Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

4 hemliga sätt att öka dina produktrecensioner

4 hemliga sätt att öka dina produktrecensioner

Amazon produktrecensioner är otroligt viktiga när det kommer till kundens beslutsprocess. Positiva recensioner kan ha en enorm inverkan på försäljningen, eftersom de ger sociala bevis och försäkran om att produkten är värd att köpa.

Det visar studier 95 % av kunderna läser recensioner innan de gör ett köp. Faktiskt nära 55 % av onlinekunderna läser minst fyra produktrecensioner innan du köper en produkt.

På andra sidan spektrumet: 94 % av kunderna undviker ett företag på grund av negativa recensioner! Och minst 80 % av konsumenterna köper bara från märken som har betyget fyra stjärnor och högre – allt under fyra och de går därifrån.

Kundrecensioner påverkar också köpare som handlar offline, eftersom många konsumenter söker efter onlinebetyg och feedback innan de går till sin lokala butik.

Kvalitet är nyckeln här – att få många recensioner leder inte nödvändigtvis till ökad försäljning om inte dessa recensioner är överväldigande positiva. Detta innebär att Amazon tittar noga på kvaliteten på sina produktannonsers recensionssektion för att säkerställa relevans och högre sökmotorrankning.

Så hur får du folk att lämna positiva recensioner på din produktsida?

I det här blogginlägget kommer vi att titta på hur företag drar nytta av kundfeedback för att stärka framgången. Vi kommer också att diskutera hemliga sätt att öka dina produktrecensioner – hur man uppmuntrar nöjda kunder att lämna sina personliga rekommendationer samtidigt som de svarar försiktigt men snabbt på negativa recensioner för att behålla ett gott rykte.

Vad är syftet med produktrecensioner?

Produktrecensioner är ett ovärderligt verktyg för både företag och kunder.

För företag mäter produktrecensioner inte bara kundnöjdheten med deras erbjudanden utan identifierar också förbättringsområden eller potentiella tillväxtmöjligheter.

För konsumenter erbjuder produktrecensioner möjligheten att läsa vad andra har upplevt med produkten innan de köper den. Produktrecensioner gör att de kan få ärlig feedback – vare sig den är positiv eller negativ – från personer som redan har provat produkten så att de vet exakt vad de får.

Produktrecensioner hjälper också till att skapa förtroende mellan kunder och varumärken genom att ge bevis på produkt-/tjänstprestanda från objektiva kunder. Många potentiella köpare kan vara tveksamma till att prova ett företags varor utan att se några bevis, vilket gör produktrecensioner avgörande för företag som lanserar en ny produktlinje.

Läsa:  Digital marknadsföring för sjukvården för att förbättra patientupplevelsen

Genom att snabbt svara på kunders frågor och feedback kan varumärken dra nytta av produktrecensioner som ett sätt att engagera sig i sin målgrupp.

Produktrecensioner kan vara en nyckelkomponent i en effektiv marknadsföringsstrategi, och ge viktig feedback till företaget samtidigt som det hjälper potentiella köpare att göra välgrundade köpval.

Så hur kan du få fler kunder att lämna recensioner för dina produkter?

Hur får jag fler produktrecensioner?

Oavsett om du är företagare, entreprenör eller marknadsförare bör du aktivt söka efter produktrecensioner från dina kunder för att öka din försäljning och förbättra kundnöjdheten.

Det första steget för att få fler onlinerecensioner är att skapa en effektiv förfrågan. Se till att din förfrågan är enkel och rakt på sak, så att kunderna snabbt kan förstå vad de ska göra för att lämna feedback.

Ge kunderna instruktioner om hur de ska lämna sin recension och tidsramen för att slutföra den, samt incitament som rabatter eller gratisprodukter om de ger en positiv recension.

När du har skapat en övertygande förfrågan är det dags att sprida ordet. Överväg att använda e-postkampanjer eller inlägg på sociala medier (med lämpliga hashtags) så att potentiella granskare kan hitta ditt enkätformulär. Om möjligt, försök att kontakta kunder som kanske redan är bekanta med din produkt eftersom dessa personer är mer benägna att dela sina erfarenheter med ditt varumärke.

Glöm inte mun-till-mun-reklam. Uppmuntra nöjda kunder som har lämnat positiva recensioner att dela dessa recensioner på sociala medier eller personliga blogginlägg där potentiella köpare kan hitta dem.

I följande avsnitt kommer vi att dela våra fyra bästa hemliga sätt att öka dina produktrecensioner.

