Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

7 bästa typerna av länkbara tillgångar & Bästa metoder för att skapa dem

 7 bästa typerna av länkbara tillgångar & Bästa metoder för att skapa dem

Att skapa innehåll som rankas för ett målsökord och som lockar bakåtlänkar är målet för många SEO:er och proffs inom innehållsmarknadsföring.

Det är här länkbara tillgångar kommer in i bilden.

De är högkvalitativa delar av innehåll som naturligt drar in bakåtlänkar från andra webbplatser, vilket ökar din webbplats trovärdighet och förbättrar dess sökmotorrankning. Men exakt vad är dessa “länkbara tillgångar” och varför är de så kritiska?

Dessutom, hur kan du skapa dem effektivt?

I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i världen av länkbara tillgångar, utforska deras effektivitet, dela de sju bästa typerna av länkbara tillgångar och erbjuda värdefulla insikter om bästa praxis för att skapa dem.

Den här guiden är utformad för att utrusta dig med allt du behöver för att börja skapa kraftfulla länkbara tillgångar för din webbplats. Så, låt oss dyka in!

Vad är länkbara tillgångar?

Länkbara tillgångar är högkvalitativa, värdefulla delar av innehåll skapade med den specifika avsikten att naturligt locka bakåtlänkar från andra webbplatser. De fungerar som en resurs som andra webbplatsägare tycker är så användbar eller intressant att de vill dela den med sin egen publik, vilket ger dig en bakåtlänk i processen.

Länkbara tillgångar kan komma i många former, inklusive infografik, långa blogginlägg, vitböcker, fallstudier, originalforskning och mer. (mer om detta senare)

Varför är länkbara tillgångar effektiva?

Länkbara tillgångar är ett kraftfullt verktyg i alla digitala marknadsförares arsenal, och av goda skäl.

De handlar inte bara om att skapa innehåll; de handlar om att skapa värde.

När du erbjuder något som är informativt, unikt och delbart uppmuntrar det naturligtvis andra att länka till din webbplats.

Du förstår, internet är mättat med innehåll, men allt är inte av hög kvalitet. När du skapar en länkbar tillgång som är väl undersökt, insiktsfull och erbjuder något nytt, sticker den ut från mängden.

Andra webbplatser är mer benägna att referera och länka tillbaka till ditt innehåll, vilket effektivt ökar din webbplats räckvidd.

Dessutom är bakåtlänkar som förtroenderöster i sökmotorernas ögon. Varje bakåtlänk signalerar till sökmotorer att ditt innehåll är trovärdigt och värdefullt, vilket förbättrar webbplatsens auktoritativa styrka.

Detta i sin tur ökar dina chanser att rankas högre på sökmotorresultatsidor (SERP), vilket leder till mer organisk trafik till din webbplats.

Bildkälla: Backlinko

När andra webbplatser länkar tillbaka till ditt innehåll är det inte bara en bakåtlänk; det är ett förhållande. Dessa relationer kan leda till ytterligare samarbete, möjligheter till gästinlägg och ökad synlighet inom din bransch.

Till skillnad från betald reklam, som slutar ge resultat så fort du slutar betala, kan länkbara tillgångar fortsätta att locka bakåtlänkar och leverera SEO-fördelar långt efter att de har skapats. Detta gör dem till en kostnadseffektiv strategi för att förbättra din onlinenärvaro.

Låt oss nu titta närmare på några av de bästa typerna av länkbara tillgångar.

Infografik

En infografik är en visuell representation av information eller data. Den kombinerar engagerande grafik med kortfattad text för att presentera komplex information snabbt, tydligt och i ett lättsmält format.

Bildkälla: Postermywall

Men varför gör detta infografik till så effektiva länkbara tillgångar?

