Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

10 spännande typer av bloggar du kan starta idag

10 spännande typer av bloggar du kan starta idag

De sa att bloggandet är dött. Det var redan 2007.

Spola framåt till 2023 och det har vi nu mer än en halv miljard bloggar på internet.

Att starta en blogg har blivit ett av de mest populära sätten att tjäna pengar online. Men att blogga för nybörjare är inte lätt.

Det första steget för att lansera en framgångsrik blogg är att hitta en lönsam bloggnisch. När du har hittat en bloggnisch du brinner för kan du börja skriva blogginlägg av hög kvalitet och tjäna pengar på ditt innehåll.

Här är några av de typer av bloggar du kan börja utforska.

 • Mat
 • Livsstil
 • Hälsa och träning
 • Resa
 • Privatekonomi
 • Mode och skönhet
 • Affärer och marknadsföring
 • Teknik och spel
 • Utomhus
 • Husdjur
 • Trädgårdsarbete
 • Dekorerar

Eftersom bloggandet har utvecklats under åren, så har också de olika nischer och format som är tillgängliga för blivande bloggare. I det här inlägget kommer vi att utforska vilken typ av blogg som kan vara enklast att starta din bloggresa med minimala hinder.

10 typer av bloggar du kan starta direkt3. Hälso- och fitnessbloggar5. PrivatekonomibloggarVilka är de mest lönsamma typerna av bloggar du kan starta?

Vad är en blogg?

Blogga är en allmänt använd plattform som tillåter användare att lägga upp artiklar, bilder, videor och andra medier för offentlig visning. Det är ett bra sätt att dela dina idéer med världen och få synlighet för dig själv eller ditt företag.

Att blogga har blivit alltmer populärt med åren eftersom det erbjuder ett brett utbud av fördelar som ökad webbplatstrafik, förbättrad rankning i sökmotorer, bättre varumärkeskännedom och mer.

Att blogga är ett utmärkt sätt att starta en innehållsmarknadsföringskampanj, eftersom det ger möjlighet att skapa engagerande, informativt innehåll som kan optimeras för sökmotorer. Populära bloggformat inkluderar produktrecensioner, branschnyheter och trender, instruktionsguider, tutorials, intervjuer med experter inom ditt område och framgångshistorier från kunder som har använt dina tjänster/produkter.

Vilken typ av blogg du än väljer att starta bör spegla ditt varumärke samtidigt som det ger värde till läsarna.

Det finns många bloggmöjligheter du kan utforska, beroende på dina mål. Här är några av anledningarna varför folk börjar blogga.

Den enklaste typen av blogg att starta är en som är baserad på personliga erfarenheter. Allt du behöver är några grundläggande skrivfärdigheter plus tid som ägnas åt att skapa kvalitetsinnehåll regelbundet – minst en gång i veckan. Du behöver inte nödvändigtvis heller ha något tekniskt kunnande, eftersom de flesta bloggplattformar har enkla dra-och-släpp-redigerare så att du kan komma igång utan erfarenhet av kodning.

Läsa:  Toppappar som kan hjälpa dig genom din skilsmässa

10 typer av bloggar du kan starta direkt

Personliga bloggar är en populär sorts blogg som ofta koncentrerar sig på individens upplevelser och reflektioner. Denna typ av blogg fokuserar vanligtvis på en persons liv och tankar. Personliga bloggar kan vara ett bra sätt att berätta historier om dig själv, dela med dig av råd eller bara släppa ut lite konstnärlig energi.

Om du tror att din kunskap och erfarenhet kan vara till nytta för andra, kan en personlig blogg vara en idealisk plattform för dig.

Här är 10 typer av bloggar du kan starta idag.

1. Matbloggar

Matbloggar finns i många former och storlekar. Det finns matkritiker som går från restaurang till restaurang och provar rätter och beskriver sina upplevelser, medan hemmafruar ofta delar med sig av recept och kökshack på sina bloggar. Konkurrensen om den här typen av bloggar är hård så många bloggare har valt en nisch för att sticka ut, till exempel Wild Plant Food som specialiserar sig på 100% veganska recept.

Men arbetet kommer också med stora belöningar. Kritiker får ofta gratis måltider på restauranger medan kockar kan erbjudas möjligheter att publicera kokböcker eller samarbeta med matnätverk.

Skärmdump från Nypa Yum

2. Resebloggar

Resebloggning är ett otroligt givande sätt att tjäna pengar och få erkännande samtidigt som du ser världen. Det kan vara så enkelt som att dokumentera dina egna resor eller så kan det handla om att skapa innehåll för företag och publikationer. Om du brinner för att resa, varför inte dela dina erfarenheter med andra?

Om du älskar att utforska nya platser, lära dig om olika kulturer, prova ny mat, träffa intressanta människor och skriva berättelser om allt – då kan resebloggning vara något för dig.

Du får chansen att förvandla din passion till något påtagligt genom att fånga varje ögonblick av din resa samtidigt som du kan njuta av fördelarna med en resebloggare som gratis vistelser på hotell, sponsrade resor från turistråd eller till och med tjäna pengar på att marknadsföra reseutrustning.

