Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

5 inspirerande sociala mediekampanjer genom tiderna

5 inspirerande sociala mediekampanjer genom tiderna

Driver du ett onlineföretag?

Vill du öka din varumärkesnärvaro, öka din försäljning och öka din kundbas?

Att sedan umgås med sociala medier-influenser för dina marknadsföringsändamål är ett av de hetaste och mest effektiva sätten du kan använda för att skala upp saker.

Influensermarknadsföringsbranschen värderas till över 4,6 miljarder USD och kommer att växa med 25 % CAGR till 2025enligt The Social Intelligence Lab-rapporter.

Men för att skapa framgångsrika sociala mediekampanjer måste du gå igenom olika framgångsrika idéer för influencer-marknadsföring för att skapa en för ditt företag.

Vet du inte var du ska leta efter inspirerande sociala mediekampanjer av toppinfluenser?

Vi har dig täckt. Vårt team har nominerat några av de unika, engagerande och resultatorienterade sociala mediekampanjerna som kan hjälpa dig att skapa din framgångsrika blandning.

Så, utan vidare, låt oss komma igång.

1. Nike

Eftersom Nike är en av de globala ledarna inom fritidsidrott har många kända sportatleter, skådespelare och olika typer av påverkan på sociala medier som sina varumärkesambassadörer. Men när de väl lanserade sin Air Vapormax bestämde de sig för att ta en annan väg med sin influencer-marknadsföringsstrategi.

Istället för att gå med alla deras partnerinfluenser över hela världen, samarbetade de med en duo känd för att dela saker i två halvor.

Konstigt, eller hur?

Nike

Pappa-son-duon har en YouTube-kanal, Vad finns inuti, som är populärt för att skära föremål i två delar och ta reda på vad som finns inuti föremålen. Som en del av dessa sociala mediekampanjer skapade de sju videoserier där de visade upp sin resa till Nikes högkvarter och klippte de nya Nike Air Vapormax-skorna.

Läsa:  Hur du utökar din e-postlista med sociala medier: 5 tips 2024

De visade också interaktionen med Nike-tjänstemän och inspirationen bakom Nike Air Vapormax, som ger stort värde för användaren.

Den mest framgångsrika videon i serien lockade mer än 7 miljoner visningarvilket gav stort värde för den nylanserade produkten.

Du kan också använda den här tekniken för att samarbeta med etablerade influencers för att visa upp din nylanserade produkt och öka försäljningen genom att ge ett enormt värde till tittarna. Om du inte kan nå ut till de främsta influencers, kontakta en byrå för social media influencers för att knäcka affären.

2. Nescafé

Förra året, under lockdownen, svämmade sociala medier över av Dalgona kaffetrender.

Nescafe tog influencer-marknadsföringskampanjen till nästa nivå med #dalgonkaffe trend. Nescafe presenterade sociala medier influencers på sina officiella konton med #dalgonacoffeechallenge #Homebarista #dalgonakaffe taggar.

Många influencers deltog i kaffeutmaningen med detta unika tillvägagångssätt och försåg Nescafe med fantastiska bilder. Det översvämmade Nescafe-flödet med några fascinerande bilder.

Nescafé

Ett exempel på tillvägagångssättet är när Nescafe nämnde @amrhelmyfoodcritics otroliga skott på deras flöde.

Det visade sig vara en stor visuell tillgång för varumärkets övergripande image och hjälpte Nescafe att få anständigt engagemang i sociala medier.

Den sociala media influencers kampanj drevs av användargenererat innehåll, som representerade deras koppling till deras publikbas.

Kampanjens räckvidd från Nescafe var enorm eftersom den var en blandning av trendutmaningen och influencers som deltog i kampanjen. Du kan också justera din influenserstrategi för sociala medier medan främja användargenererat innehåll där du kan lista influencers på dina sociala medier hanterar att använda dina produkter eller tjänster.

3. Daniel Wellington

Om vi ​​pratar om social media influencer marketing så har Daniel Wellington gjort ett fantastiskt jobb på arenan. Inom tio år har de förvandlat sitt företag till ett mångmiljonföretag, och en av nyckelingredienserna i deras marknadsföringsinsatser är kraftfull marknadsföring på sociala medier.

Med ett förhållningssätt till giveaway gratis klockor till de bästa influencers över hela världen har Daniel Wellington blivit en av de mest fashionabla och ikoniska urmakarna med natoarmband.

Läsa:  Är SaveIG Instagram Reel, Photos, Video Downloader värt att använda?

Daniel Wellington har dragit till sig oöverträffade framgångar för marknadsföring av social media influencers med associering med top influencers och genom att använda olika tillvägagångssätt och typer av sociala mediekampanjer.

Under den inledande perioden riktade Daniel sig mot mikroinfluencers och bytte sedan till de populära. hashtaggen #danielwellington har lockat över två miljoner inlägg med några års användning.

Daniel Wellington

Ett av exemplen på tillvägagångssättet är när @canadianbros skrev för Daniel Wellington med samma hashtag. Inlägget lockade de flesta influencers följare och marknadsförde Daniel Wellington-produkten på det sötaste sättet.

Är inte hunden söt?

4. Playstation X PewDiePie

Att erbjuda freebies till influencers på sociala medier är ett av de grundläggande tillvägagångssätten som varumärken använder samtidigt som de befäster sin marknadsföringsstrategi för influencers. Men Sony hade andra planer med sina PR-gåvor. De varumärke överraskade Felix Kjellberg, alias PewDiePie, en av de främsta YouTube-influensernamed en unik present på hans 26-årsdag.