 • Visuella intryck: Människor dras naturligt till visuellt innehåll. Studier visar faktiskt att den mänskliga hjärnan bearbetar bilder 60 000 gånger snabbare än text, och 90% av informationen som överförs till hjärnan är visuell. Infographics drar nytta av detta genom att presentera information på ett visuellt tilltalande och minnesvärt sätt.
 • Lätt att dela: Infografik är lätt att dela på olika plattformar, inklusive webbplatser, bloggar och sociala medier. Detta ökar deras räckvidd och potential att attrahera bakåtlänkar.
 • Förenklar komplex information: Infografik har den unika förmågan att bryta ner komplex information i begripliga bitar. Detta gör ditt innehåll mer tillgängligt för en bredare publik, vilket ökar dess potential att attrahera länkar.

Till exempel, här är en enkel infografik från Ordström om de bästa metoderna för sökordsplacering.

Fallstudier

A fallstudie är en djupgående analys av en specifik instans, händelse, person eller organisation under en viss period. Det är en forskningsmetod som används för att utforska, beskriva och analysera komplexa frågor i verkliga sammanhang.

Men varför är fallstudier så värdefulla för länkbyggande? Här är fyra övertygande skäl:

 • Bevis från verkliga världen: Fallstudier ger verkliga bevis på din produkts eller tjänsts effektivitet. De visar upp faktiska resultat, inte bara löften eller potentiella resultat. Detta solida bevis kan vara mycket övertygande och uppmuntra andra att länka till ditt innehåll som en pålitlig informationskälla.
 • Berättande element: Människor får kontakt med berättelser. Fallstudier berättar en historia om transformation – från problem till lösning, från före till efter. Detta berättande element gör ditt innehåll mer engagerande, minnesvärt och delbart, vilket ökar dess länkbyggande potential.
 • Detaljerade insikter: Fallstudier ger djupa, detaljerade insikter i specifika ämnen. Detta gör dem till en rik källa av unikt, högkvalitativt innehåll – det slag som naturligt lockar bakåtlänkar eftersom det erbjuder värde som inte kan hittas någon annanstans.
 • Socialt bevis: En fallstudie är en kraftfull form av socialt bevis. Det visar hur andra har dragit nytta av din produkt eller tjänst, vilket ökar din trovärdighet och övertygande förmåga. När folk ser vilken framgång andra har uppnått, är det mer sannolikt att de litar på ditt varumärke och länkar till ditt innehåll.
Läsa:  Lokal SEO: Vad är det? Och hur förbättrar du dig?

Smash Digital är ett exempel på en digital byrå som använder fallstudier för att dokumentera och dela effektiviteten av sina marknadsföringstjänster.

De skapade den här fallstudien om hur de kunde öka en SaaS-klients intäkter med 332 % genom att använda expert SEO.

Resultatet? Denna fallstudie har 58 högkvalitativa bakåtlänkar från välrenommerade domäner som Entrepreneur, Singlegrain och andra.

Onlineverktyg är interaktiva funktioner eller applikationer som finns tillgängliga på en webbplats som ger praktiska lösningar på specifika problem.

Dessa verktyg är designade för att göra livet enklare genom att automatisera uppgifter, ge värdefulla insikter eller förenkla komplexa beräkningar.

Överväg till exempel en kalkylator för återbetalning av bolån. Det är ett perfekt exempel på ett onlineverktyg som ger verkligt värde för användarna.

Med några få klick kan användare uppskatta sina månatliga bolånebetalningar, vilket hjälper dem att planera sin ekonomi mer effektivt. Denna typ av verktyg är inte bara användbart utan också mycket länkbart, eftersom det erbjuder en konkret lösning på ett vanligt problem.

Ta ovanstående bolånekalkylator från Ramsey Solutions. När detta skrivs har det mer än 19 000 bakåtlänkar som pekar på det.

Visst, detta hände inte över en natt, men det visar dig vad som är möjligt om du kan skapa ett lättanvänt verktyg som löser ett vanligt problem.

