Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

7 kraftfulla SaaS-länkbyggande taktiker

7 kraftfulla SaaS-länkbyggande taktiker

SaaS-länkbyggnad är utmanande eftersom många företag tävlar om uppmärksamhet och bakåtlänkar i mjukvaruutrymmet.

I SaaS SEO är den primära pelaren länkbyggande. Teknikwebbplatser som har många starka bakåtlänkar från domäner med hög auktoritet har de bästa chanserna att rankas högre på Google.

I den här guiden kommer jag att dela med mig av sju kraftfulla SaaS-länkbyggnadstaktik för att driva din mjukvaruverksamhet till nya höjder genom strategisk länkbyggnad.

Vad är SaaS Link Building?

SaaS-länkbyggnad är processen att skaffa relevanta teknikfokuserade hyperlänkar som pekar tillbaka till din webbplats från högauktoritetsdomäner.

SaaS-länkar fungerar som röster som talar om för sökmotorer att din webbplats är pålitlig, vilket resulterar i högre organisk ranking.

Att tjäna bakåtlänkar från relevanta webbplatser i din nisch hjälper till att öka ditt SaaS-företags rykte online och förbättra dess synlighet i sökmotorresultat, vilket i slutändan lockar potentiella organiska leads.

Varför är länkbyggnad viktigt för SaaS-företag?

De viktigaste fördelarna med länkbyggande för teknik- och SaaS-företag är:

Högre sökmotorranking

En av de främsta fördelarna med SaaS-länkbyggnad är högre ranking i de organiska sökresultaten.

Att ha högkvalitativa bakåtlänkar från auktoritativa webbplatser är otroligt viktigt för din SaaS-webbplats.

Länkar är en av de starkaste Googles rankningsfaktorer som sökmotorer beräknar i sin organiska rankningsalgoritm. Webbplatser med mer högkvalitativa och naturliga bakåtlänkar rankas högre upp i sökresultaten.

Ökad remisstrafik

När högtrafikerade och relevanta webbplatser länkar till din SaaS-verksamhet får du mer kvalificerad hänvisningstrafik till din domän.

Relevant hänvisningstrafik hjälper till att ge fler potentiella kunder, vilket leder till mer försäljning och förbättrad ROI från din SEO-investering. För att generera hänvisningstrafik av hög kvalitet bör du få länkar från webbplatser relaterade till din bransch och ha bra organisk trafik.

Förbättrad auktoritet

Webbplatsauktoritet är vad sökmotorer analyserar när de rankar en domän. Auktoritativa webbplatser rankas högre upp i de organiska resultaten.

Verktyg som Ahrefs kan hjälpa dig att analysera alla webbplatsers domänauktoritet. Verktyget visar antalet externa bakåtlänkar och de refererande domäner som länkar till din webbplats.

När du bygger länkar från auktoritativa och relevanta webbplatser hjälper det därför att positionera ditt SaaS-företag som en branschmyndighet. Denna nyfunna trovärdighet förbättrar ditt rykte, vilket gör potentiella kunder mer benägna att lita på och ha förtroende för dina erbjudanden.

Ökad varumärkesexponering

Länkbyggnad introducerar ditt mjukvaruvarumärke för en bredare publik, och ansluter till användare som kanske inte hade stött på ditt varumärke annars.

Detta ökade synlighet kan leda till större varumärkeskännedom och i sin tur öppna upp fler möjligheter för tillväxt och expansion. Genom att nå ut till nya målgrupper genom bakåtlänkar kan du effektivt öka ditt företags räckvidd och göra betydande framsteg mot att nå dina tillväxtmål.

Läsa:  Apple tillkännager kraftfulla M1 Pro och M1 Max för nya Mac Pro-serien

Förbättrad konverteringspotential

När ditt SaaS-företag tjänar bakåtlänkar från webbplatser som är relevanta för din målgrupp, ökar det avsevärt sannolikheten för att attrahera kvalificerade leads.

Dessa leads representerar individer som har ett genuint intresse för din produkt eller tjänst, vilket gör att de med stor sannolikhet kommer att omvandlas till betalande kunder. Med ökad konverteringsfrekvens kan du besegra dina befintliga konkurrenter och njuta av långsiktig framgång.

Fler partnerskapsmöjligheter

Samarbetande länkbyggande ansträngningar kretsar ofta kring att bilda partnerskap med andra företag inom din bransch.

Genom dessa partnerskap kan du upptäcka sammarknadsföringsmöjligheter, nå delade målgrupper och uppleva ömsesidigt fördelaktig tillväxt.

