Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

15 av de bästa WordPress SEO-plugins för 2024

15 av de bästa WordPress SEO-plugins för 2024

Letar du efter de bästa WordPress SEO-plugins för din webbplats?

Med tanke på att sökmotorer är den främsta trafikkällan för de flesta webbplatser, kan en optimering av din webbplats för sökmotorer som Google hjälpa ditt innehåll att rankas högre i sökresultaten. Och som ett resultat kan det avsevärt växa ditt företag.

I den här guiden kommer vi att utforska vad ett SEO-plugin är och de bästa SEO-plugins och verktyg för din WordPress-webbplats.

Innehållsförteckning

Vad är en SEO-plugin?

Ett SEO-plugin är ett tillägg för WordPress-webbplatser som låter dig prestera WordPress sökmotoroptimering (SEO) uppgifter. Dessa uppgifter inkluderar att redigera delar av din webbplats kodstruktur så att det är lättare för sökmotorer att genomsöka och indexera.

Du kan till exempel:

 • Redigera din metabeskrivning och titeltagg för att tala om för sökmotorer vad ditt innehåll handlar om.
 • Optimera dina sociala mediers metadata för att visa detaljer om ditt innehåll på sociala medieplattformar.
 • Lägg till kanoniska taggar på specifika sidor för att förhindra problem med duplicerat innehåll.
 • Hitta interna länkmöjligheter.
 • Och mer.

Däremot ger ett SEO-verktyg dig varningar och data om din webbplats övergripande hälsa. Som sådana kan de hjälpa dig att hitta möjligheter att förbättra din SEO och svagheter som hindrar dig från att ranka.

Kan jag använda 2 SEO-plugins?

Många människor frågar oss om de kan använda mer än 1 SEO-plugin på sin WordPress-webbplats.

Vårt svar är nej. Du borde installera bara 1 SEO-plugin på din webbplats. Att använda flera SEO-plugins kan orsaka pluginkonflikter, användbarhetsproblem och påverka din webbplats prestanda.

Med det sagt kan du använda SEO-verktyg för att övervaka dina optimeringsinsatser. Du kan till exempel installera WordPress-pluginet Allt i ett SEO för att förbättra ditt innehåll och använda SEMRush för att leta efter rankningsmöjligheter.

Med ovanstående information i åtanke, låt oss titta på de bästa WordPress SEO-plugins och verktyg för att förbättra din webbplats.

1. Allt i ett SEO för WordPress

Allt i ett SEO för WordPress (AIOSEO) är den bästa SEO-plugin på marknaden. Med över 2 miljoner användare är det den mest användarvänliga SEO-verktygslådan som låter dig förbättra din sökrankning utan att konfigurera några komplicerade inställningar.

Kom igång-guiden gör det enkelt att välja de bästa SEO-inställningarna för din verksamhetstyp. Och dess TruSEO-analys på sidan visar en praktisk checklista för att optimera dina inlägg och sidor.

Checklistan innehåller en metatagggenerator för din SEO-titel och metabeskrivningar som använder dynamiska värden som:

 • Nuvarande år
 • Månad
 • Dag
 • Anpassade fält
 • Författarinformation

Det betyder att du inte behöver uppdatera ett inlägg för att ändra SEO-titeln.

Dessutom integreras AIOSEO med Semrushså att du enkelt kan upptäcka och rangordna ytterligare sökord som du kanske inte visste om.

AIOSEO har också uppmärkning av rich snippet-schema, XML-webbplatskartor med avancerade kontroller, SEO-hälsokontroller och andra användbara funktioner för att förbättra din sökmotors synlighet.

För sociala medier kan den lägga till Open Graph-metadata. Detta låter dig välja de miniatyrer som visas när dina inlägg delas på sociala kanaler som Facebook, Twitter och Pinterest.

Läsa:  Stora bekymmer för fönstertjänsteleverantörer

E-handelswebbplatser kan också dra nytta av AIOSEOs WooCommerce SEO-verktyg. Detta låter dig utföra:

 • Individuell produktsidaoptimering
 • Produktbild SEO
 • Dynamisk optimering
 • Och mer

Om du är mer bekant med SEO kan du använda AIOSEOs avancerade funktioner för att kontrollera dina RSS-flöden, Google Nyheters webbplatskartor, Video SEO och mycket mer.

Dessutom kan företagsägare konfigurera SEO-alternativen för användarroller. Detta innebär att du kan hantera tillgången till viktiga SEO-funktioner utan att ge varje användare fullständig kontroll över din webbplats.