Men världen av onlineverktyg stannar inte vid bolånekalkylatorer. Det finns ett stort utbud av verktyg där ute, som alla erbjuder unikt värde och potential för bakåtlänkar:

SEO-verktyg: SEO-analysatorer granskar din webbplats och ger detaljerade rapporter om dess sökmotoroptimeringsprestanda. De kan identifiera områden för förbättringar, vilket gör dem oumbärliga för alla som vill förbättra sin synlighet online. Ahrefs har till exempel ett gäng gratis verktyg som vi har gjort tillgängliga för alla att använda. Detta inkluderar en nyckelordsgenerator, CSS Minifier, H1 Checker, Internal Link Checker och mycket mer.

Budgetplanerare: Dessa verktyg hjälper användare att hantera sin ekonomi mer effektivt. Genom att ange sina inkomster och utgifter kan användarna få en tydlig bild av sin ekonomiska hälsa och fatta välgrundade beslut om sina utgifter.

Fitness Trackers: Online fitness trackers låter användare logga sina träningspass, spåra deras framsteg och till och med få personliga träningsplaner. De är en värdefull resurs för alla som vill komma i form och hålla sig friska.

Generatorer av innehållsidéer: Har du fastnat för idéer om blogginlägg? Generatorer av innehållsidéer kan lösa det problemet på några sekunder och tillhandahåller en stadig ström av kreativa förslag för att hålla ditt innehåll fräscht och engagerande.

Dessa exempel illustrerar hur mångsidiga och mångsidiga onlineverktyg kan vara. Nyckeln till deras länkbarhet ligger i deras användbarhet: de löser problem, erbjuder lösningar och ger värde som användarna uppskattar.

Och när användare hittar något användbart kommer de sannolikt att dela det – oavsett om det är via sociala medier, på deras bloggar eller på en resurssida. Det är det som gör onlineverktyg till en så kraftfull länkbar tillgång.

Studier och statistik

När det gäller att tjäna högkvalitativa bakåtlänkar är studier och statistik ditt hemliga vapen. Varför? Låt oss fördjupa oss i anledningarna:

 • Trovärdighetshöjning: Statistik och studieresultat ger ditt innehåll trovärdighet. De ger hårda bevis för att stödja dina påståenden, vilket gör ditt innehåll mer övertygande och auktoritativt.
 • Unikt värde: Ursprungliga studier ger unika insikter som inte kan hittas någon annanstans. Detta unika gör ditt innehåll mycket värdefullt, vilket ökar dess potential att locka bakåtlänkar.
 • Delbarhet: Statistik är lätt att dela. De kan omvandlas till infografik, diagram eller inlägg på sociala medier, vilket gör dem till en mycket delbar tillgång som kan generera många bakåtlänkar.

Låt oss nu titta på några exempel på hur du kan använda studier och statistik för att skapa länkbara tillgångar:

Läsa:  Hur GDPR påverkar SEO och digital marknadsföring

Ursprunglig forskning: Genomför original forskning i din bransch. Om du till exempel är i e-handelsbranschen kan du studera konsumenternas köpvanor under semesterperioden. Insikterna från din forskning kan vara mycket värdefulla för andra i din bransch, och uppmuntra dem att länka till dina resultat.

Branschrapporter: Sammanställ en branschrapport baserat på tillgängliga data. Dessa rapporter refereras ofta av bloggare, journalister och branschfolk, vilket genererar en stadig ström av bakåtlänkar.

Ett exempel på en branschrapport som genererar många bakåtlänkar är HubSpots rapport om marknadsläget.

Jag är ganska säker på att de flesta marknadsförare känner till den här rapporten och laddar ner den varje år för att lära sig om de senaste trenderna inom marknadsföring.

På grund av värdet i denna rapport och eftersom marknadsförare gillar att hänvisa tillbaka till detta när de skapar innehåll, genererar det massor av bakåtlänkar för HubSpot.

