Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

6 häpnadsväckande Pinterest-marknadsföringsverktyg du måste prova nu

6 häpnadsväckande Pinterest-marknadsföringsverktyg du måste prova nu

Har du inte använt Pinterests marknadsföringsverktyg än?

Tja, Pinterest har en växande bas på mer än 478 miljoner användare 2021.

Så om du inte förutsåg det har du mycket att ta igen!

Det som en gång ansågs vara en plattform för att planera en semester eller drömbröllop har nu blivit det bästa stället för företagens beslutsfattare.

Och enligt statistik konsulterar 84% av användarna Pinterest innan de fattar ett köpbeslut.

Pinterest-användare är ögonblickliga shoppare, och med en så enorm användarbas finns det goda chanser att påverka deras framtida köp. Och en engagerande Pinterest-närvaro får mer trafik och ökar dina konverteringar.

Så om du inte marknadsför på den här plattformen går du miste om mycket!

Nu, för att hjälpa dig med marknadsföring på Pinterest, finns det olika Pinterest-marknadsföringsverktyg tillgängliga. Med rätt verktyg kan du också göra inlägg som engagerar människor och delta i Pinterest-grupper som hjälper potentiella konsumenter att hitta dig.

Utan mer omvälvande, låt oss gå in i det direkt.

1. SocialPilot

SocialPilot

Pris: 35 USD

Främst ett verktyg för hantering av sociala medier, SocialPilot fungerar också som ett av Pinterests bästa marknadsföringsverktyg. Det är heltäckande, enkelt och stöder andra sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, TikTok, Tumblr och LinkedIn.

Det hjälper många företag att engagera sig och interagera med sin målgrupp genom att analysera deras kommunikation och öka engagemanget. SocialPilot hjälper dig att schemalägga inlägg i förväg, kurera relevant innehåll och generera analytiska rapporter om personer som engagerar sig i ditt innehåll. Du kan också ladda ner en delbar PDF-rapport.

Det är valet av proffs för att utöka sin räckvidd på Pinterest.

Varför ska du välja SocialPilot som ditt Pinterest-marknadsföringsverktyg?

 • SocialPilot låter dig hantera 50 Pinterest-konton med exceptionella Pinterest schemaläggning.
 • SocialPilot möjliggör publicering och schemaläggning av anpassade inlägg för ditt Pinterest-konto.
 • Det hjälper till att kurera innehåll och schemalägger det strategiskt genom SocialPilots flexibla schemaläggningsalternativ.
 • Massschemaläggning möjliggör framtida inlägg i förväg.
 • Kalender för sociala medier är ännu en funktion som hjälper till att föreställa och schemalägga inlägg.
 • Den har Canva-integration för redigering av alla visuella element.
 • Dra-och-släpp-verktyget gör det enkelt att schemalägga alla inlägg som ger mer engagemang.
 • Analysera och kontrollera Pinterests prestanda med vecko-, månads- och årliga PDF-rapporter.
Läsa:  Framtiden för marknadsföring: Varför det är ett måste att investera i mjukvaruverktyg

Vad tycker folk om SocialPilot?

JoAnn J.

SocialPilot är lätt att navigera. Jag gillar särskilt alternativet “kalender”, där du kan se en hel månads inlägg, till och med segmentera efter den sociala medieplattformen. Detta kommer väl till pass, särskilt med Pinterest. Analysfliken är lätt att läsa och låter mig se vilka dagar och tider mina följare är mest engagerade utan att behöva besöka just den sociala medieplattformen.

Luis Ignacio C.

Jag implementerade SocialPilot som det primära verktyget för innehållshantering. SocialPilot är verkligen fantastiskt. Bortsett från allt detta erbjuder de dig också en komplett sektion av analyser, som låter dig visa den ordnade utvecklingen av ditt arbete.

Alexandra K

Schemaläggarfunktionen låter mig organisera och lägga upp innehåll en hel månad i förväg. Jag kan vara säker på att innehållet kommer att läggas upp i tid. Plattformen är lättnavigerad och lätt att använda. Den sociala analyskomponenten är mycket fördelaktig och fungerar som en bra guide för att förstå hur ditt innehåll går och vem exakt din publik är.

