detta varumärke.

5. Konstfestival för sågspån

Sawdust Art Festival har gjort ett utmärkt jobb med sin webbdesign på en sida för evenemang. Så fort du öppnar sidan ser du en iögonfallande bild, detaljer om när och var evenemanget äger rum och en CTA för att köpa biljetter.

Längre igenom sidan kommer du att lära dig vad festivalen handlar om, de utvalda artisterna och till och med ett Instagram-flöde som visar deras senaste bilder.

Men ännu viktigare, på flera punkter på sidan finns en uppmaningsknapp som bjuder in användare att boka sina biljetter.

Fördelen med att lägga till flera CTA-knappar är att det fångar människor i olika skeden av deras beslutsprocess. På så sätt, när de bestämmer sig för att köpa, finns knappen där utan några hinder som hindrar dem från att köpa.

6. Ljubicic Tennis Academy

Ljubicic Tennis Academy erbjuder ytterligare ett fantastiskt exempel på en sidas webbplats som är svårt att ignorera. När du landar på platsen ser du en bakgrundsvideo i full bredd som visar alla akademins bästa faciliteter.

Läsa:  Topp 3 SEO-plugins för WordPress

Varje sidavsnitt har en tydlig övergång med etiketter som förklarar vad den delen av sidan handlar om, inklusive:

 • Handla om
 • Team
 • Akademiprogrammet
 • Faciliteter
 • Partners
 • Ankomst
 • Kontaktinformation
 • Prenumerationsformulär

Och som en unik touch har markören en tennisbollsikon som expanderar på klickbara sidelement och drar till sig uppmärksamhet.

Med den moderna designen, högkvalitativa foton och viktig information är den här webbplatsen ett fantastiskt exempel på en ensidig webbplats som är bra.

7. Hareesh live

Ensidig webbdesign är inte bara begränsad till små företag. Som det här exemplet visar är de ett utmärkt sätt att marknadsföra dina färdigheter och erfarenheter.

Detta ensidiga webbplatsexempel från Hareesh är en enkel uppvisning av deras talanger som UI UX-designer. Den innehåller en portfölj, en om-sektion och ett enkelt sätt att komma i kontakt.

Även om designen inte är lika lång som andra exempel på den här listan, har den allt potentiella arbetsgivare behöver för att ta reda på mer om designern.

8. Lucibelle Paris

Lucibelle Paris är ett webbplatsexempel på en sida som marknadsför en enskild produkt: skönhetsmasken Ove. Direkt efter landning på sidan visas en animering i full bredd som visar hur produkten ser ut.

Den här videon följer dig när du rullar och illustrerar produktens funktioner och fördelar. Den övergår sedan till en enfärgad färg, vilket gör det lättare att se maskens efterverkningar.

Vi gillar särskilt avsnittet med vittnesmål från tidigare kunder. Ett sådant avsnitt hjälper till att övertyga folk om att din produkt gör vad den påstår, vilket minskar eventuella rädslor.

Slutligen, när du kommer till botten av sidan, möts du av prisinformation och en CTA för att köpa masken eller be om mer information.

9. No-Code Conf 2021

Vi älskar detta ljusa ensidiga webbplatsexempel från No-Code Conf 2021. Det har en djärv, modern design som är lätt att läsa och navigera i.

Du kommer att se allt du förväntar dig av en fantastisk ensidig webbplats, inklusive:

 • Information om konferensen
 • Information om högtalare
 • Varför du ska vara med
 • CTA för att registrera

Det vi älskar mest med den här sidan är avsnittet “Varför delta”. Genom att klicka på varje navigeringsobjekt visas nästa avsnitt med information. Det betyder att användare inte ens behöver rulla för att lära sig mer.

Sedan, i slutet av sidan, finns en ljus grafik med en CTA för att registrera dig för konferensen.

Läsa:  De bästa gratisalternativen att använda som ett Office-alternativ...

10. The Beyond

Nästa är ett vackert exempel på en sidas webbplats från The Beyond, en festival som inkluderar livemusik, artister och mer. Hjälteområdet på sajten ger dig en fantastisk ögonblicksbild av vad du kan förvänta dig av festivalen, och när du bläddrar får du veta vad festivalen handlar om och dess plats.

Efter en serie högkvalitativa bilder kan besökarna lära sig om festivaluppställningen, schemat och kostnaden för att köpa biljetter.

Längre ner finns en FAQ-sektion som tar upp de vanligaste frågorna, såsom information om resor, biljetter och evenemang.

Mot slutet av hemsidan finns ett kontaktformulär du kan fylla i för att anmäla ditt intresse.

Sammantaget är den här webbplatsen enkel och funktionell och gör ett bra jobb med att inspirera besökare att boka sina biljetter.

Hur man skapar en ensidig webbplats

Efter att ha tittat på de inspirerande exemplen på en sidas webbplats ovan kanske du undrar hur du gör en för ditt företag. Sanningen är att du inte ens behöver anlita en utvecklare för att bygga en ensidig webbplats.

Med webbplatsbyggare som Elementor kan du enkelt skapa en ensidig webbplats i WordPress. Och den goda nyheten är att vi har flera praktiska guider som hjälper dig att komma igång.

Så följ den här guiden för att lära dig hur du skapar en WordPress-webbplats. Och när din webbplats är igång, följ dessa steg för att skapa en ensidig webbplats i WordPress.

Där har du det!

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta några bra exempel på en sidas webbplats. Medan du är här kanske du också gillar dessa bästa push-meddelandetjänster för att få folk att komma tillbaka till din webbplats.

Tack för att du läser. Om du gillade den här artikeln, följ oss gärna vidare Youtube, Twitteroch Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.