Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

12 bästa WordPress-teman för att sälja e-böcker

12 bästa WordPress-teman för att sälja e-böcker

Som författare kan rätt WordPress-teman för e-böcker skjuta i höjden för webbplatsförsäljningen. Allt handlar om att locka en potentiell läsare och få dem att köpa eller ladda ner din bok, eller hur?

Att sälja e-böcker har blivit en lukrativ verksamhet för författare och förlag. Utmaningen är dock att sticka ut från mängden på den ständigt växande onlinemarknaden.

Lösning? Använd ett bra WordPress-tema för e-böcker för att sälja dem själv. Rätt tema kan göra din webbplats både attraktiv och enkel att använda. Detta är avgörande för att locka läsare och öka försäljningen.

I den här artikeln kommer vi att visa dig de bästa WordPress-teman för att sälja e-böcker. I slutet av den här guiden har du allt du behöver för att välja ett tema som inte bara visar upp ditt arbete utan också ökar din försäljning.

Vårt urval av de bästa WordPress-teman för att sälja e-böcker

Även om det finns många teman, skiljer vissa nyckelfunktioner de bästsäljande e-böckerna. Här är de viktigaste funktionerna att leta efter:

 • Effektiv e-boksvisning: Temat bör erbjuda specialiserade layouter eller avsnitt som presenterar e-böcker attraktivt.
 • E-handelskompatibilitet: Integration med e-handelsplattformar som WooCommerce är avgörande för en smidig transaktionsprocess.
 • Stöd för multimediainnehåll: Alternativ för förhandsvisning av bild, video och ljud kan berika presentationen av e-boken.
 • Marknadsföringsverktyg: Funktioner som prenumeration på nyhetsbrev, integration av sociala medier och reklamområden hjälper till med marknadsföring av e-böcker.
 • Snabb nedladdningshastighet: Ett snabbt laddat tema förbättrar användarupplevelsen och hjälper till att behålla potentiella kunder.
 • Anpassningsalternativ: Ett bra tema erbjuder massor av anpassningar för att matcha ditt varumärke och din stil.

Med dessa funktioner och mer, här är de 12 bästa WordPress-teman för att sälja e-böcker.

Digital nedladdning

Digital nedladdning är ett WordPress-tema designat för onlinesäljare av digitala produkter. Detta är ett bra tema, särskilt om du precis har börjat sälja dina e-böcker online. De kostnadsfria och betalda versionerna är både bra, med enkla digitala nedladdningar i grunden.

Detta tema effektiviserar processen med att skapa en digital produktbutik. Så du kommer inte ha några problem med att sälja dina digitala föremål som e-böcker, mallar, musik och många fler.

Temat för digital nedladdning placerar flera uppmaningsknappar på ett sätt som maximerar konverteringsfrekvensen. Detta uppmuntrar webbplatsbesökare att se sig omkring och i slutändan göra ett köp.

Slutligen låter temat Digital nedladdning dig placera kundrecensioner framträdande på förstasidan. Denna visning av positiv feedback ger inte bara trovärdighet, utan bygger också förtroende bland potentiella kunder, som båda är mycket viktiga för att sälja e-böcker och annat digitalt innehåll.

Fördelar med digital nedladdning

 • Sömlös integration med det populära plugin-programmet Easy Digital Downloads
 • Gratis import av demoinnehåll med några enkla klick
 • Ett iögonfallande bannerställ för en visuellt tilltalande fasad
 • Presentera de senaste produkterna med direktlänkar till produktsidan
 • Markera produktens funktioner bekvämt på framsidan

Nackdelen med digital nedladdning

 • Ej lämplig för fysisk produktförsäljning

Cognio

Cognio är ett premium WordPress-tema designat för skribenter, redaktörer och forskare. Designen av temat har en blandning av sofistikering och modernitet. Dess enkla och eleganta design gör det till ett bra ställe att professionellt visa upp och marknadsföra dina e-böcker online.

Detta tema är mycket flexibelt och kan användas för både betalda och gratis material såsom forskningsrapporter, undersökningar och rapporter. Det gör det enkelt att marknadsföra böcker genom att ge din publik en snabb överblick över författaren, en sammanfattning av bokens huvudsakliga tankar och recensioner.

