Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

10 SEO-hemligheter du behöver veta för högre ranking

Vad är Rate Limit Exceeded Twitter

10 SEO-hemligheter du behöver veta för högre ranking

Att låsa upp högre ranking i sökmotorresultat är målet för varje SEO-strateg.

Det finns rikligt med SEO-taktik som gör rundor i marknadsföringsbranschen. Det är dock utmanande att identifiera optimeringstaktiken som är unik och orörd av dina konkurrenter.

När du använder unika och out-of-the-box SEO-idéer ökar du dina chanser att rankas högre i organisk sökning.

I den här artikeln har jag listat de 10 bästa SEO-hemligheterna som kommer att revolutionera ditt förhållningssätt till sökmotoroptimering. Gör dig redo att avslöja hemligheterna som kommer att ge dig konkurrensfördelar och lyfta din synlighet online till nya höjder.

Vikten av SEO i dagens digitala ekonomi

Här är de främsta fördelarna med att utföra sökmotoroptimering för att uppgradera din SERP-ranking:

Skaffa fler kunder online

Med miljarder webbplatser som konkurrerar om uppmärksamhet, hjälper SEO företag att sticka ut genom att förbättra sina sökmotorrankningar.

Genom att optimera sin webbplats och sitt innehåll för relevanta sökord kan företag synas högre i sökresultaten, vilket leder till ökad synlighet och exponering för potentiella kunder.

Få bättre avkastning på investeringen

När det kommer till reklam är SEO ett smart val eftersom det erbjuder en kostnadseffektiv lösning som kan ge långvariga resultat.

Bildkälla: FirstPageSage

Även om SEO kräver tålamod kan det regelbundna flödet av organisk trafik ge dig fler kunder i det långa loppet.

Det betyder att fördelarna du får av organisk marknadsföring kan uppväga den initiala investeringen du lägger in, vilket ger dig bättre avkastning på din investering.

Jämfört med traditionella annonseringsmetoder är SEO ett smartare och mer kostnadseffektivt sätt att nå och attrahera kunder.

Förbättra företagets trovärdighet

När en webbplats dyker upp överst i sökmotorernas resultat får det folk att tro att webbplatsen är pålitlig och pålitlig.

Genom att investera i SEO kan företag tjäna sina kunders förtroende och bli ledande inom sin bransch.

SEO hjälper också företag att tjäna länkar från välrenommerade domäner och som ett resultat bygga en stark länkprofil. En bra bakåtlänksprofil kan avsevärt öka ditt företags trovärdighet.

Håll dig uppdaterad med förändrat konsumentbeteende

Det sätt som konsumenter söker efter produkter och tjänster har utvecklats avsevärt.

Idag förlitar sig människor på sökmotorer för att hitta information, jämföra alternativ och fatta köpbeslut.

Genom att hålla sig uppdaterad med SEO bästa praxis kan företag anpassa sin onlinenärvaro till konsumenternas beteende och preferenser.

Få konkurrensfördelar

Företag som investerar i SEO och upprätthåller en stark onlinenärvaro är mer benägna att överträffa sina konkurrenter, attrahera en större andel organisk trafik och få en konkurrensfördel på den digitala marknaden.

Dessutom, för företag som riktar sig till lokala kunder, kan implementering av lokala SEO-strategier bidra till att få en konkurrensfördel.

Optimera din webbplats för lokala sökordgöra anspråk på och optimera dina uppgifter i Google My Business och få positiva recensioner kan hjälpa dig att synas framträdande i lokala sökresultat.

Detta kan göra ditt företag mer synligt för lokala kunder och ge dig ett försprång gentemot konkurrenter som försummar lokal SEO.

Läsa:  Vad är en omvandlingstratt och hur optimerar du den?

Topp 10 SEO-hemligheter du behöver veta

Här är de 10 bästa sökmotoroptimeringshemligheterna som hjälper din webbplats att rankas högre på SERP:

Fokusera på din nisch Bli en auktoritet (EEAT)

EEAT står för erfarenhet, expertis, auktoritativitet och pålitlighet.

Det är en parameter i Googles riktlinjer för bedömning av sökkvalitet som utvärderar kvaliteten och trovärdigheten hos ditt webbplatsinnehåll.

