Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

12 bästa WordPress Photographer Plugins för 2024

12 bästa WordPress Photographer Plugins för 2024

Som fotograf vill du hitta en plattform som låter dig presentera ditt arbete på ett unikt men ändå lätthanterligt sätt. WordPress är perfekt för detta, och det är därför så många fotografer använder det för att bygga sina webbplatser. Att försöka bläddra igenom alla tillgängliga plugins för fotografer kan dock vara jobbigt.

Oroa dig inte. I den här artikeln kommer jag att presentera några av de bästa plugins för fotografer som finns tillgängliga idag. Vissa är betalda, andra är gratis, men alla hjälper dig att bygga en bättre webbplats och visa upp ditt arbete på ett vackert sätt.

Vilka typer av tillägg är bäst för fotografer?

Svaret på denna fråga beror på personen du frågar. Vissa fotografer vill bara fokusera på utseende, medan andra kanske vill fokusera på försäljning och optimering.

Sanningen är att alla borde ha flera måste-ha plugins på sin webbplats. När du tänker på plugins för fotografering vill du expandera bortom galleri- och fotorelaterade plugins och inkludera fotooptimering, SEO, e-handel, social delning och andra plugins som gör att din fotosajt poppar upp.

Listan nedan inkluderar alla ovan nämnda plugins för fotografer. Det är upp till dig, men missa inte ett gediget plugin eftersom du inte kan bygga ett fotogalleri med det.

När du väl har ett domännamn och en värdplan kan du börja utveckla din webbplats och leta efter fotoplugins.

Låt oss ta en titt på några av be-plugins som är tillgängliga idag för fotografer.

1. Modul

Modula är ett modernt och lyhört WordPress-fotoplugin som låter dig skapa och designa fantastiska fotogallerier för att visa upp dina bilder. Det fungerar med alla stora sidbyggare som erbjuds av WordPress, inklusive Elementor.

När du har laddat ned kan du skapa mobilvänliga och responsiva gallerier, vattenstämpla bilder, tagga objekt, lägga till bildspel, använda kortkoder och ta full kontroll över dina gallerier för SEO.

Modula är utan tvekan den bästa gallerirelaterade plugin. Om du är en fotograf som bygger en webbplats bör detta plugin vara en av de första apparna du utforskar.

Läsa:  Ny kundfrågeformulärmall för digitala byråer (med PDF)

2. Envira galleri

En annan av de bästa plugins för fotografer är Envira Gallery. Detta är ytterligare ett WordPress-bildplugin som kan hjälpa till att ta dina bilder till nästa nivå genom att visa upp dem i anpassade gallerier som är mobilvänliga och SEO-redo.

Insticksprogrammet innehåller en dra-och-släpp-byggare, gallerimallar, en WooCommerce-färdig e-handelsbutik, integration med sociala medier och vattenstämpelskydd.

Och detta är bara början, eftersom Envira-pluginen erbjuder fotografer så mycket att den har förblivit en av de mest nedladdade och köpta fotoplugin-programmen.

3. Monolog

Soliloquy är faktiskt samma utvecklare som gör Envira. Trots detta är detta inte tänkt att vara så omfattande och mångsidigt som Envira. Det är tänkt att vara ett plugin som låter fotografer skapa fantastiska bildspel som de kan visa på flera webbplatser.

Soliloquy har till och med en gratis version som är grundlig och full av funktioner och funktioner. Du kommer inte hitta ett bättre plugin för galleri och bildspel gratis på WordPress än det här.

4. WPVR

Många fotografer tar bilder inte bara för konst och personlig tillfredsställelse, utan också för affärer. Till exempel måste en fastighetsfotograf ta professionella bilder åt kunder och lägga upp dem på ett sätt som driver trafik och genererar intresse. Det är där WPVR kommer in.

Detta plugin låter fotografer ladda upp bilder till sin webbplats och sedan skapa 360 visningar och virtuella rundturer. Detta är en förlängning som inte bara kommer att få ditt arbete att sticka ut, utan också hjälpa dig att få mer arbete inom ditt område på grund av vad du kan göra.