Genom att arbeta tillsammans och utbyta värdefulla bakåtlänkar kan båda företagen dra nytta av varandras styrkor för att utöka sin onlinenärvaro, engagera sig med nya målgrupper och främja ett starkt nätverk av support inom branschen.

Långsiktiga fördelar

Till skillnad från vissa kortsiktiga marknadsföringsstrategier erbjuder länkbyggande bestående fördelar.

När du skaffar högkvalitativa bakåtlänkar kan de fortsätta att leda trafik till din webbplats och stadigt förbättra din sökmotorrankning under en längre period.

Detta innebär att ansträngningarna du investerar i att bygga välrenommerade länkar fortsätter att ge positiva resultat långt in i framtiden, vilket gör det till en värdefull och hållbar strategi för långsiktig tillväxt och synlighet online.

Fördelar jämfört med konkurrenter

SaaS-länkbyggen är en spelväxlare, vilket ger dig en klar fördel gentemot dina konkurrenter. Genom att etablera en stark bakåtlänksprofil säkerställer du att din närvaro förblir framträdande och relevant inom din bransch.

En stark organisk synlighet av ditt varumärke etablerar dina SaaS-produkter som en av de bästa i branschen, och tar därmed in fler potentiella kunder.

Bästa SaaS-länkbyggnadsstrategier

Innan jag börjar diskutera de bästa SaaS-länkförvärvsteknikerna är det avgörande att förstå skillnaden mellan bra och dåliga bakåtlänkar. När du bygger SaaS-länkar bör du alltid skaffa bra bakåtlänkar.

Bakåtlänkar från webbplatser som är relevanta för din bransch eller nisch och som har hög auktoritet anses vara bra.

På liknande sätt anses bakåtlänkar från webbplatser som inte är relaterade till din bransch eller har låg auktoritet av låg kvalitet.

Du bör inte heller skapa bakåtlänkar från länkfarmar eller PBN:er eftersom dessa nätverk skapas enbart i syfte att generera bakåtlänkar, och sökmotorer anser dem vara manipulativa och mot deras riktlinjer.

Bildkälla: Delante

Nu när du förstår vilka typer av länkar du bör undvika, låt oss diskutera de bästa SaaS-länkbyggande teknikerna.

Här är de bästa länkbyggande taktikerna för SaaS-tjänster:

Skapa länkbart innehåll och tillgångar

Länkbart innehåll hänvisar till värdefull och delbar information som lockar bakåtlänkar naturligt från andra webbplatser, vilket stärker din SaaS-webbplats auktoritet och synlighet.

Du kan skapa alla länkbara innehållstyper för SaaS, som diskuteras nedan:

 • Ultimata guider: Det här är artiklar i guidestil som förklarar hur en produkt eller tjänst fungerar i detalj. Guider kan också innehålla tips, listor, instruktionsinnehåll, videor, etc. Syftet med en ultimat guide är att utbilda läsaren om hela ämnet i detalj.
 • Interaktiva verktyg: Det kan vara ett mjukvaruverktyg eller en kalkylator som ger användarna omedelbart värde och uppmuntrar andra att länka till det för bekvämlighet.
 • Branschrapporter: Detta är originalforskning eller undersökningar inom din bransch som publicerar resultaten i ett rapportformat.
Läsa:  Vad är implicita länkar och har de SEO-värde?
 • Infografik: Dessa är komplexa data eller koncept som presenteras i ett lättbegripligt grafiskt format.
 • Fallstudier: Det här är framgångsberättelser och verkliga exempel på hur din SaaS-lösning har hjälpt kunder att nå sina mål.
 • Video Tutorials: Det här är engagerande videoinnehåll som visar hur du använder din SaaS-produkt effektivt.
 • Mallar och resurser: Det här är nedladdningsbara mallar, checklistor eller resurser som sparar tid och ansträngning för din målgrupp.

Att få länkar från resurssidor är en kraftfull länkbyggande strategi för att öka din SaaS-webbplats auktoritet och sökmotorrankning.

Resurssidor är utvalda samlingar av värdefull information eller verktyg som webbansvariga älskar att skapa och människor älskar att läsa.

För att säkra länkar från resurssidor, skapa högkvalitativt och unikt innehåll som sticker ut i din nisch. Nå ut till webbplatsägare med en personlig pitch, som betonar värdet ditt innehåll tillför sina besökare.

Här är ett exempel på en resurssida från Skillcrush som listar webbdesign och utvecklingsresurser:

Genom att strategiskt följa länkar från resurssidor kan du attrahera riktad trafik och etablera ditt SaaS-varumärke som en pålitlig auktoritet.

