Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

6 principer för SEO-framgång


6 principer för SEO-framgång

Vill du att din webbplats ska rankas i sökresultaten? Du kan inte gå förbi dessa 6 grundläggande SEO-principer. De är inte bara grundläggande, de rekommenderas av SEO-experter över hela världen, till och med Google själva!

Om du börjar bör du fokusera på dessa 6 saker innan du gör något annat som vi kommer att driva på förbättringar i din organiska sökrankning. För TL;DR-versionen, tryck på spela upp på vår video nedan eller scrolla ner för detaljer.

SEO-tips #1: Glöm inte att ÄTA

EAT är Googles akronym för Eexpertis, Amyndighet och Trost. För att uttrycka det enkelt är EAT en rankningsmetod. Google fokuserar på att leverera resultat av hög kvalitet på sökresultatsidan. De tror att de kan uppnå detta genom att prioritera resultat från EAT-värdiga sajter.

Om du söker efter stora volymer, konkurrenskraftiga termer är det mer än troligt att du ser resultat på första sidan från mycket välkända utgivare, varumärken eller organisationer. Webbplatser som är ledande inom området, sajter som är auktoritativa och sajter som folk litar på. Googles fokus på sökkvalitet gynnar de större aktörerna, så om du startar måste du etablera expertis, auktoritet och förtroende kring dina målsökord från dag 1. Om du befinner dig i ett konkurrensutsatt område med hög sökvolym kommer detta att vara ett långt spel och din nivå av hängivenhet och konsekvens kommer att avgöra din framgång.

Läsa:  2 gratis Akismet-alternativ för att förhindra skräppost

SEO-tips #2: Bygg bra innehåll

Direkt efter det tidigare tipset, det bästa sättet att bygga EAT med Googles ord: “publicera bra innehåll”. Frekvent, högkvalitativt, ämnesinnehåll kommer att etablera din webbplats som EAT-värdig övertid. Att fokusera på användarupplevelsen och ge användaren användbart, informativt och delbart innehåll är vägen till att bygga EAT.

Om detta tar, veckor eller månader beror på kvaliteten på ditt utförande och konkurrenskraften i din bransch. Om du utför detta steg på en hög standard utan att överväga följande 4 steg skulle det vara mer fördelaktigt än att utföra på en lägre standard och göra allt annat. Vi kan inte nog betona vikten av att publicera bra innehåll.

SEO-tips #3: Undersök dina sökord

Om du skulle rita ett Venn-diagram med “vad människor söker efter” i en cirkel och “innehåll att publicera” i den andra cirkeln, måste du sikta på så mycket skärningspunkt mellan dessa cirklar som möjligt. Sökordsforskning går hand i hand med innehållspublicering. När allt kommer omkring är det ingen mening med att skapa bra innehåll som folk inte naturligt söker efter.

Använd vårt verktyg för sökordsspårning för att undersöka den “totala sökvolymen” för varje sökterm. Detta är den månatliga volymen av sökningar som görs på Google. Den “uppskattade trafiken” visar den uppskattade månatliga trafiken till din rankade sida baserat på din “position” på sökresultatsidan (SERP). Till exempel skulle position 1 indikera att den rankade sidan är listad som det första resultatet på sida 1 – ett fantastiskt resultat! Position 96 skulle indikera att din rankade sida är listad någonstans på sidan 9 eller senare – inte idealiskt.

Läsa:  Lägga till målsökord i dina White Label-rapporter

Hitta sökordstermer med hög sökvolym och fokusera dina ansträngningar på att skapa innehåll kring dessa ämnen. Detta innebär mycket sökning och utvärdering av termer. Håll koll på alla dessa termer så att du snabbt kan rangordna och jämföra deras sökvolymer och hur de förändras över tiden.

