Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

13 Kickass LinkedIn-funktioner du inte har råd att missa 2024

13 Kickass LinkedIn-funktioner du inte har råd att missa 2023

Får ditt varumärke inte den berömmelse du ville ha trots att du publicerat LinkedIn?

Eller känner du dig demotiverad för att det perfekta jobbet fortfarande är en långsökt dröm?

Kontrollera sedan om alla LinkedIn-funktioner du använder. Det finns stora chanser att du missar de senaste.

Under Covid trängdes majoriteten av befolkningen in i onlinevärlden. Sociala medier tog på ett elegant sätt ansvaret att belöna användarna och introducerade möjligheter genom att släppa nya funktioner. Och LinkedIn var inte annorlunda.

Jag pratar inte bara om volte-facing av deras monotona blå UI. Jag är exalterad över de senaste LinkedIn-funktionerna som smälte företagets is.

Ta farväl av det aristokratiska tillvägagångssättet att göra affärer och hitta jobb med LinkedIn 2023. Men innan vi pratar om de helt nya LinkedIn-funktionerna, låt oss ta en snabb koll på själva plattformen.

Vad är LinkedIn och varför är det viktigt för dig?

LinkedIn, från dag ett, handlade om att bygga kontakter i den professionella miljön. Oavsett om det är marknadsförare, företagsägare, privatpersoner eller entreprenörer, är LinkedIn en himmelsk boning för alla.

Idag har familjen 772 miljoner användare världen över, vilket hjälper varandra att klättra på framgångsstegen. En LinkedIn-profil är nu obligatorisk för varje individ.

LinkedIn är den där avlägsna kusin till Facebook, som är ytterst väluppfostrad och formell. Du kan chatta, dela, ladda upp inlägg, kommentera och reagera på andras inlägg också. Precis som Facebook kan du också driva en företagssida för att nå ut till dina potentiella kunder.

Men det finns en sak som skiljer den från andra sociala medier – dess oklanderliga organiska räckvidd. LinkedIn har en häpnadsväckande organisk räckvidd inom en begränsad tidsram. Det vill säga, även utan annonser kan du bli helt viral.

LinkedIn

Hur är det ens möjligt?

Genom att skapa humant, högkvalitativt innehåll som väcker engagemang bland dina omedelbara kontakter och följare. Så även om du hade en anhängarbas på några tusen, kan du förvänta dig ett förstärkt antal visningar i miljoner.

Trots allt detta förblir den primära åtgärden av jobbsökande fortfarande utbredd och den mest eftertraktade aktiviteten på LinkedIn. Du kan checka ut önskat jobb inlägg eller till och med marknadsföra dina för den passande publiken.

LinkedIn är gratis för alla, men det finns också en betalversion som heter LinkedIn Premium. Det är en absolut favorit i affärscentrum.

Och om du kliar dig i huvudet och tänker på vad LinkedIn Premium är? Och viktigast av allt, är LinkedIn Premium värt det?

Fortsätt sedan att trampa vidare med oss.

Vad är LinkedIn Premium och är det värt dina pengar?

LinkedIn Premium

Här är en startvarning innan vi kan komma vidare. LinkedIn Premium är inte billigt, men det är helt värt kostnaden.

Läsa:  Vanliga SEO-misstag: Vad ska man inte göra 2024

LinkedIn Premium-användare är elitprivilegier. De finns i sex varianter, var och en med sin egen unika uppsättning funktioner.

Fyra av dem har sina priser avslöjade, medan resten avslöjas när de är premiuminnehavare.

LinkedIn Premiumtyper

Dessa planer kommer också med gratis provperioder i en månad lång för att du ska kunna ringa det sista samtalet.

Om du är ny på plattformen och är helt förvirrad, kanske det inte är rätt beslut att köpa Premium. Det finns massor av gratis LinkedIn-funktioner som du skulle vilja använda först för att ställa in basen.

13 kickass LinkedIn-funktioner från 2024

Som vi redan diskuterat kan du förvänta dig att gå över en miljon visningar utan annonser. Men den senaste algoritmjusteringen har lagt till en hake.

LinkedIn förväntar sig att du ska prova dess nyligen lanserade funktioner. Så om du väntar på din chans att bli berömmelse 2023, kolla in den här listan en gång.

1. LinkedIn har antagit berättelser

LinkedIn-berättelser

Berättelser har garanterat fler visningar på varje plattform. En 20-sekunders video eller en bild som du delar medan berättelsen förblir aktiv i 24 timmar.

Du kan också lägga till klistermärken eller skriva över effektfulla texter till den också. Dina följare kan skicka direktmeddelanden till dig som svar på dessa berättelser och starta en konversation.

LinkedIn Stories är perfekta för att tillkännage relevanta tips och anställningsvarningar eller viktiga företagsuppdateringar.