Skaffa länkar från SaaS recensionswebbplatser

Att skaffa länkar från SaaS recensionswebbplatser kan avsevärt förbättra ditt SaaS-företags synlighet och trovärdighet online.

SaaS recensionssajter är plattformar där användare och experter utvärderar och betygsätter olika mjukvarulösningar. Dessa webbplatser är pålitliga källor för potentiella kunder som söker opartiska insikter innan de fattar köpbeslut.

Undersök och sammanställ en lista över välrenommerade SaaS-recensionssajter som vänder sig till din bransch eller nisch.

Be nuvarande kunder att lämna recensioner på dessa recensionssajter. Glada användare är mer benägna att ge positiva vittnesmål, vilket bidrar till positiva länkbyggande möjligheter.

Här är några av de bästa SaaS-recensionssidorna att närma sig:

 • Capterra
 • TrustRadius
 • Programvarurådgivning
 • GetApp
 • Ekonomi Online
 • Crozdesk
 • SaaSHub
 • SaaSGenius
 • Produktjakt
 • TrustPilot

Om du tror att din SaaS-produkt stämmer väl överens med en specifik recensionswebbplats målgrupp, överväg att nå ut till webbplatsens administratörer. Fråga artigt om möjligheten att få din SaaS-produkt granskad på deras plattform.

Du kan också erbjuda kopior eller gratis provversioner av din SaaS-produkt för att granska webbplatsredaktörer eller framstående branschinfluenser. Detta kan uppmuntra dem att prova din produkt och eventuellt presentera den på deras plattformar.

Utför Broken Link Building för SaaS

Leta efter webbplatser, bloggar eller resurssidor i din SaaS-nisch eller relaterade branscher som har brutna länkar. Du kan använda trasiga länkkontroller eller webbläsartillägg för att påskynda processen.

Utveckla högkvalitativt och värdefullt innehåll som matchar ämnet eller ämnet för den trasiga länken du tänker ersätta. Se till att ditt innehåll ger en förbättrad, uppdaterad eller mer omfattande resurs än den trasiga länken.

Se till att ditt innehåll är direkt relevant och kontextuellt anpassat till innehållet som ursprungligen länkades till. Relevans är avgörande för en framgångsrik räckvidd för att bygga upp brutna länkar.

Läsa:  Den ultimata guiden för att tjäna högkvalitativa organiska bakåtlänkar

Skapa ett personligt uppsökande e-postmeddelande till webbplatsägaren eller innehållshanteraren.

Informera dem artigt om den trasiga länken på deras webbplats och föreslå ditt innehåll som en lämplig ersättning. Betona värdet ditt innehåll tillför sina läsare.

Nedan är en exempelmall för ett uppsökande e-postmeddelande med bruten länk:

Ämne: Broken Link Replacement – Värdefull resurs för [Topic/Industry]

Hej [Website Owner/Content Manager],

Jag märkte en trasig länk på [Page URL] under “[Section Title].” Jag skulle vilja erbjuda en ersättningsresurs som kan gynna dina läsare.

Jag skapade nyligen en djupgående guide om [Topic]täckande [Key Point 1], [Key Point 2]och [Key Point 3]. Det ger värdefulla insikter och praktiska tips för [Benefits of Your Content].

Du hittar guiden här: [Your Content URL]

Överväg gärna att ta med den som ersättning. Jag är övertygad om att din publik kommer att tycka att det är värdefullt.

Tack för din tid, och jag hoppas att den här resursen tillför värde till din webbplats.

Vänliga hälsningar,

[Your Name]

[Your Title/Company]

[Your Website/Contact Information]

Gör anspråk på olänkade omnämnanden

Framgångsrikt anspråk olänkade omnämnanden och att förvandla dem till värdefulla bakåtlänkar är en bra länkbyggande taktik för dina onlineprogramtjänster.

Detta proaktiva tillvägagångssätt förbättrar din webbplats auktoritet och synlighet samtidigt som användarna får enkel tillgång till dina SaaS-erbjudanden.

Du kan använda onlineverktyg som Google Alerts, Mention eller Brand24 för att övervaka omnämnanden av ditt SaaS-varumärke på webben. Håll koll på webbplatser som nämner ditt varumärke utan att länka till din webbplats.

Granska omnämnandena för att identifiera fall där omnämnandet saknar en hyperlänk till din webbplats. Gör en lista över dessa olänkade omnämnanden för uppsökande verksamhet.

Nå ut till webbplatsägarna eller innehållsansvariga för de webbplatser som nämnde ditt SaaS-varumärke utan att länka tillbaka. Tacka dem artigt för att de nämner ditt varumärke och begär en hyperlänk till din webbplats för extra sammanhang och användarvänlighet.

