Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

13 bästa WordPress-plugins för restauranger 2024

13 bästa WordPress-plugins för restauranger 2024

Restauranger har utvecklats under åren. Idag är det normalt att beställa online, och det kommer förmodligen inte att förändras. Därför har det blivit viktigt att bygga en webbplats för en restaurang. Och med ett restaurangplugin för WordPress blir din webbplats perfekt.

Vad är en restaurangtillägg?

En restaurangplugin hänvisar till alla plugin som är avsedda för användning i restauranger. Som du kan föreställa dig gör det det till en ganska vag term, eftersom varje restaurangs behov är ganska olika.

Det finns dock en viss överensstämmelse mellan dessa verktyg.

Till exempel behöver varje restaurang skapa en onlinemeny, och det behövs en plugin för det. Åtminstone om du vill se bra ut. Andra vanliga funktioner inkluderar bokningar, butikstider, butiksläge och mer.

Lyckligtvis finns det ingen brist på WordPress restaurang plugins.

Utan tvekan är en WordPress restaurangmeny plugin det viktigaste valet du kommer att göra. Lyckligtvis är valet inte svårt att göra. De Femstjärnig restaurangmeny plugin-programmet är perfekt för nästan alla restauranger.

Det låter dig skapa en snygg och responsiv meny för din webbplats.

En av de mest användbara funktionerna i detta plugin är de tre extra Gutenberg-blocken. De låter dig placera en hel meny, en specifik sektion (som luncherbjudanden) eller en enskild post på vilket inlägg eller sida som helst.

Plugin-programmet är faktiskt väldigt lätt att använda. Allt du behöver göra är att lägga till menyalternativ och sedan lägga till dem i menyn. De är grupperade efter vilken del av menyn de tillhör.

Viktigast av allt, det finns ingen gräns för antalet objekt du kan spara.

2. WP Store Locator

De dagar då kunder blint upptäckte din restaurang är förbi. Nuförtiden letar de flesta efter recensioner och använder Google för att hitta restaurangerna närmast deras plats. De WP Store Locator tillägget hjälper kunderna att hitta ditt företag.

Det låter kunderna få vägbeskrivningar till din plats.

Denna plugin är särskilt användbar för restaurangägare som är flytande i flera språk. Och det beror på att den kan visa flera platser. På så sätt får kunden vägbeskrivning till närmaste butik.

Själva kartan är redigerbar. Du kan till exempel styra zoomnivån, visningsspråket, välja mellan flera kartstilar och tillhandahålla platsspecifik information som butikens öppettider, telefonnummer med mera.

Läsa:  Hur man ansluter en skrivare till WiFi-nätverket

När det kommer till att skapa en onlinebutik är WooCommerce den bästa lösningen för WordPress, och restauranger är inget undantag. Du kan förbereda WooCommerce för din restaurangmeny genom att installera Meny ansluta.

Det är lätt en av de starkaste restaurangmeny-plugins på den här listan.

En av de viktigaste övervägandena är graden av anpassning du kan komma åt. Du kan anpassa din meny på en mängd olika sätt för att säkerställa att den matchar stilen på din webbplats och restaurang.

När det gäller placering kan du visa det i vilket inlägg, sida eller widget som helst med hjälp av kortkoder. Det är därför det är exceptionellt lätt att använda för nybörjare. Alla transaktioner hanteras genom WooCommerce, så det är också skyddat.

4. Plugin för femstjärniga restaurangreservationer

Även om inte alla restauranger behöver ett bokningssystem är det bra att ha ett, speciellt för stora sällskap. De Femstjärniga restaurangreservationer plugin lägger till hela bokningssystemet på din webbplats.

Detta inkluderar att boka bord, skicka e-postaviseringar (påminnelser) och mer.

En av de största fördelarna med detta plugin är faktiskt placeringen av bokningsformuläret. I många fall kräver att placera ett formulär i WordPress användning av en kortkod. Även om dessa är enkla att göra, lägger detta plugin till ett block till Gutenberg som gör det enkelt att skapa ett formulär.

Du kan ställa in plugin så att den automatiskt accepterar bokningar om beloppet är under en viss tröskel. Men om beloppet överskrids kan plugin-programmet ställas in för att avvisa reservationen eller manuellt skicka in den för godkännande.

Detta hjälper till att säkerställa att matsalen aldrig blir för trångt.

5. WP Yelp Review Slider

Restauranger kan stiga till stjärnstatus med en bra recension, och ibland kan de sjunka ner i avgrunden. Inget annat namn är mer anmärkningsvärt än Yelp i detta avseende, och WP Yelp Review Slider du kan visa dessa recensioner i WordPress.

