Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

7 hemliga tips för Pinterests affärsstrategier 2024

7 hemliga tips för Pinterests affärsstrategier 2023

I poolen av flera appar för sociala medier kämpar marknadsförare med näbbar och klor för att synas i flödet. De måste spendera ett engångsbelopp till och med för att dyka upp i flödet bland memes, familjens och vänners inlägg, än mindre konverteringar.

Men så är det inte alls med Pinterest. Pinterest är en helt ny typ av marknadsföring och är en omedelbar favorit bland miljontals företag.

Enligt Pinterest statistik, 87% av pinners gjorde inköp på grund av Pinterest. 93 % av Pinterest-användarna använder aktivt plattformen för att göra sina framtida köp.

Och det är det inte. Du behöver inte vara ett känt namn för att få in en förmögenhet. 97 % av alla Pinterest-sökningar är omärkta. Så även om du börjar helt nytt är Pinterest plattformen för säljstarten.

I den här bloggen ska vi snabbt prata om hur man använder Pinterests affärsstrategier för hörnstensinnehåll. Men innan dess, låt oss förstå plattformen mer.

Vad är Pinterest?

Pinterest är den visuella sökmotorn för varje shoppare. Det är ett populärt inspirerande nav för GenZ med mer än 400 miljoner månatliga aktiva pinners.

Men de flesta användare använder Pinterest för att visa upp livsstilar och dela sin estetiska smak med världen. Oavsett om det är heminredning, senaste trender, recept, infografik, tips, Pinterest har allt.

Nu kan Pinterest verka överväldigande vid första anblicken. Men när du väl får kläm på det kommer du att njuta av dess lyx.

Liksom andra sociala medier är det också en bild- och videodelningsplattform, men dessa fästs på anslagstavlor i olika kategorier. Du kan antingen fästa dina kreativa idéer på personliga tavlor eller bidra till de befintliga.

Pinterest-objektiv

Stjärnan Pinterest objektiv funktionen har ytterligare förenklat plattformen. Allt du behöver göra är att rikta din Pinterest-kamera, och relaterad inspiration dyker upp direkt. Oavsett om det är recept eller böcker av liknande genre, peka och hämta!

Fliken Butik är en annan mördande funktion som kommer med Pinterest-objektivet. Varje linsfångst får dig på produktnålar som omdirigerar dig till kommersiella webbplatser för köp.

Fördelar med att använda Pinterest Business Strategies

Det är dags att spränga en populär Pinterest-affärsmyt. Trots Pinterests enorma popularitet bland kvinnor är det en utmärkt plattform för att konvertera publik med olika demografi.

Så oavsett vem din publik är kan du vara säker på deras närvaro på Pinterest.
Här är några fördelar som du kan dra nytta av genom att använda Pinterest för företag.

1. Pinterest Trend Predictions

Pinterest-undersökningen sammanfattade det 80 % av deras förutsägelser för 2020 gick i uppfyllelse. Medan de flesta sociala medieplattformar ger dig en tjuvtitt på vad som är trendigt just nu, går Pinterest ett steg längre.

De släpper en prognosrapport i början av varje år. Rapporten kretsar kring flera nischade trender från resor, föräldraskap, mode, inredning och mer.

Läsa:  Hur taggar man någon på Instagram Story? – [Updated Information]

Varje nischförutsägelse har följande segregation:

 • Vad kommer trenden
 • Populär söklista
 • Globala data som backar upp förutsägelsen
 • Märkestips
 • Relevanta berättelsenålar och brädor

Vibey Lights

Neon är den nya nyansfavoriten för Gen Z. LED-lampor kommer att vara det estetiska tillägget för upplyftande stämningar.

År för år har sökningen efter neonrum ökat med 8 gånger och över 155 % för i synnerhet blå neon. Sökningar har varit mycket populära i USA, Storbritannien, Kanada och Australien.

Förutsägelser som dessa är användbara för flera branschaktörer för att bygga en auktoritativ varumärkesimage med trendsättande marknadsföring. Och det är precis vad Pinterest-strategin hjälper dig med.

2. Topp i webbplatstrafik

En 2016 tweak i Pinterest-algoritmen var ämnet för stora spekulationer. Pinterest prioriterade pins som omdirigerade till värdefulla blogginlägg och fyndiga webbplatser. Estetiska bilder med liten värdeskapande omdirigering gick ner.

Nu behöver jag inte att du funderar över bloggfördelar. De flesta av företagen har bloggar, och du kanske också har en.

