Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

23 Facebook Giveaway-idéer för att få ditt företag att växa

23 Facebook Giveaway-idéer för att få ditt företag att växa

Letar du efter smarta idéer för att utveckla ditt företag? Att driva en Facebook giveaway är ett utmärkt sätt att öka varumärkesmedvetenheten, öka din sida som gillar och driva massor av trafik till din webbplats. Detta kan resultera i många nya potentiella kunder och försäljningar för ditt företag.

Att komma på giveaway-idéer som sticker ut från dina konkurrenter kan kännas överväldigande. Men det finns ingen anledning att oroa sig. Vi har sammanställt våra bästa Facebook giveaway-idéer, som garanterat fångar din publiks uppmärksamhet.

Hur man gör en giveaway på Facebook

När du bläddrar bland populära Facebook-tävlingar ser du att majoriteten av varumärkena gillar och delar giveaways. I utbyte mot bidrag måste deltagarna gilla, dela och tagga en vän i kommentarerna.

Även om detta kan verka som det bästa tillvägagångssättet eftersom det är enkelt, är det värt att utforska alternativa alternativ innan du bestämmer dig.

Det är för att Facebokens regler ange att du inte kan kräva att användare gillar, delar eller taggar en vän i utbyte mot tävlingsbidrag. Istället bör det vara valfritt.

Det bästa sättet att säkerställa att du följer reglerna och riktlinjerna är att använda en tävlingsverktyg som RafflePress. RafflePress är den bästa giveaway-plugin på marknaden. Det gör det enkelt att köra vilken typ av giveaway som helst direkt från din WordPress-webbplats.

Dessutom kommer den med allt du behöver för att göra din marknadsföring på Facebook till en framgång, till exempel:

  • Förbyggda giveaway-mallar för att utöka din Facebook-sida
  • 1-klicka postalternativ som följa Facebooks regler
  • Hänvisa-en-vän-bidrag för att göra din tävling viral
  • Distraktionsfria landningssidor för giveaway för att maximera antalet bidrag
  • Integrering av e-postmarknadsföring för att utöka din e-postlista
  • Slumpmässig vinnargenerator för att välja en vinnare på det rättvisaste sättet

Du kan lära dig hur man kör en giveaway på Facebook använda RafflePress i den här detaljerade guiden.

Nu när du vet hur man kör en Facebook-present, låt oss titta på de bästa idéerna för att locka så många bidrag som möjligt.

Facebook Giveaway-idéer för att öka företagstillväxten

De bästa giveaway-idéerna använder mycket önskvärda priser och smart marknadsföringstaktik för att få flest bidrag.

Nedan hittar du massor av Facebook giveaway-idéer som använder dessa element för att öka affärstillväxten.

1. Klicka för att vinna

En av de enklaste giveaway-idéerna för Facebook är en enkel klicka för att vinna-tävling. För att komma in är det så enkelt som att klicka på en länk i ditt Facebook-inlägg.

Det är enkelt att skapa en klicka för att vinna-tävling i RafflePress. Inuti giveaway-widgeten väljer du åtgärden Besök en sida eller Automatisk inmatning.

De Besök en sida action låter dig ange en webbadress som användare måste besöka för att delta i din tävling. Det här är ett bra sätt att driva trafik till produktsidor, specialerbjudanden osv.

Alternativt Automatisk ingång alternativet låter användare komma in utan att utföra några andra åtgärder.

När användare besöker din giveaway-widget och registrerar sig, bekräftas inträdet. Du kan använda den här åtgärden för att locka människor att gå in och komplettera den med åtgärder för fler bidrag.

Läsa:  5 färska Pinterest-marknadsföringsstrategier för att driva trafik 2024

Du kan läs mer om RafflePress giveaway-åtgärder i dokumentationen här.

Om du vill att din publik ska interagera mer med din Facebook-sida eller blogg kan du göra att lämna en kommentar till ett krav för att delta i din tävling.

Kommentarer är ett bra sätt att visa värdefulla sociala bevis. De visar att ditt varumärke har en aktiv community, vilket förbättrar din trovärdighet. Ännu bättre, uppmuntrande bloggkommentarer skickar mycket trafik till din webbplats.

Du kan skapa den här typen av giveaway med RafflePress genom att använda Uppfinn din egen handling.

Ange bara instruktioner för användare att lämna en kommentar på ett specifikt inlägg eller sida. Bekräfta sedan inmatningen genom att be dem ange URL:en till deras kommentar.

3. Svara på en fråga

Varför inte testa din communitys produktkunskap genom att be dem svara på en fråga? I utbyte mot svaret kan de tjäna bidrag till din giveaway.

