Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

10 lektioner från 2024 för att öka trafiken 2024 och framåt

10 lektioner från 2022 för att öka trafiken 2023 och framåt

Att hålla koll på vad som gör Google glad när den leder trafik till din webbplats kräver mycket arbete. SEO-världen utvecklas ständigt, med uppdateringar och algoritmuppdateringar som gör sökmotorerna nöjda på heltid. När vi ser fram emot att välkomna det nya året har vi sammanställt 10 tips vi lärt oss i år för att hjälpa dig att öka din organiska webbplatstrafik under 2023. Det bästa med dessa är att de alla är snabba vinster för att öka din ranking och öka trafik på din webbplats. Låt oss fastna i!

1. Sökavsikt

Googles mål är att producera sökresultat som svarar på användarens fråga och matchar deras sökavsikt – syftet med deras sökning. Om Google anser att innehållet på din webbplats uppfyller detta, kommer det att ranka dig högre i SERP:erna och skicka kvalitetstrafik som sannolikt kommer att konvertera ditt sätt.

Det finns fyra typer av sökavsikter:

 • Navigerande
 • Informationsinformation
 • Transaktionell
 • Kommersiell

Sökavsikt är fördelaktigt för dig eftersom:

 • Du kommer att uppfylla användarens behov
 • Det kommer att hålla folk på din sida
 • Det ökar varumärkesmedvetenheten
 • Det visar Google att du är en auktoritetsfigur

För att matcha sökavsikten måste du utföra effektiv sökordsforskning. Sökordsforskning hjälper webbplatser att hitta de bästa sökorden för att driva trafik och synlighet. Denna forskning stöds av ett antal kraftfulla webbaserade verktyg, de bästa av dem har vi listat här. för att förstå syftet bakom söktermer.

Om någon till exempel letade efter “hur man tar hand om en läderhandväska” och du äger en handväskbutik, kan du skapa innehåll som svarar på den här frågan. I den meningen är det inte bra för dig att producera innehåll om olika handväskor om din publik söker efter handväskor av läder. Om du skrev ett blogginlägg med titeln “Hur man tar hand om en läderhandväska”, kommer du att rankas högre för den här söktermen och leda söktrafik till din webbplats. Detta är ett viktigt tips att ta med sig in i 2023.

Läsa:  7 bästa POS-plugins för WooCommerce 2024

2. Skaffa en Google-företagsprofil

Detta nästa tips är ett enkelt hack för att öka din synlighet i lokala sökningar och få förtroende hos Google. Med en Google Business Profile kan du hantera din onlinenärvaro och inkluderas i sökresultat och på kartor.

Gör anspråk på din företagsprofil på google.com/business och fyll i din företagsinformation, inklusive namn, adress, telefonnummer och relevanta kategorier. Utan detta kommer Google att försöka fylla i uppgifterna, vilket ibland kan vara felaktigt eller vilseledande för potentiella kunder. Det kommer att ta upp till två veckor för ditt företag att visas i lokala kartsökningar, men det kommer att ge din webbplatstrafik ett uppsving och öka ditt företags autenticitet och förtroende.

3. Uppdatera ditt innehåll

Googles algoritmförändring som alla pratade om 2022 var den användbara innehållsuppdateringen. Det fungerade genom att rensa bort irrelevant innehåll som skulle vara “ohjälpsamt” för användarna och främja materialet som satte människor först. Om ditt innehåll är föråldrat och inte längre har den mest uppdaterade informationen i sig kommer Google att börja ranka dig lägre ner i SERP:erna.

Att uppdatera ditt befintliga innehåll är ett snabbt sätt att se din ranking förbättras. Med hjälp av Google Search Consoles sökanalysfunktion kan du se vilka sidor som har tappats och behöver uppdateras. Genom att lägga till ytterligare ord, ljud, bilder och video kan du få dina sidor till toppen. Om du ser till att gammalt innehåll matchar aktuella sökavsikter kommer du att öka din ranking. Till exempel, om sökresultat för en fråga visar artiklar i liststil, kanske du vill justera ditt innehåll så att det matchar detta.

Läsa:  Varför din marknadsföring på sociala medier misslyckas: 5 skäl att åtgärda det

När dina uppdateringar är klara skickar du in dina webbsidor igen för att genomsökas i Google Search Console, så att ditt uppdaterade innehåll indexeras snabbare.

4. Fokusera på högkvalitativt innehåll

Kommer du ihåg Googles EAT? Den här uppdateringen står för expertis, auktoritativitet och tillit och kommer att vara lika viktig 2023 som den var när den lanserades. Google betygsätter unikt innehåll med långsiktig relevans och värderar detta högt när det kommer till rankningar.

Om du kan visa Google att du är en auktoritetsfigur med kunskap inom ditt område, skapar detta även förtroende hos sökmotorn, vilket innebär att ditt innehåll kommer att rankas högre. Så fokusera på den här typen av långformat innehåll 2023.

