Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

4 sätt att stjäla dina konkurrenters bakåtlänkar: En snabb, praktisk guide

4 sätt att stjäla dina konkurrenters bakåtlänkar: En snabb, praktisk guide

I sportvärlden studerar idrottare och lag varandra för att lära sig styrkorna och svagheterna hos sina konkurrenter.

De tittar på tidigare lopp och spel, försöker förstå de strategier de använt och drar nytta av det som skulle kunna fungera i deras egen strategi.

Samma sak händer i sökmotoroptimeringstävlingen, som är en av de typer av marknadsföring på nätet där konkurrensen sannolikt kommer att vara mycket hårdare än inom andra områden.

Det är svårt att göra framsteg i din onlinenärvaro här när dina konkurrenter spelar det smart.

Det här inlägget kommer att visa dig hur du spårar och stjäl dina konkurrenters bakåtlänkar för att se var de syns.

Varför stjäla dina konkurrenters bakåtlänkar

Det finns flera anledningar till varför du kanske vill “stjäla” din konkurrents bakåtlänkar.

1. Branschreferenser

Få seriösa branschhänvisningar som nämner andra bra varumärken så får du en del av deras publik som kanske gillar det du har att erbjuda.

Dessutom fungerar den som ett byggmyndighetsvarumärke för branschen och en webbplats för rådgivning och tjänster.

Låt oss till exempel säga att du marknadsför en tandvårdsklinik i ditt lokala samhälle. Genom att analysera den omvända profilen för din bästa konkurrent kan du upptäcka att de har länkar från flera tandvårdskataloger och recensionssajter.

Du kan gå igenom den här listan som utgångspunkt för din länkbyggande kampanj.

2. Högkvalitativ omvänd profil

Du kommer också att förbättra kvaliteten på din bakåtlänksprofil med mer relevanta bakåtlänkar från webbplatser i din nisch.

Du bör verkligen inte underskatta eller försumma din omvända profil. En högkvalitativ profil är sättet att förbättra din ranking, men också din domäns rykte.

3. Siktförstärkare

Öka synligheten på alla rätt ställen, inklusive där din publik och andra på din marknad kan hitta dig.

Din konkurrent får visningar och kunder från platser de fick bakåtlänkar från.

Varför skulle du inte det? Använd gemensamma utrymmen för att förbättra synligheten.

Läsa:  Nio tips för att få din blogg uppmärksammad bland miljoner

Att definiera konkurrenter

Innan du kan stjäla dina konkurrenters bakåtlänkar måste du först veta vem du konkurrerar med.

Så om du inte har identifierat dina konkurrenter än är det en bra idé att börja med sökordsforskning.

De sajter som rankas på sida 1 i Google är definitivt de du bör titta närmare på. Men om du verkligen vill spela det smart, försumma inte någon över dig, oavsett om du är på sida 1 eller sida 3 i SERP:erna.

Till exempel är vår webbplats rankad på 15:e plats för sökordet “vad är header-taggen” och de tävlande som kom i mål före mig skulle vara intressanta att följa:

Ett annat sätt att ta reda på dina främsta konkurrenter är att kolla in de bästa bloggarna som dominerar din nisch AllTop.com.

Webbplatserna som visas här är de stora killarna i branschen, så om du inte själv tävlar i ett stort lopp kan de vara lite för utom räckhåll.

Men vad du kan göra är att titta på deras omvända profiler.

De kommer säkerligen att ha många mindre webbplatser i din bransch som länkar till dem, vilket gör deras omvända profil till ett bra ställe att hitta andra konkurrenter.

4 sätt att stjäla dina konkurrenters bakåtlänkar

Du behöver inte utveckla komplicerade strategier för att “stjäla” några av dessa fantastiska länkar från dina konkurrenter.

Följande fyra metoder är allt du behöver:

  1. Få samma bakåtlänk som dina konkurrenter
  2. Få en bakåtlänk från en annan webbplats
  3. Skaffa en ny bakåtlänk som din konkurrent inte har
  4. Skaffa en redaktionell bakåtlänk

Och eftersom jag lovade att göra detta praktiskt, låt oss se hur man får dessa länkar i praktiken.

