Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

7 taktiker för att bemästra global SEO

7 taktiker för att bemästra global SEO

Så din webbplats är på väg att bli ännu en fallstudie globaliseringen. Områdesinriktning

Du har märkt en ökning av antalet internationella besökare på din webbplats.

Innehållsförteckning

Du börjar få många kunder som ställer frågor på språk du inte förstår.

Folk vill veta om du skickar till det här landet eller det landet.

Din magkänsla säger dig att det finns pengar på bordet. När du ser en ny internationell publik som är intresserad av din webbplats, ser du guld.

Och du kanske har rätt.

Om något av ovanstående låter bekant, är det nu den perfekta tiden att investera i en global SEO-strategi. Kanske till och med fullfjädrade webbplatser eller underdomäner för att betjäna en utländsk publik.

Tiden är mogen.

Om dessa internationella målgrupper har hittat din webbplats trots att de bara betjänar en region eller ett språk, föreställ dig hur vinster kan explodera med webbplatser som fokuserar på deras behov eller underdomäner skrivna på deras språk.

Det stämmer – på sätt och vis bli global riktigt elak går lokalt.

Dock, 46 % av 5 miljarder sökningar Google är för lokalt innehåll. Människor från hundratals länder som talar tusentals språk letar efter lösningar nära hemmet.

Och ditt varumärke kan dra nytta av denna lokala boom globalt.

Är du redo att krossa dina konkurrenter på internationella fronter? Starta en kampanj för världsherravälde?

Här är din SEO-ammunition.

Vad är global SEO?

I ett nötskal, global SEO innebär att optimera ditt innehåll för flera regioner över hela världen.

Du måste skapa innehåll som fungerar i olika regioner och språk också optimera till sökmotorresultatsidor för varje område av innehållet. Sökresultaten ser annorlunda ut för italienska användare googla det och används av sydafrikaner google.co.za.

Låt oss säga att du säljer jordgubbar och har kontor eller verksamhet i Ryssland, Spanien, Frankrike och Japan, men din lokala marknad är Storbritannien. Din internationella SEO skulle optimera för dessa länder såväl som ordet “smultron” på deras språk.

I Japan skulle du att optimera för チチゴ

I Spanien skulle du mål Fresas

I Latinamerika kan du rikta in dig på Hallon istället.

Under tiden i Ryssland, det skulle vara крубника

Och i Frankrike, ordet skulle vara Fraises

Hemma i Storbritannien skulle du fortfarande vara optimerad för “smultron”.

Kort sagt, det är global SEO.

Skillnaden mellan global SEO, lokal SEO och generell SEO

Allmän SEO täcker alla grunder som hjälper sökmotorer att genomsöka, indexera och indexera ditt innehåll på sökresultatsidor.

Oavsett om du betjänar en lokal eller global marknad bör du alltid implementera dessa SEO-praxis. Vanliga SEO-faktorer inkluderar:

 • Webbplatshastighet
 • Sökordsoptimering
 • Bakåtlänkar
 • Webbplatskarta
 • UX
 • Diagramnotation

När du arbetar med lokal SEO, global SEO eller någon annan typ av SEO, använder du allmänna SEO-principer – det viktigaste är att du modifierar dem för att passa ditt syfte. Naturligtvis har lokala och globala SEO-taktik unika nyanser och taktik, så du vill gå bortom det generiska.

Lokal SEO är typiskt för offline-företag tegel och murbruk i en viss stad, stat eller land. Förutom att tillämpa allmänna SEO-regler, förlitar sig Google på kundrecensioner, lokala kataloger och affärsinformationsnätverk för lokala sökrankningar.

Global SEO målgrupp runt om i världen. Optimera dina marknadsföringsbudskap och metoder enligt din publiks språk, kulturer, beteendetendenser, lokala Internetregler och praxis.

Vissa globala SEO-taktiker är vanligare, som att översätta befintligt innehåll till flera språk. Och då handlar det till viss del om att upprepa lokal SEO om och om igen tills du har täckt alla specifika intresseområden. Vi täcker båda.

Ett viktigt övervägande för global sökmotoroptimering: information och sekretesspolicy

Länder och regioner runt om i världen implementerar integritetsbestämmelser för att ge konsumenter kontroll över vad som delas om dem online. Även om antagandet av europeiska dataskyddsregler skapade flest rubriker, finns dataskyddsbestämmelser redan på plats i Afrika och Asien.