Men om du kopplar dem till Pinterest-exponering kan du dubbla din webbplatstrafik genom att få enorm dragkraft och förbättrade klickfrekvenser.

Detsamma gäller din onlineförsäljning. Du kan visa dina varor och produkter på Pinterest så att andra kan göra snabba inköp från din webbplats.

En annan anledning till att stiften är robusta är på grund av deras livslängd. Pins håller i en vecka, medan tweets livslängd är mest användbar i några minuter. De indexeras ofta i sökmotorer vilket gör dina pins lätta att upptäcka.

Pin's Worth

Här är en snabb sammanfattning av en nålen är värd. Pinterest som marknadsföringsverktyg är en guldgruva av lönsamt engagemang eftersom det direkt ökar dina sidvisningar och webbplatstrafik. Strategin för återskapning är också viktig för att driva trafik långt efter att den ursprungliga stiften tappat sin glamour.

3. Pinterest Analytics

Pinterest analytics är hemligheten bakom framgångsrika affärspinners. Det är ett kraftfullt verktyg för att hålla koll på spenderade och Pinterests affärsstrategier. Du kan mäta följande mätvärden med hjälp av den.

Pinterest Analytics

1.Översikt
Översikten sammanfattar visningar, engagemang, total publik, engagerad målgrupp, dataintervallsfilter och resultat över tid.

2. Målgruppsinsikter
Målgruppsinsikter ger en titt på demografin som ålder, kön, platser, enheter, kategorier och intressen.

Du kan ytterligare jämföra din publik med den totala Pinterest-publiken för bättre förståelse och effektiv kampanjanpassning.

3. Konverteringsinsikter
Det här avsnittet ger dig en snabb översikt över Pinterest-omvandlingar genom organiskt och betalt innehåll som listar sidbesök, utcheckningar, lägg i kundvagnar, köpare, inköpspriser, genomsnittligt ordervärde och mer.

Du kan också hitta din bästpresterande pin som konverterar mest och även använda den för annonskonverteringar.

4. Videor
Videoavsnittet ger fullständig information om ditt videoinnehåll med antalet videovisningar, totala uppspelningstider i minuter, utgående klick, sparningar, visningar och mer med resultatdiagram och datumintervallfilter.

Du kan också kolla in enheten där din video sågs mest och med de bästa stiften.

5. Trender
Trenden är en av de coolaste delarna av analys. Välj platsen och skriv in sökfrågan som är relevant för ditt företag för att få trendhögen.

Dessa trender är ytterligare segregerade i veckans trender över olika nischer. Du kan till och med leta efter en viss trends sökning över tid, relaterade söktermer, med de mest populära nålarna i den kategorin för snabb innehållsinspiration.

Läsa:  Varför en professionell röstskådespelare är avgörande för dina förklararvideor

4. Räckvidd som konverterar

Pinterest som marknadsföringsverktyg skryter med framgångshistorier som bevisar att deras räckvidd är bortom ett mått. De konverterar i realtid och ser till att din försäljningstratt blir aldrig torr.

Av allt är Pinterest-konverteringskampanjer det mest effektiva sättet att få snabbare konverteringar på en kortare tidslinje.

DricksSe till att ha Pinterest-taggen på din webbplats och på andra sociala medieprofiler.

Golv och inredning

Här är hur Golv & Inredning använde Pinterest för att öka sin offlineförsäljning. De tredubblade sina omvandlingar på 9 månader med en shoppingkampanj. De riktade in sig på remodelers genom att ge ut prisvärda lösningar.

De började med att ladda upp produktkataloger och lägga till sökbara produktnålar, och slutligen tände lågan med en annonskampanj som skulle dyka upp mitt framför köparnas ögon.

Hur skapar man ett Pinterest Business-konto?

Låt oss prata om ditt första steg till att börja med Pinterest. Läs mer om att skapa ett företagskonto på Pinterest för att låsa upp analytiska funktioner.

Det finns tre sätt att komma åt ett företagskonto, som alla listas nedan.

1. Skapa ett helt nytt företagskonto

Steg 1: Öppna företagsinloggningssidan på Pinterest.

Steg 2: Skriv in e-postadress, lösenord och ålder.

Steg 3: Klicka på Skapa konto knapp.

Steg 4: Komplettera din profil med en profilbild, lägg till ett företagsnamn, webbplats, land och språk.

Steg 5: Klicka på Nästa knapp.

Steg 6: Välj din företagstyp och tryck på Nästa knapp.

Pinterest företagskonto

2. Länka personligt konto till ett företagskonto

Steg 1: Öppna inställningar från ditt personliga konto.

