Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

20 av de bästa exemplen på målsidan för inspiration

20 av de bästa exemplen på målsidan för inspiration

Att studera bra exempel på målsidor är ett av de bästa sätten att lära sig effektiv strategi. Vi har samlat några av våra favoriter och kommer att dela upp vad som är effektivt för dig.

Vad är målsidor för?

Målsidor är målsidan för en marknadsföringskampanj, till exempel:

  • Annonser i sociala medier
  • E-postkampanjer
  • Betalda sökannonser

De bästa målsidorna är fristående och innehåller en enda tydlig uppmaning, som:

  • Prenumerera
  • Ring nu
  • Köp nu
  • Boka en plats
  • Boka en kostnadsfri offert
  • Följ med oss

Se dem som den digitala motsvarigheten till ett vykortsutskick – all information du behöver för att vidta åtgärder finns på en sida.

Målsida kontra webbplats

En målsida är inte detsamma som en webbplats.

Webbplatser är gjorda av flera sammanlänkade sidor. De innehåller många länkar, olika delar av information och inbjuder besökaren att leta runt på webbplatsen för att lära sig mer.

Bildkälla: WebTheoria

Målsidor står ensamma och har ett enda syfte – att marknadsföra den valda CTA.

Dessutom är målsidor utformade för att ta emot trafik från annonskampanjer och kanalisera den till CTA.

En ny målsida utformas vanligtvis för varje ny kampanj och gamla målsidor arkiveras.

Webbplatser får trafik från både betalda och organiska källor. Webbplatser uppdateras ofta men görs sällan om från grunden.

Vad är en målsida för och varför bör ditt företag ha en?

Design av målsidor handlar om att få dina kunder att vidta någon form av åtgärder. Det är det sista steget i din noggrant planerade annonsstrategi.

Till exempel kan en potentiell lead se en annons för din privatekonomikurs på Twitter. Intresserad klickar hon på annonsen – var tar den där klicken ledningen?

Svar: din målsida.

Om du inte designar en målsida kommer det klicket förmodligen bara att leda henne till din startsida. Detta är bra, men den potentiella kunden presenteras inte tydligt med en CTA på din hemsida. Hon kan utforska din webbplats en stund och sedan gå tillbaka för att återgå till vad hon ursprungligen gjorde.

Däremot ger målsidor besökaren tydliga instruktioner – i det här fallet uppmuntrar de ledande att faktiskt anmäla sig till den privatekonomikursen.

Läsa:  Använd Twitch TV-aktiveringskoden för att aktivera Twitch TV på PS4

Målsidor har i genomsnitt en konverteringsfrekvens på 10 % – vilket anses vara ganska högt inom digital marknadsföring.

Målsidor är viktiga eftersom de är det sista, viktigaste steget i din annonskampanj.

Vad gör en målsida framgångsrik?

De bästa målsidorna är exempel på bra copywriting, genomtänkt design och kundpsykologi. De innehåller precis rätt blandning av element som övertalar läsaren att vidta åtgärder.

Bildkälla: WebTheoria

Här är nyckelelementen i exempel på målsidor som konverterar:

Huvudrubrik Stödrubrik

Det här är din chans att fånga dina läsares uppmärksamhet.

Din rubrik ska vara tydlig och tilltalande. Det borde det också matcha din annons, så att besökare inte känner sig vilseledda och snabbt studsar från din webbplats. Den stödjande rubriken lägger vanligtvis till ytterligare information till huvudrubriken och tipsar om CTA som kommer.

Både din huvudrubrik och stödrubrik bör vara korta och raka.

USP

Ditt unika säljförslag (USP) är det som får din produkt eller tjänst att sticka ut. Vad gör ditt varumärke speciellt eller annorlunda? Vad erbjuder du som dina konkurrenter inte gör?

Det här är inte ett statiskt uttalande – helst bör din USP kommuniceras genom alla element på din målsida.

Du kan till exempel erbjuda städtjänster vid en mer bekväm tid på dagen än konkurrenterna. Eller kanske dina rabatter på en årsprenumeration på din tjänst.

Produkt/tjänstfördelar

Visa alla fördelar som dina kunder kommer att få. Ofta presenteras som en lista, detta understryker värdet av allt du erbjuder.

Bilder och videor

Grafik, bilder och videor kommunicerar volymer om ditt varumärke, produkt och värde nästan omedelbart. En målsida på en webbplats har ofta en “hjälte”-bild: en dominerande bild ovanför mitten som kommunicerar vad du säljer (dvs. produktiv arbetsyta, kvalitetskosmetik, etc.)

Bilder eller grafik bör läggas till eftertänksamt för att kommunicera din USP och produktfördelar. Fyll inte upp sidan med meningslösa stockfoton.

Att integrera videor är ännu effektivare än bara bilder. Enligt TechJuryOm du lägger till korta videor som visar de verkliga fördelarna med din produkt kan du öka konverteringarna med upp till 86 %.

Socialt bevis

Recensioner, vittnesmål och rekommendationer är alla typer av sociala bevis.

