Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

15 logotyper för kreativ marknadsföringsbyrå för inspiration

15 logotyper för kreativ marknadsföringsbyrå för inspiration

Att skapa den perfekta logotypen är ett viktigt sätt att bygga ett nytt varumärke eller förnya din befintliga företagsidentitet. Marknadsföringsföretags logotyper ger ett viktigt första intryck för kreativa byråer, så vi har samlat inspirerande exempel för att hjälpa dig att skapa eller omforma din logotyp.

Varför byrålogotyper är viktiga

En logotyp är ditt företags introduktion till världen. En studie visade det 75 % av konsumenterna känna igen ett varumärke på dess logotyp. Marknadsföringsföretags logotyper är den primära varumärkesidentifieraren, även före stil eller varumärkesröst.

Det är viktigt att få rätt logotyp för din kreativa byrå. Så vi har satt ihop 15 av de bästa marknadsföringsföretags logotyper och reklambyrås logotyper att inspirera till din egen design, oavsett om du förnyar ditt varumärke eller bara är i planeringsstadiet för att starta din egen byrå.

Topp 15 bästa logotyper för marknadsföringsföretag

De bästa reklambyrålogotyperna har några saker gemensamt:

 • Max två färger
 • Inkluderar varumärkets namn
 • Unikt – hjälper ett varumärke att sticka ut
 • Anger tonen – seriös, lekfull, edgy, traditionell, etc.
 • Kommunicerar kvalitet, genomtänkt design
 • Introducerar snabbt företagets varumärke

Här är företagen som utmärker sig på att kommunicera sin unika stil med sin byrålogotyp. Varje logotyp vi valde utmärker sig för sin användning av en eller flera av dessa viktiga logotyper, och vi har påpekat hur du kan använda dem som inspiration för din egen logotypdesign.

#1 – Jives Media

Ett bra exempel på typografi i en logotyp för en digital marknadsföringsbyrå, Jives Media använder färg, teckensnitt och gott om negativt utrymme för att förmedla en ren, modern känsla. Jives är ett globalt företag för digital marknadsföring baserat i San Francisco. Den unika nyansen och det böjda teckensnittet förmedlar stil utan att vara för trendigt. Namnet är en smart sammandragning av grundarens namn, James Ives, och den enkla designen förmedlar professionalism. Design som främst förlitar sig på typografi är ett bra val för minnesvärda byrånamn.

Läsa:  Hur man får bakåtlänkar indexerade snabbare

#2 – Direkt

Abstrakta bilder kan förmedla vissa idéer som understryker ett varumärkes specialitet. Direkt, ett teknikmarknadsföringsföretag från Florida, gör den kreativa byråns logotyp detta med böjda linjer kapslade ihop för att föreslå en satellit. Detta är en bra design eftersom Direcly fokuserar på kombinerade marknadsföringskonsulttjänster och tekniska tjänster för sina kunder. Erbjuder direkt värdefull logotypinspiration eftersom det är en hybridbyrå – en logotyp måste fungera dubbelt, vilket tyder på båda färdigheterna utan att bli för upptagen eller komplex.

#3 – SocialLeaf Marketing

Organiska motiv kan också fungera bra för att marknadsföra företagslogotyper. SocialLeaf-marknadsföring i Illinois fokuserar på social marknadsföring, som helst får draghjälp när innehåll delas organiskt. Den gröna bladbilden är stiliserad, vilket gör att logotypen inte ser för generisk ut och antyder också teknikens inverkan på naturlig tillväxt. När du söker inspiration för en social marknadsföringsbyrå eller ett företag är organisk symbolik ett utmärkt val. Tänk bara på att många varumärken använder träd, löv och blommor i sitt varumärke, så det är viktigt att hitta ett sätt att göra din logotyp distinkt.

#4 – Sparkgruppen

Akronymer kan användas effektivt, som sett med The Spark Group, en butiksbyrå för digital marknadsföring i New York City. Det omvända vita utrymmet och serif-fonten förmedlar en ungdomlig, modern energi och typografin gör att den sticker ut. Om denna stil inspirerar din egen kreativa byrålogotyp, se till att ditt företags initialer inte också representerar ett mer känt varumärke – till exempel NYT för New York Times.

#5 – JumpFly

Ett annat exempel på abstrakta bilder i en logotyp, JumpFly är en PPC-specialist i Illinois som faktiskt bryter mot tvåfärgsregeln. De subtila färgglada linjerna i cirkeln kompletterar, snarare än att konkurrera med, den svartvita typografin och föreslår en framåtgående väg eller kanske träffa ett mål, båda ambitiösa idéer inom marknadsföring. Färgförändringarna är subtila, vilket ger varumärket en skarp, professionell look.

Läsa:  Hur byråer kan utnyttja kraften i videomarknadsföring för sina kunder

#6 – Arketyp copywriting

Archetype är en internationell copywritingfirma som använder en blå reservoarpenna i sin logotyp. Bara genom att titta på deras logotyp kan vi redan nu få en uppfattning om vilken tjänst de erbjuder. Användningen av en blå reservoarpenna illustrerar att denna specialiserade marknadsföringsbyrå levererar en nischtjänst – copywriting. När du tänker på idéer för din marknadsföringsbyrålogotyp, överväg att använda en illustration som tydligt kommunicerar vilken eller vilka tjänster du erbjuder. Detta ger ett mycket tydligt och snabbt intryck av vilka tjänster din marknadsföringsbyrå kan tillhandahålla kunder.