2. Medvind

Medvind

Pris: 19,99 USD

Medvind är ett exceptionellt Pinterest-marknadsföringsverktyg för bloggare och småföretag. Människor kan använda den för att utforska innehåll, schemalägga pins och öka engagemanget.

Det här verktyget fokuserar främst på marknadsföring på Pinterest och Instagram. Däremot kan ett marknadsföringsteam på sociala medier använda Tailwind för att organisera sina kampanjer eftersom de samarbetar och driver flera Pinterest-konton.

Fördelar

 1. Tailwind låter dig skapa flera inlägg samtidigt från vilken sida som helst på internet med webbläsartillägget.
 2. Det gör det möjligt för dig att effektivt hantera dina kampanjer på Pinterest med dess fästning på flera plan, massuppladdning, dra-och-släpp-kalender och mer.
 3. Du kan gå med likasinnade i dina stammar för att dela användbart innehåll och utöka din publik.
 4. Det låter dig schemalägga dina inlägg från din telefon med sin mobilapp.

Brennan S.

Jag älskar att det tillåter mig att vara extremt aktiv på Pinterest utan tidsförpliktelse och konstant användning av plattformen.

Nackdelar

 1. Instrumentpanelen är inte användarvänlig.
 2. Ibland saktar applikationen ner när man laddar upp ett stort antal pins.
 3. Den stöder bara Pinterest och Instagram och inga andra sociala medieplattformar.

Itzel R.

Jag önskar att det var mer avancerat. Det är ganska grundläggande med väldigt få funktioner. Verkar finnas plats för mer och framför allt för pengarna.

3. ViralTag

ViralTag

Pris: 99 USD

ViralTag är nästa på vår lista över Pinterests marknadsföringsverktyg. Det är teamcentrerat eftersom det gör det möjligt för ett ledningsteam för sociala medier att samarbeta kring produktions- och innehållsstrategier. Det här verktyget hjälper till att öka prestandan inom marknadsföring online och hjälper företag att få en tydligare bild av avkastningen på investeringen.

Läsa:  3 måste ha BigCommerce-appar för att skjuta i höjden för din e-handelsförsäljning

Liksom SocialPilot kan den också hantera nästan alla dina sociala mediekonton, förutom Pinterest, från en enda instrumentpanel. Det är ett utmärkt Pinterest-schemaläggningsverktyg och låter dig schemalägga flera inlägg till alla dina sociala mediekonton med ett musklick.

Fördelar

 1. Det möjliggör teamsamarbete och hjälper till att driva kampanjer i sociala medier på Pinterest.
 2. Den återvinner automatiskt dina inlägg med bästa resultat för att få mer trafik.
 3. Analyser är tillgängliga för de bäst presterande inläggen.
 4. Med ViralTag kan användare fästa flera anslagstavlor och konton samtidigt.

Anna V.

Viraltag är fantastiskt och prisvärt. Lätt att använda, och den vintergröna funktionen är fantastisk. Kundsupport – de har en chatbox och återkommer vanligtvis inom 24 timmar med ett svar.

Nackdelar

 1. Användare måste betala mer för visuell analys av innehållets prestanda.
 2. Det kan bli ganska dyrt för frilansare och småföretag.

John B.

Det ständiga behovet av att återansluta sociala konton vilket ofta leder till misslyckade inlägg.

4. Hootsuite

Hootsuite

Pris: $129/månad

Hootsuite är ett av Pinterests mest populära marknadsföringsverktyg som mestadels används av stora företag för att driva sina sociala mediekampanjer. Även om det är dyrt för frilansare eller småföretag, är det för närvarande ett av de mest effektiva Pinterest-verktygen.

Med över 16 miljoner användare och 1 000+ anställda är Hootsuite ett av de mest användbara verktygen om du vill få insikter och analyser på olika sociala medieplattformar andra än Pinterest.

