Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

10 bästa WordPress-alternativen att använda 2024

10 bästa WordPress-alternativen att använda 2024

WordPress är den obestridda kungen av webbplatsbyggande, kontrollera 42 % av hela Internet, men det betyder inte att det inte finns alternativ som är bättre anpassade till dina individuella behov. Varje innehållshanteringssystem är byggt på olika sätt med olika kunder i åtanke.

Och lita på mig när jag säger att det inte finns någon brist på WordPress-konkurrenter att välja mellan. Men som med allt som är relaterat till webbplatser måste du överväga vilken typ av webbplats du bygger och din kompetensnivå.

En av de största anledningarna till att WordPress är så populärt är att du inte behöver någon kodkunskap för att bygga en sajt. Detsamma gäller inte några av de andra CMS på den här listan, så du måste hitta en som fungerar för dig.

Idag ska jag täcka de bästa WordPress-alternativen att överväga under 2024.

Vad gör ett bra innehållshanteringssystem?

Utan brist på CMS eller webbplatsbyggande plattformar är antalet alternativ uppriktigt sagt överväldigande. Således kan du enkelt ägna timmar åt att sålla igenom dessa plattformar innan de ens fångar ditt öga.

Vi tittade på fem nyckelkriterier när vi sammanställde den här listan, som inkluderar:

  • Frihet– Detta avgör hur lätt CMS är att använda, vilket utan tvekan är den viktigaste faktorn. Att få ut det mesta av ett innehållshanteringssystem beror helt på om du kan använda de verktyg som det tillhandahåller.
  • Presentation– Ingen gillar en långsam webbplats, och innehållshanteringssystemet du väljer har stor inverkan på det. Detta påverkar direkt sidladdningshastigheten och hur väl plattformen interagerar med programvara från tredje part.
  • SEO– SEO avgör hur din webbplats rankas i sökmotorer som Google. Ju högre du rankar, desto mer trafik får du, och nästan allt påverkar din SEO, så ditt innehållshanteringssystem är en viktig faktor eftersom det också påverkar allt.
  • Säkerhet– Internet är ingen säker plats. 30 000 webbplatser hackas varje dag 43 procent av dem tillhör småföretag. Du måste kunna försvara din sida och den information den innehåller.
  • Anpassningspotential– Alla har en viss vision för sin webbplats, och den visionen kan bara uppnås om man har den kreativa friheten att uppnå den. Många innehållshanteringssystem har begränsningar, så det är viktigt att hitta de som ger dig mer frihet.

Det här var kärnvärdena vi övervägde när vi sammanställde den här listan, men kom ihåg att det finns andra faktorer att ta hänsyn till. Den här listan är inte i någon speciell ordning, så utan vidare, låt oss komma till det.

Joomla är ett av de bästa CMS-alternativen till WordPress på grund av sin höga flexibilitet, men det måste sägas att det till skillnad från WordPress inte är nybörjarvänligt. Backend du använder är inte ett intuitivt val.

Användare spenderar ofta timmar på att försöka vänja sig vid det, och det saknar exempeldata när det först installeras. Joomla tillhandahåller dock exempeldata, men du måste hitta den i inställningarna för att importera den till Joomla.

Joomla är ganska likt WordPress när det kommer till plugins. Joomla har ett stort bibliotek med mallar och plugins som liknar WordPress-teman och plugins. Även om biblioteket inte är lika robust finns det många alternativ.

Tyvärr fortsätter trenden att Joomla är mer komplicerad att använda med dess plugins. Innehållshanteringssystemet använder siffror istället för namn för att rangordna dessa plugins, vilket gör dem svåra för nybörjare att spåra.

Ändå, när du väl har vant dig vid det, matchar det WordPress när det gäller kreativ frihet.

För redigering använder Joomla en redigerare som liknar den klassiska WordPress-layouten. Det är alltså ganska enkelt att skapa innehåll, men återigen, ingenting med Joomla är väldigt intuitivt. Redaktören tar dig till innehållet på både bloggen och sidan.