Frågor och trivia-tävlingar är ett populärt sätt att identifiera dina bästa fans, upptäcka sätt att förbättra dina produkter och skapa engagemang på din Facebook-sida.

För att köra den här typen av giveaway med RafflePress, använd Svara på en fråga inträdesåtgärd. Sedan är allt användare behöver göra att ange sina svar för inlägg. Om du vill göra det enklare att välja en vinnare kan du valfritt verifiera rätt svar.

Med åtgärden inställd på din widget, klistra helt enkelt in länken till din giveaway-målsida i ditt Facebook-inlägg så att folk kan klicka och komma in.

4. Gå med i ett nyhetsbrev

Att köra en Facebook-present är också ett enkelt sätt att utöka din e-postlista. När användare har registrerat sig för din lista kan du skicka dina marknadsföringsmeddelanden direkt till deras inkorgar.

Det betyder att dina kampanjer inte kommer att gå förlorade i Facebooks nyhetsflöde, vilket gör det mer troligt att folk kommer att läsa dem och vidta åtgärder.

Du kan använda RafflePress’s Gå med i ett nyhetsbrev åtgärd för att göra det enkelt för användare att gå med i din lista för tävlingsbidrag. Välj bara åtgärden i giveaway-byggaren och länka den till din föredragna e-postmarknadsföringstjänst.

Det är också möjligt att aktivera Trigger vid registrering alternativet, så att användare läggs till din lista så snart de loggar in för att komma in.

5. Dela ett produktfoto

För att skapa ett buzz kring dina produkter, varför inte köra en fototävling på Facebook? Denna idé använder användargenererat innehåll (UGC)vilket är innehåll som skapats av dina fans för att marknadsföra dina produkter.

UGC är oerhört värdefullt eftersom det kommer från riktiga användare – något folk litar på mycket mer än varumärkesgenererat innehåll. Du kan också använda det innehållet för att marknadsföra ditt varumärke i framtiden.

Det är lätt att köra en fototävling på Facebook använda RafflePress med den färdiga Skicka in en bild handling.

Användare kan sedan ladda upp ett foto direkt till din webbplats och du kan se alla bidrag på ett och samma ställe. Detta sparar dig från att behöva bläddra igenom hundratals Facebook-kommentarer för att hitta dem.

6. Välj ditt eget pris

Om du vill ge din publik fler valmöjligheter än deras tävlingspris, varför inte låta dem välja ett som ett deltagande? Om de sedan är den lyckliga vinnaren får de sitt utvalda pris gratis!

Den här Facebook giveaway-idén är perfekt för att använda upp produktlager utanför säsongen eller för att marknadsföra nya produkter till din målgrupp.

Det är också ganska enkelt att skapa den här typen av tävlingar med RafflePress.

Ladda bara upp ett foto med olika numrerade produktval. Använd sedan Omröstningar och undersökningar åtgärd för att låta användare välja sin föredragna produkt, vilket ger dem deltagande i prisdragningen.

Läsa:  Ultimate Black Friday-rapporteringschecklista

7. Dela produkthack

Vill du dela med dig av spännande sätt att använda dina produkter och tjänster? Varför inte köra en giveaway på Facebook där användare måste skicka in sitt bästa produkthack för bidrag?

Det här är ett roligt sätt att engagera ditt samhälle i ditt varumärke. Och eftersom hacken kommer från riktiga kunder, visar de värdefulla användningsfall för dina varor. Dessutom kan du samla hackarna och återanvända dem till instruktionsguider och handledningar.

Du kan använda Uppfinn din egen action i RafflePress för denna Facebook-idé.

Ändra helt enkelt etiketten till något som “Dela ditt hack” och instruera folk att lämna en länk till sina kommentarer med sina tips.

8. Besök en Facebook-grupp

Facebook-grupper är ett utmärkt sätt att boosta din Facebook-företagssida och bygga en gemenskap kring ditt varumärke. Men att behålla och växa en grupp är inte lätt.

Chansen är stor att massor av människor inte är medvetna om att din grupp finns, så varför inte köra en giveaway för att uppmärksamma den?

Använd Besök en Facebook-sida handling i RafflePress och ändra etiketten till “Besök en Facebook-grupp” och ange din grupps URL.

För att delta i din tävling behöver användarna helt enkelt besöka gruppen, vilket gör dem uppmärksamma på dess existens.

9. Bildtexttävling

Fototexttävlingar är verkligen lätta för människor att delta i, vilket gör dem till en av de mest populära idéerna om utlottning på Facebook.

För att delta behöver användarna bara skapa en bildtext för en bild som du väljer. Om du känner dig generös kan du erbjuda flera priser för den bästa bildtexten och flera tvåa.

