Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

5 sätt att implementera SEO i din inkommande marknadsföringsstrategi

5 sätt att implementera SEO i din inkommande marknadsföringsstrategi

Även om klassiska annonser bara ger resultat när du investerar, kan en välplanerad strategi för inkommande marknadsföring locka kunder även när du inte ägnar din tid eller pengar till det hela tiden. Och det är inte den enda fördelen.

Det betyder naturligtvis inte att inbound marketing är gratis. Det kan ta ett tag innan du utvecklar nödvändiga färdigheter och erfarenheter för att kunna få den här formen av strategi rätt.

SEO, förkortning för sökmotoroptimering, spelar en viktig roll i effektiv inkommande marknadsföring. Hur kan du implementera SEO i din inkommande marknadsföringsstrategi, och vilka är de verkliga fördelarna? Fortsätt läsa för att ta reda på det.

Vad är Inbound Marketing?

Inbound marketing fungerar som en magnet för dina kunder. Det handlar främst om bra kvalitetsinnehåll som hjälper människor att lösa problem, och ofta innebär det att ge värde gratis eller i utbyte mot kontaktuppgifter. Dessa är viktiga steg innan du försöker sälja något.

Jämför det med utgående marknadsföring (aka försäljning) där det är omedelbart att pitcha erbjudandet, oavsett om utsikterna uttryckt tidigare intresse eller inte. Med inbound marketing lockar du till dig människor som redan är intresserade av ett visst ämne och troligen redan hanterar problem som ditt erbjudande kan lösa.

Inbound marketing inkluderar:

 • blogga
 • sociala media
 • generering av potentiella kunder via e-post
 • SEO
 • blymagneter

Inbound marketing handlar om att vårda relationer. Genom att ge ut verkligt värdefull information ser folk dig som en expert de kan lita på, vilket hjälper dem att köpa av dig snarare än någon annan.

Läsa:  Tillkännage Dollie 2.0 – Nästa nivå av att bygga WordPress Cloud Platforms as a Service har anlänt

Källa: Fiskmås

Enligt Invesp, sjunker den genomsnittliga kostnaden per lead med 80 % efter fem månaders konsekvent inkommande marknadsföring. Det är ett långsiktigt spel!

För att sammanfatta det är de främsta fördelarna med inkommande marknadsföring:

 • ett kontinuerligt flöde av nya potentiella kunder (webbplatsbesökare, e-postkontakter, följare på sociala medier),
 • varumärke och auktoritetsbyggande (skapa användbart innehåll eller skapa värdefulla varumärkesomnämnanden),
 • bygga och vårda relationer (sändning e-postkampanjer eller kommunicera på sociala medier).

Om du enbart förlitar dig på utgående tekniker riskerar du att hamna efter dina konkurrenter, eftersom din målgrupp har en relation till dem och ser dem som en auktoritet på området.

Vad är SEO?

Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att göra din webbplats attraktiv för sökmotorer som Google eller Bing, så att du rankas högre och får organisk (gratis) webbplatstrafik.

Detta är en av de mest effektiva inbound marketing-strategierna för att sätta ditt innehåll framför din målgrupp.

Visste du att klickfrekvensen i första positionen på Googles SERP (sökmotorresultatsida) är 39,6 % – och på femte plats bara 5,1 %?

Utan att optimera ditt innehåll slösar du bort din tid och dina pengar.

Hur implementerar man SEO i din inkommande marknadsföringsstrategi?

Hur implementerar du SEO i strategin för inkommande marknadsföring?

Låt oss titta på fem sätt som kan hjälpa dig att maximera dina chanser att komma inför människor.

1. Ha en snabb och responsiv webbplats

Kvaliteten på din webbplats är avgörande för att rankas högt, så se till att den är både snabb och responsiv.

Ju längre tid det tar att ladda en webbsida, desto högre avvisningsfrekvens (andelen besökare som lämnar en webbsida utan att vidta åtgärder) kommer att skjuta i höjden. Google avslöjade att chansen för en avvisning ökar med 90 % när en sidladdningstid går från en till fem sekunder.

Läsa:  7 steg för att bygga stipendier

Men varför spelar det roll för SEO? Eftersom en hög avvisningsfrekvens kan tyda på att användarna inte tycker att sidan är användbar så att dess rankning i sökmotorernas ögon kommer att glida.

Det finns många anledningar till att din webbplats kan vara långsam. Ett bra första steg är att ta ett hastighetstest och se vilka rekommendationer du får.

Sedan måste du också se till att din webbplats är optimerad för olika enheter. När du hör att din webbplats måste vara mobilresponsiv är det detta som betyder.

Googles robotar som analyserar och utvärderar din webbplats bryr sig mer om dess mobilversion än den stationära. Det beror på att de flesta sökningar på Google görs via mobiltelefoner.

