Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

6 Exempel på innehållsmarknadsföring för e-handel som blev virala

6 Exempel på innehållsmarknadsföring för e-handel som blev virala

Verksamheten med sökmarknadsföring är brutal. På grund av hård konkurrens, 90,63 % av webbsidorna får inte ens en enda besökare från Google.

Så hur går du med i de andra 9,37 % och till slut får du framgång i dina marknadsföringskampanjer?

Framgångsrika innehållsmarknadsföringskampanjer för e-handel kan förvandla ditt företag från att bara vara ännu en onlinebutik till ett blomstrande varumärke med lojala kunder.

I det här blogginlägget visar vi dig sex inspirerande exempel på innehållsmarknadsföring för e-handel och visar dig hur du kör dina kampanjer som konverterar.

Vi kommer att diskutera hur man skapar engagerande innehåll, optimerar din webbplats för SEO, utnyttjar sociala medieplattformar och använder betald reklam effektivt.

I slutet av den här artikeln har du en grundlig förståelse för vad som gör en framgångsrik e-handelskampanj för innehållsmarknadsföring.

Vad gör en framgångsrik innehållsmarknadsföringskampanj?

Framgången för ditt innehållsmarknadsföringsarbete börjar med att förstå din målgrupp och skräddarsy ditt budskap efter deras behov.

Att skapa en effektiv innehållsstrategi innebär att känna igen din målgrupp, lösa deras problem och leverera din lösning vid rätt ögonblick i rätt miljö.

Detta innebär att gå längre än generiska försäljningsargument eller produktbeskrivningar. Berätta historier som kopplar känslomässigt till dina potentiella kunder.

För att maximera räckvidden och engagemanget för dessa skräddarsydda meddelanden bör du identifiera var (och när) potentiella kunder tillbringar större delen av sin onlinetid.

 • Videor kan öka konverteringsfrekvensen med 80 % enligt Unbounces forskning.
 • Bloggar driver upp webbplatstrafik medan infografik kan öka sociala delningar.
 • Nyhetsbrev via e-post håller prenumeranter informerade om de senaste erbjudandena eller nyheterna från ditt varumärke.

En bra innehållsmarknadsföringsstrategi innebär att veta vad som resonerar med olika segment av din publikbas, skapa övertygande innehåll kring dessa insikter, välja lämpliga kanaler/timing för distribution, diversifiera innehållsformat baserat på dina befintliga kunders plattformspreferenser och bibehålla konsistens över tid. .

Skärmdump från Wall Street Mojo

6 Exempel på viral e-handelsinnehållsmarknadsföring

Hur ser framgångsrika innehållsmarknadsföringskampanjer ut? Ta en titt på dessa exempel för att se hur stora nationella företag närmar sig innehåll.

Duva

Ett lysande exempel på framgångsrik innehållsmarknadsföring är “Dove Real Beauty Sketches” där märket presenterade riktiga kvinnor, inte modeller, och en FBI-utbildad skisskonstnär för att visa hur vi ser oss själva kontra hur andra ser oss.

Den skarpa kontrasten mellan dessa skisser avslöjade att kvinnor ofta har hårdare syn på sitt utseende jämfört med andras uppfattningar. Budskapet var tydligt och övertygande — verklig skönhet är mer än vad vi ser i spegeln; det handlar om självacceptans och att känna igen de naturliga egenskaper som definierar oss unikt.

Vad gjorde “Dove Real Beauty Sketches” så framgångsrik? Låt mig bryta ner det:

Känslomässigt engagemang: Kampanjen drog i hjärtat genom att ta itu med vanliga osäkerheter som många känner om sitt utseende.

Relaterbarhet: Genom att presentera vanliga människor istället för modeller eller kändisar kunde tittarna lätt relatera.

Starkt budskap: Dove utmanade samhälleliga normer angående skönhetsstandarder – ett djärvt drag som väckte konversationer både online och offline.

Delbarhet: Videon uppmuntrade till delning eftersom det inte bara var reklam; det erbjöd värde genom meningsfulla meddelanden som var relevanta utanför Doves kundbas.

