Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

20+ bästa SEO-programvaran & Verktyg för småföretag

 20+ bästa SEO-programvaran & Verktyg för småföretag

Små företag måste investera i sökmotoroptimering (SEO). Enligt färsk forskning från BrightLocalmer än 98 % av konsumenterna använder internet för att hitta ett lokalt företag i sitt område.

Av dessa 98 % börjar de allra flesta sin sökning på Google. Google är i grunden dörren till webbens innehåll.

Bildkälla: BrightLocal

När du tänker på vad småföretagare bryr sig om – potentiella kunder, försäljningar, omvandlingar – börjar alla dessa värdefulla åtgärder med webbplatstrafik.

För många småföretag är deras framgång med att generera potentiella kunder och försäljning online beroende på att trafik landar på deras webbplats från en Google-sökning.

Som vi vet från flera branschstudier om användarbeteende på Google, bl.a den här från Sistrixklickar över hälften av alla Google-användare på de tre första resultaten på Google (sammanlagt 55,2 % CTR).

Det är därför positionen i sökresultaten är så viktig.

Skillnaden mellan att placera högst upp på första sidan (28,5 % CTR) eller längst ner på första sidan (2,5 % CTR) kan vara en skillnad på hundratals eller till och med tusentals klick varje månad.

Varför behöver småföretag SEO-programvara?

Om ditt mål är att förbättra din position i sökresultaten måste du absolut investera energi, tid och resurser i SEO.

Utövandet av SEO omfattar flera aspekter inklusive SEO på sidan, innehållsproduktion och länkbyggande. SEO Software kan hjälpa dig med alla dessa.

Dessa verktyg hjälper till att automatisera annars tidskrävande eller komplexa uppgifter och skicka ut rapporter, åtgärder eller insikter.

Få småföretag förlitar sig på bara ett SEO-verktyg och behöver i allmänhet sammanställa sin egen stapel med go-to SEO-verktyg för att hjälpa till att öka deras SEO-prestanda.

Vilka är fördelarna med SEO-programvara för småföretag?

Spara tid

Detta är förmodligen den största fördelen eftersom din tid = pengar. SEO är inte lätt och det är definitivt inte ett kortsiktigt spel.

Istället är det ett långsiktigt engagemang med pågående ansträngningar som krävs för att ständigt förbättra sökmotorns synlighet och ökad rankingposition.

I de flesta småföretag är det vanligtvis grundaren eller företagsägaren som också är ansvarig för potentiella kunder, försäljningar eller omvandlingar. Om det här är du betyder det att du sannolikt också är ansvarig för din organisations SEO.

Det finns helt enkelt inte tillräckligt med timmar på dygnet för att du ska leta efter nyckelord, skriva högkvalitativa bloggartiklar, bygga relationer med bloggare/press, utföra länkbyggande uppsökande, etc.

Spara pengar

De flesta av SEO-programvaran vi täcker i vår lista kan absolut ersättas med manuellt arbete som utförs av människor.

Det är bara det att vissa uppgifter är heltidsjobb i och för sig och kräver efterfrågade färdigheter på grund av SEO:s komplexa och ständigt föränderliga natur.

Så att väga upp en lön på $4 000 per månad mot $49 per månad på en mjukvara är lite av en enkel sak.

Följ en process

Det fantastiska med de flesta av allt-i-ett SEO-programvaruverktygen är att de tillhandahåller en arbetsflödesprocess för dig som guidar dig genom stegen för att ställa in, identifiera den “lågt hängande frukten” och optimera din aktivitet.

Fyll en kunskapslucka

De flesta småföretagare vet inte var de ska börja när det kommer till SEO och det är helt normalt.

Du bör vara fokuserad på din kärnverksamhet.

SEO-verktyg kan hjälpa småföretag med SEO-problem som de inte ens känner till.

När du börjar är halva utmaningen att förstå situationen och vilka steg du behöver ta för att förbättra din sökranking.

Öka prestanda

Det påtagliga affärsvärdet med att använda SEO-mjukvara är att öka din sökranking vilket därför ökar din organiska trafik och i sin tur ökar din förmåga att generera fler leads, försäljningar eller konverteringar.

Denna punkt levererar avkastningen på din investering i SEO-programvaran du använder.

Bästa SEO-programvaran för småföretag

Nu när vi vet vilket värde dessa verktyg ger och varför du bör använda SEO-programvara, låt oss gå igenom några av de bästa och mest populära alternativen som används av småföretagare runt om i världen.

