Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

18 stenhårda idéer för byråchef Gen

18 stenhårda idéer för byråchef Gen

Detta är det. Den definitiva guiden till byråledare gen. Om du börjar från ruta ett, se till att kolla in vår tidigare guide om hur du startar en digital byrå först. Vi publicerade även en guide om hur man skriver en affärsplan för digitala byråer, perfekt om du är i planeringsstadiet. Båda guiderna är bra för att hjälpa dig att navigera i de tidiga dagarna/månaderna av din byrå.

Men om du befinner dig i tillväxtstadiet och vill bygga upp din kundlista, då är den här guiden perfekt för dig eftersom den beskriver en mängd olika taktiker och strategier som du kan använda för att marknadsföra din byrå och säkra nya kunder. Alla dessa idéer kommer inte att vara relevanta för alla så vi föreslår att du väljer och väljer några och provar dem själv.

Under åren har vi pratat med otaliga byrågrundare och fått reda på av dem vad deras råd är om ämnet byråchef gen. Ahrefs är också betrodd av över 2 000 digitala byråer runt om i världen, så vi är i den privilegierade positionen att kunna se byråledamöter arbeta första hand från några av de mest framgångsrika digitala byråerna i branschen som utnyttjar vår mjukvara.

Tre övergripande begrepp

Innan vi går igenom alla byråns lead gen-idéer finns det tre övergripande koncept som du bör tänka på oavsett vilken lead gen-taktik du använder. Tänk på dessa som de förutsättningar som du bör behärska innan du använder någon av byråns lead gen taktik.

Vara unik

Det finns över 16 000 digitala byråer bara i USA. För de flesta kunder som letar efter en digital byrå kommer de sannolikt att dra slutsatsen att kapacitet och till viss del prissättning är ganska lika mellan potentiella byråer. Huvudfrågan de kommer att försöka svara på när de utvärderar potentiella byråer är vad som skiljer varje byrå från varandra.

Att ha ett unikt säljförslag (USP) är en av de viktigaste tillgångarna för varje byrå. Ta dig tid att skapa en verkligt unik USP och fundera över hur du står dig mot dina konkurrenter och om du är tillräckligt differentierad.

Bli auktoriteten i din nisch

Som det gamla ordspråket säger, människor köper från människor de litar på. Och ingenting bygger förtroende som auktoritet. Om du kan positionera dig själv (och din byrå i förlängningen) som ledaren i din nisch kommer du att ha en mycket starkare position för att generera leads och nya affärer. Det finns tre huvudtyper av nischer som byråer följer:

  • Branschnisch – t.ex.: digital byrå som endast arbetar med fintech-kunder
  • Servicenisch – t.ex.: SEO-byrå som endast arbetar med organiska sökprojekt
  • Plats nisch – t.ex.: digitalbyrå som endast arbetar med kunder i San Francisco

Tillför alltid mervärde

Om du är laserfokuserad på generering av potentiella kunder är det lätt att falla i fällan att “sälja”. Naturligtvis är det det optimala resultatet, men den hårda försäljningen kan stänga av framtidsutsikter eftersom folk ofta inte gillar känslan av att bli såld till. Istället är det bästa tillvägagångssättet att fokusera på att lägga till värde i förväg.

Genom att lägga till mervärde när du implementerar dessa lead gen-taktiker eller engagerar dig med nya prospekt, positionerar du dig omedelbart som en pålitlig leverantör. Detta gör försäljningsprocessen mer naturlig och mindre säljande.

18 stenhårda idéer för byråchef Gen

1. Word of Mouth (WoM)

Taktik: KUNDHÄNVISNINGAR

På frågan om den mest effektiva källan till nya potentiella kunder från byråer är “klienthänvisningar” genomgående en av de högsta källorna som rapporterats av byråägare.

En byråstudie från HubSpot undersökte över 700 byråägare och frågade dem vilka källor som var bäst för att generera nya byråer. En häpnadsväckande 90 % av byråerna citerade hänvisningar:

Kundhänvisningar kanske inte ger den största mängden potentiella kunder, men de är mest sannolikt att de är av högsta kvalitet/mest kvalificerade potentiella kunder. Scott Edinger, grundare av Edinger Consulting säger:

“Nya kunder som kommer från remisser går snabbare genom försäljningsprocessen, har mer förlåtande förhandlingar och sundare marginaler och tenderar mot större lojalitet.”

