Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

10+ bästa marknadsföringsautomationsverktyg för småföretag 2024

10+ bästa marknadsföringsautomationsverktyg för småföretag 2024

Letar du efter de bästa verktygen för marknadsföringsautomatisering för din webbplats för småföretag?

Att använda rätt verktyg kan göra din marknadsföring enklare, effektivare och bättre på att få kontakt med kunder. Det finns många alternativ där ute, och det är viktigt att välja verktyg som passar ditt företags behov och är lätta att använda.

I den här artikeln kommer vi att presentera några av de bästa verktygen för marknadsföringsautomatisering och hjälpa dig att förstå hur dessa verktyg kan hjälpa ditt företag att växa online.

Vad är Marketing Automation?

Marketing automation är ett sätt att använda programvara och teknik för att automatisera, effektivisera och mäta marknadsföringsuppgifter och arbetsflöden. Det betyder att du kan göra saker som att skicka e-postmeddelanden, göra inlägg på sociala medier och spåra dina webbplatsbesökare automatiskt istället för att göra varje jobb manuellt.

Det är som att ha en hjälpsam assistent som hanterar repetitiva uppgifter, vilket gör att du kan fokusera på andra viktiga aspekter av ditt företag.

Varför behöver ditt företag verktyg för marknadsföringsautomatisering?

Ditt företag behöver verktyg för marknadsföringsautomatisering eftersom de kan förbättra effektiviteten och effektiviteten.

Föreställ dig att ha en uppsättning verktyg som hanterar rutinmässiga marknadsföringsprocesser åt dig. Detta kan inkludera att skicka e-postmarknadsföringskampanjer, hantering av sociala medier och till och med kundrelationshantering.

Genom att automatisera dessa uppgifter sparar du tid och minskar risken för mänskliga fel. Dessutom erbjuder dessa verktyg värdefulla insikter om vad dina kunder gillar och inte gillar, vilket hjälper dig att skräddarsy dina marknadsföringsstrategier mer effektivt.

I huvudsak hjälper marknadsföringsautomatiseringsverktyg dig att nå rätt personer med rätt budskap vid rätt tidpunkt utan att göra allt själv.

Bästa marknadsföringsautomationsverktyg

När du utökar din onlinenärvaro är det viktigt att välja rätt verktyg för marknadsföringsautomatisering. Nedan kommer vi att dyka in i några av de bästa tillgängliga verktygen för marknadsföringsautomatisering, och lyfta fram deras funktioner, fördelar och hur de kan förändra dina marknadsföringsinsatser.

1. Uncanny Automator

Uncanny Automator är en av de bästa WordPress-automationsplugins. Ibland kallad “Zapier för WordPress”, den kopplar ihop dina befintliga WordPress-plugins för att skapa kraftfulla automationsrecept. Du kan till exempel länka ditt kontaktformulär till ditt e-postmarknadsföringsverktyg – utan att skriva en enda kodrad.

Med Uncanny Automator är det som att ha en annan teammedlem utan att behöva anställa mer personal. Den tar hand om alla tråkiga, repetitiva uppgifter som tar upp din tid.

Behöver du skicka uppföljande e-postmeddelanden, distribuera rabattkuponger eller dela användbart innehåll med kunder enligt specifika scheman? Uncanny Automator gör detta och mer, vilket ger dig tid att fokusera på andra viktiga delar av din verksamhet.

Plugin-programmet integreras med populära WordPress-plugins som WPForms, WooCommerce, Elementor och RafflePress. Du kan också använda den med andra verktyg som Google Sheets, Mailchimp, Slack, Zoom, Zapier och mer.

Vem är det till?

Uncanny Automator är för bloggare, småföretag, nystartade företag, ägare av e-handelswebbplatser och alla som vill effektivisera sin marknadsföring. Oavsett om du siktar på att ansluta WordPress-plugins, automatisera uppgifter eller skapa effektiva lärplattformar, underlättar detta verktyg belastningen.

Läsa:  7 bästa webbplatserna att köpa LinkedIn Post-aktier 2024 (Real & Instant)

Prissättning: Proversionerna av Uncanny Automator börjar från $149 per år. En gratisversion finns också tillgänglig.

2. OptinMonster

OptinMonster är ett av de bästa verktygen för optimering av potentiella kunder och konverteringsfrekvens. Det hjälper till att utöka din e-postlista och omvandla webbplatsbesökare till prenumeranter och kunder utan kodning.

Med OptinMonster kan du skapa olika opt-in-formulär, som popup-fönster och flytande staplar, med hjälp av dess enkla dra-och-släpp-byggare. Du kan konfigurera dessa så att de visas automatiskt baserat på utlösare som tid på din webbplats eller användarbeteende.