Som du kan se från ovanstående skärmdump har den här sidan mer än 39 000 bakåtlänkar som pekar på den.

I huvudsak är studier och statistik ett kraftfullt länkbyggande verktyg eftersom de erbjuder en övertygande blandning av trovärdighet, unikt värde och delbarhet. Genom att införliva dem i din innehållsstrategi kan du förbättra ditt innehålls länkbarhet och öka din onlinenärvaro.

E-böcker

E-böcker och nedladdningsbara PDF-filer fungerar som en skattkammare av länkbara tillgångar. De är omfattande, värdefulla och kan enkelt delas, vilket gör dem till ett effektivt verktyg för att generera högkvalitativa bakåtlänkar.

Varför e-böcker och PDF-filer?

 • Högt värde innehåll: E-böcker och PDF-filer erbjuder vanligtvis djupgående, väl undersökt innehåll som går utöver vad ett vanligt blogginlägg eller artikel kan ge. Detta höga värde gör dem attraktiva för läsare och ökar deras potential för bakåtlänkar.
 • Ständig grön natur: Till skillnad från nyhetsartiklar eller blogginlägg är innehållet i e-böcker och PDF-filer ofta vintergrönt. Det förblir relevant under lång tid och lockar kontinuerligt bakåtlänkar.
 • Delbarhet: E-böcker och PDF-filer är lätta att dela. Läsare kan ladda ner dem, vidarebefordra dem till kollegor eller dela dem på sociala medier, vilket skapar flera möjligheter för bakåtlänkar.

Koppla ihop det med fallstudier och statistik

E-böcker och PDF-filer fungerar exceptionellt bra i kombination med fallstudier och statistik. Här är hur:

 • Fallstudier: Du kan sammanställa dina fallstudier till en e-bok eller PDF, vilket ger en enda, heltäckande resurs för läsare som är intresserade av verkliga exempel på din produkt eller tjänst i aktion. Detta ökar inte bara värdet av ditt innehåll utan också dess länkbarhet.
 • Statistik: Att införliva statistik i dina e-böcker eller PDF-filer kan göra ditt innehåll mer övertygande och auktoritativt. Du kan använda statistik för att stödja dina argument, illustrera trender eller lyfta fram effektiviteten hos din produkt eller tjänst.

Exempel på e-böcker och PDF-filer

Här är några exempel på hur du kan använda e-böcker och PDF-filer som länkbara tillgångar:

 • Hur-man-guider: Skapa en detaljerad, steg-för-steg-guide om hur du använder din produkt eller tjänst. Detta hjälper inte bara dina kunder utan lockar också bakåtlänkar från andra resurser som letar efter omfattande guider.

 • Branschrapporter: Sammanställ en branschrapport baserat på din ursprungliga forskning eller tillgängliga data. Dessa rapporter är mycket värdefulla och lockar ofta bakåtlänkar från branschfolk, bloggare och journalister.
 • Vita papper: Whitepapers erbjuder djupgående analys eller forskning om ett specifikt ämne. De anses vara auktoritativa och pålitliga, vilket gör dem mycket länkbara.

E-böcker och nedladdningsbara PDF-filer erbjuder ett kraftfullt sätt att bygga bakåtlänkar av hög kvalitet. Genom att erbjuda högvärdigt, vintergrönt innehåll som är lätt att dela, kan du förbättra din synlighet online och etablera ditt varumärke som en auktoritet i din bransch.

Inte bara det, e-böcker kan användas i din generering av inkommande leads för att generera leads för ditt företag. Så ja, de är effektiva för att få länkar, men du kan också använda dem för att bygga upp din leaddatabas.

Ultimata guider

Ultimate Guides, även kallade pelarinlägg, är omfattande, långa innehållsstycken som ger djupgående information om ett visst ämne.

