Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

7 bästa WordPress-filuppladdningsplugins (gratis + betald för 2024)

7 bästa WordPress-filuppladdningsplugins (gratis + betald för 2024)

Letar du efter de bästa plugins för WordPress-filuppladdning för din webbplats?

Filuppladdningsplugins tillåter användare att skicka in filer till din WordPress-webbplats. Men att hitta rätt passform för ditt företag kan vara en utmaning.

Som tur är har vi gjort det tunga arbetet åt dig.

Vi har testat och sammanställt de bästa plugins som gör det möjligt för användare att enkelt ladda upp filer och sömlöst integrera med din WordPress-webbplats.

Hur kan jag acceptera filer i WordPress?

För att acceptera filer i WordPress kan du använda ett WordPress-filuppladdningsplugin. Dessa plugins låter dina besökare ladda upp filer direkt till din webbplats.

Detta är särskilt användbart om du driver en företagswebbplats, ett communityforum eller någon annan plattform som kräver filinlämning.

Varför använda plugins för filuppladdning i WordPress?

Att låta användare ladda upp filer till din WordPress-webbplats är ett utmärkt sätt att förbättra användarupplevelsen. Användare kan enkelt ladda upp dokument, bilder eller andra filer, vilket ökar interaktionen och håller dem engagerade i din webbplats.

Här är några fler anledningar till varför plugins för filuppladdning är viktiga för alla WordPress-webbplatser:

 • Enklare innehållshantering: Att hantera användaruppladdat innehåll är ofta en huvudvärk, men det är enkelt med en filuppladdningsplugin. Du kan organisera, filtrera och hantera filer utan krångel.
 • Förbättrad funktionalitet: Ett bra plugin för filuppladdning kan förbättra din webbplats funktionalitet. Det kan möjliggöra flera filuppladdningar, större filstorlekar, olika filtyper och säker fillagring för att förbättra din webbplats övergripande användbarhet.
 • Ökad säkerhet: Filuppladdningsplugins kan också erbjuda bättre säkerhet. De kan skydda din webbplats från skadliga filer och skydda din användares data, vilket gör dem till ett måste för alla WordPress-webbplatsers ägare.

Bästa WordPress-filuppladdningsplugins att prova

Att ha en funktionell, användarvänlig filuppladdningsplugin kan effektivisera ditt arbetsflöde och göra uppgifter som innehållsskapande, webbplatshantering och användarinteraktion mer hanterbara. Nedan har vi sammanställt en lista över de bästa plugins för WordPress-filuppladdning att överväga.

Så, utan vidare, låt oss dyka in i detaljerna!

1. WPForms

Bästa WordPress filuppladdningsplugin

WPForms är det bästa plugin-programmet för WordPress-filuppladdning, med en 4,9 av 5 stjärnor på WordPress.org och över 6+ miljoner användare. Det hjälper både nybörjare och erfarna användare att skapa filuppladdningsformulär, kontaktformulär och många andra formulärtyper med dess dra-och-släpp-formulärbyggare.

Vår recension

Vi tyckte att det var otroligt enkelt att skapa ett filuppladdningsformulär med WPForms. Formulärbyggaren är snabb, lätt att navigera och har olika anpassningsalternativ för filuppladdningsfältet.

Läsa:  Hur mammor kan tjäna och spara pengar hemma

Fältet stöder de mest populära filtyperna och du kan redigera valfri platshållartext för att vara mer användarvänlig. Du kan till och med visa ditt filuppladdningsformulär var som helst på din webbplats, inklusive inlägg, sidor och sidofältswidgets med ett WordPress-block eller kortkod.

Vi älskar att du kan acceptera flera filformat med detta plugin. Det betyder att du kan acceptera bildinlämningar, videor, dokument och alla andra filer som ditt företag behöver.

Du kan också acceptera flera filer samtidigt. Användare kan till exempel ladda upp ett CV och ett personligt brev samtidigt.

På samma sätt låter WPForms dig ställa in filstorleksgränser för uppladdningar, vilket vi tyckte var mycket användbart. Med den här inställningen kan du minska hur mycket serverutrymme varje fil använder.

All data som accepteras via ditt WordPress-formulär är superenkel att hantera. Du kan exportera filer till Google Kalkylark och Google Drive eller ta emot filuppladdningar som e-postbilagor till din företags e-postadress.