Du kan köra denna typ av Facebook-tävling i RafflePress med Uppfinn din egen eller Svara på en fråga handlingar.

Med åtgärden Invent Your Own kan du be användarna att lämna sina bildtexter i dina kommentarer och skicka in kommentarernas URL för bidrag.

Med åtgärden Svara på en fråga kan du fråga “Vad är din bildtext.” så att användarna kan ange sin bildtext som svar. Fotot kan inkluderas i prisinformationsområdet i din widget för att hålla allt på ett ställe.

10. Gissningslek

Om du vill att tävlingsdeltagare ska anstränga sig för att delta i din giveaway kan du skapa ett roligt gissningsspel.

Testa att lägga upp en bild på din produkt och lägg till ett oskärpa filter för att dölja den. För att komma in måste användarna gissa vad det är med de rätta svaren.

Sedan, i RafflePress, kan du använda Uppfinn din egen åtgärd för användare att länka till sin bästa gissning. Alternativt kan du använda Omröstningar och undersökningar åtgärder för att ge en rad möjliga svar.

11. Namnge produkten

Här är en annan Facebook-idé som får människors hjärnor att fungera.

Om du har en ny produkt som lanseras snart kan du be användarna att komma med ett unikt produktnamn. I gengäld för sina idéer kan de tjäna bidrag till en utlottning.

I likhet med den tidigare idén kan du använda Uppfinn din egen handling i RafflePress så att människor kan ge sina idéer utan begränsningar.

Alternativt kan du använda Undersökningar och omröstningar åtgärder för att behålla mer kontroll över idéerna.

12. Rösta på en produkt

Denna giveaway-idé är ett bra sätt att marknadsföra en ny produktlinje eller upptäcka vilken av dina produkter som är mest populära.

Det är lika enkelt som att lägga upp ett foto av flera produktval. Då kan du använda Omröstningar och undersökningar action i RafflePress för att få din publik att rösta på sin favorit.

Som belöning för att delta kan vinnarens pris vara den produkt som har flest röster.

13. Hänvisa en vän

Om du vill exponera ditt varumärke för en massiv publik är det bästa sättet att köra en referenstävling.

Läsa:  Öka affärstillväxten med allt-i-ett programvara för restauranghantering

För att delta måste användare dela giveawayen med sina vänner. De delar det med sina vänner och så vidare. Ju snabbare folk delar tävlingen, desto snabbare kommer folk att se den, vilket ger dig stora möjligheter att bli viral.

Det enklaste sättet att skapa en remisstävling med RafflePress är att använda Referera-en-vän handling. Detta kräver att deltagarna delar giveawayen på olika sociala medier och via e-post.

14. Lägg upp en selfie

Selfie-tävlingar är utmärkta sätt för varumärken att utnyttja UGC. Alla vet hur man tar en selfie och de sätter ett mänskligt ansikte åt dina produkter, vilket ger mer än enkla varumärkesbilder.

För denna Facebook giveaway-idé kan du använda Skicka in ett foto åtgärd i RafflePress för att samla in poster från användare som poserar med dina produkter. Sedan kan du antingen välja en vinnare baserat på det bästa fotot eller välja en slumpmässigt.

15. Skicka in en video

Om du vill att deltagarna ska lägga ner lite mer arbete för sitt bidrag kan du be dem att filma och skicka in en video för en chans att vinna.

Se till att videon är länkad till ditt varumärke för att öka medvetenheten. Till exempel kan du be om produktuppackningsvideor, snabba produkthack, DIY-tutorials, etc.

När du har bestämt dig för ett tema för giveaway kan du be användarna att publicera sina videor på YouTube och dela länken via Uppfinn din egen action i RafflePress.

Detta håller dina bidrag på ett ställe och gör det lättare att dra en vinnare.

16. Designa en produkt

Medan vi är inne på ämnet att använda ditt samhälles kreativitet, varför inte gå ett steg längre och be dem att designa en produkt?

Det här är ett fantastiskt sätt att upptäcka vad som intresserar din publik och de funktioner de värdesätter mest i en produkt.

Deltagarna kan ladda upp sina mönster med hjälp av Skicka in en bild alternativ i RafflePress. Det stora priset kan vara att se deras skapelse väckas till liv.

17. Fyll i en undersökning

För att lära dig mer om din publik kan du köra en giveaway på Facebook med att fylla i en undersökning som tävlingskrav. Sedan kan du i din undersökning fråga dem om deras produktpreferenser, intressen och mycket mer.

