Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

5 kraftfulla strategier för e-handelslänkbyggnad för att dominera SERP:er

5 kraftfulla strategier för e-handelslänkbyggnad för att dominera SERP:er

Konkurrensen på nätet om försäljning och synlighet har aldrig varit hårdare.

Och kampen för att vinna dessa försäljningar utkämpas på sökmotorresultatsidor (SERP).

Det är också vettigt. Vem av oss skriver inte frågan “vilken dator är bäst för grafisk design?” eller “HP laptop kundrecensioner” i en sökmotor innan du gör ett stort, viktigt köp?

Även med en investering som är mindre än en dator vill du alltid veta att du spenderar dina pengar klokt.

Därför är det ingen överraskning att a Forrester 2016 studie71 procent av konsumenterna börjar sin shoppingresa online med en sökmotor som Google för att hitta nya produkter.

Hur tar man sig till önskade toppositioner på sökmotorernas resultatsidor och gör poäng för dessa kunder?

Bakåtlänkar, även känd som inkommande eller inkommande länkar, är länkar till din webbplats från andra platser på Internet.

Till exempel, om en välkänd bloggare inkluderar ditt onlineföretag i ett blogginlägg och länkar till din webbplats, skulle det vara en bakåtlänk.

De signalerar till sökmotorerna att webbplatsen är populär och värd att besöka. Ju fler bakåtlänkar du har till din webbplats, desto högre kan din webbplats rankas i sökmotorernas resultat.

Och självklart kommer du också att få trafik till din sida från sidan där länken är placerad.

Det är därför bakåtlänkar är ryggraden i alla e-handelsföretag.

Ordlek avsedd.

För e-handelsföretag är länkbyggande oerhört värdefullt för att få in nya kunder, hitta människor som är villiga att spendera pengar på rätt produkt och i slutändan göra dessa så viktiga försäljningar.

Är du redo att öka ditt företags synlighet och se dina försäljningssiffror öka? Börja med våra favoritstrategier för att bygga onlinebutiker så är du på rätt väg.

5 Länkbyggande strategier för e-handel

1. Kontrollera dina konkurrenter

Börja din länkbyggnadsstrategi genom att undersöka dina konkurrenter.

Läsa:  Qualcomm tillkännager X35 och X3chips för nästa generations 5G-enheter

Detta kallas a analys av konkurrentens bakåtlänkoch den här processen är ett smart sätt att lära sig mer om dina konkurrenters strategier samtidigt som du skaffar dig några nya idéer.

Börja med att söka på Google efter de viktigaste sökorden du vill ranka efter.

Tänk på de konkurrenter som är rankade bland de första SERP-värdena. Sök efter dessa konkurrenter med hjälp av Google AdWords Sökordsplanerare för att uppskatta vilka sökord de rankar för. Använd sedan verktyg som t.ex SERPs.com Ranking Checker, Google Alerts och BuzzSumo spåra omnämnanden och innehållstrender.

Viktigast av allt, använd ett bakåtlänksfokuserat verktyg som Ahrefs för att hålla jämna steg med de länkar som dina konkurrenter redan har byggt. Ahrefs-plattformen ger dig en fullständig översikt över dina konkurrenters bakåtlänksaktivitet, spårar dina konkurrenters uppdateringar av bakåtlänksprofiler och varnar dig om varje uppdaterad, förlorad eller nyskapad bakåtlänk.

För mer detaljerad information om denna process har vi sammanställt en djupgående guide till bakåtlänksanalys av konkurrenter. Om dina konkurrenter kan få länkar finns det ingen anledning till att du inte kan göra detsamma. I så fall kan du hämta deras bakåtlänkar.

Varsågod – Med ett verktyg som Ahrefs kan du enkelt utnyttja dina konkurrenters bakåtlänksstrategi för att förbättra din forskning och få en god uppfattning om vilka webbplatser som hjälper dig att bygga bra bakåtlänkar.

Naturligtvis är de omvända profilerna på de flesta e-handelssajter skyldiga att ha giftiga länkar. Var medveten när du överväger nya webbplatser för dina bakåtlänkar. Alla bakåtlänkar är inte bra bakåtlänkar.

Innan du blint följer någon konkurrents bakåtlänksstrategi, undersök kvaliteten och innehållet på varje webbplats, även de du tror att du känner igen.

2. Kontakta influencers och webbplatser för konsumentrecension

Sociala influencers, branschbloggare och konsumentrecensenter är starka aktörer inom dagens e-handel.

Många konsumenter använder bloggar och recensionssajter för att jämföra och bestämma vilka produkter de ska köpa. Influenser på sociala medier skapar samtal och buzz om produkter, vilket leder till fler recensioner, omnämnanden och köp.

Oavsett format kan bloggar, webbplatser och sociala medieplattformar hjälpa till att generera hänvisningstrafik och öka varumärkets förtroende och lojalitet.

Läsa:  Vad är en favoritikon, varför är den viktig och hur kan jag lägga till en?

Innan du når ut till influencers, bloggare eller recensenter, se till att du har definierat din målgrupp. Vem du riktar dina produkter till avgör vem du ska rikta dina bakåtlänkar till. Om din publik inte kan se dina bakåtlänkar kommer länkarna inte att fungera som förväntat.

Nå personer som är redo att spendera pengar på din produkt.

Till exempel, om ditt företag riktar sig till flickor i högskoleåldern med smink- och skönhetsprodukter, föredrar du förmodligen att bygga omvända bloggar och recensionssajter som tilltalar denna publik. Du vill inte att ditt företag ska visas på en bilreparationsblogg eller webbplats för hårdvarugranskning.