Steg 2: Gå över till Kontoinställningar.

Steg 3: Klicka på Skapa konto knapp.

Steg 4: Klicka på Komma igång.

Steg 5: Klicka på Skapa ett länkat företagskonto.

Steg 6: Komplettera din profil med en profilbild, lägg till ett företagsnamn, webbplats, land och språk.

Steg 7: Klicka på Nästa knapp.

Steg 8: Välj din företagstyp och tryck på Nästa knapp.

3. Konvertera personligt konto till Pinterest företagskonto

Steg 1: Öppna inställningar från ditt personliga konto.

Steg 2: Gå över till Kontoinställningar.

Steg 3: Klicka på Skapa konto knapp.

Steg 4: Klicka på Komma igång.

Steg 5: Klicka på Byt till företag.

7 hemlighetstips till Pinterests affärsstrategier

Nu när vi är klara med företagskontot, var redo att skriva ner några hemliga strategier för att skjuta i höjden för din försäljning. Låt oss dyka direkt in!

1. Uppgradera till Rich Pins

Rich pins är pins som har extra information om din webbplats. De hjälper dig att få mer organisk räckvidd.

Den förnyar automatiskt data från webbplatsen till dina pins på Pinterest för ett rikare engagemang. För detta måste du lägga till metadata på din webbplats och validera den med Pinterest Validator.

Rich pins finns i fyra format.

 • Produktnålar
  De har prisrelaterad information som uppdaterade priser, produktbeskrivningar och tillgänglighet.
 • Receptnålar
  De innehåller en lista över använda ingredienser, förberedelsetid, serveringssiffror, preferenser, betyg, etc.
 • Artikelnålar
  De är vanligast bland bloggare. Dessa innehåller titeln, författarens information, beskrivningen och bloggen från din webbplats.
 • Marknadsförda appnålar
  Dessa är betalda pins som ger dina följare en installationsknapp för att ladda ner din app direkt från Pinterest.
Läsa:  7 LinkedIn-automatiseringsverktyg för att nå ut till fler potentiella kunder

DricksDu kan identifiera en rik pin från en normal genom att titta på den feta titeln. En fet titel hänför sig alltid till rika stift för ökad synlighet.

Lowe Rich Pin

Ta en titt på Lowes profil på Pinterest. De använder sig av rika produktnålar och butiksknappar för sin jättestorhet 3,7 miljoner följare. Inte konstigt att deras månatliga besök överstiger 10 miljoner.

2. SEO Magic i beskrivning

Eftersom Pinterest är den visuella sökmotorn spelar SEO en viktig roll för dina pins.

Och som varje sökmotoroptimeringsuppgift spelar nyckelord också en avgörande roll. Kom igång med att optimera dina “profil”-beskrivningar och “om”-sektioner med inriktade sökord efter ordentlig forskning.

För dessa kan du också använda dig av guidad sökning av Pinterest. Det ger dig relevanta sökfrågor, som vi upptäckte tidigt. Allt du behöver göra är att placera dem i din profil, anslagstavlor, samlingar, etc.

Sökfrågor

Här är några exempel på frågor relaterade till väskor för kvinnor. Sådana taggar kan hjälpa ditt varumärke att komma upp i resultat. Det bästa är att du delar samma bas med populära märken också.

I det här fallet kan du hitta prisvärda väskalternativ för märkesklassiker, som Michael Kors, LL Bean, etc., genom att använda SEO på Pinterest.

3. Spela Pin-Repin-spelet

Återinläggning är ett sätt Pinterest sorterar det mest kritiska innehållet. Ju fler repins en pin får, hyllar Pinterest-algoritmen den väsentlig och användbar.

Så återskapning är inte bara en strategi utan en aktivitet som måste göras. Använd Pinterest-analyser för att hitta de mest populära pinnarna och fortsätt att rita om dem med korta intervaller.

DricksAnvänd Google analytics tillsammans med Pinterest analytics för att hitta de bäst presterande stiften.

Etsy

Ta en titt på det här Etsy återskrivet inlägg från Papper och stygn. Trots att de har ett överskott av egna stift, Etsy repins från andra källor för att öka engagemanget. Det uppmanar också till en repin från de ursprungliga skaparna som förstärker räckvidden för båda parter.

4. Optimera brädor för fler pinners

Brädor är de kreativa utrymmena för dina pins. De finns också i tre varianter.

