Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

8 anledningar till att din Google-ranking sjunkit (och hur man kommer tillbaka)

8 anledningar till att din Google-ranking sjunkit (och hur man kommer tillbaka)

En nedgång i Googles rankning är inte nödvändigtvis en dålig sak.

Det är Googles sätt att berätta att du har utrymme för förbättringar.

Betrakta det som hård kärlek.

Det är en möjlighet att förbättra din användarupplevelse, innehåll och SEO-praxis över hela linjen.

I slutändan kan det bli netto positivt.

Åtgärda problemet bakom nedgången och du kan förvänta dig att din webbplats ska återfå sina vinster som en Phoenix som reser sig ur askan.

Jag kommer dock att ta en stund att erkänna att din nuvarande situation kan verka stressande.

Det sanna SEO-nirvana du nådde när du såg din sida högst upp på Google är nu ett smärtsamt minne.

Det var då du trodde att tvivel, osäkerhet och alla dessa sömnlösa nätter äntligen var över.

Du var redo att dricka öl på långa strandsemester. Alltså, bam!

Precis när du trodde att du äntligen hade bemästrat SERP:erna vaknade du av att din Google-rankning rasade över en natt.

Nu när du mestadels har återhämtat dig från din chock är det dags att svara på den stora frågan: Vad gick fel?

Tillsammans kommer vi att kontrollera om ditt investeringsfall är ett falskt larm eller ett legitimt fall. Om det är en rejäl, permanent nedgång får vi reda på om det beror på negativa SEO-attacker eller våra egna handlingar.

Hur man bedömer skadan när din Google-ranking är nere

Innan du skrämmer dig och går in i panikläge är det viktigt att undersöka hur allvarlig trafiknedgången är.

Börja din forskning Google Analytics.

Fortsätt Förvärvsedan All trafik.

välja Källa/Medium för att se en översikt över trafiktillväxt över en tidsperiod.

Den visar också en uppdelning av de olika trafikkällorna: Organisk (Googles sökresultat), Direkt (besökare som kollar in din webbplats genom att skriva din URL i adressfältet), Referenser (gäster som följer länkar från andra sajter) och så vidare.

Se nu på minskningen av trafiken. Om det är en kraftig, plötslig nedgång i Organic som inte återhämtar sig efter en kort tid, har din webbplats sannolikt blivit straffad av Google.

En plötslig ökning av sidfel (t.ex. 404 eller Hittades inte sidor) kan också orsaka ändringar i din Google-rankning.

Öppna i Google Search Console Indexeringsfel för att se hur många trasiga sidor du har och det exakta datumet då dessa sidfel började orsaka förödelse på din webbplats.

Om trafikminskningen i Google Analytics sammanföll med den tidpunkt då Google Search Console började rapportera dessa sidfel, har du precis bekräftat källan till ditt lidande.

Å andra sidan, om trafiken börjar ta fart efter några dagar (se exemplet ovan), är det troligen ett anslutningsproblem som du enkelt kan åtgärda.

Du kan också överväga andra faktorer, som semester, som gjorde att färre personer sökte på nätet efter saker i allmänhet. Till exempel kan du märka en tillfällig nedgång i trafiken i din bransch kring jul och nyår.

Låt oss nu utforska några vanliga skyldiga som kan ta ner vilken sida som helst.

8 anledningar till att din Google-rankning sjönk

1. Google Penalty

Vad gick fel?

Googles straff är som en jordbävning – ibland sker de tyst, andra gånger kan deras vilda skakningar drabba din webbplats när du minst anar det.

En tystare form kallas algoritmförändringar.

Google uppdaterar ständigt de mätvärden som används för att rangordna webbplatser och avvisar webbplatser som inte presterar bra. Det här är lite obekvämt eftersom du inte får aviseringar på din enhet Google Search Console (GSC) hänsyn till dessa förändringar.

Den andra typen av Google-straff är enklare.

En manuell påföljd uppstår när du får ett meddelande från Google via GSC om skräpposttekniker som har brutit mot dess kvalitetsregler.

Du kan få det när Googles webbspamteam har upptäckt misstänkt aktivitet eller om någon (mest troligt en av dina konkurrenter) har rapporterat din webbplats som spam.

Hur man fixar det

Det första steget är att fastställa om straffet är grundorsaken till fallet.

Om du misstänker en manuell påföljd, kontrollera eventuella e-postmeddelanden från Google. Du kan också gå direkt till ditt Google Search Console-konto och kontrollera Manuella funktioner Nedan Söktrafik.