1. Ahrefs

SEOptimers DIY-plan är designad för små företag. Det är en schweizisk armékniv med SEO-funktionalitet och inkluderar följande:

 • Webbplatsrevisioner: kör granskningar på vilken sida som helst på din webbplats för att identifiera och åtgärda eventuella SEO-problem som hindrar din webbplats från att rankas.
 • SEO Crawler: genomsök varje sida på din webbplats för att hitta SEO-problem i bulk.
 • Uppgifts- och framstegshantering: spåra framstegen i alla dina SEO-problem och få tillgång till genomgångar och guider för hur du åtgärdar problem.
 • Sökordsspårning: spåra din rankningsposition mot dina målsökord över tid.
 • SEO Toolbox: med över 50 individuella SEO-verktyg för att köra specifika kontroller som ett Core Web Vitals och PageSpeed-test.
Läsa:  Hur man utvecklar en vinnande streaming-tv-strategi för ditt företag

SEOptimers gör-det-själv-plan är rimligt prissatt för små och medelstora företag för bara 19 USD per månad och kommer med en 14-dagars gratis provperiod så att du kan gräva in funktionerna noggrant innan du bestämmer dig.

Så här får du ut det mesta av Ahrefs: Använd Webbplatsrevision och SEO Crawler för att grundligt bedöma din webbplats som den ser ut idag. Använd SEOptimers guider för att åtgärda dessa problem en efter en och se hur din sökrankning förbättras med verktyget för sökordsspårning.

2. Lokal ranking

Local Ranking är ett lokalt SEO- och GMB-hanteringsverktyg för småföretag och digitala byråer.

Verktyget kan användas för att hantera och optimera alla företagsuppgifter från Google. Anmärkningsvärda funktioner inkluderar:

 • Google My Business revision
 • Lokal rankningsspårning
 • Google recensionshantering
 • Schemalägg Google My Business-inlägg
 • Se ett live “rutnät” av dina lokala rankningar från olika platser i din stad eller stad

Hur man får ut det mesta av den lokala rankningen: Som småföretagare har du sannolikt en Google My Business-uppgift för ditt företag. Lokal rankning kan användas för att granska din lista för att hitta områden som behöver förbättras. Du kan också använda Local Rankings Local Rank Tracker för att se hur dina förbättringar påverkar din lokala SEO-rankning.

3. TubeRanker

TubeRanker är ett YouTube SEO- och kanalrevisionsverktyg för kreatörer, digitala byråer och småföretag.

Verktyget är idealiskt för alla företagsägare som vill förbättra sin YouTube-prestanda och ranking.

TubeRanker har en uppsjö av funktioner som användare kan använda för att optimera sina YouTube-kanaler, dessa inkluderar:

 • Ett verktyg för kanalrevision
 • YouTube tag extraherare och generator
 • Sökordsforskning på YouTube också
 • YouTube rank tracker

Så här får du ut det mesta av TubeRanker: Små företag bör göra en poäng för att skapa och publicera innehåll på YouTube. Med det sagt kan de använda TubeRanker för att optimera sina YouTube-kanaler och videor. Verktyget kan användas för att hitta innehållsidéer och för att hitta populära videotaggar baserade på videoämnen.

4. Google Search Console

Google Search Console (GSC) är ett obligatoriskt verktyg från Google som alla webbplatsägare bör använda. GSC låter dig se prestandan för ditt innehåll på Google inklusive:

 • Sökvisningar: totalt antal personer som såg din webbplats i sökresultaten när de sökte på Google.
 • Klick: faktiska klick på din webbplats från sökresultat.
 • CTR: klickfrekvensen för visningar kontra klick för varje sökord.
 • Position i Sök: den genomsnittliga positionen i sökresultaten för varje sökord du rankar för.

GSC låter dig också se täckningskartor och identifiera eventuella problem där Googlebot inte har kunnat genomsöka någon av dina sidor. Du kan också skicka in nya webbplatskartor och se dina senaste Core Web Vitals-resultat.

Så här får du ut det mesta av GSC: Förutom att hålla ett öga på position, spåra även förhållandet mellan visningar och klick (CTR) för dina målsökord.

5. Yoast

Yoast är en av de mest populära SEO-plugins för WordPress och WooCommerce.

När det väl har installerats i WordPress hjälper Yoast dig att säkerställa att innehållet du skriver följer SEO bästa praxis.

Det är gratis för de flesta användningsfall men de tillhandahåller också en Premium-version som inkluderar SEO-kurser, stöd för flera språk, sökordsforskning och integration med den populära WordPress-sidbyggaren Elementor.