Yngre människor läser produktrecensioner för varje köp.

1. Uppmuntra positiva recensioner med incitament

Att belöna kunder med incitament är ett sätt att motivera dem att skriva positiva recensioner av din produkt. Rabatter, presentkort eller gratisprover kan hjälpa dig att få mer positiv feedback från kunder som redan var nöjda med din produkt från början.

När du erbjuder incitament, se till att kunden förstår vad de bör göra för att få belöningen. Om du till exempel erbjuder rabatt på framtida köp för att lämna en recension av din produkt, se till att detta tydligt meddelas innan kunden lämnar sin recension. Du vill inte att de ska känna att de har blivit utnyttjade efter att ha skickat in sin recension.

Läsa:  Innehållsnav för SEO: Öka synligheten och auktoriteten för dina nyckelsidor

Övervaka dem som har utnyttjat ditt incitament för att förhindra överkompensation eller ge för många gratiserbjudanden/rabatter. Detta kommer att säkerställa att alla erbjudanden är rättvisa och konsekventa för alla kunder som lämnar recensioner för dina produkter.

Du bör också överväga att sätta upp ett automatiserat system där kunder enkelt kan skicka in sina recensioner utan att behöva kontakta support eller manuellt fylla i information i formulär. Detta kommer att spara tid och resurser samtidigt som det ger dig tillgång till värdefull feedback från de som har köpt och använt dina produkter.

Genom att automatisera processen för att samla in recensioner kan du också minska bedrägeri i samband med incitamentsprogram eftersom endast legitima granskare kommer att belönas när de har slutfört granskningen.

Erbjudande incitament till kunder för positiva recensioner är ett effektivt sätt att uppmuntra fler människor att lämna feedback, vilket kan öka kundernas engagemang och lojalitet.

Bildkälla: Power Reviews

2. Produktrecensioner från sociala medier

Sociala medier är ett av de bästa sätten att öka dina produktrecensioner.

Marknadsför din produkt genom att skapa en hashtag som kunder kan använda när de publicerar recensioner på sociala medier, och uppmuntra dem med rabatter eller gratisprodukter för att få mer synlighet.

Motivera dina konsumenter att sprida budskapet om ditt föremål genom att ge belöningar såsom nedskärningar eller gratisartiklar för positiva recensioner.

När du bjuder in dina kunder att ge onlinerecensioner, tillhandahåll direktlänkar till lämpliga sidor så att det är enkelt för dem att göra det utan att behöva söka runt.

Bra produktrecensioner från sociala medier kan vara en ovärderlig informationskälla för kunderna, och genom att engagera sig med dem har företag möjlighet att öka sina produktrecensioner ytterligare.

Och om din produkt är fantastisk i sig själv, tar många nöjda kunder naturligtvis till sociala medier för att uttrycka sin glädje, som den här gjorde på Twitter:

3. Engagera kunder med undersökningar och omröstningar

Enkäter och enkäter är bra sätt att engagera kunder och få fler produktrecensioner. Genom att be dina kunder att dela med dig av sina åsikter kan du få ovärderlig insikt i hur de uppfattar dina produkter. Denna information kan hjälpa dig att fatta bättre beslut om vad du ska erbjuda i framtiden, samt ge kunderna möjlighet att dela sina erfarenheter med andra.

Läsa:  Så här använder du Facebook Business Manager: 10 steg för att komma igång idag

När du gör en undersökning bör frågor formuleras för att få användbara insikter som du kan använda senare för att öka kundnöjdheten och intäkterna. Exempel på dessa typer av frågor är “Vilken aspekt av den här produkten anser du vara viktigast?” eller “Hur troligt är det att du skulle föreslå det här föremålet?”

Det är också användbart om enkäten eller enkäten innehåller flervalsalternativ så att kunderna har lättare att svara utan att behöva skriva ut långa svar.

Du kan också erbjuda incitament som rabatter på framtida köp eller fri frakt för att uppmuntra fler att delta i dina undersökningar och omröstningar.

Förutom att samla in feedback från befintliga kunder, kan undersökningar och enkäter hjälpa till att locka nya genom att visa upp kundnöjdhetsnivåer genom sociala medieplattformar som Twitter och Facebook. Positiva recensioner från andra kunder kan vara en övertygande faktor för att övertyga potentiella köpare att köpa en produkt.