Det enda sättet att se skillnaden är klasssystemet. Det fungerar och man vänjer sig.

En av Joomlas främsta fördelar gentemot WordPress är att det generellt ger bättre prestanda, vilket också kan ge det en fördel vad gäller SEO. Detta för oss till säkerhet, en annan styrka hos Joomla.

Till skillnad från WordPress, där du behöver installera ett plugin för grundläggande säkerhetsfunktioner, är många inbyggda direkt i Joomla, vilket gör det säkrare direkt från lådan. Den kommer till och med bakad med SSL.

Fördelar med att använda Joomla

  • Ger användarna snabbare prestanda
  • SEO och säkerhetsverktyg är inbyggda i installationen
  • Solida anpassningsmöjligheter och ett bra urval av design
Läsa:  Inkludera dessa kritiska element i din försäljningsprovisionsstrategi för att säkerställa framgång.

Nackdelar med att använda Joomla

  • Inte intuitiv att använda
  • Publiceringsgränssnittet är en enda röra jämfört med WordPress
  • Du behöver en grundläggande förståelse för PHP för att kunna använda Joomla till dess fulla potential

Drupal är ett av de mest populära WordPress-alternativen, men det är mycket mer komplext än WordPress. Därför är det ett dåligt val för nybörjare. Detta kan ses när du försöker välja ett tema för din webbplats.

Drupal erbjuder inte ett stort urval av teman du kan använda, och de de erbjuder är ganska grundläggande. Detta eftersom Drupal är avsett för mer avancerade användare som kodar sina egna teman.

Som sådan, om du inte har denna expertis, måste du anlita en utvecklare för att skapa temat åt dig. Detta kan dramatiskt öka kostnaderna för en Drupal-sajt. Lyckligtvis har Drupal ett bra urval av moduler.

Moduler är motsvarigheten till WordPress-plugins, med tusentals att välja mellan, men fortfarande färre alternativ. Ett område där Drupal dominerar WordPress skulle vara säkerhet. Drupal är ett av de säkraste innehållshanteringssystemen på marknaden.

Det är därför Drupal var det bästa valet för statliga sajter som NASA. NASA dock ersatte Drupal med WordPress WordPress primära innehållshanteringssystem är enklare att använda och mycket mer omfattande för NASA:s behov.

Drupals redaktör är inte bra. Det är kanske det enklaste på den här listan som kan vara en riktig avstängning för bloggar. Även jämfört med WordPress klassiska editor saknar den många grundläggande funktioner.

Med det sagt kan det fortfarande få jobbet gjort, men förvänta dig inte många alternativ eller anpassningar för inläggsinnehåll. Ett område där Drupal utmärker sig är inom anpassade innehållstyper. De är mer flexibla än WordPress och lättare att implementera.

När det kommer till prestanda är Drupal ett lättviktigt innehållshanteringssystem som fokuserar på att skapa snabbladdade sidor och är bättre lämpat för stora sajter. Som sådan är det vanligtvis snabbare än WordPress, vilket är en välsignelse för SEO-insatser.

Fördelar med att använda Drupal

  • Starka säkerhetsåtgärder på plats under installationen
  • Byggd med anpassade innehållstyper i åtanke
  • Vanligtvis snabbare än den genomsnittliga WordPress-webbplatsen

Nackdelar med att använda Drupal

  • Valet av tema är dåligt och kräver ofta en utvecklare
  • Redaktören är väldigt grundläggande och saknar mer avancerade alternativ
  • Ett mindre urval av moduler jämfört med andra innehållshanteringssystem

Många kanske inte inser detta, men när WordPress först startade var det en enkel bloggplattform. Men när den växte i popularitet expanderade den till en plattform som kan bygga vilken webbplats som helst. Ghost är ett CMS som fokuserar uteslutande för att blogga.

Eftersom plattformen fokuserar på att publicera innehåll är den mycket enklare än många innehållshanteringssystem, men liknar ungefär WordPress. Gränssnittet är intuitivt med det mesta precis där de ska vara.