Så här får du ut det mesta av Yoast: När du har installerat Yoast och konfigurerat alla inställningar, använd Yoast-panelen varje gång du skapar ett nytt inlägg. Det fungerar som en sorts checklista för att säkerställa att alla dina baser täcks när det gäller nyckelordsanvändning, metadata och andra bästa metoder för SEO.

6. Google Analytics

Google Analytics (GA) är ett annat viktigt verktyg för alla småföretag. GA spårar inte bara beteendet hos organisk söktrafik till din webbplats utan spårar ALL trafik till din webbplats.

GA har snabbt blivit det branschstandardiserade webbanalysverktyget med ungefär 29 miljoner webbplatser som förlitar sig på GA för att tillhandahålla sin webbplatstrafikanalys.

Google Analytics 4 är den senaste versionen av GA och introducerar mer robust spårning över flera enheter med fokus på användaren istället för sessionen.

GA4 har också prediktiv analys och modellering baserad på maskininlärning. Den innehåller också nya automatiserade insikter, nya mätvärden och förbättrade visualiseringar.

Så här får du ut det mesta av Google Analytics: Använd GA för att bedöma kvaliteten på trafiken från varje trafikkälla. Som ett allmänt uttalande kommer du sannolikt att upptäcka att trafik från organisk sökning konverterar i högre takt än andra källor, men du bör analysera dina egna resultat eftersom detta kan variera beroende på bransch.

7. Svara Allmänheten

Answer The Public är ett “söklyssningsverktyg för kund- och innehållsforskning”.

Verktyget använder miljontals Google-sökningar för att få insikter om hur människor söker när de nämner sökord kring ditt företag, ämne eller målfras.

Läsa:  Bästa Kantime Healthcare-programvaran 2024

Verktyget utforskar sökordsidéer längs 10 frågevägar. Varje sökväg delas sedan ut till de åtta översta sökningarna efter volym.

Verktyget ger också sökordsidéer kring jämförelsetermer (som, vs och, eller), relaterade sökningar och de vanligaste intilliggande orden som nämns runt ditt sökord sorterade i alfabetisk ordning.

Så här får du ut det mesta av Answer The Public: Sök efter målsökordstermer kring ditt varumärke och konkurrerande varumärken samt din bransch för att få insikt i hur potentiella kunder tänker om din bransch. Dessa insikter kan hjälpa dig att placera ditt innehåll på ett sätt som svarar på frågor som ofta ställs om din bransch.

8. Skrikande groda

Screaming Frog är ett SEO Spider-programverktyg som används för att genomsöka webbplatser för att identifiera rankningsproblem.

Till skillnad från alla andra verktyg på den här listan körs inte Screaming Frog i webbläsaren.

Istället körs den lokalt på din maskin, vilket innebär att du måste ladda ner programvaran först och faktiskt installera den på din maskin.

När det är installerat låter Screaming Frog dig analysera all din metadata, generera XML-webbplatskartor, granska alla dina omdirigeringar, upptäcka dubblettinnehåll och mer.

Det kan vara lite tekniskt vilket gör att det passar bättre för företag med mer etablerade marknadsföringsteam som kan dyka in i de mer tekniska aspekterna av SEO.

Så här får du ut det mesta av Screaming Frog: Bra för större webbplatser med avancerade spårningsbehov som behöver kunna dyka ner i själva datan.

9. Webbplatshastighetsbot

Vi har skrivit tidigare om vikten av sajthastighet här på Ahrefs.

Som en del av Googles fokus på sidupplevelsesignaler i år – din sajts laddningshastighet blir en viktig rankningsfaktor. Faktorer som bildstorlek, bildtyp, javascript, mall och serversvarstid påverkar alla laddningstiden för din webbplats.

Att använda ett testverktyg för webbplatshastighet som Site Speed ​​Bot kan hjälpa dig att jämföra din laddningshastighet så att du kan fokusera på att minska laddningstiden.

Så här får du ut det mesta av Site Speed ​​Bot: Kontrollera din webbplatshastighet efter att du har gjort ändringar i innehållet (särskilt bilder) eller ändrat strukturen på sidorna. Se till att du är det minskar din laddningstid, inte öka den. Webbplatser som laddar snabbare rankas i allmänhet högre i sökresultaten.

10. SpyFu

SpyFus bakåtlänkningsverktyg listar alla webbplatser som länkar till din webbplats. Detta är praktiskt för att rangordna dina mest värdefulla bakåtlänkar.

