Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

4 sätt att få bakåtlänkar från webbplatser med hög PR

4 sätt att få bakåtlänkar från webbplatser med hög PR

Mångfald är livets krydda.

Det är också en krydda med en fantastisk omvänd profil.

Variety säger till Google att du får bakåtlänkar på ett naturligt sätt, där människor gillar ditt innehåll och bestämmer sig för att dela det av egen fri vilja – på en mängd olika sätt på en mängd olika webbplatser.

Men när du försöker förbättra din webbplats SEO med otroliga bakåtlänkar, var ska du börja?

Glöm mångsidighet. Komma igång webbplatser med hög PageRank (PR).

Dessa webbplatser har extra auktoritet, SEO juice och är redan erkända som de bästa på sin marknad.

De sitter bara inte och ser vackra ut på din omvända profil.

Att lägga till dem kan direkt leda till en ökning av rankningen, men du kan också uppleva andra fördelar som ökad hänvisningstrafik, ny publik och viktigast av allt, ökad försäljning!

Vad är PageRank?

PageRank (PR) är en algoritm som skapats av Google som används för att bestämma rankningen av alla webbplatser. Att poängsätta på en skala från noll till 10 är PR van vid mäter vikten och relevansen av en enskild webbsida.

Även om PR inte är den enda rankningsfaktorn, används den flitigt för att avgöra var en enskild webbplats rankas för primära sökord i SERP:erna.

Du kan beräkna PR för vilken sida som helst med hjälp av ett gratis onlineverktyg som PRChecker. När du har angett webbadressen får du Google PR för den sidan.

Effekten av webbplatser med hög PR på SEO

Bakåtlänkar från hög PR-webbplats överföra mer kredit till din.

Sökmotorer använder bakåtlänkar som ett sätt att skicka rykte genom flera webbplatser. Detta innebär att länkprofiler som inkluderar länkar från en hög PR-sajt kan uppleva samma auktoritativa attityd och rykte som den länkande webbplatsen.

Läsa:  Hur man omdirigerar bakåtlänkar som pekar till 404-felsidor

Som en del av en bra bakåtlänksprofil kan dessa hög PR-bakåtlänkar hittas bland flera andra länktyper, inklusive men inte begränsat till:

 • Bloggkommentarer
 • Redaktionella länkar
 • Kataloger
 • Nischwebbplatslänkar
 • Bildlänkar

Du bör sikta på länkar från webbplatser med högst PR eftersom de med en PR på 10 är mycket mer värdefulla än de med en PR på två.

Nu när vi har förstått SEO-fördelarna med att få höga PR-bakåtlänkar till din webbplats, måste du komma med en strategi.

Här är några beprövade tekniker för att få tag på SEO-rika länkar:

1. Gästblogg

Gästbloggning är den vanligaste tekniken för att få en hög PR-länk till din webbplats.

Du kan göra detta genom att skriva en artikel på en extern webbplats som innehåller en länk tillbaka till din egen sida.

Hitta hög PR-sajter

Du kan hitta webbplatser för gästbloggning genom att söka efter följande varianter:

 • [“niche” + “write for us”]
 • [“niche” + “contribute”]
 • [“niche” + “submit an article”]

När du söker efter dessa termer i sökmotoroptimeringsnischen visas följande resultat:

Alternativt kan du söka [“niche” + blog] och pitcha din gästbloggidé till reportern.

När dessa resultat är synliga, använd PRChecker-verktyget för att betygsätta dem i PR-ordning. Sikta på att publicera ditt gästinlägg på en sajt med en PR på minst fem.

Det betyder att du kan använda följande webbplatser för att lägga upp ett SEO-gästinlägg:

Fördelar med att gästblogga

Eftersom bakåtlänkar spelar en stor roll i sökmotoralgoritmen är gästbloggning ett bra sätt öka auktoriteten för din webbplats.

Förutom att njuta av SEO-kraften i att få en hög PR-länk från ett gästinlägg, upplever du också exponering för potentiella kunder. Detta kan sedan öka webbplatstrafik, försäljning och/eller konverteringar.

Vad är en bra gästbloggsida?