Med allt ovanstående i åtanke är All in One SEO den mest användarvänliga och heltäckande WordPress SEO-plugin som finns. Det är ett utmärkt val för alla typer av webbplatser och tar bort behovet av att installera flera WordPress-plugins.

Kolla in vår Allt i ett SEO-recension för mer information.

2. SEMRush

SEMRush är det bästa SEO-verktyget för marknadsförare, bloggare och affärswebbplatser av alla storlekar. Den erbjuder en omfattande verktygslåda för att öka trafiken på din webbplats och enkelt växa ditt företag.

Du kan använda SEMRush för att hitta söktermer och organiska sökordsmöjligheter som din webbplats kan rankas efter. Det låter dig också undersöka dina konkurrenter för att se vilka termer de rankas för och hur du kan förbättra ditt innehåll för att slå dem.

Med den inbyggda SEO Writing Assistant kan du jämföra dina blogginlägg och sidor med de 10 bästa webbplatsernas rankning för ditt valda sökord.

Den ger sedan förslag som:

 • Relevanta ord och fraser att inkludera
 • Hur många länkar som ska inkluderas
 • Läsbarheten av ditt innehåll
 • Tonen i rösten

Som ett resultat kan du skapa övertygande, SEO-vänligt innehåll för att konkurrera med de bästa sökresultaten.

Du kan också använda SEMRushs positionsspårningsfunktion för att övervaka din webbplats dagliga ranking för en uppsättning nyckelord. Den har massor av funktioner som taggning, sortering, filtrering och export av rapporter som gör det enkelt för dig att hitta exakt det du letar efter i din webbplats SEO.

3. Google Search Console

Goole Search Console är ett gratis SEO-verktyg från Google som låter webbplatsägare övervaka sin webbplats synlighet i Googles sökresultat.

Search Console talar om för dig när Google inte kan genomsöka och indexera dina webbsidor. Och den ger tips och vägledning för att fixa genomsökningsfel själv.

Den viktigaste aspekten av Google Search Console är att den visar sökorden som din webbplats för närvarande rankas efter, deras genomsnittliga position, visningar, ankartext och mer. Med denna information kan du hitta nyckelord för att rankas högre i sökresultaten genom att optimera innehållet på din webbplats.

Du kan till och med använda data för att komma med relevanta nya blogginläggsidéer.

4. Yoast SEO

Yoast SEO är ett annat topp WordPress SEO-plugin som låter dig optimera din WordPress-webbplats för sökmotorer.

Detta plugin låter dig enkelt lägga till SEO-beskrivningar och titlar till din webbplats inlägg och sidor. Och det låter dig till och med lägga till Open Graph-information och bilder på sociala medier till ditt WordPress-innehåll.

Med Yoast SEO-plugin kan du automatiskt generera XML-webbplatskartor för att göra det lättare för sökmotorer att genomsöka ditt innehåll. Du kan också importera SEO-data från andra SEO-plugins som du har använt tidigare.

Läsa:  Hur kan WordPress hjälpa dig att skapa en leverantörsportal?

5. Google sökordsplanerare

Google sökordsplanerare är ett SEO-verktyg som hjälper dig att generera sökordsidéer från Googles egen sökdata. Med tanke på att ingen har mer insikt i vad folk söker efter än Google är det ett utmärkt verktyg att överväga.

Det här verktyget är tillgängligt för Googles annonsörer gratis och alla kan använda det. Den primära funktionen är att visa annonsörer de olika sökord de kan bjuda på för sina Google Annonskampanjer.

Som sagt, det hjälper dem också att välja rätt sökord för sina annonser genom att visa uppskattningar av sökvolym, totala resultat och rankningssvårigheter.

Även om du inte är annonsör kan du använda Googles sökordsplanerare för att hitta sökord med höga sökvolymer, intresse och potential att överträffa dina konkurrenter.

6. Ahrefs

Ahrefs är ett populärt SEO-verktyg för bloggare, företag och marknadsförare. Det är ett gångbart alternativ till SEMRush och erbjuder många liknande funktioner och funktionalitet.

Med Ahrefs kan du utföra:

 • Sökordsforskning
 • Konkurrentanalys
 • Bakåtlänksforskning
 • Övervaka sökordsrankningen
 • Och mer

Den har också ett omfattande innehållsanalysverktyg för att förbättra ditt webbplatsinnehåll samtidigt som du riktar in dig på specifika sökord.

Trots överlappningen av funktioner utmärker Ahrefs särskilt vid analys av bakåtlänkar. Du kan till exempel se vilka webbplatser som länkar till dina konkurrenter och inte dig. Som ett resultat kan du fokusera på att bygga partnerskap med dessa webbplatser för att få fler bakåtlänkar.