Ju fler länkar från auktoritativa källor som länkar till din webbplats, desto bättre.

Dessa länkar talar om för Google att din webbplats är viktig och kan bidra till att öka din position i sökresultaten.

Verktyget för bakåtlänkar bryter ner dina bakåtlänkar efter domäntyper och låter dig sortera efter ett antal kriterier inklusive klick, domänstyrka (dvs. domänauktoritet) och rankade sökord.

Så här får du ut det mesta av SpyFu: Kolla även dina konkurrenters bakåtlänkar och försök hitta möjligheter där du kan nå ut till sajter som länkar till konkurrenter, kanske kan du förhandla fram en ny länk till din sida.

11. FrågaDB

QuestionDB är ett användbart sökords- och frågeforskningsverktyg som indexerar 3:e parts webbplatser som Quora, Reddit, StackExchange, etc.

När du söker efter ditt målsökord visar QuestionDB frågor som ställs kring ditt sökord.

Detta kan hjälpa till att informera innehållsidéer, särskilt i de tidiga stadierna av brainstorming.

Du kanske har ett målsökord i åtanke men kämpar för att strukturera din artikel kring det sökordet. QuestionDB kan hjälpa till att fylla i tomrummen baserat på frågor från publiken om ditt ämne.

Så här får du ut det mesta av QuestionDB: Innan du skriver en artikel, kör dina målsökord genom QuestionDB för att hitta intressanta vinklar som du kan införliva i ditt innehåll.

12. Wordtracker

Wordtracker är ett sökordsundersöknings- och marknadsundersökningsverktyg som kombinerar Googles sökdata, Google Ads-sökordsdata och deras egna proprietära källor.

Att blanda betalda och organiska sökordsdata kan vara ett intressant sätt att hitta nya sökord att rikta in sig på.

Wordtracker låter dig utföra några gratis sökningar med betalda planer som börjar på $27 per månad.

Så här får du ut det mesta av Wordtracker: Hitta nya sökordsmöjligheter kring ditt målsökord och se till att du nöjer dig med villkor med anständig sökvolym men låg konkurrens.

13. Surfare

Surfer är ett innehållsplaneringsverktyg som hjälper dig att identifiera sidor och inlägg som du redan har publicerat som kan dra nytta av viss optimering.

Surfers innehållsplanerare låter dig sortera ditt innehåll efter lägsta innehållspoäng.

Du kan sedan lägga dina ansträngningar på att förfina eller på annat sätt förstärkning ditt innehåll med lägst poäng så att de kan bli mer konkurrenskraftiga på sökresultatsidan.

Så här får du ut det mesta av Surfer: Att optimera befintligt innehåll (istället för att börja från början med nytt innehåll) är en effektiv kortsiktig strategi för att få ut mer värde av det innehåll du redan har. Arbeta dig igenom Surfers lista och övervaka dina resultat över tid.

Läsa:  De 15 bästa systemen för bokning av konferensrum för mötesrum 2024

14. Google Trender

Google Trends är Googles eget verktyg för marknadsundersökningar.

Med hjälp av Googles hela sökdatabas ger Trender dig en utmärkt bild av sökbeteendet på makronivå i dina målländer.

Att jämföra söktermer med varandra kan vara en fascinerande övning och hjälpa till att informera säsongsbetonat innehåll eller identifiera ökande/minskande intresse för specifika termer.

Exemplet nedan visar att sökintresset för Merlot är betydligt högre än för Syrah – särskilt över jul.

Så här får du ut det mesta av Google Trender: Jämför flera av dina nyckeltermer och upptäck om sökintresset ökar eller minskar. Kan du hitta långsiktiga trender eller om det finns vissa tider på året som ökar intresset för dina sökordstermer?

15. Jägare

Länkbyggande innebär att nå ut till webbplatsägare och bloggare och pitcha dem om varför de ska länka till dina artiklar.

Det vanliga sättet att genomföra denna uppsökande är via e-post.

Hunter är ett verktyg som kan hjälpa dig att upptäcka de e-postadresser som är kopplade till en webbplats.

Hunter är lätt att använda, skriv bara in företagets URL och det kommer att avslöja kända e-postadresser på samma domän.

Så här får du ut det mesta av Hunter: Identifiera nyckelwebbplatserna och bloggarna du vill samarbeta med och kör sedan domänerna genom Hunter för att hitta det vanligaste e-postmönstret för varje företag (t.ex.: fö[email protected] eller fö[email protected], etc). Använd LinkedIn för att hitta personer som arbetar på företaget och nå ut till dem med hjälp av det e-postmönster som matchar deras företag.