Läsa:  Vilka verktyg är de bästa för AI-ljud?

Den kan även modifieras för att fungera med e-handelssajter och fungerar perfekt med WooCommerce-plugin. Denna funktion gör det enkelt för användare att sälja digitala produkter, vilket gör plattformen enkel att använda för både köpare och säljare.

Sammantaget fungerar Cognio effektivt som en smart lösning för att skapa en attraktiv onlinenärvaro, vilket sparar både tid och resurser.

Fördelarna med Cognio

 • Lägga till PSD-filer för bättre anpassningsalternativ
 • Kombinera Gulp och SASS för strömlinjeformad utveckling
 • Parallaxdelar för en intressant visuell upplevelse
 • Få tillgång till gratis typsnitt, ikoner och andra resurser för mer designflexibilitet
 • Användarvänliga anpassningsmöjligheter som gör det enkelt att anpassa efter specifika behov

Kognition minus

 • Den har mindre grundläggande funktioner jämfört med andra teman

Nej

Neve är ett väldigt snabbt WordPress-tema som ger dig många möjligheter att göra unika och flexibla webbplatser. Den har en lätt och enkel design och har utmärkt SEO-optimerad kod som gör att den kan rankas bra i Googles sökresultat.

Det fungerar bra för WooCommerce-butik, personliga portföljsajter och andra projekt. Så om du vill skapa en idealisk webbplats för dina e-böcker är Neve ett utmärkt val.

Temats smidiga respons och AMP-optimering säkerställer att sidor laddas snabbt och perfekt på alla enheter. Förutom lyhördhet är temat även RTL-kompatibelt och översättningsklart.

Neve passar även utvecklare, kontor eller personer som vill ha snabb support och uppdateringar som fungerar bra med ett klick. Dess “vit etikett” funktionen är särskilt användbar för personer som vill få temat att se ut som sitt eget.

Neves fördelar

 • Vit, så att du kan stämpla temat som ditt eget
 • Installation och demo på 1 minut Import förenklar webbplatsdistributionen
 • SEO-färdig struktur och ren, optimerad källkod för synlighet
 • Ger videohandledningar och detaljerade instruktioner om hur man skapar en webbplats

Nevens minus

 • Support är inte tillgänglig 24/7

Faktor

Auteur är ett stilfullt designat WordPress-tema gjort för författare, bloggare, recensenter, förlag och tjänsteleverantörer som sysslar med böcker. Det här temat är bra för personer som skriver eller levererar professionellt blogginnehåll regelbundet.

Med ett öga för detaljer inkluderar Auteur premium plugins som WPBakery Page Builder och Slider Revolution, samt ett antal användbara kortkoder. Dessa funktioner gör det enkelt att bygga ditt eget digitala bibliotek med e-böcker.

Temat har snygga och noggrant designade presentationsmallar på fler än fyra olika hemsidor. Dessa mallar är ett bra ställe att börja och kommer att påskynda webbplatsbyggandet om du vill skapa ett WordPress-tema för bokhandeln eller en webbplats som marknadsför e-böcker.

Slutligen, dess lyhördhet och WooCommerce-kompatibilitet gör det till en bra plattform för onlinebokhandlar och e-bokskampanjsajter. Detta gör den idealisk för e-boksfokuserade WordPress-webbplatser.

Författare fördelar

 • Installation av demodata med ett klick för snabb installation av webbplatsen
 • Ger en skarp, polerad visuell upplevelse klar för näthinnan på enheter
 • Fungerar smidigt med WooCommerce
 • Anpassa rullgardinsmenyer med ikoner eller färger med hjälp av den smarta megamenyfunktionen
 • Erbjuder avancerade typografialternativ för att accentuera din design

Författare minus

 • Att lära sig nya användare är inte lätt

utgivare

Publisher är en pionjär inom WordPress-teman för e-böcker. Den är vänlig, full av funktioner och precis rätt för att öka din försäljning av e-böcker.

Med Publisher är du konstnären för din webbplats. Det låter dig enkelt justera och finjustera, vilket gör din webbplats lika unik som din bok.