25 maj 2018 Europeiska General Data Protection Regulation (GDPR) gick live. Och Afrika har sina egna integritetsriktlinjer som kallas Afrikanska riktlinjer för skydd av personuppgifter (PDPGA). De har nyligen granskats av Asien och Stillahavsområdet Informationskod för Asien och Stillahavsområdet och cybersäkerhetsguideDetta inkluderar regionens stora ekonomier som Kina och Indien.

Och om du betjänar marknader i Afrika, Europa eller Asien bör du vara uppmärksam på regelverket där. Att uppmärksamma lokala internetbestämmelser kommer att hjälpa ditt företag i alla konsekvenser, inte bara SEO.

När det kommer till SEO är det den knepiga delen. Google är inte det sa att dataskyddet påverkar investeringar. Men som de flesta Googles rankningsfaktorer är detta sannolikt något som kommer att dyka upp sakta men säkert.

Läsa:  Undvik (och fixa) omdirigeringar av hemsidan

Åtminstone är det SEO-surret nu för tiden.

Till exempel HTTPS-implementering. Detta var inte en rankningsfaktor förrän Google började gynna webbplatser som krypterar data framför de som inte gör det. Faktum är att Google började ta SSL-certifikatfaktorn så allvarligt att Chrome nu varnar användare som går in på icke-HTTPS-webbplatser.

Det bästa sättet att göra detta är att leva förberedd.

Ha din cookiepolicy, sekretesspolicy, användarvillkor eller användarvillkor sida redo. Du kan till och med använd gratis mallar (eller ännu bättre, anlita en IP-advokat) för att guida dig genom att snabbt ställa in dem. Om dessa faktorer någonsin blir viktiga för att ranka sajter är du klar.

Vad är Googles syn på global sökmotoroptimering?

Det finns en anledning till att vi alla undrar vad Google bryr sig om.

Google är fortfarande den största aktören på sökmarknaden i världen.

Även en liten handfull marknader som domineras av andra sökmotorer använder antingen Google lika mycket som sina konkurrenter eller bara något mindre. Förutom Kina (Baidu) och Sydkorea (Naver).

Så vi måste ha Googles perspektiv i åtanke. Här är vad Google bryr sig om i global SEO.

Stort G förespråkar alltid relevans

Googles urgamla filosofi: Relevans saker. Google använder SEO på sidan, SEO utanför sidan och besökarnas beteende för att mäta relevans.

Faktum är att mäta och säkerställa relevans och användarnöjdhet är RankBrains kärnkompetenser. Åh, nämnde jag det RankBrain är Googles tredje viktigaste rankningsfaktor? Åh ja, det är det.

Din globala marknad har unika behov som kräver uppmärksamhet. Tillgodose dessa behov.

Så kopiera och klistra inte in på sidor i olika länder och språk. Möt de unika behoven på varje marknad.

Ditt innehåll som presterar bäst bland amerikaner kan vara helt irrelevant för din japanska publik.

Låt oss säga att du skickar och säljer frukt runt om i världen och har marknader i tropiska länder som Singapore och kalla klimat som Island. Din webbplats bör täcka olika ämnen som “fruktkonservering”. Island är kallt året runt och Singapore är varmt året runt. Deras behov är olika.

Bygg förtroende inom varje marknadsområde

Du kanske är en rockstjärna med miljontals entusiastiska fans i Nordamerika. Din produkt säljs ut veckor före releasedatum och du kan täcka tidningar från kust till kust! Du är tursam. Tack amerikaner.

Men nu är du i Sydkorea! Ingen vet vem du är. Än.

Du måste bygga ditt varumärke från grunden på en ny marknad. Du måste investera i varumärkeskännedom och bygga förtroende på den lokala marknaden. Om du har haft några kunder tidigare från ett visst område, be dem om recensioner.

Ta NAP på allvar

Nej! Jag vill inte ge dig tips om hur du ska försova dig.

Ditt företag namn, adress och telefonnummer (eller NAP för kort) berättar sökmotorer om dig. Inkonsekvens i din NAP förväxlar sökmotorer med motstridig information och minskar dina chanser att rankas i sökresultaten.

Lokal SEO visar att du bryr dig

Eftersom varje marknad har unika behov och beteenden måste du bygga ditt varumärke för att återspegla dessa marknadsförändringar.