16. BLÄCK

INK är en stationär app som hjälper dig att skriva optimerat innehåll i farten.

Det kräver att du laddar ner och installerar det istället för att arbeta direkt i webbläsaren.

Konceptet bakom INK är att optimera ditt innehåll för sökning medan du skriver det istället för att göra det i efterhand.

Verktyget använder ett poängsystem baserat på befintliga artiklar på webben som innehåller samma sökord och ger dig förslag medan du skriver för att ge dig en konkurrensfördel.

Så här får du ut det mesta av INK: Använd INK när du skriver artiklar och identifiera de mönster i ditt skrivande som ökar din SEO-poäng. Träna dig själv att införliva fler av dessa mönster i ditt skrivande så att det blir en andra natur.

17. Backlink Watch

Backlink Watch är ett enkelt gratisverktyg för att lista alla bakåtlänkar på vilken webbplats som helst.

Även om gränssnittet är lite gammaldags, gör det jobbet med att upptäcka alla bakåtlänkar och även lista antalet utgående länkar och om länken har en associerad nofollow märka.

Så här får du ut det mesta av Backlink Watch: Identifiera vilka sidor på din webbplats som får flest bakåtlänkar och förstå hur de är länkade. När du utför din länkbyggande uppsökande, pitcha dessa sidor eftersom de är mer benägna att bli framgångsrika baserat på vem som redan länkar till dem.

18. Pitchbox

Pitchbox är ett uppsökande verktyg som är idealiskt om du har massor av värdefullt innehåll och behöver hantera hur du pitchar och utför uppsökande till bloggare och publicister.

Att pitcha ditt innehåll kan vara tidskrävande och mödosamt så Pitchbox har designat en komplett arbetsflödeslösning för att hantera och automatisera mycket av processen.

Du kan använda Pitchbox för att prospektera, driva verklig uppsökande verksamhet och hantera alla dina länkbyggande uppgifter i ett CRM-liknande gränssnitt.

Så här får du ut det mesta av Pitchbox: När du har byggt upp massor av värdefullt innehåll, använd Pitchbox för att påskynda din tillväxt genom att leta efter bakåtlänkar med högt värde.

19. HARO

HARO är en akronym som står för Hjälp en reporter.

Verktyget kopplar samman journalister/bloggare med källor. Du kan antingen registrera dig som källa eller journalist eller båda! Vi använder HARO här på Ahrefs för att hitta tankeledande källor som vi kan inkludera och citera i våra artiklar.

Detta är bra för att lägga till extern expertis till ditt innehåll. Du kan också använda HARO som källa och svara på innehållsmeddelanden från journalister och bloggare.

Dessa samtal kommer till din inkorg som en daglig sammanfattning och du kan helt enkelt svara på de som passar ditt innehållsområde bäst. Om ditt bidrag accepteras av journalisten kan du få potentiellt värdefulla bakåtlänkar från auktoritativa källor.

Så här får du ut det mesta av HARO: Registrera dig som källa och svara på några uppmaningar som passar din bransch. När du har landat några bakåtlänkar, se om detta hjälper till att bygga din domänauktoritet och hjälpa till att öka din sökposition på dina målsökord.

20. Schema Generator

Schema.org Structured Data är ett sätt för sökmotorer att förstå innehållet på din sida.

Strukturerad data innehåller kategorier som potentiellt kan utlösa olika sökningar Funktioner som rich cards (visas ofta till höger i sökresultaten).

För att aktivera strukturerad data på din webbplats måste du infoga JSON-LD-kod i din HTML-källkod.

Läsa:  Hur man gör presentationer med Google Slides

Schema Generator-verktyget är utformat för att hjälpa dig att generera den nödvändiga kategorispecifika JSON-koden för din webbplats.

Så här får du ut det mesta av Schema Generator: Utforska de olika typerna av uppmärkning du kan skapa i Schema.org dokumentation. Använd sedan Schema Generator för att generera strukturerad data som är relevant för din organisation.

21. SEO innehållsanalys

SEO Content Analysis är en del av SEO Review Tools-sviten och fungerar i webbläsaren, vilket gör att du kan skapa innehåll i farten samtidigt som verktyget bedömer SEO-poängen för innehållet mot ditt fokus (dvs: målsökord).

Verktyget ger även SEO-optimeringstips baserat på ditt skrivande och ger dig en förhandstitt på hur sidan skulle se ut på Google.