Läsa:  Så här ser du vem som delade din TikTok-video 2024

Varumärkesanpassning: Detta tillvägagångssätt passar perfekt med Doves pågående uppdrag att inspirera kvinnor till förtroende – en autentisk strategi för att bygga förtroende och varumärkeslojalitet.

Genom att skapa ett sådant gripande innehåll marknadsförde Dove inte bara produkter utan startade rörelser som påverkade positiv social förändring som överskrider traditionell marknadsföring.

Airbnb

Ett annat fall av bra innehållsmarknadsföringsstrategi är Airbnbs #BelongAnywhere-kampanj som uppmuntrade användare att dela sina unika reseupplevelser med hashtaggen, vilket resulterade i tusentals autentiska berättelser som visade upp Airbnbs värdeförslag.

Airbnbs #BelongAnywhere-kampanj visar kraften i en enkel men universell idé. Kampanjen kretsar kring Airbnbs kärnfilosofi att resenärer ska känna sig hemma oavsett var de befinner sig i världen – med betoning på inkludering, mångfald och de unika upplevelser som erbjuds genom att bo hos lokala värdar.

Här är anledningen till att #BelongAnywhere lyser som ett av våra exceptionella exempel på innehållsmarknadsföring för e-handel:

Mänsklig anslutning: I grunden fokuserar denna kampanj på verkliga berättelser från värdar och gäster för att lyfta fram äkta kopplingar som skapas genom delade utrymmen.

Universell överklagande: “Att tillhöra” är ett begrepp som alla förstår; genom att utnyttja denna känsla nådde Airbnb ut över kulturer och demografi.

Visuell berättelse: Med övertygande bilder som visar olika destinationer och glada gäster över hela världen skapade Airbnb visuellt tilltalande innehåll som var lätt att smälta – och dela.

Samhällsfokus: Genom att utnyttja användargenererat innehåll som vittnesmål och reseberättelser visade Airbnb hur dess kunder var en integrerad del av en global gemenskap.

Varumärkesuppdragsanpassning: Denna strategi är sömlöst i linje med vad Airbnb står för – en värld där vem som helst kan höra hemma var som helst – vilket hjälpte till att stärka deras varumärkesidentitet.

#BelongAnywhere-berättelsen handlar inte bara om att hitta boende; det representerar tillhörighet som överskrider fysiskt utrymme.

Gammal krydda

Äntligen Old Spices “Mannen din man kunde lukta somKampanjen är en humoristisk annons som snabbt blev viral tack vare dess smarta manus och minnesvärda karaktär.

Vad gör dessa innehållsmarknadsföringstaktik speciella?

 • Dove vädjade till känslor och tog upp samhällsfrågor kring skönhetsstandarder.
 • Airbnb utnyttjade användargenererat innehåll för autenticitet.
 • Old Spice använde humor för att göra sitt varumärke oförglömligt.
 • Dove utnyttjade YouTubes visuella berättarkraft.
 • Airbnb utnyttjade sociala medieplattformar där människor naturligt delar reseupplevelser.
 • Old Spice sände reklam under bästa sändningstid när de visste att deras publik skulle titta.

Alla tre varumärkena bibehöll konsekventa meddelanden över alla kanaler, vilket stärkte varumärkesidentiteten vid varje kontaktpunkt. Denna konsekvens skapar förtroende hos publiken över tid.

Här är några fler exempel på innehållsmarknadsföring för e-handel för att inspirera dig:

Patagonien

Denna återförsäljare för utomhusbruk har gjort sig ett namn inte bara genom sina högkvalitativa produkter utan också genom sitt övertygande berättande.

Istället för att enbart fokusera på att marknadsföra sina senaste produkter eller ge tips om utomhusaktiviteter – vilket man kan förvänta sig av ett e-handelsvarumärke inom friluftsbranschen – Patagoniens blogg täcker ämnen som bevarande, natur och kultur kring utomhusäventyr. Detta berättelsefokuserade tillvägagångssätt är en del av det som gör Patagonias e-handelsstrategi för innehållsmarknadsföring så framgångsrik.

