Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

2024 Kvartal 1 Söksammanfattning

2023 Kvartal 1 Söksammanfattning

När vi närmar oss vårt 10:e år i branschen, har experterna här på Click Intelligence ägnat det senaste decenniet åt att spåra det ständiga flödet av förändringar inom SEO:s underbara värld. Sökmotorerna älskar att hålla oss på tårna, men våra fantastiska experter har fingrarna på pulsen när det kommer till de senaste sökinsikterna och utvecklingen så att de kan möta alla förändringar som kommer i deras väg för att skydda din ranking, räckvidd och dessa oerhört viktiga omvandlingar!

Sökningen är alltid i rörelse, och det första kvartalet 2023 har varit fullspäckat med massor av spännande nyheter som har fått SEO-världen att surra. Sedan början av året har vi sett allt från AI till Googles algoritmförändringar, och en ny kärnuppdatering har dykt upp för att säga hej.

Vi har sammanställt denna praktiska kvartalsvisa sammanfattning som beskriver de viktigaste SEO-nyheterna som har hänt hittills i år och vad det betyder för digitala marknadsförare. Låt oss fastna i!

januari

Googles användbara uppdateringar för innehåll och länkar för skräppost slutförs

Google startade året och bekräftade att dess uppdateringar av användbart innehåll och länkar skräppost hade lanserats helt den 12 januari 2023.

Syftet med att slå ner på innehåll som skapats enbart för rankningar, ger poäng till webbplatser med innehåll som sätter användaren först och som är relevant för deras sökfrågor. Det är en global uppdatering som påverkar alla språk. Även om Google insisterade på att kränkande webbplatser inte skulle straffas, kommer de att uppleva en kraftig nedgång i rankingen.

De som kan ha använt skumma länkbyggandeLänkbyggen är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar. tidigare tekniker för att få upp sin ranking skulle ha rysit vid tanken på Googles länkspamuppdatering. Inriktad på webbplatser som har köpt och sålt bakåtlänkar, skulle uppdateringen ta bort värdet av sådana länkar. Hyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor, vilket innebär att en nedgång i rankningen kan följa. Vad som var värre var att Google meddelade att de inte skulle berätta för användarna om de hade drabbats av uppdateringen via Google Search Console, vilket innebar att många stod inför osäkerhet när den rullades ut.

Läsa:  Så här hittar du om din e-post är svartlistad

Vad betyder detta för SEO?

Båda uppdateringarna har haft stor inverkan hittills. För att hålla Google nöjd och studsa tillbaka från eventuella nedgångar i rankingen till följd av dem måste marknadsförare:

För användbar innehållsuppdatering:

 • Fokusera på sin publik istället för enbart rankningar genom att skapa värdefullt innehåll som är relevant och folk vill läsa
 • Undvik AI-skrivet innehåll
 • Uppdatera gammalt eller inaktuellt innehåll
 • Bli en expert eller auktoritet inom sitt område
 • Fokusera på vintergröna ämnen som alltid kommer att vara användbara (guider, listor, recensioner, bästa tips)

För länkspamuppdatering:

 • Skaffa endast naturliga och relevanta länkar
 • Ta bort alla skräppostlänkar från din webbplats
 • Producera originellt, användbart innehåll som är optimerat för sökmotorer så att folk kan hitta dig
 • Se till att ditt innehåll ger värde
 • Kontrollera att alla inkommande länkar har förvärvats med rätt teknik

Var försiktig när du gör om din webbplats

Ett mindre utdrag av SEO-nyheter som Google-analytikern Gary Illyes droppade på LinkedIn i slutet av månaden är att omdesignen av din webbplats kan få dess ranking att “gå galen”. Han förklarade att att flytta runt stycken och ta bort H-taggar kan göra det svårare för sökmotorn att genomsöka och “förstå innehållet” på din webbplats.

Vad betyder detta för SEO?

Naturligtvis vill ingen se deras ranking sjunka efter att ha uppdaterat sin webbplats för att försöka förbättra den. Google bots använder en webbplatss HTML-kod för att genomsöka och indexera dess sidor och innehåll för att avgöra hur den ska rangordnas. För att bekämpa detta, se till att du använder liknande HTML i din omdesign och undvik att använda taggar där de inte behövs. Om du är osäker är det bäst att ta hjälp av experter som vårt underbara team här på Click Intelligence.

februari

Bings AI-sökningsuppgradering

Artificiell intelligens (AI) är och kommer att fortsätta att vara ett hett ämne för i år, och vem skulle kunna glömma Microsofts potentiellt spelförändrande tillkännagivande som ägde rum den 7 februari?