 • Privat: Dessa är för att lägga till dolda inlägg.
 • Personligt: ​​Det finns bara en bidragsgivare som är ansvarig för att lägga till pins.
 • Samarbete: Flera användare kan lägga till flera pins till dessa anslagstavlor.

Du kan skapa attraktiva samarbetstavlor för flera bidragsgivare att hoppa in för att fästa. Optimera dina brädor med levande beskrivningar och träffande nyckelord.

Använd sedan anslagstavlor för att kategorisera underämnen. Se till att dina brädor ser sammanhängande ut, med bilder av hög kvalitet.

Starbucks brädor

Starbucks använder flera brädor för att kategorisera sina stift. En av sådana brädor är kafferecept. Namnet är självförklarande.

De delar populära Starbucks recept med sina följare, medan andra också kan bidra. Styrelsen har 367k+ följare och bra engagemang.

5. Investera tid i engagemang

Som varumärke räcker det inte med inlägg och pinning. Att engagera sig i andras innehåll är lika viktigt som på andra plattformar.

Här är vad du kan göra för att engagera Pinterests affärsstrategier:

1. Skapa flera anslagstavlor med flera medarbetare.

Läsa:  6 KPI:er för innehållsmarknadsföring för att spåra din närvaro online

2. Sprid ut dina rötter till relevanta domäner för branschöverskridande marknadsföring.

3. Skicka direktmeddelanden med flygplansikoner ovanpå dina favoritnålar för att dela med andra nålar.

4. Skicka meddelanden till personliga erbjudanden med hjälp av DM-funktionen till dina lojala följare.

5. Använd schemaläggningsverktyg som SocialPilot för att förplanera flera stift vid den mest optimala tiden.

6. Svara på din pins kommentarer.

7. Lägg till CTA i dina inlägg.

8. Använd videonålar, berättelsenålar och samlingar oftare.

Cadbury videoannonser

Cadbury hade en stellar engagemang på 134 % högre än benchmarkpriserna för Pinterest. De postade en videonål av Choc Shake som verkligen träffade målet hos sin publik, den höjde till ett enormt 64 % färdigställandegrad återigen överskrider referensvärdena. marknadsföringsnålar

Nästan femtio procent av pinners köper efter att ha sett en marknadsförd pin. Att spendera på Pinterest-annonser är värt det eftersom det ökar din synlighet med rätt potentiella kunder.

Pinterest föreslår också dina varumärken för de nya stiften i avsnitten “Relaterad sökning” och “För dig”.

Så här skapar du marknadsförda pins:

1. Gå över till analys.
2. Skaffa din bäst presterande pin, bestäm budget och publik.
3. Spåra framstegen med analytiska insikter.

Scotch och Soda

Scotch och Soda använd shoppingannonser för att få 7 gånger deras avkastning på annonsutgifter med bättre planerade Pinterest-kampanjer. Inte bara det, kampanjen slog in 800 000 unika användare till sin webbplats genom att effektivt använda marknadsförda pins och annonser.

Dessutom hade de framgångsrikt 550 tillägg i kundvagnar och skära ner 40 % av sin kostnad per åtgärd.

7. Växa mer med pinkoder och Pinterest-tagg

Pinkoder är populära skanningsbara Pinterest QR-koder för profiler. Du kan ladda ner din QR-koder genom att klicka på din profilbild och dela den i ditt fysiska skyltfönster eller andra sociala medier.

Du kan också använda Pinterest-taggar. De är avgörande för att spåra aktiviteterna hos marknadsförda pins. Pinterest-taggar har två delar: baskod och händelsekod.

Medan baskoden förblir densamma, utlöses händelsekoden när en viss händelse/åtgärd som utcheckning, lägg till i kundvagnen, titta på videon, registrera dig, etc. äger rum.

Allt du behöver göra är att hämta den här baskoden från Pinterest Conversion Tag Manager och klistra in den på din webbplats med modifierade händelsetaggar.

Det kan hjälpa dig att spåra omvandlingarna baserat på aktiviteter som utförs på marknadsförda pins.

Slutsats

Oavsett om du driver massiv trafik till webbplatsen eller genererar potentiella kunder med stormsteg, vet du nu hur du använder Pinterest för företag. Flera varumärken slår redan ut det med annonsmaterial, och det kan du också.

Jag hoppas att det här inlägget inspirerade dig att utforska Pinterests fantastiska potential. Använd dessa Pinterest affärsstrategier, och du kommer garanterat att se synliga resultat. Optimera med din analys, och du kommer snart att döda den som ett proffs.

Så vänta inte längre och börja pinna mer!