De är som encyklopediska poster för din blogg eller webbplats, och erbjuder läsarna allt de behöver veta om ett ämne på ett ställe. På grund av deras grundlighet och värde fungerar Ultimate Guides som utmärkta länkbara tillgångar.

Här är ett bra exempel på en artikel av typen Ultimate Guide Pipedrive på att skapa din egen säljstrategi.

Den här bloggartikeln på 6 900 ord går in i detalj på allt som har med försäljningsstrategier att göra. På grund av värdet som den här bloggartikeln ger läsare genererar det här inlägget många bakåtlänkar till Pipedrive-bloggen.

När detta skrivs är antalet bakåtlänkar för den här artikeln 186.

Varför är Ultimate Guides bra för länkbyggande?

 • Authority Building: Ultimate Guides positionerar dig som en auktoritet inom ditt område. Genom att tillhandahålla en uttömmande täckning av ett ämne visar du din expertis och kunskap och bygger förtroende hos din publik.
 • SEO-fördelar: På grund av sin längd och djup är Ultimate Guides rika på sökord och ger många möjligheter till intern länkning. Detta kan förbättra din webbplats SEO och öka organisk trafik.
 • Länkmagneter: Det värdefulla innehållet i Ultimate Guides gör dem attraktiva för andra innehållsskapare som kan länka till din guide som referens, vilket ger dig värdefulla bakåtlänkar.
 • Evergreen Content: Ultimate Guides täcker ofta grundläggande ämnen i din bransch som förblir relevanta över tiden. Denna vintergröna natur säkerställer att de fortsätter att locka trafik och bakåtlänkar långt efter publiceringen.
Läsa:  Hur du bäst optimerar din webbplats för användarens avsikt

Checklistor

Checklistor är en kraftfull länkbar tillgång som avsevärt kan öka din synlighet online.

De är kortfattade, användbara och mycket praktiska, vilket gör dem till en attraktiv resurs för läsare och ett kraftfullt verktyg för att skapa bakåtlänkar.

Varför checklistor?

 • Enkelhet och effektivitet: Checklistor delar upp komplexa uppgifter i hanterbara steg, vilket gör dem lätta att förstå och följa. Denna enkelhet och effektivitet gör dem till en resurs för många, vilket ökar deras potential för bakåtlänkar.
 • Handlingsbart värde: Till skillnad från andra former av innehåll erbjuder checklistor ett omedelbart, handlingsbart värde. Läsare kan använda informationen i en checklista direkt, vilket förbättrar dess tilltalande och delbarhet.
 • Mångsidighet: Checklistor kan användas i praktiskt taget alla branscher eller nischar. Oavsett om du är inom marknadsföring, hälsovård, utbildning eller något annat område kan du skapa checklistor som är relevanta för din publiks behov och intressen.
 • Delbarhet: På grund av deras praktiska karaktär delas checklistor ofta mellan kamrater, kollegor och sociala medier, vilket skapar flera möjligheter för bakåtlänkar.

Exempel på checklistor

Så här kan du använda checklistor som länkbara tillgångar:

 • Steg-för-steg-guider: Dela upp en komplex process i enkla steg som är lätta att följa. Till exempel denna “Checklista för start av webbplats” som vi skapade är en värdefull resurs för alla som vill lansera en ny webbplats.

 • Bästa metoder: Sammanställ en lista med bästa praxis för en viss uppgift eller mål. Till exempel ger den här “Ultimata e-postmarknadsföringschecklistan” från SendGrid marknadsförare en snabbreferens för sina kampanjer.

Bästa metoder för att skapa länkbara tillgångar

Förstå din målgrupp

Att skapa effektiva länkbara tillgångar börjar med ett viktigt första steg: att förstå din publik.

När du förstår din publiks behov, intressen och smärtpunkter kan du skapa innehåll som resonerar djupt hos dem eller som folk letar efter online, vilket ökar dess potential för delningar och bakåtlänkar.