Dessutom, med avancerad inriktning kan du anpassa dina meddelanden och erbjudanden för olika målgrupper.

OptinMonster erbjuder A/B-testning, vilket låter dig jämföra olika opt-in-versioner och optimera dem för högre konverteringar. Den integreras också med populära e-postmarknadsföringstjänster som Mailchimp och Constant Contact.

Verktyget hjälper också till att förbättra kundresan och återta övergivna besökare. Du kan till exempel visa ett popup-fönster för exit-avsikter för att engagera användare på väg att lämna din webbplats och erbjuda dem en kupongkod eller rabatt.

Vem är det till?

OptinMonster är idealiskt för småföretagare som söker effektiva sätt att utöka sin e-postlista och marknadsförare som försöker öka konverteringarna. Dess lättanvända funktioner är idealiska för nybörjare och erfarna proffs som vill generera fler leads och förbättra sina marknadsföringsinsatser.

Prissättning: Prissättningen för OptinMonster börjar på $9 per månad när den faktureras årligen.

För mer information se denna recension av OptinMonster.

3. RafflePress

RafflePress är en av de bästa WordPress giveaway-plugins och en utmärkt lösning för att automatisera giveaways. Det hjälper till att driva trafik till din webbplats, öka varumärkesmedvetenheten och öka antalet prenumeranter med virala giveaways och tävlingar.

Med sin dra-och-släpp giveaway-byggare och förgjorda mallar är det enkelt att skapa en giveaway. Användare kan komma in genom att slutföra uppgifter som att registrera sig för ditt nyhetsbrev eller besöka dina sociala mediesidor.

RafflePress fungerar också bra med sociala medier, vilket innebär att folk enkelt kan dela din tävling med vänner. Dessutom ansluter den till populära e-posttjänster. På så sätt kan du automatiskt lägga till personer som kommer till din lista och skicka dem mer information senare.

Dessutom hjälper RafflePress dig att välja slumpmässiga vinnare med några få klick. Detta säkerställer att urvalsprocessen är snabb och rättvis.

Vem är det till?

RafflePress är för WordPress-webbplatsägare som letar efter ett enkelt sätt att köra giveaways och tävlingar utan kodning. Det är idealiskt för bloggare som vill ha fler prenumeranter, e-handelssajter som vill marknadsföra nya produkter och småföretag som vill nå en bredare publik.

Prissättning: RafflePress kostar från $39,50 per år.

4. FunnelKit Automations

FunnelKit Automations är en marknadsföringsautomatiseringsplattform för WooCommerce som hjälper dig att skapa sändningar och automatiserade kampanjer utan att lämna WordPress. Det låter dig enkelt ställa in arbetsflödesautomatiseringar för e-postkampanjer och SMS-marknadsföring.

Med sina förbyggda e-post- och sms-arbetsflöden kan du skapa kampanjer för övergivna vagnar, vård av potentiella kunder, återvunna kuponger och mer. Du kan också skapa anpassade arbetsflöden med dess e-postautomatiseringsbyggare.

Med dra-och-släpp-e-postbyggaren är det enkelt att anpassa dina standard WooCommerce-e-postmeddelanden så att de matchar ditt varumärke. Du kan till och med spåra öppningar, klick och intäkter med CRM-verktyg.

Läsa:  Hur OptinMonster sänkte kostnaden per förvärv med 47 % med Elementor

Vem är det till?

FunnelKit Automation är för alla som behöver ett kraftfullt men ändå användarvänligt verktyg för att automatisera marknadsföringsuppgifter. Oavsett om du driver ett litet företag, en byrå eller ett stort företag, kan FunnelKit Automation förenkla din marknadsföringsprocess och maximera din produktivitet.

Prissättning: FunnelKit Automations kostar från $99,50 per år.

5. Smash Balloon

Smash ballong erbjuder 5 olika WordPress-plugins som låter dig lägga till sociala medier på din webbplats. Plugins täcker YouTube, Twitter, Instagram, Facebook och TikTok. De är ett utmärkt sätt att automatiskt uppdatera din webbplats med engagerande innehåll i sociala medier.

Smash Balloon gör det enkelt att uppdatera din webbplats med nytt socialt innehåll. Dess visuella byggare är lätt att använda och erbjuder attraktiva layouter som du kan anpassa för att passa ditt varumärke.

Du kan anpassa dina sociala medier på många olika sätt. Du kan till exempel skapa ett köpbart Instagram-flöde för att locka nya kunder, en spellista med dina mest populära YouTube-videor eller till och med visa inlägg med en specifik hashtag.

