Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

6 avancerade länkbyggande strategier för att krossa dina konkurrenter

6 avancerade länkbyggande strategier för att krossa dina konkurrenter

Föreställ dig att titta på din webbplats om några år. Om du är galen hoppas du få se mer sökmotortrafik, en ökning av bakåtlänkar och hänvisningsdomäner och högre konverteringsfrekvens.

Men grejen med framtiden är att den är oförutsägbar.

En stor Google-algoritmuppdatering kan dyka upp från ingenstans. Kolla till exempel in den här uppsättningen uppdateringar som Google släpper 2022.

Eller så kanske du har spenderat lång tid på att skaffa en värdefull bakåtlänk, men den har tagits bort helt och du slutar med en förlorad länk.

Vill du skydda ditt företag från dessa katastrofer? Svaret på detta är att använda mer avancerade länkbyggande strategier för att förbättra din webbplats länkprofil.

Framtiden för länkbyggande

Förändring är en konstant sak i Googles värld.

Ingen vet hur allvarliga dessa förändringar kommer att bli, men du kan vara säker på att de alla pekar i en riktning: en bättre användarupplevelse.

Som en ledande expert på innehållsmarknadsföring förutspår Neil PatelGoogle erbjuder mer omedelbara svar.

Människor vill ha svar – och de vill ha dem snabbt. Google tar sökarens uppmärksamhetsbrist på allvar, så mycket att det nu erbjuder utvalda svar på nästan alla frågor inom några sekunder.

Om du någon gång har sökt efter åldern på din favoritskådespelare eller betydelsen av ett ord, så pratar jag om det exakta svaret som dyker upp högst upp i sökresultaten blixtsnabbt.

Uppkomsten av omedelbara svar innebär en positiv upplevelse för användarna, men intressant nog har webbplatser som erbjuder dessa svar en lägre klickfrekvens.

Och förändringarna slutar inte där.

Annonser, Googles livsnerv, kommer att fortsätta att återuppfinna sig själva under de kommande åren.

De dagar då annonser ovanför sökresultaten hade fet text och kontrasterande färger är förbi. Idag är de mindre aggressiva och smälter in perfekt i sin omgivning.

Logiken är enkel: ju mer dessa annonser liknar sökmotorresultat, desto mer sannolikt är det att användare klickar på dem.

Eftersom mer uppmärksamhet ägnas åt andra element än sökmotorresultat, är det svårare än någonsin att få anständiga klick- och omvandlingsfrekvenser.

I själva verket är det bara uppskattat 66 % av Googles sökningar resulterar i ett klick, och de återstående 34 % får en avgrundsvärd noll klickfrekvens.

Dessa kallas nollklickssökningar.

Med andra ord, ranking bland de 10 bästa sökresultaten är inte längre bara önsketänkande, utan är nu allas mål.

Och exakt hur kan du uppnå det?

Phil Wiesetidigare medlem av Googles sökkvalitetsteam, föreslår att du bör börja tänka som Google.

Eftersom Google implementerar den ena funktionen efter den andra för att förbättra användarupplevelsen bör du också ha samma mål när du bygger bakåtlänkar och optimerar din webbplats.

Inuti något Forbes artikelSEO-experten Kristopher Jones upprepar samma känsla:

Googles högsta prioritet är användarupplevelse, så att utveckla en positiv användarupplevelse är det enklaste sättet att ligga steget före algoritmer och branschförändringar.

När Google blir mer användarcentrerad har du helt enkelt inte råd att lita på samma gamla länkbyggande taktik som du använde tidigare. Avancerat länkbyggande är det bästa sättet att överleva Googles straff och uppdateringar.

Hans förutsägelser Sean Si av SEO hackare förutspår manuellt länkbygge med ett mer “mänskligt” tillvägagångssätt.

Fokus på att skapa värde kommer att definiera branschen även under de kommande åren.

Han fortsatte med att rekommendera avancerade länkbyggande strategier som har visat sig fungera och som fortsätter att ge resultat:

 • Länkåterställning eller processen att hitta döda eller trasiga länkar som leder till din webbplats och meddela länkskapare med en uppdaterad URL.

