Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

10 idéer för att utveckla din digitala marknadsföringsbyrå

10 idéer för att utveckla din digitala marknadsföringsbyrå

Att utveckla en digital byrå kan vara utmanande. De flesta av våra 1500 kunder är digitala byråer, och vi har haft turen att lära oss mycket av dem om taktiken som används för att växa.

I den här artikeln kommer vi att destillera en del av denna kunskap, och täcka saker som generering av potentiella kunder, utnyttja dina relationer och verktyg.

Bortsett från: Om du precis har börjat, var noga med att kolla in vår guide om hur du startar en digital marknadsföringsbyrå och vår Digital Agency Lean Canvas-mall för planering av alla aspekter av ditt företag från din USP (unika säljförslag) till mål, tjänster, personal etc.

Möjligheten

Enligt Clutch.co, det finns över 55,3 000 digitala marknadsföringsbyråer över hela världen! Det skulle vara en underdrift att säga att det digitala byråutrymmet är konkurrenskraftigt. Men var inte besviken eftersom den digitala marknadsförings- och reklambranschen är värd 322 miljarder dollar i ögonen, enligt ReportLinker.

De flesta av våra byråkunder tävlar om en bit av denna paj. Det vi har sett över tid är att mindre och nischade byråer i allt högre grad slår ut de stora spelarna. Ta en konkurrensutsatt marknad som australiensiska marknaden, till exempel. Mindre oberoende byråer växer snabbt och står för nästan tre fjärdedelar av marknaden. I Australien föredrar marknadsförare på varumärkessidan att arbeta med mindre, specialiserade “indy”-byråer snarare än de större etablerade nätverken:

Hur man utvecklar en digital marknadsföringsbyrå

Alla som driver en digitalbyrå kommer att berätta hur svårt det är. Det är här egenskaper som passion, envishet och motståndskraft är avgörande för när det blir tufft blir det riktigt, riktigt tufft. En av de svåraste utmaningarna för en byrågrundare är kanske hur man kan växa sin byrå. Entreprenör Tim Stodz säger det bäst:

Att driva en byrå är som att springa uppför en rulltrappa. Så fort du slutar gå framåt går du bakåt.

Tillväxt och nya affärer håller inte bara lamporna tända utan gör att du kan skala byrån för att öka intäkterna, anställa mer personal och betjäna större kunder. Att odla en ständig ström av högkvalitativa nya potentiella kunder hjälper till att driva din byrås tillväxt för att uppnå dina expansionsmål.

Vi pratade med ett antal byrågrundare och -chefer för att lära sig deras beprövade tips för att växa sina digitala byråer och sammanställde våra favoriter nedan:

    1. Utnyttja din viktigaste tillgång – ditt folk
    2. Ge potentiella kunder pseudostrategisessioner
    3. Rank för dina målsökord i din stad
    4. Starta en podcast
    5. Förvandla din byråwebbplats till en leadgenereringsmaskin
    6. Fånga all positiv feedback på offentliga forum
    7. Använd en ledningsmagnet för att fånga ledningar
    8. Engagera ditt lokala samhälle och var experten
    9. Bygg relationer med auktoritetspersoner i din nisch
    10. Erbjud aktiva framtidsutsikter en gratis revision

1. Utnyttja din viktigaste tillgång – ditt folk

Tanke ledarskap. Det är potentiellt den mest överanvända frasen inom marknadsföring!

Nu när vi alla har rullat på ögonen måste vi prata om kraften i tankeledarskap i kombination med en “icke-exklusiv distributionsstrategi”.

I ett B2B-sammanhang är byråns LinkedIn Company Page i allmänhet den primära innehållsdistributionskanalen. Men genom att betrakta varje anställds LinkedIn-profil som en ytterligare distributionskanal kan en byrå snabbt öka sin räckvidd (organiskt och autentiskt) på LinkedIn i en icke-exklusivt sätt.