För att göra det enklare för webbplatsägaren, föreslå specifik ankartext eller den mest relevanta sidan på din webbplats som de kan länka till.

Här är en mall som du kan använda för ditt uppsökande e-postmeddelande:

Ämne: Begäran om länk: Olänkad Omnämnande av [Your SaaS Website] på [Website]

Kära [Website Owner/Content Manager],

Jag hoppas att det här mejlet hittar dig bra.

Jag stötte på [Website] och märkte att du nämnde [Your Website] i ditt senaste inlägg [Post Title].

Tack för att du inkluderar oss i ditt värdefulla innehåll! Men jag märkte att omnämnandet inte innehöll en hyperlänk till vår webbplats.

Jag skulle vara otroligt tacksam om du kunde överväga att lägga till en länk till [Your Website URL]. Detta skulle ge din publik enkel tillgång att utforska våra SaaS-lösningar och lära dig mer om hur vi kan hjälpa dem [Specific Benefits].

Använd gärna ankartexten “Besök [Your Website]” eller någon annan lämplig text som passar naturligt i ditt innehåll. Jag uppskattar verkligen ditt stöd för att presentera [Your SaaS Website].

Ser fram emot ditt positiva svar.

Vänliga hälsningar,

[Your Name]

[Your Title/Company]

[Your SaaS Website/Contact Information]

Gör SaaS gästbloggar

Med gästbloggning kan SaaS-företag skaffa bakåtlänkar av hög kvalitet från välrenommerade och auktoritativa webbplatser.

Läsa:  Hur man övervakar bakåtlänkar med Ahrefs

Undersök och identifiera auktoritativa SaaS-bloggar som passar din nisch och målgrupp. Du bör leta efter mjukvaru- och teknikbloggar som för närvarande tar emot gästinlägg.

Det bästa sättet är att förbereda ett Google-ark med alla uppgifter om gästbloggarwebbplatser. När de har sammanställts, granska riktlinjerna för gästinlägg för varje målblogg för att förstå deras innehållskrav, gränser för ordantal, formateringspreferenser och inlämningsprocess.

Förbered nu en lista med relevanta och engagerande ämnen som visar upp din expertis och resonerar med målbloggens målgrupp. Fokusera på att ge handlingskraftiga insikter och värdefull information.

Slutligen, skriv ett personligt och övertygande e-postpitch till bloggägaren eller innehållshanteraren.

När din pitch har accepterats, börja skapa ditt gästinlägg. Se till att den är välstrukturerad, informativ och stämmer överens med bloggens stil och ton. Använd data, fallstudier och exempel för att stödja dina poänger. Inkludera också en kontextrelevant bakåtlänk till din webbplats så att den ser naturlig ut.

Vid behov, följ upp professionellt för att fråga om inläggets status.

Engagera dig i gästpodcasting

Gästpodcasting är en annan effektiv SaaS-länkförvärvsstrategi för att öka synligheten för din SaaS-verksamhet.

Identifiera podcaster som fokuserar på ämnen relaterade till din SaaS-nisch eller målgrupp. Förbered en lista över podcaster med många prenumeranter.

Lyssna på några avsnitt av den undersökta podcasten för att förstå vad programmet handlar om. Baserat på vilken typ av innehåll som visas kan du förbereda ditt innehåll och skräddarsy din pitch efter värden.

Planen ska vara personlig och engagerande. Presentera dig själv, förklara din expertis inom Software-as-a-service-branschen och föreslå potentiella ämnen som passar deras podcasts tema och publik.

När din pitch har accepterats, förbered värdedrivet innehåll som ger praktiska insikter, värdefulla tips och branschtrender. Sikta på att dela med dig av din expertis och ge unika perspektiv som resonerar med podcastens publik.

Gästpodcasting hjälper dig inte bara att tjäna bakåtlänkar utan låter dig också visa upp din expertis, nå en bredare publik och bygga meningsfulla relationer inom branschen.

Slutsats

SaaS-länkbyggnad har alltid varit utmanande. Kärnan i effektiv SaaS-länkbyggnad ligger i att bygga meningsfulla relationer med branschkollegor, webbplatsägare och målgruppsmedlemmar.

När du gör SaaS-länkförvärv, prioritera kvalitet framför kvantitet. Ett fåtal auktoritativa länkar har större effekt än många länkar av låg kvalitet. Undvik också att köpa länkar eller delta i länksystem.

Varje länk som tjänas in genom strategiska och etiska medel stärker grunden för din SaaS-verksamhet, vilket banar väg för hållbar tillväxt och långsiktig framgång.