Dessa två tekniker skrapar dock bara på ytan.

Sedan deras introduktion för flera år sedan har många sajtägare hoppat på tåget med varierande framgång.

Om du vill uppgradera din länkbyggnadskampanj kan du antingen modifiera de klassiska strategierna som nämns ovan eller prova mer avancerade länkbyggande tekniker som dina konkurrenter kanske inte känner till.

Vi vet att inte alla bakåtlänkar skapas lika.

Mellan vit hatt och svart hatt länkbygge vinner den förra över den senare när det gäller livslängd.

Men när konkurrensen i SERPs intensifieras, når till och med vissa vita hatt-länkbyggestrategier mättnadspunkter.

Det är därför det är dags att vända vår uppmärksamhet mot några föga kända eller underskattade avancerade länkbyggande strategier som hjälper till att få ditt innehåll till toppen – och behålla det där i många år framöver.

1. Modifierad skyskrapateknik

När Brian Dean från Backlinko använde för första gången Skyskrapa teknikalla följde efter.

När allt kommer omkring är grundidén meningslös:

 • Hitta bra innehåll på första sidan på Google som redan rankas för ditt målsökord.
 • Skapa något ännu bättre och “stjäla” sedan bakåtlänkar från den ursprungliga sidan så att du kan ranka högre än den.
Läsa:  Hur man får naturliga bakåtlänkar med riktigt värdefullt innehåll

Bildkälla: Snov.io

Men att övertyga webbplatsägare att länka till ditt innehåll är mycket svårare än det ser ut.

Skyskrapateknik är ingen magisk formel; ibland strömmar länkarna in, men ofta slutar strategin med att vara ineffektiv.

Om allt du hör är syrsor efter att ha skickat hundratals e-postmeddelanden, är du inte ensam.

Doug Cunnington Nischwebbplatsprojekt fick heller inte de förväntade resultaten från Skyscraper-tekniken. Men han återhämtade sig snabbt och reviderade sin strategi.

Istället för att vänta för evigt på att länkar ska komma, ökade han sina chanser att bli uppmärksammad genom att förlita sig på en annan beprövad metod: gästbloggning.

Ja, de skapade enormt innehåll som föreslagits av Skyscraper Technique men fick bakåtlänkar genom bra gästinlägg.

Kombinationen fungerade tydligen: 470 % ökning av organisk trafik till deras sida och 200 % ökning av den totala webbplatstrafiken.

Kalla det Skyscraper Technique på steroider.

Så här fungerar det.

Steg 1: Brainstorma din sökordslista

Gör en lista med minst 20 potentiella sökord som du vill skriva om.

Att rangordna ett sökord är naturligtvis värdelöst om ingen letar efter det.

Sikta på minst 1 000 eller 2 000 sökningar per månad. Låt inte sökord med högre sökvolym skrämma dig.

Du skulle bli förvånad över att även webbplatser som är mindre än ett år gamla lätt kan rankas för vissa sökord med hög volym men låg konkurrens.

Till en början kan du använda Google sökordsplanerare (GKP) eller SEOptimers sökordsforskningsverktyg för att analysera sökvolym eller konkurrens och hitta relaterade sökord.

Observera dock att GKP inte längre ger korrekt information om antalet ansökningar. Istället kombinerar den relaterade sökord till en grupp och ger en uppskattning av deras kombinerade sökvolym.

I exemplet nedan, mitt målsökord “massage för löpare” har genomsnittlig konkurrens och uppskattningsvis 100-1 000 månatliga sökningar.

När du väljer ett sökord är det också viktigt att identifiera det mål du försöker uppnå.

Informativa sökord (t.exHur man gör egna badsalt hemmae”) kan vara bra för varumärkessyfte och marknadsföring i toppen av kanalen, men inte om du vill få köparens uppmärksamhet.

Däremot kommer kommersiella sökord som “bäst [product] recensioner” eller “hur man väljer den bästa [product]rikta in sig på personer som sannolikt bara är ett klick från att göra ett onlineköp.

Oavsett om det är ökad trafik, e-postprenumeranter eller högre resultat, dikterar ditt mål i princip inte bara sökordet du riktar in dig på, utan också riktningen för hela din länkbyggande kampanj.

Din egen sökordsprofil kan också vara en guldgruva av idéer. Jag använder Ahrefs för att spåra mina sökord och bakåtlänkar och informationen du angav här är ett bra ställe att börja min sökordsforskning.

Gå till SEOptimers instrumentpanel och klicka på “Sökordsspårning” från menyn. Den visar dig en lista med sökord – inklusive sökord som du förmodligen inte vet att du rankar för.

Till höger om sökorden finns informationen “Rank”, “Beräknad trafik” och “Totalt antal sökningar”.

Sikta på ett nyckelord som du kan skriva ett episkt inlägg kring. Helst bör sökordet också ha en hög sökvolym och din webbplats är för närvarande inte rankad någonstans i topp 10.

Tanken är att skriva ett episkt inlägg med inriktning på detta sökord.

Steg 2: Undersök ditt mål

När du har valt ett sökord, börja titta på vad de aktuella toppsidorna redan gör.

BuzzSumo är ett utmärkt verktyg för att hitta innehåll som får mest uppmärksamhet på sociala medier.

Alternativt tillhandahåller Google också lättillgänglig information om vilka sidor som dominerar webben för ett givet sökord.

Återigen handlar Skyscraper om att slå konkurrenterna.

Är innehållet 2000 ord? Gör din till minst 2 500 ord.

Har den dålig estetik? Slå konkurrenterna genom att göra din artikel mer läsbar, förbättra dess design och lägga till intressanta element som foton, infografik, skärmdumpar eller videor.

Målet är att vara 2x eller 10x bättre än sidan du utmanar. Genom att göra en andraklassversion kommer du ingenstans.

Steg 3: Hitta allierade

Om du tycker att det tar tillräckligt med tid att skriva en djupgående artikel om ett sökord, vänta tills du börjar leta efter länkar.

Men till skillnad från när du använder Skyscraper Technique enbart, ökar Skyscraper Technique som används i samband med gästinläggsmetoden dina chanser att få bakåtlänkar tio gånger.

Istället för att bara övertyga webbplatsägare att länka till ditt innehåll, går du den extra milen genom att tillhandahålla bra innehåll som är relevant för deras publik.

För att hitta relevanta webbplatser att gästposta på, börja med följande söksträngar:

 • “Skriv till oss” [niche or topic]
 • “skicka ett gästinlägg” [niche or topic]
 • “Gäst mail instruktioner” [niche or topic]

Helst hittar du 100-200 webbplatser som låter dig bidra men också lägga en dofollow-länk inomhus artikel.

Domänauktoritet spelar också en stor roll för hur en webbplats rankas, så välj sajter med hög domänauktoritet och ett regelbundet inläggsschema.

Lägg in webbadresserna i ett kalkylblad med motsvarande kolumner för e-postadress, domänbehörighet, etc.

När allt är i sin ordning kan du börja skicka e-postmeddelanden för att pitcha idéer för gästinlägg. Som nämnts i föregående avsnitt förblir manuell länkbyggande effektiv så länge det görs med ett “mänskligt” och personligt förhållningssätt.

För att spara tid har vi beskrivit bästa praxis för e-post för att få din idé om gästinlägg accepterad.

Läsa:  Löneguide för SEO-analytiker

Steg 4: Skriv ditt meddelande

Du är redan halvvägs till att säkra den önskade bakåtlänken.

När din idé för ett gästinlägg har godkänts, slösa aldrig bort en möjlighet genom att skapa halvdant innehåll.

Med typiska gästkampanjer som har en acceptansgrad på upp till 5 %, har du helt enkelt inte råd att förlora. Ansträngningsnivån bör dock matcha värdet och auktoriteten hos den webbplats du besöker.

Backlinko föreslår dela in webbplatserna i två kategorier:

 • Nivå 1-sajter, dvs. spelväxlare eller stora hajar i din nisch. De förtjänar fantastiskt innehåll som är bättre än det du brukar lägga upp på din egen sida.
 • Nivå 2-webbplatser förtjänar också kärlek, men gästinläggen du skapar på dessa webbplatser bör inte ta upp större delen av din tid.

I vilket fall som helst måste alla gästinlägg du skickar följa alla riktlinjer som tillhandahålls av webbplatsens ägare.

Åtgärda det genom att placera en kontextuell bakåtlänk som pekar tillbaka till din webbplats. Vänta tills gästinlägget publiceras.

Steg 5: Följ upp

Om du inte får svar, tveka inte att höra av dig.

Men stör dem inte med e-postfloder. Det finns inget mer irriterande än en främling som behöver ett svar.

Jag lägger upp min minst en eller två gånger var fjärde vecka. Här är ett exempel på vad jag brukar skicka innan jag går till en annan webbplats:

När du har publicerat ditt gästinlägg, skicka ett snabbt “tack”-e-postmeddelande. Marknadsför artikeln på dina sociala mediekonton.

Du kan också kontrollera kommentarerna då och då för potentiella idéer och till och med andra möjligheter för besöksposter.

2. Den rörliga man-metoden

Är du desperat efter att få bakåtlänkar som inte kräver gästinlägg eller andra mutor? Prova metoden “Moving Man”.

Uppfunnet av en expert på länkbyggande Brian Deandenna strategi bygger på principen att företag, webbplatser eller tjänster ständigt tvingas förnya sig eller helt sluta med sina tjänster.

Detta resulterar i omdirigering av webbadresser utan vetskap om ägarna till de webbplatser som länkade till den ursprungliga webbadressen.

Det fungerar som att bygga en trasig länk som de flesta av oss är bekanta med. Det som dock skiljer Moving Man-metoden är länkarnas natur: de är inte tekniskt trasiga eller döda, utan omdirigeras helt enkelt till en ny sida.

Du kan dra nytta av denna avancerade länkbyggnad genom att följa dessa tre enkla steg:

Steg 1: Hitta den rörliga mannen

Företag brukar meddela sin stora omprofilering genom ett pressmeddelande.

Du kommer att se några potentiellt användbara resultat genom att skriva “rebrands as” i Google Nyheter:

Omprofilering innebär dock inte alltid att du byter domännamn eller öppnar en ny webbplats. Det är också ett opålitligt sätt för vanliga nischägare att hitta en omdirigeringslänk.

Du kan förbättra dina resultat genom att använda följande söksträngar:

 • nyckelord / nisch + “sidan finns inte längre”
 • nyckelord / nisch + “den här webbplatsen är inte längre uppdaterad”
 • nyckelord / nisch + “den här sidan kommer inte längre att uppdateras”
 • nyckelord/nisch + “webbplats stängd”
 • nyckelord / nisch + “tjänst inte längre tillgänglig”
 • nyckelord / nisch + “tjänst inte tillgänglig”
 • nyckelord / nisch + “inte längre tillgängligt”

Steg 2: Hitta webbplatser som länkar till mobilman

Ange URL:en till den föråldrade sidan/resursen i valfritt verktyg som kan extrahera bakåtlänkar för en specifik URL (inte bara hela domänen).

Jag rekommenderar att du använder SEOptimers sökverktyg för bakåtlänkar för att hitta dessa bakåtlänkar. Logga bara in på ditt konto och klicka på “Backlink Research” och lägg sedan till webbadressen till sidan du vill analysera.

Steg 3: Övertyga webbplatsägarna att sparka in den vandrande mannen i maten

Med andra ord, kontakta länkarna för webbadressen, övertyga dem om att länken redan har upphört att gälla och föreslå att de ersätter den med en länk till din webbplats.

Processen är ganska enkel, men du kan fortfarande blanda ihop fel e-postmall.

Återigen, framtiden för manuell länkbyggnad har alltid pekat på e-postkommunikation som ger värde och ljud mänskligt.

Här är ett e-postprogram som kapslar in dessa principer:

Vi älskar alla naturliga länkar.

Du vet, de sajter som länkar till oss utan någon ansträngning från vår sida bara för att de tycker att vårt innehåll är fantastiskt eller relevant.

De älskar oss. De stöttar oss. Men av någon anledning länkar de inte alltid till oss.

Det finns till exempel bloggar som bara nämner varumärken eller namn i artikeln utan att länka tillbaka till dem.

Detta är en fantastisk möjlighet – en som nästan garanterar ett svar eftersom din webbplats/varumärke redan nämns och den faktiska länken är bara ett e-postmeddelande bort.

Så här gör du rätt.

Steg 1: Hitta olänkade omnämnanden

Jag rekommenderar att du använder BuzzSumo för att hitta länkar och till och med skapa varningar som meddelar dig när någon skriver om dig eller ditt varumärke online.

Återkommande länkar fungerar även i infografik. Den har faktiskt ett namn: Omvänd bildsökning.

Du letar också efter olänkade omnämnanden, den här gången från webbplatser som har bäddat in din infografik men glömt att länka till dig.

Låt oss använda det här fotvård infografik Jag gjorde som ett exempel.

Först får du bildens filnamn genom att högerklicka på den och välja “Kopiera bildadress” eller “Kopiera bildadress”.

Mot riktningen Google bilder och klicka på kameraikonen i det högra hörnet av sökfältet.

Läsa:  Hur stoppar jag Samsung TV Plus från att spela automatiskt?

Klistra in filnamnet på bilden och klicka på “Sök efter bild”.

Om du följer stegen ovan och hittar ett omnämnande eller två som inte har en attributionslänk, hoppa till nästa steg.

Steg 2: Ta tillbaka länken

Kontakta sajtägarna som glömt att länka till dig och påpeka respektfullt deras misstag. Här är en e-postskript som du kan ändra beroende på vilken typ av länk du returnerar:

Du kan också vara aktiv och begära tillbaka länkarna så fort omnämnandet görs.

Jason Acidre via Moz föreslår Google Alerts att få meddelande via e-post när en blogg nämner ditt namn eller din webbplats innehåll.

Du kan också välja hur ofta du får varningar.

4. Utbildningslänkar

Vet du vad som händer när praktiskt taget alla tillämpar samma länkbyggnadsstrategi? Det börjar tappa gnistan på något sätt.

Detta är precis vad som händer i stipendie länkbygge.

Cookie-cutter-webbplatser med bara tusenlappar att spara ser på bidrag som en förbjuden strategi för att få eftertraktade .edu-bakåtlänkar.

Allt de behöver göra är att skapa sin egen stipendiesida på sin webbplats, erbjuda den till .edu-sajter, be om en bakåtlänk och vänta på att bidragen kommer in så att de äntligen kan utse en vinnare.

Problemet med denna strategi är att det inte finns några inträdesbarriärer så länge du har pengarna.

När detta händer sker övergrepp. Det kommer inte att dröja länge innan .edu-sajter börjar vara försiktiga med dessa typer av stipendier och förbjuda dem helt och hållet.

Så att vi inte glömmer, Google är inte heller dumt.

Om det straffade webbplatser med bakåtlänkar som inte tjänats in baserat på meriter, är jag ganska säker på att samma öde väntar dem som tog till tvivelaktiga stipendielänkbyggande taktik.

Jag säger inte att .edu-bakåtlänkar inte har något värde.

Faktum är att det är raka motsatsen: pedagogiska bakåtlänkar är mest eftertraktade på grund av deras upplevda värde. Men om du får dem på det enkla sättet, hur kan du skilja dig åt?

Lyckligtvis finns det tre legitima sätt att skaffa dessa länkar.

1. Rabatter

Om du äger programvara som riktar sig till studenter eller universitetsprofessorer, är att erbjuda rabatt ett beprövat sätt att få dem att prova din produkt – och tjäna en länk till en bakåtlänk.

Om du till exempel har programvara som hjälper läkarstudenter att studera eller lärare att planera lektioner, kommer en enorm rabatt hjälpa dig att hitta dina första fans.

Du kan i sin tur be dem kontakta den som sköter skolans hemsida och be att få nämna ditt namn eller produkt (länk till din sida).

Denna strategi fungerar även bra på andra e-handelssajter, så länge produkterna är värdefulla i en pedagogisk miljö.

2. Egobete

Vad är det mellan dig och .edu Backlink Gatekeeper? Universitetsprofessorer.

Hitta en vinkel att utforska för att presentera en framstående universitetsanställd i en berättelse eller intervju.

Alternativt kan du också bjuda in en fakultetsmedlem att skriva ett gästinlägg om din webbplats redan har ett etablerat rykte.

Ingenting träffar en persons ego mer än en berättelse som visar upp dem eller deras prestationer.

Marknadsförare kallar det egobete.

En snabb Google-sökning efter “site:.edu professor intervjuad” avslöjar att denna strategi fungerar. Här är ett exempel:

För att säkerställa att du får en bakåtlänk för dina ansträngningar, be ditt ämne att begära att berättelsen visas på högskolans/universitetets webbplats.

För att säkerställa att du får en bakåtlänk för dina ansträngningar, be ditt ämne att begära att berättelsen visas på högskolans/universitetets webbplats.

3. Pedagogisk Linkbait

Ja, .edu-bakåtlänkar kan också tjänas in genom linkbait.

Men du behöver inte posta något kontroversiellt för att uppnå dina mål.

Identifiera först den “lärande sidan” av din produkt, tjänst eller webbplatsämne. I vissa nischer kan du klara av denna uppgift. Andra kräver dock lite tänkande utanför ramarna.

Till exempel, Smart Payett elektroniskt betalningsföretag, fokuserat på sitt kärnbudskap om att skydda miljön genom att bli papperslös.

Resultat? Länkbart material som lär eleverna värdet och effekten av att spara papper.

5. Reverse Engineering Konkurrent bakåtlänkar

Ibland känns länkbyggande som att kasta spagetti på en vägg och se vad som fastnar.

Men varför dra ut håret när dina konkurrenter redan kan visa dig vad som fungerar?

Med hjälp av verktyg för analys av sökord eller bakåtlänkar kan du studera dina konkurrenters strategier, fokusera på strategier som du kan efterlikna och köra om dem i Googles sökresultat.

Gör det här.

Steg 1: Hitta din konkurrent

Det är väldigt lätt att falla i fällan att jämföra din webbplats med ett stort varumärke med en enorm annonsbudget. Men detta leder bara till besvikelse, för i många avseenden är sådana konkurrenter ljusår ifrån dig.

En bättre strategi är att fokusera på konkurrenter som du realistiskt kan slå.

Steg 2: Spionera på dina konkurrenters bakåtlänkar

Öka din konkurrents länkprofil med Ahrefs backlink research tool.

Använd informationen för att svara på följande frågor:

 • Var får den de flesta av sina bakåtlänkar ifrån?
 • Vad gör det mest populära innehållet värt en länk?
 • Hur kan du kopiera innehåll och dess bakåtlänkar?

Genom grundlig analys kan du också utnyttja din konkurrents bakåtlänksprofil för att hitta:

 • Möjlighet till gästbloggning
 • Influencers kan du bjuda in till en intervju eller dyka upp i en länkrunda
 • Webbplatsägare som du kan kontakta genom bloggkommentarer och skapa långsiktiga partnerskap
Läsa:  7 steg för att ta ditt onlineföretag till nästa nivå

Ser du hur de stämmer ihop?

Så nästa gång du blir skrämd av din konkurrents bakåtlänkar, vänd på den mentala omkopplaren och hitta ett sätt att få dessa bakåtlänkar att fungera för du istället.

6. Gästgrafik

Det här är ett annat fantastiskt namn som länkbyggarmyndigheten själv, Brian Dean, kom på.

Jag har diskuterat det kort i en tidigare artikel, men det är värt att nämna om och om igen på grund av dess effektivitet.

Det liknar ett traditionellt gästinlägg, men med en cool twist: användningen av infografik.

Här är den grundläggande formeln:

Bra innehåll + riktad inriktning + mervärde = länkar

De flesta gästpublicerade kampanjer tillämpar de två första principerna och slutar där. När det gäller gästgrafik kommer “mervärdet” i form av en infografik.

Men detta ensamt övertygar inte webbplatsägare att publicera infografik. Det som gör den här strategin dubbelt effektiv är att du bryter ned eventuella hinder som kan hindra en webbplatsägare från att publicera ditt arbete.

Tror du inte på mig?

Här är bara ett exempel hur gästgrafik kan ge fler bakåtlänkar till din webbplats – och en 175,59 % ökning av organisk söktrafik!

Här är en sammanfattning av hur det fungerar.

Steg 1: Skapa och publicera din infografik

Tänk på ett sökord eller ett relaterat ämne som kan hjälpa dig att nå din målgrupp.

Låt oss till exempel säga att vi har en nischad webbplats som talar om allt som odlar suckulenter. För att få en uppfattning om vilken typ av infografik vi ska skapa bör vi tänka på några ämnen som skulle vara viktiga för vår ideala publik.

Om du tror att du har en lista över ämnen som folk är intresserade av, se till att de sökord som är relaterade till dessa ämnen har verklig sökvolym.

Du kan göra detta med ditt favoritverktyg för sökordsforskning.

När du har verifierat att sökordet har en hyfsad månatlig sökvolym, titta samtidigt på de mest populära sidorna för sökordet. Den aktuella tävlingen kommer att ge dig insikter om vad som behöver förbättras och hur du säkerställer att guiden är den mest omfattande av alla.

Nu när du har skrivit en djupgående guide om ett relevant ämne, använd informationen i artikeln för att skapa en infografik. Du kan använda ett gratis designverktyg som Canva för att skapa en infografik. Om du är konstnärligt utmanad kan du anlita en designer för att göra det åt dig.

Steg 2: Få bakåtlänkar från relevanta webbplatser

Det är bara sunt förnuft att jag begränsar min sökning efter länkar till webbplatser som är i samma nisch eller bransch som din.

Om du till exempel har en hemsida som recenserar löparkläder bör du länka till sajter som pratar om löpning, träningstips, kost osv.

I det här exemplet kan vi använda nyckelordet “bästa löparbloggar” för att hitta en kurerad lista över kvalitetswebbplatser.

Till exempel inkluderade jag bara regelbundet uppdaterade bloggar med en domänauktoritet på minst 25. Jag lade in webbadresserna i ett kalkylblad och skickade var och en ett personligt e-postmeddelande.

Börja med ett “feeling-mail” där du presenterar dig själv och i princip ger dem intrycket av att du har tagit dig tid att lära dig vilka de är.

I slutet av mejlet nämner du kort infografiken du skapade utan att ha för bråttom. Visa inte infografiken ännu; kommer bara att skicka det om de är intresserade och svara på detta första e-postmeddelande.

Om de svarar på det här e-postmeddelandet, skicka dem en länk till infografiken och ett erbjudande om att skriva ett litet gästinlägg om det. När du gör allt arbete för dem minskar du motståndet avsevärt.

Och genom att erbjuda dig att skriva en artikel får du möjlighet att lägga till en kontextuell bakåtlänk som pekar till din webbplats och välja dess plats och ankartext.

Slutsats

Framtiden är oförutsägbar och det är även bakåtlänkarna till din webbplats.

När vi går in i den andra fasen av eran med sökmotormarknadsföring kunde vikten av att fokusera på användarupplevelsen inte vara tydligare.

Google släpper uppdatering efter uppdatering för att säkerställa att varje användare får snabba och korrekta resultat.

Men dessa förändringar kräver inte bara ett “mänskligt” förhållningssätt till kund/läsarförvärv, utan det är också en lämplig tidpunkt att ta din strategi för länkbyggande till nästa nivå.

På samma sätt som Google lägger större vikt vid en positiv användarupplevelse bör vi också bygga bakåtlänkar genom genuina relationer med influencers och andra sajtägare.

Säg adjö till länkbyggande med spam. Relationer är de nya bakåtlänkarna.

Naturligtvis är länkar ingenting utan högkvalitativt, vintergrönt innehåll.

Innehåll som står sig genom tiderna är ett bra marknadsföringsverktyg eftersom det lockar bakåtlänkar kumulativt under åren.

Avancerade länkbyggande strategier kommer inte att ge de resultat du vill ha om de dåliga, spammiga länkarna som negativ SEO alltid är mer bra länkar.

Att skydda dina bakåtlänkar är därför lika viktigt som att bygga dem med avancerad teknik.

Ha dessa i åtanke och framtiden för din webbplats kommer bara att bli ljusare.