Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

13 sätt att få SEO-leads (med tips från byråer)

13 sätt att få SEO-leads (med tips från byråer)

Har du gått igenom det hårda arbetet med att starta en ny marknadsföringsbyrå, men du står inför utmaningen hur man skaffar SEO-leads? Om så är fallet är du inte ensam.

SEO-branschen är konkurrenskraftig och detta är sant över hela världen. Det spelar ingen roll om du är i USA, Kanada eller till och med Shanghai. Chansen är stor att du har tiotusentals andra digitala byråer som konkurrerar med dig och slåss om en bit av samma kaka.

Innehållsförteckning

Goda nyheter? Det finns vissa beprövade strategier som kan hjälpa dig att generera fler SEO-hänvisningar för ditt företag. Dessa strategier är faktiskt ganska enkla när du väl lärt dig dem.

Om du vill lära dig hur du stänger fler SEO-kunder har du kommit till rätt ställe. I den här guiden guidar vi dig genom:

 • Hur man får SEO-leads och får fler kunder som ett resultat
 • Kvalificerande SEO-leads innan du kontaktar dem
 • Bästa metoder för att nå ut och vad man inte ska göra med SEO-leads
 • SEO-verktyg för att generera potentiella kunder

När du kommer till slutet av vår guide kommer du att vara expert på att generera SEO-leads och omvandla dem till betalande kunder.

Vad är en SEO-lead?

En SEO-lead kan definieras som en person (företag) som har visat intresse för dina SEO-tjänster. Typer av SEO-tjänster som en potentiell kund kan vara intresserad av inkluderar:

 • Sidoptimering och förbättringar
 • SEO webbplatsrevisioner
 • Länkbygge
 • Lokal SEO

Dessa potentiella kunder kan själva hitta din SEO-byrå genom sökresultat, betald reklam, mun till mun, etc. Eller så måste du aktivt nå ut till potentiella kunder och erbjuda dina tjänster till dem.

Bildkälla: Hubspot

Hur man får SEO-leads

Det finns många sätt du kan få SEO-leads för din digitala byrå, men de faller alla under antingen utgående eller inkommande marknadsföring. Utgående marknadsföring handlar om de manuella ansträngningar en byrå använder för att nå företag utanför sin nuvarande kundlista.

Inbound marketing handlar om att skapa innehåll, resurser och verktyg för att uppmuntra människor att komma till dig.

Exempel på generering av utgående SEO-leads inkluderar:

  1. Ta manuell kontakt på sociala medier.
  2. Delta i SEO, webbdesign eller allmänna affärsmöten.
  3. Hitta och kontakta dåligt optimerade webbplatser online.
  4. Om det behövs, köpa leads eller mejl.

Exempel på generering av inkommande SEO-leads inkluderar:

  1. Mun till mun och remisser.
  2. Publicera kvalitetsblogginnehåll.
  3. Skapa en auktoritativ SEO-grupp eller -gemenskap.
  4. Använda din webbplats för att generera leads.
  5. Skapa en PPC-kampanj för att visa annonser för en specifik målgrupp.

Vi går igenom varje taktik i detalj och diskuterar de steg du kan vidta för att hitta potentiella SEO:er för din byrå.

Bestäm dig för din SEO-nischtjänst

Innan du ens tänker på att skaffa SEO-leads måste du få en kristallklar förståelse för din SEO-nisch och ditt tjänsteutbud.

Detta är ett viktigt steg i SEO-ledsgenereringsprocessen eftersom det bestämmer taktiken och strategierna du bör använda framöver.

Att bara säga att din SEO-byrå tillhandahåller SEO-tjänster till alla typer av företag är okunnig och kommer inte att ta dig särskilt långt.

Detta beror på att SEO i sig är en enorm bransch. SEO har olika discipliner inklusive sökordsforskning, länkbyggande, lokal SEO, YouTube SEO, teknisk SEO, etc. Som företagare måste du bestämma vilken tjänst du erbjuder.

Dessutom bör du ha en tydlig uppfattning om vilken typ av företag och branscher du vill arbeta i. Det är inte ovanligt att hitta SEO-byråer som bara jobbar med advokatbyråer, tandläkare osv.

Så bestäm först vilken primär SEO-tjänst du vill erbjuda och vilken bransch du vill rikta dig till.