En av de mer utmärkande delarna skulle vara att den färgkodar allt så att användarna kan hitta det de letar efter med ett ögonkast. Färgerna sticker ut mot den vita bakgrunden, så det är ett riktigt bra designbeslut.

När det gäller den faktiska redaktören är Ghost ganska solid, men i slutändan faller det lite mindre än vad WordPress erbjuder, och till skillnad från WordPress kan du inte bara lägga till det du behöver.

Åtminstone inte alltid.

Ghost-tillägg, som är likvärdiga med plugins, är inte särskilt hållbara. Det är fortfarande ett växande bibliotek, så i många fall är det bara inte möjligt att hitta alla alternativ i WordPress, men det har allt en vanlig blogg behöver.

En aspekt av Ghost är anpassning. Det är bara inte robust och begränsar ofta utformningen av en webbplats.

Ett område där Ghost blåser WordPress ur vattnet är prestanda. Ghost har rapporterats vara mycket snabbare än WordPress, vilket skulle förbättra SEO och användarupplevelsens hastighetspoäng.

Ghost utmärker sig också när det kommer till SEO. Den innehåller flera funktioner som du vanligtvis behöver ett plugin för WordPress. Detta inkluderar automatisk fyllning av metadata, generering av XML-webbplatskartor och mer.

Fördelar med att använda Ghost

  • Blixtsnabb prestanda blåser WordPress bort
  • SEO-verktyg är inbyggda i plattformen för att hjälpa din blogg att växa
  • Den färgkodade designen gör användargränssnittet mycket intuitivt

Nackdelar med att använda Ghost

  • Begränsade designalternativ utanför traditionella bloggstilar
  • Pluginbiblioteket är väldigt litet, vilket gör det svårt att lägga till ytterligare funktioner
  • Ghost har inte många teman att välja mellan

PrestaShop är en populär e-handelslösning för att bygga webbplatser. Som sådan fokuserar den uteslutande på e-handel och riktar sig till nybörjare. Det är en plattform som är väldigt enkel att använda och sätta upp, vilket är lite ovanligt i e-handelslösningar.

När det kommer till att bygga en butik innehåller PrestaShop mer än 4 000 butiksmallar som fungerar som WordPress-teman. Det är ett gediget urval med något för de flesta nischer. Modeller lämnar vanligtvis gott om plats för produkter och visningsprodukter.

Om du är duktig på HTML kan du också bygga en mall som ger dig full frihet i butiksdesign.

Du kan visa all nödvändig produktinformation som pris, beskrivningar, kategorier, SKU-nummer och du kan till och med visa hur många produkter som finns kvar i lager. Den har allt du kan förvänta dig av en typisk e-handelsplattform.

När det kommer till betalningsgateways stöder PrestaShop alla större spelare som PayPal, Stripe, direkta kreditkort och mer.

Läsa:  15 bästa programvara för konstruktionsuppskattning 2024

En av PrestaShops starkaste sidor skulle vara dess inbyggda frakthanteringsverktyg. Kunder kan se hur mycket frakten är före kassan, vilket hjälper dem att se det verkliga priset.

Ofta när fraktkostnader läggs till det slutliga priset, överger kunderna vagnen, så att visa det faktiska värdet är en bra taktik. Och fraktbolag tillhandahåller denna information direkt till PrestaShop för att få de mest exakta priserna genom olika API:er.

Som en e-handelsplattform som hanterar kreditkortsinformation och annan personlig information är säkerheten ett allvarligt problem.

PrestaShop stöder flera säkerhetsåtgärder som SSL-certifikat, brandvägg, stark lösenordsupprätthållande och så vidare. Även om ingen plattform är helt säker från hackare, så länge du håller PrestaShop uppdaterad, borde det gå bra.

