Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

34 SEO-tips för bästa SEO-resultat

34 SEO-tips för bästa SEO-resultat

Alla skulle kunna använda några bra SEO-tips.

SEO är en process som ständigt förändras, så du måste hålla dig uppdaterad med alla algoritmuppdateringar och bästa praxis.

Om du letar efter bra och effektiva SEO-tips har du kommit rätt.

Sökmotoroptimering är en uppgift för varje webbplats.

Genom att optimera en webbplats för sökmotorer ökar du dina chanser att rankas högt för dina viktigaste sökord, vilket gör att du får mer trafik till din sida.

Även om SEO inte är raketvetenskap och vem som helst skulle kunna göra det, måste du förstå att det finns en mycket fin linje mellan vit hatt och svart hatt SEO.

White hat SEO innebär att optimera din webbplats enligt den praxis som godkänts av Google.

Å andra sidan innehåller SEO för svart hatt skumma tekniker som bryter mot Googles riktlinjer för webbansvariga. Du bör inte göra det om du bryr dig om din webbplats.

I det här inlägget kommer jag att prata om SEO-tips och tricks för webbplatser som vill nå långsiktiga resultat.

1. Förstå processen

SEO är en pågående process. Sökmotorer uppdaterar sin rankningsalgoritm några gånger om året. Därför kan SEO-tekniker som fungerade förra året vara föråldrade idag.

För att bli framgångsrik inom SEO måste du veta vad som fungerar bäst och undvika att använda föråldrade tekniker.

2. Resultaten kommer inte över en natt

Jag tänker på SEO som ett pokerspel mellan dig och Google. Det är ett spel om tålamod. Att optimera din webbplats för högre ranking tar tid och resultatet kommer vanligtvis efter månader av arbete.

Ett mycket vanligt misstag bland nybörjare är att de förväntar sig att se resultat under de första dagarna och blir avskräckta när inget händer.

Om du följer SEO bästa praxis kommer resultaten med tiden.

3. Håll dig borta från “garanterade SEO-resultat”

Om du vill lägga ut SEO till ett företag eller en frilansare, när du läser orden “Garanterad SEO”, spring så fort du kan. Ingenting är mer vilseledande och osant än påståendet att du kan få garanterad sökmotorranking.

Läsa:  11 bästa tablåalternativen Business Intelligence Software (2024)

De som garanterar att de kan ranka din webbplats på Google för vissa sökord är oftast bedragare.

Håll dig borta från företag eller frilansare som ger tomma löften.

4. Överoptimera ingenting

Överoptimering måste undvikas. Fyll inte i sökord eller skapa länkar med samma ankartext. Google straffar webbplatser som inte ser naturliga ut.

5. Publicera bra innehåll

Innehållet är den viktigaste delen av din webbplats. Utan bra innehåll är det omöjligt att rankas högt på Google. Dina artiklar måste vara välskrivna och ge verkligt värde för dina läsare.

Google ger mer kredit till längre artiklar och inlägg som får stort intresse, till exempel kommentarer. Gör ditt bästa för att engagera dina läsare och få dem att dela med sig av sina tankar.

Korta artiklar som inte ger något nytt till bordet kan få din webbplats straffad av Google Panda.

Se också till att du inte tar upp samma ämne för många gånger, annars kan din webbplats börja se ut som en innehållsdump.

6. Gör sökord forskning

Börja aldrig skriva en artikel utan att göra sökordsforskning. Använda sig av Google sökordsverktyg för att hitta vad folk söker efter och vilka problem de försöker få svar på.

Hitta synonymer och nyckelord att söka på Google. Studera också trender och förstå om efterfrågan ökar eller minskar.

7. Skriv för läsare, inte sökmotorer

Tänk på vad dina läsare vill höra från dig och skriv med människor i åtanke. Mycket ofta skriver SEO:are bara för att få en bättre rankning, och det slutar med att de överoptimerar sitt innehåll.

Använd en vänlig ton och var dig själv.

8. Lägg upp färskt innehåll ofta

Om du lägger upp nya artiklar dagligen eller varje vecka kommer Google att indexera din webbplats oftare och ge dig mer kraft.

Med nytt innehåll får du också bättre möjligheter att ranka för nya sökord. Högre rankade webbplatser tenderar att publicera mer innehåll.

9. Gör din webbplats användarvänlig

Din webbplats måste vara intuitiv och mycket lätt att navigera. Det sista du vill är att användarna inte ska veta var de kan hitta ditt innehåll. Skapa ett bra navigationssystem och placera länkar till dina bästa artiklar i sidofälten.

Ju bättre din webbplats är, desto mer tid kommer användarna att spendera på den och desto mer sannolikt kommer de att återvända

10. Förbättra webbplatsens hastighet

Webbplatshastighet är en rankningsfaktor. Även om det inte är kritiskt måste det övervägas om du vill skapa en bra övergripande användarupplevelse. Google kan markera webbplatser som läses in på mer än 5 sekunder som långsamma.