Bings AI-sökningsuppgradering drivs av OpenAIs Chat GPT-teknik och är avsedd att ge en förbättrad sökupplevelse för sina användare genom att ge dem fullständiga svar, ett chattalternativ och till och med möjligheten att generera innehåll åt dem. Vid den tiden beskrev Microsoft uppgraderingen som en “AI co-pilot för webben” som kommer att göra sökningen lättare för användare genom att:

 • Erbjuder sammanfattade svar från resultat
 • Att ha en chattfunktion så att användare kan ställa uppföljningsfrågor för mer fokuserade resultat
 • Generera innehåll för användaren (t.ex. resplaner för resor)
Läsa:  Hur kan du förfina din strategi för innehållsdistribution?

Vad betyder detta för SEO?

Eftersom AI fortsätter att utvecklas förväntas det att det kommer att påverka SEO-kampanjer någon gång och kan påverka hur webbplatser genererar organisk trafik Organisk söktrafik (kallas ibland naturlig eller obetald sökning) är den trafik som drivs till en webbplats på grund av obetald placering på en sökmotors resultatsida. från sökningar som länkar till sidor kanske inte listas på samma sätt som AI ger sammanfattningar av sidor och döljer vissa länkar med flikar. Även om sökmotorer som Bing använder AI för att förändra sökupplevelsen, ska AI-genererat innehåll undvikas av webbplatser om de vill ses som pålitliga. Hög kvalitet och mänskligt innehåll är viktigare.

Google bekräftar AI-innehållspolicy trots sitt Bard-meddelande

Dagen innan Microsoft gjorde sitt ovanstående tillkännagivande släppte Google sin sökmotor chatbot Bard. Det togs emot med blandade resultat efter att tekniken gav felaktiga svar på en sökfråga vid lanseringen, vilket var något pinsamt och såg en nedgång i sökmotorns marknadskapital på 100 miljarder dollar.

Det verkar dock som att Google var angelägen om att reda ut all förvirring om sin behandling av AI-innehåll med sina nya sökriktlinjer, specifikt om AI-genererat innehåll. Den sa att det alltid kommer att gynna högkvalitativt innehåll oavsett hur det skapas så länge det följer EEAT (expertis, erfarenhet, auktoritativitet, förtroende).

Vad betyder detta för SEO?

Google har sagt att det inte kommer att diskriminera webbplatser som väljer att använda AI-genererat innehåll på sina webbplatser. Låter bra, eller hur? Fel!

Om du rullar ut vad AI har återuppstått från befintligt innehåll, kommer du inte att förse användaren med något nytt och därför inte lägga till det så viktiga värdet för användaren. Google betygsätter inte detta. Därför rekommenderas det att om du använder AI, gör det med försiktighet och strö på den mänskliga beröringen längs vägen.

SEO-marknadsförare bör titta på:

 • Fokusera på att producera högkvalitativt väl undersökt expertskrivet innehåll som är värdefullt och relevant för användaren
 • Kom på originella idéer för innehåll som relaterar till den första sökordsforskningen. Sökordsforskning hjälper webbplatser att hitta de bästa sökorden för att driva trafik och synlighet. Denna forskning stöds av ett antal kraftfulla webbaserade verktyg, de bästa av dem har vi listat här.
 • Lägg till en mänsklig touch till innehållet så att det sticker ut
 • Träna på att använda AI som ett verktyg, inte en lösning
Läsa:  Semrush Review: Är det fortfarande värt att använda 2024?

Uppdatering av Googles produktrecensioner

Den 21 februari 2023 tillkännagav Google sin uppdatering av produktrecensioner för att överensstämma med dokumentationen om uppdateringen och hur systemet fungerar.

Det rullades ut till 11 språk:

 • engelsk
 • franska
 • spanska
 • holländska
 • tysk
 • putsa
 • italienska
 • portugisiska
 • indonesiska
 • vietnamesiska
 • ryska

Syftet var att filtrera bort tunt innehåll på ytan till förmån för djupgående, väl undersökta recensioner baserade på författarens sanna erfarenhet.

