Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

10 beprövade sätt att öka öppningspriser för nyhetsbrev

10 beprövade sätt att öka öppningspriser för nyhetsbrev

Att skapa ett fantastiskt nyhetsbrev är bara det första steget för att nå framgång med e-postmarknadsföring. För att få påtagliga resultat av dina e-postmarknadsföringskampanjer måste du få folk att faktiskt öppna din e-post, läsa ditt nyhetsbrev och klicka på en länk.

Tyvärr bara 21,5 % av dina e-postmeddelanden kommer att öppnas. Det är den genomsnittliga öppningsfrekvensen för e-post i alla branscher.

Om dina siffror är långt borta finns det strategier för hur du kan öka öppningshastigheten för nyhetsbrev som du kan införliva i din e-postmarknadsföringsstrategi.

I det här blogginlägget får du lära dig:

  • Varför e-postöppningspriser är viktiga.
  • Vad utgör en bra genomsnittlig öppningshastighet för e-post.
  • Beprövade strategier för hur du kan kicka igång dina e-postmarknadsföringskampanjer.

Låt oss börja.

Vad betyder öppningsfrekvens för e-post?

En öppen frekvens är andelen personer som öppnade ett e-postmeddelande av alla som fick det.

Öppningshastigheten för e-post spelar roll eftersom det är en nyckelindikator på framgång när man analyserar e-postmarknadsföring.

Här är en formel för att beräkna din öppningshastighet för e-post.

Vad är en bra öppningshastighet för e-post?

En bra genomsnittlig öppningsgrad för nyhetsbrev är cirka 17 % till 28 %. Men detta är bara en utgångspunkt. Du bör titta på din specifika branschgenomsnitt och jämför dina mätvärden med dessa siffror för att få en mer exakt genomsnittlig öppningsfrekvens.

Många faktorer kan påverka din genomsnittliga öppningsränta. Dessa inkluderar:

  • Ämnesradens längd och kvalitet.
  • Namnigenkänning av avsändaren.
  • Innehållsrelevans.
  • Leveranstid.

Om öppningsfrekvensen för ditt nyhetsbrev är under genomsnittet bör du ta en ordentlig titt på din e-postmarknadsföringsstrategi och ta reda på varför ditt nyhetsbrev inte når sin potentiella öppningshastighet.

Varför är mitt nyhetsbrev så lågt öppet?

Många marknadsförare kämpar med låga öppna priser på sina nyhetsbrev, vilket gör att de känner sig frustrerade och avskräckta. Men den goda nyheten är att det finns flera strategier du kan använda för att förbättra öppningshastigheten för e-post.

Låt oss först ta reda på varför dina prenumeranter inte öppnar din e-post.

1. Dåliga ämnesrader

Din ämnesrad är det viktigaste elementet när det gäller att få folk att öppna dina e-postmeddelanden. Se till att du använder ett kreativt, uppmärksammat språk för att locka läsare att klicka på din e-post.

Undvik ord som “gratis” eller “garanterat” som kan utlösa skräppostfilter, vilket resulterar i att din e-post aldrig når sin avsedda mottagare.

2. Otilltalande innehåll

Om dina tidigare e-postmeddelanden inte var tillräckligt intressanta eller relevanta för läsarna, kommer de inte att bry sig om att öppna några framtida e-postmeddelanden från dig.

För att öka öppningsfrekvensen för e-post, se till att du bara distribuerar användbart innehåll som motiverar läsarna att vidta åtgärder.

3. För många e-postmeddelanden

Att skicka för många e-postmeddelanden kan också leda till lägre öppningsfrekvenser eftersom mottagare kan börja tunna ut efter att ha blivit bombarderade av spammiga e-postmeddelanden från dig.

För att förbättra öppningshastigheten för e-post, försök att fördela hur ofta du skickar e-post så att mottagarna inte känner sig överväldigade av för mycket kommunikation från dig.