Dela berättelse

Så här kan du lägga till en berättelse:

 1. Gå över till din hemsida.
 2. Tryck på din profil med ett +-tecken.
 3. Ladda upp en bild eller video från ditt galleri eller spela in en ny i det ögonblicket.
 4. Lägg till klistermärken, text eller sätt upp “Dagens fråga”.
 5. Du kan också nämna relevanta profiler.
 6. Tryck på knappen Dela berättelse.

Och du har laddat upp din första LinkedIn-berättelse någonsin.

2. Spela in det korrekta uttalet av ditt namn

Det sista du vill är att folk uttalar ditt namn fel!

LinkedIn har tagit bort denna språkliga barriär för att adressera namn på yrkesverksamma som kommer från olika hörn av världen.

Denna korta ljudfunktion finns på profilsidan, där du kan spela in ditt namns exakta uttal. Det kan höras av alla som trycker på ljudikonen på din profil.

Uttal

Här är hur Shreya Pattar, en briljant copywriter och innehållsskribent, använde sig av den här funktionen. Du kan också använda det genom att bläddra i din kunds profil innan du ringer ett telefonsamtal för att försegla affären genom att adressera dem på lämpligt sätt.

Denna LinkedIn-funktion säkerställer att du skapar ett enastående första intryck och lämnar inget slut för att ta tag i möjligheten.

Lägg till ett uttal

Hur lägger man till namnuttal på LinkedIn?

 1. Öppna din profilsida.
 2. Klicka på den första redigeringsikonen.
 3. Klicka på “Lägg till namnuttal.”
 4. Tryck på inspelningsikonen för att spela in ditt namn.
 5. Klicka på Apply eller Retake om du vill spela in igen.

NoteraSe till att ljudet du spelar in har en varaktighet på 10 sekunder vid max.

3. Videomöten och LinkedIn Live

Videomöten är nu enklare med länkdelningsfunktioner i LinkedIn-meddelanden. Nu kan du dela länkarna till dina kommande webbseminarier eller frågestunder, intervjuer och mer med dina LinkedIn-kontakter.

Videomöten

Du kan använda Microsoft Teams, Zoom eller Bluejeans för att vara värd för dessa. För att starta ett videomöte med en annan användare, öppna deras chattfönster och klicka på videoikonen för att välja önskad värdapp.

Läsa:  Batmanstream-alternativ – Topp 20 sajter som BatmanStream att titta på

LinkedIn Live visar redan sina lovande resultat. Det rapporterar LinkedIn avslöja att att vara live på den här plattformen resulterar i 24 gånger fler kommentarer och 7 gånger fler reaktioner.

Du måste dock fylla i ett formulär för att bli en certifierad livepartner med en tredje part för att sända live. Det berörda teamet kommer att kontakta efter framgångsrik inlämning. Du kan ansöka från LinkedIn-företag sida.

LinkedIn Live

Så här hade Shay Rowbottom, en ledande LinkedIn-videocoach, en otroligt framgångsrik livesession med ett stort engagemang – 12 000 visningar, 2 000 kommentarer och över 870 reaktioner.

DricksGå live längre än 10 minuter för att få tillräckligt med tittares uppmärksamhet.

4. LinkedIn-undersökningar

Omröstningar är bäst för snabb feedback. Instagram och Twitter hade redan infört omröstningar, och nu har LinkedIn lanserat detsamma.

Google omröstningar

Det här är ett exempel på hur Google använder sig av LinkedIn-undersökningar för att veta vilka av deras karriärcertifieringar som är mest populära. Inlägget fick 76 000+ röster, 8 000+ reaktioner och 500+ kommentarer.

Så det är uppenbart att enkäter hjälper enormt i beslutsfattande och att veta om det trendiga behovet för tillfället.

Medan vem som helst kan se hur lång tid som är kvar för omröstningen att sluta och gynna procentsatser av varje alternativ, är det bara den som skapar omröstningen som får tillgång till den djupgående analysen.

LinkedIn omröstningar

Hur skapar man en LinkedIn-undersökning?

 1. Öppna flödessidan.
 2. Klicka på lägg till-ikonen för att lägga till ett nytt inlägg.
 3. Tryck på ikonen med tre punkter för att se fler alternativ.
 4. Välj alternativet Skapa en omröstning.
 5. Lägg till en fråga och relevanta alternativ.
 6. Ställ in omröstningens varaktighet till en dag, tre dagar, en vecka eller två veckor vid max.
 7. Klicka på Klar och dela det som ett vanligt inlägg.

NoteraDu kan lägga till högst 4 alternativ i LinkedIn-undersökningar.

5. Reaktioner och redigera meddelanden

Reagera på meddelanden

Konsten att fullända budskapet på en gång är skrämmande för många, särskilt när det kan göra eller bryta ditt intryck.

