Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

12+ exempel på design av registreringssidor för formulär med hög konvertering

12+ exempel på design av registreringssidor för formulär med hög konvertering

Letar du efter designexempel på registreringssidor för din webbplats?

Registreringssidor är ett utmärkt sätt att övertyga besökare att fylla i ditt registreringsformulär och registrera sig för din produkt, tjänst eller nyhetsbrev. Eftersom inget företag är det andra likt kan det vara förvirrande att välja rätt design för registreringssidan för din webbplats.

I den här artikeln delar vi flera olika design av registreringssidor, så att du kan välja rätt tillvägagångssätt för att öka antalet potentiella kunder för ditt varumärke.

Vad är en registreringssida?

En registreringssida är en enda målsida med målet att driva registreringar. De gör det genom att uppmana användarna att fylla i ett registreringsformulär på sidan eller genom att uppmuntra dem att klicka på en uppmaningsknapp som leder till en sida för att skapa konto.

Du kanske tänker: “Behöver jag verkligen separata registrerings- eller registreringssidor?” Eftersom du redan leder trafik till din webbplats hemsida, vad är poängen?

Tja, här är skillnaden.

De flesta som landar på din hemsida är i nyfikenhetsstadiet och kanske inte ens vet vad ditt varumärke gör. De kommer förmodligen från olika källor, som sökmotorer och sociala medier, och kollar bara upp dig, så chansen att de fyller i ett registreringsformulär är ganska låg.

Men om du kör en annons med huvudmålet att få människor att konvertera, är det mer meningsfullt att skicka den trafiken till en målsida som är utformad för att få dem att registrera sig. Det beror på att målsidor har färre distraktioner som flyttar användare bort från ditt huvudmål och smarta designelement som kan öka antalet registreringar.

Vi kommer att titta på vad du bör inkludera i designen på din registreringssida härnäst.

Vad har en registreringssida?

En framgångsrik registreringssida har flera viktiga element, inklusive:

 • Förmånsdriven rubrik – Din rubrik bör fånga uppmärksamheten omedelbart och locka användare att fortsätta läsa.
 • Övertygande kopia – Inkludera en underrubrik eller en stödjande kopia full av kraftfulla ord som leder användarna till följande mening och nästa steg.
 • Relevant media – Använd iögonfallande bilder för att illustrera värdet av din produkt eller tjänst och varför människor bör lämna över sin personliga information.
 • Anmälningsformulär – Håll ditt registreringsformulär enkelt med minimala formulärfält. Du kan alltid samla in mer information senare. Alternativt kan du använda ett flerstegsformulär med en förloppsindikator.
 • Oemotståndlig uppmaning till handling – Om ditt formulär finns bakom en CTA-knapp måste det sticka ut. Använd en kontrasterande färg och se till att din knapp är tillräckligt stor för att se mot resten av ditt innehåll.
Läsa:  Transportutmaningar: Rollen för AI-driven teknik från Taiwan

Framför allt bör designen av din registreringssida ha så lite friktion som möjligt. Så håll din design ren, rakt på sak och lätt att navigera.

12+ utmärkta exempel på design av registreringssidor

Ofta är det bästa sättet att lära sig om de grundläggande principerna för en framgångsrik målsida att se dem i aktion. Med det i åtanke, här är några utmärkta exempel på design av registreringssidor för att underblåsa din inspiration.

WPBeginner är en av de bästa resurserna för människor som lär sig om WordPress. Så det är vettigt att de gör det superenkelt för användare att hitta sin registreringssida.

Med ett enda klick på e-postikonen kommer nyfikna webbplatsbesökare att se en iögonfallande lightbox-popup med följande element:

 • Bild – Iögonfallande och relevant för målgruppen.
 • Rubrik – Nyfikenhetsdriven och tar upp publikens smärtpunkter
 • Underrubrik – Inkluderar handlingsord och en gratis bonus.
 • Anmälningsformulär – Har endast 2 formulärfält.
 • Uppmaningsknapp – Övertygande och lätt att se.

Enkelheten i WPBeginners registreringsformulär gör det enkelt för användare att veta vad de ska göra härnäst. Och bonusen med en gratis verktygslåda tillför extra värde för att försegla affären.

2. Arbetsplats: Minimal registreringssida

Workplace från Facebook erbjuder en design av en registreringssida som inte kunde bli enklare om den försökte. Hela sidan är fri från distraktioner och sätter fokus rakt på vad den vill uppnå.

Överst på sidan finns varumärkets logotyp, som hjälper användarna att känna igen sidan. Efter det är en djärv fördelsdriven rubrik som lockar besökarna att fortsätta.

Sedan är det direkt i ett enda formulärfält med en platshållartext för att ange din företags e-postadress. Det tar mindre än 1 minut att läsa från början till slut men har allt som behövs för att omvandla besökare till potentiella kunder.

3. Creddy: Fet design på registreringssidan

Creddy är en peer-to-peer-lånetjänst med en unik design på registreringssidan. När du landar på sidan ser du en fet bild av någon som är redo att börja springa och ett enkelt registreringsformulär för att komma igång.