Läsa:  GrooveFunnels Review 2024 – Är det rätt trattbyggare för dig?

Genom att förstå orsakerna bakom din låga öppningsfrekvens kan du vidta åtgärder för att justera din marknadsföringskampanj och öka öppningsfrekvensen för e-post i framtiden.

Hur man ökar öppningspriserna för nyhetsbrevet

Om du vill förbättra öppningsfrekvensen för e-post för dina nyhetsbrev, här är 10 sätt att göra det.

1. Rensa upp din lista

Kontrollera att din e-postlista är aktuell och korrekt. Se till att e-postmeddelandena på din lista är giltiga, aktiva adresser så att mottagarna faktiskt kommer att få dina meddelanden.

2. Segmentera din målgrupp

Segmentering av e-postkampanjer kan leda till en jättestor 760 % ökade intäkter. Det beror på att segmentering av din e-postlista i olika kategorier baserat på intressen eller preferenser kan hjälpa dig att skapa riktade nyhetsbrev för varje grupp.

Om du till exempel har en restaurang i Kalifornien kan du skicka e-postmeddelanden till personer som bor i området och meddela dem om kommande specialerbjudanden eller rabatter. Eller om du säljer produkter online, kanske du vill rikta in dig på personer baserat på vad de har köpt tidigare så att de får relevanta produktrekommendationer.

Du kan också använda segmentering för att nå ut till potentiella kunder. Om någon har visat intresse för ditt varumärke men inte har köpt ännu, kan det vara just det som uppmuntrar dem att agera att skicka ett exklusivt erbjudande till dem.

Segmentering är också användbart när det gäller att mäta framgången för dina kampanjer. Genom att spåra olika segment separat är det lättare att se vilka grupper som är mer benägna att svara positivt och vilka som behöver mer uppmärksamhet.

Segmenterade e-postmeddelanden resulterar ofta i högre öppningsfrekvens och klickfrekvens eftersom läsarna känner att de får något som erbjöds specifikt till dem istället för allmänna meddelanden som skickades till alla prenumeranter.

Den här typen av personalisering hjälper företag att bygga relationer med kunder – från välkomstmeddelanden hela vägen till lojalitetsbelöningsprogram och vidare.

3. Skapa övertygande e-postämnesrader

De flesta bestämmer sig för att läsa eller hoppa över ditt e-postmeddelande baserat på ämnesraden. Därför är det mest effektiva sättet att öka öppningsfrekvensen för e-post att skriva en fängslande ämnesrad som kommer att tvinga läsaren att klicka på den.

Håll det kort och gott. Din ämnesrad bör vara kort men tillräckligt informativ för att folk ska veta vad som finns inuti utan att ge bort för mycket information. Allt som är längre än 8-10 ord kommer att börja förlora sin effekt.

Gör det relevant. Koppla din ämnesrad till något som är viktigt för din läsare genom att nämna en aktuell händelse eller trend relaterad till deras intressen.

Skapa nyfikenhet. Ställ frågor som väcker nyfikenhet och får folk att undra vad som finns i e-postmeddelandet – detta kommer att bidra till att öka öppettiderna avsevärt.

De ämnesrad kan skapa eller bryta ditt e-nyhetsbrev

Folk älskar listor eftersom de är lättsmälta. Att ta med siffror i ämnesraden ger läsarna en uppfattning om hur mycket innehåll som ingår utan att behöva läsa igenom långa textstycken.

Överväg att använda emojis eller kraftfulla ord för att fånga uppmärksamhet och sticka ut från andra e-postmeddelanden i någons inkorg.

Gör din e-post personlig genom att lägga till mottagarens namn i ämnesraden och första stycket i ditt nyhetsbrev. Du kan till och med anpassa ett erbjudande eller en rabattkod baserat på individuell användarhistorik från tillgänglig information i din databas. Detta hjälper till att skapa en känsla av rapport mellan avsändare och mottagare, vilket ökar sannolikheten för ett positivt svar.