1. Få samma bakåtlänk som dina konkurrenter

Fick din konkurrent en bra bakåtlänk från en stark och relevant sida?

Det finns en god chans att webbmastern går med på att länka dig från samma sida om du möter deras intressen, ger värde och passar bra med deras övriga innehåll.

Du kanske till exempel vill bli listad på samma branschresurssida eller expertlista som en konkurrent, vilket de facto tillför mervärde till webbmasterns innehåll.

Låt oss säga att din konkurrent har varit inblandad denna definitiva resursguide för att lära dig SEO.

Läsa:  URL:s versaler: Spelar det någon roll för SEO?

Om du kunde utveckla en kvalitetsresurs, till exempel en e-bok eller nyhetsbrev, där folk kan lära sig om SEO, kan du erbjuda den för inkludering på sidan.

Men hur tillhandahåller du det?

Kontaktsteget är mycket viktigt här och med alla andra metoder på den här listan.

Innan du ens öppnar din e-postklient finns det två enkla men viktiga saker du behöver göra för att förbereda en framgångsrik uppsökande kampanj:

  1. Förstå webbmasterns varumärkesbudskap och innehåll. Du vill tillhandahålla innehåll som gynnar dem, inte bara dig. Om det inte gynnar dem är det mycket stor chans att de avslår din begäran.
  2. Kontrollera noggrant webbmasterns sida du vill ha länken från och dess innehåll om tillämpligt. Du vill att din inlaga ska passa perfekt på sidan.

Gör ditt informativa inlägg om det mervärde du kan tillföra en befintlig sida. Du behöver inte nämna dina konkurrenter, bara förklara varför ditt innehåll skulle vara ett bra tillägg.

Erbjud även något i utbyte mot tjänsten – öka till exempel sidans synlighet på sociala medier eller lägg till den i ditt nyhetsbrev.

Här är en exempelmall som du kanske vill använda för att få samma bakåtlänk som dina konkurrenter:

Hallå, [Name]!

jag är [Your Name] och jag har följt ditt marknadsföringsinnehåll i X månader. Jag gillade särskilt din resurssida för innehållsplanerare och tänkte att jag kanske skulle kunna hjälpa till där.

Faktum är att jag nyligen uppdaterade min egen innehållsplanerare för att ge mina läsare ett bättre verktyg för att hantera sina bloggar.

Tror du att det kan hitta sin plats i din lista över innehållsdesigners? Jag tror att det kan vara en av lösningarna dina läsare letar efter.

Jag skulle väldigt gärna ge din sida ett lyft på mina sociala kanaler också!

Bara berätta.

Med vänliga hälsningar,

[Your Name]”

2. Skaffa en bakåtlänk från en annan webbplats

Ibland är en länkdomän bra, men sidan som länkar till din konkurrent passar inte ditt unika varumärke, och en annan sida på webbplatsen kan vara mer lämplig.

Låt oss till exempel säga att ditt företag säljer produktivitetsverktyg. Och en av dina konkurrenter säljer marknadsföringsprogram och har en bra länk från en nischwebbplats.

Deras länk finns i en artikel om de bästa automatiseringsverktygen för e-postmarknadsföringsprogramvara, som den här från Venture Harbour:

Läsa:  The Ultimate Guide to SSL – Vad det är, varför det är viktigt och hur man får det

Artikeln granskar all programvara och länkar tillbaka till dem med en hänvisningslänk.

Eftersom du säljer marknadsföringsplanerare och inte programvara, kan du gräva runt lite på webbplatsen och hitta en mer relevant artikel som den här om de bästa apparna för tidshantering och produktivitet.

Den här sidan är bättre lämpad som en omvänd för din webbplats, så allt du behöver göra är att följa samma process som beskrivs i metod nummer ett, men rikta in sig på en mer relevant sida.