Onlineshoppare förväntar sig i allt högre grad pålitliga recensioner från andra konsumenter de relaterar till innan de ser en produkt eller ett varumärke som tillförlitligt. Att dela dessa på en målsida kan öka dina omvandlingar jämfört med sidor utan dem.

CTA

Utformning av målsidor handlar om att få ledtrådar till det så viktiga steget: uppmaningen till handling.

Det viktigaste att komma ihåg om din målsida CTA är att det bara ska finnas en.

Förvirra och frustrera inte dina besökare genom att tillhandahålla flera opt-ins och registreringsformulär. Håll din CTA tydlig, övertygande och konsekvent.

20 bästa exempel på målsidor

En målsida med hög omvandling kommer att ha målsideselementen som vi just listade. Men det bästa sättet att lära sig bra målsidedesign är att studera exempel.

Läsa:  Guide till SEO-projektledning (med gratis planmall)

Vi har samlat 20 av de bästa målsidorna för att visa dig hur delarna alla samverkar för att främja en tydlig, koncis och konsekvent CTA.

#1 – HotJar

Den här målsidan har en uppmärksammad rubrik som omedelbart visar fördelarna för kunderna. Det kommunicerar USP effektivt – HotJar visar dig vad riktiga människor gör på din webbplats, inte bara modeller.

Denna design är särskilt effektiv eftersom ingen rullning krävs. USP, fördelar och CTA är alla listade tydligt ovanför mitten och paras med ljus, energisk grafik som föreslår målgruppen – marknadsförare.

#2 – Mint från Intuit

Designelementen på den här målsidan pekar alla starkt på CTA – en “registrera dig gratis”-knapp. Medan besökare kan scrolla ner på sidan för att läsa mer och se exempel på Mints budgetverktyg, finns allt de behöver för att vidta åtgärder ovanför mitten.

#3 – MailChimp

Även om MailChimps målsida är lite längre än vi skulle rekommendera, är det ett utmärkt exempel på socialt bevis på målsidan.

Att inkludera kundrekommendationer är ett bra sätt att öka auktoriteten för din målsida och uppmuntra potentiella kunder att prova din produkt eller tjänst. MailChimp använder till och med de välbekanta stjärnrankningsbilderna – inte för att det behöver det, utan för att det är betryggande för onlineshoppare.

#4 – Inkorgsinsikt

Inbox Insight erbjuder ett bra exempel på att matcha den riktade annonsen med målsidan. Den här annonsen marknadsför en gratis leadmagnet – deras “heliga graal av B2B-marknadsföringssegmentering.”

Målsidan matchar annonsens övergripande design och leder direkt till det de vill ha – det nedladdningsbara dokumentet. Detta är bra eftersom det håller leads på sidan, eftersom de omedelbart hittade det de klickade sig igenom för.

#5- Pianokillarna

Evenemang är perfekta möjligheter för målsidor som konverterar. CTA är enkelt – köp biljetter här.

Den här målsidan visar all relevant information – datum, plats, tid – ovanför mitten för evenemanget. Den tydliga grafiken av gruppen försäkrar kunderna att de köper rätt biljetter, och en färgglad “skaffa biljetter”-knapp gör det enkelt att slutföra försäljningen.

#6 – Bose

Även om vi inte rekommenderar den överdrivna mängden text på den här målsidan, är det ett bra exempel på ett varumärke som svänger till ett nytt produkterbjudande mitt i förändringar på arbetsplatsen.

Målsidor är ett bra ställe att erbjuda blymagneter, och Bose använder den här sidan för att erbjuda en gratis infografik som visar vad deras varumärke kan erbjuda hybridarbetsytor. Detta parar en gratis nedladdning med ett aktuellt hett ämne – och bygger samtidigt upp Boses e-postlista.

#7 – Delta

Den här målsidan erbjuder ett bra exempel på en hjältebild. Resebranschen är starkt beroende av ambitiösa bilder som uppmuntrar kunder att föreställa sig att de njuter av en idealisk resa.

Delta använder en tilltalande men lugn bild på den här målsidan tillsammans med en stark rubrik som betonar CTA – “join skymiles.”

Läsa:  Hur byråer kan utnyttja kraften i videomarknadsföring för sina kunder

#8 – Orange teori

Produkter och tjänster som är geografiskt specifika kan dra nytta av att inkludera en adress och kontaktinformation på sina målsidor. Detta visar kunderna att de registrerar sig för rätt plats och uppmuntrar dem att slutföra försäljningen på sidan.

Den här landningssidan från gymmet Orange Theory uppmuntrar kunder att “boka nu” med löftet om 2 gratisklasser under en “begränsad tid” – den utgående erbjudandestrategin används också här, tillsammans med en stark hjältebild.

#9 – Ted Talks

Ibland måste målsidor innehålla mer specifik information. I så fall är tricket att få med allt viktigt utan att göra det för långt att läsa snabbt.