Genom att skapa övertygande innehåll kring ämnen som är viktiga för deras kunder främjar de djupare kontakter med dem – vilket stärker varumärkeslojalitet och medvetenhet längs vägen.

Frodig

De videokanal av detta grymhetsfria, veganska skönhetsmärke är det som verkligen lyser som ett exempel på en bra innehållsmarknadsföringsstrategi.

Läsa:  Shopify SEO: Den ultimata SEO-checklistan för 2024

Frodiga videor är fulla av riktat, engagerande innehåll, allt från nyckfulla animerade shorts till informativa videor om hur det är gjort om deras mest populära produkter. Denna blandning av underhållning och utbildning resonerar starkt hos potentiella kunder som vill ha mer än bara produktsidor – de längtar också efter historier bakom produkterna.

Och det här är inte vilka videor som helst; varje del av visuellt innehåll är noggrant sammanställt för att passa Lushs kärnvärden och etos samtidigt som de visar upp sina senaste produkter i aktion.

BarkBox

Varje hundälskares favoritprenumerationsboxmärke, BarkBox, har verkligen bemästrat konsten att marknadsföra e-handelsinnehåll. BarkBox hemliga sås ligger i dess dedikerade innehållsnav som fungerar som en enda destination för allt som har med hund att göra, från nyheter om färska och trendiga produkter till roliga bloggar som tillgodoser hundälskares intressen. De förstår kundresan väl och skräddarsyr sina blogginlägg därefter.

Förutom användargenererade vittnesmål hjälper partnerskap med branschinfluenser att förstärka deras räckvidd ytterligare.

Delar av en viral innehållsmarknadsföringsannons

Att skapa en viral innehållsmarknadsföringskampanj kräver en kombination av kreativitet, strategisk planering och förmågan att få resonans hos din målgrupp. Även om det inte finns någon garanterad formel för viralitet, är här några element som kan öka dina chanser:

Övertygande och delbart innehåll

Skapa innehåll som är mycket engagerande, unikt och värt att dela. Det kan vara i form av videor, bloggartiklar, infografik, memes eller interaktiva upplevelser. Ditt innehåll ska väcka känslor, ge värde eller underhålla publiken.

Känslomässigt tilltalande

Ta del av känslorna hos din målgrupp. Innehåll som utlöser positiva känslor som humor, glädje, inspiration eller överraskning tenderar att ha en större chans att bli viralt. Det kan vara genom kundberättelser, relaterbara scenarier eller upplyftande budskap.

Unikt och minnesvärt koncept

Utveckla ett unikt koncept eller vinkel som sticker ut från mängden. Oavsett om det är en kreativ produktdemonstration, en catchy slogan eller en innovativ kampanjidé, bör den fånga uppmärksamhet och lämna ett bestående intryck.

Trender och popkultur

Håll dig uppdaterad om aktuella trender, memes eller popkulturreferenser som resonerar med din målgrupp. Införliva dessa element i ditt innehåll för att göra det mer relaterbart och delbart.

Användargenererat innehåll

Uppmuntra din publik att delta och bidra till kampanjen. Användargenererat innehåll (UGC) kan skapa en känsla av gemenskap och autenticitet. Kör tävlingar, utmaningar eller kampanjer där användare kan skapa och dela sitt eget innehåll relaterat till ditt varumärke eller dina produkter.

Influencersamarbete

Samarbeta med influencers eller sociala mediepersonligheter som har ett stort antal följare och anpassar sig till ditt varumärke. Deras stöd eller deltagande i din kampanj kan hjälpa till att förstärka ditt budskap och nå en bredare publik.

Sådd och distribution

Utveckla en strategi för att se ditt högpresterande innehåll på relevanta plattformar och kanaler. Utnyttja sociala medier, onlinegemenskaper, bloggar och media för att sprida ordet. Engagera med influencers, använd betald reklam och utnyttja din befintliga kundbas för att maximera räckvidden.

Call-to-action och varumärkesintegrering

Se till att ditt innehåll innehåller en tydlig uppmaning (CTA) som uppmuntrar tittarna att engagera sig i ditt varumärke eller göra ett köp. Integrera ditt varumärke sömlöst i innehållet utan att vara alltför reklam.