Använda sig av Google PageSpeed ​​​​Insights för förslag på hastighetsoptimering.

11. Gör dina webbadresser användarvänliga

Inkludera de viktigaste sökorden i din webbadress, men gör dem inte för långa. Kortare webbadresser är också bättre för att dela sociala medier. Webbadresser med fler än fyra bindestreck kan visas som skräppost.

Läsa:  Låsa upp potentialen för maskininlärning inom reseprogramutveckling

Här är ett exempel på korrekt URL-struktur för en artikel med titeln: Improving Search Engine Optimization and Traffic

Website.com/improve-seo-traffic

12. Använd unika och relevanta rubriker

Som med allt på din webbplats måste dina rubriker vara unika. Lägg till dina primära sökord i dina rubriker. Att ranka högt utan huvudsökord i din titel är ett mycket sällsynt scenario.

Dina rubriker ska vara catchy och inte mer än 55 tecken långa.

13. Glöm inte metabeskrivningar

Genom att använda en metabeskrivning ger du Google en sammanfattning av ditt innehåll. Beskriv ämnet för din artikel och använd dina viktigaste sökord. Använd en unik och relevant metabeskrivning för varje sida på din webbplats.

Om du använder WordPress, ladda ner SEO by Yoast plugin och använd den för att anpassa metatitlar, beskrivningar och nyckelord.

14. Använd en webbplatskarta

Med en webbplatskarta kan Google enkelt hitta sidorna på din webbplats och indexera dem. Om din webbplats har tusentals sidor är en webbplatskarta mycket viktig.

Det finns massor av verktyg som hjälper dig att skapa en webbplatskarta och till och med några WordPress-plugins.

15. Skapa ett bra länksystem

När du publicerar en ny artikel, länka alltid till interna sidor för att förbättra användarupplevelsen. Det är det enklaste sättet att skapa enkelriktade bakåtlänkar till dina sidor. Du har full kontroll över ankartexten du använder, men se till att du inte missbrukar den.

Varje artikel du publicerar bör innehålla länkar till andra sidor på din webbplats. Det hjälper till att öka den genomsnittliga besökstiden och minska avvisningsfrekvensen.

16. Bygg smarta länkar

Bakåtlänkar är viktiga för SEO. Utan bakåtlänkar försvinner ditt utmärkta innehåll någonstans på sidan 10-20. Följ de bästa metoderna för länkbyggande och skapa länkar som hjälper dig att förbättra din rankning i Google.

Slösa inte din tid på att bygga dåliga bakåtlänkar från kataloger eller webbplatser för artikelinlämning. Försök istället att bygga bakåtlänkar från auktoritativa webbplatser.

Om du vill öka din domän auktoritet måste du få bakåtlänkar från dina välrenommerade webbplatser. Kom ihåg att relevans är mycket viktig.

Tänk kvalitet, inte kvantitet. En bra bakåtlänk kan ha mycket mer värde än hundra länkar av dålig kvalitet.

17. Följ bakåtlänkar

Att följa länkar är lika viktigt som att skapa dem. Använd bakåtlänksspåraren för att veta när någon bakåtlänksstatus ändras. Med vårt SEO-verktyg kan du avgöra om webbansvarig kommer att sluta följa bakåtlänkar eller ta bort dem helt.

18. Skyddar mot negativa SEO-attacker

Tyvärr blir negativa SEO-attacker allt vanligare. Ibland händer det att konkurrenter vill straffa din webbplats och släppa dig från första sidan på Google.

För det mesta involverar negativa SEO-attacker att bygga hundratals eller tusentals bakåtlänkar av låg kvalitet och spam till din webbplats.

För att skydda din webbplats från sådana attacker måste du hålla ett öga på alla bakåtlänkar som din webbplats får.

Läsa:  De 10 bästa företagen som utmärker sig inom digital marknadsföring

19. Spåra sökordsrankningar på Google

Ett annat viktigt SEO-tips är att hålla koll på dina sökordsrankningar på Google. Det hjälper dig att förstå vad som har fungerat bäst och vad som har gett bäst resultat.

Genom att spåra din ranking kan du också veta om dina konkurrenter är bättre än du.

20. Använd sociala medier för att göra SEO

Även om sociala medier ännu inte är en SEO-rankningsfaktor, och förmodligen inte kommer att vara det i framtiden, kan du använda sociala medier för att göra SEO. Använd Twitter och Google Plus för att nå ut och bygga upp en relation med bloggare.

När du väl lärt känna bloggaren kan du be dem länka till dina artiklar.

Sociala medier är ett bra sätt att bygga bakåtlänkar och relationer.

21. Lita inte bara på Google-trafik

Google är den viktigaste sökmotorn och även om den ger dig mycket trafik just nu, bör ditt företag aldrig enbart vara beroende av det. Tänk vad som skulle hända om en algoritmuppdatering drabbade din webbplats hårt.

