Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

15 Viktigt & Inspirerande SEO-citat

 15 Viktigt &  Inspirerande SEO-citat

Letar du efter inspiration till ett SEO-förslag eller en rapport? Vi har samlat 15 av de viktigaste och mest inspirerande SEO-citaten från digitala byråledare och SEO-proffs. Du hittar en blandning av strategi till taktik och allt däremellan. Vi har sammanfattat dessa inspirerande SEO-citat i enkla liners och sedan inkluderat hela citatet nedan. Vi hoppas att de kommer att inspirera dig som de inspirerade oss!

#1 – Inkommande utgående

Detta första SEO-citat är från en av de mest välkända marknadsförarna i världen, Guy Kawasaki. Även om utgående (dvs. betalkanaler) kan vara effektiva så länge du har stora annonsbudgetar, är det bäst att fokusera på inkommande kanaler (dvs. innehållsmarknadsföring) eftersom det är relativt kostnadseffektivt och utnyttjar den domänexpertis du har inom ditt område.

Om du har mer pengar än hjärna bör du fokusera på utgående marknadsföring. Om du har mer hjärnor än pengar bör du fokusera på inbound marketing.

– Guy Kawasaki, medgrundare @ Alltop

#2 – Webbplatshastighet och sidupplevelse

Googles nästa betydande uppdatering 2021 blir Sidupplevelse. Det betyder att användarens faktiska upplevelse från sökresultatsidan till din webbplats och sedan på själva sidan kommer att påverka din ranking. Hur snabbt dina sidor laddas kommer att vara en viktig ingrediens för att leverera bästa möjliga upplevelse till besökaren. Att använda en laddningshastighetstestare för webbplatser hjälper dig att förstå din prestanda och vad du behöver göra för att förbättra.

Googles uppdrag är att leverera världens information till användarna på ett tillgängligt och användbart sätt. Sidhastigheten blir allt viktigare för att uppnå detta uppdrag, särskilt på den mobila webben. Vi börjar nu se starka samband mellan snabba sidladdningstider och högre sökranking.

– Adam Krzywda, grundare @ Ahrefs

#3 – Vikten av länkar

Det är allmänt känt att bakåtlänkar är avgörande för SEO. Men ingenting slår att höra det från hästens mun, så att säga. I det här fallet ger Googles John Mueller ett SEO-citat som bekräftar att länkar är nyckeln till att hjälpa Google att hitta ditt innehåll. För vidare läsning skrev vi en hel guide om bakåtlänkar och hur de hjälper din ranking.

Länkar är väldigt viktiga för att vi ska hitta innehåll till en början. Så det är som att om ingen länkar till din webbplats någonsin så kommer vi att ha svårt att inse att den ens existerar. Men när vi väl hittade det och började genomsöka det och började indexera dess innehåll och såg att det är ganska bra grejer, då är dessa länkar i allmänhet inte så kritiska längre.

– John Mueller, Search Advocate @ Google

#4 – Gå utöver det

För att överträffa konkurrenter måste du skapa innehåll som är bättre än deras. I ett konkurrensutsatt område är det svårt att uppnå. Men det är inte omöjligt om du svettas varje detalj. Kvalitet är en bristvara på webben så ju högre kvaliteten på ditt innehåll är, desto mer sannolikt är det att ranka dina konkurrenter överträffande.

Bra SEO är att uppmärksamma alla detaljer som de flesta bloggare ignorerar. Från att använda Yoast-plugin-programmet, till att skriva för människor, till att skapa grundliga resurser som länkar ut till betrodda webbplatser och länkar till ständigt grönt, relevant innehåll. Gör vad andra vägrar att göra för att ranka för semi-konkurrenskraftiga och till och med konkurrenskraftiga sökord. Lägg ytterligare 1-3 timmar på att publicera ett SEO-optimerat inlägg. Avkastningen från en riktad trafik, gemenskap och varumärkesbyggande perspektiv är häpnadsväckande.

– Ryan Biddulph, grundare @ BloggingFromParadise

#5 – Kreativt + siffror spel

För att vinna på SEO krävs både vänster och höger sida av hjärnan. Kreativitet och intuition dras till stor del när man börjar. Sedan startar den analytiska sidan med processer för att skala tillvägagångssättet över tid. Detta SEO-citat från Peter Thaleikis är en av mina favoriter:

Jag brukar beskriva SEO som ett kreativt nummerspel: Du behöver grundläggande färdigheter som att skriva, teknisk analys, bygga relationer och logiskt tänkande. Men när du väl har bockat av dessa rutor blir det ett sifferspel. Det handlar om produktivitet: att få saker gjorda. Därefter kommer du att upptäcka att utmaningarna mer är dina individuella gränser och prioriteringar.