Här är ett exempel på en manuell påföljd på grund av onaturliga länkar:

När det kommer till algoritmuppdateringar bör du alltid vara uppdaterad. Det finns tre sätt att vara medveten om dessa förändringar när de inträffar:

  • Följ de bästa SEO-influenterna på Twitter genom att gilla dem Barry Schwartz, Danny Goodwin och Google Gary Illyes. Se också upp för en plötslig ökning av tweets från webbansvariga som rapporterar förändringar i sina rankningar.
  • Använda sig av MozCast och Advanced Web Rankings Google Algorithm Tool för att kontrollera om det finns några betydande förändringar i sökrankingen. Dessa variationer beror ofta på förändringar i algoritmer. Om en ovanlig ökning av svängningarna i sökrankningen sammanfaller med en plötslig nedgång i din sidas rankning, måste den ha utlösts av en algoritmändring.
Läsa:  Bästa butikerna för att köpa PC-komponenter

Så länge du konsekvent publicerar bra innehåll, bygger bakåtlänkar från rätt källor och ökar hastigheten på din webbplats, bör du inte vara i panikläge varje gång Google uppdaterar sina algoritmer.

Om du har blivit straffad, tappa inte hoppet.

Syftet med straffavgiften är att berätta att du behöver ändra dina SEO-vanor. I allmänhet finns det två typer av sanktioner:

a. Panda

Panda, som introducerades först 2012, är en del av Googles uppdrag att rensa tunt innehåll av låg kvalitet från sökresultaten.

Om du har drabbats av en sådan påföljd, ta bort allt problematiskt innehåll och använd sedan Ahrefs för att övervaka alla externa länkar som pekar till dessa sidor. Sedan kan du kontakta webbansvariga och be dem omdirigera nämnda länkar till nya, förbättrade sidor som du har skapat.

På så sätt kan du hålla länkjuicen vid liv trots påföljden.

b. Pingvin

Penguins straff, å andra sidan, fokuserar på tvivelaktiga metoder som görs utanför sidan. Webbplatser som får dessa påföljder tar vanligtvis till sökordsstoppning, onaturliga länkar och överoptimerad ankartext för att komma vidare.

Du kanske har skapat länkar eller så använde en av dina konkurrenter negativ SEO för att få det att verka som om du spelar systemet. Hur som helst, din bästa chans att återhämta sig är att identifiera alla dessa giftiga bakåtlänkar och ta bort dem så snart som möjligt.

Läs mer: Använda bakåtlänkar för att återställa Googles straffavgifter snabbare

2. Saknade länkar

Vad gick fel?

När dina högst rankade länkar försvinner av någon anledning kommer din ranking och trafik att följa med.

Men tyvärr kommer förlorade länkar inte fånga din uppmärksamhet förrän det är för sent.

Den kraftfulla bakåtlänken du har arbetat så hårt för att tjäna kan försvinna efter en massiv uppgradering av webbplatsen. Eller så kanske sajtägaren beslutat att en annan sida förtjänar en länk mer än din.

Oavsett grundorsaken tolkar Google en förlorad länk som ett försvagat förtroendeförklaring för din sida, vilket resulterar i en sänkning av Googles rankning.

Hur man fixar det

Ta reda på hur många länkar du har tappat som kan ha bidragit till att din ranking sjunkit.

I Ahrefs kan du enkelt göra detta genom att lägga till din webbplats i Backlink Monitoring-instrumentpanelen. Nästa sida visar en uppdaterad lista med bakåtlänkar som du kan sortera efter tillagd datum, status och andra mätvärden.

Du kan fastställa antalet bakåtlänkar du har förlorat genom att välja fliken Förlorade länkar.

Analysera varje bakåtlänk för att se om det är möjligt att få tillbaka dem.

Om länken togs bort, till exempel efter en större webbplatsuppdatering, kan du kontakta webbmastern och be om att din länk läggs till igen. Det kan ha tagits bort av misstag och webbplatsägaren är inte medveten om det.

Om bakåtlänken avsiktligt togs bort och ersattes med en ny, ta reda på var länken pekar på.

Det är möjligt att webbplatsägaren hittat en mycket bättre sida att länka till, och det enda sättet att få tillbaka länken är att förbättra prestandan för den nya sidan.

3. Nya länkar

Vad gick fel?