Oroa dig inte heller för att få slut på kunder eller potentiella kunder. Nästan alla företag behöver SEO-tjänster för att växa, så du har ett stort antal potentiella SEO-alternativ att rikta in dig på.

Generering av utgående SEO-leads

Outbound lead generation är processen att hitta SEO-leads som inte vet något om ditt företag eller inte har hört talas om ditt varumärke. Därav namnet “outbound” eftersom man måste ut och hitta dessa vyer.

Utför manuell upplysning på sociala medieplattformar

Det första sättet att få SEO-leads är att gå med i LinkedIn-grupper och Facebook-grupper som är viktiga för webbplatsens prestanda, affärstillväxt och SEO. Se till att du deltar aktivt i dessa grupper och delar med dig av din expertis.

När du gör detta, kom ihåg att de flesta grupper inte tillåter medlemmar att direkt länka sin verksamhet (t.ex.Om du vill förbättra sökmotoroptimeringen av din webbplats, vänligen kontakta mig“).

Däremot kan du nämna din erfarenhet av att hantera SEO-projekt när du interagerar med andra medlemmar och prata om de resultat du (eller dina kollegor) har hjälpt tidigare kunder att uppnå.

Med tiden kan du få medlemmar att skicka meddelanden till dig och be om din hjälp eller åsikt, vilket gör att du kan sälja dem mer och omvandla dem till betalande kunder.

Delta i webb- och SEO-möten

Att delta i relevanta möten är en beprövad teknik som många byråer förlitar sig på. Prata med folk vid dessa evenemang och se om de behöver SEO-tjänster.

Kom nu ihåg att skräddarsy din pitch för varje person du möter här. Om en viss deltagare arbetar med en snäv deadline och vill bekräfta sin SEO-leverantör så snart som möjligt, skadar det inte att berätta mer om din byrå.

Läsa:  30 vanliga frågor om SEO för marknadsförare & Entreprenörer

Men om du pratar med någon som fortfarande håller på att lära sig hur SEO fungerar, kan det stänga av dem om du ser dem i början.

Så vad är det bästa sättet att nå potentiella kunder som inte är redo att köpa?

Enkelt – erbjud att skicka dem en vitmärkt SEO-rapport av deras webbplats med rekommendationer om hur de kan förbättra sin sökranking. För detta måste du be om deras e-postadress.

Därifrån måste du hålla kontakten och lägga till mervärde till ditt lead så att du är den första personen de tänker på när de är redo att köpa.

Hitta dåligt optimerade webbplatser online

Låt oss föreställa oss att de flesta av de kunder du betjänar är inom hälso- och sjukvårdsbranschen, och du vill få fler SEO-leads på den marknaden.

Du kan helt enkelt göra en Google-sökning och gå till sidan 10 eller så. Titta nu på alla webbplatser som listas på den här sidan; du kommer förmodligen att upptäcka att de flesta av dem antingen är dåligt utformade eller dåligt optimerade, vilket innebär att de kan dra nytta av din byrås tjänster.

Från och med nu behöver du bara kontakta de relevanta företagen och erbjuda dem tjänsterna på ditt kontor.

Om du i ditt e-postmeddelande till dem kan identifiera några saker de kan göra för att förbättra sin webbplats, är det ett ganska övertygande förslag:

Bildkälla: Hubspot

Köpa leads från en databas

Om du verkligen kämpar för att få SEO-leads till ditt kontor kan du alltid köpa leads från en databas, även om detta förmodligen är det sista alternativet du bör titta på.

Vi vet nu att de flesta byråer föredrar att generera sina egna leads (läs mer här!) snarare än att köpa leads. Kontrollera följande när du köper kablar:

  1. Köp leads från en ansedd säljare och
  2. Köp selektivt (dvs köp bara de leads som är rätt för dig istället för att köpa 1 000 e-postadresser och spamma dem med kalla e-postmeddelanden).

Framför allt, se till att du köper leads från en ansedd säljare som garanterar en viss nivå av noggrannhet.

Till exempel, LeadCandy garanterar att inte mer än 5 % av verifierade e-postmeddelanden som debiteras deras kunder kommer att studsa, och om en kunds avvisningsfrekvens överstiger 5 % återbetalar de gärna krediterna som debiterats för dessa e-postmeddelanden.

Ett annat verktyg vi gillar är UpLeadsom bekräftar e-postadresserna till leads på plats innan informationen släpps till sina kunder.

Förutom att köpa leads från en ansedd säljare är det också viktigt att köpa selektivt. Ta hänsyn till detta och välj en leverantör som låter dig filtrera deras databas med hjälp av flera kriterier för att finslipa på specifika potentiella kunder som med största sannolikhet kommer att konvertera.

Till exempel kan UpLead-användare filtrera sin databas med mer än 30 miljoner kontakter med hjälp av 50 olika kriterier, inklusive bransch, plats, antal anställda, försäljningsintäkter, etc.

Detta gör att du enkelt kan skapa mycket riktade listor och nå potentiella kunder som passar ditt företag.

Använd jobb för att hitta möjligheter

Företag använder ofta jobbsajter och LinkedIn för att hitta och anställa SEO-proffs.

Du kan använda detta som ett tillfälle att introducera dina SEO-tjänster för dessa företag och förklara fördelarna med att anlita en byrå kontra att anställa en heltidsanställd.

Om ett företag aktivt annonserar ut en ledig position på sin SEO-avdelning betyder det att de är villiga att betala någon långsiktigt för att hjälpa dem med SEO. Detta kvalificerar omedelbart företaget som en bra SEO-lead.

Generering av inkommande SEO-leads

Inbound lead generation innebär att generera leads från potentiella kunder som själva hittar ditt företag istället för att du når ut till dem.

Generellt konverterar inkommande leads mycket snabbare än utgående leads. Detta beror på att inkommande SEO-leads aktivt letar efter byråer eller frilansare för att hjälpa dem. Med utgående potentiella kunder måste du övertyga dina potentiella kunder om att de behöver dina tjänster.

Lista dig själv i katalogerna för digitala kontor

Ett av sätten som en byrå kan få fler SEO-leads på är att få en lista över relevanta byråkataloger. Detta inkluderar sajter som t.ex Ett nätverk av digitala kontor, Växla, Den mest populära digitala byrånoch så vidare.

Digitala byråkataloger är gratis att komma åt (i de flesta fall) och användare som besöker dessa kataloger är mycket motiverade att hitta en marknadsföringspartner som kan hjälpa dem med deras behov.

Med en högre motivationsnivå är dessa leads lättare att stänga och konvertera.

Inte bara bör du skapa en profil på dessa byråkatalogwebbplatser, utan du kan också använda webbplatser som Craigslist, Yelp och Gula Sidorna för att öka din byrås onlineräckvidd och synlighet.

Mun till mun och remisser

Den bästa formen av inbound marketing är genom mun till mun och remisser från nuvarande eller tidigare kunder.

Anledningen till att denna form av inbound marketing är så effektiv är för att dessa leads är mycket motiverade att hitta en byrå som kan hjälpa dem med SEO, vilket innebär att du kommer att ha väldigt små problem med att omvandla dem till kunder.

Bildkälla: ReferensCandy

Dessutom, eftersom kunderna i huvudsak har “godtagit” för dig genom att hänvisa deras nätverk av vänner till dig, vet dessa SEO-leads redan att du kan leverera bra resultat.

Så hur får du befintliga kunder att hänvisa dig till sina affärsbekanta?

Det är ganska enkelt, allt du behöver göra är att leverera exceptionella resultat för dina befintliga kunder. Detta får dem redan att prata med sina vänner.

Efter att ha uppnått dessa exceptionella resultat, be dem om hänvisningar för att hjälpa dig att växa din SEO-byrå. Du kan också erbjuda rabatter till kunder som skickar hänvisningar till dina tjänster.

Skapa kvalitetsblogginnehåll för att locka potentiella kunder

Vi rekommenderar också att du investerar tid och energi i att skapa blogginnehåll för att locka SEO-leads.

Även om vissa utgående leadsgenereringstaktik kan vara ohållbara i det långa loppet, är inbound marketing en av de saker som konsekvent kan leverera resultat.

Om du till exempel skickar in en kvalitetsbloggartikel idag kan den ge dig trafik och hänvisningar i månader och till och med år.

Med detta i åtanke bör du arbeta med din strategi för att skapa innehåll. Här är några alternativ att överväga:

 • Publicera blogginlägg på din egen hemsida
 • Gästblogg om marknadsföring och SEO-sajter
 • Skapa infografik för att lägga upp på sociala medier, särskilt Pinterest
 • Skapa en blymagnet och främja den
 • Skapa YouTube-videor
 • Skapa ett webinar eller webinarserie
 • Publicera en podcast med en mängd olika digital marknadsföring och SEO-gäster
 • Svara på frågor på Quora eller Reddit

Så hur hjälper det att skapa blogginlägg dig att få SEO-hänvisningar? Tja, om du kan skapa bloggartiklar som rankas framgångsrikt för relevanta sökord, kan du generera riktad trafik till din webbplats.