Andra imponerande funktioner vi gillar inkluderar:

 • Formmallar
 • E-postmeddelanden
 • Spamskydd
 • Flersidiga formulär
 • Acceptera filuppladdning med Ajax
 • Användarregistreringsformulär
 • Villkorlig logik
 • Anpassade fält
 • Integrationer av leverantörer av e-postmarknadsföring
 • Spara och återuppta tillägg

Prissättning och planer

WPForms erbjuder flera olika prissättningsalternativ, från $49,50 per år för en enda webbplats. Det finns också en gratis version av WPForms som inte inkluderar filuppladdningsfunktionen.

Sammantaget är WPForms ett utmärkt val för webbplatsägare som behöver en allt-i-ett-filuppladdningslösning. Detta formulärplugin är nybörjarvänligt, lätt att använda, fungerar med alla WordPress-tema och innehåller alla funktioner du troligtvis behöver.

2. Filuppladdningstyper av WPForms

Bästa WordPress-plugin för filuppladdning för filtyper

Filuppladdningstyper är ett annat utmärkt plugin från WPForms-teamet. Det erbjuder ett friktionsfritt sätt att acceptera olika typer av filer i WordPress.

Insticksprogrammet gör processen att ladda upp olika filtyper på fronten av din webbplats enkel. Dess gränssnitt är användarvänligt och tar bort gissningar för slutanvändare.

Vår recension

Denna plugin fungerar vackert med andra formulär skapade med WPForms. Som ett resultat kan du inkludera filuppladdningar i olika formulärtyper, till exempel giveaway-ansökningar, jobbansökningar och mer.

Dessutom tyckte vi att pluginet var lätt att konfigurera. Vi kunde ställa in olika filtyper för användare att ladda upp på några minuter, och det krävde ingen kunskap om kodning.

Vad vi uppskattade med detta plugin är dess stöd för en mängd olika filtyper och filtillägg. Det betyder att du kan ladda upp och hantera nästan alla filtyper utan krångel.

Du kan till exempel lägga till följande filtyper som WordPress inte har stöd för:

 • .ai
 • .blixtlås
 • .xml
 • .svg
 • .csv
 • .mobi
 • .cad
 • .dwg
 • .dxf

En annan funktion som fångade vår uppmärksamhet är möjligheten att lägga till anpassade filtyper. Så om din webbplats kräver en mindre vanlig filtyp täcker detta plugin dig.

Planer och prissättning

Filuppladdningstyper är ett gratis plugin för WordPress-filuppladdning. Om du har en stram budget kan du använda detta plugin utan kostnad och fortfarande njuta av flexibiliteten att acceptera front-end-filinlämningar av olika typer.

Läsa:  Hur man säljer videor online i WordPress (utan kodning)

I ett nötskal är plugin-programmet för filuppladdningstyper lätt att använda och erbjuder omfattande filstöd och anpassningsbarhet. Detta gör det till ett utmärkt val för webbplatsägare med mer avancerade filuppladdningsbehov.

3. Formidabla former

Avancerat plugin för WordPress-filuppladdningsformulär

Formidable Forms är ett av de mest avancerade plugins för formulärbyggare som går utöver enkel filuppladdning. Detta WordPress-plugin låter dig skapa anpassade formulär, undersökningar, frågesporter och mer samtidigt som det erbjuder en kraftfull filuppladdningsfunktion.

Vår recension

Under våra tester fann vi att Formidable Forms lever upp till sitt namn. Det ger en pålitlig plattform för att hantera olika formulärrelaterade uppgifter, inklusive filuppladdningar.

Det var enkelt att skapa ett filuppladdningsformulär och pluginet hanterade stora filstorlekar utan krångel.

Vi tyckte att Formidable Forms flexibilitet var mycket imponerande. Användare kan ladda upp valfritt antal filer i olika filtyper. Användare kan till exempel ladda upp bilder och skärmdumpar, PDF-filer, kalkylblad, gästinlägg och mer.

Pluginens säkerhetsalternativ var en annan funktion som vi uppskattade. Du kan begränsa filtyper och -storlekar och ta bort gamla filer när de ersätts på baksidan av din webbplats.