Du kan också använda Ahrefs för att se innehåll som dina konkurrenter rankar för, och det gör du inte. Med den informationen kan du skapa innehåll om dessa ämnen för att öka din exponering.

Ännu bättre, Ahrefs kan hjälpa dig att hitta duplicerat innehåll och kannibalisering på din webbplats så att du kan slå samman och uppgradera innehåll för att öka din sökranking.

7. MonsterInsights

MonsterInsights är det bästa Google Analytics-pluginet för WordPress. Det gör det enkelt att installera Google Analytics i WordPress och visa lättförståeliga rapporter direkt i din WordPress-instrumentpanel.

Detta plugin talar om för dig var dina webbplatsbesökare kommer ifrån, vad de gör på din webbplats och vilket innehåll som presterar bäst. Du kan också övervaka din e-handel SEO genom att titta på dina mest populära produkter och se var du tappar kunder.

Med tanke på att de flesta nybörjare förlitar sig på sin bästa gissning för att fatta marknadsföringsbeslut, tar MonsterInsights bort gissningarna genom att visa de insikter du behöver för att förbättra din webbplats SEO-strategi.

8. SEOPress

SEOPress är ett populärt WordPress SEO-plugin som är både enkelt och kraftfullt. Den har alla funktioner du behöver från ett SEO-plugin, till exempel:

 • Metatitlar
 • Metabeskrivningar
 • Öppna Graph-stöd
 • XML-webbplatskartor för bild och innehåll
 • Omdirigering
 • Och mer

Detta plugin är lätt för nybörjare att installera och har avancerade kontroller för mer erfarna WordPress-användare. Som sådan är det jämförbart med andra topp SEO-plugins när det kommer till funktioner och inställningar.

Du kommer också att upptäcka att SEOPress betalversion är mycket billigare än andra premium WordPress SEO-plugins på marknaden. Kom bara ihåg, du behöver bara 1 SEO-plugin på din WordPress-webbplats.

9. WP Rocket

Din webbplatshastighet är en annan kritisk faktor för sökmotorernas ranking. Om din webbplats är långsam är chansen stor att du inte kommer att rankas lika bra som dina konkurrenter. Som sådan bör du övervaka din webbplats hastighet och prestanda för att säkerställa att det inte påverkar din SEO negativt.

Läsa:  Hur datastyrning kan framtidssäkra din byrås framgång

Det enklaste sättet att förbättra din webbplatshastighet är att installera ett caching-plugin. WP Rocket är det bästa WordPress-cache-pluginet på marknaden. Det låter dig cachelagra din webbplats för att öka dess prestanda direkt.

WP Rocket har kraftfulla funktioner, inklusive:

 • Gzip-komprimering
 • Sidcachelagring
 • Cache förladdning
 • Och mer

Det låter dig också ladda bilder, använda CDN för WordPress och DNS-förhämtning för att förbättra sidladdningstiderna ytterligare.

8. Rank Math

Rank Math är ett användarvänligt och populärt WordPress SEO-plugin som låter dig optimera din webbplats för sökmotorer och sociala medier. Den levereras med en nybörjarvänlig installationsguide för att importera data från andra SEO-plugins under installationsprocessen.

Med detta plugin kan du lägga till metatitlar, beskrivningar och Open Graph-metadata till dina blogginlägg. Det låter dig också skapa XML-webbplatskartor och koppla din webbplats till Google Seach Console.

Du kan till och med kontrollera vem som kan komma åt plugin-funktionerna baserat på användarroll. Medan Rank Math är ett gångbart Allt-i-ett SEO-alternativ, kom ihåg att du bara bör använda 1 SEO-plugin på din WordPress-webbplats.

9. Schema Pro

Schema Pro är ett WordPress-plugin som låter dig lägga till avancerade utdrag till din webbplats så att den sticker ut i sökresultaten. De gör detta genom att visa stjärnbetyg under recensioner, priser under produkter, bilder bredvid beskrivningar och mer direkt i sökresultaten.

Många av de bästa WordPress SEO-plugins, som All in One SEO, lägger redan till strukturerade, rika utdragsdata till din webbplats. Men om du behöver fler schematyper eller vill utöka din nuvarande SEO-plugins funktionalitet är Schema Pro ett utmärkt val.

Schema Pro är helt säkert att använda med ditt befintliga WordPress SEO-plugin. Detta beror på att det mappar plugin-data till Schema Pro-fält.