Om din webbplats uppnår en hög EEAT-poäng, ökar chanserna att rankas högt på SERP. Därför bör du lägga extra SEO-ansträngningar på att eskalera din webbplatss EEAT.

Google bedömer innehållsförfattarens rykte och expertis.

Faktorer som författarens meriter, kvalifikationer, erfarenhet och onlinenärvaro kan påverka den upplevda expertis.

Författarskapssignaler, som författarprofiler, författarbio och författarskapsföreningar med välrenommerade webbplatser, kan också bidra till att etablera expertis.

Det övergripande ryktet för webbplatsen som är värd för innehållet är en annan viktig faktor. Google tar hänsyn till faktorer som webbplatsens ålder, domänauktoritet, trovärdighet och historia av att leverera högkvalitativt innehåll.

Bildkälla: Fatjoe

Google analyserar användarsignaler, såsom mätvärden för användarengagemang (t.ex. klickfrekvens, tid på sidan, avvisningsfrekvens), sociala signaler (t.ex. delningar i sociala medier, kommentarer) och användarfeedback (t.ex. recensioner, betyg) till bedöma användarens uppfattning om kompetens och kvalitet.

Hitta de bästa sökorden för SEO

Nyckelord är ett av nyckelelementen i SEO som driver trafik och konverteringar mot din webbplats.

Som ett resultat krävs djup forskning och analys innan du slår dig ner på specifika sökord för att få höga poäng på SERP.

Du kan hitta de bästa SEO-sökorden till din strategi med hjälp av sökordsforskningsverktyget Ahrefs.

Det finns två sätt att göra forskningen. Du kan antingen söka på nyckelord eller på domän.

Du kan till exempel ange ditt primära sökord och verktyget kommer att föreslå fler sökord som är relaterade till ditt frösökord.

Du kan också ange din konkurrents domän och verktyget kommer att lista alla nyckelord som din konkurrent rankar på. Inte bara detta, du kan se den uppskattade trafiken som ett visst sökord leder till webbplatsen.

Skapa en lista över alla potentiella drivande nyckelord genom brainstorming och konkurrentanalys.

Tänk ur en användares perspektiv som vilka ord de sannolikt kommer att skriva på sökmotorer när de letar efter produkter och tjänster relaterade till ditt varumärke. Inkludera sökord för synonymer, kort svans, lång svans och varianter.

Använd målsökordet så tidigt som möjligt

Att placera målsökordet nära början av webbsidans innehåll signalerar till sökmotorer att ditt innehåll är relevant och relaterat till publiken och nisch.

När användare besöker en webbsida skannar de vanligtvis innehållet för att avgöra om det uppfyller deras behov.

Att placera målsökordet tidigt i sidans innehåll fångar deras uppmärksamhet och försäkrar dem om att sidan är relevant för deras sökning.

När sökmotorer visar sökresultat visar de ofta metatitlar och beskrivningar som inkluderar målsökordet. Om du placerar sökordet tidigt i webbsidans innehåll blir det mer sannolikt att det visas i dessa metaelement.

Dessutom, om sökmotorn genererar ett utvalt utdrag för frågan, kan användning av målsökordet tidigt öka chansen att din sida väljs som det utvalda resultatet.

Brödinnehållet på din webbsida bör innehålla målsökordet på ett naturligt och relevant sätt.

Sikta på att använda nyckelordet tidigt i första stycket eller i de inledande meningarna för att tydligt ange sidans ämne.

Inkludera sedan nyckelordet i innehållet där det passar kontextuellt, men undvik att överanvända det.

Balansera sökordsanvändning med högkvalitativt, värdefullt innehåll är avgörande för både sökmotorer och användarupplevelse.

Kom ihåg Above-The-Fold SEO

Visa omedelbart högkvalitativt och relevant innehåll ovanför mitten för att engagera användare och ge dem den information de söker.

Läsa:  Hur man använder SEOptimers Backlink Research Tool

Detta kan inkludera en kortfattad introduktion, nyckelpunkter eller en sammanfattning av webbsidans huvudinnehåll.

Placera en övertygande och nyckelordsrik rubrik framträdande högst upp på din webbsida.