Läsa:  Hur man tar bort webbadresser från Googles sökindex

Brainstorma innehållsidéer som löser några av de problem som dina ideala köpare kan ställas inför i sina företag.

Här är ett användbart exempel på detta. TheDentalSEOExperts, en dental SEO-byrå, publicerar regelbundet användbart blogginnehåll på sin webbplats. Syftet med innehållet är att hjälpa tandläkare att utveckla sin praktik online.

Skapa en auktoritativ SEO-grupp eller -gemenskap

Nästa strategi för att få SEO-leads är att skapa din egen SEO-grupp/community. Detta kan vara i form av en Facebook-grupp eller nyhetsbrev via e-post.

Det tar tid att bygga upp en auktoritetsgrupp, så förvänta dig inte att nya SEO:er kommer från dag ett. Tanken är att skapa en grupp som företagare kan gå med i. Gruppen ska vara ett aktivt utrymme där företagare kan hitta SEO-nyheter, praktiska tips och strategier för att få sin verksamhet att växa.

Du kan också marknadsföra dina blogginlägg i den här gruppen och presentera gäster från andra nischer som hantering av sociala medier, kundsupport, etc.

Organisera ett webinar

Att organisera ett webbseminarium ger dig en fantastisk möjlighet att presentera din kunskap om SEO. Förutom att visa deltagarna fallstudier av tidigare kunder har du kunnat hjälpa.

Nu behöver du inte bara täcka SEO-ämnen i dina webbseminarier. Tänk på din målgrupp och vilka smärtpunkter de kan uppleva i sin verksamhet och försök skapa ett webbseminarium som syftar till att lösa den smärtpunkten.

Till exempel, om din idealiska köpare är en startup som fortfarande samlar in pengar, kan du vara värd för ett webinar om ekonomisk förvaltning för startups med en gäst som har erfarenhet av detta ämne.

Använda din webbplats för att generera leads

En SEO-byrå kan använda sin webbplats för att generera SEO-leads. Det här är bra för att skapa blogginnehåll för att locka riktade besökare, men det här handlar mer om att optimera tjänstesidor med hjälp av SEO bästa praxis.

Låt oss se ett exempel på detta i praktiken. Om du letar efter “SEO-byrå i Montreal”du kommer att märka att ett av resultaten är Thrive Internet Marketing Agency.

Genom att klicka på deras sökresultat kommer du till deras “Montreal SEO Company”-tjänstsida.

Den här sidan är optimerad för att rangordna för relevanta söktermer och är ett utmärkt exempel på att strukturera en platssida för lokal SEO.

Den här webbplatsen får inte bara mycket riktad, organisk trafik, utan du kommer också att märka att den har ett formulär där besökare kan skicka in sin information för att få tillgång till en gratis SEO-revision av deras webbplats.

Så inte bara får denna SEO-byrå riktad trafik och förbättrar onlinemedvetenheten, utan den kan också omvandla denna trafik till SEO genom att använda ett formulär för att generera potentiella kunder. (Läs mer om hur du lägger till detta på din webbplats senare)

Skapa en PPC-kampanj för att visa annonser för en specifik målgrupp

En annan typ av inkommande marknadsföring som du kan använda för att få SEO-leads är att skapa en betala-per-klick-kampanj (PPC) som riktar sig till din ideala målgrupp.

Denna form av marknadsföring låter dig placera annonser som riktar sig till användare på din idealiska plats och söka efter dina målsökord.

PPC-kampanjer kan ge omedelbara resultat när de körs korrekt, men de kan också kosta en förmögenhet om du inte vet hur man ställer in rätt inriktning, budgivningsstrategier och sökordsforskning.

Om du vet hur CPC-marknadsföring fungerar och kan rikta in dig på rätt personer kostnadseffektivt, kan detta vara mycket effektivt för att generera SEO-leads varje månad.

Skapa en podcast

Precis som webbseminarier erbjuder podcaster SEO-byrås grundare och chefer möjligheten att diskutera olika ämnen relaterade till SEO och affärer. Podcaster kan hållas oftare än webbseminarier eftersom de är lättare att producera.