Ju mer du kan tilltala varje specifikt område, desto mer relevant kommer ditt innehåll att vara för användarna som hittar det – och desto bättre kommer Google att se att du verkligen bryr dig.

Gå med i lokala kataloger, bli presenterad i lokala medier, få stöd från lokala influencers och andra beprövade lokala SEO-taktiker.

Nu när du vet Googles position när det gäller global sökmotoroptimering, låt oss utforska sju globala SEO-taktiker för att erövra den digitala världen.

Taktik #1: Forskning i olika länder

Att bli global betyder att du har gjort det ganska bra på din lokala eller primära marknad. Tack för ditt hårda arbete!

Så du behöver internationalisering nu.

Det första steget i att skapa en effektiv global SEO-strategi är forskning.

Utvärdera din branschs potential för global SEO-expansion

Olika branscher har unika styrkor och svagheter. Vissa marknader är mer mogna för vissa produkter och tjänster än andra. Du vill göra data till din allierade här.

Ditt mål här är att hitta de länder där dina möjligheter är mest betydande och sedan rikta din uppmärksamhet och resurser i den riktningen.

Med hjälp av din webbplatstrafik och konkurrentrapporter kan du titta på saker som:

 • Vilka länder skickar dig mest internationell trafik?
 • Vilka länder genererar flest konverteringar i din marknadsföringstratt?
 • Vem är mest intresserad av dina produkter (men kan inte komma åt dem ännu)?
 • På vilka marknader går dina konkurrenter in på eller planerar att gå in och varför? Följ inte detta blint, se till att veta orsaken innan du hoppar.

Fler sätt att bedöma din branschs expansionsmöjligheter:

 • Globala industritrendanalysrapporter
 • Internationella produkt- eller tjänstemarknadsrapporter

Tanken är att samla information och sedan fatta välgrundade beslut utifrån den information du har. I slutet av denna forskning skulle du ha bestämt dig i vilka länder (eller städer) möjligheterna för din bransch är starkast.

För det andra skulle du också ha förstått styrkorna, svagheterna och hoten på den här marknaden på branschnivå.

Sätt globala SEO-mål

När du väl har gjort lite research är det realistiskt att sätta upp mål eftersom du vet vad som är möjligt och förstår utmaningarna. Rand Fishkin ger ett detaljerat och användbart svar på sitt eget Whiteboard fredagsvideo om mål för sökmotoroptimering. Här är en snabb höjdpunkt:

1. Börja med ditt företags mål

2. Sätt upp marknadsföringsmål

3. Härled dina globala SEO-mål från dina marknadsföringsmål

4. Bestäm sedan vilka mätvärden du vill spåra baserat på dina SEO-mål

Läsa:  Hur du ställer in din WordPress-sidatitel

Vettigt?

Analys av möjligheter

Nu när du har dina mål är det dags att hitta de bästa sätten att uppnå dem. Var börjar du?

Med det som redan fungerar!

Börja med sökordsforskning

Använda sig av Google sökordsplanerare, Yandex sökordsverktyg och Bing sökordsverktyg för att bestämma nischade sökord som redan har betydande sökvolym (och helst mindre konkurrens). Denna sökning visar dig var du kan hitta dina möjligheter på nya marknader.

Siffror från Keyword Planner, Yandex och Bing fungerar som referenser. Ta dem inte för givna. Du kombinerar dessa siffror med andra forskningsresultat för att fatta dina slutgiltiga beslut. När du gör sökordsundersökningar, se till att förfina din sökning efter land och språk för att få den mest korrekta marknadsinformationen.

För att få ännu mer marknadsinformation, du kan använda SuggestMrx för att få förslag på Google- och YouTube-sökord. Verktyget låter dig välja mellan 15 länder, och du kan använda sju språk utöver engelska.

Vid det här laget borde din forskning ha avslöjat det mesta relevant och hög volym nyckelord för en specifik internationell målgrupp.

Efter det kan du vara säker konkurrenskraft om dina sökord (dvs. hur svårt det är att ranka för dessa sökord) med Moz Keyword Explorer. Verktyget låter dig också söka efter land/språk.

Därefter vill du veta din nuvarande ranking för dessa sökord. Detta talar om för dig hur mycket arbete du behöver göra för att dominera eller rankas på den första sidan av sökmotorer för dessa söktermer. Du behöver ett verktyg för att spåra detta på alla olika språk och regioner.