Även om den här tekniken är ett trovärdigt sätt att få bakåtlänkar och bevisa auktoritet, var alltid försiktig med webbplatsen du publicerar på.

Bra gästbloggsajter har en hög PR och hög domänauktoritet (DA). Varje webbplats bör också rikta in sig på en specifik nischbransch som är relaterad till din webbplats.

Bonuspoäng om de är det publiken är engageradoch stöds av beprövad data som kommentarer eller sociala delningar.

Den vanligaste formen av bakåtlänk du kan få genom gästbloggning är Redaktionell. Dessa föredras av Google och ser mest naturliga ut.

Till exempel detta Gästinlägg av Neil Patel på Search Engine Land har en redaktionell bakåtlänk till sin webbplats över ankartexten “se den här handledningen.”

Läsa:  SEO för återförsäljare: 10 tips för mer fottrafik till din butik

Beroende på vilken sida du besöker kan du kanske få en hög PR-länk bild eller infografik.

Författarens bios är också vanliga, även om deras SEO-värde har diskuterats. Här är ett exempel i författarens avsnitt av den här artikeln:

2. Frågor

Ett annat smart sätt att få flera höga PR-bakåtlänkar med ett företag, du kan också gör din egen undersökning om något relaterat till din bransch.

Detta görs genom att ställa frågor relaterade till din bransch till en stor grupp människor. Analysera statistiken du får och skriv sedan ett pressmeddelande (med en länk till din webbplats målsida) för att stödja den. Skicka slutligen pressmeddelandet till redaktionen för webbplatsen.

Om din fråga är intressant och relevant nog kommer de att täcka den!

Och eftersom ditt företag har slutfört undersökningen får du en bättre framgångsgrad för att få en återbetalning – med en bakåtlänk.

Hitta hög PR-sajter

Det mest effektiva sättet att hitta webbplatser med hög PR att lägga upp undersökningar på är att söka på relevanta nyhetssajter.

Din fråga är nyheter; ingen annan har denna information. Använd det till din fördel!

Anta till exempel att en skotillverkare bestämde sig för att göra en undersökning om hur många barn som kunde knyta sina skosnören. Eftersom detta är en B2C innehållsmarknadsföringden skulle kunna publiceras på allmänna nyhetssajter för konsumenter.

Du kan hitta dessa webbplatser genom att helt enkelt söka [“news” + “country”]:

Baserat på detta kan du skicka ett undersökningspressmeddelande till följande webbplatser för att få höga PR-bakåtlänkar:

Fördelar med forskningsartiklar

Den viktigaste fördelen med att dela en undersökning är att du är det öka medvetenheten om ditt varumärke.

Dessutom, eftersom informationen är kopplad till ditt företag, ger den dig möjligheten få auktoritet och bevisa din expertis inom området.

Sökmotorer värdesätter båda dessa funktioner.

Bakåtlänkar ankartext för exakt sökning är den vanligaste formen av länk från en hög PR-sajt via forskningsdata.

Här är ett exempel från LetBritain forskningsdatasom har en omvänd länk Suverän (PR 8).

3. Statementdrivna artiklar

I likhet med gästbloggningstekniken är att erbjuda åsiktsbaserade artiklar ett annat värdefullt sätt att få höga PR-länkar.

Detta kan göras genom att kontakta webbplatser med hög PR och förse dem med en unik, opinionsdriven artikel från din grundare, direktör eller chef.

Läsa:  Couchtuner-alternativ – Topp 20 webbplatser som Couchtuner för gratis streaming

Dessa typer av artiklar tenderar att vara mer djupgående, aktuella och uppdaterade än vanliga gästinlägg.

Hitta hög PR-sajter

Du kan hitta webbplatser som accepterar åsiktsartiklar genom att söka:

 • [“niche expert” + “shares”]
 • [“niche expert” + “explains”]
 • [“niche specialist” + “shares”]

Till exempel kan ett företag som erbjuder sociala medietjänster söka [“social media expert” + “shares”]:

Vi kan se att var och en av dessa webbplatser har haft en branschexpert tidigare. Klicka på alla dessa och betygsätt deras PR för att avgöra din målwebbplats.