De nya länkarna är tänkta att få dig i feststämning.

I slutet av dagen har bakåtlänkar – särskilt om de är naturliga och inte tjänas in genom att besöka – mer inverkan på din ranking.

Men inte om de är gjorda av konkurrenter som vill förstöra dig.

Negativ SEO avser skumma tekniker som används för att rangordna en webbplats eller ta bort den från sökresultaten. Ett sätt att uppnå detta är att peka flera bakåtlänkar av låg kvalitet till en webbplats samtidigt.

Eftersom dessa bakåtlänkar kommer från skräppostsajter kommer Google att bestraffa din webbplats för att du försöker spela systemet, trots att du inte gjorde något.

Under tiden, om du redan har blivit straffad för onaturliga länkar tidigare, kommer Google att ansöka “positionsändringsfunktion” varje gång du lägger till nya länkar, oavsett om de är av kvalitet eller “onaturliga”.

Denna egenutvecklade metod kan minimera effekten av nya länkar, vilket resulterar i lägre ranking.

Google använder den här tekniken för att bekämpa alla effekter som en plötslig, manipulativ ökning av bakåtlänkar kan ha på din ranking.

Hur man fixar det

Varje webbplats är ett potentiellt mål för negativ SEO. Om du har en mindre sajt med färre bakåtlänkar, är en plötslig ökning av lågkvalitativa bakåtlänkar dödskyssen.

Lyckligtvis kan du stoppa löpelden från att sprida sig genom att hålla ett öga på även de minsta ändringarna i din länkprofil.

Ahrefs skickar dig e-postvarningar i realtid när nya bakåtlänkar pekar på din webbplats. Den analyserar varje bakåtlänk och talar om för dig vilka länkar som är misstänkta baserat på vissa mätvärden. Du har möjlighet att avvisa bakåtlänkar av låg kvalitet utan att gå till Google Search Console.

Läsa:  De mest effektiva SEO-bakåtlänkarna och hur man får dem

Du kan också söka från startskärmen för bakåtlänksövervakning Nya bakåtlänkar ett avsnitt som visar de senast tillagda länkarna, inklusive datumen de lades till och deras nuvarande status.

4. Negativ användarupplevelse

Vad gick fel?

Google förbättrar ständigt sina sökresultat för att bättre betjäna sina användare.

Därför är det vettigt att om din sida inte ger människor värde, kommer den skoningslöst att degraderas eller tas bort från sökmotorernas ranking.

Användarupplevelse kan mätas på två sätt: klickfrekvens (CTR)eller antalet personer som klickar på din länk från sökresultat, och uppehållstidsom mäter hur länge en besökare stannar på din webbplats.

Klickfrekvensen blir lidande när en sidtitel inte får resonans hos läsarna. Uppehållstiden, å andra sidan, minskar när ditt innehåll är trassligt eller om du gör det svårt för besökare att använda och navigera på din webbplats.

Långsam sidhastighet, lågkvalitativt innehåll, icke-mobilvänlig design och irriterande popup-fönster är bara en av anledningarna till att folk inte kommer att tveka att trycka på bakåtknappen och flockas till din konkurrents sida.

Google fångar upp dessa signaler och svarar genom att trycka din sida till botten av sökresultaten.

Hur man fixar det

Ta reda på de exakta orsakerna till att du inte gör ett bra första intryck på dina besökare. Här är några saker du kan arbeta med:

a. Titelidentifierare

Har du nyligen ändrat din titel?

Gå till Google Search Console och välj Sök efter Analytics.

Klicka på motsvarande rutor station och CTR. Dessa filter låter dig undersöka hur bra din sida presterar för ditt målsökord.

Du kan också spåra hur denna information har förändrats under de senaste dagarna eller veckorna. Om det skett betydande förändringar efter att du ändrade titeln, har du förmodligen valt fel ord.

Jämför rubriken med sidor som är högre rankade än dig och se vilka ändringar du kan göra för att göra den mer klickvänlig.

b. Innehåll

Kvalitetsinnehåll är namnet på spelet.

Faktum är att det är en av de få saker du kontrollerar som kan diktera hur väl din sida rankas i Google.

Se till att den är original, rik på interaktiv multimedia och innehåller relevant information som resonerar med dina målläsare.

Om du ger dina besökare fler skäl att stanna och gräva djupare i din webbplats kommer du att belönas med en låg avvisningsfrekvens och en längre uppehållstid.

c. Sidhastighet

Ingen slösar tid på webbplatser som tar en evighet att ladda.