Du kan använda sig av Följ bakåtlänkar för att ta reda på din Google-rankning för varje sökterm och att bland annat filtrera efter språk och regioner – vilket vi återkommer till senare.

Du kan också använda sig av AuthorityLabs för att se din ranking i andra sökmotorer.

Undersök din målgrupp

Som jag nämnde tidigare borde du ha startat din internationella expansion genom att rikta in dig på länder (eller regioner eller språk) som redan visar intresse för just din bransch eller verksamhet.

Börja dra nytta av de bästa möjligheterna.

Ta reda på var målgrupperna för dessa målgrupper hänger och utveckla sedan din SEO-plan för att fokusera på dessa platser.

 • Använder de specifika forum?
 • Vilka webbplatser besöker de?
 • Umgås de på sociala medier?
 • Vilka sociala medier spenderar de tid på?
 • Vilka influencers lyssnar de på eller följer de?

Med LikeWeb får du “Most Popular Sites” i varje land och sektor, vilket är ett utmärkt sätt att veta vilka dina konkurrenter är på vilken internationell marknad som helst.

Konkurrentanalys

Konkurrentanalys gör två viktiga saker för dig:

1. Hjälper dig att veta vad du möter.

2. Öppna dina ögon för möjligheter som finns av konkurrenter

Andra sätt att känna till dina konkurrenter är bransch- och marknadsrapporter. Vilka är branschledande på denna marknad? Du kan analysera deras söktrafik, bakåtlänkar och webbplatser för styrkor och svagheter.

Du kan använd Övervaka bakåtlänkar för att ta reda på vilka av dina konkurrenter som redan rankar för dina målsökord. Dessutom kan du hitta källorna bakåtlänkar dessa konkurrenter har och deras sökmotorrankning.

Utveckla en global SEO-strategi

Översätt sedan din branschförståelse, marknadsundersökningar, mål, möjlighetsanalys och konkurrentanalys till en solid global SEO-strategi. Resten av det här inlägget täcker taktik som hjälper dig att omvandla din forskning till de resultat du vill ha.

För att utveckla en solid strategi bör du överväga att anlita en modersmålstalare för det land du letar efter. Under tiden Google Global Market Finder hjälper, dess översättningar är automatiserade (baserade på Google Translate) och risk för fel. Det kan till och med vilseleda dig.

När du utvecklar din globala SEO-strategi bör du investera i en lokal mänsklig översättare som hjälper dig att sätta din forskning och design i ett sammanhang.

Taktik #2: Förbered din webbplats för global SEO

Din webbplats är dina kunders första kontaktpunkt med ditt företag. Och det finns ingen lösning som passar alla till webbplatsens strukturer. Du måste hitta en som fungerar för din publik.

Om din webbplats är nere kommer dina besökare att tolka det som att ditt företag ligger nere. Faktiskt, 94 % av webbplatsbesökarna slutade interagera med webbplatsen eftersom designen var dålig.

Detta kan tyckas enkelt nog, men det blir mer komplicerat när du har att göra med global SEO.

Använd hreflang i dina webbadresser

Med hreflang-attributet talar du om för sökmotorerna språket på din webbplats så att de kan kategorisera ditt innehåll för sökning på det språket. Det här attributet måste skapas för varje webbplats. Google har en detaljerad guide hur du aktiverar hreflang-attribut på din webbplats.

Bing erbjuder också en guide hur du anger mållandet och språket på din webbplats. Bing använder språkmetabeskrivningsfält. Yandex, som Google, använder hreflang-taggen. Du kan hitta Yandex-information på webbmasterns sida.

Språk fokus

Fastän hreflang inriktar sig på specifika länder efter språk, kan språkinriktning vara regional. Din webbplats kan till exempel rikta in sig på fransktalande Västafrika. Du når alla länder i regionen som talar franska.

Du kanske vill gå tillbaka till språkinriktning om din forskning visar att dina sökord har låg organisk sökning. Språkinriktning hjälper dig att nå alla länder med ett gemensamt språk.

Språkinriktning är också ett mjukt sätt att ta reda på vilket land (eller vilka länder) som engagerar sig mest med ditt varumärke och dina produkter. Du kan komma tillbaka senare för att se vad som fungerar och förbättra din optimering.