Men inte längre! De nya LinkedIn-funktionerna låter dig redigera bort alla stavfel eller till och med ta bort det skickade meddelandet.

Klicka på meddelandet som behöver redigeras eller raderas och välj önskat alternativ. Du kan nu också reagera på meddelanden precis som du gjorde på inlägg med samma urvalsmetod.

Du kan också radera, markera olästa eller arkivera flera meddelanden samtidigt. För att göra det, utför följande steg:

 1. Öppna din inkorg.
 2. Tryck på ikonen med tre punkter.
 3. Välj Hantera chattar.
 4. Kontrollera de meddelanden som behöver raderas/markeras som olästa och arkiveras.

DricksDu kan också nämna andra LinkedIn-profiler i chattar. Använd @ och skriv in profilnamnet du vill skicka.

6. Engagera din publik med den nya “Event-fliken”

Vill du hålla en virtuell konferens eller diskussionspanel? Eventannonser på LinkedIn kan vara din perfekta partner i brott. Samla din professionella krets på ett ställe och arrangera förbluffande evenemang.

Loreal Events

Så här hade L’Oreal framgångsrikt genomfört ett onlineevenemang, värd för en live Q&A-session med Alexandra Palt. Evenemanget på en timme hade fler än 1000 deltagare vilket gjorde det till en stor succé.

Du kan använda den för att bli upptäckt av rätt personer och göra ditt evenemang till en stor succé. Utöka engagemangsgränsen även före och efter evenemanget med omröstningar, registreringar, interaktiva livesessioner, videohöjdpunkter, enkätinlägg och mer.

Skapa evenemang

Hur skapar man ett event på LinkedIn?

 1. Öppna startsidan.
 2. Klicka på lägg till ikonen för händelsefliken till vänster på sidan.
 3. Fyll i uppgifter som evenemangets namn, arrangör, sändningslänk, evenemangets datum och tid, beskrivningar, tidszon, etc.
 4. Välj händelsesynlighet.
 5. När du är klar klickar du på skapa.
Läsa:  Harika bir Kitlesel Fonlama Videosu için 7 TEMEL İpucu

DricksRikta om deltagarna i dina tidigare evenemang för de kommande.

7. Markera med utvalda inlägg

Vill du skryta med prestationer?

LinkedIn-funktionsinlägg är här för just det. Ge en tjuvtitt på dina bästa verk i utvalda inlägg för dina förstagångsbesökare.

Du kan visa inlägg som hade ett svindlande engagemang, artiklar, externa länkar eller stödjande media.

Utvalda inlägg

Michaela Alexis, en millennieårig LinkedIn-tränare och coach har effektivt använt den utvalda postsektionen för att visa upp sin LinkedIn-expertis.

Utvalda

Hur lägger man till utvalda inlägg på LinkedIn?

 1. Klicka på profilsidan.
 2. Välj redigeringsikonen på fliken Utvalda.
 3. Välj ikonen Lägg till för att lägga till relevanta källor.
 4. Välj inlägget eller ange önskad information.
 5. Klicka på Spara eller Klar.

Du kan också ta bort eller redigera de utvalda inläggen direkt från profilsidan.

NoteraDet finns ingen gräns för utvalda inlägg på LinkedIn.

8. Följ inbjudan för att öka din publik

Vill du snabbt få följare på din företagssida?

Den senaste LinkedIn-funktionen i följ inbjudan kommer att göra susen. Bjud in dina kontakter nu att gilla din företagssida, så att de inte missar någon av dina uppdateringar.

Följ Invit

Följ stegen nedan för att skicka inbjudningar:

 1. Använd skrivbordsversionen av LinkedIn.
 2. Gå över till din företagssida.
 3. Klicka på Admins Tools från det övre högra hörnet.
 4. Välj kontakter eller skriv in profiler du vill bjuda in.
 5. Klicka på knappen Bjud in.

Du får 100 poäng för varje månad. Varje anslutning är värd en kredit, så se till att den är väl använd.

NoteraEn accepterad inbjudan tjänar tillbaka krediten. De avvisade dras av från de totala poängen.

9. Reformer av företagssidor

Företagssida

Efter Covid antydde flera undersökningar att anställda kände sig bortkopplade från sina teamledare och lagkamrater.

Vad gjorde LinkedIn då?

De släppte en funktion fokuserad på att laga detta gap i synnerhet.

LinkedIn lanserade många reformer på företagssidan så att även de anställda aktivt kan delta i sina företagsaffärer och uppdateringar.

Fliken “Mitt företag” är din företagshörna där du kan bli uppdaterad om dina medarbetare, fira stora milstolpar, välkomna nyanställningar och mer.

Varför är det så lysande?