3. Skaffa en ny bakåtlänk som din konkurrent inte har

Låt oss säga att länkdomänen är stark, men det finns inget befintligt innehåll du kan utnyttja, inte ens en konkurrents bakåtlänk du hittade.

Kanske använder en konkurrent deras tjänst och skrev en rekommendation till dem, t.ex Tegelmarknadsföring fallstudie med en klient.

Du behöver inte nödvändigtvis själv bli kund för att få en länk från deras sida också.

Istället måste du bara tänka lite kreativt.

En smart idé är att skaffa en helt ny länk som skiljer sig från den länk din konkurrent har fått för sig själv.

Du kan till exempel skriva ett gästinlägg för en webbplats eller vara huvudpersonen i ett intervjubaserat inlägg som det här:

I det här fallet innehåller bakåtlänken en nofollow-tagg, men djupet i intervjun är en stark synlighetsfaktor i sig. Det skulle vara en bra omvänd stjäla.

När du pitchar gästinlägg och intervjuer för webbansvariga är det viktigt att tydligt ange vilket värde du tillför deras webbplats.

Vad kan du tillföra deras hemsida och publik som ingen annan har tagit med tidigare?

Med alla spamförfrågningar som översvämmar deras brevlådor dagligen, måste du sticka ut.

Särskilt för gästinlägg är det bättre att pitcha dina idéer för en webbansvarig när du väl är bekant med bloggen så att du bättre kan betona hur du hjälper deras läsare.

Kom också ihåg att inkludera referenser i ditt e-postmeddelande – att visa din expertis, auktoritet och pålitlighet kommer att bli ännu viktigare efter 2018 års Medic-uppdatering.

4. Skaffa en redaktionell bakåtlänk

Dessa omvända länkar är helt och hållet på webbansvarigs eget gottfinnande.

Till exempel kanske din konkurrent hänvisades till som en källa till viss information med en organisk kontextuell bakåtlänk. Tur att de fick jackpot!

Läsa:  Hur man skriver SEO-rubriker som Google kommer att älska

Men att be webbplatsägare om en bakåtlänk är inte lätt – många uppger till och med på sin webbplats att de inte godkänner den här typen av länkbyggande (det händer).

Så du kan berätta för webbansvariga om en bra resurs som du har skapat som de kan vara intresserade av, men överlåta länkningsbesluten till dem. Nämn faktiskt inte ens en bakåtlänk.

De bästa marknadsföringsresurserna är infografik, nyhetsbrev, e-böcker eller någon unik forskning eller data som du har förvärvat.

Webbansvariga är mer benägna att länka till original, noggrant och uppdaterat innehåll.

Så se till att din bocka i alla dessa rutor och presenteras på ett attraktivt och övertygande sätt. Du vill att webbplatsägaren ska bli kär i ditt innehåll och känna sig tvungen att länka till det.

När du planerar ditt uppsökande budskap, låt dem veta varför du tyckte att deras webbplats var så attraktiv och anpassad till din egen webbplats och ditt varumärke, och att ni skulle kunna arbeta tillsammans för att ge deras läsare mer nytta och värde.

Här är ett exempel på tal:

“Hallå, [Name]!

Jag är en ny läsare av din blogg och följer dina uppdateringar [topic] med stort intresse.

Eftersom jag ser – och uppskattar – att du använder mycket data i dina artiklar, ville jag meddela dig att mitt team och jag just publicerat en ny undersökningsbaserad forskningsartikel om [topic] som du kan ha nytta av.

Givetvis är all feedback från dig välkommen! Tack för att du läste. 🙂

Bäst,

[Your Name]”

Sista tankar om att stjäla konkurrenters bakåtlänkar

Som du kan se finns det många sätt att stjäla dina konkurrenters bakåtlänkar och bli sedd av en bredare publik.

Ju smartare du spelar det, desto mer exponering får du på din marknad.

Och när dina konkurrenter ser dig mycket kan intressanta partnerskap eller samarbeten till och med uppstå.