E-handelsföretag tenderar dock att göra det bättre när de riktar in sig på platser och deras språk. Till exempel har Amazon Amazon Frankrike, Amazon USA, Amazon Japan och mer. av Afrika Fastnat är lokaliserad till olika länder i regionen.

Läsa:  Digital transformation inom bankverksamhet: för-, nackdelar och drivrutiner

Tjänsten och produkterna, som Skype, Microsoft eller Android, fokuserar inte på länder eller platser utan på språk. Så du måste bestämma vad som fungerar bäst för din publik. Se vad som fungerar i din bransch och analysera även vad som bäst löser användarnas behov.

Områdesinriktning

Som jag har sagt tidigare är regional inriktning bra för e-handelsföretag. Men beroende på dina unika affärsmål och situation kan du aktivera platsbaserad inriktning för att passa din målgrupps behov.

Webbplatsstrukturen skulle kunna fungera med:

 • ccTLD- eller gTLD-domäner
 • Underkataloger
 • Underdomäner

ccTLD- och gTLD-domäner

Att använda en ccTLD för domännamn är den bättre vägen att gå om du har resurserna att öka din popularitet från grunden för var och en av dina webbplatser. Google behandlar inte alla toppdomäner med lands- eller stadskod lika. Till exempel behandlar den .co och .me som gTLD:er.

För att avgöra vad som är rätt för ditt företag bör du utforska för- och nackdelarna med att använda en ccTLD.

Genom att använda underkataloger

Överväg att använda en underkatalog för att rikta in dig på internationella marknader om du istället vill dra nytta av framgången för din befintliga webbplats. Denna metod sparar dig stressen med att bygga din webbplats auktoritet.

Den största nackdelen med det här alternativet är den extra komplexiteten till din webbplatsstruktur. Elektronisk konst och Spotify använd underkataloger. Till exempel:

USA: https://www.ea.com/

Kanada: https://www.ea.com/en-ca

Mexiko: https://www.ea.com/es-mx

Användning av underdomäner

Om du inte vill göra strukturen på din webbplats mer komplicerad är det bra att använda underdomäner. Underdomäner låter dig isolera innehåll på en specifik webbplats och rikta in dig på grupper baserat på språk eller plats.

Precis som ccTLD kräver mer ansträngning för att vinna popularitet, kräver underdomäner mycket arbete från din sida för att bygga en publik åt dem. Underdomäner är oberoende enheter och ses inte av sökmotorer som oberoende webbplatser.

Shop.com använder underdomäner för att rikta in sig på olika länder.

Hongkong inriktad underdomän.
Underdomän inriktad på Malaysia.
Underdomän inriktad på Mexiko.

Beats by Dre använder även underdomäner för platsoptimering.

Taktik #3: Optimera för internationella sökmotorer utöver Google

Bildkredit: Webbsäkert

Några av de mest utvecklade internationella marknaderna är starka preferenser för andra sökmotorer Förutom Google. Du kan betrakta din globala SEO som ofullständig om du inte har optimerat för andra sökmotorer. Så du vill optimera dina sökningar:

Baidu – Kina

Yandex – Ryssland

Naver – Sydkorea

Yahoo! – Japan och Sydkorea

Bing – USA och många andra marknader

Det första steget här är att skaffa ett konto med lämpliga sökmotorer som din målmarknad använder. Om dessa sökmotorer använder främmande språk som du inte kan, använd hjälp av en tolk.

Utforska sedan de unika funktionerna i dessa sökmotoradministratörsverktyg. Om sökmotorerna inte har en engelsk version kan du behöva betala för hjälp. Anlita en webbansvarig som förstår det lokala språket eller en översättare med SEO-kunskaper för att hjälpa dig tolka informationen på din webbplats.

Taktik #4: Anställ SEO-utbildade innehållsöversättare och kundsupport

Anställ innehållsöversättare som förstår SEO. Och med kundsupport som förstår språket och eventuella tekniska problem som kunder kan kämpa med.

Användning av programvaran för kundsupport

Zendesk låter sina användare hantera sin kundsupport på 84 språk med hjälp av Translate.coms app. Zendesk erbjuder också mänskliga översättningstjänster.

Gäng ger API-integration som företag kan konfigurera för att fungera med sina supportplattformar. Du kan använda mer än 70 språk på plattformen.