4. Be influencers om produktrecensioner

Att be influencers om produktrecensioner är ett effektivt sätt att öka ditt varumärkes synlighet och trovärdighet. Människor med en stark närvaro på sociala medier, som har potential att forma sina följares åsikter, är kända som influencers. Att samarbeta med influencers kan ge dig genuina kundåsikter om dina varor, vilket kan bidra till att stärka tillförlitligheten och tron ​​på ditt varumärke.

Det första steget för att få produktrecensioner från influencers är att identifiera potentiella partners. Identifiera influencers vars målgrupp, värderingar och intressen överensstämmer med ditt varumärke.

När du har identifierat potentiella partners, kontakta dem via e-post eller direktmeddelande på sociala medieplattformar som Instagram eller Twitter. Förklara varför du tror att de skulle passa bra för ditt produktrecensionsprogram och ge eventuella incitament som kan vara tillgängliga som gratisprover eller rabatter på framtida köp.

När du har kontaktat rätt influencer, se till att de förstår vad som krävs av dem när du granskar dina produkter – inklusive hur lång tid det bör ta för dem att avsluta recensionen. Du vill också se till att avtalet mellan båda parter är tydligt så att det inte finns någon förvirring angående förväntningar.

Överväg att erbjuda ytterligare incitament som exklusiva rabatter eller tidig tillgång till nya produkter. Detta kommer att uppmuntra mer engagemang från deras följare samtidigt som det hjälper till att öka försäljningen av befintliga produkter.

Slutligen, håll koll på alla interaktioner med varje enskild influencer så att du vet exakt var saker och ting står i partnerskapsarrangemanget. Detta kommer att göra det lättare att kommunicera om något går fel under kampanjen.

Läsa:  Ta det här 1 steget för att rensa upp foton på din Mac och PC för alltid

Genom att utnyttja relationer med inflytelserika individer i din bransch kan du öka dina produktrecensioner och få mer exponering bland deras målgrupp – vilket i slutändan leder till fler försäljningsomvandlingar.

Till exempel den här boken influencer på Instagram får gratis exemplar av böcker från förlag i utbyte mot ärliga recensioner. När influencern presenterar dessa böcker + recensioner i inlägg får böckerna exponering för förlagens målgrupp.

Vanliga frågor – Hemliga sätt att öka dina produktrecensioner

Hur uppmuntrar du 5-stjärniga recensioner?

Att uppmuntra kunder att lämna 5-stjärniga recensioner kan göras genom att tillhandahålla utmärkt kundservice och kvalitetsprodukter eller tjänster. Se till att din prestation genomgående är tillfredsställande, svara på kundfrågor snabbt och sträva efter att överträffa förväntningarna för varje konsument.

Gör det dessutom enkelt för dem att lämna en recension genom att tillhandahålla länkar i e-postmeddelanden eller på sidor på sociala medier.

Slutligen, tacka de som har lämnat positiva recensioner eftersom detta uppmuntrar andra att göra detsamma.

Vilken är den bästa källan för produktrecensioner?

Den bästa källan för produktrecensioner är en kombination av användargenererat innehåll (UGC) och expertutlåtanden.

UGC ger en opartisk syn från kunder som faktiskt har använt produkten, medan experter kan ge värdefulla insikter om hur produkten fungerar i olika scenarier. Det är viktigt att validera recensionernas äkthet, eftersom all manipulation från producenter eller marknadsförare kan leda till straff.

Tänk också på källor med olika perspektiv så att du kan få en väl avrundad bedömning av egenskaperna och fördelarna med produkten.

Slutsats

När det kommer till produktrecensioner på Amazon kan du inte ta genvägar.

Det krävs en bra produkt och kundservice för att få bra recensioner. För att få igång försäljningen är att gå med i Amazon Vine eller Early Reviewer Program ett bra sätt att få lite inledande dragkraft. Du kan också lansera PPC-kampanjer för ytterligare synlighet och trafik.

Att få fler kundrecensioner är varken svårt eller dyrt – det finns flera strategier du kan använda för att uppmuntra människor att lämna ärlig feedback om sina erfarenheter av ditt företag. Du kunde:

  • Uppmuntra kunder genom att erbjuda rabatter eller gratisprodukter i utbyte mot att lämna en recension.
  • Skapa sociala mediekampanjer som påminner folk om att lämna betyg efter köp.
  • Skicka automatiska e-postmeddelanden och fråga kunderna om deras åsikt kort efter att du har köpt av dig online.

Med denna taktik kan du öka inte bara mängden av dina produktrecensioner utan också deras kvalitet.