Till exempel är NerdBrand en digital byrå som är värd för en allt-ting-marknadsföring podcast där gästerna har unika insikter om olika samtalspunkter.

3 tips för att generera SEO-leads med blogginlägg

Att blogga kan vara exceptionellt effektivt för att generera potentiella kunder – men detta kräver att du lägger tid och energi på att producera kvalitativt och värdefullt innehåll.

Vill du maximera de potentiella kunderna du genererar med din blogg och innehållsmarknadsföringsstrategi? Här är några tips att tänka på:

1. Lägg till en uppmaning i slutet av varje meddelande

Eftersom du ska skapa SEO-riktlinjer från dina blogginlägg, var noga med att lägga till en relevant uppmaning till handling i slutet av varje inlägg. Du kan använda följande uppmaningar:

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev
 • Registrera dig för en SEO-webbplatsrevision
 • Anmäl dig till en SEO-konsultation
 • Begär ett icke bindande erbjudande

Ju mer specifik du är med din uppmaning, desto effektivare blir den. Till exempel, istället för att säga “Anmäl dig till en SEO-konsultation“, man skulle kunna säga:

 • Registrera dig för en gratis SEO-konsultation värd 299 USD
 • Registrera dig för en gratis 60-minuters SEO-konsultation

Kom ihåg att allt beror på sammanhanget.

2. Erbjud PDF-nedladdningar till “Den ultimata guiden” Artiklar

Vi vet alla att långt innehåll är mer engagerande och delbart än kortare och mer allmänna artiklar.

Faktum är att här är ett A/B-test av Neil Patel som illustrerar exakt hur mycket effektivare långformsinnehåll är för att generera sociala delningar:

Lösningen är uppenbar, sluta skriva artiklar på 500 ord som är generiska, fluffiga och inte tillför något värde för dina läsare och börja producera mer.Den ultimata guiden” typ artiklar som är täta och relevanta.

Nu är här ett annat genialt sätt att använda dessa artiklar för att generera potentiella kunder, förutom att lägga till en standard CTA till dina artiklar: erbjuda en gratis PDF-nedladdning av artikeln och fånga dina läsares e-postadresser i processen.

Kolla till exempel UpLeads tillväxtmanualsom presenterar mer än 230 kundförvärvstaktik:

I början av bloggartikeln bäddar UpLead in ett formulär som låter läsare ange sin e-postadress för att få en gratis PDF av deras tillväxthandbok.

Det är inte lätt att ta sig igenom 230+ tips eller taktiker på en session, så vi slår vad om att de fick många registreringar (och leads) med det här formuläret!

3. Fokusera på kvalitet OCH kvantitet

Som vi just diskuterade vet vi vikten av att producera kvalitet och värdefullt innehåll. Men det betyder inte att du kan fokusera på kvalitet på bekostnad av kvantitet – dessa två saker måste gå hand i hand.

Med andra ord: om du inte gör inlägg regelbundet och konsekvent kommer du att ha svårt att få en betydande mängd hänvisningar från din blogg (och det är även om du producerar något av det mest fantastiska innehållet som världen någonsin har sett ).

Läsa:  Bakåtlänkar vs hänvisningsdomäner: Vilket är viktigast?

Så hur ofta ska du blogga? Svaret är, så mycket som möjligt.

Enligt HubSpot får företag som publicerar mer än 16 blogginlägg per månad mycket fler leads än de som lägger upp 0-4 inlägg per månad.

Bildkälla: Hubspot

Hur man undersöker giltiga SEO-leads

När du förbättrar din leadsgenerering har du en lång lista med SEO:er att kontakta. Men innan du kontaktar dem bör du lägga lite tid på att undersöka och kvalificera dem.

Specifikt bör du göra din forskning om följande aspekter:

 • Företagsstruktur och viktiga beslutsfattare
 • Deras digitala närvaro, mer specifikt deras nuvarande sökmotorprestanda

Läs först företagsinformationen och försök ta reda på vilka beslutsfattarna är.