Anlita mänskligt stöd

Du kan också anlita dina egna översättare för att hantera ditt företags kundsupport och översättningsbehov.

Beroende på komplexiteten och kostnaden för att använda mjukvarubaserade översättningar kan du använda en lokal översättare eller endast anställa tvåspråkig personal för att fungera som översättare för din kundtjänstavdelning.

Ge skriftlig support eller vanliga frågor

Du kan minska behovet av en mänsklig eller mjukvaruöversättare genom att skapa djupgående vanliga frågor, guider och supportdokument för dina internationella marknader. Du kan också producera videor och infografik för att hjälpa till med detta.

Få betalt för att översätta innehåll

För att fånga en global marknad krävs lokalt innehåll. Du vill anställa lokala innehållsskapare med SEO-kunskaper som förstår din bransch. Klart du vill uppmärksamma lokala arbetslagar marknaden om du inte använder oberoende entreprenörer.

Taktik #5: Bygg en solid bakåtlänkstrategi

Vad är global SEO utan länkbyggnad?

Som du säkert redan vet är länkar en av de två viktigaste rankningsfaktorerna för sökmotorer. Länkar berättar mycket för Google om din webbplats. Många länkar från ett land indikerar att sökande från det landet är kopplade till din webbplats innehåll.

Bakåtlänkar från auktoritativa källor överför också sin auktoritet till din webbplats. Länkar från myndigheter, universitet, forskningsinstitut eller nationella varumärkeswebbplatser berättar för sökmotorer att resursen är trovärdig och relevant för deras publik.

Länkar och omnämnanden i sociala medier påverkar också din webbplats ranking. Flera sociala omnämnanden och delningar från ett specifikt land berättar för sökmotorer att ditt innehåll resonerar med publiken i det landet. Så hur upprätthåller du en solid bakåtlänkstrategi?

Behåll länktätheten när du bygger fler sidor

Att skapa nya sidor på din webbplats utan att länka till dessa sidor späder på din webbplatss länktäthet. Skapa bakåtlänkar lika aggressivt som du skapar nya sidor på din webbplats (särskilt om du använder en underkatalog och en underdomäns webbplatsstruktur).

Använd översättare för att få fler länkar

Om du har anställt flerspråkig eller tvåspråkig personal kan du be dem hitta möjligheter att skapa länkar till din webbplats. De förstår språket och kan hjälpa dig att få länkar:

 • Lokala resurssidor
 • Lokala sociala medier
 • Lokala universitets- och myndigheters webbplatser
 • Lokala evenemangslistor
 • Lokala recensionssajter
 • Lokala företagskataloger
 • Lokala bloggar
 • Lokala gemenskaper och forum på nätet
Läsa:  LG lämnar mobilverksamheten för att fokusera på EV, AI, Robotics

Att anställa tvåspråkiga anställda eller entreprenörer har betydande fördelar. Du får mänskliga översättare för ditt innehåll som kan fatta välgrundade beslut om dina länkbyggande behov.

Använd dina konkurrenters länkkällor och strategier

Om dina konkurrenter redan gör det bra på din internationella marknad kan du dra fördel av deras framgångar.

Om dina konkurrenters globala SEO-strategier presterar exceptionellt bra, kommer du att gå bortom att övervaka länkkällor till att använda deras länkbyggnadsstrategier. Du kan ställa frågor, t.ex

 • Använder de mediareklam på TV och lokaltidningar för att få mycket uppmärksamhet?
 • Vilka influencers utnyttjar de?

Du vill experimentera och sedan fokusera på effektiva lokala bakåtlänksstrategier. Prioritera att få bakåtlänkar från ccTLD:erna i mållandet eller staden.

Taktik #6: Kulturchock, säsongsmässiga förändringar och lokala traditioner

Kulturer, försäljningscykler och traditioner påverkar din försäljning. Och allt som påverkar din försäljning bör påverka dina SEO-ansträngningar. Eller varför optimerar du dina sidor?

Hur hanterar du kulturchock, förändringar i försäljningen orsakade av cykler och effekterna av lokala traditioner? Låt oss utforska svaren.

Helgdagar, säsongsvariationer och lokala köpcykler

Vinter- och sommarlovet kan vara enorma försäljningsperioder i Amerika och större delen av Europa, men det är inte normen överallt. Kina och andra delar av Asien, Mellanöstern och Afrika har lokala traditioner och högtider som påverkar försäljningen olika.