Den här rubriken bör fånga besökarnas uppmärksamhet och locka dem att fortsätta läsa eller utforska resten av ditt innehåll.

Inkludera en tydlig och handlingsbar uppmaning (CTA) ovanför mitten för att guida användarna mot den önskade åtgärden, oavsett om det handlar om att göra ett köp, registrera sig för ett nyhetsbrev eller kontakta ditt företag. CTA ska vara visuellt framträdande och uppmuntra besökarna att ta nästa steg.

Här är ett exempel på en Shopify-sida ovanför mitten, som har alla element, inklusive en CTA för att se varumärkets översikt, catchy titel och enkel design, som räcker för att engagera användare.

En stor del av din webbplatstrafik kommer från mobila enheter, så se till att ditt innehåll ovanför mitten är mobiloptimerat, vilket resulterar i en exceptionell användarupplevelse.

Du bör också inkludera sociala bevis och kundrekommendationer för att utveckla varumärkesförtroende och trovärdighet bland publiken i det första intrycket.

Lägg alltid till interna länkar till innehåll

Intern länkning är en av de mest värdefulla SEO-metoderna eftersom det förbättrar din webbplatsnavigering, förbättrar användarupplevelsen, distribuerar länkkapital och ökar sökmotorernas genomsökningsbarhet.

Här är ett exempel på hur du bör länka olika sidor på din webbplats:

Bildkälla: SEO-tydlighet

Genom att tillhandahålla länkar i ditt innehåll som leder till relevanta sidor på din webbplats gör du det lättare för besökare att utforska relaterade ämnen eller hitta ytterligare information som intresserar dem. Detta kan förbättra deras användarupplevelse och uppmuntra dem att spendera mer tid på din webbplats.

De hjälper också till att distribuera länkkapital eller “länkjuice” över hela din webbplats.

Link equity hänvisar till värdet eller auktoriteten som överförs från en sida till en annan genom länkar. Genom att länka till viktiga sidor på din webbplats signalerar du deras betydelse för sökmotorerna.

Detta kan hjälpa till att öka auktoriteten och synligheten för dessa sidor, vilket potentiellt kan förbättra deras ranking.

Studera SERPs för ledtrådar

Du kan få en uppfattning om hur SERPs fungerar genom att analysera vissa sidor, användarbeteende och sökmotorprestanda.

Det är viktigt att noggrant studera och förstå hur sökmotoralgoritmer fungerar för att avgöra hur din webbplats kommer att rankas och visas inför målgruppen när de söker efter dina varumärkesrelaterade frågor.

Undersök sökresultaten för dina målsökord och analysera var dina konkurrenter rankas.

Notera vilka typer av innehåll de har, deras formatering och de strategier de kan använda.

Den här informationen kan hjälpa dig att identifiera förbättringsområden, få insikter i effektiva optimeringstekniker och utveckla strategier för att överträffa dina konkurrenter.

SERP kan också ge ledtrådar om avsikten bakom specifika sökfrågor.

Undersök innehållet och formatet på de högst rankade sidorna för att förstå vad användare letar efter när de söker efter ett visst sökord.

Söker de information, letar efter produktrecensioner eller försöker göra ett köp?

Genom att anpassa ditt innehåll med användarens avsikt kan du skapa mer riktat och relevant innehåll som bättre tillfredsställer användarnas behov.

Var uppmärksam på de olika avancerade resultaten och SERP-funktionerna som visas i sökresultaten. Dessa kan inkludera kunskapspaneler, bildkaruseller, lokala resultat, recensioner och mer.

Att förstå vilka funktioner som finns för dina målsökord kan hjälpa dig att skräddarsy ditt innehåll och optimera din webbplats för att öka synligheten och locka fler klick.

Hitta Ta bort 404-fel

404-fel hänvisar till sidor som inte öppnas när användarna klickar på URL:en.

Läsa:  Hur man får .Edu-bakåtlänkar till din webbplats

Att identifiera och åtgärda 404-felsidorna ger tittarna en sömlös upplevelse, förbättrar webbplatsens struktur och förhindrar din webbplats från potentiella negativa effekter.