5. Säkerställ mobilvänlighet

Enligt Sistrix sker 64 % av sökfrågorna på en mobil enhet. En webbplatss mobilvänlighet är en stor rankningsfaktor eftersom den är en avgörande faktor för användarupplevelsen. Webbplatser som inte är mobiloptimerade kommer inte att visas i SERP:erna bara för att de inte kommer att ge en smidig upplevelse för användaren, vilket sannolikt kommer att öka avvisningsfrekvensen.

Framtiden är mobil, och 2023 har du inte råd att gå miste om nästan två tredjedelar av alla Google-sökningar helt enkelt för att din webbplats inte är inriktad på mobil. Google har en praktisk funktion för mobilvänlig test som kan hjälpa dig att avgöra vilka element du ska fokusera på för att förbättra detta.

6. Uppdatera sidrubriker och rubriker

Med så stor konkurrens har du inte råd att försumma dina sidtiteltaggar och rubriker 2023. Relevanta sidtitlar talar om för Google vad de kan förvänta sig av din sida och ger de som söker en uppfattning om vilken information som kommer att finnas tillgänglig. Att få den här aspekten av din SEO rätt kan vara skillnaden mellan att någon klickar på din sida i SERP:erna eller rullar förbi den.

Läsa:  Varför SEO för företagare är viktigt

Din H1- eller rubriktagg visas högst upp på din webbsida och kan till exempel vara ett blogginläggsrubrik. Se till att din titeltagg och rubriktagg inkluderar målsökord för att få dem att klättra tillbaka uppför SERP:erna. Dubbelkolla att varje sida har en titeltagg och rubriktagg, så ser du snabba förbättringar, vilket trots allt är målet!

7. Förbise inte metabeskrivningar

Att hoppa över metabeskrivningarna är ett stort nej för din SEO. Dessa användbara 160 tecken sammanfattar vad din sida handlar om. Det är det första användarna ser i SERP:erna. När allt kommer omkring, varför ska folk klicka på din sida om de inte vet vad den handlar om?

Att skriva metabeskrivningar för dina sidor är enkelt och något du enkelt kan implementera för att se tillväxt under 2023, se till att:

 • Håll det smidigt – max 160 tecken
 • Skriv med aktiv röst
 • Inkludera målsökord naturligt
 • Gör det unikt
 • Inkludera en uppmaning

8. Kör en teknisk revision

Så du har investerat i dina SEO-ansträngningar och följt de bästa metoderna under hela året, men du ser inga resultat? Om du gör allt rätt men inte klättrar uppför SERP:erna, kan din webbplats tekniska SEO hindra dig.

Detta kommer att identifiera långsamma sidor, trasiga länkar Hyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. och felaktig kod som kan hindra din webbplats från att fungera i Googles ögon. Att åtgärda dessa problem kommer i hög grad att påverka din placering i SERP:erna.

9. Var redo för röstsökning

Enligt Microsoft använder mer än en fjärdedel av världens befolkning röstsökning på sina mobiler. Titta bara på populariteten för smarta högtalare för att se hur mycket denna form av sökning växer.

År 2023 måste du se till att din webbplats är inriktad på röstsökning, vilket innebär att den är skriven i en konversationston och inkluderar långa sökord och fraser som folk sannolikt kommer att tala när de söker med sin röst.

Läsa:  Affärsutmaningar och bästa virtuella telefonnummer för småföretag

10. Undvik länkning

En av de mest beprövade SEO-teknikerna för att driva organisk trafik Organisk söktrafik (kallas ibland naturlig eller obetald sökning) är den trafik som drivs till en webbplats på grund av obetald placering på en sökmotors resultatsida. är länkbyggandeLänkbyggande är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar. Ju fler högkvalitativa bakåtlänkar du kan få till din webbplats, desto mer sannolikt kommer Google att lita på din webbplats och ranka dig högt. Visst, länkbyggande är ingen snabb lösning, men när du implementerar en effektiv strategi vid sidan av tipsen ovan kommer du att se en ökning av din webbplatstrafik över tid.

Intern länkning på din egen webbplats till annat användbart innehåll är också viktigt. Det håller besökare på din webbplats och ökar din auktoritet när Google genomsöker din webbplats. Kör en hälsokontroll av dina befintliga interna länkar för att säkerställa att de inte är trasiga och att de går till befintliga sidor på din webbplats.

Slutgiltiga tankar

De 10 tipsen ovan är inte en definitiv lista över allt du kan göra för att förbättra din strategi för organisk trafik under 2023. De flesta av dem är dock snabba knep som du kan använda för att erövra SERP:erna. Om du är osäker på var du ska börja eller tror att du kan behöva en hjälpande hand för att öka webbplatstrafiken nästa år, kontakta vårt vänliga team av experter idag!