Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

7 SEO Essentials för innehållsförfattare

7 SEO Essentials för innehållsförfattare

SEO, förkortning för sökmotoroptimering, är en uppsättning strategier som används för att förbättra din webbplatss synlighet på sökmotorer som Google.

Men varför ska du bry dig om SEO?

Därför att SEO driver 1 000 %+ mer trafik än sociala medier, oavsett hur populära Facebook, Instagram och TikTok har blivit.

För 60 % av marknadsförarnaSEO-innehåll är deras källa av högsta kvalitet till potentiella kunder.

Om du vill att ditt innehåll ska hittas av din målgrupp måste du se till att det är optimerat för sökmotorer. Och när ditt innehåll rankas bra når du fler människor.

I det här blogginlägget tar vi en titt på några av de viktigaste SEO-kraven för innehållsskribenter, inklusive:

 • Förstå nyckelordens roll i SEO.
 • Att skriva innehåll som rankas bra på sökmotorer.
 • Optimera ditt arbete för maximal synlighet.

Genom att behärska dessa väsentligheter kommer du att kunna producera innehåll som möter behoven hos din avsedda målgrupp såväl som sökmotorernas ständigt utvecklande algoritmer.

Vad är SEO och hur påverkar det innehållsskrivandet?

Har du någonsin undrat hur vissa webbplatser lyckas visas högst upp i sökmotorernas resultat? Tja, det är det magiska med SEO.

SEO-tekniker hjälper din webbplats att bli upptäckt av rätt personer vid rätt tidpunkt.

Föreställ dig det här: Du har en fantastisk webbplats med fantastiskt innehåll, men om den ligger begravd på den 10:e sidan med sökresultat kan den lika gärna vara osynlig. Det är där SEO går in, vägleder sökmotorer att förstå din webbplatss relevans och värde, och i slutändan ökar din synlighet.

Genom att optimera din webbplats struktur, innehåll och sökord kan du klättra i sökmotorernas ranking, attrahera mer organisk trafik och nå en bredare publik.

SEO är som en magnet, lockar besökare som aktivt letar efter det du har att erbjuda, vilket ökar dina chanser till konverteringar och försäljning.

Läsa:  Den grundläggande guiden för att växa din SaaS-start i ett tidigt skede

Men SEO handlar inte bara om att komma till toppen. Det handlar om att ge en värdefull användarupplevelse. Det handlar om att skapa välorganiserade, användarvänliga webbplatser som laddas snabbt, är mobilvänliga och erbjuder relevant och roligt innehåll.

SEO uppmuntrar dig att tänka på din publiks behov först och sökmotorer sedan.

Så oavsett om du är en småföretagare, bloggare eller e-handelsjätte är det ett smart drag att investera i SEO. Det är ett kraftfullt verktyg som kan höja din onlinenärvaro, öka din trovärdighet och i slutändan driva mer trafik och framgång till din virtuella dörr.

Skärmdump från Semrush

SEO Essentials för innehållsförfattare

Så, vad är några viktiga SEO-krav för innehållsskribenter? Här är 7 saker att komma ihåg när du skriver innehåll.

1. Förstå sökavsikten

En av de viktigaste sakerna du kan göra som innehållsskribent är att förstå sökavsikten. Det innebär att ta reda på vad folk söker efter när de skriver in ett visst sökord eller en viss fras.

Genom att förstå sökavsikten kan du skapa innehåll som möter din målgrupps behov. Detta kommer inte bara att hjälpa dig att rankas högre i sökresultaten, utan det kommer också att hålla dina läsare engagerade och komma tillbaka för mer.

Bildkälla: Wordstream

2. Gör din sökordsforskning

Sökordsforskning är en annan viktig del av SEO-innehållsskrivning. Genom att undersöka relevanta sökord och införliva dem i ditt innehåll kan du förbättra dina chanser att rankas högre i sökresultaten.

Men var noga med att inte överdriva med sökordsstoppning. Fokusera istället på att använda dina målsökord naturligt i hela ditt innehåll och inkludera relevanta sökord genom latent semantisk indexering.