Källa: Oberlo

2. Gör regelbunden sökordsforskning

Det räcker inte att bara skapa innehåll kring ämnen som din publik är intresserad av. Du måste veta vilka frågor de har i huvudet och hur de skriver in dem i sökfältet när de letar efter ett specifikt ämne.

Därför måste du hitta en uppsättning nyckelord och först sedan skapa innehåll runt dem. Det bästa sättet att gå till väga för din sökordsforskning är att först ha en kristallklar förståelse för din målgrupp. Vad är dina idealkunder intresserade av? Vilka problem har de? Vad tänker de på innan de köper produkter eller tjänster som din?

För att svara på dessa frågor kan du behöva dyka djupare in i Google Analytics och Google Trends för att göra din egen kund- och marknadsundersökning. Baserat på dessa data kan du utveckla en uppsättning nyckelord som kommer att fungera som en stark bas för din innehållsplanering. Glöm inte att uppdatera och optimera din sökordsuppsättning regelbundet, eftersom söktrenderna ständigt förändras.

3. Endast högkvalitativt innehåll tillåtet

Att hitta rätt sökord är bara en del av framgången: glöm inte att du gör innehåll för människor. Att fylla den med sökord kommer inte att ge dig några bättre resultat. Google kan känna igen det och bestraffa dig för det. Och låt oss vara ärliga, att läsa samma 2-3 ord om och om igen är inte precis en trevlig upplevelse för läsaren heller.

Läsa:  SEO Outsourcing: Fördelar, risker & Hur man gör det

Nyckelord kan hjälpa till att få folk till din webbplats, men när de väl är där är det upp till kvaliteten på ditt innehåll att behålla deras uppmärksamhet och, helst, omvandla dem. Se till att du levererar de svar de letade efter; annars är din ansträngning värdelös. Varje del av innehållet måste vara värdefullt, punktligt och av hög kvalitet.

Det innebär att inte bara relevant information går djupare in i ämnet utan också kvalitetstext utan misstag och utfyllnadsord, med relevanta videor och bilder.

Håll besökarna engagerade genom att erbjuda dem relaterat innehåll eller mer djupgående kunskap med nedladdningsbara filer i utbyte mot deras e-postadresser.

Ofta kan högkvalitativt och djupgående innehåll minska antalet förfrågningar som riktas till kundtjänstteam.

4. Kom med mycket optimerade titlar

Att strukturera dina artiklar är avgörande för både sökmotorer och läsare. Se till att du använder dina primära sökord i sidrubriker.

Nyckelorden bör också förekomma i följande:

 • introduktion
 • kropp text
 • meta titel och beskrivning
 • URL

Titlar är också viktiga för att hjälpa läsarna att förstå vad hela artikeln säger. Resultaten av NN Groups forskning visade att 79 % av läsarna skannade den sida de kom till först.

En lång text utan struktur kan avskräcka människor från att läsa, vilket ökar avvisningsfrekvensen. Så var uppmärksam när du skapar titlarna, skriv korta stycken (fem till sex rader är mer än tillräckligt), markera viktig information i fet stil och använd punkter när det är vettigt.

5. Relevant länkbyggande

Enligt Googleen viktig del av att identifiera om en sida är relevant och pålitlig är “förståelse om andra framstående webbplatser länkar eller hänvisar till dess innehåll.

Läsa:  Hur trögt bredband håller dig tillbaka

Du kan se bakåtlänkar som röster av relevans för din webbplats. Och ju mer relevanta webbplatser länkar till ditt innehåll, desto större chans har du att rankas bättre i sökmotorerna.

Därför är det viktigt att:

 • skapa värdefullt innehåll värt att länka till
 • ha en länkbyggande strategi för att få in fler bakåtlänkar

Källa: Backlinko

Länkbygge kräver definitivt ansträngning, men i det långa loppet skapar det en enorm fördel gentemot dina konkurrenter.

Leta efter möjligheter bland webbplatser med hög auktoritet. Du kan börja med att ge rekommendationer om programvaran du använder i utbyte mot att du lägger en bakåtlänk till den, gör gästbloggar, delar dina bloggartiklar i forum eller Facebook-grupper, eller gör gästspel i podcaster eller deltar i intervjuer.

Sammanfattning

Genom att implementera SEO i din inkommande marknadsföringsstrategi ökar dess effektivitet. Det är ingen hemlighet att inbound marketing tar ansträngning och tid. Men folk kommer att hitta dig mycket lättare när du optimerar din webbplats och allt innehåll du skapar.

Se till att din webbplats är snabb och responsiv, skapa välstrukturerat innehåll av hög kvalitet baserat på sökordsforskning och arbeta med att skaffa bakåtlänkar från relevanta webbplatser. Med detta kommer du att bygga upp ditt varumärke som en auktoritet på området och säkra ett kontinuerligt flöde av nya leads för din verksamhet.