– Peter Thaleikis, VD @ Kom med dina egna idéer

#6 – Kvalitet framför kvantitet

När du har dålig tid (och vem är inte det?!), fokusera på att skapa exceptionellt innehåll kontra att försöka uppnå ett visst antal innehållsbitar. Visserligen är det väldigt lätt att ställa in nyckeltal på output (t.ex. antal artiklar per månad) snarare än kvalitet (t.ex. antal bakåtlänkar som uppnåtts) men det är ingen idé att skapa massor av innehåll om användarna inte värderar det så fokusera istället på kvalitet och du kommer att se resultatet av din investering.

Tyvärr är mycket av innehållet som publiceras helt enkelt inte värt att länka till. 75 % av det får noll inkommande länkar. Så glöm “mer är bättre”-inställningen till innehåll om du vill ha länkar. Gå med kvalitet istället. Ditt innehåll genererar länkar endast om det verkligen är det anmärkningsvärdsom Seth Godin skulle säga.

– Brian Sutter, direktör för marknadsföring @ Wasp Technologies

#7 – Behandla inte SEO som en eftertanke

SEO-metoder och metoder bör vara kärnan i det du gör. Dessa metoder bör informera ditt förhållningssätt och användas i beslutsfattande. En enkel fråga som “vad och hur söker folk?” är avgörande att svara i början av din kunds projekt.

Bra SEO behöver bakas in från början. Oavsett om det är en knepig webbplatsmigrering, en föreslagen URL-omstrukturering för en webbplats, eller till och med bara ett enstaka stycke innehåll, bör SEO:er vara involverade från början för att säkerställa bästa resultat. Alltför ofta får jag frågan “kan du bara SEO det?” med kunder som tar med sitt eget innehåll till oss för publicering. Det är som att försöka baka en kaka och stoppa in äggen på slutet. Visst kanske du får en tårta i slutet, men det blir inte lika gott som om de fanns med från början. SEO:er måste rådfrågas från början för att erbjuda riktning, insikt och kunskap om sökmotorer för att maximera potentialen i alla projekt.

– Max Allegro, digital strateg @ Intuitiv digital

#8 – Optimera uppsökandet

Frestelsen att automatisera länkbyggande är stor eftersom det delvis är ett sifferspel. Men även här reglerar kvaliteten. Genom att fokusera på kvalitet och skapa skräddarsydd uppsökande verksamhet som inte låter automatiserad, kan du öka din framgångsfrekvens för varje uppsökande verksamhet.

SEO-uppsökande och samarbeten har blivit en sådan robotisk, opersonlig process under de senaste åren, men vi har gjort allt vi kan för att bryta den trenden. När vi skickar e-post, gör vi vårt bästa för att vara personliga, fräscha och intressanta. I gengäld förbättras resultaten och skapar nya möjligheter för oss och våra kunder. På ett område som har blivit så tråkigt och opersonligt, försök bryta trenden och skörda frukterna!

– Sean Chaudhary, VD @ Alkemi leder

#9 – Optimera gammalt innehåll

Detta är en ofta bortglömd strategi som kan ge utdelning genom att justera gammalt innehåll för att hjälpa det att klättra uppåt i sökrankingen. I snabba branscher som utvecklas snabbt är detta ännu viktigare och bör ingå som tilläggstjänster i kundförslag för pågående månatligt eller kvartalsvis innehållsunderhåll/optimering. Om du visar exempel i förväg på rankingen “före och efter” innehållsoptimering hjälper din kund att se värdet av att investera i detta tillvägagångssätt.

Gå tillbaka till gammalt innehåll och optimera eller skriv om det. Innehållsteam kan ofta fastna i tankesättet “skriv alltid nytt innehåll” att de sover på befintliga artiklar som inte är av högsta kvalitet, men som är tillräckligt bra för att visas på sidan 2 eller 3. Dessa artiklar är dolda pärlor som kan mycket snabbt skjuta upp rankingen om de skrivs om ordentligt, med mer information och/eller bättre förklaringar. Även om det inte ersätter nytt innehåll, kan detta tillvägagångssätt ibland ha en större kortsiktig ROI än att bara publicera en helt ny artikel.