10. KeywordTool.io

Ett annat kraftfullt SEO-verktyg för din webbplats är KewordTool.io. Det är ett av de bästa gratisverktygen för sökordsforskning på marknaden.

Med KeywordTool.io kan du snabbt generera sökordsidéer genom att ange en sökterm eller en fras. Sedan visar den sökordsförslag samlade från Googles autosuggest-funktion.

Du kommer också att se sökordsförslag från Bing, Amazon, YouTube med flera, vilket ger en skattkammare av värdefull information. Och om du uppgraderar till deras betalda plan kan du se sökvolymer, kostnad per klick och mer data för varje sökord.

11. Omdirigering

Omdirigering är ett användbart WordPress-plugin som låter dig ställa in SEO-vänliga omdirigeringar på din webbplats. Det betyder att du enkelt kan fixa 404-fel och hålla reda på 301-omdirigeringar i WordPress.

Trasiga webbplatslänkar kan påverka din SEO-rankning negativt och ge en dålig användarupplevelse. Så om du har haft din webbplats ett tag, bör du kontrollera den för trasiga länkar och åtgärda dem så snart som möjligt.

Att fixa dina trasiga länkar är relativt enkelt. När du har hittat en kan du omdirigera den till rätt innehåll eller ta bort den trasiga länken.

12. Svara allmänheten

Svara allmänheten är ett gratis SEO-verktyg som hjälper dig att skapa optimerat innehåll för din webbplats. Ange bara ett nyckelord så kommer det att visa dig relaterade ord och fraser som folk använder när de söker efter det ämnet i sökmotorer som Google, Bing och Yahoo.

Du kan använda dessa söktermer som sökord för latent semantisk indexering (LSI) i ditt webbplatsinnehåll. Detta säkerställer att din webbplats visas i sökresultaten där den ska och attraherar människor som är genuint intresserade av vad din webbplats erbjuder.

Läsa:  Lär dig att älska dig själv för att öka din digitala flit

13. SEOquake

SEOquake är ett utmärkt SEO-verktyg för många webbplatsägare. Det kommer som ett webbläsartillägg för Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera och andra webbläsare.

Detta verktyg tillhandahåller SEO-information för alla webbplatser, inklusive:

 • Sidans ålder
 • Webbsidans hälsa
 • Datum för senaste uppdatering
 • Alexa rankas
 • Och mer.

Det är också ett av de mest nedladdade webbläsartilläggen för SEO-proffs.

SEOquake-verktygsfältet visar också samma data och sökresultat när du skriver ett nyckelord. Du kan använda denna information för att se konkurrensen om olika sökord och till och med ladda ner dina sökresultat som en CSV-fil.

14. Google PageSpeed ​​Insights

Som nämnts tidigare spelar din webbplats laddningstider en roll för hur väl den rankas i sökresultaten. Långsamma webbladdningstider påverkar användarupplevelsen och kan öka din webbplatss avvisningsfrekvens.

Med Googles PageSpeed ​​Insights verktyg kan du se hur snabbt dina webbsidor laddas. Om onlineverktyget upptäcker några problem med din hastighet eller prestanda, föreslår det steg för att åtgärda dem.

Google PageSpeed ​​Insights fungerar sömlöst med MonsterInsights Google Analytics-plugin. Detta innebär att du kan kontrollera dina sidhastigheter direkt i din WordPress-instrumentpanel, vilket tar bort behovet av att komma åt flera verktyg utanför din webbplats.

Vår slutliga lösning är Broken Link Checker. Detta gratis WordPress SEO-plugin övervakar din webbplats för trasiga länkar och hjälper dig att enkelt fixa dem.

Du kanske inte har tid att manuellt kontrollera ditt innehåll för länkproblem, så en plugin som denna är superanvändbar. Den kontrollerar automatiskt ditt arkiv med publicerat WordPress-innehåll och meddelar dig om trasiga länkar och bilder.

Vilka är de bästa WordPress SEO-plugins?

Efter att ha tittat på SEO-plugins och verktyg som anges ovan vill du förmodligen veta vilket som är bäst. Efter att ha testat och granskat verktygen på den här listan är det vår expertuppfattning att:

 • Allt i ett SEO är det bästa WordPress SEO-plugin
 • SEMRush är det bästa WordPress SEO-verktyget

Med detta plugin och verktyg kan du skapa ett komplett SEO-ramverk för din webbplats, utföra viktiga SEO-uppgifter på sidan och övervaka din SEO-prestanda i realtid.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa WordPress SEO-plugins och verktyg för din småföretagswebbplats eller blogg.

Du kanske också vill se våra följande guider för att utöka din webbplats:

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.