Läsa:  SEO för teknikföretag: 5 exempel på mördarstrategier

Som ett exempel låt oss säga att en byrå publicerar en uppdatering på LinkedIn som täcker de bästa tipsen för småföretag att använda lokal SEO med en länk till en bloggartikel på deras webbplats. Det är väl och bra, men tänk om den byrån också internt informerade alla sina anställda om den lokala SEO-artikeln och frågade dem vad deras rekommendationer och tankar var om ämnet. Sedan publicerar alla anställda individuellt på LinkedIn från sina egna profiler med sina egna insikter och personliga perspektiv som länkar till artikeln på byråns hemsida.

Detta tillvägagångssätt är bra eftersom det är ömsesidigt fördelaktigt för både byrån och den anställde. Byrån utnyttjar en icke-exklusiv distributionsstrategi över sin egen företagssida och alla anställda som gör inlägg om den. Detta ökar den sammanlagda räckvidden för innehållet sedan det publiceras från flera personliga profiler. PLUS att det är fantastiskt för de anställda eftersom det bygger trovärdighet bland sina kamrater och etablerar/förstärker dem som tankeledare i sin bransch. Det är en win-win!

Anastasia Masters från G2 rekommenderar att du fördubblar den här strategin genom att hjälpa dina anställda att bygga bättre personliga varumärken på LinkedIn:

Överväg att vara värd för professionella headshots för ditt företag två gånger om året. Även om detta har en kostnad förknippad med det, är ditt team mer benägna att dela innehåll när de känner sig säkra på sin egen profil. Ett professionellt fotograferat foto kan hjälpa till att öka det självförtroendet.

2. Ge potentiella kunder pseudostrategisessioner

Kyle Smendziuk, medgrundare av den kanadensiska digitala byrån WebMarketers, intervjuades i podcasten Digital Agency Series där han diskuterade sina bästa tips för att bygga nya potentiella kunder. WebMarketers använder Embeddable Audit Tool på sin webbplats för att fånga potentiella kunder. För responsiva leads (som klickar eller svarar på e-postmeddelanden) följer de upp med vad Kyle kallar “pseudo-strategisessioner” som är Loom webbkamerainspelade sessioner med någon från deras team som analyserar den potentiella kundens webbplats och ger dem råd om saker de kan förbättra och optimera.

Dessa snabba videosessioner är enkla att producera men supereffektiva för potentiella kunder eftersom de får några minuters mänsklig analys av sin webbplats och de får omedelbart värde från WebMarketers-teamet.

3. Rank för dina målsökord i din stad

De flesta byråer betjänar lokala kunder i sin stad. Trots ökande exempel på varumärken som arbetar med byråer över stat, lands eller till och med kontinentgränser, är majoriteten av byrå-klientrelationer lokala. Detta innebär att byråer måste tänka mer som tegelmarknadsförare och utnyttja lokal SEO för att rankas högt för sina servicevillkor tillsammans med platsvillkor (stad, stat, provins, etc).

Detta innebär också att du skapar separata tjänstesidor för varje stad eller region, gör anspråk på din Google My Business-profil (GMB) och regelbundet publicerar lokala uppdateringar på din GMB-profil.

Till exempel är rangordning för termer som de nedan perfekta om din byrå erbjuder dessa tjänster på den amerikanska östkusten:

 • digital marknadsföringsbyrå new york
 • seo byrå philadelphia
 • webbdesign baltimore

Max DesMarais, marknadsstrateg på digital marknadsföringsbyrå Vital design säger att för att uppnå starka lokala sökrankningar måste byråer praktisera vad de predikar.

Alltför ofta ser vi byråer som inte har en strategi för innehållsmarknadsföring, som inte riktar in sig på rätt sökord, som inte visar digitala annonser och som inte praktiserar omvandlingsfrekvensoptimering.

Alla dessa strategier ger inte bara starka resultat för Vital Design (över 1 000 organiska leads per månad) utan lär dem också värdefulla insikter som ytterligare hjälper till att optimera och förfina klientarbetet. Detta är en fantastisk biprodukt av att praktisera det du predikar som byrå!