Engagerade medarbetare resulterar i 14 gånger fler delningar och ökade sidaktiviteter.

Utöver detta lanserades också fliken “Events” och “View Page Followers”. Kolla in profilerna som har varit en del av dina evenemang och följ även din sida.

Deras demografi kan vara till stor hjälp för framtida inlägg!

DricksAnvänd knappen Meddela anställda när du delar ett inlägg från din företagssida. Det kommer att skicka ett meddelande till dina anställda om att de ska engagera sig i det delade inlägget.

10. Spara med Mina objekt

Du kanske stöter på ett spännande inlägg men har inte tid att gå igenom det just nu.

Vad skulle du göra? Spara det så klart.

Den här LinkedIn-funktionen, som heter My Items, fungerar på samma sätt. Det sparar alla dina vitala intressen på ett ställe.

Mina saker

Mitt objekt håller reda på sparade jobb, artiklar, inlägg, LinkedIn Learning, projekt, etc., så att du kan ta en titt på dem när du är på fritiden. Du kan komma åt den här fliken på din profilsida.

11. Själv sammanfoga

Har du stött på en situation där du hade ett dubbelt konto?

Läsa:  8 LinkedIn Analytics-verktyg som varje marknadsförare bör använda under 2024

Det blir en fråga om omedelbar ånger när man tänker på alla människor som måste ha nått ut till ditt vilande konto.

Oroa dig inte för Self Merge är här. Om ditt vilande konto har ett anslutningsantal som inte är noll på mindre än trettio tusen, kan du enkelt slå samman det med ditt aktiva konto.

Hur förändrade det saker och ting?

Det eliminerade den långa vägen för hjälpfall och överför alla referenser till det aktiva kontot.

Slå samman konton

Hur slår man ihop ett dubblettkonto på LinkedIn?

 1. Klicka på fliken Jag.
 2. Välj Inställningar och sekretess i rullgardinsmenyn.
 3. Välj Kontohantering från fliken Kontoinställningar.
 4. Välj Slå samman konton.
 5. Ange e-postadressen och lösenordet för dubblettkontot.
 6. Klicka på skicka.

Anslutningarna kommer att överföras till huvudkontot, och efter ditt slutgiltiga godkännande kommer duplikatkontot att stängas permanent.

Rekommendationer, färdigheter och uppladdade inlägg kommer dock inte att överföras vid sammanslagning.

DricksLadda ner en kopia av data innan du stänger dubblettkontot. Du kan få en kopia av all data från fliken Datasekretess i Inställningar och Sekretess.

12. Fotoramar

Bryter du just nu huvudet för att få den perfekta kandidaten för ditt företag?

Eller är du någon som letar efter rätt karriärbyte?

Det kan låta bisarrt, men en fotoram kan verkligen göra susen.

Öppen för arbetsram

Den här bilden visar fotoramen i aktion. Att göra avsikter ganska tydliga och bjuda in människor att engagera sig.

Hur kan det hjälpa dig?

Kandidaterna kan kontakta dig personligen om de vet att du anställer för en specifik roll. Detsamma gäller anställda som söker jobb.

En “öppen för arbete”-ram kommer att göra det uppenbart att du kan nås för en passande jobbprofil baserat på din kompetens. Tider som dessa när man ska hitta jobb är oroande; dessa LinkedIn-funktioner kan komma till användning.

Du kan enkelt komma åt dessa inställningar från profilsidan.

13. AI-återkopplingar

Slutligen är AI-feedback ett kraftfullt tillägg för att effektivisera anställningsprocessen på LinkedIn.

Aspiranter kan nu utnyttja användningen av AI-feedback på intervjutesterna för att förbereda sig bättre.

Det nya verktyget ger feedback och rekommendationer baserat på videoinspelningar av kandidatens svar på vanliga intervjufrågor.

Den varnar kandidaten för utfyllnadsmedlet eller felaktig användning av ord och hur man kan arbeta med det skickligt. Av alla LinkedIn-funktioner ger detta viktig hjälp med att bygga upp förtroende hos aspiranter och rekommenderas starkt.

Slutsats

Använde du allt, eller har du missat något?

Tja, det är aldrig för sent att utforska eller implementera något nytt, särskilt när återbetalningen är rejäl.

LinkedIn förväntar sig att förändra affärsvärldens dynamik, och du har inte råd att markera dig frånvarande där.

LinkedIn spelar en avgörande roll i fjärrarbetsmiljöer med frekventa uppdateringar och med flytande möjligheter som väntar på att förstås.

Den senaste uppdateringen har verkligen gjort det till en rolig plattform som tar bort företagets stelhet. Det kommer att bli ganska intressant att se fler av dess köade uppdateringar längre fram.

Tills dess, använd dessa och ha kul med inlägg på LinkedIn.