Kort sagt, du vill veta de specifika datumen på dina internationella marknader och rikta dina globala SEO-insatser därefter. Använda sig av verktyg som Google Trends att hålla ett öga på din målgrupps sökordsbeteende under vissa tider på året.

Övertygelser, betydelser och beteenden

Övertygelser och normer påverkar din globala SEO. Att förstå din publiks värderingar hjälper dig att veta vilka ord och fraser du ska använda i dina metabeskrivningar, rubriker och innehåll.

Ta Japan till exempel.

Innehåll riktat till äldre personer eller personer som är äldre än du bör visa respekt. Man kan inte prata med de äldre som jämlikar; du stänger av din publik, särskilt om du är ung. Hierarki är avgörande för den japanska publiken.

Siffror och färger har också sin betydelse. Sälj inte föremål i förpackningar om fyra eller nio till allmänheten i Japan eftersom de anses ogynnsamma. Ge inte lotusblommor, liljor eller andra vita blommor i present om du inte säljer begravningstjänster.

Sidor med objekt i förpackningar om fyra eller nio har sannolikt en hög avvisningsfrekvens och signalerar till sökmotorer att ditt innehåll inte är bra för publiken.

Registreringsformulär som kräver att användare lägger upp mycket information genererar inga betydande resultat i Japan. Se formuläret nedan.

En form som den nedan kommer förmodligen aldrig att konvertera alls!

Verkligen, japanerna älskar integritet och anonymitet. Att be om mer än en e-postadress på din e-handelswebbplats kan leda till löjligt höga avvisningar eller höga avvisningsfrekvenser.

I Japan kan sociala medier endast 2,9 % av användarnas tid. Samtidigt spenderar amerikanska användare cirka 16,8 % av sin tid på sociala medier.

Att hantera din japanska publik kommer inte att hjälpa ditt företag. Om du är i B2B-området vill du ta saker långsamt med japanska möjligheter eftersom beslutsfattande tar tid eftersom gruppsolidaritet respekteras.

I Japan är grupper mer värda än individer. När du säljer produkter eller skapar innehåll, se till att du talar med detta i åtanke.

Taktik #7: Mäta och hantera framgångar (och misslyckanden).

Om du inte mäter dina ansträngningar, skjuter du i mörkret. Du vet inte vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Kort sagt, att mäta din globala SEO-insats hjälper dig att ta ansvar för din internationalisering och expansion. Du skulle göra mer av det som fungerar, hitta det som fungerar och ta bort det som inte fungerar.

Definiera KPI:er

Definiera nyckeltal baserat på marknadsspecifika beteenden eller beteendetrender. Dina japanska kunder köper inte direkt, och det tar tid att bygga upp en relation med dem. De söker gruppsolidaritet bland sina beslutsfattare för B2B-beslut.

Dina KPI:er bör återspegla din publiks beteendetips.

Du behöver dock definiera nyckel-KPI:er som t.ex

 • Ranking av webbsidor i sökmotorer
 • Organiskt sökresultat (t.ex. klickfrekvenser)
 • Webbplatshastighet
 • Omvandlingsfrekvens, avvisningsfrekvens och siduppehållstider
 • Antalet indexerade sidor i sökmotorer
 • Trafik från mobila enheter

Och mer.

Tolka data och skala din verksamhet

Tolka information utifrån kulturella normer, övertygelser och lokala traditioner. Låt oss ta Japan som ett exempel. Om du inte kände till de symboliska siffrorna och färgerna kanske du aldrig skulle tolka den höga avvisningsfrekvensen och Cart Abandonment korrekt.

Vet vilka kulturella normer som påverkar användarnas beteende. Bara att titta på de hårda siffrorna kanske aldrig säger dig känslorna bakom statistiken. Basera din datatolkning på beteendeegenskaper.

Skala din verksamhet med hjälp av insikter från kvalitativ och kvantitativ data. Eftersom du känner till normerna och kulturen för din publik, kommer data från dina analyser att hjälpa dig att se stödjande statistik för att fatta beslut om affärstillväxt.

Global SEO-terminal

Möjligheterna du kan njuta av med en global SEO-strategi är rikliga.

Men din taktik kan inte vara samma som du använder för traditionell eller lokal SEO.

Använd den här guiden för att hjälpa dig hitta och dominera ditt område på internationella fronter.