Om du säljer ditt verk hjälper Publisher dig. Du kan sälja e-böcker direkt från din webbplats. Och om du säljer till Amazon är det bara en länk bort.

Å andra sidan, om du har fysiska böcker är WooCommerce redo att hjälpa. Den hanterar de fina detaljerna i försäljningen, såsom frakt och skatter. Det är en livräddare för författare som har mer än bara e-böcker.

Sammantaget låter Publisher-temat dig bygga vilken onlinebokhandel som helst.

Utgivarförmåner

 • Du kan skapa en unik och anpassningsbar registreringssida för din boklansering
 • Öka kundernas förtroende med temats modererade produktrecensioner och kommentarer
 • Använd WPML-plugin för en flerspråkig webbplats som vänder sig till en mångfaldig publik
 • Anpassa din webbplats med ett obegränsat urval av färger och förhandsgranskningsändringar i realtid
 • Engagera din publik med din egen blogg, ett måste för författare och förläggare

Nackdel med Publisher

 • Temat är utformat för verk som publiceras i stora mängder
Läsa:  Topp 8 stora trender i fullstackutveckling 2024

Hestia Pro

Hestia Pro är ett snyggt WordPress-tema på en sida som kan användas på många olika sätt. Den kombinerar kraftfulla funktioner med en utmärkt användarupplevelse.

Temat kommer med färdiga mallar för de flesta webbplatser, men du kan ändra dessa mallar direkt från anpassaren. Det ger dig friheten att ändra layouten på antingen hemsidan eller bloggen.

Förutom ett bra utseende ger Hestia Pro dig möjligheten att välja en reglage eller videotitel, vilket gör sajten mer attraktiv. Vissa avancerade bloggfunktioner är fullbreddslayout, nya avsnitt som “Författare” och “Rum” och olika rutnätslayouter som gör vackra “murverk” effekt.

Slutligen låter detta tema dig välja vilka inlägg som ska visas på förstasidan genom att placera dem i kategorier. Detta är perfekt för att presentera e-böcker eller annat bokrelaterat innehåll.

Fördelarna med Hestia Pro

 • Möjliggör anpassning i realtid för omedelbara ändringar
 • Ger förbättrade navigeringsalternativ med utökade menyfunktioner
 • Integreras sömlöst med populära plugins för sidbyggare för att förbättra designalternativen
 • Stöder flera språk och RTL (Right-to-Left) språkskript

Hestia Pro minus

 • Inte det mest prisvärda temat för WordPress-nybörjare

Audrey

Som ett modernt och noggrant genomtänkt WordPress-tema är Odrin perfekt för e-bokspresentation och försäljning. En visuellt tilltalande sak med det här temat är den eleganta page flip-effekten som gör surfandet lite mer raffinerat.

Odrin är ett e-bok WordPress-tema som kan möta ett brett spektrum av behov tack vare WooCommerce-support, en stor samling kortkoder och färdiga mallar. Odrin är mycket lätt att ställa in, vilket gör det till ett utmärkt val för människor som snabbt vill skapa en webbplats.

Att lägga till en Mailchimp nyhetsbrevswidget gör det också lättare att kommunicera med läsare och potentiella kunder. Detta hjälper till att bygga en stark gemenskap kring e-böcker.

Och eftersom Odrin fungerar med den senaste versionen av WordPress kan du vara säker på att din webbplats kommer att fungera smidigt.

Dessutom gör speciella kortkoder som Book Image, Featured Books och Content Slider det enkelt att presentera e-böcker på ett effektivt och attraktivt sätt. Dessa kortkoder fungerar perfekt med WordPress-teman för e-böcker eller någon bokrelaterad webbplats.

Audrins fördelar

 • Säkerställer kompatibilitet med de senaste WordPress-versionerna för sömlös drift
 • Ger enkel integration med sociala medieplattformar
 • Gör att bokbilder enkelt kan läggas till och visas på hela webbplatsen
 • Ger en specialiserad kortkod för att markera och visa upp utvalda böcker
 • Möjliggör skapandet av attraktiva innehållsreglage för utvalt innehåll

Minus Audrin

 • Kundsupport tar tid att svara

Binder Pro

Binder Pro är ett smart, publiceringsfokuserat WordPress-tema. Den är utformad för att skapa vackra tidningar, bloggar och redaktionella webbplatser.