Vi älskar den här kombinationen av element eftersom den ger intrycket av att “förbereda sig”, vilket framkallar en känsla av brådska hos läsarna. Därifrån kan användare ange sitt namn, e-post och telefonnummer och “Ta ett lån” direkt.

Men där denna design skiljer sig är med vad som kommer efter formen. Om besökarna inte är redo att registrera sig kan de fortsätta rulla för att lära sig fördelarna med att använda tjänsten.

Till exempel visar en övertygande bild och korta fraser med siffror att tjänsten är snabb. Och statistik ger intryck av tillförlitlighet.

Dessutom, vid varje punkt på sidan, kommer du att se en CTA-knapp anpassad för varje avsnitt med fraser som:

 • Hämta den nu
 • Fast, jag är med
 • Redo att ansöka
Läsa:  Maximera intäkter: Hur man tjänar pengar på ett nyhetsbrev effektivt

Detta är ett utmärkt exempel på att nå användare i olika skeden av deras beslutsprocess.

4. Brevo (Sendinblue): Tryggande registreringsdesign

Nästa är ett exempel på en registreringssida från Brevo, tidigare Sendinblue, en populär e-postmarknadsföringstjänst. På den här sidan kan användare registrera sig för ett konto för att skicka e-postmeddelanden till sina kontakter.

Precis som de andra exemplen på den här listan innehåller Brevo de väsentliga delarna på sin målsida, inklusive:

 • Bilder – Många av bilderna använder riktningsköer för att hänvisa användare till registreringsformuläret.
 • Rubrik – Innehåller handlingsord och försäkrar människor att inget kreditkort behövs.
 • Underrubrik – Bekräftar att det bara tar några minuter att komma igång eller logga in.
 • Anmälningsblankett – Har endast 2 formfält för att minska friktionen.
 • CTA-knapp – Sticker ut från sidan men inkluderar företagets unika varumärke.

Vi gillar också att den här sidan innehåller en alternativ metod för registrering. Användare kan registrera sig hos Google om de vill, vilket ger dem ett alternativ som kan passa dem bättre.

5. LiveChat: Pålitlig registreringssida

LiveChat är en av de bästa livechatt- och chatbottjänsterna för småföretag. Och dess registreringssida är ett utmärkt exempel på hur man kan hålla saker fokuserade och engagerande.

När du landar på sidan ser du en fet rubrik som förklarar exakt vad du kan göra med tjänsten. Det leder dig till löftet att du kan få LiveChat gratis i 14 dagar om du registrerar dig nu.

Därifrån har registreringsformuläret ett enda formulärfält för att ange din e-postadress. Och CTA-knappen bekräftar löftet om att registrera dig gratis.

Om det inte var tillräckligt för att övertyga potentiella kunder, fortsätter LiveChat att försäkra människor om deras pålitlighet. Det gör de med en kraftfull rubrik och logotyper från välkända varumärken som började med en gratis provperiod.

Det tillvägagångssättet är ett utmärkt sätt att öka trovärdigheten och bekräfta att företaget är legitimt.

6. Halv åtta: Enkel design för registreringssidor

Seven Thirty erbjuder en design på registreringssidan som är lite annorlunda. Deras hemsida är också deras registreringssida, och det fungerar eftersom webbplatsen marknadsför deras nyhetsbrev via e-post.

All information för detta nyhetsbrev finns ovanför sidviken. Det betyder att användare inte behöver rulla för att lära sig mer.

Dessutom tar anmälningsformuläret upp halva sidan, så det är svårt att missa. Återigen, formuläret har bara 2 formulärfält, men istället för att använda traditionell platshållartext använder varumärket dem för att ställa frågor:

 • Vad heter du?
 • Vad har du för mejladress?

Att ta detta tillvägagångssätt är mer engagerande och mindre formellt, vilket, med tanke på nyhetsbrevets karaktär, är en bra passform för publiken. I slutändan är hela sidan enkel, engagerande och markerar alla rätt rutor.

7. Läs mig: Friendly Sign Up Page Design

Read Me erbjuder ett annat utmärkt exempel på design av registreringssidor som är enkelt och engagerande. Den övre delen av sidan har en kontrasterande bakgrundsbild som hjälper registreringsformuläret att sticka ut.

Därifrån kan besökare fylla i tre formulärfält för att slutföra registreringsprocessen:

 • E-postadressfält
 • Fält för fullständigt namn
 • Bekräfta lösenordsfältet
Läsa:  Hur man startar och växer ett onlinekonsultföretag

Då kan användare antingen logga in eller registrera sig för ett nytt konto.

Som du kan se har denna design inte mycket text. Men rubriken och beskrivningen den innehåller är udda, vänlig och lugnande.

Dessutom pekar ugglamaskot på formuläret och visar användarna var de ska fokusera.

8. Bambu HR: Framgångsrik design för registreringssidan

Bamboo HR är en personalwebbplats för småföretag, och designen på registreringssidan erbjuder en steg-för-steg-process. En sådan trestegsmetod är ett bra sätt att försäkra användarna om att processen är enkel.