Använda sig av Googles PageSpeed ​​​​Insights för att avgöra hur långsam (eller snabb) din webbplats är och vilka specifika steg du kan vidta för att förbättra dess laddningstid.

Om din uppskattning ligger någonstans i mitten kan du höja din sidhastighet till en ny nivå genom att optimera bilder, reducera kod och använda webbläsarens cache, bland annat tips från Google.

d. Mobilvänlighet

Googles mobilförsta index är nu verklighet. Om din webbplats inte visas bra på användarnas mobiltelefoner kommer dina resultat och rankningar att bli fullständigt förstörda.

Använda sig av Googles mobilvänlighetstest för att säkerställa att din webbplats har en responsiv design och element som ser bra ut på mobiltelefoner.

Om du visar irriterande popup-fönster kan de också försämra användarupplevelsen, särskilt för mobilanvändare.

Testa olika popup-fönster och välj den som får flest prenumeranter utan att vara för irriterande. Du kan välja mellan rullande popup-fönster, exit-popup-fönster, tidsinställda popup-fönster eller stabila banners placerade längst ner eller överst på sidan.

5. Konkurrentens överlägsenhet

Vad gick fel?

Google är som en enda stor sångtävling där deltagarna försöker överträffa varandra varje dag.

Det är trots allt bara de bästa sidorna som hamnar högst upp i sökresultaten – en hela 28 % CTR att börja.

Du kanske tror att det redan är en seger att landa på den första sidan med sökresultat. Men ju längre bort från den första positionen din sida är, desto mindre trafik får du.

Och även om du är på tredje eller fjärde plats, letar andra konkurrenter under din sida alltid efter kryphål. Och så fort de hittar sätt att slå din sida när det gäller innehållskvalitet, länkar och andra mätvärden, kommer det inte att dröja länge innan de börjar stjäla din trafik, klick och försäljning.

Hur man fixar det

Istället för att slå dig själv, fokusera på vad dina konkurrenter gör rätt och hitta sätt att göra det bättre.

Jag kan lista många anledningar till varför din sida kan ha rankats högre, men de brukar koka ner till två saker: innehåll och bakåtlänkar.

a. Förbättra ditt innehåll

Du har säkert hört vismannens råd att innehåll är kung, att du bör publicera omfattande och långformat innehåll och att det enda sättet att sticka ut är att tillhandahålla den bästa artikeln.

Men vad händer om du har gjort alla dessa och fortfarande ser en relativt yngre webbplats överträffa dig?

Läsa:  5 tips för att bemästra den akademiska uppsatsen

Kanske har du försummat följande kritiska element:

Användarens avsikt. Oavsett hur bra innehållet är, om det inte uppfyller behoven hos de personer som ska läsa det, kommer det aldrig att göra intryck.

När du skriver en artikel om ditt målsökord, börja alltid med användarens avsikt.

Människor söker efter nyckelord antingen för att lära sig eller för att köpa.

Inlärningsavsikt innebär att användare letar efter specifik information eller instruktioner om hur man gör saker (t.ex. vägbeskrivningar). Å andra sidan hänvisar köpavsikter till nyckelord som folk skriver in i Google efter att ha fattat ett köpbeslut. Produktrecensioner och jämförelser faller inom denna kategori.

Du kan också använda sunt förnuft när du utvärderar karaktären på sökord och de personer som söker efter dem. En artikel om “bloggtips” ska till exempel inte skrivas för erfarna bloggare, utan för de som precis har börjat.

Design. Otaliga andra innehållsalternativ är tillgängliga med en knapptryckning, så du måste locka läsarna att stanna kvar på din sida och läsa mer.

Gör ditt innehåll lättare för ögonen genom att inte skriva mer än tre meningar per stycke.

Separera ditt innehåll med videor, bilder, jämna punkter och underrubriker med H2, H3 eller H4-taggar.

Noggrannhet. I en tid av falska nyheter och clickbait blir människor mer selektiva när det gäller vilka webbplatser de ska lita på.

Se till att ditt innehåll är välpolerat och fritt från grammatik och stavfel. Du kan använda redigeringsprogram eller anlita en frilansande redaktör/korrekturläsare om du har budget.

Inkludera citat eller länkar till trovärdiga referenser så att dina läsare känner igen dig som en pålitlig informationskälla.

b. Bygg en bättre länkprofil.