Läsa:  Hur du återanvänder din podcast från och med nu

4. Skriv en utmärkt e-postkopia

Innan du skriver din e-postkopia är det viktigt att förstå vem du skriver för. Vilka är deras intressen, preferenser, behov och smärtpunkter som din produkt kan hantera?

Använd en samtalston i ditt nyhetsbrev så att läsarna kan relatera till vad du erbjuder. Undvik jargongfyllt fackspråk som bara ett fåtal människor kan förstå.

För att skapa en inbjudande atmosfär för läsarna, undvik komplicerade ord som “följaktligen” eller “använda” och välj enklare termer som “så” eller “använd”, som ger samma innebörd utan att låta alltför formellt.

Gör ditt innehåll skanningsbart. Människor läser i allmänhet inte e-postmeddelanden ord för ord, tack vare informationsöverbelastningen.

Först kommer de att titta på rubriken och bestämma om de vill läsa mer eller gå vidare. Om rubriken får deras uppmärksamhet, kommer de att skanna kroppstexten och leta efter allt som fångar deras blick. Som sagt, se till att varje avsnitt har sin egen rubrik som sammanfattar vad som finns under den så att läsarna inte behöver gräva runt.

Den genomsnittliga personen spenderar bara 15 sekunder på att titta på ett e-postmeddelande innan han går vidare. Därför måste du få fram din poäng inom de första meningarna i din texttext och övertyga läsaren att stanna kvar på sidan till slutet.

Ett vanligt misstag som många marknadsförare gör är att fokusera för mycket på produktegenskaper istället för produktfördelar. Att beskriva en kamerans upplösning i megapixlar kan till exempel låta bra, men att förklara hur förbättringen av bildkvaliteten ger bättre bilder skulle vara ett mycket bättre sätt att ansluta till din publik.

Varje e-postmeddelande måste ha en uppmaning (CTA) som uppmanar läsaren att vidta åtgärder – oavsett om det är att registrera sig för en nedladdning av e-böcker eller köpa något av dig. Se till att din CTA har ett incitament för läsaren att klicka på den.

Om du behöver hjälp med copywriting kan ett AI-verktyg som WriteSonic vara din idealiska partner. Denna kraftfulla AI-skribent kan generera vilken typ av innehåll som helst – från korta Instagram-texter till e-postkopia till 7 000 ord långt innehåll!

Berätta bara för AIMEE vad du vill att den ska skriva så får du ett välarbetat e-postmeddelande som säkert kommer att öppnas av dina prenumeranter.

5. Anpassa ditt meddelande

Att anpassa varje meddelande kan avsevärt öka öppettiderna, eftersom detta visar mottagarna att de inte bara är en statistik på din e-postlista. När läsare ser sitt namn i ämnesraden eller i början av ett e-postmeddelande kan de vara mer benägna att läsa vidare.

Ett annat sätt att anpassa innehåll är genom riktade annonser på sociala medieplattformar som Facebook, Twitter och Instagram. Genom att rikta in dig på specifika målgrupper baserat på intressen, åldersintervall och plats kan du skapa kampanjer som talar direkt till potentiella kunder på ett språk som de förstår.

Här är ett personligt e-postmeddelande från Alaska Airlines

Dessutom kan personliga rekommendationer på e-handelssajter hjälpa till att öka konverteringsfrekvensen eftersom shoppare känner att det finns någon där ute som förstår dem. Till exempel använder Amazon algoritmer för prediktiv analys som föreslår artiklar som liknar eller är relaterade till de som redan har setts av kunder – vilket gör att kunder kan hitta artiklar som de inte vet att de behöver.

6. Erbjud incitament

Prova att erbjuda incitament inom nyhetsbrev som rabatter eller exklusiva erbjudanden endast tillgängliga genom att prenumerera. Detta uppmuntrar läsekretsen samtidigt som det ger värde, vilket gör läsarna mer benägna att öppna den här typen av kommunikation i framtiden.