Dessutom har sidan följande viktiga element:

 • Bild – Framkallar en känsla av framgång och prestation.
 • Rubrik – Tryggande och erbjuder värde med en gratis provperiod.
 • Anmälningsformulär – Ber bara om de detaljer som behövs för att gå vidare.
 • CTA – Lockar användare att ta nästa steg.
 • Socialt bevis – Logotyper från befintliga kunder ökar förtroendet och ökar trovärdigheten.

Till slut har Bamboo HR skapat en sida som är ljus, inbjudande och redo att hjälpa potentiella kunder att nå resultat.

9. Brevbärare: Iögonfallande registreringssida

Det här exemplet på registreringssidan från Postman har en unik design som överensstämmer med företagets varumärke. Och den inramade layouten håller sidan snygg och informationen lätt att hitta.

Först är en iögonfallande bild och punktpunkter som listar fördelarna med att registrera sig. Sedan till höger finns ett enkelt registreringsformulär som ber om en e-postadress, användarnamn och lösenord.

Återigen inkluderar den här designen en uppmaningsknapp som bjuder in användare att skapa ett gratis konto, vilket påminner folk om att ingen ekonomisk risk är inblandad. Dessutom kan besökare registrera sig med sitt Google-konto om de vill.

Vi gillar speciellt länken till inloggningsformuläret för personer som redan har ett konto.

10. Geckoboard: Problemfri registreringssida

Geckoboard är ett företag som erbjuder professionella KPI-instrumentpaneler utan krångel. Och deras registreringssida är likaledes problemfri.

Elementen Geckoboard inkluderar på sin sida är:

 • Rubrik – Berättar för användarna exakt vad de kan göra efter att ha registrerat sig.
 • Underrubrik – Försäkrar människor om att det är gratis att registrera sig.
 • Anmälningsformulär – Minskar friktionen med endast 3 formfält.
 • Navigationslänkar – Led användare till användbar information.

Vi skulle ändra den här sidan för att ta bort alla onödiga navigeringslänkar eftersom det ger användarna för många möjligheter att lämna din webbplats.

11. Drift: Registreringssida med Recaptcha

Denna registreringssida design från Drift är både minimal och engagerande på samma gång. Bakgrunden har en världskarta i full bredd med animationer av att säga “hej” på olika språk.

Kartan överlagras med ett enkelt registreringsformulär med 2 formulärfält, en anti-spam Recaptcha och en uppmaningsknapp. Genom att inkludera antispamverktyg kan Drift begränsa antalet bots och falska registreringar de får.

Och med ytterligare två registreringsalternativ för Google och Microsoft erbjuder de användarna lösningar som passar varje individ.

12. Toggl: Alternativ för multiregistrering

Toggle är ett tidsspårningsverktyg med en design på registreringssidan som är rolig och effektiv. Rubriken betonar hur det är “ansträngningslöst” att använda Toggl, och beskrivningen försäkrar användarna att det är gratis att prova.

Läsa:  OptinMonster Review 2024: Är det det bästa verktyget för tillväxt?

Men där Toggl skiljer sig är hur människor kan registrera sig för tjänsten. Istället för att fylla i ett formulär omedelbart måste du godkänna användarvillkoren och klicka sedan på 1 av 3 knappar:

 • Registrera dig via Google
 • Registrera dig via Apple
 • Eller anmäl dig via e-post

De två första knapparna skickar dig till registreringsprocessen för varje plattform. Men med knappen för registrering via e-post avslöjar den ett enkelt registreringsformulär med två fält precis där på sidan.

Liksom många av de andra registreringssidorna på den här listan är en multiregistreringsmetod ett utmärkt sätt att erbjuda potentiella kunder valmöjligheter.

13. Klok: Minimalistisk design för registreringssidor

I likhet med Toggl är Wise ett annat varumärke med en registreringssida som erbjuder flera sätt att registrera sig. På den här sidan kan du ange din e-postadress för att registrera dig, eller logga in via:

Resten av sidan hålls minimal, vilket säkerställer att besökarna bara fokuserar på vad Wise vill att de ska göra. Dessutom har de tagit bort navigeringsfältet för att hindra människor från att lämna sidan.

Hur skapar jag en registreringssida?

Nu när du har sett några övertygande design av registreringssidor kanske du undrar hur du gör en för ditt företag. Och om du är en WordPress-webbplatsägare har vi precis det du behöver.

Det enklaste sättet att skapa en registreringssida i WordPress är med Elementor.

Elementor är den bästa WordPress-sidbyggaren med dra och släpp-funktionalitet. Det låter dig skapa valfri målsida snabbt utan att skriva någon kod.

Med hundratals responsiva målsidesmallar finns det definitivt en design för registreringssidan som passar dina behov. Och med den visuella redigeraren och kraftfulla block för att generera potentiella kunder kan du anpassa din sida till ditt hjärta utan en utvecklare.

Kolla in den här guiden för att skapa en registreringssida i WordPress med Elementor.

Och där har du det!

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta design på registreringssidan som kan inspirera din nästa målsida. Medan du är här kan du kolla in de här nedräkningsplugins som kommer snart för att lägga till brådskande timers på din målsida.

Tack för att du läser. Vänligen följ oss vidare Twitter, Facebookoch Youtube för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.