3. Skapa en innehållsstrategi

Att skriva innehåll utan en strategi är som att köra utan en karta. Du kanske kommer någonstans, men det är osannolikt att det är dit du vill.

Genom att skapa en innehållsstrategi kan du se till att ditt innehåll är anpassat till dina affärsmål och optimerat för sökmotorer. Det innebär att identifiera din målgrupp, välja relevanta ämnen och skapa en plan för publicering och distribution av ditt innehåll.

4. Skriv bra innehåll

I slutet av dagen är det viktigaste du kan göra som innehållsskribent att skriva bra innehåll. Detta innebär att skapa innehåll som är informativt, användbart och roligt för din målgrupp.

Se till att ditt innehåll är lätt att läsa genom att använda kortare meningar och stycken. Skriv en bra rubrik för att fånga din läsares uppmärksamhet och infoga relevanta sökord i hela ditt innehåll.

Och glöm inte att inkludera en metabeskrivning som korrekt beskriver ditt innehåll och uppmuntrar läsarna att klicka sig vidare till din webbplats.

5. Marknadsför, främja, främja

Sociala mediekanaler är ett bra sätt att marknadsföra ditt innehåll och visa det för fler människor. Dela dina blogginlägg på dina sociala mediekanaler och uppmuntra dina följare att dela dem med sina nätverk.

Men var försiktig så att du inte spammar dina följare med för mycket självreklam. Fokusera istället på att skapa värdefullt, delbart innehåll.

6. Optimera för utvalda utdrag

Utvalda utdrag är ett utmärkt sätt att få ditt innehåll högst upp i sökresultaten. Det här är de korta informationsutdragen som visas överst på vissa sökresultatsidor.

Läsa:  Topp 16 Trello alternativa verktyg för att hantera projekt

För att optimera för utvalda utdrag, se till att ditt innehåll är strukturerat på ett sätt som svarar på vanliga frågor relaterade till ditt ämne. Använd mindre stycken och punkter för att göra ditt innehåll lättläst och inkludera relevanta nyckelord i hela ditt innehåll.

7. Undvik skräppostsidor

Slutligen, var försiktig så att du inte associerar ditt innehåll med skräppostsidor. Detta innebär att du undviker länkscheman och andra SEO-taktik med svart hatt som kan få din webbplats straffad av sökmotorer.

Fokusera istället på att skapa värdefullt innehåll som är optimerat för sökmotorer och möter behoven hos din tilltänkta målgrupp.

Tips för att skriva SEO-innehåll

Google prioriterar högkvalitativt innehållspecifikt innehåll som visar Erfarenhet, expertis, auktoritativitet och pålitlighet (ÄTA).

Att uppfylla dessa kriterier innebär bättre ranking, mer synlighet och i slutändan mer trafik till din webbplats.

Så hur skapar du högt EEAT-innehåll?

Hitta din unika röst

Det första steget är att upptäcka din unika röst – något som skiljer ditt varumärke från konkurrenterna.

Detta kan vara en kvick skrivstil eller ett okonventionellt perspektiv på branschämnen.

Låt dessa sökord flöda naturligt

Strö relevanta sökord genom hela din text som älvdamm, men kom ihåg: måttfullhet är nyckeln.

Ingen gillar nyckelordsfyllt skratt så se till att det flödar naturligt i ditt innehåll.

Optimera för läsbarhet

Gör ditt innehåll lätt att läsa och smälta. Använd korta stycken, punktpunkter och numrerade listor för att dela upp text och förbättra läsbarheten.

Använd också ett tydligt och koncist språk, undvik överdriven jargong eller tekniska termer om inte din målgrupp förstår dem.

Lägg till multimediaelement

Människor kommer bara ihåg 20% ​​av vad de läser, medan visuellt innehåll ökar retentionen med 42 % och engagemanget med 180 %

Att lägga till bilder, videor och infografik där det är relevant kan ge ytterligare värde för din publik, särskilt för dem som älskar att skanna webbsidor istället för att läsa varje ord. Kom bara ihåg att inte överdriva det.