Värdet av kundhänvisningar är det inbyggda förtroende som de ger. Naturligtvis kommer denna taktik inte att vara relevant för nya byråer som inte har befintliga kunder, men även med den första kunden du arbetar med är det viktigt att proaktivt be om remisser om de är en nöjd kund!

Läsa:  Hur man hittar dolda appar på Android – steg för steg

För byråer med många kunder kan det vara värt mödan att sätta upp kundhänvisnings- eller affiliateprogram som automatiserar kommunikationen och ytterligare uppmuntrar tidigare kunder att hänvisa nya leads.

2. Fånga potentiella kunder på din byrås webbplats

Taktik: BÄDDA IN ETT REVISIONSFORMULÄR

Din byråwebbplats har potential att bli en maskin för att generera potentiella kunder. Ett kontaktformulär på din byråwebbplats är en bra start men det finns inget värdeutbyte när en potentiell kund fyller i ditt kontaktformulär. Ett mycket effektivare sätt att fånga leadet är att lägga till omedelbart värde till prospekten i förväg.

Detta kan göras genom att ge potentiella kunder en gratis omfattande webbplatsrevision som beskriver hur de kan förbättra sin webbplats. Det bästa av allt är att denna granskning kan genereras automatiskt och skickas via e-post till prospekten. SEOptimers Embeddable Audit Tool gör precis detta, och hjälper till att ladda din byrås webbplats och öka antalet potentiella kunder.

Byråer som använder det inbäddningsbara granskningsverktyget kan också anpassa det med sina teckensnitt, färger och layouter. Se vår tidigare artikel med kundexempel för lite inspiration. Granskningsformuläret kan ställas in för att fånga anpassade formulärfält med automatisering av leadinformation som skickas till ditt CRM via Zapier.

3. Nätverk, tala på eller sponsra relevanta konferenser

Taktik: EVENTMARKNADSFÖRING

Inom din nischbransch, tjänst eller platsnisch finns det sannolikt befintliga konferenser eller nätverksevenemang värda att gå på. Det här är ett bra första steg men ett bättre skulle vara att positionera dig själv som en tankeledare vid dessa evenemang genom att presentera ett övertygande ämne för evenemangsarrangören som du kan prata om.

Konferenser är verkligen tillbaka i person och nu är det dags att börja planera vilka evenemang som ska delta under de kommande 6-12 månaderna och börja brainstorma ämnesidéer.

Till exempel är LeadsCon en av de största leadsgenereringskonferenserna i USA och deras konferens 2022 hade en session presenterad av Nancy Harbut, CCO på lead gen-byrån HBT Marketing. Hennes presentation “The 10 Best Customer Behaviour Triggers You've Never Heard Of” var ett spännande ämne och kom in i LeadsCon-programmet:

Värdet av att presentera på en prestigefylld konferens som denna är mer långsiktig men kan potentiellt leda till omedelbara kundsamtal under konferensen och vid efterföljande nätverkande och sociala evenemang. Den andra fördelen är att när du väl har etablerat dig som en framgångsrik konferenstalare, blir det lättare att tala på andra konferenser och framtida evenemang eftersom du är en känd enhet.

4. Publicera bra blogginnehåll

Taktik: INNEHÅLLSMARKNADSFÖRING

Att publicera bra innehåll är inte bara rekommenderas av Google men det är drivkraften bakom SEO. Just den här artikeln som du läser just nu är ett exempel på värdebaserat blogginnehåll. Det är riktat och omfattande men viktigast av allt är förhoppningsvis användbart för byråägare.

Din byråblogg

Många byråbloggar är spökstäder utan artiklar eller mycket sällsynta artiklar. Vissa är för inåtriktade och mer om självlyckönskningar. De bästa byråbloggarna är de som publicerar frekventa artiklar av hög kvalitet. Med “hög kvalitet” menar vi generellt längre artiklar (1 000+ ord) och ger värde genomgående.

Kaylee Randall, SEO-specialist från den prisbelönta australiska digitala byrån, Digital8 säger att de fokuserar mycket på SEO och innehållsmarknadsföring för att driva organisk trafik till sin webbplats:

“För närvarande håller jag på att uppdatera och förbättra våra nuvarande blogginlägg samtidigt som jag hittar luckor i vårt innehållsbibliotek. Detta talar om för mig var vi bör lägga till nytt innehåll för att så småningom bli ett pålitligt nav av värdefull information i vår nisch.”