Förutom att lära dig mer om företaget och dess struktur bör du även titta på dess digitala närvaro online. Till exempel:

 • Kolla deras hemsida för att se om den har uppdaterats. Finns det design- eller UX-problem med webbplatsen? Har du problem med SEO? Är sidan mobilanpassad?
 • Titta på deras off-side SEO, såsom sökordsrankningar och bakåtlänkar, och jämför dem med sina konkurrenter för att se om det finns utrymme för förbättringar.
 • Titta på deras sociala kanaler och utvärdera deras sociala strategi. Gör de inlägg regelbundet? Är deras ton konsekvent? Har de en anständig följar- och engagemangsnivå? Svarar de på kommentarerna de får på sina inlägg?

Målet är att få en gedigen förståelse för deras situation och de nuvarande utmaningar de står inför så att du är väl rustad att ge dem värdefulla insikter när du pratar med dem.

Vikten av kvalificerade SEO-leads

Kvalificerande SEO-leads handlar om smart handling. Om du anstränger dig för att identifiera potentiella kunder och skärmkvalitet redan från början betyder det att du slösar mindre tid på att prata med människor som inte konverterar.

Fundera nu för ett ögonblick vilken typ av sökmotoroptimeringstjänster kunder har råd att betala för tjänsterna från din byrå och är villiga att göra det.

Helst vill du nå ut till kunder som:

 • Är i en bransch med hyfsad vinstmarginal
 • Är du inte enskild firma?
 • Du arbetar på ett etablerat företag som har varit verksamt i några år

Du kan gå ett steg längre för att utvärdera en potentiell kunds passform genom att använda verktyg som Spyfu för att identifiera om deras företag spenderar pengar på PPC.

Om de är det är detta en bra indikator på att företaget har en stor marknadsföringsbudget och att de förstår vikten av marknadsföring.

När du har undersökt dina SEO-leads och deras företag är nästa steg att kontakta dem.

I det här avsnittet guidar vi dig genom de bästa metoderna för att skicka e-post och kontakta din lead.

1. Håll ämnesraden avslappnad

De flesta marknadsförare och säljare använder ett formellt språk när de skriver säljmeddelanden – så ett enkelt sätt att sticka ut är att hålla tonen avslappnad.

Till exempel, istället för att använda en ämnesrad som “Vill du förbättra din SEO och rankas på första sidan på Google?”

Du kan göra något så här:

 • Jag hjälper dig att komma till första sidan på Google (på riktigt)
 • Om du vill ranka i Google är det detta du ska göra
 • Jag googlade precis på dig och här är vad jag hittade…

Som en allmän tumregel, ju mer din ämnesrad låter spontant och skriven av en riktig person, desto högre blir din öppningsfrekvens.

Om möjligt, försök att inkludera brådska och nyfikenhet i dina ämnesrader och anpassa dina ämnesrader också.

Bildkälla: WordStream

2. Gör det enkelt för dina leads att ta nästa steg

Om du hoppas få ett möte ansikte mot ansikte med leaden är det viktigt att utforma din förfrågan på ett sätt som gör det enkelt för leaden.

Här är ett dåligt exempel: Jag skulle vilja arrangera ett möte för att förklara våra SEO-tjänster för dig i detalj. Skulle du kunna föreslå ett par dagar och tider när du är tillgänglig och berätta vilken plats som fungerar bäst för dig?

Och ett bra exempel: Jag förklarar gärna våra SEO-tjänster för dig personligen. Ska vi träffas på ditt kontor någon gång i veckan? Från denna länk kan du välja datum/tid som passar dig bäst.

Ser du skillnaden? Ju lättare det är för dina SEO-kunder att följa, desto bättre är dina chanser att konvertera.

3. Håll din e-post kort

Enligt statistiken, om du vill få svar på din e-post, bör du sikta på att din e-post ska ligga mellan 50-125 ord.

Kom ihåg att du faktiskt inte säljer ditt lead i det första e-postmeddelandet du skickar dem – så du behöver inte tänka på fördelarna med att arbeta med din byrå.

Du försöker bara haka på dem och hålla dem intresserade, så håll det kort och gott.

Spåra dina SEO-leads

Marknadsförare och säljare gillar inte uppföljningar av flera anledningar.

Vissa har svårt att komma ihåg att följa upp. Andra kan frukta att de är för påträngande eller aggressiva, och ytterligare andra kan av misstag tro att uppföljning inte är effektiv.

Tja, här är grejen, uppföljande e-postmeddelanden kan faktiskt få en bättre svarsfrekvens än ditt första e-postmeddelande.