Läsa:  Så här påverkar Googles grundläggande webbviktigheter din SEO

7. Hitta rätt timing

Ett annat sätt att förbättra öppna priser är genom att optimera tidpunkten för när du skickar ut nyhetsbrev. Du vill hitta en balans mellan att skicka dem tillräckligt ofta så att folk inte glömmer dig, men inte för ofta för att få dem att avsluta prenumerationen från din lista.

Överväg att testa olika tider på dygnet eller veckodagarna när du skickar ut nyhetsbrev eftersom olika målgrupper har olika scheman eller vanor.

Om du vill vara säker på att dina e-postmeddelanden läses är det viktigt att hitta den optimala sändningstiden. Även om det inte finns ett enskilt svar, MailChimps data kan hjälpa dig att avgöra när som är bäst för din målgrupp.

Marknadsförare skickar ofta e-postkampanjer under mitten av veckan

MailChimp finner att tisdag till torsdag har ungefär samma öppningskurser. Det betyder att om du letar efter konsekventa öppningar och klick bör dessa dagar stå högst upp på din lista. Tänk dock på att fredagar tenderar att ha något lägre öppettider än andra vardagar – så justera därefter.

Överraskande nog kanske helgerna inte är så dåliga som förväntat när det kommer till e-postengagemang. Faktum är att MailChimp fann att e-postmeddelanden om hobbyer fungerade bäst under helgen, så om ditt innehåll faller inom denna kategori eller en annan liknande nisch (som resor), överväg att skicka ut ett e-postmeddelande på lördag eller söndag.

Det är också värt att notera att personalisering spelar en viktig roll även här. Om någon registrerar sig för ditt nyhetsbrev på onsdag eftermiddag men aldrig kollar sin inkorg förrän på fredag ​​morgon, kanske du vill vänta innan du skickar nytt innehåll till dem.

När du har bestämt vad som fungerar bäst för dig och dina prenumeranter, håll dig till det. Människor kommer att uppskatta regelbundenhet och kommer att förvänta sig nyhetsbrev från dig vid vissa tidpunkter, vilket gör dem mer benägna att engagera sig i framtida e-postmeddelanden.

8. Format för mobil

Om ditt nyhetsbrev inte är optimerat för mobila enheter, då går du miste om mycket!

Med mer än hälften av alla mejl som nu läses på mobila enheter vill du vara säker på att ditt nyhetsbrev ser bra ut på en smartphone eller surfplatta. Det tar bara några sekunder att förhandsgranska meddelandet i flera format, men det kan göra stor skillnad i hur läsarna uppfattar ditt företag.

När du skapar ett e-postmeddelande i en marknadsföringsautomatiseringsplattform som Hubspot eller Mailchimp, var noga med att kontrollera hur meddelandet ser ut på olika enheter. Detta inkluderar både Android- och iOS-produkter eftersom de ofta visas annorlunda på grund av olika operativsystem. Du kan behöva justera teckenstorlekar och radavstånd så att texten är lätt att läsa på mindre skärmar.

Håll också bilderna små så att de inte tar upp för mycket utrymme när de visas från en mobil enhet.

Var uppmärksam på länkar i dina meddelanden – de ska vara lätta för människor att klicka med tummarna på små tangentbord. Se till att knapparna är tillräckligt stora för någon med stora fingrar.

Om du har flera länkar i ett meddelande, överväg att gruppera dem i en uppmaningsknapp istället för att ha flera separata utspridda i brödtexten. Detta kommer att minska röran och göra det lättare för läsare som tittar på din e-post från sina telefoner.

Läsa:  Buffer vs Zoho: Vilket är det bättre verktyget för hantering av sociala medier?