Det bästa är att du inte behöver uppdatera dessa flöden manuellt. De uppdateras när du lägger till ett nytt inlägg i dina sociala medieprofiler.

Smash Balloon erbjuder också en Recensioner Feed plugin som låter dig sammanställa recensioner och vittnesmål och visa dem på din webbplats för att öka sociala bevis.

Vem är det till?

Smash Balloons plugins är för innehållsskapare som vill visa socialt innehåll på sina webbplatser. Detta inkluderar bloggare, influencers, småföretag och onlinebutiker med en WordPress-webbplats.

Prissättning: Smash Balloons plugins erbjuds alla separat för $49 per år. Du kan också få hela paketet för $299 per år.

För mer information, se vår Smash Balloon recension.

6. Ständig kontakt

Constant Contact är en av de bästa automationslösningarna för e-postmarknadsföring för småföretag. Det låter dig skapa e-postsekvenser som automatiskt skickas till nya prenumeranter. Du kan till och med skicka e-postmeddelanden baserat på abonnentens beteende.

Med Constant Contact kan du använda e-postmarknadsföring, marknadsföring på sociala medier och andra marknadsföringsverktyg online för att bygga relationer och driva försäljning eller donationer. Det gör det också enkelt att skicka regelbundna e-postmeddelanden, evenemangsinbjudningar och andra uppdateringar till dina kontakter.

Constant Contacts marknadsföringsautomatiseringsfunktioner kan spara tid genom att skicka e-postmeddelanden och sociala inlägg åt dig. Du kan också använda automatisering för att skapa droppkampanjer, segmentera din lista och skicka riktade meddelanden till olika grupper av människor.

Med detaljerade rapporter kan du se vad som inte fungerar och fatta datadrivna beslut för att förbättra dina kampanjer.

Vem är det till?

Constant Contact är för småföretag och ideella organisationer som vill skapa effektiv e-postmarknadsföring och andra marknadsföringskampanjer online. Det är en lättanvänd plattform med massor av resurser som hjälper dig att få ut det mesta av din digitala marknadsföring.

Prissättning: Constant Contacts e-postmarknadsföringsplan kostar från $20 per månad med grundläggande marknadsföringsautomatiseringsfunktioner. För avancerad automatisering kan du använda Email Plus-planen, som börjar på $45 per månad.

Alternativ: Du kanske också gillar ActiveCampaign eller Brevo (tidigare sendinblue).

Du kanske också tycker att dessa Constant Contact-integrationer är användbara.

Läsa:  1O kostnader du måste tänka på och ta hänsyn till när du startar ett företag

7. ChatBot

ChatBot är en populär livechatttjänst och en smart bot som kan interagera med potentiella kunder i realtid. Det är som att ha en virtuell assistent för din webbplats som är tillgänglig 24/7 för att svara på frågor direkt.

ChatBot kan hjälpa dig att automatisera kundfokuserade uppgifter, som att svara på kundfrågor, samla in kunddata och generera potentiella kunder. Genom att lära av din webbplats kan den erbjuda en mer personlig kundupplevelse än traditionella självbetjäningsalternativ.

När ditt företag växer kan det ta tid och ansträngning att hålla jämna steg med efterfrågan på support. ChatBot kan hjälpa dig att skala din supportverksamhet genom att automatisera uppgifter och hantera flera konversationer samtidigt.

Du kan till och med använda det för att minska kundsupportkostnaderna genom att automatisera uppgifter som för närvarande hanteras av mänskliga agenter.

Vem är det till?

ChatBot är en utmärkt lösning för småföretag, pedagoger och individer som behöver ett enkelt sätt att automatisera kundsupportuppgifter. Plattformen är lätt att använda och innehåller en visuell byggare för att skapa din chatbot utan kodning.

Prissättning: ChatBot kostar från $50 per månad för upp till 1000 chattar.

8. HubSpot

HubSpot är ett av de bästa säljautomationsverktygen och CRM-plattformarna. Det hjälper dig att växa genom att tillhandahålla marknadsförings-, försäljnings- och kundtjänstverktyg. Dessutom är det en molnbaserad plattform, så att du kan komma åt den var som helst med en internetanslutning.

HubSpots marknadsföringsverktyg hjälper till att locka besökare till din webbplats, omvandla dem till potentiella kunder och förädla dessa till kunder.

Dess marknadsföringsautomationsverktyg gör det också enkelt att skapa och automatisera marknadsföringskampanjer. Och med sin CRM-integration kan du schemalägga e-postmeddelanden, livechatt och mer.