Dan Rawley från Hive SEO-tjänst har en separat kanal för innehållsmarknadsföring för sin byrå på Medium för att lägga upp auktoritativt expertinnehåll.

Läsa:  Hur man ber om bakåtlänkar utan att tigga

4. Starta en podcast

Lee Wallis, chef för digital marknadsföring på den australiensiska digitala byrån Spännande media lanseras Morgonkicken affärsinspirationspodcast i början av 2020. Liksom de flesta digitala byråer har de jagat mätvärden i toppen av tratten som visningar och räckvidd men säger att 2021 byter fokus bort från dessa och istället fokuserar mer på “tid som spenderas “.

Lee ställer följande fråga till byråägare: “tänk på vad som skulle vara mer värdefullt för dig som byråägare?”:

   1. 100 000 personer ser din varumärkesmärkta Facebook-annons i sitt flöde för ett flyktigt ögonblick, eller…
   2. 100 personer som spenderar tid på att lyssna på dig levererar värde till dem varje vecka via din podcast

Han anser att svaret är uppenbart och nämner videohostingplattformen Wistia som ett exempel. De kom till samma slutsats efter de lanserade sin originalvideoserie. De fann att “tiden” som deras publik spenderade på att titta på bara 4 av deras videor överskred den tid det skulle ta att läsa hela de 1 170 bloggartiklar de publicerade samma år.

De drog slutsatsen att en 30-minuters interaktion med 3 000 personer gjorde mer för varumärkets prestanda än en 3-sekunders interaktion med 43 miljoner människor. Det är stort! Så varför har inte alla digitala marknadsföringsbyråer redan en podcast?

Sanningen är… det krävs MYCKET arbete och engagemang för att driva en podcast. Det finns heller inget enkelt sätt att direkt tillskriva leads och försäljning tillbaka till din podcast. Det krävs en viss grad av tro i början samtidigt som du bygger upp medvetenhet och skaffar lyssnare, vilket är ett bittert piller för oss marknadsförare. Vi vill bara mäta hur många försäljningar vi får från varje avsnitt vi släpper. Men det fungerar tyvärr inte så.

“Jag tror att vi under de kommande åren kommer att gå från att jaga ögon till att jaga öron.”
– Lee Wallis, Excite Media

Lee delade väldigt generöst med sig av sin podcaststatistik med oss. Från och med november 2020 har de slutfört 61 avsnitt av den 15-20 minuter långa showen. De tenderar att ha i genomsnitt cirka 100-150 visningar på varje avsnitt medan vissa är mycket högre. Även om det kan verka som en låg siffra när du jämför med den traditionella modellen för att nå stora volymer av människor med annonser – poddlyssnare är mycket mer värdefulla. De är engagerade, intresserade av att lära sig, mycket lättare att påverka och du bygger en förtroendefull relation med dem mycket snabbare än hur många annonsvisningar som helst!

Efter att liveshowen är inspelad skär de också upp avsnittet till korta 1-2 minuter långa bitar av innehåll, lämpade för marknadsföring av innehåll i sociala medier. Dessa små bitar av videoinnehåll är en enorm möjlighet att bygga nya publiker genom att dela och marknadsföra dem på de bästa sociala medieplattformarna. Excite Media har insett ett ökat remissarbete genom nya allianser med gäster. Generositeten med att erbjuda tid på showen är att öppna dörrar som annars kanske aldrig hade öppnats. En påtaglig fördel var när de intervjuade koordinatorn för Small Business Expo och erbjöds en utställningsplats utan kostnad. De kan se att för en byrå som vill bygga ett referensnätverk är showen en värdefull tillgång som kan föra dessa människor till dig.

5. Förvandla din byråwebbplats till en leadgenereringsmaskin

Allt börjar med din webbplats. När potentiella kunder söker efter potentiella byråer eller sammanställer en kortlista, är din byrås webbplats en av de första platserna de kommer till. Även om det finns gott om bra byråsajter där ute (vi har sammanställt en lista över våra favoriter!) majoriteten av byråwebbplatserna misslyckas med att driva framtidsutsikter till handling.