Bra innehåll lockar bakåtlänkar som flugor.

Eftersom du redan vet vilket bra innehåll som rankas, är det dags att ta reda på vilka typer av bakåtlänkar dina konkurrenter får och kopiera de bästa.

Analys av konkurrentlänkar innebär lite spioneri. Men känn dig inte skyldig över det. Din konkurrent spionerar förmodligen på dina länkar för att överträffa dig, så nu är det din tur att ge tillbaka tjänsten och återta din position.

Ahrefs låter dig göra detta genom att använda vårt sökverktyg för bakåtlänkar.

Först kan du gå direkt till sökverktyget för bakåtlänkar för att få en snabb överblick över alla webbplatsers bakåtlänkar. Ange din konkurrents URL, klicka på knappen “Utforska” så kommer du direkt åt din konkurrents viktiga bakåtlänkar.

6. Omdirigeringsproblem och indexeringsfel

Vad gick fel?

Att ändra ditt domännamn, webbadress eller server kan resultera i att du förlorar dina investeringar om du inte vet hur du gör det rätt.

Om du bestämmer dig för att ändra ditt domännamn som en del av ett omdirigering bör en 301-omdirigering vara aktiverad så att sidor på den gamla domänen pekar till lämpliga sidor på den nya domänen.

Det är dock ett vanligt misstag att omdirigera alla sidor till endast en destination: startsidan för den nya domänen.

Som ett resultat känner Google igen dessa dåliga omdirigeringar som mjuka 404:or, vilket tar bort all ranking och trafik som du har arbetat så hårt för att bygga upp.

Ett annat sätt att tappa din ranking är att placera 302-omdirigeringar på sidor du just tagit bort. Till skillnad från en permanent 301-omdirigering är en 302-omdirigering som en tillfällig varningsskylt som säger åt Google att inte indexera eller överföra länkkapital till den nya sidan.

Med andra ord ser Google sidan som tom och förlorar alla länkar och trafik som den tidigare tjänat in.

Hur man fixar det

Testa om din webbplats returnerar felkoder eller har dåliga 302-omdirigeringar.

Du kan kontrollera Google Search Console för eventuella omdirigeringsproblem eller indexeringsfelrapporter som kan visas efter en misslyckad migrering. Välj den sida du har problem med och sök efter fel Rapportering sida.

Om du inte kollar Google Search Console ofta kan du också hålla dig uppdaterad med felmeddelanden om din webbplats genom att få e-postmeddelanden.

Klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet och välj Search Console Settings. Markera rutan som säger “Aktivera e-postmeddelanden”.

Lita aldrig enbart på e-postmeddelanden, eftersom jag har stött på flera felrapporter tidigare utan att ha fått ett e-postmeddelande från Google.

Slutligen, gå aldrig DIY-vägen när du försöker överföra en webbplats till en ny värdleverantör eller överföra en domän till en annan. Anlita en erfaren programmerare eller utvecklare för att säkerställa att alla filer överförs till destinationerna utan att förlora din ranking.

7. Tekniska SEO-frågor

Vad gick fel?

Ett misstag i ett av de många element som styr din webbplats indexering eller indexering kan resultera i en sänkning i rankningen.

I värsta fall kan dessa fel leda till att dina sidor tas bort från Googles sökresultat.

Här är några tekniska SEO-problem som kan hindra Googlebot-spindlar från att komma åt din webbplats:

  • Blockera regler i din robots.txt-fil
  • Inga katalogtaggar
  • Ogiltiga kanoniska taggar
  • Innehåll som inte kan renderas

Hur man fixar det

Google skickar felrapporter till din Search Console när den stöter på vägspärrar som försöker komma åt din webbplats. Se till att kontrollera ditt konto då och då, särskilt när du börjar tappa trafik.

Läsa:  Hur man utför en Dell-systemåterställning

Om du misstänker att Google inte läser vissa delar av ditt innehåll, sök i Googles cache genom att skriva www.omaverkktunnus.com/oma-sivu i sökfältet. Den visar exakt vad Google ser på din webbplats.

Under tiden, om du tror att webbplatsens robots.txt begränsar Googles åtkomst till dina sidor, dra nytta av det kostnadsfria testprogrammet för robots.txt i Search Console.

För det första är robots.txt en fil som finns i rotkatalogen på din webbplats och som vägleder Google-bots att interagera med din webbplats. Den här filen låter dig ange vilka sidor på din webbplats som kan indexeras (“Tillåt”) och vilka sidor som exkluderas från Googles sökindex (“Disallow”).