Och det lönar sig. Kaylee delade generöst med sig av sina resultat från Google Analytics. 55 % av byråns webbtrafik kommer från organisk sökning:

Ur konverteringssynpunkt genererar byrån imponerande 30 nya leads per vecka med 2-3 leads per månad direkt hänförliga till trafik som landar på bloggartiklar.

“Eftersom den stora majoriteten av vår trafik kommer från organisk sökning, skulle jag säga att de flesta, om inte alla, av dessa leads kommer från våra SEO-ansträngningar totalt sett.”

Detta framhäver haloeffekten som kvalitetsinnehåll ger. Artiklar av hög kvalitet lockar naturligtvis bakåtlänkar som bygger domänauktoritet och ökar sökrankingen totalt sett. Detta är kraften i en väl genomförd strategi för innehållsmarknadsföring.

Medium.com

Medium har blivit ett populärt resmål för byråer att publicera tankar. Fördelen med att publicera på medium är den inbyggda community- och upptäcktsaspekten. Men nackdelen är att din webbplats inte är värd för det innehållet och du går miste om den potentiella SEO-fördelen. Din Medium-artikel kan fortfarande visas i sökningar, men om den är av hög kvalitet och lockar bakåtlänkar kommer dessa bakåtlänkar att peka direkt till Medium.

Läsa:  De bästa tjänsterna för att göra konceptkartor online

Den Oklahoma-baserade innehållsbyrån People First Content publicerar ofta artiklar om deras Medium blogg och dra nytta av medelstor upptäcktsmotor och synlighet inom den gemenskapen.

Gästbloggar

Att skriva gästbloggartiklar på andra populära bloggar är ett annat bra sätt att öka din medvetenhet och bygga din auktoritet inom din nisch. Vissa bloggar accepterar gästbidrag direkt på deras webbplats, men det är vad som är inriktat på bloggar som lockar dina ideala kunder eller anpassar sig till din nisch. Du bör nå ut direkt till dessa bloggar eller skribenterna via LinkedIn eller Twitter.

5. Publicera en e-bok, branschrapport, vitbok eller studie

Taktik: BLYMAGNET

Att tillhandahålla värde via en gratis “lead magnet” som en e-bok, vitbok eller någon annan djupgående digital tillgång är ett populärt sätt att fånga potentiella kunder. Denna metod populariserades för flera år sedan av mjukvaruföretag men har sedan dess visat sig vara en framgångsrik lead gen-strategi även för byråer.

Med utgångspunkt i den tidigare idén med värdebaserade artiklar, är denna taktik en naturlig förlängning av den idén, men istället är innehållstillgången “gärdad” bakom en lead capture-form. I exemplet nedan från digitalbyrå Brenton Way, det är ett enkelt e-postfält. När den väl har skickats in låser den upp den kostnadsfria innehållstillgången:

Jonathan Saeidian är grundaren av Brenton Way och säger:

“Vi erbjuder en mängd gratis guider och resurser på vår webbplats som är användbara för vår målgrupp. Vi har för närvarande en konverteringsfrekvens på 2% från trafik som landar på vår webbplats till att registrera dig för en gratis resurs.”

6. Annonsera i fackpress eller lokalpress

Taktik: RIKTAD REKLAM

Riktad annonsering i publikationer som dina kunder läser kan vara ett effektivt sätt att generera leads. Konsumentvaruteknik är den ledande nyhetspublikationen inom CPG-branschen. Bannerannonser som det här exemplet nedan från konsultföretaget Deloitte är effektiva när det gäller att komma fram för beslutsfattare i CPG-branschen:

Reklammöjligheterna i dina målbranscher kanske inte är stora fackpresssidor utan kan istället vara mindre bloggar eller lokalpress.

7. Betald digital reklam

Taktik: DIGITAL ANNONSERING

Google Ads

Sökannonser på Google är den vanligaste formen av digital annonsering. Jason Ball är chef för Ansett innehåll, en B2B-marknadsföringsbyrå och driver Google Ads-kampanjer för att leda trafik till deras byråwebbplats. Han är dock medveten om att få webbplatsbesökare konverterar omedelbart. Det är här han förlitar sig på visningsinriktning i Googles Display-nätverk:

“Du kan använda displayretargeting för att visa bannerannonser på andra välkända webbplatser över hela internet. Även om det kan ta lite tid att bemästra, har displayannonsering visat sig vara en användbar drivkraft för medvetenhet för byrån.”