Fördelar med att använda PrestaShop

  • Relativt enkel installation jämfört med de flesta e-handelslösningar
  • Ett hälsosamt val av betalningsgateways stöds
  • Shipping Manager är ett mycket robust verktyg

Nackdelar med att använda PrestaShop

  • De flesta moduler är inte gratis, vilket kan öka priset dramatiskt
  • PrestaShop är långsammare än WordPress
  • Även om det finns många teman ser de oprofessionella ut

MediaWiki är en gratis wikimotor med öppen källkod. Den fokuserar på att använda samma design som Wikipedia för att skapa individuella wikis för ämnen. Detta ses ofta i vissa franchiseavtal som Game of Thrones eller videospel som Baldur’s Gate 3.

Som sådan är detta inte som andra WordPress-alternativ eftersom det gör något väldigt unikt och har blivit ganska populärt i detta utrymme. Praktiskt taget varje wiki du använder på webben använder MediaWiki.

Även om WordPress har wiki-plugins, är de bara inte lika robusta som MediaWiki.

Till sin design är det en wiki. Jag har förmodligen inte mycket att säga, men du kan anpassa utseendet för att bättre matcha franchisen, inklusive bakgrundsfärg, tapeter, teckensnittsfärg, teckenstorlek och så vidare.

I slutet av dagen kommer allt du skapar till stor del att likna Wikipedia, men med ett specifikt skal.

Mediawikis faktiska redigerare är en HTML-redigerare. Det saknar många funktioner som du kan hitta i WordPress, men de som är bekanta med HTML har inga problem att skapa innehåll på den.

En av dess starkaste drag skulle kanske vara dess internationalisering. MediaWiki finns på över 400 språk.

När det gäller säkerhet, så länge du håller din version uppdaterad, kommer du att klara dig. Se till att alla dina filer är behörighetsskyddade så att användare inte kan skriva till dem. Media Wiki har också ett bra urval av plugins.

Plugins är motsvarigheten till WordPress-plugins och alla möjliga saker för din webbplats. De flesta av dem är gratis, så de kan vara ett bra komplement till din webbplats. Kom bara ihåg att hålla dem uppdaterade för att vara säker.

Fördelar med att använda MediaWiki

  • SEO är enkelt och intuitivt för alla kompetensnivåer
  • Stöder mer än 400 språk
  • Utmärkt för samarbetsprojekt

Nackdelar med att använda MediaWiki

  • Inte lämplig för traditionella bloggar eller nätbutiker
  • Bristen på rättighetshantering gör integrationen i en företagswiki utmanande
  • Kan anses vara komplicerat om inte bekant med HTML

OpenCart är designad för att skapa e-handelswebbplatser. Den erbjuder alla verktyg och funktioner du behöver för att skapa en onlinebutik, och den gör allt detta på ett användarvänligt sätt. Som sådan kan vem som helst dra nytta av de verktyg som denna plattform tillhandahåller.

Medan WordPress med WooCommerce-plugin installerat blir ett kraftpaket för små och medelstora företag, briljerar OpenCart på stora e-handelssajter. En av de utmärkande egenskaperna när det kommer till e-handel är leveranspotentialen.

På denna plattform kan du välja mellan olika leveransmodeller, såsom fast pris, vikt eller produktspecifik leverans. Och detta är bara några av alternativen. Du kan lägga till totalt upp till 8 olika leveransalternativ som kunderna kan välja mellan.

Detta ger kunderna mycket mer flexibilitet och kan hjälpa till med de medlemskap du skapar eftersom de bara kan vara medlemmar.

När det kommer till att designa din butik erbjuder OpenCart ett gediget urval av teman att välja mellan. De är alla e-handelsfokuserade och typiskt utformade med olika nischer i åtanke. Även om det finns ett stort antal gratisalternativ, kan du också hitta betalalternativ.

Teman kan anpassas precis som WordPress, men du behöver HTML- och CSS-kunskaper för att göra det.

OpenCart har även några unika inbyggda säkerhetsverktyg som bedrägeriskydd, säkerhetstokens, IP-blockering med mera. Och precis som WordPress-plugins kan du installera plugins för att lägga till ytterligare säkerhetsåtgärder.