SEO-tips #4: Nail Search Intent

När användare söker på Google finns det alltid en avsikt (eller anledning) bakom deras sökning. Det finns fyra vanliga sökintentioner:

  1. Informationsuppsåt
  2. Navigationsavsikt
  3. Transaktionsavsikt
  4. Kommersiell avsikt

Backlinko ger några bra exempel nedan för varje avsikt:

När du söker efter dina målsöktermer i Google, noggrant analysera resultaten som dyker upp. Besök varje resultat och sammanfatta vad det handlar om. Är det en lista? Hur gör man? En fallstudie? En uppsats? Om du upptäcker att alla resultat på första sidan är exakt samma snäll av innehåll så är detta ett gott tecken på att du bör matcha denna innehållsstil så länge du tycker att den bäst representerar det förväntade innehållet som användaren har i åtanke. Om du känner att alla resultat inte gör ett bra jobb med att ta itu med sökavsikten – nu har du chansen att prova något annat och se hur det fungerar.

SEO-tips #5: Optimera din webbplats

Långsamma webbplatser påverkar sökrankningen negativt. Vi ser detta gång på gång. Av alla dessa tips är det förmodligen det här lättast och snabbast att implementera. Först måste du ta reda på hur lång tid det tar för sidorna på din webbplats att laddas.

Kör en gratis webbplatsrevision och scrolla ner till avsnittet “Prestanda”. Vi kommer automatiskt att tillhandahålla ett “poäng” som sammanfattar din webbplatshastighet. Det finns ett antal faktorer som kan sakta ner din webbplats:

 • Serversvar: din webbserver (där du är värd för din webbplats) kan sakta ner saker och ting om du är på en virtuell maskin som kör sämre eller föråldrad infrastruktur
 • Sidinnehåll: om du har massor av högupplösta bilder, inbäddade media och komplext innehåll, kommer allt detta att sakta ner sidhastigheten
 • Sidskript: detta gäller Javascript-plugins eller appar som du använder bakom kulisserna för att driva din webbplatsfunktionalitet. Allt från spårningspixlar till analyser till funktioner från tredje part. Vissa av dessa appar verkar oskyldiga men kan vara uppsvällda och långsamma
Läsa:  Libero Mail, hur du överför ditt konto till en annan e-postinkorg

Kontrollera exemplet nedan. En totalpoäng på D+ är dålig. Alla 3 mätare måste vara i den gröna zonen. Genom att minimera högupplöst innehåll och ta bort alla överflödiga sidskript – kan du omedelbart förbättra din laddningshastighet och därmed förbättra din sökrankning.

SEO-tips #6: Bygg bakåtlänkar

Det sista tipset är stort. Att bygga bakåtlänkar innebär att nå ut till andra webbplatser och uppmuntra dem att länka till din webbplats och artiklar. Det här är en lång lek och det tar mycket tid och ansträngning att skapa dessa relationer. Men det kan verkligen löna sig, speciellt om du riktar in dig på sajter med hög Domain Authority (DA), dvs. sajter som är EAT-värda. Vanligtvis är dessa nyhetswebbplatser, branschmyndigheter, högprofilerade bloggare, etc. Ju fler av dessa sidor som länkar till dig, desto mer kommer det att hjälpa din sökrankning. Det finns inget som att bygga EAT-trovärdighet från andra EAT-värdiga webbplatser.

Du kan kontrollera vilken webbplats domänbehörighet som helst genom att köra en gratis SEO-revision. Scrolla ner till rubriken Länkar i SEO-sektionen så ser du webbplatsens domänauktoritet – vilket är ett tal mellan 1 och 100. Varje sida med DA-poäng över 60 är en stor potentiell partner. Webbplatser med DA-poäng över 80 är utmärkta. Om du kan landa några partnerskap med hög DA-webbplatser som går med på att länka till din webbplats och artiklar – du är på en vinnande formel! Kolla in vår fullständiga guide om kraften i bakåtlänkar och hur du kan få fler av dem.

Slå sönder dina SEO-mål för 2020

Nu är det över till dig. Börja högst upp med tips #1 och #2, etablera EAT genom att bygga bra innehåll och arbeta dig ner på listan. Ahrefs kan hjälpa dig längs varje steg på vägen från sökordsforskning till att köra SEO-revisioner på din webbplats eller konkurrenter, köra sidhastighetstester och mycket mer. Faktum är att vi har över 50 SEO-verktyg i vår SEO Toolbox. Skapa ditt konto och få en 14-dagars gratis provperiod.