En annan trevlig funktion är möjligheten att ladda ner din artikel direkt som en Microsoft Word-fil.

Hur man får ut det mesta av SEO Content Analysis: Börja utarbeta ditt innehåll i SEO Content Analysis-verktyget och se hur rekommendationerna förändras när du ändrar fokussökordet.

22. Copyscape

Om du har lagt ut ditt innehållsskapande på en frilansare eller byrå, kanske du vill göra en snabb kontroll för att se om innehållet verkligen är original.

Tyvärr är innehållsplagiat vanligt och om du publicerar plagierat innehåll kan det påverka din ranking negativt (bortsett från de uppenbara problemen kring IP-intrång).

Spara dig själv problemen genom att köra din kopia genom ett verktyg som Copyscape som hittar eventuellt duplicerat innehåll.

Så här får du ut det mesta av Copyscape: Sök igenom några av dina befintliga artiklar om du inte skrev dem för att dubbelkolla att de inte har kopierats från någon annanstans (eller att någon annan inte har kopierat dig!)

23. Lemlist

Om du menar allvar med att förbättra din ranking hos sökmotorer, måste du verkligen överväga att nå länkar. Faktum är att bakåtlänkar är en av de största rankningssignalerna till Google och andra sökmotorer.

Lemlist är en kall e-post- och länkuppsökande programvara som kan användas för att ställa in och automatisera alla dina länkuppsökande kampanjer.

Så här får du ut det mesta av Lemlist: Småföretagare och marknadsförare kan använda Lemlist för att anpassa och schemalägga länkuppsökande e-postmeddelanden. Hitta helt enkelt e-postadresserna till de webbplatser du vill ha länkar från, skapa din e-post och skala dina länkbyggande kampanjer.

Vanliga egenskaper hos SEO-programvara som småföretag behöver

Webbplatsrevision

En webbplatsrevision är en grundläggande aktivitet som alla webbplatsägare bör göra regelbundet. En webbplatsrevision hjälper dig att identifiera problem som hindrar din webbplats från att rankas högre. Dessa problem kan vara sökordsrelaterade, länkrelaterade, metadatarelaterade eller webbplatshastighetsrelaterade.

En platsrevision bör vara grundlig. De flesta webbplatsrevisioner omfattar över 50 olika kontroller.

Slutresultatet av en webbplatsrevision är en rapport som belyser eventuella potentiella SEO-problem och stegen att vidta för att förbättra var och en.

Rankspårning

Rankspårning hjälper till att belysa din SEO-prestanda.

Detta är ett av de mer tidskrävande jobben som SEO-programvaran effektivt kan automatisera åt dig till en mycket låg kostnad.

Rankspårning kör sökningar på alla dina sökord i dina målregioner och visar din rankningsposition och hur den förändras över tiden.

När du väl går in på SEO måste du spåra din rankningsprestanda för att bedöma hur dina ansträngningar påverkar din sökposition på varje målsökord.

Sökordsforskning

Utan sökordsforskning (och sökordsforskningsverktyg) är du i mörkret om vilka sökord du bör rikta in dig på i din innehållsproduktion.

Det finns ingen mening med att skapa innehåll för att rikta in sig på sökord som ingen söker efter eller omvänt rikta in sig på sökord som många människor söker efter men som är mycket konkurrenskraftiga.

Den söta punkten ligger i den “långa svansen” av sökord som har anständig sökvolym men låg konkurrens.

Att identifiera nyckelorden i denna så kallade long tail är vad sökordsforskningsverktyg hjälper dig att göra.

Hur ska småföretag använda SEO-programvara?

Som nämnts tidigare använder de flesta småföretag flera SEO-verktyg för att hjälpa till att uppnå olika resultat som är av störst betydelse för verksamheten.

Vi rekommenderar att du testar så många verktyg du kan för att få en förståelse för hur de fungerar så att du kan fatta ett välgrundat beslut om investeringen (i tid och/eller pengar) är värd avkastningen.

Hur man bestämmer vilket SEO-verktyg som är rätt för ditt företag?

Detta är en väldigt individuell fråga och bara du kan svara på den!

Se till att du provar massor av olika verktyg för att hitta de som ger dig mest värde och valuta för pengarna.

Alla dessa verktyg ger gratis provperioder och är antingen gratis pågående eller är mycket rimligt prissatta för små företag.

Vad tycker du om vår lista? Låt oss veta och twittra oss @seoptimer.