Faktakontroll

Sist men inte minst: faktakolla allt du skriver.

Din trovärdighet är på spel, så se till att all information du publicerar är korrekt och endast länkar till välrenommerade källor.

Kom ihåg att även om det är viktigt att optimera ditt innehåll för sökmotorer, ha alltid din mänskliga läsare i åtanke. I slutändan kommer att skapa värdefullt och engagerande innehåll som resonerar med din publik leda till högre engagemang, andelar och omvandlingar.

Kolla in våra kostnadsfria resurser nedan för en steg-för-steg-guide om hur du tillämpar samma SEO väsentligheter på AI-genererat innehåll.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

Gratis resurser för att träna dina författare till AIO

Jag har personligen utbildat byråägare och team och hjälpt dem att konvertera till AIO-sättet. Vill du ha dessa? Du har tur – vi ger bort dem.

Läsa:  5 sätt att använda visuell berättelse i din marknadsföring

Gratis guide

Vi har sammanställt en fullständig guide för AIO:er – en AIO-skribents arbetstryck, en jobbmall att anställa och hitta din, länkar till våra bästa handledningar och utbildningar och mer.

Vill du ha denna fantastiska resurs? Det kallas AIO Writer’s Worksprint. Ladda ner nu gratis.

Gratis steg-för-steg AIO-utbildning

Dessutom, efter månader av att omsätta AIO och CRAFT i handling (över 40 miljoner ord produceras varje månad av våra användare på WriteSonic, och vår Done-for-You-klientsida är ytterligare 500 000 ord/månad! Snacka om AIO i stor skala 🤯 ) – vi har satt ihop en steg-för-steg handledning för AIO CRAFT.

Perfekt för dig, dina skribenter och alla innehållsskapare som är redo att anpassa sig till CRAFT-metoden och AIO-sättet.

Njut av!

Ny på idén om AIO och CRAFT? Läs detta för att förstå innovationen bakom AIO.

Vill du ha en skriftlig guide som innehåller alla CRAFT-stegen från YouTube-videon? Din önskan är vårt innehållskommando. Steg-för-steg AIO-skrivhandledning, bloggversion.

Optimera innehåll för maximal synlighet

För att säkerställa att ditt innehåll sticker ut från mängden måste du optimera det för sökmotorsynlighet. Det innebär att göra några justeringar och justeringar som kommer att få Google (och andra sökmotorer) att älska ditt arbete.

Skapa engagerande metatitlar och beskrivningar

Din meta titel är som en catchy rubrik i en tidning – den fångar uppmärksamhet och lockar folk att läsa mer. Detsamma gäller för din metabeskrivningsom bör vara en kort sammanfattning av vad läsare kan förvänta sig av ditt innehåll.

Lägg till alternativ text till bilder

Alt text hjälper sökmotorer att förstå vad en bild handlar om, så glöm inte att lägga till denna viktiga information när du laddar upp bilder till ditt innehåll.

Införliva interna och externa länkar klokt

Interna länkar: Att länka relevanta artiklar på din webbplats förbättrar inte bara användarupplevelsen utan ökar också SEO genom att etablera en stark intern länkstruktur.

Externa länkar: Att länka till externa källor av hög kvalitet kan förbättra ditt innehålls trovärdighet och auktoritet.

Analysera SEO-prestanda

Så du har skapat och optimerat ditt innehåll – vad händer härnäst?

Det är dags att dyka in i en värld av prestationsanalys.

Varför är detta viktigt? Eftersom det hjälper dig att förstå hur bra ditt innehåll presterar, så att du kan fatta datadrivna beslut för förbättringar.

Mät framgång med analysverktyg

Google Analytics är ett fantastiskt (och gratis) verktyg som ger värdefulla insikter om din webbplatstrafik och användarbeteende. Du kan spåra statistik som sidvisningar, avvisningsfrekvens, genomsnittlig sessionslängd och mer.

