Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

6 bästa ordförrådsplugins för WordPress för att öka engagemanget

6 bästa ordförrådsplugins för WordPress för att öka engagemanget

Många företag använder vissa termer för att beskriva vad de gör, men ibland vet inte kunden vad du pratar om. Du kan fixa detta genom att lägga till ett ordförrådsplugin till WordPress.

Det finns flera sätt att göra detta genom att lägga till en separat ordlistasida som besökare kan använda för att slå upp termer, eller så kan du ställa in verktygstips som låter besökare hålla muspekaren över en term för att se dess innebörd.

Och medan de flesta människor tänker på ordlistor och uppslagsverk som en vägg av text, så är det inte längre fallet. De flesta plugins stöder visning av multimediafiler som bilder, videor och ljud i verktygstips.

Idag ska jag dela med mig av de bästa ordbokspluginerna för WordPress.

Vilken typ av WordPress-webbplatser behöver ett ordboksplugin?

Det finns ingen specifik typ av webbplats som behöver ett ordförrådsplugin i WordPress. Istället handlar det mer om att försöka göra det enkelt för besökarna. Föreställ dig till exempel en webbplats dedikerad till matematik.

Du kan sluta använda termer som läsaren kanske inte förstår, så att ge en definition kan vara till stor hjälp.

Det gäller förstås inte bara forskare. Tänk något som Harry Potter-universumet. Alla trollformler har namn som inte berättar vad de gör. Att bygga ett index kan vara till hjälp för en ny läsare.

Detsamma kan sägas om platser, magiska varelser, kända trollkarlar och i stort sett allt annat det fiktiva universum har att erbjuda.

Denna logik gäller nästan alla webbplatser som använder vissa termer som den genomsnittliga besökaren kanske inte känner till. En annan bra användning är för affärsvillkor som ditt företag kan utföra.

Detta kan vara ett bra sätt att se professionell ut och även hjälpa besökarna att förstå vad som händer eller vad de kan förvänta sig.

1. WordPress verktygstips

Ett av de bästa sätten att lägga till verktygstips till WordPress är att använda det passande namnet verktygstips WordPress verktygstips ansluta. Det låter dig lägga till verktygstips till nästan vad som helst, från text till bilder och allt däremellan.

Du är dock inte begränsad till bara texten i verktygstipset. Du kan till exempel lägga till bilder eller videor till dem.

Läsa:  Hur man rensar Instagram-cache och förbättrar appprestanda

Du kanske tror att du måste skapa varje verktygstips manuellt, men det gör du inte. Du kan skapa ett verktygstips för vilken term som helst och det kommer att gälla för hela din webbplats när du aktiverar det.

Du har några alternativ för att anpassa var den visas på din webbplats.

Du kan också välja att visa verktygstipset endast för den första termen som visas i texten eller sidan. Annars kan det bli mer irriterande än användbart.

Fördelar med att använda WordPress Tooltips

 • Hantera alla verktygstips från en central plats
 • Du kan lägga till en ordlista var som helst med en kortkod
 • Anpassa utseendet på verktygstips
 • Verktygstips fungerar på formulär för de flesta större plugins
 • Lägg till animationer i verktygstips

2. Ordförråd

Om du letar efter ett WordPress-ordboksverktyg, Ordlista plugin är den perfekta lösningen. Det låter dig skriva vokabulär i plugin-programmet och visa dem när det behövs.

Du kan till och med skapa en separat ordförrådssida utan större problem.

Den ger dig olika hanteringsverktyg för att kontrollera var verktygstipsen visas. Du kan välja att endast aktivera dem för sidor eller inlägg, eller inaktivera dem för specifika sidor, till exempel din hemsida.

Allt detta görs med en serie vippbrytare som är lätta att använda. Du kan till och med se till att en term endast visas på en specifik sida eller inlägg för att minska redundans. Och den stöder alla språk, så du kommer inte att stöta på några begränsningar.

Fördelar med att använda ett ordförråd

 • Välj bland flera verktygstipsmallar
 • Gruppera termerna i kategorier för bättre organisation
 • Matcha versaler och gemener
 • Separat plugin-stöd tillgängligt i Pro-versionen
 • Du kan inaktivera ordlistan i vilket meddelande som helst

3. Verktygstips ordlista för WordPress | Knowledge Base-plugin

Vill du bygga en kunskapsbas för din webbplats? Om så är fallet, försök att köpa Ordlista med verktygstips för WordPress ansluta. Det är ett premiumplugin som kan hjälpa till att förbättra din webbplats SEO och läsbarhet.