Att återhämta sig från Googles straff är en tidskrävande process och ibland kan det ta månader att få tillbaka din trafik.

Diversifiera dina trafikkällor och hitta sätt att dirigera trafik från andra plattformar också.

22. Använd Googles verktyg för webbansvariga

Att använda Googles verktyg för webbansvariga är obligatoriskt för alla webbplatsägare. Ett kostnadsfritt Google-verktyg ger dig insikter och förslag för att förbättra din webbplats.

Om något går fel med din webbplats får du veta det först.

23. Använd Google Analytics

Google Analytics är ett av de mest avancerade verktygen för spårning av besökare som finns, och du bör dra full nytta av det. Det är gratis och kan ge dig en enorm mängd information om användarna som besöker din webbplats.

Använd Googles klickkartor för att avgöra var användare klickar mest och hitta sätt att förbättra din webbplats.

24. SEO är aldrig “klar”

Många SEO:s tror att deras hemsida är “klar” och tappar fokus på optimering. Det är därför konkurrenterna utnyttjar och överlistar dem.

Sanningen är att din webbplats aldrig är “klar” och du bör aldrig sluta med SEO. Det finns alltid nya möjligheter och SEO-tekniker du kan prova för att höja din webbplats ranking ännu högre.

25. Undvik att använda blixt

Flash-sajter kan se snygga och coola ut, men de är sämst för SEO. Google förstår inte Flash och Ajax, vilket innebär att det är omöjligt att indexera ditt innehåll.

26. Optimera bilder

Använd bilder för att hjälpa läsarna att bättre förstå ditt innehåll. Om det behövs, lägg till skärmdumpar med exempel.

Varje bild bör ha en relevant titel, ALT-tagg och beskrivning. Bildtexter passar även till dina bilder för att beskriva vad din bild handlar om med hjälp av text. Genom att utföra sökmotoroptimering för dina bilder får du också större chans att hamna högt i Googles bildsökning.

27. Länka inte till dåliga webbplatser

Placera aldrig länkar på webbplatser som är straffade eller orelaterade. När du länkar till en webbplats representerar du att du litar på och rekommenderar den som en bra resurs.

Läsa:  Libero Mail, hur den kostnadsfria e-posttjänsten fungerar

Analysera webbplatsen du vill länka till och avgör om den är värdefull eller inte. Dålig länkning kan få din webbplats straffad.

Om du är osäker på kvaliteten på webbplatsen är det bäst att använda attributet rel=nofollow.

28. Fokusera inte på PageRank

PageRank är värdelös. Jag menar bokstavligen värdelös. Google slutade uppdatera PageRank-verktygsfältet för över ett år sedan och meddelade att de inte har några planer på att uppdatera det.

PageRank för din webbplats är irrelevant. Försök att förbättra din auktoritet genom att bygga kvalitetslänkar.

29. Använd ett kort domännamn

Om du inte har börjat bygga din webbplats än, välj ett kort domännamn och försök bygga ett varumärke runt det. Avancerade sökdomäner har inte samma värde som för några år sedan, så det finns ingen anledning att köpa en lång domän bara för att alla dina sökord finns i den.

Välj ett domännamn som är lätt att komma ihåg och uttala.

30. Använd en bra SEO TLD

De vanligaste domännamnen slutar med .com, men eftersom miljoner av dem redan har sålts har det blivit en utmaning att hitta bra domäner.

Välj rätt domäntillägg för SEO och se till att du kan konkurrera med den plats du riktar in dig på.

31. Åtgärda trasiga sidor

Ibland kan din webbplats ha länkar till sidor som inte längre finns. Identifiera dessa problem och åtgärda dem med Googles verktyg för webbansvariga.

32. Betala inte för bakåtlänkar

Betalda bakåtlänkar är hemska för SEO. Om du vill köpa reklamlänkar eller banners, se till att du använder nofollow-attributet på dem.

33. Organisera ditt innehåll i Googles verktyg för webbansvariga

Du har förmodligen redan sett datakorten. Google har börjat visa kort med information som samlats in från tredje parts webbplatser och länkar till källan.

För att ha större chans att få datakort till din webbplats kan du strukturera din webbplats i Google Webmaster Tools och berätta mer för Google om layouten på din webbplats. För att komma igång klickar du på “Söklayout” och sedan på “Strukturerade data”.

34. Gör din webbplats mobilvänlig

Google har seriösa planer på att tvinga webbplatser att flytta till en mobilvänlig plattform. Faktum är att Googles senaste mobilrankningsalgoritm inkluderar användbarhetsfaktorer.

Webbplatser som har en mobilversion flaggas som sådana och belönas med högre ranking i mobila sökfrågor.

Slutsats

Dessa 34 SEO-tips bör hjälpa dig att ta din SEO-strategi till nästa nivå.

Följ de bästa metoderna och håll dig alltid uppdaterad med vad som är nytt och vad som fungerar bäst!