När det gäller innehåll, skriv korta ämnesrader som passar inom teckengränsen som de flesta e-postleverantörer ställer (vanligtvis runt 50 tecken). Längre ämnesrader trunkeras när de öppnas på en mobil enhet – inte något du vill ska hända om du hoppas på maximala engagemangsgrader.

Behåll dina e-postmeddelanden mobilvänligt

9. Undvik skräppostliknande metoder

Det är viktigt att undvika skräppostliknande metoder när du skickar e-postmeddelanden eftersom detta kan påverka din e-postleverans negativt. Spamord är ord som sökmotorer och e-postfilter använder för att identifiera e-postmeddelanden som de tror kan vara oönskade eller olämpliga.

Exempel på dessa ord inkluderar “rea”, “deal” och “gratis”. Om du använder något av dessa i ämnesraden eller brödtexten i ditt e-postmeddelande, kommer det sannolikt att hamna i en skräppostmapp.

Förutom att undvika spamspråk är det också viktigt att begränsa antalet länkar som ingår i ett e-postmeddelande. För många länkar kan verka misstänkta och utlösa en röd flagga för ett filtersystem. En bra tumregel är inte mer än tre externa länkar per e-postnyhetsbrev – en för varje sociala mediekanal du har aktiv plus en ytterligare länk för det innehåll du vill att läsarna ska utforska, till exempel din webbplats eller blogginlägg.

Du bör också överväga att bli certifierad av en tredjepartsgranskare som Return Path, vilket kan hjälpa till att öka öppettiderna. Denna certifiering kommer att bekräfta att meddelanden som skickas från din domän är legitima och inte kommer från skadliga källor – vilket ger mottagarna förtroende för att de är säkra att öppna.

Om möjligt, försök att använda dubbla registreringsformulär som kräver att användare bekräftar sin prenumeration innan de får några nyhetsbrev. Detta säkerställer prenumeranter av högre kvalitet som faktiskt vill ta emot det du har att erbjuda istället för bara slumpmässiga främlingar som kanske aldrig öppnar något du skickar.

10. Skapa ett igenkännbart avsändarnamn

Avsändarnamnet du använder i dina e-postmeddelanden kan göra stor skillnad i dina öppna priser.

När du väljer ett avsändarnamn, välj ett som är lämpligt för den typ av e-post du skickar ut. Om du till exempel skickar reklammeddelanden om produkter eller tjänster kan det vara mer effektivt att använda något som “kampanjer@dittföretag.com” än att bara använda “info@dittföretag.com”.

Undvik att använda generiska namn eller e-postadresser som inte svarar mot svar såsom “[email protected]”, eftersom dessa kan ses som misstänkta och markeras som spam innan de ens öppnas.

Det är också viktigt att lägga till någon form av personlig touch, som “[email protected].” Detta ger en vänlig atmosfär som gör att människor mer benägna att öppna och läsa din e-post.

För innehållsmarknadsföringsändamål är det också fördelaktigt att lägga till en del av ditt varumärke eller företagsnamn så att folk vet vem exakt e-postmeddelandet kommer från. Att göra detta kan hjälpa till att öka klickfrekvensen på länkar som är inbäddade i e-postmeddelanden och öka det övergripande engagemanget.

Slutsats

Öppningshastigheter för e-post är ett viktigt mått inom e-postmarknadsföring. Att förstå vetenskapen bakom dem kan hjälpa dig att fatta mer välgrundade beslut om dina e-postkampanjer och öka dina chanser att lyckas.

Från att testa ämnesrader till att optimera e-postdesign, det finns många sätt att öka öppningsfrekvensen för nyhetsbrev. Med dessa 10 beprövade strategier kommer du att kunna se en förbättring av dina öppna priser och nå fler kunder med varje kampanj.

Kämpar du för att få dina e-postmeddelanden öppnade? AI kanske bara är svaret! En smart bot som AIMEE kan hjälpa dig att skriva catchy, personliga e-postämnesrader och kopiera på nolltid.