Hitta möjligheter till förbättringar

Utöver Google Analytics, Google Search Console erbjuder ytterligare SEO-specifika data såsom sökordsrankningar och klickfrekvenser (CTR). Denna information låter dig identifiera möjligheter till optimering eller avslöja eventuella tekniska problem som påverkar din webbplats prestanda.

A/B-testning: nyckeln till ständig förbättring

A/B-testning innebär att skapa två versioner av ett innehåll med små variationer – säg olika rubriker eller uppmaningar – och sedan mäta vilken som presterar bättre över tid.

Läsa:  Sociala medieexperters tips: Hur man skapar en mörk social strategi

Det här är ett bra sätt att kontinuerligt förbättra ditt innehåll och se till att du möter din målgrupps behov.

Mätvärden du bör spåra

 • Användarnas engagemang: Tid spenderad på sida och sidor per session
 • Trafikkällor: Organisk sökning, sociala medier, hänvisningar
 • Omvandlingsfrekvenser: Registreringar, köp eller någon annan önskad åtgärd
 • Avvisningsfrekvens: Procentandelen användare som lämnar din webbplats efter att bara ha tittat på en sida.

I slutändan vet en framgångsrik innehållsskribent hur man blandar kreativitet med datadrivna insikter – alltid strävar efter bättre resultat. Genom att följa dessa grundläggande SEO-krav för innehållsskribenter kan du skapa innehåll som inte bara engagerar dina läsare utan också rankas bra i sökmotorerna.

Vanliga frågor – SEO Essentials för innehållsförfattare

Är SEO verkligen viktigt för en innehållsskribent?

Ja, SEO är avgörande för innehållsskribenter eftersom det hjälper till att öka synligheten för deras arbete på sökmotorer. Genom att implementera effektiva SEO-strategier kan innehållsskribenter attrahera mer organisk trafik och förbättra användarnas engagemang med sina artiklar eller blogginlägg.

Vilka är SEO-riktlinjer för innehållsskribenter?

 • Sökordsforskning
 • Skapa högkvalitativt och relevant innehåll
 • Optimera titeltaggar och metabeskrivningar
 • Använda header-taggar
 • Inkluderar interna och externa länkar
 • Regelbundet analysera data och justera innehåll

Hur hittar jag SEO-sökord för innehållsskrivande?

För att hitta lämpliga nyckelord för ditt innehållsskrivande projekt, utför sökordsforskning med hjälp av verktyg som Google Keyword Planner, Semrush eller Ahrefs Keywords Explorer. Du kan också analysera dina konkurrenters webbplatser för att identifiera populära termer i din nisch.

Fokusera på långa sökord med lägre konkurrens men högre konverteringspotential.

Hur lär man sig SEO och innehållsskrivande?

För att lära dig om både SEO och innehållsskrivande, börja med att läsa onlineresurser som bloggar från branschexperter.

Dra nytta av gratiskurser som erbjuds av plattformar som Moz eller HubSpot.

Delta i webbseminarier eller workshops relaterade till dessa ämnen för att få praktiska insikter om bästa praxis på området.

Slutsats

Och där har du det: 7 SEO väsentligheter för innehållsskribenter i ett nötskal.

Genom att förstå din målgrupp, genomföra sökordsundersökningar och skapa övertygande titlar och metabeskrivningar, kommer du att vara på god väg att skapa innehåll som inte bara fångar sökmotorernas uppmärksamhet utan också resonerar hos dina läsare.

Kom ihåg att kvalitet är nyckeln! Att skapa värdefullt innehåll som tillgodoser din publiks behov och inkludera interna och externa länkar kommer inte bara att öka din sökmotorrankning utan också förbättra den övergripande användarupplevelsen.

Glöm inte att optimera för mobila enheter, hålla ditt innehåll färskt och uppdaterat och marknadsföra det genom olika kanaler för att maximera dess räckvidd.

Så oavsett om du är en erfaren innehållsskribent eller precis har börjat din resa, kommer dessa SEO-essentialer att hjälpa dig att navigera i det ständigt föränderliga digitala landskapet och få ditt innehåll att glänsa.