Produktredigeraren är ganska robust och erbjuder alla alternativ som finns i WooCommerce, men det finns en stor skillnad. OpenCart stöder inte massredigeringar, så du måste redigera produkter en i taget.

Fördelar med att använda OpenCart

  • Ett starkt urval av teman för alla typer av butiker
  • Generera enkelt kuponger och rabattkoder för att locka nya kunder
  • Användare kan dela produkter på sociala medier

Nackdelar med att använda OpenCart

  • Inga massredigeringsalternativ för produkter
  • SEO-funktionalitet saknas
  • Tillägg fungerar ofta inte bra tillsammans

Adobe Commerce (tidigare Magento) är en plattform fokuserad på e-handel. Den erbjuder alla verktyg du behöver för att bygga en onlinebutik, med den extra fördelen av full kompatibilitet med andra Adobe-verktyg.

När det gäller installationen kräver Adobe Commerce att användarna använder kommandoraden, vilket kan vara ganska utmanande för nybörjare. Som sådan rekommenderas det att du förstår grunderna i kodning eftersom det är nödvändigt för att få ut det mesta av denna plattform.

Läsa:  Att blomstra på den digitala marknaden: Hur man tjänar pengar online

Tyvärr slutar inte utmaningarna med att använda denna plattform med installationen. Även att lägga till plugins (liknande plugins) kan vara en skrämmande uppgift. Dessa plugins kräver ofta mer avancerade färdigheter att använda på din webbplats.

Lyckligtvis innehåller Adobe Commerce allt du behöver för en grundläggande butik, så plugins är valfria.

När det kommer till att designa din webbplats använder Adobe Commerce teman på ett liknande sätt som WordPress, men erbjuder i slutändan färre alternativ. Ett typiskt användargränssnitt för onlinebutiker är tillgängligt, skräddarsytt för olika marknadsnischer.

Det finns premiumalternativ tillgängliga, men för att få ut det mesta av plattformen måste du anpassa teman själv.

Naturligtvis vill alla att kunderna ska hitta sin butik, varför SEO är avgörande för alla sajter. Adobe Commerce innehåller flera inbyggda SEO-funktioner som butiker kan utnyttja för att förbättra sin ranking. Det finns också flera plugins du kan installera för att hjälpa.

Som en Adobe-produkt är Adobe Commerce också ganska säker. Om du håller den uppdaterad och installerar säkerhetsplugins kommer din webbplats att vara väl skyddad.

Fördelar med att använda Adobe Commerce

  • Ett gediget urval av teman för olika marknadsnischer
  • Inbyggda säkerhetsalternativ ingår
  • Kompatibilitet med andra Adobe-verktyg

Nackdelar med att använda Adobe Commerce

  • Kräver mer teknisk kunskap än WordPress
  • Pluginbiblioteket erbjuder främst premiumalternativ
  • Bättre som affärslösning

Zen Cart är en gratis e-handelslösning som låter dig bygga en webbplats. Att ladda ner själva programmet är ganska trivialt, men att få det till en webbserver är en annan sak. Det är rent av förvirrande och kan skrämma bort de flesta nybörjare.

När du väl har lyckats installera den är det inte så illa att använda Zen Cart. Det finns en inlärningskurva till en början eftersom gränssnittet inte är så intuitivt som du kan förvänta dig under 2024, men när du väl lär dig var saker finns är det lätt nog.

Zen Cart kommer med många bra e-handelsverktyg, till exempel fraktverktyg, men du behöver plugins för att lägga till vissa funktioner. Till exempel har de flesta betalningsgateways ett eget plugin att installera.

Tyvärr har Zen Cart-plugins ett rykte om att inte fungera bra med varandra, så var beredd på att göra lite felsökning. På tal om felsökning, Zen Cart-uppdateringar kan också orsaka problem. Som sådan krävs vissa webbutvecklingsfärdigheter.

När det gäller att anpassa utseendet på din webbplats finns det inte mycket att säga.

