Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

8 anmärkningsvärda fördelar med Link Building för SEO

8 anmärkningsvärda fördelar med Link Building för SEO

Är du orolig över varför din webbplats inte rankas på förstasidan på Google? Eller undrar du varför dina organiska konkurrenter alltid rankas före din webbplats? Tja, svaret ligger i länkbyggande.

En stark länkprofil är en av de högsta rankningsfaktorerna som Google och andra sökmotorer anser för att ranka en webbplats i organiska sökresultat.

Om du fortfarande inte investerar i länkbyggande bör du börja göra det eftersom länkar ökar värdet på din webbplats i Googles ögon.

I den här artikeln kommer jag att förklara de främsta fördelarna med länkbyggande och varför det är så viktigt för SEO.

Vad är Link Building?

Länkbyggande är processen att skaffa naturliga bakåtlänkar till din domän med hjälp av ett antal taktiker som gästinlägg och innehållsmarknadsföring.

I länkbyggande får du hyperlänkar som pekar tillbaka till din domän från andra webbplatser än din. Dessa är också kända som inkommande länkar.

Till exempel, i skärmdumpen nedan, kan du se HubSpot länka till Weebly.com, en webbplatsbyggare, i ett av dess blogginlägg.

Hur känner man igen en länk?

Det finns två sätt; först får länkar en speciell färg så att de blir märkbara i innehållet. I det här fallet kan du se att länken har en cyan färg. Och för det andra, när du placerar markören över en länk, visar den webbadressen den länkar till i vänster sidofält på din bärbara dator eller dator, som visas ovan.

Så i det här fallet får Weebly en bakåtlänk från HubSpot. Ju fler inkommande länkar med hög auktoritet en webbplats har, desto större chans har den att rankas i toppen av Google.

Nu när du vet vad länkbyggnad är, låt oss förstå de många fördelarna som länkbyggande erbjuder för sökmotoroptimering.

Fördelar med Link Building

Byggande av bakåtlänkar ökar webbplatsens trovärdighet genom rekommendationer från branschexperter, diversifiering av länkkällor och skaffar relevanta citat och omnämnanden.

Läsa:  4 sätt att få bakåtlänkar från webbplatser med hög PR

Här är de främsta fördelarna med länkbyggande som positivt kan påverka användarnas förtroende och sökmotorernas ranking:

Ökar domänprofilen

När andra välrenommerade webbplatser länkar till din domän ser sökmotorer din webbplats som mer auktoritativ och pålitlig. Detta förbättrar din domäns profil och förbättrar dess övergripande anseende.

Låt oss säga att du driver en matlagningsblogg och en populär mattidning eller en känd kock inkluderar en länk till ett av dina recept i sin artikel om de bästa matlagningsbloggarna.

Detta stöd från en ansedd källa förbättrar din domänprofil och får sökmotorer att uppfatta din webbplats som en värdefull och pålitlig resurs för matlagningsrelaterad information.

Som ett resultat av detta förbättras din webbplats övergripande trovärdighet, och sökmotorer kan ranka din matlagningsblogg högre i sökresultaten för relevanta sökord.

Du kan kontrollera den aktuella domänauktoriteten för din webbplats med hjälp av verktyg som Ahrefs.

Verktyget visar antalet externa bakåtlänkar, antalet hänvisande domäner, de översta bakåtlänkarna som pekar på din domän och Moz-domänmyndigheten.

Med bara en blick kan du se om din domän har en stark potential att rankas i sökmotorer eller inte.

Förbättrar SEO-ranking

Kvalitetsbakåtlänkar från relevanta och auktoritativa källor signalerar till sökmotorer att ditt innehåll är värdefullt, vilket resulterar i högre ranking för riktade sökord.

“Link juice” eller “link equity” hänvisar till auktoriteten och värdet som överförs från en sida till en annan genom hyperlänkar. När en webbplats med hög auktoritet länkar till din sida skickar den en del av sin länkjuice till din sida, vilket ökar dess auktoritet i sökmotorernas ögon. Denna ökade auktoritet kan positivt påverka din sidas förmåga att rankas högre i sökresultaten.

Ökar trafiken

Gästbloggar på webbplatser med hög trafik har potential att driva hänvisningstrafik.