Sociala annonser

Facebook-annonser och LinkedIn-annonser är de mest troliga och effektiva betalda sociala kanalerna som används av digitala byråer för lead gen. I exemplet nedan från Meta Ads Library kan vi se Kalifornien-baserad digitalbyrå Tänd synlighet kör följande annonser på Facebook, Instagram, Messenger och Audience Network:

Liksom display-retargeting-taktiken ovan är retargeting på sociala medier ett annat bra sätt att visa annonser till icke-konverterande webbplatstrafik i nyhetsflödet efter att de har besökt din byrås webbplats. Alla de viktigaste sociala mediekanalerna stöder möjligheten att måla om genom anpassade målgrupper eller matchade målgrupper.

8. Publicera bra innehåll på sociala medier

Taktik: SOCIAL MEDIEMARKNADSFÖRING

Organisk marknadsföring i sociala medier kan vara mycket effektiv för att komma fram för potentiella kunder. Återigen, tricket här är att fokusera på att lägga till värde i förväg och INTE sälja. De flesta byråer är alltför reklam på sociala medier och fokuserar på sig själva och sina prestationer. Även om det här kan vara trevligt innehåll, är det inte engagerande och går inte att dela. Det som däremot engagerar är värdefullt innehåll. Tänk på dessa exempel på TikTok, Quora och LinkedIn:

Tick ​​tack

Kan det snabbast växande sociala nätverket hem till dans och läppsynkroniserade videoselfies generera potentiella kunder? Absolut. Fråga bara Corbin White, grundare av Zoco marknadsföring. Corbin började lägga upp tips om digital marknadsföring i snackstorlek Tick ​​tack under pandemin och har sedan dess fått över 87 000 följare med några av hans videor som har fått över 100 000 visningar!

Men beviset finns i puddingen som Corbin säger till oss:

“Jag har kunnat utöka min följare på TikTok till den punkt där det genererar mig i genomsnitt 8-10 leads per månad utan att använda några betalda annonser.”

Quora

Quora är hemmet för frågor och svar online. Om du vill etablera dig som expert inom en viss nisch är det vettigt att svara på frågor inom den nischen. Det råder ingen brist på frågor om nästan alla tänkbara ämnen. Det som också är bra med Quora är sökordets relevans och synlighet det har i Google-sökning också.

Läsa:  12 bästa webbramverk för utvecklare 2024

I exemplet nedan svarar Group Marketing Manager på ETTC, Jurie Eksteen på denna fråga Quora om framgångsrika marknadsföringsstrategier för fysiska butiker:

LinkedIn

Eftersom det är standardhemmet för b2b på sociala medier är det vettigt att ha en väl optimerad LinkedIn-närvaro. Det är inte bara den perfekta kanalen för tankeledarskap utan det är också en bra kanal för att lägga till värde genom att kommentera inlägg och dela innehåll från andra. I alla dessa exempel är den röda tråden tydlig: tillför alltid mervärde!

9. Bygg eller engagera dig i en onlinegemenskap

Taktik: GEMENSKAPSBYGGANDE

Facebook-grupper

Facebook-grupper har snabbt blivit en av de viktigaste kanalerna för att bygga och främja slutna/privata samhällen. Medan LinkedIn-grupper fortfarande finns, har de fallit i vägen med Facebook som intressant ersätter LinkedIn, även för stängda b2b-grupper. En del av anledningen till detta är de kontinuerliga funktionella uppdateringarna som Facebook har gjort av deras Groups-produkt under åren.

Slack / Discord

En annan populär plats för samhällsbyggande är Slack and Discord. Brenton Way byrå som tidigare nämnt byggde en Discord-server som heter Marknadsföringskollektivet som de beskriver som “en gemenskap för allt som handlar om marknadsföring” inklusive råd, jobbinlägg, marknadsförare som erbjuder tjänster, samarbeten, AMAs, engagemangspodar, rabatter och veckovisa breakout-rum.

Med över 2 000 medlemmar är gemenskapen levande och växande! Jonathan, byråns grundare är också mycket aktiv på Discord-servern och svarar på frågor och ger råd:

10. Kall e-postuppsökande

Taktik: E-POSTMARKNADSFÖRING

Kall e-postuppsökande är traditionellt ett sifferspel men det finns förmodligen två olika sätt du kan se på kall e-postkontakt beroende på hur stor din potentiella kundlista är.