Inom detta Pinterest schemaläggningsverktyg kan du publicera, skapa anslagstavlor och schemalägga dina inlägg. Du kan också kontrollera webbplatskonverteringar genom Hootsuite Impact-uppgraderingen.

Fördelar

 1. De bästa och mest använda funktionerna i Hootsuite är schemaläggning och publicering av inlägg.
 2. Post- och dubblettfunktionen gör det möjligt att dela samma uppdatering många gånger för att nå publik i olika tidszoner.
 3. Allt-i-ett-instrumentpanel för att schemalägga, visa, redigera och ta bort stiften för kraftfull kampanjhantering i sociala medier.
 4. Det hjälper till att kurera innehåll som tillfredsställer publiken och når fler människor.

Christian N.

Att ha en fin bild för varje flöde ger en bra plats på det som står i kö i din pipeline av inlägg. Det är också ganska enkelt att ladda upp och schemalägga inlägg, samt att gå tillbaka för att göra ändringar i inställningarna innan ett inlägg är schemalagt att gå live.

Nackdelar

 1. Betalda planer är ganska dyra.
 2. Vissa användare tycker att det är svårt att navigera genom de olika funktionerna.

Tony S

Jag måste säga att kostnaden är den största nackdelen för mig. Den kostnadsfria nivån brukade tillåta lite fler kanaler att lägga upp på, men de minskade det antalet, vilket tvingade mig att antingen uppgradera eller välja en annan produkt.

Läsa:  10 dolda Google-spel att prova nu

5. Pinterest Analytics

Pinterest-Analytics

Pris: gratis

Detta Pinterest Analytics är ett av Pinterests viktigaste marknadsföringsverktyg för att avgöra hur deras inlägg presterar på Pinterest. Det är inbyggt och utvecklat av Pinterest för företag och privatpersoner att marknadsföra sina produkter eller tjänster.

Detta Pinterest-verktyg är tillgängligt för alla med ett företagskonto som har registrerat sin webbplats hos Pinterest. Eftersom den är inbyggd delar den upp analysen i din pin-aktivitet på Pinterest själv, din publikaktivitet och vilka pins som leder trafik till din webbplats.

Fördelar

 1. Det är ett väldigt enkelt och okomplicerat Pinterest-verktyg som kan hjälpa till att analysera engagemangsgraden för ett Pinterest-konto.
 2. Användare kan fastställa lämpliga nischer för sina yrken och de rätta sökorden att rikta in sig på för sina titlar och beskrivningar.
 3. Det här verktyget är utmärkt för att analysera demografi och veta vilken nisch som tilltalar publiken mest.
 4. Det är inbyggt och kostnadsfritt, tillgängligt för alla företagskonton som registrerats på Pinterests webbplats.

Hallie Gilbert

Pinterest Analytics kan hjälpa dig att rikta in dig på rätt målgrupp, skjuta i höjden för din Pin-prestanda, försäljning, konverteringar, kampanjmål och mer.

Nackdelar

 1. Det är ett Pinterest-rapporteringsverktyg och samlar bara in data inom sig själv.
 2. Det tillåter bara att ett enda konto analyseras.

Joanne

Även om jag älskar att de ständigt försöker förbättra webbplatsen, kan dessa uppdateringar orsaka fel på webbplatsen, i appen, med dina stift och/eller i din analys.

6. Viralwoot

Viralwoot

Pris: $49/månad

Sist men inte minst är Viralwoot. Det är ett verktyg för schemaläggning och analys av sociala medier för marknadsförare att publicera innehåll och bestämma dess prestanda online.

Det hävdar att det är ett effektivt Pinterest-verktyg som hjälper till att få mer trafik och öka engagemanget med en viss målmarknad. Dess funktioner är mer fokuserade på Pinterest- och Instagram-marknadsföring.

Fördelar

 1. Den publicerar automatiskt pins via sin schemaläggare.
 2. Detta Pinterest-marknadsföringsverktyg ger en översikt över schemalagda pins varje vecka och månad.
 3. Användare kan ladda upp olika bilder med över 21 integrerade appar förutom Pinterest.
 4. Det är budgetvänligt, med en prisplan på $49/5 användare.