Utför en intern länkgranskning för att identifiera eventuella trasiga länkar på din webbplats.

Detta kan göras manuellt genom att granska din webbplats sidor och deras motsvarande länkar eller genom att använda webbsökrobotar eller SEO-revisionsverktyg som kan skanna din webbplats efter trasiga länkar.

När de har identifierats, uppdatera eller ta bort de trasiga länkarna för att förhindra att besökare stöter på 404-fel.

Du kan ställa in en 301-omdirigering från den gamla URL:en till den nya för att skicka all den gamla länken till den nya URL:en.

Om sidan inte längre finns eller om du inte har en lämplig ersättare, omdirigera användare till en relevant alternativ sida eller din webbplats hemsida för att säkerställa att det inte finns några 404-fel eller trasiga länkfel på din webbplats.

Bygg nischrelevanta bakåtlänkar

Länkbyggande är en av de viktigaste SEO-taktikerna som utökar räckvidden för din organiska trafik.

Det enda du behöver vara säker på när du skaffar bakåtlänkar är att du bör fokusera mer på kvaliteten på länkarna än på kvantiteten.

En negativ och onaturlig bakåtlänksprofil kan påverka din SEO negativt, vilket resulterar i att din webbplats straffas av sökmotorer. Därför bör du använda white-hat länkbyggande metoder, vilket leder till långsiktiga SEO-fördelar.

Bygg nischrelevanta bakåtlänkar genom att skapa en lista över alla potentiella auktoritativa webbplatser som erbjuder länkbyggande möjligheter och innehåller ditt varumärkesrelaterade innehåll.

Du kan också få kontakt med inflytelserika personer och bloggare i din bransch.

Engagera dig i deras innehåll, dela deras inlägg och ge genomtänkta kommentarer.

Att bygga genuina relationer kan leda till möjligheter till gästbloggning, samarbeten eller omnämnanden, vilket resulterar i nischrelevanta bakåtlänkar.

Optimera för utvalda utdrag

Utvalda utdrag är marknadsförda sökresultat som ger direkta svar på sökfrågor. De visas ovanför de vanliga organiska sökresultaten.

Här är ett exempel på hur utdrag visas i sökresultat:

Det är viktigt att optimera för utvalda utdrag eftersom de visas överst i SERP, vilket ger ditt innehåll större synlighet och leder mer trafik till din webbplats.

Dessutom kan innehållet på din webbplats som ett utdrag förbättra din webbplats auktoritet och trovärdighet i användarnas ögon. Det positionerar dig som en expert och pålitlig källa i din bransch eller nisch.

För att optimera för utvalda utdrag, börja med att göra sökordsundersökningar för att identifiera sökord som ofta utlöser utvalda utdrag. Leta efter frågor som vanligtvis besvaras på ett kortfattat och informativt sätt.

Var uppmärksam på frågebaserade frågor (t.ex. “hur man”, “vad är”, “bästa sätten att”) och informationsfrågor (t.ex. “steg till”, “fördelar med”, “typer av”).

Experimentera med olika former av utdragsinnehåll, inklusive listor, tabeller, stycken eller videor.

Förutse vilka frågor användarna kan ha och ge tydliga och koncisa svar. Använd frågan som rubrik eller underrubrik, följt av ett kort och relevant svar.

Inkludera ytterligare information i ditt innehåll, som statistik, punkter, exempel och bilder som visar din expertis inom den specifika nischen.

Du bör också implementera schemamarkering på dina webbsidor för att ge sökmotorerna ett tydligare sammanhang för din sida. Detta förbättrar avsevärt dina chanser att få din webbplats övervägd för avancerade utdrag.

Övervaka SEO-prestanda och framsteg

Det är viktigt att mäta din SEO framgång och insatser eftersom det hjälper dig att fatta välgrundade beslut.

Du bör regelbundet övervaka din webbplatsstatistik, KPI:er, analyser och bakåtlänksprofiler. Det låter dig också hålla dig uppdaterad och utbildad med de pågående SEO- och marknadstrenderna som ytterligare hjälper till att forma din SEO-strategi.

Läsa:  Generera passiv inkomst – Topp 10 idéer

Du kan använda ett robust verktyg för webbplatsanalys, som Google Analytics, för att spåra och analysera viktiga SEO-mått.