Enkelt uttryckt visar den Yelp-recensioner på din webbplats, vilket kan hjälpa till att få nya kunder in genom dörren.

Du har fullständig kontroll över vilka recensioner som visas på din webbplats. Det finns alltså ingen rädsla för att visa en dålig recension för besökarna. Men om du har ett stort antal dåliga recensioner kanske detta inte är ett bra plugin att använda.

Det är trots allt mycket troligt att kunder själva besöker Yelp för mer information.

Reglaget är också redigerbart. Du kan ändra färgen på textbubblan, gränsen, välja om du vill visa granskarens namn och datum och mycket mer.

MotoPress restaurangmeny kan bara vara det bästa gratis WordPress-plugin för matbeställning som finns. Den hanterar allt en restaurang behöver, inklusive skapande av menyer, prissättning, acceptera PayPal och kontantbetalningar i WordPress och mer.

Läsa:  Hur du stänger av ditt modem eller router vid specifika tider eller på natten

Du har till och med möjlighet att lägga till ingredienser till vissa beställningar (som pizzapålägg).

När det gäller e-handel är PayPal och kontantbetalningssystem gratis integrerade i plugin, vilket innebär att allt du behöver göra är att ansluta dina konton.

Du måste dock betala för alla transaktioner på dessa plattformar.

Anpassningen som insticksprogrammet tillhandahåller låter menyalternativen lysa. Du kan lägga till flera bilder av maten, beskrivningar, ingredienslistor och låta kunderna ge specifika instruktioner, till exempel hur man lagar köttet.

MotoPress lägger verkligen till allt.

7. Bookly

Bookly är en premiumförlängning som ger en one-stop-shop för bokningar. Detta är idealiskt för alla företag som är mycket beroende av cateringtjänster och organiserar stora evenemang som fester eller bröllop.

Men det gjordes inte bara med restauranger i åtanke, så det finns många andra användningsområden och funktioner tillgängliga.

Nu kanske du vill undvika premiumplugins, men den här är tillräckligt hållbar för att motivera prislappen. Inget annat bokningsplugin kan på distans matcha Bookly med alternativen det erbjuder.

Speciellt på restauranger kan du använda den för att hantera bordsbokningar i realtid! Detta är mycket viktigt när du kanske har att göra med personliga bokningar eller onlinebokningar.

Detta säkerställer att du inte överbokar.

8. WPPizza – Restaurangförlängning

Om du har en pizzeria, WPPizza tillägget gjordes för dig. Och även om du inte gör det kan detta plugin fortfarande vara till stor hjälp om du planerar att sälja olika storlekar på mat (small, medium, large, etc.).

Och du kan till och med ha möjlighet att acceptera postförskott för beställningar. Kontantförsäljning kan vara sällsynt 2024, men de finns där om du behöver dem.

Andra nyckelfunktioner inkluderar stöd för flera språk, stöd för flera webbplatser, kontroll av leveranstillgänglighet med postnummer, lojalitetsbelöningsprogram och mer.

Det är också bra på att hantera onlinebetalningar. Premiumversionen stöder PayPal, Stripe och många andra stora betalningsgateways. Det finns flera premiumplugins som lägger till stöd för saker som kuponger, förbeställningar, tidsinställda menyer och mer.

9. Femstjärnigt restaurangrecensionsplugin

Dina ögon kommer inte att svika dig, detta är det tredje plugin-programmet från Five Star Plugins-teamet, Femstjärniga restaurangrecensioner. Den här gången fokuserar utvecklarna på att acceptera och visa användarrecensioner direkt i WordPress.

Och viktigast av allt, det gör det på ett SEO-vänligt sätt.

Den uppnår detta genom att se till att alla recensioner är synliga med hjälp av Schema.org-uppmärkning för att hjälpa sökmotorer. Detta hjälper till att integrera recensioner med din data i verkliga sökresultat.

Läsa:  Dark Web'deki Bilgiler Nasıl Keşfedilir ve Kaldırılır

Så fler recensioner kan verkligen hjälpa om de är verkliga.

Den faktiska recensionen som kunder kan fylla i inkluderar ett utrymme för att beskriva sitt besök, ett betygssystem (från en till fem stjärnor), en responsiv design, möjligheten att lägga till bilder (bra för hämtmat) och flera mallar att välja mellan.