Skärmdump från Expert Vagabond

3. Hälso- och fitnessbloggar

En hälso- och fitnessblogg bör täcka ämnen relaterade till träning, kost, livsstilsvanor och andra aspekter av fysiskt välbefinnande. Det är viktigt att ge läsarna praktiska råd som de kan tillämpa i sina egna liv.

Du kan till exempel skriva om hur du skapar en effektiv träningsplan eller hur du gör hälsosamma kostval. Dessutom hjälper det om innehållet är lätt för läsare att förstå – undvik att använda alltför tekniska termer när det är möjligt.

Många människor letar efter sätt att hålla sig aktiva medan de arbetar hemifrån. Som ett resultat kan det vara oerhört användbart för dina läsare att erbjuda tips om träning hemma. Du kan diskutera hemmaövningar genom instruktionsvideor eller skriva om mattrender som växtbaserad kost.

Läsa:  Kommer SEO att ersättas av AI?

Skärmdump från Mark’s Daily Apple

4. Föräldrabloggar

Föräldrabloggar är en av de mest populära bloggnischerna idag då fler och fler föräldrar vänder sig till Internet för att få råd. Mammabloggar ger värdefull information om ett brett spektrum av ämnen, från återhämtning efter förlossningen till tips om tidshantering.

När du skapar innehåll för föräldrabloggar, försök att blanda ihop långa “pelarinlägg” som svarar på specifika frågor från läsare med kortare underhållande stycken som framkallar en känslomässig respons. Denna kombination hjälper till att hålla läsarna engagerade samtidigt som de får den information de behöver.

Föräldrar älskar att läsa produktrekommendationer när de handlar åt sina barn, så det är smart att införliva dessa i din bloggstrategi. Du kan granska produkter och gå med i affiliateprogram som Amazon så att folk kan köpa dem direkt från dig samtidigt som de genererar försäljningsprovision.

Skärmdump från Alfa mamma

5. Privatekonomibloggar

Privatekonomibloggar är ett bra sätt att hjälpa människor att lära sig att hantera sina pengar. De ger läsarna tips och råd om ämnen som budgetering, sparande, investeringar, kreditkort, pensionsplanering och mer. Som privatekonomibloggare är det viktigt att vara korrekt i din information så att läsarna kan lita på dig.

Finansiell jargong kan vara komplex, så se till att du använder vardagligt språk för att förklara dessa begrepp för din publik. Försök att koppla tillbaka idéer till verkliga upplevelser så att läsarna kan relatera bättre. Inkludera även bilder som diagram eller diagram när det är lämpligt eftersom dessa tenderar att dra till sig mer uppmärksamhet jämfört med vanlig text.

Skärmdump från Pengar under 30

6. Modebloggar

Modebloggar är ett utmärkt sätt att visa upp din unika stil och få ett erkännande i modevärlden. Oavsett om du är nybörjare eller proffs kan skapa en blogg hjälpa dig att sticka ut från mängden.

Överväg att skriva om ämnen som aktuella trender, stylingtips, produktrecensioner, outfitidéer, frisyrråd eller till och med intervjuer med branschfolk. Visa alltid bilder av hög kvalitet för att visa upp din känsla för stil.

Skärmdump från Apa till Gentleman

7. Fotobloggar

Att skapa en innehållsstrategi för din fotoblogg är nyckeln till dess framgång. Ett bra sätt att börja är att identifiera vilken typ av innehåll du kommer att skapa och vem det är avsett för.

Om du till exempel vill attrahera potentiella kunder, fokusera då på inlägg som visar upp ditt senaste arbete eller erbjuder tips och tricks som de kan använda i sina egna projekt. Om du vill nå andra kreatörer kan du överväga att dela bilder bakom kulisserna och berättelser från fotograferingar eller intervjuer med inspirerande fotografer.

Skärmdump från Bakom slutaren

8. Inredningsbloggar

Inredningsarkitekter ansvarar för att skapa varma, inbjudande utrymmen som framkallar en känsla av komfort och tillhörighet. Duktiga heminredningsbloggare kan hjälpa dig att guida dig genom ett renoveringsprojekt med möbler, accessoarer, färgscheman och väggkonst. Vissa specialiserar sig till och med på specifika områden som plantskolor, ungkarlsunderlägg eller ateljéer, vilket gör dem till experter inom sitt område snarare än jack-of-all- trades.

Läsa:  Hur fungerar UCaaS och varför ditt företag kan behöva det?

Om du har designat ett utrymme tidigare, var inte rädd för att visa upp före-och-efter-bilder tillsammans med förklaringar om varför vissa stilval gjordes. Detta kommer att visa potentiella kunder vad du kan uppnå när du får fritt spelrum över ett projekt.

Skärmdump från Det inspirerade rummet

9. Sportbloggar

Sportbloggar är ett bra sätt att hålla dig uppdaterad om dina favoritlag och idrottare. Oavsett om du är en ivrig sportfantast eller bara letar efter en rolig hobby, kan det vara givande och underhållande att skapa en blogg om sportens värld.