Så här kan du bättre förstå din publik:

1. Genomföra marknadsundersökningar: Börja med att identifiera din målgrupp och definiera din köparpersona. Vilka är dom? Vilken åldersgrupp tillhör de? Vilka yrken har de? Var finns de? Svaren på dessa frågor ger dig en tydligare bild av vem din publik är.

2. Analysera din nuvarande målgrupp: Använd verktyg som Google Analytics för att få insikter om din nuvarande målgrupp. Titta på deras beteende på din webbplats, sidorna de besöker mest, innehållet de engagerar sig i, etc. Dessa data kan ge värdefulla insikter om deras intressen och preferenser.

3. Använd socialt lyssnande: Övervaka sociala mediekonversationer relaterade till din bransch eller varumärke. Vilka ämnen diskuterar folk? Vilka frågor ställer de? Detta kan hjälpa dig att identifiera populära ämnen och vanliga smärtpunkter som du kan ta itu med i ditt innehåll.

4. Analysera konkurrentinnehåll: Titta på innehållet dina konkurrenter producerar. Vilka ämnen tar de upp? Vilka av deras inlägg får flest delningar eller kommentarer? Detta kan ge dig idéer för ditt eget innehåll och hjälpa dig att identifiera luckor i deras täckning som du kan fylla.

Kom ihåg att målet är att skapa innehåll som ger verkligt värde för din publik. Ju mer du förstår om din publik, desto bättre rustad kommer du att vara för att skapa länkbara tillgångar som möter deras behov och driver engagemang.

Sökordsforskning

Ett av de kritiska stegen för att skapa länkbara tillgångar är att genomföra grundlig sökordsforskning.

Denna process låter dig förstå vad din publik, och internetpopulationen i stort, söker efter online. Det hjälper dig att identifiera de ämnen som är relevanta och värdefulla för dem, och skapa innehåll som uppfyller dessa behov.

Varför sökordsforskning?

 • Upptäck vad din publik vill ha: Sökordsforskning avslöjar de exakta fraserna folk skriver i sökmotorer. Dessa insikter kan ge en mängd information om vad din publik är intresserad av och vilken typ av frågor de ställer.
 • Håll dig före trenderna: Genom att använda sökordsforskningsverktyg kan du upptäcka nya trender i din bransch. Detta gör att du kan skapa innehåll kring dessa trendiga ämnen innan dina konkurrenter gör det, vilket ger dig en konkurrensfördel.
 • Optimera för SEO: Nyckelord är avgörande för SEO. Genom att införliva populära och relevanta sökord i ditt innehåll kan du förbättra din synlighet på sökmotorernas resultatsidor (SERP), vilket leder till mer organisk trafik till din webbplats.
 • Skapa relevant innehåll: Sökordsforskning säkerställer att innehållet du producerar är relevant och värdefullt för din publik. Detta ökar sannolikheten för att andra webbplatser vill länka till ditt innehåll.
Läsa:  Skapa unika produkter enkelt med WP Configurator Pro

Fokusera på Evergreen Content

När det gäller att skapa länkbara tillgångar som verkligen står sig genom tiderna, med fokus på vintergrönt innehåll är en vinnande strategi.

Evergreen content hänvisar till ämnen som förblir relevanta och värdefulla för läsarna långt efter att de har publicerats. De är inte bundna till trender eller händelser som snabbt kan bli föråldrade. Istället ger de bestående värde och fortsätter att attrahera länkar under en längre period.