Zen Cart har ett bibliotek med teman att välja mellan, men de är ganska grundläggande teman. De flesta butiker köper premiumprodukter, men de har också stabilitetsproblem. Återigen måste du justera teman, så kunskap om kodning är viktig.

När det kommer till SEO-aspekterna av Zen Cart har den några av de grundläggande funktionerna du kan förvänta dig, som metadata, men inget utöver det. Tillägg kan hjälpa till att rätta till denna brist. Detsamma kan sägas om dess datasäkerhetserbjudande. Det är i bästa fall grundläggande.

Fördelar med att använda Zen Cart

  • Han har en aktiv gemenskap som hjälper till att lösa problem
  • Sortera enkelt produkter i kategorier och underkategorier
  • Skapa kuponger och specialerbjudanden för kunder

Nackdelar med att använda Zen Cart

  • Kräver erfarenhet av webbutveckling för att sätta upp och underhålla en webbplats
  • Plugins orsakar ofta konflikter med varandra
  • Webbplatsrapportering lämnar mycket övrigt att önska

Blogger har funnits länge och till och med före WordPress, men aldrig haft samma framgång. Det är en gratis bloggtjänst från Google som låter dig bygga en komplett blogg gratis, vilket naturligtvis lockar många användare.

Att vara en gratistjänst har dock många begränsningar, varför seriösa bloggare ofta undviker det.

När det kommer till tillgänglighet är Blogger en av de enklaste plattformarna att komma igång med. Allt du behöver är ett Google-konto och du kan skapa din blogg på några minuter. Att skapa innehåll för det är inte annorlunda.

Blogger ser ganska lik Microsoft Word och har flera funktioner som är lämpliga för bloggning. Där saker och ting blir svårare är att designa layouten på din webbplats. Blogger är inte särskilt anpassningsbart och du behöver HTML för att göra vad som helst med det.

Utan att använda HTML för att anpassa temat är de flesta ganska grundläggande och saknar kreativ känsla.

Det är värt att notera att innehållet du skapar på Blogger faktiskt inte tillhör dig. Google kan stänga av tjänsten när som helst och allt kommer att försvinna. Det kan till och med blockera ditt konto utan förvarning om innehållet bryter mot dess villkor och tjänster.

En sak som är mycket anmärkningsvärd med Blogger är säkerhet. Det ägs och drivs av Google och är därför mycket säkert. Det här är en sak du aldrig behöver oroa dig för när du använder Blogger.

Blogger är ett bra val för någon som vill testa bloggandet, men det har inte fått några större uppdateringar på flera år. Baserat på Googles historia kan den stängas av som många andra Google-tjänster.

Läsa:  Stellar Data Recovery: En av de bästa programvaran för dataåterställning

Fördelar med att använda Blogger

  • Du kan starta din blogg på några minuter
  • Möjliggör användning av ett anpassat domännamn
  • Ett enkelt användargränssnitt gör det enkelt att skapa och redigera bloggar

Nackdelar med att använda Blogger

  • Har inte fått några större uppdateringar på länge
  • Du äger inte riktigt din blogg
  • Att exportera från Blogger är komplicerat och kan påverka SEO

Moodle är en unik post i den här listan över WordPress-alternativ eftersom det är ett Learning Management System (LMS). Den fokuserar på att skapa utbildningsmaterial som onlinekurser i alla ämnen.

Den gjordes med alla färdighetsnivåer i åtanke. Som sådan är det väldigt enkelt att bygga onlinekurser med Moodle jämfört med andra LMS-system, inklusive LMS-plugins som tillhandahålls av WordPress. Och allt detta är tack vare dra och släpp spårbyggaren.

Det låter dig helt enkelt lägga till och dra kurselement till önskad plats. Det är också enkelt att sätta deadlines för innehåll och låta användare skicka in arbete för granskning. Naturligtvis kan du också bygga frågesporter och uppgifter på samma sätt.

Även om själva monteringen av banan är stor är det värt att notera att den initiala installationen bara kräver lite teknisk expertis. Därför krävs vissa grundläggande kodningsfärdigheter för att få din webbplats igång.