Med 8 000 olika typer av sporter tillgängliga är det viktigt att begränsa vad du vill fokusera på för att skapa innehåll som är relevant och intressant. Du kan till exempel skapa en blogg som främst fokuserar på collegefotboll och basket. När du har bestämt dig för vilken sport eller vilket lag du vill ta upp, välj ett ämne som grund för ditt första inlägg.

Skärmdump från Fläktsida

10. Affärsbloggar

Affärsbloggar är en ovärderlig resurs för affärsmän och förser dem med aktuella branschnyheter och insikter. De kan användas för att hålla sig informerade om de senaste trenderna inom sitt område, samt få en bättre förståelse för de utmaningar de kan ställas inför i sitt yrke.

När du skapar innehåll till din blogg är det viktigt att ha en tydlig strategi i åtanke. Fundera på vem din målgrupp är och vilka ämnen du vill fokusera på. Skriver du mer avslappnade stycken eller kommer du att ta ett auktoritativt förhållningssätt?

Skärmdump från affärsrecension från Harvard

Vilka är de mest lönsamma typerna av bloggar?

Om du startar en blogg för att tjäna pengar bör du leta efter de mest lönsamma nischerna. Några efterfrågade typer av bloggar du kan starta som har blivit lukrativa de senaste åren inkluderar finans och investeringar, hälsa och fitness och e-handel eller onlineshopping.

Privatekonomi och investeringsbloggar

Privatekonomi och investeringsbloggar kan vara mycket lukrativa om du kan ge värdefulla insikter om finansiella marknader eller trender. Dessa typer av bloggar fokuserar ofta på ämnen som aktiehandelsstrategier, pensionsplaneringstips, budgetrådgivning och investeringsmöjligheter för nybörjare. Du kan också erbjuda portföljrecensioner eller analystjänster som en extra intäktsström från din blogg.

Hälso- och fitnessbloggar

Hälsa och fitness är ett annat bra alternativ för dem som vill tjäna pengar på att blogga. Människor letar alltid efter sätt att förbättra sitt fysiska välbefinnande, oavsett om det är genom viktminskningsplaner eller de senaste träningsregimerna. De vill ha tillförlitlig information som de kan lita på, så om du är kunnig inom detta område, varför inte dela den kunskapen med andra? Skapa informativa artiklar om kostplaner, träningsrutiner och livsstilsförändringar som människor behöver för att nå sina mål – allt samtidigt som du tjänar pengar på din blogg under processen.

Läsa:  Hashtag sökverktyg som är galet enkla att använda

Teknikbloggar

Teknikbloggare som är skickliga på mjukvaruutveckling kan potentiellt ta hem baconet genom sina bloggar, särskilt om de har en grundlig förståelse för kodningsspråk som Python eller HTML5 etc. De skulle kunna sätta ihop handledningar som lär läsarna hur man får ut det mesta av vissa teknik relaterade till webbdesign och utveckling, skapande av mobilappar och mer.

Tekniska bloggar

Techbloggare är också resurspersoner för konsumenter som vill uppgradera sina smartphones eller bärbara datorer. Genom produktrecensioner kan du tjäna en provision från toppmärken när någon köper deras produkt via din affiliate-länk.

Hur man startar en blogg

Att skapa en personlig blogg är ganska enkelt och kräver ingen expertis eller några speciella färdigheter. Du kan skriva om det som väcker ditt intresse utan att behöva oroa dig för de tekniska aspekterna som kodning eller webbdesign.

Din bloggresa börjar med att du väljer rätt plattform. För personlig bloggning kan du prova WordPress, Squarespace eller Wix.

När du väl har valt en plattform som fungerar bäst för dig är allt som återstår att skapa innehåll och publicera inlägg regelbundet.

Om du precis har börjat kan du testa gästinlägg på andra webbplatser för att snabbt bygga följare. Detta innebär att nå ut till inflytelserika bloggare i din nisch och utarbeta ett arrangemang där du kan lägga upp dina originalartiklar på deras bloggar. På så sätt kan du bygga bakåtlänkar som hjälper till att dra trafik till din egen blogg.

Det finns så många typer av bloggar du kan starta – så sätt igång

Om du är redo att börja blogga, här är några tips som hjälper dig att göra det framgångsrikt.

 1. Välj en specifik nisch – det kan vara allt från vegansk livsstil eller leksakshundraser.
 2. Investera tid på att skapa kvalitetsinnehåll – skriv detaljerade inlägg minst en gång i veckan.
 3. Utnyttja sociala medier – Plattformar som Instagram och YouTube är bra för att visa upp foton och videor.
 4. Glöm inte SEO – använd nyckelord i dina blogginlägg så att de visas högre upp i sökmotorerna.
 5. Var konsekvent – skapa en innehållskalender så att du inte missar dina inläggsdeadlines och håll din blogg uppdaterad med nytt innehåll.

Att starta en blogg kan vara en spännande resa som leder till stora belöningar. Oavsett om du väljer en av de populära typerna av bloggar eller något inom en mycket specifik nisch, finns det gott om möjligheter att starta en bloggkarriär. Att hitta en bloggtyp som talar till dina passioner och intressen är avgörande för att göra processen att skapa innehåll roligt.