Shashvat V.

Oavsett om det handlar om marknadsföring av din produkt eller att få kontakt med kunder, eller att analysera ditt varumärkes prestanda, är Viralwoot en plattform för en enda lösning för alla typer av Pinterest-marknadsföring.

Nackdelar

 1. Den har begränsade funktioner och är främst inriktad på Pinterest och Instagram.
 2. Kundtjänsten är inte särskilt lyhörd.
 3. Jämfört med andra Pinterest-marknadsföringsverktyg ger den ingen heltäckande analysrapport.

Verifierad användare

Efter att ha använt den här appen (med en prenumeration) sa mitt företag upp prenumerationen. Trots att det är bekräftat att prenumerationen är uppsagd får företaget fortfarande en debitering varje månad i tre månader. De sa i flera månader att de skulle återbetala oss, men inga åtgärder har vidtagits.

Läsa:  Müşteri Eğitimi Nedir? (+12 Video Örnekleri)

Vilka Pinterest marknadsföringsverktyg ska du välja?

Med visuell baserad marknadsföring utvecklas Pinterest som en av de mest fördelaktiga plattformarna för företag att visa upp sina tjänster och produkter. Genom att använda Pinterests marknadsföringsverktyg kan du få exceptionell konvertering och få ut det mesta av trafiken från pins.

Men marknadsförare föredrar vanligtvis ett omfattande verktyg som tjänar fler funktioner. Det är därför SocialPilot är valet av proffs. Det är ett exceptionellt verktyg som inte bara fokuserar på Pinterest utan också på nästan alla sociala medieplattformar som Instagram, Facebook, Tumblr, TikTok och LinkedIn.

Du kan hantera, publicera och analysera dina pins på Pinterest och kontrollera hur de presterar på andra sociala medieplattformar. SocialPilot erbjuder en gratis 14-dagars provperiod så att du kan testa det innan du investerar din värdefulla tid och pengar.

Så vad väntar du på? Gå och kolla in SocialPilots allt-i-ett-lösning för exceptionell Pinterest-marknadsföring.

Vanliga frågor

🌟 Hur kan vi automatisera på Pinterest?

Genom att använda Pinterests marknadsföringsverktyg kan inlägg automatiseras på Pinterest. Sådana verktyg hjälper till att schemalägga, analysera och publicera inlägg.

🌟 Vilka är några Pinterest-marknadsföringsverktyg för att öka engagemanget och för automatisering?

Följande är några Pinterest-marknadsföringsverktyg för att öka engagemanget och för att automatisera inlägg på Pinterest:

 1. SocialPilot
 2. Medvind
 3. ViralTag
 4. Hootsuite
 5. Pinterest Analytics
 6. ViralWoot

🌟 Vilket är det bästa verktyget för exceptionell Pinterest-marknadsföring?

SocialPilot är bland de bästa verktygen för att skjuta i höjden Pinterest-trafiken och få engagemang bland publiken. Med SocialPilot som ditt Pinterest-verktygdu kan schemalägga, köra och estetiska designnålar via Canva direkt från inläggsskrivaren, hantera olika Pinterest-tavlor, analysera var och en och ladda ner användbara PDF-rapporter med grafer.

🌟 Vilken är den perfekta tiden att lägga upp på Pinterest?

Den idealiska tiden att lägga upp på Pinterest varierar för nischer och målgrupp. Ändå fungerar en allmän tidslucka på 14.00 till 16.00 och 20.00 till 23.00 bäst för räckvidd och engagemang.

🌟 Hur många pins ska vi lägga upp per dag på Pinterest?

Pinterest har en mycket aktiv mekanism. Du bör dela mellan 5-20 stift varje dag för att hålla en stabil närvaro på plattformen. Det är mer fördelaktigt att schemalägga dessa stift vid olika tidpunkter med hjälp av ett verktyg för schemaläggning av sociala medier som SocialPilot.