Google Analytics hjälper dig att övervaka statistik som organisk söktrafik, avvisningsfrekvens, genomsnittlig sessionslängd och slutförda mål. Dessa mätvärden ger insikter om hur din webbplats presterar och hur effektiva dina SEO-strategier är.

Dessutom kan du också använda ett webbplatsrevisions- och rapporteringsverktyg som Ahrefs för att identifiera de problem som håller tillbaka din webbplats och implementera framgångsrika korrigeringar för att höja ditt företags organiska tillväxt.

Ahrefs utför en detaljerad analys av din webbplats och utvärderar olika SEO-faktorer på och utanför sidan.

Den undersöker element som metataggar, rubriker, innehållskvalitet, sidhastighet, mobilrespons, bakåtlänkar och mer.

Dessutom tilldelar Ahrefs en SEO-poäng till din webbplats baserat på analysen. Denna poäng ger dig en övergripande förståelse för din webbplatss SEO-hälsa och prestanda. Det hjälper dig att mäta hur väl din webbplats är optimerad för sökmotorer.

SEO Secrets Checklista

Här är en idiotsäker checklista över alla SEO-hemligheter vi delade för att förbättra ditt varumärkes organiska ranking:

  • Fokusera på EEAT: Förbättra din webbplats erfarenhet, expertis, auktoritativitet och pålitlighet för att förbättra dess trovärdighet och rankning.
  • Gör en grundlig sökordsundersökning: Använd verktyg som Ahrefs för att hitta de bästa sökorden som är relevanta för ditt varumärke och din målgrupp.
  • Använd målsökord strategiskt: Placera målsökordet tidigt i ditt innehåll och använd det naturligt på hela sidan.
  • Optimera innehåll ovanför mitten: Fånga användarnas uppmärksamhet med högkvalitativt innehåll, en nyckelordsrik rubrik, tydliga uppmaningar och mobiloptimering.
  • Implementera intern länkning: Inkludera relevanta interna länkar i ditt innehåll för att förbättra navigeringen, användarupplevelsen och fördela länkkapitalet.
  • Analysera SERPs: Studera sökmotorresultatsidor (SERP) för att förstå användarens avsikt, analysera konkurrentstrategier och optimera ditt innehåll därefter.
  • Åtgärda 404-fel: Identifiera och åtgärda trasiga eller inaktuella länkar på din webbplats för att ge en sömlös användarupplevelse och upprätthålla en sund webbplatsstruktur.
  • Bygg nischrelevanta bakåtlänkar: Fokusera på kvalitetsbakåtlänkar från auktoritativa webbplatser i din bransch för att utöka din organiska trafik och förbättra SEO.
  • Optimera för utvalda utdrag: Skapa innehåll som svarar på vanliga frågor och använd schemamärkning för att öka chanserna att visas i avancerade utdrag.
  • Övervaka SEO-prestanda: Spåra regelbundet mätvärden, analysera sökordsrankningar och använd verktyg som Ahrefs för att bedöma webbplatsens hälsa och fatta datadrivna beslut.

Slutsats

I den ständigt föränderliga SEO-världen kan en förståelse för topphemligheterna ge dig ett försprång när det gäller att uppnå högre ranking. Nyckeln ligger i att etablera din nischauktoritet, optimera sökord strategiskt och optimera innehåll ovanför mitten.

Genom att fokusera på expertis, auktoritativitet och pålitlighet (EAT) kan du bygga ett solidt rykte och vinna förtroende från både sökmotorer och användare.

Genom grundlig sökordsforskning kan du identifiera de mest relevanta sökorden, samtidigt som en strategisk placering av målsökordet tidigt i ditt innehåll hjälper sökmotorerna att förstå dess relevans.

Dessutom säkerställer optimering av innehåll ovanför mitten att din viktigaste information är synlig utan att användarna behöver rulla, vilket förbättrar användarupplevelsen och ökar sannolikheten för högre ranking.

Med dessa bästa SEO-hemligheter i åtanke kan du låsa upp potentialen att förbättra din webbplatss synlighet och attrahera värdefull organisk trafik.