Med Binder Pro är ditt innehåll otroligt centralt. Detta tema hjälper dig att presentera ditt arbete vackert och enkelt.

En av nyckelfunktionerna hos Binder Pro är dess modulära konstruktionssystem. I detta system kan du använda moduler, som är små funktioner och designelement. Dessa låter dig skapa komplexa layouter på några minuter. Och det bästa av allt, inga kodningskunskaper krävs.

Kompatibilitet är nyckeln med Binder Pro. Den är kodad med WordPress bästa praxis i åtanke. Det betyder att det fungerar sömlöst med WordPress-plugins.

Binder Pro är en verktygslåda för att bygga de mest fantastiska webbplatserna. För nybörjare eller proffs har Binder Pro allt du behöver. Dess flexibilitet gör det till det bästa valet bland WordPress-teman för e-böcker.

Fördelar med Binder Pro

 • Dess intuitiva design gör det enkelt att arbeta med detta tema
 • Garanterar en utmärkt upplevelse för besökare på alla enheter
 • Temat är Gutenberg redo
 • Kontaktformulär 7 redo
 • Erbjuder flera layoutalternativ. Välj mellan flera rubriklayouter, webbplatslayouter och anpassade sidofält

Nackdelen med Binder Pro

 • Det är dyrare än många andra avancerade WordPress-teman

Vikt vikt

Printpress är ditt WordPress-tema om du älskar böcker och att publicera. Det är ett utmärkt val för dem som letar efter WordPress-teman för e-böcker.

Det som verkligen skiljer Printpress åt är hur det visar upp författare och förlag. Med speciella profilinläggstyper kan du markera författares bioord och länka till deras sociala sidor.

Vill du visa ditt innehåll på ett coolt sätt? Inläggstypen Projekt låter dig välja mellan layouter som murverk eller rutnät, vilket gör din webbplats lika unik som din bok.

Tonvikten ligger inte bara på utseende; det handlar också om funktionalitet. Det spelar bra med populära plugins som Contact Form 7 och Ninja Forms. För evenemangsplanering integreras Event Calendar-plugin sömlöst.

Läsa:  Varför är det så annorlunda att twittra bort än att posta på Facebook

Temat kommer också med några fantastiska reglage-plugins – Slider Revolution och Layer Slider. De lägger till extra kraft till din webbplats. Och med MailPoet 3 är nyhetsbrev via e-post bara några klick bort.

Slutligen är Printpress också WooCommerce redo, vilket gör det till ett utmärkt val för en eBook-webbplatsmall. Det är användarvänligt, stöder flera språk och respekterar din integritet och skrivbehov från höger till vänster.

Fördelar med tryckpressen

 • Dess anpassade instrumentpanel erbjuder mer funktionalitet med flera alternativ och inställningar
 • Säkerställer en framgångsrik webbplats som kan genomsökas av sökmotorer
 • Känd för snabb, hjälpsam och professionell kundsupport
 • Den har en detaljerad ämnesdatabas som täcker alla dina frågor
 • Inkluderar widgets för förbättrad innehållshantering och integration av sociala nätverk

Nackdelen med tryckpressen

 • Visar inte mängden aktuella produkter i ikonen i huvudvagnen

Kapitel ett

ChapterOne är det perfekta WordPress-temat för moderna bokhandlar och bokförlag. Den är utformad för att lansera din onlinekarriär i webbpubliceringsvärlden.

Detta tema erbjuder dig allt din bokhandel behöver. Dessutom ger den kreativ kontroll i dina händer. Att nu skapa en onlinenärvaro är lika roligt som att skriva ett mästerverk.

Som en mångsidig bokhandelsmall är ChapterOne en kombination av stil och funktionalitet. Temat innehåller funktioner för resor och evenemang och en blogg. Detta gör att du kan få kontakt med din publik på andra sätt än att bara sälja böcker.