YouTubern gjorde en unboxing-video för varumärket där han visade upp den skräddarsydda tårtan Greatness Awaits Insidesom hade en anpassad fjärrkontroll för YouTubern.

PewDiePie

Det visade sig vara en framgångsrik kampanj för Sony PlayStation eftersom YouTubern har över 100 miljoner prenumeranter på YouTube; du kan föreställa dig videons engagemang. För en idé, den videon fick över 3,2 miljoner visningar på en enda dag.

YouTubern twittrade till och med om detsamma, och det hjälpte PlayStation att fånga ögongloberna hos användare och mediehus globalt.

Du kan också använda den här strategin för att överraska och förvåna toppinfluencers så att du får användarnas uppmärksamhet och varumärkesmedvetenhet i gengäld.

5. Google Pixel

#TeamPixel influencer-marknadsföringskampanj från Google Pixel är en av de balanserade metoderna för marknadsföring på makro- och mikronivå.

Google skapade en lista med influencers för sina kampanjer i sociala medier för lanseringen av Pixel. Listan ingår 51 bästa Instagram-influencers, med 14 för målgruppsinriktning på makronivå och 35 för inriktning på mikronivå.

Läsa:  E-Ticaret Mağazalarının Videoya İhtiyacı Olduğunu Kanıtlayan 5 İstatistik

Influensermarknadsföringskampanjen innehöll totalt 61 inlägg som lyfte fram fotograferingspotentialen i Googles nya telefon. De hashtag lockade över två miljoner inlägg globaltvilket gjorde influencer-marknadsföringskampanjen till en framgång.

Google Pixel

Teamet delar fortfarande UGC-inlägg med samma hashtaggar hittills. Här är ett exempel på hur @SleepingPlanes, marknadsförde varumärkets produkt för att locka en stor engagemang. Det delades vidare på Google Pixels officiella sida.

De genomsnittlig engagemang för hela Googles sociala mediekampanj är 7,8 %vilket bevisar att om du använder ett balanserat tillvägagångssätt för inriktning på makro- och mikronivå med ett litet fokus mot mikrosidan, kommer du att få en överraskning.

Slutord

Du kan hämta inspiration från alla dessa toppinnovativa marknadsföringskampanjer för influencers för att hjälpa dig att uppnå dina affärsmål. Utan tvekan finns det några andra ledande och högt engagemangsdrivna kampanjer, men vi har också valt ut dessa kampanjer utifrån grunderna för unikhet och innovation för att få ett brett perspektiv.

Under din implementering behöver du rätt uppsättning verktyg för att hantera alla redundanta och tidskrävande processer som att lägga upp och underhålla en innehållskalender. Du kan använda SocialPilot som din hjälpande hand för att lätta på lite tryck på dina axlar.

Om du fortfarande är obeslutsam gör vi det enkelt för dig.

Med SocialPilotkan du planera, schemalägga och publicera ditt innehåll på din Facebook-företagssida utan ansträngning och göra mycket mer.

Ett av de ledande verktygen för optimering och hantering av sociala medier har fantastiska funktioner som innehållsschemaläggning, innehållsskapande och innehållskalender för att undvika krångel under hanteringen av din influencer-marknadsföringskampanj.

Så vad får dig att vänta? Kom igång med din nästa sociala mediekampanj.

Vanliga frågor

🌟 Kan en marknadsföringskampanj för påverkan på sociala medier garantera framgång?

Det beror på din strategi, tillvägagångssätt, mål och vilken influencer du har samarbetat med. Alla mätvärden är viktiga om du vill mäta framgången för din influencer-marknadsföringskampanj. Om du gör rätt på alla dessa aspekter och skräddarsyr en resultatinriktad kampanj, så finns det större chanser att din marknadsföringskampanj kommer att lyckas.

Läsa:  5 lata sociala medier att undvika idag till varje pris

🌟 Kan påverkare på sociala medier arbeta gratis?

Det beror på kvaliteten på den influencer du närmar dig; om du vill rikta in dig på influencers på mikronivå kan du erbjuda några gratiserbjudanden och andra erbjudanden istället för flytande pengar för att hjälpa dig med din marknadsföringskampanj. Men med branschens föränderliga landskap har nu alla andra influencers satt upp sina baspriser för specifika åtgärder på sociala medieplattformar.

🌟 Vilken typ av influencers ska jag umgås med?

Om du funderar på att shortlista dina influencers bör du associera till de influencers som är kopplade till din bransch och lägga upp innehåll som din målgrupp kan relatera till. Det hjälper dig att nå ut till en publik som lätt kan relatera till ditt varumärke.

🌟 Kan byråer för influencers på sociala medier hjälpa oss med vår influencer-räckvidd?

Ja det kan de. Det enda syftet med en influencer-byrå är att göra influencers tillgängliga för företag och bilda en bro mellan de två parterna. Om du vill umgås med påverkare på sociala medier kan sociala mediebyråer hjälpa dig att associera med den som passar bäst.

🌟 Är det lagligt att anlita en influencer för att nå affärsmål?

Ja, det är helt lagligt att umgås med influencers för att uppnå dina affärsresultat. Du kan skräddarsy en komplett kampanj med influencern och diskutera alla detaljer för att extrahera dina affärsmål genom att nå ut till deras publikbas utan att hamna i några juridiska komplikationer.