Att blogga är otroligt värdefullt – men det visste du redan. Det är trots allt därför du har en blogg i första hand.
Redaktionella kalendrar gör det möjligt för webbansvariga att upprätta ett regelbundet arbetsflöde och förbise hela schemaläggningsprocessen utan att behöva lämna WordPress-instrumentpanelen. I det här inlägget kommer vi att köra regeln över några av de bästa redaktionella kalenderpluginerna för ett efterfyllt år.
Vikten av att installera en redaktionell kalender
En redaktionell kalender är ett absolut måste för bloggare som strävar efter att tjäna pengar på sin blogg eller öka antalet tittare. Att få fin kontroll över inläggens schemaläggningssystem är bara en av de många fördelarna som kommer med att installera en redaktionell kalender på din WordPress-webbplats.
- Upprätta ett konsekvent publiceringsschema. Redaktionella kalendrar hjälper dig att upprätthålla regelbundenhet när det gäller att publicera blogginlägg. Det handlar inte om hur många blogginlägg du publicerar utan hur konsekvent du publicerar dem.
- Hantera din bloggs redaktörer och författare. Om du har ett team av redaktörer och författare som bidrar till din webbplats blogg, är det en bra idé att skapa en redaktionell kalender för att säkerställa att alla är på samma sida. Det förbättrar inte bara arbetsflödet utan skapar också transparens mellan webbansvariga, redaktörer och författare.
- Organisera allt ditt innehåll på en plattform. Att organisera blogginlägg och schemalägga dem i förväg gör det lättare för webbansvariga att flytta fokus till viktigare frågor. Som en bonus kan du ta ledigt runt semesterperioden när du vet att alla dina blogginlägg är planerade att publiceras.
5 Editorial Calendar Plugins som hjälper dig att komma igång
Redaktionella kalendrar minskar avsevärt den ansträngning som webbansvariga lägger på att organisera arbetet och upprätthålla ett stabilt schemaläggningssystem. Istället för att flytta hela skrivteamet till en tredje parts plattform, varför inte hantera blogginläggen från WordPress adminpanel? Låt oss ta en titt på några av de bästa redaktionella kalenderpluginerna för att hjälpa dig komma på rätt spår.
CoSchedule
CoSchedule är en all-around redaktionell kalender plugin för WordPress som gör det enkelt att publicera innehållsmarknadsföring. Insticksprogrammet länkar din blogg direkt till publicering på sociala medier och sparar dig från besväret att dela ditt innehåll manuellt.
Funktioner
CoSchedule har en inbyggd marknadsföringskalender som är utformad för att hjälpa användare att publicera konsekvent innehåll. Enligt utvecklarna sparar du upp till 30 minuter för varje blogginlägg du skapar! Dess funktioner för schemaläggning för sociala medier och hantering av arbetsflöden gör det möjligt för webbansvariga att fullständigt kontrollera den redaktionella processen och sociala medier genom att förenkla och automatisera uppgifter.
Pluginet visar en visuell redaktionell kalender som gör det lättare att hålla reda på blogginläggen och flytta runt dem genom att dra och släppa dem på plats. Genom att anpassa ditt arbetsflöde kan du kommunicera med ditt skrivarteam genom en enda plattform och spara massor av tid.
Fördelar
- Har ett intuitivt dra och släpp-gränssnitt.
- Inkluderar allt du behöver i en redaktionell kalenderlösning.
- Förenklar arbetsflödeshantering och marknadsföring i sociala medier.
Nackdelar
- Premium-plugin med en kostsam prisplan.
- Gränssnittet skiljer sig från de flesta WordPress-plugins och kräver lite tillvänjning.
Börjar vid $15 per månadCoSchedule-pluginet är ett premiumerbjudande som ger bra valuta för pengarna.
Redaktionskalender
De Redaktionell kalender plugin är den mest populära redaktionella kalenderlösningen som finns tillgänglig i WordPress-pluginförrådet. Dess intuitiva användargränssnitt integreras sömlöst med din webbplats adminpanel utan att du behöver bråka med inställningspanelen.
Funktioner
Den interaktiva, visuella kalendern gör det möjligt för webbansvariga att få en överblick över när ett visst blogginlägg kommer att publiceras och låter dem dra och släppa inläggen till ett specifikt datum för publicering. Kalendern låter användare snabbt se statusen för sina blogginlägg från ett ställe istället för att behöva öppna varje enskilt inlägg.
Om du vill göra snabba redigeringar av titeln, innehållet eller publiceringstiden är det fullt möjligt med plugin-programmet Editorial Calendar.
Fördelar
- Interaktivt, dra och släpp-gränssnitt.
- Integreras sömlöst med WordPress adminpanel.
- Du behöver inte bråka med dess inställningar.
Nackdelar
Schemaläggare för utkast
Även om Schemaläggare för utkast plugin är inte alls lika funktionsrik som de andra, det kommer att få jobbet gjort. Detta lätta plugin gör det möjligt för webbansvariga att enkelt schemalägga alla sina utkast till inlägg utan att behöva gå in i WordPress Quick Edit.
Funktioner
Användare kan välja mellan ett av tre alternativ för att konfigurera sin schemaläggare för utkast:
- Sekventiellt.
- Slumpmässig.
- Helt slumpmässigt.
När användaren klickar på knappen Schemalägg visas alla inlägg med en Förslag status kommer automatiskt att schemaläggas enligt det valda alternativet. Den senaste uppdateringen av detta plugin gör det möjligt för användare att ange hur många slumpmässiga inlägg som ska schemaläggas under ett tidsintervall.
Fördelar
- Lätt att installera och konfigurera.
- Schemalägg massinlägg med ett klick.
- Gradvis inlärningskurva.
Nackdelar
Tryck Framåt
Tryck Framåt är inte en traditionell redaktionell kalenderplugin men den gör det möjligt för webbansvariga att integrera sina redaktionella arbetsflöden för att kurera innehåll. Om du leder ett team av redaktörer och skribenter och behöver en enda plattform för dem att samarbeta på så är PressForward-pluginet för dig.
Funktioner
PressForward-pluginet tillhandahåller ett redigeringsgränssnitt för samarbete för ditt team av skribenter att diskutera innehåll på. Dess praktiska dandy collect-funktion gör det möjligt för hela teamet att samla innehåll på ett ställe. Plugin-programmet kommer med en mängd delningsalternativ direkt från lådan för enkel publicering och export.
Fördelar
- Lätt teamsamarbetsverktyg.
- Snabbar upp det redaktionella arbetsflödet.
Nackdelar
Slår ihop det
Ett av de bästa sätten att öka trafiken till din webbplats är att blogga konsekvent. Att publicera forskningsstödda, engagerande blogginlägg som är välskrivna kan ge dig pålitlig trafik direkt. När du har en stadig ström av artiklar som är redo att publiceras, är allt som återstår att göra att sätta upp ett schema för inlägg.
Vilka redaktionella kalenderplugins har du provat och hur var din upplevelse av dem? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan!