Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

6 bästa företagstelefonsystem jämförda för 2024

6 bästa företagstelefonsystem jämförda för 2024

Letar du efter de bästa telefonsystemen för företag? Att lägga till en telefontjänst på din WordPress-webbplats är ett utmärkt sätt att hantera samtal från dina kunder. Ändå är det en utmaning att välja den bästa telefontjänsten för småföretag som passar ditt företags behov.

I den här artikeln har vi handplockat de bästa telefonsystemen för företag att använda med WordPress, så att du kan erbjuda fantastisk kundsupport och hjälpa ditt företag att växa.

Vad är företagstelefonsystem?

Företagstelefonsystem är flerlinjetelefonisystem som kopplar ditt huvudsakliga företagsnummer till flera telefoner i ett enda nätverk.

Vanligtvis lägger du till ditt fasta telefon- eller mobilnummer på din WordPress-webbplats och använder den lösningen för att ta emot samtal från dina kunder. Problemet med detta är att det inte ser professionellt ut och det är svårare att hantera samtal som ett team med ett enda telefonnummer.

Men med ett lämpligt telefonsystem för ditt företag kan du dra nytta av följande funktionalitet:

 • Spåra väntetider, väntetider, samtalslängd och övergripande användning.
 • Vidarekoppling, internationella samtal, dirigering av inkommande samtal, samtalsinspelning, nummerpresentation, etc.
 • Dela ett enda företagsnummer med flera användare samtidigt (den automatiska telefonistfunktionen låter dig dirigera samtal till den första tillgängliga teammedlemmen).
 • Använd valfritt telefonsystem, från bordstelefoner och trådlösa telefoner till mobiltelefoner och din dator, för inkommande samtal.
 • Billigare prissättning eftersom växelutrustning (PBX) ofta lagras i molnet istället för att stå inför förskottskostnader för lokal och ny telefonutrustning.

Dessutom använder de flesta leverantörer av telefontjänster för småföretagare voice-over-internet-protokoll (VoIP-lösningar). Det betyder att du kan ta ditt nummer vart du vill, så länge du har en höghastighetsanslutning till internet.

Att använda ett professionellt telefonsystem är en game-changer för onlinebutiker och webbplatser för småföretag. Och vissa inkluderar till och med kontaktcenterfunktioner inbyggda och erbjuder värdefulla tillägg för att hjälpa ditt företag att växa.

Med möjligheten att ansluta till dina kunder var som helst och med samtalshanteringsverktyg till hands kan du erbjuda utmärkt kundservice och öka försäljningen för ditt företag.

Nu när du vet varför det är ett bra sätt att betjäna dina kunder att använda de bästa företagstelefonsystemen, låt oss titta på de bästa företagstelefonföretagen att använda med din WordPress-webbplats.

Sammantaget bästa företagstelefonsystem

Ring Central är det bästa telefonsystemet för företag av alla storlekar. De erbjuder ett av de mest funktionsspäckade telefonsystemen för småföretag på marknaden.

Läsa:  PMP-certifieringsutbildning: Vad du kan förvänta dig och hur du utmärker dig i dina studier

Ring Central-plattformens telefonfunktioner inkluderar allt du behöver för ditt företag, inklusive:

 • Obegränsade samtal
 • Nummer id
 • Vidarekoppling
 • Samtal väntar och överföring i realtid (köer)
 • SMS textmeddelanden
 • Teammeddelanden (snabbmeddelanden)
 • Videosamtal
 • Delar 1 linje på flera enheter
 • Och mer

Det inkluderar även videomöten med skärmdelning, upp till 1000 avgiftsfria minuter och integration med Googles Gsuite, Dropbox och Microsoft.

Det är enkelt att hantera dina samtal med molnbaserad administration, och deras säkerhet i företagsklass säkerställer 99,99 % drifttid.

Prissättning: Ring Centrals väsentliga prisplaner börjar kl $19,99 per månad per användare (faktureras årligen) med möjlighet att lägga till upp till 20 användare. Andra planer är olika prisklasser och kommer med ytterligare funktioner.

Kundrecension: “Utmärkt röstkvalitet. Möjligheten att ha ett centralkontorsnummer för all kommunikation och sms är jättebra! Det är så bra att ha appen inte kopplad till en specifik enhet.” via GetApp.

Ring Central är ett idealiskt telefonsystem för både fysiska företag och de som går mot distansarbete. Det kan fungera med ditt befintliga telefonsystem (om det är kompatibelt), eller så kan du använda det virtuella telefonsystemet som ingår i Ring Central-mobilappen, som fungerar med alla smartphones.

Nextiva är en annan populär leverantör av företagstelefonsystem med ett brett utbud av avancerade funktioner, snabb och effektiv installation och rimliga priser. Den innehåller också ett webbaserat administratörsområde, vilket gör det enkelt för småföretagare att effektivt hantera sina preferenser för unified communications-plattformar.

Nextivas VoIP-telefonsystem kommer med:

 • Avancerad samtalsdirigering
 • Obegränsade samtal (inrikes)
 • Röstbrevlåda till e-post och sms
 • Visuell röstbrevlåda
 • Online faxning
 • SMS:a
 • Anknytningsuppringning
 • Videokonferenser
 • Dokumenterade API:er
 • Och mer

Du kommer också att få ett gratis lokalt eller avgiftsfritt nummer, nummerportering och samtalshanteringsfunktioner som nummerpresentation, vidarekoppling, anpassade hälsningar och ett avancerat interaktivt röstsvarssystem (IVR).

Nextiva-plattformen ger dig tillgång till mer kraftfulla funktioner som livechatt, CRM-integration, onlineundersökningar och samtalsanalyser som fungerar bra som en del av ett enhetligt telefonsystem.

Samtalskvaliteten är förstklassig, med en drifttid på 99,99 % för deras VoIP-telefontjänst, så det är sällsynt att du råkar ut för ett avbrott. Dessutom är deras kundserviceteam supervänliga och alltid tillgängliga för att hjälpa till att säkerställa den bästa kundupplevelsen.

Pris: Priset på Nextivas företagstelefontjänst börjar kl 19,95 USD per användare och månad. Och priset är billigare baserat på antalet användare. Om du vill spara lite pengar kan du också skapa ett förbetalt konto.

Nextiva är en bra lösning för små och stora företag. Med möjligheten att lägga till en affärslinje för mobiltelefoner (både iOS och Android) kan du ta affärssamtal från ditt kontor, även om du arbetar på distans, utan att dela ditt mobiltelefonnummer.

Du kan också integrera med plattformar som Google Workspace, Zendesk, Slack och mer. Men om ditt företag behöver ett kontorstelefonsystem som är kompatibelt med dina befintliga telefoner, erbjuder Nextiva det också.

Faktum är att många callcenter och företagsföretag använder Nextiva för att övergå från privat filialväxel (PBX-system) till kraftfulla molntelefonsystem med SIP-trunking. Företaget säljer och hyr även hårdvara som IP-telefoner, analoga adaptrar med mera.

Läsa:  Skaffa den aktuella auktoriteten du behöver för en webbplats med hög trafik

Kundrecension: “Kundservice är jättebra! Installationen är så enkel, och de leder dig igenom istället för att ge dig en guide. När du stöter på ett problem, som hittills har varit sällsynt, är de snabba att hjälpa.” via G2.

Ooma är en populär VoIP-företagstelefontjänst som erbjuder överkomliga priser, inga kontrakt och obegränsade samtal i USA och Kanada. Installationen är superenkel och kan göras på mindre än 15 minuter, inga tekniska kunskaper krävs. Dessutom erbjuder den över 35 funktioner, så den har allt ett litet företag behöver i ett telefonsystem.

Oomas telefonsystem kommer med funktioner som:

 • Virtuell receptionist
 • Samtalsöverföring och vidarekoppling
 • Håll och överför musik
 • Röstbrevlåda med e-postbilagor
 • SMS-meddelanden
 • Samtalsblockering
 • Och mycket mer

Med vilken Ooma-plan som helst kan du få ett gratis företagstelefonnummer, inklusive lokala eller avgiftsfria nummer. Eller så kan du behålla ditt befintliga nummer om du vill.

Ooma har också en robust mobilapp som låter dig enkelt hantera dina samtal när du är på språng. När din telefon ringer kommer du att informeras när det är ett Ooma Office-samtal, så att du kan skilja på affärssamtal och personliga samtal. Och du kan snabbt överföra samtal till en annan anknytning, ditt företags röstbrevlåda eller en kollegas röstbrevlåda.

Det finns också funktioner som videokonferenser så att du enkelt kan samarbeta med teammedlemmar på distans. Och funktionen för samtalsinspelning låter dig spela upp telefonsamtal så att du inte missar något viktigt.

Prissättning: Deras prissättning börjar kl $19,95 per månad. Du kan uppgradera till Pro-planen för $24,95 per månad för att få ytterligare funktioner som videokonferenser, en stationär app, använda din dator som datortelefon, transkription av röstmeddelanden och mer.

Kundrecension: “Ooma är ganska bra och billigare än att ha ett avtal om fast telefoni med ett kabel- eller internetföretag. Det är väldigt lätt att använda och det har sparat mig pengar.” Via TrustRadius.

GrassHopper är en företagstelefontjänst som erbjuder VoIP, vilket är idealiskt för små företag och soloprenörer. Med ett virtuellt telefonnummer kan du vidarekoppla samtal till valfritt nummer eller mobil enhet. Men för utgående samtal behöver du fortfarande en vanlig telefonlinje.

De intuitiva webb- och mobilapparna är enkla att använda för att hantera ditt konto och telefontjänst. Det är också möjligt att använda flera anknytningar för ditt företags telefonnummer, såväl som lokala nummer, fåfänga och avgiftsfria nummer för Storbritannien och Kanada.

Du kan förvänta dig alla standardfunktioner som:

 • Samtalsdirigering
 • Samtal väntar
 • Vidarekoppling
 • Ring håll musik
 • Automatiska samtalsutskrifter till e-post
 • Och mer

GrassHopper är en idealisk lösning för avlägsna team, eftersom du kan lägga till tillägg att använda var som helst med deras mobila eller stationära appar.

Prissättning: Planerna för GrassHopper börjar kl 29,99 USD per månad för 1 nummer och upp till 3 förlängningar.

Läsa:  Guide till digitala marknadsföringstjänster för småföretag

Kundrecension: “Vi gillar verkligen att använda Grasshopper. Den håller allt på ett ställe där du enkelt kan komma åt röstmeddelanden, nummer, ställa in anknytningar etc. Riktigt bra produkt.” Via Capterra.

Phone.com är en annan utmärkt VoIP-leverantör för småföretag. Den har en användarvänlig webb- och appbaserad adminpanel och standardfunktioner som inkluderar:

 • Nummer id
 • Vidarekoppling av telefonsamtal
 • Samtalsöverföring
 • Konferenssamtal
 • Och mer

Phone.coms samtalsminuter inkluderar Kanada och flera europeiska länder, vilket gör det mycket billigare att ringa till dessa länder. Det är också möjligt att integrera ditt telefonsystem med tredje part CRM-programvara som Zoho och Salesforce.

Prissättning: Det finns 2 prissättningsalternativ för Phone.com, som antingen betalar per minut eller är obegränsade. Betala per minut-planer börjar kl $12,99 per månadmed obegränsade planer från $22,99 per månad.

Kundrecension: “Deras tjänst är alltid pålitlig med ett mycket bra skrivbordsgränssnitt och mobilapp också. Jag behöver inte ens använda en fysisk telefon eftersom jag omdirigerar alla jobbsamtal till min mobil.” Via G2.

GoToConnect, eller som det formellt var känt som Jive, är en annan ansedd telefontjänst för småföretag. Det är en molnbaserad telefonsystemleverantör som kommer till ett överkomligt pris för de flesta företag.

Den här VoIP-tjänsten för företag har alla standardfunktioner du kan förvänta dig, inklusive obegränsade samtal, nummerdelning, obegränsade anknytningar, vidarekoppling, mobilappar, livechatt, SMS och mer.

Dessutom har den massor av CRM- och marknadsföringsintegrationer med tjänster, inklusive:

 • Salesforce
 • Microsoft Outlook
 • Zoho
 • Zendesk
 • Hubspot
 • Google Workspace
 • Slak

GoToConnect är också mer än en företagstelefontjänst. Det är en enhetlig affärskommunikationsplattform med videokonferenser för enkelt teamsamarbete.

Utöver ovanstående har GoToConnect över 100+ moln VoIP-funktioner. Det låter dig använda obegränsade samtalsköer, avancerade ringgrupper, molnkontorsväxling och flera andra anmärkningsvärda funktioner.

GoToConnect är en del av GoTo-programfamiljen. Som sådan fungerar det enkelt med andra mötes- och webinarprogram, som GoToMeeting, GoToWebinar och GoToTraining.

Prissättning: Priset för GoToConnect börjar kl $24 per månad för den grundläggande företagstelefontjänsten. Deras premiumplan erbjuder mer avancerade funktioner för större callcenter.

Kundrecension: “Det enda jag inte behöver oroa mig för på mitt kontor är telefontjänsten. Telefonerna finns där och samtalsflödet hjälper mitt företag att fungera smidigt.” via GetApp

Vilket är det bästa affärstelefonsystemet för dig?

Efter att noggrant ha jämfört de bästa företagstelefonlösningarna bestämde vi oss för det Ring Central är den bästa telefontjänsten för företagmed Nextiva som kommer in på en nära tvåa.

Även om båda systemen har liknande prissättning, anser vi att Ring Central erbjuder bättre övergripande värde som en VoIP-tjänst för småföretag. Den har ett lågt startpris, ett smidigt användargränssnitt och massor av kraftfulla affärskommunikationsfunktioner. De kräver inte heller ett så långt engagemang för sina årsplaner.

Slutsats: du kan inte gå fel med någon av dessa lösningar.

Bästa företagstelefonsystem FAQ

Nedan finns några av de vanligaste frågorna om företagstelefonplattformar och tjänsteleverantörer.

Läsa:  De 5 bästa myterna om digital marknadsföring avslöjas

Vilka faktorer bör jag tänka på när jag väljer det bästa telefonsystemet för företag?

När du väljer ett företagstelefonsystem bör du överväga faktorer som storleken på ditt företag, antalet anställda som kommer att använda systemet, de funktioner du behöver och din budget. Det är också viktigt att överväga tillförlitligheten hos systemet och kvaliteten på kundsupporten från leverantören.

Vilka andra telefon- och kommunikationssystem för företag finns det?

Några andra bästa telefonsystem för småföretag inkluderar Vonage, Aircall, 8×8, Microsoft Teams och Dialpad.

Vilka typer av funktioner ska jag leta efter i ett företagstelefonsystem?

Några viktiga funktioner att leta efter i ett företagstelefonsystem inkluderar vidarekoppling, röstbrevlåda, automatisk telefonist, samtalsdirigering, konferenssamtal och mobilintegration. Beroende på dina behov kanske du också vill överväga funktioner som videokonferenser, CRM-integration och samtalsanalys.

Kan jag använda mina befintliga telefonlinjer med ett företagstelefonsystem?

I många fall är det möjligt att använda befintliga telefonlinjer med ett företagstelefonsystem. Detta beror dock på vilken typ av system du väljer och kompatibiliteten hos dina befintliga telefonlinjer. Det är alltid bäst att rådgöra med leverantören för att säkerställa att dina befintliga telefonlinjer fungerar med det nya systemet.

Hur svårt är det att installera ett företagstelefonsystem?

Den enkla installationen beror på vilken typ av system du väljer och din nivå av teknisk expertis. Vissa system kan kräva mer installation och konfiguration än andra. Men många leverantörer erbjuder support och hjälp för att hjälpa dig att få igång ditt nya system smidigt.

Kan jag behålla mitt befintliga telefonnummer när jag byter till ett företagstelefonsystem?

I de flesta fall kan du behålla ditt befintliga telefonnummer när du byter till ett företagstelefonsystem. Detta kallas vanligtvis nummerportering, och det låter dig behålla ditt befintliga telefonnummer medan du går över till ett nytt system.

Finns det några extra kostnader förknippade med ett företagstelefonsystem?

Utöver den månatliga prenumerationsavgiften kan det tillkomma ytterligare kostnader förknippade med ett företagstelefonsystem. Dessa kan inkludera installationsavgifter, hårdvarukostnader (som telefoner eller headset) och avgifter för ytterligare funktioner eller tillägg.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa telefonsystemen för ditt företag.

Medan du är här kanske du också är intresserad av att lära dig hur du gör en klicka för att ringa-länk i WordPress.

Om du tyckte att den här artikeln var användbar, följ oss vidare Facebook och Twitter för mer användbara tips och handledning.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.