Social delning

Gör det enkelt för användare att dela ditt innehåll med e-handelsvärlden genom att inkludera sociala delningsknappar och ge tydliga instruktioner. Optimera innehållet för olika plattformar och enheter för att maximera tillgänglighet och delbarhet.

Positiva känslor är en viktig del av viralt innehåll

Hur man kör framgångsrika innehållsmarknadsföringskampanjer för e-handel

För att lyckas med ditt innehållsmarknadsföringsarbete måste du först få en djupgående förståelse för din målgrupps behov, önskemål och smärtpunkter. När du väl upptäcker deras önskningar och kamp blir det lätt att skapa övertygande innehåll åt dem.

Läsa:  Översättningsprogram för småföretag: Prisvärd lösning

Steg 1: Gör en grundlig marknadsundersökning. Använd verktyg som Google Analytics eller insikter i sociala medier för att samla in data om dina befintliga kunder.

Steg 2: Skapa köparpersonas. Dessa är fiktiva representationer av dina idealkunder baserat på den data du har samlat in.

Steg 3: Identifiera vilken typ av innehåll som resonerar med din publik. Detta kan inkludera blogginlägg, videor, infografik, fallstudier, webbseminarier eller poddsändningar – vilket format de än föredrar.

Steg 4: Utveckla ett tydligt och kortfattat budskap för varje del av innehållet. Dina budskap bör vara i linje med ditt varumärkes värderingar och mål samtidigt som de tillgodoser dina kundpersonas behov.

Innan du skapar innehåll bör du planera när och var varje del ska publiceras och organisera dem i en redaktionell kalender. Detta säkerställer konsekvent leverans av högkvalitativt material över tid.

För mer djupare insikter, läs vår guide om hur du skapar en framgångsrik strategi för innehållsmarknadsföring.

Skärmdump från HubSpot

Skapa engagerande innehåll för framgångsrika innehållsmarknadsföringskampanjer

Att skapa innehåll som fångar din målmarknads uppmärksamhet är en viktig komponent i all effektiv marknadsföring av innehåll.

Välj rätt format. Det första steget i att skapa övertygande innehåll är att välja ett format som matchar din målgrupp. Om du är ett e-handelsvarumärke som marknadsför till unga människor bör du förmodligen satsa mer på att producera korta videor än att skriva e-böcker.

De flesta e-handelsvarumärken blandar ihop det med en kombination av blogginlägg, videor, infografik och interaktiva frågesporter för att tillgodose behoven hos olika segment av sin publik.

Berätta engagerande historier. Låt oss nu prata om berättande. En väl berättad historia kan engagera en publik som inget annat. Det hjälper till att humanisera e-handelsvarumärken och skapa känslomässiga kontakter med kunder.

Airbnbs “Stories” är ett perfekt exempel på att skapa topppresterande innehåll genom storytelling. Det tillåter Airbnb-värdar att dela sina extraordinära möten med semesterfirare från hela världen.

Skapa medryckande rubriker. Dina rubriker materia också. De är ofta det första folk ser, så se till att de är tillräckligt catchy för att fånga uppmärksamhet men också exakt representera vad som finns inuti.

Nu när du har skapat fantastiskt innehåll är det dags att få ut ordet.

Gör ditt innehåll lätt att dela. Knappar för social delning är ett måste för alla delar av onlineinnehåll eftersom de tillåter läsare att enkelt dela ditt arbete på sina sociala nätverk – som att ha en personlig armé av innehållspromotörer.

Håll det fräscht. Färskhet spelar också roll när det kommer till SEO-rankningar, så att uppdatera gamla inlägg med ny information kan hjälpa till att hålla saker relevanta för såväl sökmotorer som läsare. Ge ditt innehåll en liten makeover då och då.

Visa upp publikens skapelser. Användargenererat innehåll (UGC) tillhandahåller inte bara gratis material för dig utan bygger också förtroende bland konsumenter eftersom UGC tenderar att ses som mer autentiskt än varumärkesmeddelanden. Genom att dela UGC på dina e-handelswebbplatser låter du dina egna kunder prata åt dig.