Läsa:  Hur man hittar konkurrenters bakåtlänkar

Det finns inget mer demoraliserande än att veta att potentiella kunder besöker din webbplats, bara för att lämna och aldrig komma tillbaka igen. Vårt inbäddningsbara granskningsverktyg är utformat för att fånga information om potentiella kunder när potentiella kunder är aktiva på din webbplats.

Det fungerar genom att erbjuda dina webbplatsbesökare en gratis webbplatsrevision. Användaren anger sin webbplats och en e-postadress. Inom några sekunder genereras en revisionsrapport för dem och deras detaljer fångas upp som en ledtråd för dig att följa upp. The Embeddable Audit Tool har genererat över 250 000 nya leads för våra byråkunder och fortsätter att vara det mest effektiva och billiga sättet för byråer att sätta sin lead gen på autopilot.

6. Fånga all positiv feedback på offentliga forum

Deepak Shukla, grundare av SEO-byrån Pärla citron intervjuades på Digital Agency Series podcast om byråtillväxt och lead gen. Kanske en av de mest innovativa taktikerna Deepak använder för att bygga upp sin byrås rykte online är att fånga så mycket feedback på offentliga forum som möjligt.

Viktigt är att Deepak inte bara ber en kund om feedback i slutet av relationen utan direkt efter att de har levererat sin första del av arbetet. Inte nog med det, de ber till och med folk att lämna recensioner om försäljningsprocessen även om den potentiella kunden inte slutar arbeta med byrån.

Min säljare genererar fler recensioner än han gör försäljning per vecka. För varje affär som han stänger genererar han 4 recensioner.

Även om insamling av positiva recensioner inte tekniskt sett är en lead gen-aktivitet, hjälper de lead gen-processen på ett stort sätt. Folk litar på sina kamraters åsikter när de fattar beslut, så ju fler positiva recensioner och betyg din byrå har desto högre upplevs din trovärdighet.

7. Använd en ledningsmagnet för att fånga ledningar

I B2B-marknadsföringsvärlden är en leadmagnet en av de mest populära metoderna för att generera leads. Anledningen till detta är att det är så effektivt. Idén fungerar genom att skapa en lockande tillgång, det kan vara en guide, en whitepaper, en rapport – något av substans som folk vill ladda ner och läsa. Denna tillgång beter sig som “magneten” och du placerar denna tillgång på en separat landningssida med en e-postport som fångar leadinformationen. Genom att erbjuda “gratis nedladdningen” i utbyte mot en mailadress/kontaktinformation har ett värdeutbyte skett och du har nu ett ledarskap att följa upp med.

Leta inte längre än LinkedIn själva som använder många blymagneter som sitter bakom e-postgrindar som deras Employer Branding Strategies & Tips Guide:

Kyle Racki, grundare av Proposify säger att digitala byråer alltid rekommenderar blymagneter för sina kunder men tänker sällan på att själva använda blymagneter för att skapa nya byråer.

För ett byråföretag bör en leadmagnet svara på en fråga till din målkund på ett sätt som naturligt leder dem till att anlita din byrå.

Ett annat bra exempel är från Intuitiv digital, en digital marknadsföringsbyrå i Portland. Intuitives digitala strateg, Max Allegro säger att byrån skapar resurser för småföretagare och marknadschefer för att attrahera dem som leads. Deras checklista för digital marknadsföring hjälper marknadsförare att hitta vad de kan sakna, identifiera möjligheter och ställer genomtänkta frågor om hur deras digitala marknadsföring kan förbättras. Byrån använder den här checklistan som den primära CTA i sina blogginlägg och har fokuserat ytterligare innehåll kring kompletterande ämnen för att bygga checklistans auktoritet.

8. Engagera ditt lokala samhälle och var experten

Brogan Renshaw, SEO Director på Firewire Digital anser att det bästa sättet att växa din digitala byrå är nätverk.