Planer och prissättning

Du kan komma igång med den begränsade gratisversionen av Formidable Forms. Men för att komma åt filuppladdningsfunktionen behöver du en premiumplan som börjar på $39,50 per år.

Formidable Forms är ett kraftfullt verktyg som gör mycket mer än filuppladdningar. Dess avancerade formbyggande funktioner, användarvänlighet och uppladdningsalternativ för flera filer gör det till en förstklassig lösning för WordPress-webbplatsägare.

4. Enkla digitala nedladdningar

Bästa plugin för filuppladdning för digitala nedladdningar

Enkla digitala nedladdningar är en av de bästa WordPress eCommerce-plugins för digitala nedladdningar. Det hjälper dig att hantera och sälja digitala produkter från din WordPress-webbplats, inklusive PDF-filer, musik, programvara, böcker och mer.

Denna plugin är mycket anpassningsbar och erbjuder olika alternativ för att hantera filuppladdningar och nedladdningar med minimalt krångel.

Vår recension

Easy Digital Downloads har ett enkelt system för att hantera digitala nedladdningar. Plugin-programmet integreras sömlöst med WordPress, vilket ger ett rent och intuitivt gränssnitt.

Det är enkelt att lägga till filer till dina produkter, med möjlighet att tilldela flera filer per produkt. Du kan till och med ladda upp filer till molnplattformar som AWS, Dropbox och andra.

När du har laddat upp dina filer kan du lösenordsskydda dem och tillåta nedladdningsåtkomst till de med en aktiv licens.

En funktion som vi älskade särskilt när vi testade Easy Digital Downloads är dess marknadsplats för flera leverantörer. Med detta aktiverat kan användare ladda upp och sälja filer via din webbplats, vilket låter dig skapa en onlinemarknadsplats som CreativeMarket.

Dessutom älskar vi att Easy Digital Downloads integreras sömlöst med Elementor. Som ett resultat kan du anpassa din webbutiks utseende utan att anlita en utvecklare.

Planer och prissättning

Priset för Easy Digital Downloads börjar från $199 per år. Du behöver dock en Professional-licens från $599 för att tillåta användare att ladda upp sina egna filer.

Läsa:  Den ultimata guiden till nyhetsbrevsmarknadsföring för e-handelsvarumärken

Easy Digital Downloads är en kraftfull lösning för webbplatsägare som behöver ett enkelt sätt att sälja digitala filer eller förvandla sin webbplats till en onlinemarknadsplats som accepterar filuppladdningar.

5. WordPress-filuppladdning

Enkelt WordPress-plugin för filuppladdning

Ladda upp WordPress-filer är ett freemium-plugin för att hjälpa användare att lägga till filuppladdningsfunktioner till sin webbplats. Den har ett genomsnitt 4,4-stjärnigt betyg på WordPress.org och över 20 000 nedladdningar.

Insticksprogrammet är enkelt, med en användarvänlig meny där du kan ladda upp en fil till vilken WordPress-sida som helst.

Vår recension

WordPress File Upload erbjuder mycket kontroll över hur du använder den. Du kan anpassa formulärets utseende och till och med omdirigera användare efter att ha laddat upp ett formulär.

Filuppladdningsprocessen är snabb och lyhörd. Under vårt test upplevde vi inte heller några problem med att ladda upp stora filer.

En funktion vi gillade var möjligheten att anpassa formuläret. I plugininställningarna kan du ange specifika filtillägg, lägga till en kryssruta för GDPR-samtycke, aktivera e-postmeddelanden, en uppladdningsknapp med ett klick och ange formulärfärger. Du kan också skapa anpassade formulärfält för ytterligare data.

Vi älskade också att du automatiskt kan lägga till uppladdade filer till ditt WordPress-mediebibliotek eller bifoga dem till den sidan eller inlägget. Du kan till och med komma åt uppladdningar via FTP om det är ett alternativ som din webbplats behöver.

Planer och prissättning

WordPress File Upload är ett gratis plugin. Du kan dock uppgradera till Pro-versionen för €20.

WordPress File Upload är en fantastisk lösning för webbplatsägare som behöver en enkel, problemfri filuppladdningslösning med många anpassningsalternativ och en låg prislapp.