Sociala medier kan vara ett kraftfullt digitalt marknadsföringsverktyg för att främja e-handelsföretag. Det är det perfekta mediet för att interagera med dina konsumenter direkt.

Men här är den hemliga såsen: Du måste veta hur du använder den effektivt.

 • Identifiera vem din önskade publik är på varje kanal. Olika demografier flockas till olika plattformar, så skräddarsy din strategi därefter.
 • Skapa innehåll som fångar uppmärksamhet och håller din publik ansluten till din e-handelswebbplats. Tänk informativa blogginlägg, iögonfallande bilder och interaktiva videor.
 • Visa upp dina produkter på ett sätt som får folk att säga “Wow”. Använd bilder av hög kvalitet och skriv beskrivande bildtexter som talar till dem på djupet.
Läsa:  12+ bästa försäljningstrattbyggare och plugins för WooCommerce

Kom ihåg, sälj inte bara. Berätta en historia.

Användargenererat innehåll är den perfekta innehållstypen för sociala medier – det är en förtroendeskapande superkraft. Uppmuntra kunder att dela sina erfarenheter genom att använda hashtags eller tagga dig i sina inlägg.

Håll ditt varumärke konsekvent på alla sociala medieplattformar, från ditt tonfall till dina bilder och meddelanden.

Prova betald annonsering

Betald annonsering kan hjälpa e-handelswebbplatser att öka synligheten för sina produktsidor på sökmotorer, bygga varumärkesmedvetenhet och förhoppningsvis öka försäljningen och öka varumärkeslojaliteten.

Låt oss dyka in i några av de mest effektiva typerna av betald reklam för onlinebutiker:

 • Betala per klick (PPC): Med PPC-modellen betalar du bara när någon klickar på din annons. Google AdWords är en populär plattform för PPC-kampanjer.
 • Annonser i sociala medier: Plattformar som Facebook, Instagram och LinkedIn erbjuder robusta alternativ för annonsinriktning för att nå potentiella kunder baserat på demografi, intressen och beteenden.
 • Influencer marknadsföring: Att samarbeta med influencers som har en engagerad följare kan hjälpa till att öka ditt varumärkes synlighet och trovärdighet. Influencers priser kan variera kraftigt beroende på deras räckvidd, engagemang och bransch. Du kan betala en fast avgift, kostnad per inlägg eller affiliate/intäktsdelning.

En väl genomförd betald kampanj bör paras ihop med effektiva målsidor. Dessa sidor är som en VIP-lounge för dina besökare, som ger dem det som utlovades i annonstexten och omvandlar dem till potentiella kunder eller kunder.

Men kom ihåg, även om betald reklam kan förstärka din räckvidd snabbt, bör den aldrig ersätta dina organiska insatser som SEO eller marknadsföring på sociala medier. Istället bör de arbeta hand i hand för att säkerställa ditt företags framgång.

Slutsats

Framgångarna med Dove, Airbnb, Old Spice, Patagonia, Lush och BarkBox understryker den oerhörda kraften hos innehållsmarknadsföring som resonerar på mänsklig nivå. Dessa initiativ gick utöver bara reklam – de skapade berättelser och upplevelser som talade direkt till kärnkänslor och värderingar, och skapade därigenom bestående intryck hos sina publik.

Det är här WriteSonic kan gå in som ett oumbärligt verktyg för företag som vill skapa liknande effektfulla marknadsföringskampanjer för e-handel.

WriteSonic kan hjälpa varumärkesmarknadsförare att snabbt brainstorma en mängd idéer, ta fram unika vinklar och skriva kreativa berättelser som är skräddarsydda för sin publik. Dess generativa AI-svit kan förvandla dessa koncept till polerade skript redo för distribution över olika marknadsföringsplattformar.

För alla varumärken som strävar efter att skära igenom bruset från onlinehandel med meningsfullt berättande kan användningen av WriteSonic vara en spelomvandlare. Det kan hjälpa dig att skapa meningsfulla budskap som bygger starkare kontakter med kunder, främjar varumärkeslojalitet och i slutändan driver försäljning.