Enligt en studiede första e-postmeddelandena har en genomsnittlig svarsfrekvens på 30 %, det fjärde e-postmeddelandet 13 % och det sjätte e-postmeddelandet imponerande 27 %.

Så betyder detta att alla säljare bör lägga 2 timmar om dagen på att skicka uppföljningar till sina SEO-kunder?

Nej, det är inte nödvändigt. Att automatisera uppföljningsmeddelanden är ganska enkelt, även om du inte har tillgång till en snygg marknadsföringsautomatiseringsplattform eller -system.

Du kan göra detta helt enkelt genom att använda Mailshake eller ett liknande verktyg som ansluter direkt till Gmail.

Vad du INTE ska göra när du pitchar dina SEO-tjänster till potentiella kunder

Se till att du undviker dessa misstag när du pitchar ditt företags tjänster till nya SEO:er.

1. Överlöfte

Vi vet alla att det finns många faktorer som påverkar ett företags SEO-rankning och att dessa faktorer ständigt förändras. Detta gör det i stort sett omöjligt för en SEO-byrå att garantera rankningar – oavsett hur kvalificerade de är.

Med detta i åtanke, lova inte i hast dina SEO-leads att de kommer att rankas inom en viss tid, även om du är säker på att ditt företag kan uppnå detta för dem.

Du vill inte överanstränga ditt företag eller dina medarbetare till varmt vatten.

2. Vänta innan du sträcker ut handen

När är bästa tiden att nå ut till din lead? Tja, eftersom de flesta leads gör affärer med det företag som först kontaktar dem, är svaret: så snart de kommer in i ditt system.

Bildkälla: SpeedToContact

Infografiken ovan säger allt – om du vill ha den bästa chansen att göra affärer med dina SEO-leads, se till att kontakta dem inom 5 minuter efter din förfrågan.

Läsa:  Vilka är fördelarna och nackdelarna med att använda fitnessappar?

3. Pander och Grovel

Det är viktigt att vara artig och artig mot chefer, men man vill inte gå till ytterligheter och böja sig bakåt för att behaga dem.

Varför säger vi det? Tja, om du är alltför ursäktande när du kommunicerar med potentiella kunder, kan de uppfatta detta som att du inte är säker på din byrås tjänster eller att du är desperat efter deras verksamhet. Uppenbarligen är det en enorm vändning.

Om du verkligen vill skala din generering av SEO-leads finns det en mängd olika verktyg och produkter du kan använda för att hjälpa dig i processen.

Ahrefs

Det första verktyget du kan använda för att få fler SEO-leads är SEOptimers inbäddningsbara revisionsverktyg. Detta verktyg gör det möjligt för byråägare att generera fler potentiella kunder och försäljningar på sina webbplatser genom att helt enkelt bädda in formuläret på deras webbplatser.

När någon anger nödvändig information i alla formulärfält du behöver genererar verktyget en anpassad rapport om deras webbplatss SEO. Dessa vitmärkta rapporter kan helt anpassas för att matcha din SEO-byrås varumärke och färgschema.

Verktyget fungerar på autopilot i bakgrunden utan din inblandning, och du får nya SEO-riktlinjer direkt till din inkorg varje gång en rapport genereras.

Hubspot

När du börjar skala din generering av SEO-leads behöver du en plats där du kan organisera och hantera alla dina leads. Hubspot är ett försäljnings-CRM som låter dig spåra och hantera alla dina leads.

Det här verktyget för hantering av potentiella kunder kan hjälpa ditt säljteam att visuellt se var nya potentiella kunder finns i säljprocessen, ställa in arbetsflödesautomatisering, skapa rapporteringspaneler och mer.

Intercom

Intercom är en meddelandetjänst på plats som låter dig kommunicera med webbplatsbesökare. Via Intercom kan webbansvariga och kontorsägare sätta upp en chatbot som kan hjälpa till att dirigera nya webbplatsbesökare till ett leadgenereringsformulär.

Dessa chatbots kan helt anpassas efter dina behov. Du kan till exempel skapa en chatbot som frågar besökarna vilka tjänster de kan vara intresserade av och sedan dirigerar dem till dessa tjänstesidor i Intercom-chatt.

AdEspresso

Om du kör betalda marknadsföringskampanjer på Facebook, Instagram eller Google måste du ständigt övervaka kampanjresultat för att få ut så mycket som möjligt av din marknadsföringsbudget.