När du regelbundet publicerar dina gästbloggar på ett antal sajter och de börjar rankas organiskt på Google, börjar de gradvis få in relevant hänvisningstrafik.

När du väl skaffar en bakåtlänk på en annan webbplats förblir den aktiv så länge sidan är aktiv eller så länge den webbansvariga inte tar bort länken.

Därför, när du skriver, säg, 100+ gästinlägg, och om ett inlägg leder till 10 nya besökare, kan du leda 1000 nya besökare till din domän via hänvisningskällor.

Läsa:  Bästa marknadsföringsbyråstrukturer (med feedback från 5 byråer)

Till exempel är Lulas lastbilsförsäkringstjänstsida (markerad i grönt nedan) länkad av Techcrunch, som har en massiv trafik på mer än sju miljoner. Denna bakåtlänk har säkert hjälpt Lula att skaffa hänvisningstrafik från Techcrunch.

Därför bör du sträva efter att skaffa länkar från webbplatser med mest trafik med anknytning till din bransch för att få ut det mesta av dina länkbyggande ansträngningar.

Förbättrar synlighet online

Eftersom din webbplats får fler bakåtlänkar från andra välrenommerade webbplatser, ökar den också dess synlighet över internet. Denna bredare exponering kan leda till större varumärkeskännedom och fler möjligheter att nå din målgrupp.

Värdefullt innehåll med relevanta bakåtlänkar kan visas i sammanfattningsartiklar, expertintervjuer eller “bästa”-listor på andra webbplatser. Att nämnas och länkas i sådana artiklar ökar din webbplatss synlighet och introducerar ditt innehåll till en målgrupp.

Till exempel har Jotform ett blogginlägg där det listar de 10 bästa småföretagsbloggarna:

Alla dessa 10 bloggar fick en bakåtlänk från Jotform, vilket i sin tur hjälpte dem att förbättra sin synlighet online.

Dessutom, för företag med en fysisk närvaro, kan bakåtlänkar från lokala kataloger, citat och andra lokala webbplatser förbättra lokal SEO och synlighet i lokala sökresultat. Detta hjälper potentiella kunder i ditt område att lättare hitta ditt företag.

Bygger varumärkesmedvetenhet

När din webbplats får mer exponering genom länkbyggande blir fler människor medvetna om ditt varumärke och vad det erbjuder. Detta hjälper till att bygga större varumärkesigenkänning och återkallelse, vilket kan vara fördelaktigt för långsiktig affärstillväxt.

Bakåtlänkar fungerar som digitala hänvisningar. När en webbplats länkar till ditt varumärke eller innehåll är det som att en vän rekommenderar ditt företag till sitt nätverk.

Allt eftersom fler webbplatser rekommenderar dig sprids mun till mun över webben och når nya målgrupper och potentiella kunder.

Länkvärd innehåll väcker ofta konversationer. När människor tycker att ditt innehåll är värdefullt och delar det på sociala medier eller forum, blir de varumärkesambassadörer och diskuterar och marknadsför ditt varumärke på ett naturligt sätt.

Bakåtlänkar från olika webbplatser, särskilt de i olika branscher eller geografiska platser, utökar ditt varumärkes räckvidd bortom din vanliga målgrupp. Detta hjälper dig att penetrera nya marknader och attrahera olika kundsegment.

Ökar trovärdigheten

Att tjäna länkar från auktoritativa och relevanta källor ger trovärdighet till din webbplats och ditt innehåll. När andra välrenommerade webbplatser garanterar ditt innehåll genom att länka till det, signalerar det till användare och sökmotorer att din webbplats är en pålitlig och pålitlig informationskälla.

Läsa:  Hur du återställer ditt glömda lösenord eller ändrar ditt nuvarande på Libero Mail

Insatser för att bygga länkar som riktar sig till ett brett utbud av välrenommerade webbplatser, snarare än att förlita sig på ett fåtal källor, visar att flera oberoende källor tycker att ditt innehåll är värdefullt. Denna diversifiering av länkkällor ökar uppfattningen att din webbplats är betrodd och respekterad av olika enheter.