Om du letar efter ett WordPress-menyplugin som är WooCommerce-vänligt, leta inte längre. De Utvidgning av restaurangmeny är det perfekta tillägget till WooCommerce och låter dig bygga menysidor på några minuter.

Och den har många användbara funktioner.

Några nyckelfunktioner att prova är möjligheten att välja olika sidorätter för vissa måltider, lägga till individuella priser för sidorätter, visa flera kategorier på en sida, kräva ett minsta antal sidorätter som en kund måste beställa och mer.

Den största fördelen med att använda detta plugin är dock dess användarvänlighet. Pluginsidan hävdar att det är tillräckligt enkelt för ett barn att använda, och att de inte ljuger. Du kan skapa en robust meny med flera ytterligare alternativ för varje rätt på några minuter.

11. WPCafe

WPCafe är ett annat utmärkt val om du planerar att bygga en meny för din WooCommerce-butik. Den har ett stort urval av anpassningsalternativ, inklusive tillgång till flera Elementor-widgets.

Och det går långt utöver att bara bygga en restaurangmeny. Den innehåller också ett fullständigt bokningssystem som är kompatibelt om du har flera platser.

Användare kan till och med boka via e-post för att göra det ännu bekvämare än någonsin.

Du får även tillgång till olika analysverktyg som du kan använda för att följa ditt företags framgång. Du kan till exempel se vilka beställningar som är populärast eller vilka tidsbeställningar som dyker upp oftare.

Letar du efter ett sätt att bygga en meny, acceptera onlinebeställningar och till och med lägga till ett fullständigt bokningssystem på din restaurangs webbplats? Om så är fallet, leta inte längre än Restaurangmeny av GloriaFood.

Det är en allt-i-ett restauranglösning för WordPress som erbjuder en enkel installationsprocess som är idealisk för nybörjare.

Menyredigeraren använder ett dra och släpp-gränssnitt. Detta gör att du enkelt kan dra element till den perfekta platsen. Även om det rekommenderas att använda dina egna matfoton har du också tillgång till ett antal stockfoton som kan vara användbara.

Även om det finns många fantastiska funktioner tillgängliga gratis, om du vill acceptera betalningar online behöver du premiumversionen. Det låter dig använda betalningsgateways eller tillåta användare att välja kontanter som betalningsmetod.

13. WooCommerce Food

Att avrunda den här listan över de bästa restaurangplugin-programmen för WordPress är ett premiumplugin WooCommerce mat. Som namnet antyder är det ett Woocommerce-plugin som låter dig hantera matbeställningar och skapa meny.

Läsa:  3 Surefire sätt att öka din vloggs produktionsvärde

Naturligtvis är detta bara att skrapa på ytan. Pluginet erbjuder ett brett utbud av funktioner som alla restauranger kan dra nytta av.

När det kommer till menyskapande kan du skapa professionella menyer på nolltid tack vare alla fantastiska funktioner som finns tillgängliga. Menyn kan visas var som helst med kortkoder.

Brödet och smöret i förlängningen är antalet livskvalitetsfunktioner den lägger till. Till exempel, när en användare anger sin adress för leverans kan du använda Google Maps API för att automatiskt fylla i sin adress för att spara tid.

Se till att dina matbilder ser bra ut

Ett av de största misstagen som restaurangägare har gjort tidigare är att använda dåliga bilder.

Ibland ser maten bara inte bra ut, och den kan lätt skrämma bort gäster. Du måste ta flera foton av alla produkter du planerar att lägga till på din webbplats och få en andra åsikt om vilka som ser bäst ut.

Lita på mig när jag säger att du kommer att förlora kunder om din mat inte ser bra ut på nätet.

Men gör inte ett föremål som ser bra ut på ett foto. Detta kan låta motsägelsefullt, men låt mig förklara. Det är 2024, och nästan varje person har en smartphone när de äter ute eller får hämtmat.

Faktiskt, 69% av millennials tar bilder av mat.

De planerar att ta och dela bilder på mat som inte ser bra ut och sprida dem på nätet. Det kan förstöra restaurangen i vissa områden. Å andra sidan, om det ser bra ut kan det hjälpa ditt företag att växa.

Nyckeln till framgång är att se till att bilderna du använder online är av hög kvalitet och korrekt återspeglar maten.

Få konstruktion

Med dessa plugins bör du kunna bygga en fantastisk WordPress restaurangwebbplats. De erbjuder alla nödvändiga funktioner som kunderna förväntar sig, är enkla att använda och många av dem är till och med gratis.

Det enda som står mellan dig och din drömwebbplats är att komma igång.

Vilket restaurangplugin använder du?