Du kan till och med använda den för att ansluta till både Wikipedia och Merriam-Webster för de senaste villkoren.

Som du kan förvänta dig av ett premiumplugin finns det många anpassningsalternativ tillgängliga.

Du kan välja mellan 18 katalogmallar. Det betyder att du inte har några problem att hitta något som passar resten av din webbplats.

Det finns flera tillgängliga planer, inklusive ett e-handelsalternativ, och du kan använda det på flera webbplatser.

En annan anmärkningsvärd funktion är möjligheten att importera termer med .csv-filer, vilket är bra för flera webbplatser.

Läsa:  De 5 hemligheterna till framgång för en blomstrande reseblogg

Fördelar med att använda WordPress Verktygstips Ordlista

 • Visa relaterade termer längst ner på sidan
 • Lägg till en ordlista med förkortningar till termen
 • Lägg till ljudfiler i dina verktygstips
 • Gör verktygstips delbara på sociala medieplattformar
 • Användare kan dubbelklicka på valfritt ord för att se ett verktygstips från Wikipedia

4. WP-ordlista – Kunskapsordbok / Ordlista / Databas / Wiki / Ordlista

Om du letar efter ett plugin som hanterar all din WordPress-terminologi behöver du inte leta längre WP Ordlista ansluta. Det är ett mångsidigt premiumplugin som har allt du behöver för att bygga ett ordförråd i WordPress.

Även om det finns många funktioner bör du inte ha några problem att använda dem eftersom allt är strömlinjeformat.

Du har fullständig kontroll över var ordlistan visas på din webbplats, tillsammans med ett antal anpassningsalternativ. Detta inkluderar även ett urval av animationer för att liva upp ditt ordförråd.

Du kan också lägga till verktygstips till termer på hela din webbplats. I likhet med dina ordförrådsposter har du ett antal anpassningsalternativ att välja mellan, inklusive unika animationer.

Fördelar med att använda WP-ordlista

 • Låter dig inaktivera verktygstips på pekskärmsenheter
 • Stöd för anpassade meddelandetyper
 • Välj att visa hela definitionen av verktygstips eller en kortare definition
 • Begränsa antalet ord i verktygstipset
 • Anpassa typsnitt och färg när som helst

5. Namnindex

Vissa kataloger fokuserar inte på termer eller definitioner, de fokuserar på människor. Där är det Namnkatalog Plugin kommer in. Men kom ihåg att du fortfarande kan använda det i traditionella termer och det kommer att fungera bra.

Du kan skapa en fullständig ordlistasida och sortera dem automatiskt i alfabetisk ordning.

Det stöder också skapandet av flera ordförråd. Du kan till exempel skapa en för personer och en separat för termer. För att placera varje ordlista behöver du bara klistra in lämplig kortkod i ditt inlägg eller sida.

Du kan kontrollera alla aspekter av ordförrådet, inklusive att begränsa antalet ord i varje post. När allt kommer omkring är kortare definitioner ofta mer användbara än längre definitioner för allmän förståelse.

Fördelar med att använda en namnkatalog

 • Välj antalet kolumner som ska visas
 • Skapa ämnen för varje katalog (personer, termer, fiskar, etc.)
 • Skicka användarsökningar till ordlistasidan
 • Stöder flerspråkiga webbplatser
 • Exportera och importera termer till andra webbplatser

6. Kunskapslexikon / Ordförråd / Wiki

Oavsett om du försöker bygga ett uppslagsverk, en ordlista, en wiki eller till och med en databas, Encyklopedi plugin har du täckt. Det kan hjälpa dig att bygga någon av dessa utan större problem.

Det gör det genom att hjälpa dig att gruppera termer genom att definiera taggar och kategorier.

Läsa:  De 15 bästa systemen för bokning av konferensrum för mötesrum 2024

En av de bästa sakerna med detta plugin är det rena gränssnittet. Allt är väldigt intuitivt och passar bra ihop, vilket gör det perfekt för nybörjare. Och du har många alternativ att välja mellan.

Du är till exempel inte begränsad till bara text. Istället kan du lägga till ljud, bilder och video, vilket öppnar upp för ett nästan obegränsat antal möjligheter. Därför är det en solid lösning som varje webbplatsägare bör överväga.