Plugin-programmet har massor av anpassningar inbyggda och du kan skapa nästan vilken virtuell rundtur du vill.

5. Lätt vattenstämpel

Namnet på detta plugin säger i stort sett allt. Easy Watermark gör det superenkelt att lägga till önskad vattenstämpel till vilken bild du laddar upp. Insticksprogrammet gör processen ännu enklare efter installationen, eftersom alla bilder automatiskt vattenmärks på den plats du väljer när de läggs till.

Det betyder att du inte behöver lägga till vattenstämplar för varje bild individuellt.

Trots detta kan du även lägga till vattenstämplar separat. Detta är användbart för olika fotostilar och storlekar eftersom du kan placera vattenstämpeln där du vill.

Läsa:  Effektiv sökordsforskning för att få din blogg att växa – 8 tips för att komma igång

Det finns fullt stöd för PNG-, JPG- och GIF-format. Textens färg, storlek, rotation och transparens kan anpassas. Detta är ett fantastiskt WordPress-bildplugin för din webbplats om du är fotograf.

6. Smush

Som jag nämnde tidigare i början av den här artikeln behöver inte alla plugins för fotografer vara relaterade till gallerier eller vattenstämplar. Kom ihåg att en av de viktigaste sakerna för bilder och SEO på en WordPress-sajt är att optimera dem ordentligt.

Smush är utan tvekan det mest populära bildoptimeringsprogrammet för WordPress. De har en proversion av pluginet, men gratisversionen är väldigt kraftfull och optimerar automatiskt dina bilder när de laddas upp till ditt WordPress mediegalleri.

Detta plugin komprimerar bilderna ordentligt samtidigt som bildernas noggrannhet och skönhet kan bevaras. Detta förbättrar den övergripande hastigheten på din sida och hjälper till med bildsökmotoroptimering.

7. Yoast SEO

Du kanske redan är medveten om detta plugin eftersom det är ett av de mest populära och kraftfulla WordPress plugins. Yoast SEO är ett namn som alla som behöver hjälp med WordPress SEO känner till.

Det är också mycket användbart för alla fotografer som vill visa upp en stor dos av högkvalitativa bilder på sin webbplats.

Yoast SEO-plugin ser till att dina bilder är korrekt optimerade genom att hjälpa dig med SEO-sidan av bildoptimering. Behöver du alt-taggar eller något annat? Yoast har dig täckt. Det kommer inte bara att hjälpa dig med dina bilder, utan det kommer att visa dig hur du skapar en helt relevant, sökmotorförberedd webbplats.

Ge det en tumme upp för alla SEO-ändamål och lägg till det på din webbplats som ett måste.

8. Wordfence säkerhet

WordPress har många riktigt bra säkerhetsplugins. Wordfence Security är dock en av dem som går ett steg längre och kan hjälpa dig att skydda bilderna och annat innehåll på din webbplats.

Plugin-programmet är utrustat med en slutpunktsbrandvägg och skanning av skadlig programvara byggd från grunden för att skydda hela din webbplats. Pluginet uppdateras ständigt från Threat Defense Feed och har alltid det senaste skyddet.

Detta inkluderar de senaste brandväggsreglerna, signaturer för skadlig programvara och skadliga IP-adresser. Om du vill skydda din webbplats och dina bilder, kolla in Wordfence.

Läsa:  4 beprövade strategier för kundförvärv för digitala startups

9. Sunshine Photo Cart

Ja, vi har redan nämnt några bra galleriplugins. Sunshine Photo Cart måste dock göra den här listan på grund av den specifika fotobranschen den betjänar. Om du är en evenemangsfotograf bör Sunshine stå överst på din plugin-lista.

Detta galleriplugin utmärker sig för att hantera evenemangsfoton och relaterade gallerier. Efter installationen kan du skapa ett obegränsat antal fotogallerier.

Du kan också sortera dem efter evenemang, vilket gör det mycket lättare för dina kunder att hitta det de letar efter.