Med HubSpots rapporterings- och analysverktyg kan du se detaljerade insikter om dina marknadsförings- och försäljningsresultat. Den erbjuder också en förutsägande lead-scoring-funktion för att prioritera leads baserat på specifika datapunkter.

Dessutom gör dess kundtjänstverktyg det enkelt att stödja kunder genom flera kanaler.

HubSpot erbjuder många integrationer med andra populära affärsverktyg, som Salesforce, Shopify och Gmail. Detta gör det enkelt för företag att koppla HubSpot till andra verktyg och effektivisera sina arbetsflöden.

Vem är det till?

HubSpot är för företag av alla storlekar, från små till stora företag. Det passar perfekt för företag som vill växa med inkommande marknadsföring och försäljningstekniker.

Prissättning: HubSpots CRM och den grundläggande HubSpot-planen är gratis. För de bästa funktionerna rekommenderar vi att du använder HubSpot Marketing Hub, som börjar på $33,60 per månad, faktureras årligen.

9. Zapier

Zapier är ett av de bästa verktygen för content marketing automation på marknaden. Det är en molnbaserad tjänst som kopplar ihop olika appar och tjänster för att automatiskt fungera tillsammans. Detta kan spara mycket tid och ansträngning och göra ditt liv mycket enklare.

Med Zapier kan du skapa “Zaps” som kopplar ihop olika appar och tjänster som frigör din tid så att du kan fokusera mer på att växa ditt företag.

Du kan till exempel skapa en Zap som automatiskt lägger till nya prenumeranter till din e-postlista när de registrerar sig för ditt nyhetsbrev. Eller skapa en Zap för en ny biljett i ditt kundsupportsystem när du får ett nytt supportmejl.

Läsa:  Vilka är nackdelarna med appar jämfört med webbplatser för mobilanvändare?

Du kan också använda Zapier för att automatisera personliga uppgifter, som att spara dina inlägg på sociala medier i en Google Drive-mapp eller automatiskt säkerhetskopiera din dator till en molnlagringstjänst.

Vem är det till?

Zapier är för alla som vill automatisera sitt arbete. Det är praktiskt för företag av alla storlekar, men privatpersoner kan också använda det för att automatisera personliga uppgifter.

Prissättning: Zapier erbjuder en begränsad gratis plan för upp till 5 månatliga zaps. Betalda planer börjar från $19,99 per månad.

10. Buffert

Buffert är bland de bästa verktygen för marknadsföring av sociala medier. Det hjälper dig att schemalägga, publicera och analysera inlägg på sociala medier, vilket gör att du kan spara tid, öka engagemanget och utöka din publik.

Med Buffer kan du schemalägga alla dina inlägg i förväg, så att du inte behöver logga in på varje konto och göra inlägg manuellt.

Det hjälper också till att öka engagemanget i sociala medier genom att du kan publicera högkvalitativt innehåll vid rätt tidpunkter. Dessutom kan du med dess analysverktyg spåra engagemang och identifiera områden där du kan förbättra.

Vem är det till?

Buffers användarvänlighet gör det till ett utmärkt alternativ för företag, bloggare och webbplatser av alla storlekar som vill spara tid, öka engagemanget och utöka sin publik på sociala medier. Det är lätt att använda och kommer nu med AI-funktioner för att göra hanteringen av sociala medier ännu mer produktiv.

Prissättning: Du kan komma igång med Buffers gratisplan, som låter dig ansluta upp till 3 kanaler. Betalabonnemang börjar från $6 per månad för 1 kanal.

Bonus Bästa Marketing Automation Tools

Om du behöver fler sätt att automatisera ditt företag, kanske du tycker att följande lösningar är användbara:

Notera: Vi har granskat de bästa verktygen för marknadsföringsautomatisering, inklusive Salesforce (Pardot), Adobe Marketo Engage, Keap, Ortto (Autopilot), Omnisend och andra. Men för att undvika valförlamning har vi beslutat att inte inkludera dem i den här listan med verktyg för marknadsföringsautomatisering.

Kom igång med Marketing Automation idag

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att hitta den bästa programvaran och verktygen för marknadsföringsautomatisering för ditt lilla företag. Lösningarna på den här listan kan hjälpa till med hantering av potentiella kunder, omnikanalmarknadsföring, transaktions- och marknadsföringsmeddelanden, kundkontakt och mycket mer.

Är du redo att automatisera fler av dina marknadsföringsuppgifter? Välj ett verktyg på den här listan och prova det!

Du kan också hitta följande bästa skyltfönster till hjälp i din sökning:

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.