Fördelar med att använda Encyclopedia

 • Fungerar bra i en multitasking-miljö
 • Inkluderar inte tilläggsmärke
 • Stöder WPML för flerspråkigt stöd
 • Ger valideringsstöd för varje post
 • Kompatibel med WordPress Importer plugin

FAQ

Är det bättre att ha ett eller flera ordförråd?

Många av plugins på den här listan stöder flera ordböcker, vilket väcker frågan om du ska använda dem?

När det gäller sökbarhet är det mycket effektivare att bryta ner stora gallerier i mindre men mer relevanta.

Låt oss till exempel säga att din webbplats täcker fiktiva universum. Skulle det vara vettigt att skapa en ordlista som inkluderade Harry Potter och MCU, eller skulle det finnas ett separat ord för varje?

Du behövde förmodligen inte tänka på det för att inse att separata är bättre. Detta bidrar inte bara till att förbättra sökbarheten och visa annat innehåll som den som söker kan vara intresserad av, utan det är också bättre för användaren.

Det skulle till exempel vara ganska irriterande om du letade efter Harry Potter-läror och sedan stötte på saker från MCU. Eller tvärtom.

Det är bara vettigt att dela dessa saker.

Ska ordförrådet innehålla multimediainnehåll?

Hur användare vill konsumera information beror till stor del på preferenser. Vissa gillar att läsa, andra föredrar ljud eller video.

Och även om du kanske vill tillgodose allas preferenser, kan du också överväga vad som är bäst för din webbplats. När det gäller SEO rekommenderas text eftersom det hjälper dig att ranka högre.

Video är vanligtvis ett bra alternativ eftersom användare föredrar videoinnehåll. Det är dock inte alla som vill ha video, och det kan kännas lite olämpligt på vissa sajter. Å andra sidan kan det också vara mer lämpligt beroende på nisch och ämne för innehållet.

Ljudet gör dig verkligen ingen tjänst. Både text och video kan visas på Google, men ljudfiler kan inte. Men om du försöker hjälpa besökare att uttala termer korrekt kan ljudordlistor vara användbara.

Sammantaget rekommenderar jag att du använder text i ditt ordförråd utöver alla multimediafiler du anser vara nödvändiga.

Kan en ordlista-plugin förbättra SEO i WordPress?

Absolut!

Läsa:  Rubi Rose OnlyFans detalj: Allt du behöver veta 2024

Tänk på det; hur ofta letar du efter mening bakom en viss term, plats eller till och med en viss person (fiktion och facklitteratur)? Om du är som alla andra är svaret ett rungande ja.

En tydlig definition som kan dyka upp och dyka upp i FAQ-sektionen är en stor välsignelse för alla webbplatser.

Det är faktiskt just därför de flesta webbplatser skapar sin egen FAQ-sektion. Det låter dem rikta in sig på den här delen av Google och öka sin trafik dramatiskt. Så ja, att lägga till ordförråd är ett bra sätt att förbättra SEO.

Ersätter ordlistan FAQ-sektionen?

Du kanske undrar om en ordlista kommer att ersätta en separat FAQ-sektion. Även om en ordlistasida kan fungera bra, är den i slutändan ingen ersättning för den. Och FAQ-sektionen är ett ovärderligt verktyg för alla webbplatser.

Många användare har ofta samma fråga och att skapa ett särskilt avsnitt för dessa frågor är bra.

Det kan minska antalet frågor som din personal får och till och med hjälpa dig att få en bättre ranking. Det är vanligtvis de frågor som folk söker på Google, så att de kan hjälpa dig att få nya kunder.

På senare år har vanliga frågor blivit en hörnsten i de flesta supportteam. Att skapa en sådan kommer inte bara att gynna dina kunder, det kommer också att bidra till att förbättra din personals förståelse för de problem dina kunder står inför.

Börja bygga ditt WordPress-ordförråd idag

Som du kan se har WordPress flera fantastiska plugins som hjälper dig att skapa en ordlista. De kan vara användbara på vilken webbplats som helst, men de fungerar riktigt bra med mer komplexa termer som den genomsnittliga läsaren kanske inte är medveten om.

Många webbplatser som är specialiserade på ett visst ämne har ofta sin egen ordlistasida som hjälper till att knyta ihop allt. Det kan också hjälpa dig att lista relevanta artiklar för alla besökare som tittar på det inlägget.

Se bara till att du inte går överbord. Det kan vara oerhört irriterande att se ett meddelande täckt av verktygstips. Ibland är mindre verkligen mer.

Vilket är ditt favoritordboksplugin för WordPress? Varför lade du till en ordlista i WordPress?