Vill du ta dina gallerier ett steg längre? Sunshine Photo Cart har en “Privat”-funktion som låter dig lösenordsskydda alla gallerier så att endast kunder eller specifika personer kan se det.

Lägg till en vattenstämpelfunktion som hindrar människor från att ladda ner och använda bilder, och du har en av de bästa plugins för fotografer.

10. W3 Total Cache

Varje WordPress-webbplats behöver ett stabilt cachingsystem. Det hjälper dig att snabba upp din webbplats, vilket i sin tur hjälper dig att rankas högre på Google. Detta kan också öka sidladdningstiderna.

Dessutom, om du är en fotograf som bearbetar många bilder på sajten, är W3 Total Cache i princip ett måste för dig. När den väl har installerats kan du förbättra webbplatsens prestanda och minska laddningstiderna genom att dra nytta av funktioner som integrering av innehållsleveransnätverk (CDN) och de senaste bästa metoderna.

Denna plugin har över 1 miljon bekräftade nedladdningar och är kompatibel med alla teman och plugin. Om du letar efter den perfekta cachningslösningen för din fotosajt behöver du inte leta längre.

11. BirchPress Scheduler

Fotografer behöver ett snabbt och enkelt sätt att boka tider och fylla i arbetskalendrar. Detta är precis vad BirchPress Scheduler kan göra. Det är ett smidigt, kostnadseffektivt plugin som låter kunder boka tider online direkt från din webbplats.

Detta sparar mycket tid eftersom du inte behöver svara på telefonsamtal och boka tider själv.

Schemat är rent, smidigt, professionellt och mobilvänligt. Tillgängligheten baseras på de tider och dagar du lägger till, och resten är strömlinjeformad och bekväm.

Du kan också synkronisera dina möten till någon av dina kalendrar, eftersom tillägget tillåter synkronisering till iCal och Google Kalender. Sist men inte minst, BirchPress plugin skickar även e-postmeddelanden, påminnelser och kan acceptera betalningar online.

Läsa:  5 SEO-tekniker som kan döda din SERP-ranking

Detta är viktigt för alla fotografer som försöker bygga sin tjänst och upprätthålla scheman.

12. Sprout Billing

Sprout Invoicing avrundar den här listan över de bästa plugins för fotografer. Varje fotograf behöver ett smidigt, rent och enkelt sätt att fakturera kunder och ta emot betalningar utan större ansträngning. Även om det finns några andra bra faktureringsplugins där ute, anses Sprout i allmänhet vara den bästa.

Insticksprogrammet låter dig enkelt skapa och hantera vackra fakturor på några minuter. Inga fler slösa timmar på att försöka skapa, skicka, spåra och hantera dina egna fakturor. Sprout gör allt detta och mer.

Ett robust faktureringssystem bör vara en del av alla fotografers webbplats, och Sprout ger dig alla dessa funktioner och mer direkt från gränserna för din WordPress-instrumentpanel.

Bygga en fotowebbplats

Plugins är faktiskt ett av de sista stegen i att bygga en fotograferingswebbplats. Det är dock en viktig del av processen eftersom plugins ger dig mervärde och funktioner inbyggda direkt i din instrumentpanel.

Kom ihåg att mycket går åt till att bygga en webbplats, inklusive värd och ett domännamn. Det är därför du vill försäkra dig om att alla plugins du väljer är relevanta och användbara för fotograferingsbranschen du försöker ägna dig åt.

Slutsats

Det finns tusentals WordPress-plugins tillgängliga idag (nästan 60 000). Dessutom är hundratals och hundratals av dem relaterade till fotografering. Det kan vara en svår process att sålla igenom dem alla och hitta den bästa plugin för fotografer.

Alla de som listas ovan är förstklassiga plugins som erbjuder dig mycket funktionalitet och möjligheten att presentera dina bilder som du vill. Från galleri WordPress-plugins till optimerings- och e-handelsplugins, listan har allt.

Gå igenom några av dessa och välj din favorit. När du får dem att fungera kan du dra nytta av allt de har att erbjuda. Alla utökar funktionaliteten och erbjuder stor kreativ frihet.