Folk litar på ansikten, folk litar på andras rekommendationer. Nätverk behöver inte vara stora evenemang med 100-tals människor, det kan vara en mot en (särskilt under pandemin!). Ha ett lokalt företag du beundrar, bjud in ägaren på en kaffe, hör deras historia.

Läsa:  Exempel på bakåtlänkar: 12 exempel på bra, dåliga och fula länkar

Brogan påminner oss om att nätverk inte handlar om pitching. Det handlar enbart om att bygga en koppling att man driver en digital byrå. Att sätta ett ansikte åt namnet. Hitta deras digitala smärtpunkter och ge råd för att lösa det. Du kan bli den bästa digitala experten genom att över tid bygga relationer med företagare i ditt närområde. Förvänta dig att den här strategin ska ge långsiktigt värde, istället för en kortsiktig träff.

Nätverk kan vara svårt, speciellt när du är bakom en dator hela dagen. För att utöka din byrå MÅSTE du sätta dig ut i samhället, få kontakt med människor, ta kontakt med företagsägare.

9. Bygg relationer med auktoritetspersoner i din nisch

Bryan Philips, marknadschef på digitalbyrån In Motion Marketing, intervjuar forummoderatorer i nischbranscher. Tanken bakom detta är att forummoderatorer har tillgång till massor av människor som är intresserade av den nischen. Genom att intervjua dem och bjuda in dem att dela artikeln efteråt kan Bryan nå många människor bara genom att komma åt en person.

Bryan liknar detta med vad Blitzmetrics grundare Dennis Yu kallar början. Genom att helt enkelt sätta dig själv i vägen för auktoritetsfigurer och influencers i din nisch (interagera med dem på sociala medier, ta bilder med dem på evenemang, etc och dela detta med andra) så börjar folk se dig som en nyckelspelare i nisch också.

När andra uppfattar att du är en auktoritet och en god resurs i din nisch, då blir leadgenerering lätt och tillväxt blir oundviklig.

10. Erbjud aktiva framtidsutsikter en gratis revision

Paul Bonea, grundare av Bukarest-baserad byrå Perfekta data rekommenderar att man kontaktar aktiva företag och erbjuder en kostnadsfri granskning av deras marknadsföringsinsatser. Vi kunde inte hålla med mer om detta råd! Tusentals byråer använder våra white label SEO-revisionsrapporter för att göra exakt detta.

Paul säger att nyckeln är att noggrant analysera målföretagets marknadsföringsinsatser innan du når ut. Först, hitta 1-2 snabba lösningar och lågt hängande frukt, lova sedan potentiella kunder att fixa dessa om de går med på att gå vidare som en betalande kund.

Några exempel på lågt hängande frukt kan vara: att skapa en grundläggande retargeting-tagg och remarketingkampanj för övergivna kundvagnanvändare, ta bort värdelösa sökord från potentiella kunders PPC-kampanjer eller lägga till några intressanta som de inte har tänkt på.

Om dina ansträngningar ger fler intäkter eller kostnadsbesparingar, är chansen ganska god att kunden kommer att fortsätta arbeta med dig och till och med gå upp till en dyrare nivå av tjänster.

Är du redo att utöka din byrå?

Vi hoppas att du gillade dessa byråtillväxttips lika mycket som vi njöt av att lära dig från toppbyråer runt om i världen om vad som fungerar bäst för dem. Även om detta kan verka överväldigande att implementera alla dessa, föreslår vi att du fokuserar på en tillväxttaktik åt gången. Detta innebär att du kommer att kunna ägna den tid och de resurser som krävs för var och en. Som alltid, vänligen låt oss veta hur du går om du implementerar något av dessa, eftersom vi älskar att presentera berättelser om byråtillväxt eller fallstudier här på vår blogg eller på vår Digital Agency Series Podcast.

Klicka på bilden nedan för att ladda ner vår infografik om hur du utvecklar din digitala byrå.