Alla länkar behöver inte vara direkta bakåtlänkar; citeringar och omnämnanden av ditt varumärke eller innehåll på andra webbplatser bidrar också till trovärdigheten. Kvalitetswebbplatser kan nämna din webbsida som en referens i sina artiklar som talar om för människor och sökmotorer att din webbplats är en pålitlig informationskälla.

Wikipedia är ett bra exempel på en webbplats som ökar trovärdigheten. Till exempel tillhandahåller Wikipedia en länk till referenser som den har använt i sina wikis. Om du får en länk från Wikipedia kan det hjälpa till att öka din auktoritet enormt.

Leder till ökad försäljning

Kvalitet och relevant gästbloggning som görs på sajter som är av liknande nisch har potential att få kvalificerade leads.

Till exempel delar en populär modeinfluencer en blogg som visar din senaste kollektion med en länk till din onlinebutik. Influenserns följare, som litar på deras moderekommendationer, klickar på länken, och några slutar med att köpa. Tillströmningen av trafik och försäljning från detta samarbete visar hur effektivt länkbyggande direkt kan påverka dina intäkter och affärstillväxt.

Öppnar nätverksmöjligheter

Länkbyggande innebär ofta att nå ut till andra webbplatser och bygga relationer med webbansvariga och influencers i din nisch. Denna uppsökande räckvidd kan leda till värdefulla nätverksmöjligheter, samarbeten och partnerskap som ytterligare kan förbättra din onlinenärvaro och affärstillväxt.

Till exempel, om du har en teknologistart som tillhandahåller AI-drivna lösningar för företag. Genom länkbyggande ansträngningar får du kontakt med branschledare, deltar i relevanta konferenser och engagerar dig i gästinlägg på välrenommerade teknikbloggar. Dessa nätverksmöjligheter leder till partnerskap med större företag, vilket bidrar till din startups framgång.

Vanliga frågor

Betyder kvaliteten på bakåtlänkar mer än kvantiteten?

Ja, en bakåtlänk av hög kvalitet från en webbplats med hög auktoritet är mer effektfull jämfört med 100 bakåtlänkar av låg kvalitet som kommer från domäner med skräppost. När du gör länkbyggande för SEO bör du undvika att ta länkar från FFA-webbplatser (gratis för alla) och PBN:er (privata bloggnätverk). Redaktionella bakåtlänkar har den största betydelsen i länkbyggnadshierarkin.

Läsa:  Sidfot för webbplatsens bästa metoder för SEO

Är gästinlägg en effektiv länkbyggande strategi?

Ja, gästinlägg är en populär och effektiv länkbyggande strategi. När du bidrar med högkvalitativa gästinlägg till välrenommerade webbplatser i din nisch får du inte bara en bakåtlänk utan exponerar även ditt innehåll för en bredare publik, vilket leder till mer trafik och bygger din auktoritet.

Länkbyggande är en pågående process. SEO är ett dynamiskt område och sökmotorer uppdaterar kontinuerligt sina algoritmer. Att bygga och underhålla en mångsidig och naturlig bakåtlänksprofil är avgörande för långsiktig SEO-framgång. Att abrupt stoppa länkbyggandet efter att ha nått ett visst antal bakåtlänkar kan leda till stagnation eller en nedgång i din sökrankning över tid.

Hur lång tid tar det att se resultaten av länkbyggande ansträngningar?

Du måste ha tålamod när du bygger länkar eftersom det tar lite tid att se mätbara ansträngningar från din länkbyggande kampanj. Google och andra sökmotorsökrobotar bör genomsöka och indexera dina webbadresser innan de överför länkkapitalet för dessa sidor till din domän. Därför tar det i genomsnitt flera veckor eller månader av länkbyggande innan du ser betydande fördelar med länkbyggande.

Slutsats

Länkbyggande erbjuder många fördelar för att förbättra dina ansträngningar för sökmotoroptimering. Förutom att bygga domänauktoritet, hjälper det också till att generera kvalificerade potentiella kunder, vilket direkt kan påverka din resultat.

När du bygger länkar bör du fokusera på kvalitet snarare än kvantitet, eftersom bakåtlänkar av låg kvalitet eller spam har en negativ inverkan på din webbplatss SEO och rykte.