Kraften i Evergreen Content

 1. Långsiktig relevans: Evergreen-innehåll förblir relevant i flera år, vilket innebär att det kontinuerligt kan leda trafik till din webbplats och ge dig bakåtlänkar utan att behöva ständiga uppdateringar.
 2. Konsekvent SEO-värde: Eftersom vintergröna ämnen har varaktig relevans, presterar de konsekvent bra i sökmotorranking. Denna SEO-livslängd kan hjälpa till att behålla din synlighet online och attrahera mer organisk trafik.
 3. Lägre underhåll: Till skillnad från tidskänsligt innehåll som behöver uppdateras ofta, kräver vintergrönt innehåll mindre underhåll. Du skapar det en gång och skördar frukterna i många år framöver.
 4. Större ROI: Med tanke på dess varaktiga tilltalande och lägre underhåll, ger vintergrönt innehåll vanligtvis en högre avkastning på investeringen jämfört med tidsbundet innehåll.

Skapa Evergreen Content

Så här kan du fokusera på vintergrönt innehåll:

 • Identifiera vintergröna ämnen: Leta efter ämnen som har bestående relevans i din bransch. Dessa kan inkludera “how-to”-guider, tips och tricks, fallstudier eller grundläggande kunskap om ditt område.
 • Använd övertygande språk: Gör ditt innehåll tilltalande. Använd ett tydligt, kortfattat språk och övertygande fraser som talar direkt till din publiks behov och intressen.
 • Utnyttja sociala bevis och statistik: Förstärk ditt innehålls trovärdighet med sociala bevis, såsom vittnesmål eller fallstudier, och statistik som stöder dina poäng.
 • Håll det handlingsbart: Se till att ditt innehåll ger praktiskt värde. Detta ökar dess attraktionskraft och gör det mer sannolikt att delas och länkas till.

Genom att fokusera på ständigt grönt innehåll kan du skapa länkbara tillgångar som ger bestående värde, presterar konsekvent bra inom SEO, kräver mindre underhåll och ger en större avkastning på investeringen. Det är en investering som fortsätter att ge utdelning långt efter att det första arbetet är klart.

Marknadsför länkbara tillgångar

När du har skapat din länkbara tillgång är nästa kritiska steg marknadsföring. Det är här sökmotoroptimering (SEO), marknadsföring på sociala medier och andra typer av marknadsföring kommer in i bilden.

Effektiva strategier för att främja länkbara tillgångar

 • Innehållssyndikering: Att dela ditt innehåll på andra plattformar kan hjälpa dig att nå en bredare publik, öka din synlighet online och attrahera fler bakåtlänkar. Detta kan göras genom innehållssyndikeringsplattformar som Quuu Promote eller Curata.

 • Marknadsföring i sociala medier: Att dela dina länkbara tillgångar på sociala medieplattformar kan hjälpa till att sprida ditt innehåll till en större publik, vilket ökar sannolikheten för att tjäna fler länkar.
 • E-post marknadsföring: Att skicka ditt innehåll till dina e-postprenumeranter kan leda direkt trafik till din webbplats och uppmuntra delningar och bakåtlänkar.
 • Influencer Outreach: Engagera dig med influencers i din bransch. Om de tycker att ditt innehåll är värdefullt kan de dela eller länka till det, vilket ökar dess synlighet.

Utan effektiv marknadsföring kanske inte ens det mest övertygande innehållet får den uppmärksamhet det förtjänar.

Genom att utnyttja SEO och implementera strategiska marknadsföringstekniker kan du säkerställa att dina länkbara tillgångar når den bredaste publiken som möjligt och maximerar deras potential att tjäna värdefulla bakåtlänkar.

Slutsats

När det gäller att skapa länkbara tillgångar handlar det om att leverera konsekvent, bestående värde som håller din publik engagerad och kommer tillbaka för mer.

Kom ihåg att internet redan svämmar över av innehåll och information om alla möjliga ämnen. Så nyckeln till att skapa länkbara tillgångar som folk kommer att vilja länka till ligger i kvaliteten på tillgångarna som du skapar.

Det finns helt enkelt inte mer utrymme för undermåliga resurser och innehåll av låg kvalitet online. Så om du vill skapa länkbara tillgångar som verkligen gynnar ditt företag eller webbplats, måste du verkligen fokusera på att leverera den bästa kvaliteten.