AdEspresso är ett reklamverktyg som låter användare skapa, hantera och analysera reklamkampanjer i en bekväm instrumentpanel.

Det här verktyget gör det enkelt att testa flera varianter av din annons och avgöra vilka du ska stoppa eller öka. AdEspresso har också en white-label rapportgenerator som skapar rapporter om kundens betalda marknadsföringskampanjer.

Tips från bästa byråägare om hur man får SEO-leads

Om du vill veta hur du skaffar SEO-leads bör du förmodligen lära dig av personer som har hud i spelet. Det är därför vi har samlat värdefulla tips och insikter från toppbyråägare om hur man får SEO för sina företag.

Sam Browne – HARO SEO

Skapa ett fantastiskt hänvisningsprogram som omvandlar trafik till potentiella kunder. Remisspolicyer hjälper konsumenter att ge dig fler potentiella kunder om du erbjuder dem ett starkt incitament.

Du kan till exempel erbjuda kunder rabatt om de rekommenderar dina produkter eller tjänster till sina personliga kontakter. Det är absolut nödvändigt att notera att du behöver förenkla det så att kunderna enkelt kan marknadsföra ditt företag. Du kan dra fördel av remissannonsering genom att erbjuda dem separata hänvisningslänkar.

Marcus Clarke – Sökaren

“Ett sätt att göra leadsgenereringen enklare är att använda automationsverktyg. De låter dig spåra dina leads och automatisera många uppgifter, som att skicka e-postmeddelanden eller skapa målsidor.

Ett annat tillvägagångssätt är att använda automationsverktyg som ansluter till tredje parts API:er. Detta gör att du snabbt kan hämta all relevant information från andra källor, såsom sociala medier. Vad du än väljer, kom ihåg att generering av potentiella kunder tar tid och tålamod. Det kommer inte att hända över en natt, och det ska inte vara för bråttom.”

Andrew Clark – DAVID.MARKNAD

På mitt kontor är en av våra mest populära taktiker att använda Craigslist och andra lokalt fokuserade plattformar för att generera potentiella kunder. Vi söker framför allt jobbannonser eller offertförfrågningar från företag som söker digitala marknadsföringstjänster, och vi presenterar DAVID.MARKET som ett bättre alternativ till internanställning.

Våra försäljningsargument är ett dedikerat team av marknadsföringsexperter som kan slå grunden, bredden av vår expertis och de potentiella kostnadsbesparingarna som är förknippade med att inte behöva erbjuda standardförmåner för anställda.

Scott Maclver – Skalbar media

Något som många nischbyråer missar är kraften i webbseminarier. Vi använder webbseminarier till vår fördel för att generera leads. Men för att säkerställa att dessa är mycket riktade potentiella kunder håller vi webbseminarier med branschexperter som vår publik kan relatera till.

Detta tillåter oss inte bara att generera mer trafik och leads, utan hjälper också till att visa upp vår auktoritet inom SaaS-nisch.

Grant Covault – Marknadsföring

Människor vill ha mänsklig kontakt mer än någonsin i dagens högt digitaliserade värld. För detta ändamål har vår byrå rönt stor framgång med vad som kan tyckas vara en gammaldags teknik: direktreklamkampanjer.

Varför tycker jag att det här har fungerat så bra på sistone? Det finns några anledningar. För det första skickar vi strikt till en riktad lista – inte en köpt lista. Vi har redan gjort research på de potentiella kunder vi vill skicka till, så vi är övertygade om att de är vår målgrupp.

För det andra skräddarsyr vi meddelandena och designen specifikt efter deras behov. För det tredje skapar vi en sömlös användarupplevelse med hjälp av QR-koder och spårningslänkar. Det är en mycket riktad, påtaglig del som hjälper potentiella kunder att lära sig mer samtidigt som vi kan spåra engagemang och göra förbättringar för nästa leverans.

Vi har märkt att e-postlådor ofta är fulla, men fysiska brevlådor är tomma. Summan av kardemumman är att det inte alltid handlar om att jaga den senaste sociala plattformen eller verktyget. Det handlar om att vara medveten om marknaden och dina kunder tillräckligt för att ge det de behöver, när de behöver det.”

Slutsats

Detta avslutar vår guide om hur man får SEO-hänvisningar. Följ tipsen och förslagen vi har delat för att generera, acceptera och kommunicera med de potentiella kunderna du genererar.