I vissa fall kan robots.txt-filen innehålla “neka”-regler som du inte skapade. Detta kan hända efter att webbplatsen har flyttats till en ny server.

Om du vill redigera robots.txt-filen kan du antingen komma åt den direkt från webbplatsens rotmapp eller göra det i WordPress Yoast SEO-plugin.

8. Söktrender

Vad gick fel?

Det finns fall där även bra innehåll och bakåtlänkar av hög kvalitet inte matchar de senaste nyheterna.

Googles “Query Deserved Freshness” aktiveras så fort det kommer en plötslig fråga om ett visst ämne, till exempel valet av president Donald Trump eller döden av en känd kändis.

Eftersom människor vill ha den senaste och färskaste informationen från dessa sökfrågor, svarar Google genom att ge dem exakt vad de vill ha.

Som ett resultat sjunker äldre vintergrönt innehåll till botten av resultaten och ger vika för det senaste nyhetsbaserade innehållet som ivrig läsare behöver.

Hur man fixar det

Detta kan låta utom kontroll, men du kan fortfarande få samma mängd trafik, om inte mer, om du följer dessa tips:

  • Förutse söktrender relaterade till ditt sökord.
  • Uppdatera din nuvarande sida och publicera den igen. Google älskar nytt innehåll.
  • Skriv och publicera färskt, nyhetsbaserat innehåll som kan konkurrera med webbplatser som publicerar samma sak.

Vänta, det finns mer…

I strävan mot ett säkrare och mer pålitligt internet Google lade till HTTPS som en rankningssignal 2014. Det betyder att webbplatser med SSL-certifikat är något bättre än de med bara “HTTP” i sina webbadresser.

SSL, det vill säga Secure Sockets Layer, är en informationssäkerhetsteknik som skapar en krypterad länk mellan servern och webbläsaren.

Med andra ord är all personlig information du skickar till en HTTPS-webbplats krypterad, vilket skyddar den från brute force-attacker och säkerställer en privat, säkrare transaktion.

Att flytta från HTTP till HTTPS har dock en nackdel: Det kan leda till en tillfällig förlust av investeringar.

Kom ihåg att HTTPS-versionen av din webbplats är en helt annan URL. Google behöver tid att känna igen ändringarna innan det kan återställa din sida till sin ursprungliga plats.

Se till att du omdirigerar och kanonisera korrekt. Om trafiken inte har återgått till det normala efter en månad, få inte panik. Implementeringen kan ta från två veckor till två månader.

Om du är orolig för att din ranking sjönk på grund av felaktig SSL-konfiguration, denna guide visa hur du fixar det.

En annan möjlig boven bakom dina fallande rankningar kan vara hur du använder Googles avvisningsverktyg.

Vi har redan diskuterat vilka typer av dåliga bakåtlänkar att avfärda. Men i en tweet från 2017 avslöjade Googles Gary Illyes att när din ranking sjunker efter att ha laddat upp en avvisad fil, skulle den bästa lösningen vara att ta bort mindre skumma länkar från filen och ladda upp den igen.

Även om det låter motsägelsefullt, påminner det oss bara om att vi bör vara väldigt selektiva och mindre aggressiva när vi väljer bakåtlänkar.

Disavow-verktyget ska alltid användas som en sista utväg för att bli av med giftiga bakåtlänkar.

Om du letar efter mer information om studsverktyget och hur du använder det utan att förlora din ranking, bör den här guiden vara till hjälp.

Omslag

Jag kan inte räkna antalet gånger min Google-rankning sjunkit på grund av antingen slarv eller helt bombade SEO-strategier.

Det händer även de bästa av oss.

Acceptera utmaningen och gör allt du kan för att åtgärda skadan.

Ja, det är möjligt att få tillbaka din investering. Annars är det bara att uppskatta det du har gått igenom som en lärorik upplevelse.

Om strategierna ovan inte fungerar, kanske du vill fokusera på andra delar av din webbplats än innehåll och bakåtlänkar.

Kanske är det dags att förbättra designen eller arkitekturen på din webbplats.

Utöver att förbättra användarupplevelsen, kan en förändring av utseendet och känslan på din webbplats också göra det möjligt för Googlebots spindlar att genomsöka fler av dina sidor.

Har du upplevt en nedgång i din Google-rankning? Vilka strategier implementerade du och hur fungerade det?