– Paul Bonea, grundare @ Perfekta data

#10 – Matcha innehåll med sökavsikt

Du kommer att springa i uppförsbacke om du försöker tävla på villkor och avviker från konkurrenternas sätt att ta itu med sökavsikten.

Fokusera på sökarens avsikt. Detta bör underbygga alla dina aktiviteter – forskning, skapande och distribution. Vad försöker den som söker egentligen uppnå och hur hjälper ditt innehåll dem att nå detta mål?

– Simon Ensor, VD @ Yellowball

#11 – Jaga inte algoritmen

Google har sagt detta i flera år men det är sant – du kommer aldrig att överlista algoritmen så fokusera istället på din publik och deras behov.

Endast en användarcentrerad strategi är framtidsorienterad. Det är precis vad sökmotorer vill ha: Få användaren de bästa sökresultaten. Om det är värdelöst för användaren är det värdelöst för ditt företag. Istället för att försöka vara smartare än algoritmen: Fokusera ännu mer på att skapa fantastiskt och användbart innehåll för dina kunder.

– Nina Baumann, grundare @ Linkspiel

#12 – Ge upp hackarna och bygg ett varumärke

SEO-citat om innehållskvalitet blir aldrig gamla men den här från Skyler Reeves talar om kraften i att bygga ett starkt varumärke. Det är lätt att bara tänka taktiskt och kortsiktigt, men glöm inte att varje interaktion din publik har med din organisation påverkar och informerar deras uppfattning om ditt varumärke.

SEO blir mycket enklare när du närmar dig det med målet att skapa det bästa jäkla innehållet på webben för ett ämne. Det innebär att lägga ner arbetet, förstå människor och legitimt vilja hjälpa dem. Det innebär att ge upp hacken, skräpposten och hörnklippningen. Om du vill bygga något hållbart måste du bygga ett varumärke. Och du bygger inte ett varumärke genom att skära hörn.

– Skyler Reeves, VD @ Brännande tillväxt

#13 – Gapet mellan användare och Googlebot håller på att sluta

Att tänka på Googlebot som en riktig användare istället för en robot är ett bra tänkesätt för att designa innehåll som är användarcentrerat.

Google utvecklas till att tänka mer och mer som människor gör. Detta är bra av två huvudsakliga skäl: a) När du skriver för människor kommer du också att skriva för Google; b) Om du hjälper dina besökare genom att svara på deras frågor eller genom att erbjuda en lösning på deras problem, kommer det att göra din webbplats till en mer ansedd resurs som folk kommer att uppskatta och därmed Google också. Poängen är: skriv och optimera för människor, du kommer att få Googles kärlek också.

– Louie Luc, grundare @ BuzzNitrous

#14 – Ge folket vad de vill ha!

Sluta aldrig undersöka hur dina användare söker. När nya trender i söktermer dyker upp, hoppa på dessa trender tidigt medan konkurrensen är låg.

Det fina med SEO är att istället för att skicka ett marknadsföringsbudskap till folk som inte vill höra vad du har att säga, kan du omvända processen för att upptäcka exakt vad folk letar efter, skapa rätt innehåll för det , och dyker upp framför dem i exakt det ögonblick de letar efter det. Det är pull vs push.

– Cyrus Shepard, grundare @ Zippy

#15 – Optimera för relevans

Vårt sista SEO-citat kommer från innehållsmarknadsföraren Matt McGee. Vanligtvis är “niching down” det bästa stället att börja eftersom inte bara konkurrensen blir lägre, utan du kommer också att ha möjlighet att vara mer relevant. Att odla en lång svans av målsöktermer runt lokala, underindustrier eller andra specifika nischområden är ett av de bästa sätten att successivt bygga SEO-framgång.

En fastighetsbyrå i Wichita har ingen chans att ranka frasen “fastighet”; en advokat i Fresno har ingen chans att ranka ordet “advokat”. Optimera för relevanta, specifika sökord som ger riktad trafik.

– Matt McGee, Content Marketing @ HomeLight

Känner du dig inspirerad?

Vi hoppas att du blev inspirerad av dessa SEO-citat. Ibland kan citat som dessa vara mycket effektiva för att sätta scenen i kundmöten och presentationer. Att säga vad du vill säga via en branschprofessionell är ett bra sätt att få ett budskap med trovärdighet.

Läsa:  Sluta skapa innehållssilor & Gör detta istället

Om du har några goda SEO-citat, vill vi gärna höra dem! Tweet oss @seoptimer.