Denna målsidedesign använder en neutral bakgrundsdesign tillsammans med en stark rubrik och tydlig CTA-knapp för att förhindra att texten överväldigande sidan. Besökare som bara läser av informationen kan ändå se att detta i första hand är ett evenemang för läroanstalter

#10 – Shopify

Den här målsidan matchar tydligt dess CTA med dess fördelar. Rubriken hakar på sin målgrupp med något som alla vill: att “ta kontroll” över säljprocessen.

Att lägga till en bild av den kostnadsfria checklistan som en tryckt publikation är en fin touch – det får erbjudandet att verka mer polerat och auktoritativt samtidigt som det understryker värdet av åtgärden – detta är kvalitetsinformation som kunden får gratis.

#11 – Väx med Google

Ett annat exempel på en evenemangsbaserad målsida, den här marknadsför en videokurs som erbjuds av Google.

CTA-knappen är på en ovanlig plats – längst upp till höger på sidan – men den klarblå färgen och de flesta människors förtrogenhet med Googles färgscheman hjälper den att sticka ut. Rubriken låter dig omedelbart veta vad videon handlar om och ytterligare text ger detaljer om värde och fördelar utan att behöva rulla nedåt.

#12 – Bekräfta

E-böcker är en annan stor blymagnet som passar bra med målsidor. Affirm marknadsför deras genom att använda en grafik som ser ut som en e-läsare, så att kunderna kan visualisera nedladdning och läsning av e-boken direkt. Färgpaletten väcker energi, en bra idé i snabba branscher som marknadsföring.

#13 – ShopStyle

ShopStyle är ett affiliate-marknadsföringsprogram för Instagram-skapare. Den här målsidan uppmuntrar potentiella kunder att skapa ett konto och ansöka till programmet.

Att inkludera 5-stegsprocessen på målsidan är ett smart drag; det uppmuntrar potentiella kunder som kanske är tveksamma att starta en lång ansökan genom att tala om för dem vad de kan förvänta sig och antyda att processen kommer att vara snabb och enkel.

#14 – Redaktör X

Programvara kan vara svår att marknadsföra, och den här målsidan använder en bild av dess designprogram i aktion som ett starkt visuellt försäljningsargument.

Vi gillade också användningen av en kreativ CTA-knapp – “börja skapa” låter mer tilltalande och unikt än “köp nu” eller “ladda ner gratis provperiod.”

Rubriken gör ett bra jobb med att kommunicera de viktigaste fördelarna med produkten snarare än att bara definiera vilken typ av programvara det är. Genom att berätta för kunderna vad de kan göra med det, kommunicerar Editor X effektivt sin USP.

Läsa:  Hur innehållsmarknadsföring förändras för småföretagare 2024 enligt Everest Business Funding

#15 – Arizona State University

Människor undersöker vanligtvis dussintals olika skolor online innan de ansöker till ett program. En bra webbsida kan uppmuntra potentiella elever att begära information och därför ge skolan fler chanser att övertala blivande elever att söka.

Den här målsidan från Arizona State University gör ett bra jobb med att rikta in sig på en specifik demografi. Grafiken förbinder bokstavligen prickarna från den blivande studentens tidigare erfarenheter till en framtid inom undervisningen – och visar hur ASU kan hjälpa henne att göra det skiftet.

#16 – Slapp

Slack är välkänt för att ha de bästa designerna för målsidor. Den här visar effektivt plattformen i aktion. Den starka rubriken och underrubriken kommunicerar att detta är framtidens arbete, och smarta arbetsplatser kommer att komma med.

#17 – Bluehost

Rubriken berättar exakt vad du får – hosting för WordPress-webbplatser. Att inkludera prissättningen på målsidan är en del av Bluehosts USP – det är billigare än konkurrenterna och ger transparent prissättning.

#18 – Uber

Uber förmedlar flera försäkringar med sin hjältebild för att hjälpa till att rekrytera nya förare. Modellen bär en mask och handskar, vilket indikerar Ubers oro för säkerheten. Hon är också äldre än allmänheten som vanligtvis betraktas som Uber-förare, och kommunicerar att detta är en tillgänglig och inkluderande position.

Den starka rubriken är en känslomässig vädjan till blivande förare – om du vill tjäna pengar behöver du bara sätta dig bakom ratten.

#19 – Adobe Creative Cloud

Eftersom Adobe Creative Cloud är så välkänt handlar den här målsidan mindre om att kommunicera fördelarna med tjänsten och mer om att visa USP – 60 % rabatt för studenter och lärare.

Detta visar hur målsidor kan användas effektivt för att främja försäljning eller specialerbjudanden, förutom ett varumärkes vanliga marknadsföring.

#20 – Loomly

Sist men inte minst valde Loomly en aggressiv strategi på sin målsida – “Loomly vs Hootsuite.” Potentiella kunder är intresserade och titta på den korta videon som förklarar varför Loomly är en bättre version av det de redan är bekanta med. De rullar sedan till CTA-knappen, som är en gratis provperiod.

Kontroll av målsidan

Länkar ditt varumärke sina annonskampanjer till målsidor? Om så är fallet, jämför dina befintliga sidor med några av exemplen ovan. Identifiera vilka element som stack ut för dig och hur du kan implementera liknande strategier i dina egna marknadsföringskampanjer.