När det kommer till anpassning har Moodle inte ett stort urval av teman. Även om det finns teman att välja mellan, är anpassning ofta begränsad och bleknar i jämförelse med vad WordPress erbjuder.

Moodle erbjuder också ett robust urval av plugins som fokuserar på andra eLearning-verktyg för att utöka dina alternativ.

Tyvärr har Moodle, som är en dedikerad utbildningsplattform, inte många SEO-verktyg till sitt förfogande. Den har bara möjlighet att redigera metadata och inte mycket annat. Den rekommenderar att du bygger länkar till andra webbplatser för att förbättra SEO.

Eftersom huvudsyftet med ett LMS ofta är att sälja kursmaterial har Moodle naturligtvis ett komplett e-handelspaket för just detta ändamål. Du kan sälja kurser för en engångsavgift eller skapa en prenumerationsmodell som tillåter användare att behålla tillgången till innehåll.

Fördelar med att använda Moodle

  • Utmärkt kursbygge
  • Acceptera betalningar från alla större betalningsgateways som PayPal
  • Moodle-communityt hjälper medlemmar att lösa problem med webbplatsen

Nackdelar med att använda Moodle

  • Det saknar SEO-alternativ för att hjälpa dig växa organiskt
  • Användargränssnittet är lite föråldrat och kan vara förvirrande till en början
  • Betygsbokens funktionalitet är inte den bästa, och de flesta använder en tredjepartslösning

Vanliga frågor om WordPress-alternativ

Kan jag migrera min WordPress-webbplats till ett annat CMS?

Absolut! WordPress-webbplatser kan migreras till andra innehållshanteringssystem. Kom bara ihåg att att flytta från ett CMS till ett annat kan orsaka många problem som du måste hantera som är helt beroende av innehållshanteringssystemet.

Är WordPress-alternativ billigare?

Inte riktigt. WordPress i sig är faktiskt gratis att använda. Istället betalar användarna för webbhotelltjänster, och som tur är, eftersom WordPress är så dominerande, erbjuder webbhotell väldigt låga priser för sina tjänster. Detsamma kan inte sägas om fler nischade alternativ.

Behåller jag mitt domännamn om jag byter CMS?

Ja. Du kan behålla ditt domännamn när du byter CMS. Det finns några extra steg du måste ta för att få detta att hända, och det beror helt på innehållshanteringssystemet. Kontakta din nätoperatör för hjälp med denna process.

Kommer byte till WordPress-alternativ att påverka min SEO?

Ja. Även om du kopierar all din data till det nya CMS och behåller samma domännamn, på grund av den strukturella skillnaden mellan CMS:erna, måste sökmotorerna indexera om allt, vilket påverkar din SEO.

Är det möjligt att ansluta CMS?

Ja. Det är möjligt att integrera två innehållshanteringssystem för att överföra innehåll från det ena till det andra. Du kan till exempel använda Magneto och WordPress tillsammans. Magneto för att driva din webbutik och WordPress för alla andra behov.

Ska priset vara en faktor när man väljer ett CMS?

Ja, men inte så stor som man kan tro. En sak jag inte nämnde var priset, och det beror på att många av dessa verktyg är gratis och kostnaden beror på värdmiljön och vilka plugins du inkluderar. I slutet av dagen är prisskillnaden inte tillräckligt stor för att vara den avgörande faktorn.

Välj den bästa webbplatsbyggaren idag

Även om vi just gick igenom ett stort urval av WordPress-alternativ, är det bästa alternativet fortfarande WordPress. Det gör allt som dessa andra plattformar gör, men bättre och med fler alternativ.

Men om du inte använder WordPress är Ghost förmodligen det bästa alternativet för bloggar, och OpenCart är ett bra alternativ för WooCommerce, men återigen, det beror bara på vad din webbplats behöver.

Det bästa du kan göra är att testa flera plattformar och se vilken som fungerar bäst innan du bestämmer dig för en.

Varför letar du efter WordPress-alternativ? Vilket innehållshanteringssystem valde du?