Chapter One är fullt av moderna butikslayouter och element. Med sin snygga design och kraftfulla funktioner kommer detta tema att se till att din webbplats sticker ut.

ChapterOne fördelar

 • Kontaktformulär 7 redo. Skapa professionella kontaktformulär enkelt
 • Presentera ditt innehåll vackert med dess Slider Revolution-plugin
 • WooCommerce-kompatibel, så att du kan konfigurera din onlinebutik snabbt och effektivt
 • Med WPBakery-sidbyggaren kan du enkelt dra och släppa sidbyggen
 • Kom igång snabbt med dess enklicksdemoimport.

Nackdelen med Chapter One

 • Temat uppdaterades senast 2021

Boka – OceanWP

Book by OceanWP är en dröm som går i uppfyllelse när det gäller att flytta bokhandlar online. De tider då fysiska bokhandlar var normen är förbi. Om du planerar att lägga din bokhandel online är detta tema din idealiska partner.

Detta WordPress-tema är en färdig lösning för din webbutik. Det låter dig skapa en fantastisk, funktionsrik webbplats utan ansträngning. Du behöver inte skriva en enda rad kod.

Temat innehåller allt du behöver: en sektion för sålda böcker, vittnesmål och en snygg blogg. Det är perfekt för alla som letar efter WordPress-teman för e-böcker.

Onlineshopping är bara några klick bort med Book by OceanWP. Det inkluderar konto-, kundvagns- och kassafunktioner. Dessutom finns det flera kategorier, filter och sökalternativ. De gör det enkelt för dina kunder att hitta det de letar efter.

Sammantaget gör OceanWP att driva ett onlineföretag smidigt. Med detta perfekta WordPress-tema för e-böcker är du redo för framgång.

Fördelar med OceanWP-böcker

 • Det finns över 100 Google-teckensnitt att välja mellan
 • Erbjuder flera rubrikstilar för stationära och mobila enheter
 • Dess anpassningsbara sociala meny i toppfältet låter dig enkelt ansluta till dina läsare
 • Engagera din publik med den inbyggda bloggfunktionen
 • Anpassa dina huvudsidor gratis med Elementor

Nackdelen med OceanWP

 • Även dess gratis demos kräver premium plugins

Astra mall för e-bokförfattare

Astras eBook Author är ett lugnt och välkomponerat WordPress-tema för e-böcker.

Detta tema erbjuder ett stort, framträdande område längst upp som är perfekt för att visa upp din senaste bok. Du kommer att hitta fler utrymmen för att marknadsföra ditt arbete när du rullar nedåt. Dessutom har var och en av dina böcker och publikationer sina egna sidor.

eBook Authors design är både lätt och professionell. Den använder tomma utrymmen effektivt och skapar ett rent och lättillgängligt utseende. Den här layouten låter dig berätta din historia och dela ditt arbete utan krångel.

Denna modell utmärker sig för sin användarvänlighet och professionella känsla. Oavsett om du är en erfaren författare eller precis har börjat, kommer Astras eBook Author att få ditt arbete att lysa.

Sammanfattningsvis balanserar denna Astra-modell design och funktionalitet vackert. Med eBook Author tar ditt arbete en central plats i en elegant och professionell miljö.

Fördelar med Astra eBook Author

 • Ett väldesignat tema för författare och förlag
 • Den har en tydlig layout och vita utrymmen som sticker ut från ditt innehåll
 • En catchy titel på din senaste bok visar tydligt upp dina nya utgåvor
 • Ger extra sidor för andra böcker för att snyggt organisera hela din samling
 • Kompatibel med ledande sidbyggare
Läsa:  Hur hittar man Instagram-influencers för företaget?

Nackdel med Astra eBook Author

 • Nybörjare kan tycka att det är svårt att använda i början

En bok från Xpeed Studio

Bok är ett WordPress-tema och en målsida utformad för att introducera ditt skrivande för din publik. Den är gjord speciellt för e-böcker, manualer och noveller. Det är ett utmärkt alternativ om du planerar att publicera ditt första verk.

Temat kommer med nyhetsbrevsintegration samt ett live Twitter-flöde som lägger till en unik interaktivitet som passar din publik.