6. Stora filuppladdningar

Bästa filuppladdningsplugin för stora filer

Stora filuppladdningar är ett populärt WordPress-plugin som hjälper dig att hantera stora filuppladdningar. Med detta plugin kan du övervinna ett av de vanligaste WordPress-problemen: standardfilstorleken som användare kan ladda upp.

Vår recension

Med Big File Uploads kan du öka storleksgränsen för filer som användare kan ladda upp till din webbplats till hundratals GB. Allt som krävs är några klick.

Även om plugin-programmet inte inkluderar filuppladdningsfunktionalitet, kan du enkelt lägga till funktionen med Oändliga uppladdningar plugin.

När du har installerat och aktiverat plugin-programmet kan du anpassa dina filuppladdningsstorlekar efter användarroll, som administratör, redaktör eller författare.

Det vi gillade mest med detta plugin är att det gör det enkelt att utöka filstorlekar. Det finns ingen extra komplexitet, och inställningarna är peka-och-klicka.

Dessutom fungerar plugin-programmet bra med ytterligare filuppladdningsplugin. Vi upplevde inga kompatibilitetsproblem under vårt test.

Prissättning och planer

Big File Uploads är helt gratis att använda. Oavsett din budget kan du använda den för att öka filstorleksgränserna på vilken WordPress-webbplats som helst.

7. Filhanterare

WordPress filhanteringsplugin

Filhanterare är ett populärt filhanteringsplugin som låter dig utöka standardfunktionaliteten för ditt WordPress Media Library. Det är också ett utmärkt plugin för filuppladdning eftersom det ger back-end och front-end filuppladdningar.

Läsa:  Hur ClickMedia sänker de årliga kostnaderna med 25 % genom att byta från Sprout Social till Buffer

Vår recension

Plugin-programmet integreras sömlöst med vår WordPress-instrumentpanel, vilket gör att vi kan hantera filer från baksidan av vår webbplats. På samma sätt förenklar filuppladdningsalternativet i front-end inlämningar, vilket förbättrar användarupplevelsen.

Att lägga till filuppladdningsfältet på vilken sida som helst är lika enkelt som att kopiera och klistra in en kortkod, vilket är fantastiska nyheter för webbplatsägare som inte behöver extra ringsignaler.

En imponerande funktion som vi gillade särskilt var möjligheten att ställa in behörigheter för vem som kan hantera filer. Du kan också dölja filer och funktioner efter användarroll, något du kanske vill göra av säkerhetsskäl.

Prissättning och planer

Filhanteraren erbjuder en gratisversion som du kan använda direkt. Det finns också möjlighet att få premiumversionen från $25.

Bonusplugin: MonsterInsights

Om du letar efter ett verktyg för att stödja dina WordPress-filuppladdningar, MonsterInsights är ett måste. Det är den bästa WordPress Google Analytics-plugin, och den innehåller en praktisk funktion som låter dig spåra formulärinlämningar och nedladdningar på din webbplats.

Med MonsterInsights-data kan du lära dig varför användare överger dina formulär och optimerar dem för att förbättra potentiella kunder och konverteringar. Insticksprogrammet låter dig spåra filnedladdningar i Google Analytics och eventuella filtillägg utan kod.

Dessutom är analysrapporterna synliga i din WordPress-instrumentpanel, vilket innebär att du inte behöver lämna din webbplats för att se dem.

Ännu bättre, MonsterInsights har en gratisversion för att komma igång snabbt. Premiumplaner med ytterligare funktioner börjar från $99,50 per år.

Vad är det bästa WordPress-filuppladdningsprogrammet?

Efter att ha testat och granskat plugin-programmen i den här guiden är det klart att den bästa WordPress-filuppladdningsplugin är WPForms. Dess nybörjarvänliga användargränssnitt och omfattande anpassningsalternativ skiljer den åt.

Du kan bifoga filuppladdningsfältet till valfritt formulär, och administratörer kan se uppladdningar direkt i WordPress-instrumentpanelen. Dessutom är plugin-programmet blixtsnabbt och erbjuder förstklassig kundsupport för att hjälpa dig i varje steg av formulärbyggandet.

Nästa: Upptäck fler bästa WordPress-plugins

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att hitta de bästa plugins för WordPress-filuppladdning för din webbplats. Innan du lämnar kan du också hitta följande bästa WordPress-pluginförslag till hjälp.

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.