När du väl har definierat din målgrupp, sök efter influencers och innehåll och recensera webbplatser med samma målgrupp. Sök efter dina bästa sökord på Google för att se vilka bloggar eller forum som är aktiva i din nisch. Gör samma sak särskilt på sociala medier Youtube, Twitter och Instagram. Notera kontona med flest följare och engagemang.

Innan du kontaktar dem, kontrollera deras innehåll för att se till att du överensstämmer med deras budskap och moral. Kom ihåg att alla relationer med influencers och bloggare återspeglar ditt varumärke.

Skapa ett uppsökande budskap som på ett korrekt sätt introducerar ditt företag för varje influencer, bloggare eller recensent. Om du är ett nytt företag kanske du inte har mycket att ge i gengäld, men det är alltid bra att vara snäll, uppskattande och erbjuda dig att dela deras innehåll också.

Se till att du följer alla FTC:s riktlinjer för offentliggörande medan du arbetar med denna strategi för att bygga e-handelslänkar.

Glöm inte heller att mäta framgången för dessa uppsökande kampanjer genom att identifiera och spåra specifika mätvärden och mål. Du kan till exempel sikta på att varje influencers omnämnande eller bloggares recension ska innebära ett visst antal försäljningar eller sidbesök.

Tänk på följande SMART metod när man sätter upp mål, se till att de är specifika, mätbara, uppnåbara, relevanta och tidskänsliga.

Läsa:  Hur man hittar ett bra användarnamn för sociala medier

Du kan till exempel försöka få tre bakåtlänkar till din målsida från tre populära bloggare inom tre månader och använda Ahrefs för att kontrollera om de dyker upp i tid för att nå ditt mål (eller inte).

Att sätta upp specifika mål kan hjälpa dig att bättre identifiera vilka influencers, bloggare och recensenter du bör fortsätta arbeta med och vilka du bör släppa.

3. Som partner med Parallel Products

Att samarbeta med andra företag i din bransch som inte är direkta konkurrenter kan vara till stor hjälp för att skapa länkar.

Dessa företag har redan byggt upp en publik som sannolikt liknar din. Därför kan dela ditt företag hjälpa dig att öka synlighet och öka försäljningen.

Så identifiera några parallella företag och produkter som kan hjälpa dig att bygga bakåtlänkar.

Låt oss använda vårt tidigare exempel på en webbutik för smink- och skönhetsprodukter. Om jag ägde det här företaget skulle jag kanske överväga att bygga partnerskap med andra företag som riktar sig till flickor i högskoleåldern. Det kan vara företag som säljer träningskläder, hårprodukter eller skor. Mitt företag skulle ha samma målgrupp som dessa företag, men jag skulle inte överlappa i några produkter (så att de inte skulle betraktas som konkurrens).

Du kan också rikta dina produkter till tillverkare eller leverantörer. Fråga om de kan tänka sig att lägga till en länk till en sida på din webbplats som listar återförsäljarna som säljer deras produkter.

Att skapa dessa partnerskap kan gynna båda företagen. Båda e-handelsföretagen skulle skapa värdefulla bakåtlänkar, nå outnyttjade målgrupper och bygga meningsfulla affärsrelationer som kan leda till ny försäljning och nya vänskaper.

4. Skapa interna länkar

Den enklaste länkbyggande strategin för e-handelsföretag är att bygga interna länkar på hela din webbplats.

Denna komponent ger dig mest kontroll, men kan kräva mycket tid, energi och revision.

Interna länkar är värdefulla eftersom de bidrar till din övergripande SEO. De hjälper också dina webbplatsbesökare att enkelt navigera (och stanna kvar på) din webbplats. Detta kan hjälpa till att förbättra viktiga SEO- och e-handelsstatistik som genomsnittlig köpprocent och tid på webbplatsen.

Läsa:  Varför det är klokt att öka dina IT-kunskaper i denna tid

Börja bygga interna länkar genom att visa relaterade produkter på varje produktsida. Denna strategi är ett enkelt sätt att lägga till värdefulla länkar och locka besökare att stanna kvar.

Om ditt företag har en blogg (vilket jag starkt rekommenderar – du kommer att se varför nedan), överväg att skapa inlägg om rekommenderade köp, produkter som presterar bäst eller till och med anställdas favoriter.

5. Skapa de länkbara resurserna

Om du har problem med att säkra bakåtlänkar till ditt företags hemsida eller produktsidor, överväg att skapa länkbart och delbart innehåll.

Länkat innehåll kan vara en blogg, infografik, foto, video, instruktion, intervju eller e-bok.

Vissa influencers, bloggare eller platschefer kan tveka att bara länka till produktsidan. Att tillhandahålla information utöver den annonserade produkten kan förbättra dina chanser att få en bakåtlänk.

Att skapa länkbara tillgångar ökar bara dina länkmöjligheter. Håll dig i din konsuments sinne här. Tänk på vad som skulle få dig att klicka på en länk till en obekant webbplats.

När det gäller min låtsasmakeup- och skönhetsprodukter kan länkbara föremål inkludera en instruktionsvideo om hur man applicerar en ny foundation, en infografik om hur man väljer mellan olika sminkborstar eller till och med ett blogginlägg med en intervju med en berömd makeupartist. . Alla dessa tre objekt kan uppmuntra tusentals bakåtlänkar från branschledare och konsumenter till min publikbank.

Sista tankar om att bygga e-handelslänkar

Förutom att bygga bakåtlänkar för ditt företag är det också viktigt att bygga relationer. Att få kontakt med (och lita på) sociala influencers, partners, tillverkare och populära recensenter kan hjälpa din mun-till-mun-marknadsföring och länkbyggande enormt.

Länkbyggande kan vara en lång och utmattande process för e-handelsföretag, men med lite strategi och tålamod kommer du så småningom att se mer exponering, försäljning och framgång.