Vad betyder detta för SEO?

Naturligtvis är den brännande frågan, vad betyder den här uppdateringen för webbplatser? Tja, uppdateringen slutfördes först i början av mars, så det kan vara för tidigt att säga ännu. Däremot kommer Google att belöna högkvalitativa, hjälpsamma och djupgående recensioner framför de som bara är produktsammanfattningar.

För att skydda dina webbsidor mot fall i ranking, se till att ditt recensionsinnehåll:

 • Visar hur produkten är och visar hur den används
 • Uppvisar expertkunskap och insikt
 • Jämför andra produkter efter konkurrenter och varumärke
 • Förklarar vad som gör det bättre än liknande produkter
 • Inkludera djupgående forskning som backar upp för- och nackdelar med produkter
 • Framhåller viktiga beslutsfattande faktorer. Till exempel, om det här är en restaurangrecension, inkluderar nyckelfaktorer service, smak, kostnad och valuta för pengarna
 • Funktionslänkar
 • Är berikad med multimediainnehåll (bilder, video, etc.)

För att hålla dig uppdaterad med de senaste uppdateringarna av Googles algoritm, titta på vår Google Update History Guide.

Mars

Googles breda kärnuppdatering går live

När det första kvartalet slutar meddelade Google att det rullar ut sin första Broad Core Update för året den 15 mars 2023. Uppdateringen tittar på alla typer av innehåll på alla språk och försöker belöna webbsidor som uppfyller dess kriterier. Google släpper några breda kärnuppdateringar varje år, som fokuserar på hur dess bots bedömer innehåll, vilket innebär att sidor som inte såg resultat i SERP:erna nu kan få bättre ranking.

Vad betyder detta för SEO?

Eftersom den här uppdateringen nyligen tillkännagavs och kommer att ta 2 veckor innan den rullas ut helt. Webbsidor kommer att behöva genomsökas igen, och det är svårt att säga hur det kommer att påverka rankingen. Ordet på vinrankan är att den här uppdateringen kommer att ha en negativ inverkan på dem som använder rynkade svarta hatt-tekniker som t.ex. nyckelordsfyllning.Keyword stuffing är en teknik som försöker ge sidor högre ranking på sökmotorernas resultatsidor genom att infoga samma sökord över och om igen. och länkscheman för att få deras innehåll rankat av Google. Vissa nedgångar i rankingen kan bara vara tillfälliga, men vissa nedgångar kan fastna.

Läsa:  Vad gör en bra artikel? 5 väsentliga egenskaper

Följ dessa steg för att bekämpa eller undvika varaktig skada på din webbsidesrankning:

 • Se till att ditt innehåll är av hög kvalitet och tillför värde till publiken
 • Håll ett vaksamt öga på mätvärden (sidabesökare, sessioner, tid på sidaDin tid på sida-statistik visar hur länge besökare spenderar på din webbplats. Detta kan vara ett viktigt mått på engagemang, särskilt när du tittar på avvisningsfrekvenser och omvandlingsfrekvenser., nyckelordSökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag.
 • Om du upplever några fall, gör en webbplats- och innehållsgranskning för att se till att din webbplats är helt uppdaterad, inga tekniska brister håller dig tillbaka och att ditt innehåll inte har några luckor där dina konkurrenter överträffar dig
 • Åtgärda eventuella tekniska fel som rör mobilvänlighet, genomsökning, trasiga länkar, laddningshastigheter etc.

Och nu då?

Så där har du det! Alla viktiga förändringar som har skett inom SEO under 2023 hittills. Om du är orolig för hur de kan påverka din webbplats eller inte vet hur du ska se till att din webbplats är helt optimerad med dessa uppdateringar i åtanke, kan vår Hanterade SEO-tjänst vara precis vad du behöver. Den här tjänsten låter dig luta dig tillbaka och koppla av medan våra expertteam tar hand om dina SEO-behov för att se dina rankningar, klick och omvandlingar skjuta i höjden. Det har varit många stora nyheter hittills i år, och vem vet vad resten av året kommer att föra med sig. Hur som helst, vi är ordentligt fastspända för att se vad nästa kvartal av året kommer att ge!