Om din undersökning är kort och enkel kan du använda Undersökningar och omröstningar action i RafflePress. Men om det är mer komplicerat kan du använda Besök en sida åtgärd för att hänvisa användare till en undersökning skapad med ett undersökningsverktyg som WPForms.

Du kan också använda giveaways som ett incitament till förbättra enkätsvaren genom att erbjuda ett pris för att fylla i det.

18. Fyll i blanketten

Medan vissa människor har tid att komma med kreativa giveaway-bidrag, har andra inte. Så om din målgrupp har ont om tid kan du överväga att köra en snabb och enkel kampanj, till exempel en fylla i tomrummet.

Det är enkelt att skapa den här typen av tävlingar i RafflePress. Använd bara Svara på en fråga handling och skriv en mening och lämna ett av orden tomt.

Här är ett exempel:

“Om jag köpte [product]jag skulle använda den för att ___.”

Användare kan sedan skriva in sitt svar i fältet för en chans att vinna.

19. Dela ett recept

Denna Facebook giveaway-idé är en som nästan alla märken kan använda, speciellt om det är på väg till semestern. Idén är så enkel som att be din publik att dela ett recept i utbyte mot bidrag till din prisdragning.

Om ditt varumärke inte är relaterat till mat på något sätt, kan du fortfarande använda den här idén under Thanksgiving, jul, påsk, etc. Koppla helt enkelt ihop giveawayen med dina säsongsprodukter eller ett presentkort som pris.

Läsa:  Bästa SaaS-innehållsskrivande exempel för att lyfta din strategi

För att acceptera bidrag, använd Uppfinn din egen alternativet i RafflePress för användare att länka till sitt recept.

20. Berätta en historia

Berättelser är ett utmärkt sätt att utveckla nära relationer med din publik. Så att be användarna att dela en berättelse för inträde i din Facebook-present kommer säkert att generera massor av intresse.

Temat kan vara människors erfarenheter av dina produkter, eller hur deras yngre jag skulle ha haft nytta av din tjänst osv.

Du kan be användare att lämna sina berättelser i dina kommentarer och länka till dem för att verifiera deras inlägg med hjälp av Uppfinn din egen action i RafflePress.

21. Scavenger Hunt

De flesta människor älskar en bra asätare, så varför inte dölja ledtrådar runt din Facebook-sida, produktsidor och webbplats? Sedan kan du be användarna att följa ledtrådarna för att nå din giveaway-målsida.

När de når din tävlingssida kan du använda Automatisk ingång åtgärd för att automatiskt ta med framgångsrika deltagare i din prisdragning.

Du kan använda ditt första Facebook-inlägg för att starta jakten, med varje ledtråd som leder till nästa, och så vidare. Se bara till att priset du erbjuder är värt ansträngningen att delta.

För inspiration, kolla in dessa beprövade idéer om tävlingspriser.

22. Uppfinn en tagline

En utmärkt produktöversikt kan hjälpa människor att komma ihåg ditt varumärke framför dina konkurrenter. Men att hitta den perfekta kroken är svårare än det ser ut.

Genom att köra en giveaway på Facebook kan du utnyttja din publiks kreativitet för att skapa den perfekta slogan.

Använd helt enkelt Svara på en fråga handling i RafflePress för att fråga användarna vad deras slagord skulle vara och dra en vinnare baserat på det bästa bidraget.

Du kan belöna vinnaren med ett värdefullt prispaket för deras insats. Dessutom kommer de att få se deras slogan som används för ditt varumärke eller dina produkter.

23. Besök In-Store

Om ditt företag har en fysisk plats kanske du tycker att det är slöseri med tid att försöka köra en giveaway på Facebook. Men du skulle ha fel. Även fysiska butiker kan dra nytta av en stor social närvaro för att öka produktmedvetenheten och attrahera nya kunder.

Varför inte genomföra en fototävling där folk ber folk att ta ett foto när de besöker din butik? De kan ladda upp det via Skicka in ett foto action i RafflePress i utbyte mot ett fantastiskt pris.

Denna Facebook giveaway-idé genererar massor av UGC för ditt företag, som du kan använda för att marknadsföra ditt varumärke på andra marknadsföringskanaler.

Relaterad: Hur man bäddar in Facebook-evenemang på WordPress

Där har du det!

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att upptäcka några fantastiska Facebook-idéer.

Med dessa idéer och de kraftfulla åtgärder som ingår i RafflePress har du allt du behöver för att driva en Facebook-present för att växa ditt företag snabbare än någonsin.

Om du vill ha hjälp med att skapa en onlinetävling, kolla in den här steg-för-steg-guiden.

Och glöm inte att följa oss vidare Youtube, Twitteroch Facebook för fler bra tips för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.