För detta sociala medievarumärke kanske de vill rikta in sig på:

Fördelarna med åsiktsfulla artiklar

Eftersom opinionsbildande artiklar visar att ditt varumärke har en röstdu kan vänja dig vid dem öka medvetenheten.

Teknik kan också användas bygga personligt och företagets varumärkevilket kan öka sannolikheten för att du kommer att bli tillfrågad om en intervju eller presentation i framtiden.

Tecken på en bra låt

Åsiktsfulla artiklar gör sig bäst när de erbjuda något annat.

Oavsett om det är en unik åsikt om ett relaterat ämne eller en mer djupgående titt på varför vissa åsikter är “populära”, se till att din artikel sticker ut från mängden.

Märkeslänkar med exakt ankartext är den vanligaste bakåtlänken från dessa hög PR-sajter. Dock kan ankartexten variera beroende på ditt varumärke eller personliga namn.

Detta gästinlägg innehåller till exempel den professionella bloggaren Ramit Seths åsikt och personliga berättelse.

Det fick det publicerad på ProBlogger (PR 5) med en bakåtlänk till hans bokutgivningssida:

4. Sammanfattningsmeddelanden

Stora publikationer skapar ofta sammanfattningsinlägg för att samla de bästa bloggarna, artiklarna eller funktionerna om ett visst ämne. Den här listan ger ett mervärde för sina läsare och att visas i ett av dessa sammanfattningsinlägg är vår sista teknik för att få höga PR-bakåtlänkar.

Det tar ofta tid att inkludera din webbplats i sammanfattningsinlägget.

Det kan göras naturligt genom att publicera värdefullt och användbart innehåll på din företagsblogg. Att dela dessa på sociala medier kan hjälpa synopsisskribenten att få tillgång till ditt innehåll.

Alternativt kan du kontakta redaktionen för sajten. Nämn att du har en resurs som kan vara värdefull för deras publik och du vet aldrig – de kanske presenterar dig i nästa omgång!

Läsa:  Gör-det-själv-lösningar för att fixa dina YouTube-videor när de slutar spela

Hitta hög PR-sajter

Du kan hitta högkvalitativa PR-webbplatser för att rikta in en annons genom att leta efter sajter som har skrivit denna typ av innehåll tidigare.

Sök:

 • [“niche” + “round-up”]
 • [“niche” + “the best articles”]

Om jag använde SEO som en nisch skulle jag kanske vilja rikta in mig på redaktörerna för dessa webbplatser och förklara att ett av mina blogginlägg skulle vara ett bra komplement till deras nästa sammanfattning:

Fördelar med presentation

Hög PR-sajter som de som anges ovan, förmodligen de har redan en engagerad publik. Den här publiken bör ha ett starkt intresse för din nisch, vilket innebär att du kan uppleva en topp i webbplatstrafik från din pitch.

När du väl har fått in dessa personer på din webbplats kan du göra dem till sociala följare, bloggläsare eller till och med kunder om de gillar vad de ser!

Tecken på en bra cirkulationsplats

Tillsammans med PR bör den sida du vill synas på vara har en trogen publik. Detta kan bedömas genom att titta engagemang i sociala mediekanaler och själva blogginläggen.

De flesta sammanfattningsartiklar länkar till blogginlägg. Av denna anledning, bakåtlänkar till artiklar på din blogg är den vanligaste formen av hög PR-länk när man använder denna teknik.

Här är ett exempel på Social Media Examiners sammanfattning av inläggsdelning de bästa sociala mediebloggarna 2017.

Var och en av de 10 utvalda bloggarna har en bakåtlänk till sin webbplats. Med tanke på att sajtens PR-poäng är 6 av 10, bevisar det att det lönar sig att hålla en konsekvent blogg i längden!

Nu när du har en mängd information för att driva dina länkbyggande kampanjer är det dags att sätta igång det.

Bestäm först tekniken och gör forskningen.

Det här avsnittet är viktigt eftersom det låter dig hålla reda på alla bakåtlänkar du har skaffat, såväl som de viktigaste mätvärdena för varje länk.

Om du är villig att anstränga dig, har du en gungande plats på nolltid!