Detta tema har en sidlayout för att markera e-boken. Detta förenklar presentationen av e-böcker eller berättelser på ett organiserat och läsvänligt sätt.

Det här temat låter dig också enkelt inkludera teckensnitt från Google Web Fonts, Typekit eller Adobe Web Fonts. Dess anpassare erbjuder teckenstorlekskontroll för att matcha din webbplatstext till dina preferenser.

Fördelarna med boken

 • Betona en ren och minimalistisk hemsida
 • Den har en SEO-klar struktur och väl optimerad källkod
 • Inkluderar anpassade Google Maps
 • Optimerad för näthinnagrafik
 • Innehåller en funktionssektion för dina böcker

Nackdelen med boken

 • Kräver uppladdning av högupplösta bokomslag

Vanliga frågor om WordPress-teman för e-böcker

Vilket WordPress-tema är bäst för författare?

För författare är ett WordPress-tema som balanserar läsbarhet och funktionalitet idealiskt. De teman som nämns ovan är utmärkta val. De erbjuder en tydlig layout och fokuserar på effektiv presentation av skriftligt innehåll.

Hur WordPress-teman förbättrar försäljningen av e-böcker?

WordPress-teman för e-böcker är utformade för att optimera processen att sälja böcker online. De erbjuder funktioner som attraktiva e-boksskärmar, enkel navigering och SEO-optimering. Detta hjälper till att attrahera och behålla kunder och i slutändan öka försäljningen.

Kan jag integrera eBook WordPress-tema med e-handelsplattformar som WooCommerce?

Ja, de flesta WordPress-teman för e-böcker erbjuder sömlös integration med e-handelsplattformar som WooCommerce. Denna integration möjliggör effektiv onlineförsäljningshantering, inklusive lagerspårning, betalningshantering och kundkontohantering.

Finns det några gratis WordPress-teman som lämpar sig för att sälja e-böcker?

Ja, det finns gratis WordPress-teman som är lämpliga för att sälja e-böcker. Även om de kan ha begränsade funktioner jämfört med premiumteman, tillhandahåller de den grundläggande funktionaliteten för att sälja e-böcker online gratis.

Vad är det bästa sättet att presentera e-böcker med ett WordPress-tema?

Det bästa sättet att visa upp e-böcker med ett WordPress-tema är att använda teman som erbjuder speciella avsnitt för att visa upp böcker, såsom introduktionsböcker, bästsäljare och nya utgåvor. Tydliga bilder och kortfattade beskrivningar hjälper också till att lyfta fram e-böcker effektivt.

Hur hanterar WordPress-teman för e-böcker digitala nedladdningar och betalningar?

Dessa teman hanterar vanligtvis digitala nedladdningar och betalningar genom att integreras med e-handelsplugins som WooCommerce. Plugins hanterar säkra betalningsportar, enkla kassaprocesser och automatisk leverans av digitala e-boksfiler till kunder vid köp.

Vilken typ av support och uppdateringar kan jag förvänta mig med ett premium eBook WordPress-tema?

Med ett premium WordPress-tema för e-böcker kan du förvänta dig regelbundna uppdateringar som håller temat kompatibelt med de senaste WordPress-versionerna. Premiumteman kommer ofta med egen support, som inkluderar teknisk assistans, felsökning och instruktioner om hur du använder temafunktioner effektivt.

Öka din försäljning med rätt WordPress-tema för e-böcker

Sammanfattningsvis är det avgörande att hitta det perfekta WordPress-temat för att framgångsrikt sälja e-böcker online. De teman vi tittar på i den här guiden erbjuder en kombination av estetik, funktionalitet och användarvänlighet, och är skräddarsydda specifikt för e-boksförsäljning.

Kom ihåg att rätt tema inte bara får din webbplats att se bra ut. Det förbättrar användarupplevelsen, optimerar ditt innehåll för sökmotorer och ger dig kraftfulla verktyg för marknadsföring och försäljning av ditt arbete.

Med rätt WordPress-tema väntar nästa kapitel i onlinebokbranschen på att skrivas. Kom igång idag och nå en ny nivå av framgång som författare!