Om du inte är nischad (dvs. du erbjuder marknadsföringstjänster till ett brett spektrum av kunder runt om i landet) kan du närma dig kall e-post som en kvantitativ strategi. Men om du är mycket nischad och bara erbjuder tjänster till några hundra eller några tusen potentiella kunder, kan du närma dig kall e-post som en kvalitativ strategi.

Kvantitativ e-postuppsökande

Den här strategin handlar om volym och involverar att bygga listor med tiotals eller hundratusentals potentiella kunder för e-post. Svarsfrekvensen kommer att vara mycket låg men det är ok eftersom du har en stor volym av prospekt att gå igenom. Verktyg som lemlist kan hjälpa till att organisera dina listor och köra e-postkampanjer med regelbaserade droppar.

För byråer som driver den här typen av e-post är SEOptimers Bulk Reporting Tool perfekt för att köra webbplatsrevisioner i tusental, vilket gör det möjligt för e-postuppsökandet att återigen leda med värde i förväg.

Prospects webbadresser kan massladdas via CSV med whitelabel PDF-rapporter och data som kan exporteras individuellt eller som en zip-fil:

Den här typen av kraftfull funktionalitet ger dina kalla e-postkampanjer fördelen och hjälper dig att generera potentiella kunder på autopiloten.

Kvalitativ e-postuppsökande

När din potentiella kundlista är liten, kan högkvalitativ och individualiserad kall e-postkontakt fungera riktigt bra, särskilt när den kombineras med andra taktiker som relationsbyggande på sociala medier.

Om du tänker på mängden skräppost du får är kvalitetsnivån faktiskt ganska låg. Genom att ta dig tid att skapa anpassade e-postämnen och innehåll kan du drastiskt förbättra öppnings- och svarsfrekvensen genom att vara mycket relevant.

11. Skapa strategiska partnerskap med andra företag

Taktik: PARTNERSKAPSLEAD GEN

Vi har tidigare skrivit en omfattande artikel om att bygga strategiska byråpartnerskap. Det är förmodligen en av de mest underutnyttjade lead gen-taktiken för byråer och det finns flera olika sätt som en byrå kan samarbeta med en annan organisation – inte bara byrå och byrå.

Kolla in vår artikel för några innovativa exempel på hur byråer bildar strategiska partnerskap för att komplettera eller till och med gå i spetsen för sin strategi för byråns lead gen.

12. Ge kommentarer i media

Taktik: PR

Public Relations eller helt enkelt få omnämnanden i mainstream media är ett mer traditionellt men ändå effektivt tillvägagångssätt för lead gen. I den digitala världen kommer de bästa PR-omnämnandena inbyggda med en bakåtlänk till din byråwebbplats. Du får inte bara den synlighet som kommer med ett omnämnande i pressen, utan du får också en potentiellt hög auktoritet bakåtlänk till din webbplats.

Verktyg som Hjälp en reporter och Terkel är bra för att koppla ihop pressen med källor. Vanligtvis är pressställen tidsfattiga och om du kan ge ett bra citat eller perspektiv som källa har du chansen att bli plockad upp och publicerad av en webbplats med hög auktoritet, vilket ökar din egen domänauktoritet.

13. Kör virtuella utbildningsseminarier

Taktik: MARKNADSFÖRING FÖR UTBILDNING

Att köra utbildningsworkshops och seminarier är en annan bra lead gen-taktik för att bygga din personliga profil och etablera dig själv (och din byrå) som en ledare inom din nisch. Vissa byråer erbjuder online-workshops till sina kunder som ett mervärde. Inte bara det, utan dessa workshops kan också visa sig vara mycket effektiva när det gäller att skapa nya potentiella kunder.

Läsa:  SEOptimers guide till titeltaggar

Med virtuella workshops och onlineevenemang som är så vanliga nuförtiden, försök att hitta ett annorlunda och unikt sätt att placera din workshop så att du får massor av OSA. Gratis workshops tenderar att ha en hög andel utebliven ankomst så du behöver massor av OSA för att säkerställa att du får ett anständigt antal personer som dyker upp på dagen och tiden för din workshop.