#7 – Digital Natives

Digital Natives är en djärv version av en helt abstrakt design och är ett engelskt företag för digital marknadsföring som använder en triangulär design som antyder ett tält, en raket eller en uppåtgående pil. Limegrönt och marinblått är trendiga, distinkta färger som hjälper till med varumärkeskännedom – annars kan den abstrakta designen i namnet vara för vag. När du använder djärva färger för din byrås logotyp, överväg din kundbas och om de föredrar edgy eller traditionella meddelanden – för ljusa, och varumärket kan börja se barnsligt eller oseriöst ut.

#8 – Tinuiti

Genom att kombinera enkel, modern typografi med en kreativ inställning av oändlighetssymbolen, förmedlar Tinuiti att detta är en kreativ byrålogotyp. Detta understryker också företagets uppdrag att förena varumärkets röst över flera säljplattformar, vilket skapar en fördelaktig loop. Oändlighetssymbolen stiliseras ytterligare med geometriska former, som typiskt symboliserar tekniska eller vetenskapliga koncept. Den här logotypen är ett bra exempel på abstrakta symboler som är genomtänkt utvalda och de geometriska motiven kan ge bra inspiration till technischade byråer. Detta fungerar bra för Tinuiti, ett marknadsföringsföretag i San Diego.

#9 – KOTA

Är det möjligt att ha två logotyper? KOTA, en välkänd brittisk marknadsföringsbyrå, tycker det. Gråskaleversionen av logotypen representerar varumärket på webben på miniatyrer och sidrubriker. Den färgglada gradientversionen i full storlek kommunicerar KOTAs personlighet som ett roligt och kreativt varumärke. När du använder dessa tekniker för logotypinspiration är det bäst att hålla olika versioner lika för att undvika förvirring – till exempel genom att använda ett monogram för en förkortad logotyp och ett fullständigt namn för den längre versionen.

Läsa:  Fördelarna med att hantera flera Google-konton

#10 – Tuff

Tuff lutar helt åt typografi och använder sin egendomliga stavning och ett pråligt teckensnitt för att förmedla sin personlighet som ett smidigt, tillgängligt marknadsföringsteam baserat i det ungdomliga Colorado. Logotypen är stolt över ett skralt, resultatorienterat team och inbjuder besökare och potentiella kunder att gräva lite längre in på webbplatsen för att ta reda på vad det handlar om. Om ditt marknadsföringsföretag har ett unikt eller smart namn kan detta vara en bra strategi för dig att överväga.

#11 – Lyssna kreativt

Medan de flesta marknadsföringsföretags logotyper använder en kombination av typografi, ikoner, färger och abstrakt design för att förmedla sin identitet som en mångfacetterad designbyrå, lyckas Listen Creative använda Allt av dessa strategier – och det fungerar. Om du är ett fan av en maximalistisk design, kommer användningen av djärva färger, en intrikat maldesign och starka vertikala linjer att tilltala dig. Tänk på att komplexa logotyper som denna ofta behöver förenklas för tryckta medier, men de slår verkligen hårt på digitalt.

#12 – För all del

Om djärvheten i Listen Creative inte riktigt är din stil, kan den diskreta elegansen hos By All Means, en kreativ byrå från Florida, ge lite inspiration till din reklambyrålogotyp. Böjda linjer och en enkel svart-vit palett passar bra för varumärken där namnet erbjuder den primära metoden för kommunikation och varumärkesbyggande. Mer generiska byrånamn – din stad + digital marknadsföring, till exempel – vill kanske inkludera några ytterligare designelement för att sticka ut i mängden.

#13 – ClickRay

ClickRay är en polsk digital marknadsföringsbyrå som riktar sig specifikt till teknikföretag. Deras logotyp förmedlar detta med geometriska former och typografi som föreslår kommandotangenterna på ett tangentbord. Teckensnittet sans serif och stänk av rosa gör att logotypen inte ser för seriös ut – potentiella marknadsföringskunder vill i allmänhet se sin byrå som kreativ och ungdomlig, inte kvav eller föråldrad.

Läsa:  Kontrollera om ditt SEO-företag hjälper eller dödar din webbplats

#14 – Drömteori

Medan de flesta marknadsföringsbyråers logotyper använder vitt utrymme, använder Dream Theory en svart bakgrund för att kompensera sin logotyp. En enkel regnbågspalett i ballongerna är iögonfallande men bekant; ROYGBIV-gradienten känns omedelbart igen och därför inte för upptagen. Att lägga till siluetten av barnet till logotypen understryker den kreativa fördelen hos detta fullservice-marknadsföringsföretag i Florida, som också föreslås i dess namn, Dream Theory. Detta håller logotypen konsekvent med varumärkets röst.

#15 – Kreativ svamp

Sist men inte minst, Creative Sponge är en kreativ marknadsföringsbyrå i Storbritannien som använder subtil animation för att få sin kreativa byrå-logotyp till liv på en skärm. Förlitar sig på ett tjockt teckensnitt och grundläggande vit bakgrund, och ordet “kreativ” ändras sakta genom flera färger när besökare surfar på webbplatsen. Nyckeln till den här tekniken är att inte överdriva det – överdrivna animationer verkar föråldrade eller gimmickiga och kan leda till långsammare laddningstider. Den här logotypen fungerar eftersom övergångarna är långsamma och graciösa och drar uppmärksamheten till logotypen utan att vara onödigt distraherande.

Hur man designar den bästa logotypen för kreativa byråer

Som vi har sett använder de bästa marknadsföringsbyråernas logotyper kärnelementen i design för att förmedla sin personlighet och sina tjänster. För att designa den bästa logotypen för dig, reflektera över hur du vill att ditt varumärke ska representeras framåt och sedan överväga hur du kan representera dessa värderingar med hjälp av:

 • Typografi
 • Färg
 • Negativt utrymme
 • Abstrakta mönster
 • Symbolism