Online Workshop Ninja föreslår ett antal olika workshopstilar/format som kan hjälpa dig att tänka utanför ramarna under din eventplanering:

14. Bli listad i byråkataloger

Taktik: INKOMMANDE REVISIONER & RECENSIONER

Det finns ingen brist på byråkataloger online som listar grundläggande byrådetaljer och tjänster. Vissa samlar också samman eller är värd för recensioner och kundrecensioner. Den största byråkatalogen är Koppling. Så det är viktigt att se till att din lista där är komplett.

Dessutom upprätthålla en stark närvaro på andra byråkataloger som GoodFirms och Digital Agency Network är idealiskt. Att uppmuntra kunder att lämna offentliga recensioner för din byrå på dessa webbplatser är också en strategi som du kan använda för att bygga upp din annons och visas högre upp i katalogen.

Dessa byråkataloger publicerar också nyckelordsrelevanta blogginlägg och kan bli konkurrenskraftiga i SERP inom din nisch. Håll ett öga på deras innehåll och nå ut till deras redaktörer eller bloggbidragsgivare för att säkerställa att du ingår i framtida relevanta inlägg.

15. Gå med i din lokala BNI-avdelning eller affärskammare

Taktik: RELATIONSMARKNADSFÖRING

BNI är en global affärsnätverksgrupp som gör det möjligt för medlemmar att dra nytta av varandras tjänster. Gruppen är produktiv och har över 10 000 lokalavdelningar och över 290 000 medlemmar. Att vara aktiv i ditt lokala BNI-kapitel kan hjälpa till att växa hänvisningsledande gen. Och som vi sa högst upp i den här artikeln kommer hänvisningar med inbyggt förtroende och representerar vanligtvis leads av högsta kvalitet.

I en tidigare kundfallsstudie pratade vi med Andrew Jackson, VD och grundare av North Shore Digital som citerade BNI som spelar en nyckelroll i deras initiala kundtillväxt. Du kan läsa mer om Andrews tankar om BNI på deras webbplats.

Förutom BNI finns det också ditt lokala handelskammaren – representerar ännu en fantastisk möjlighet att nätverka med lokala företag.

16. Kör en lokal personlig träff

Taktik: LOKAL EVENTMARKNADSFÖRING

möte är den ledande plattformen för att lansera, driva och växa både personliga och virtuella möten:

Du kanske inte ens behöver skapa en Meetup-grupp från början. Det kan finnas en relevant grupp som redan finns i din nisch men den har blivit inaktiv. Av olika anledningar kan den ursprungliga arrangören av en grupp avgå, vilket öppnar en möjlighet för dig att kliva upp som arrangör av en befintlig grupp. Meetup beskriver detaljerna för hur detta fungerar här.

17. Gå med i leverantörspaneler och svara på offertförslag

Taktik: RFP LEAD GEN

Att svara på en Request for Proposal är tekniskt sett inte en lead gen-taktik eftersom det i princip hoppar över lead-stadiet, men eftersom anbudsförfrågan är konkurrenskraftiga kan det löst betraktas som en typ av lead gen. Faktum är att vissa digitala byråer är specialiserade på att bara svara på statliga offerter och gå med i godkända leverantörspaneler.

Om statligt arbete är av intresse för dig, överväg att börja kl FindRFP att kortlista relevanta statliga projekt.

18. Annonsera på traditionella kanaler

Taktik: TRADITIONELL REKLAM

Låt oss inte glömma traditionella reklamkanaler som direktreklam, utanför hemmet eller radio. Av alla traditionella annonseringsmetoder är direktreklam en typ av kall uppsökande verksamhet som kan fungera för potentiella framtidsutsikter.

Tänk på exemplet med riktad direktreklam som skickas till marknadschefer när de börjar ett nytt jobb på ett företag som passar som en potentiell kund. Du kan enkelt spåra den här typen av personalrörelser med LinkedIn och utlösa ett anpassat brev och en tryckt webbplatsrevision som skickas med posten till dem som ett “välkomsterbjudande”. Ibland dessa gammaldags metoder har ett sätt att vara avbrytande eftersom majoriteten av uppsökande verksamhet har blivit elektronisk under åren. Vem vet, det är värt ett försök?!

Nästa steg

Vi hoppas att du gillade den här guiden och att den har gett dig några idéer för att generera potentiella kunder för ditt företag. Om du slutar med att prova en av byråns lead gen-idéer ovan, kontakta oss på Twitter @seoptimer för vi vill gärna höra hur det gick!