Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

8 bästa designplugins för WordPress 2024

8 bästa designplugins för WordPress 2024

WordPress är det mest anpassningsbara innehållshanteringssystemet på marknaden tack vare ett enormt bibliotek av plugins. Och den har fantastiska designplugins som kan hjälpa utvecklare att ta sina webbplatser till nästa nivå.

Det är dock utmanande att hitta de bästa verktygen med så många alternativ.

Idag delar jag med mig av mina val för bästa designplugin för WordPress.

Vad är ett designplugin?

Ett designerplugin är ett verktyg som låter utvecklare anpassa fram- eller baksidan av sin webbplats på ett specifikt sätt. Detta kan vara att modifiera befintliga element eller lägga till nya eller förbättrade versioner av andra WordPress-komponenter.

Faktum är att de flesta WordPress-plugins passar denna definition. Alla är dock inte designtillägg.

Det som verkligen skiljer dessa plugins åt är deras förmåga att anpassa utseendet på dina inlägg, sidor eller specifika visuella element i WordPress. Och det är vad den här listan fokuserar på.

Tänk på att lönsamheten för varje plugin beror mycket på din WordPress-webbplats.

1. Händelseskalender

Nästan varje webbplats är värd för någon form av evenemang, och vissa webbplatser gör det oftare än andra. I dessa fall behöver du ett plugin för att hjälpa dig att visa dina händelser, och det finns inget bättre alternativ än Evenemangskalender.

Det är det mest populära evenemangsfokuserade WordPress-pluginet med över 800 000 aktiva installationer.

Denna plugin låter dig bygga kompletta kalendrar för alla dina händelser, som visar namn och tid. Och om någon klickar på den får de även annan användbar information, som platsen (med en karta) eller hur man deltar i evenemanget.

Detta plugin är också bra för företagsscheman. Till exempel kan gym använda plugin-programmet för att lista sina träningspass varje vecka. Och det fungerar perfekt för klubbar och organisationer som anordnar möten eller webbseminarier. Det bästa är att det är gratis och redo att användas efter aktivering.

Fördelarna med evenemangskalendern

 • Anslut alla arenor till Google Maps
 • Se evenemang dagligen klockan tio
 • Lägg till verktygstips för alla händelser som är synliga i månadsvyn.

Priset på evenemangskalendern

2. Essential Grid Gallery WordPress-plugin

Vårt första premiumplugin på listan, Essential Grid Gallery WordPress-plugin, råkar vara en av de bästa WordPress-layoutplugins på plattformen. Den är specialiserad på att lägga till anpassningsbara rutnät till inlägg, bilder, produkter, recensioner, sociala medieprofiler och nästan allt annat du kan tänka dig.

Läsa:  Hur man skapar ett barntema i WordPress

Det är det bästa rutnätslayoutverktyget för WordPress.

Detta verktyg låter dig bygga ett rutnät av valfri storlek eller form från flera källor. Till exempel kan du använda plugin för att visa dina produkter från WooCommerce eller dela din sociala mediaström från någon av de större plattformarna som Facebook, Instagram eller Twitter.

Det som verkligen gör detta plugin till det bästa för rutnätslayoutdesign är dess anpassningar. Den kommer med massor av mallar som är lätta att anpassa, men att bygga från grunden ger dig otaliga alternativ, som att designa din egen visuella layout och teckensnittsalternativ.

Allt detta med ett dra och släpp-gränssnitt.

Fördelar med Essential Grid Gallery WordPress Plugin

 • Låter dig använda rutnätet på alla typer av innehåll
 • Det är fullt kompatibelt med WooCommerce
 • Perfekt för att bygga YouTube-videogallerier

Essential Grid Gallery WordPress Plugin Pris

 • En vanlig licens börjar på $69
 • En utökad licens börjar på $170

3. DraDropr

Om det finns en funktion som har gjort webbutveckling nybörjarvänlig så är det införandet av ett dra-och-släpp-gränssnitt. De DragDropr plugin-programmet tillåter användare att skapa webbinnehåll i en mängd olika innehållshanteringssystem, inklusive WordPress, med ett dra-och-släpp-gränssnitt.

Och allt innehåll den producerar är fullt responsivt!

Faktum är att de har flera alternativ, så att du kan välja vilket innehåll som ska visas på vissa skärmstorlekar. När allt kommer omkring kommer inte allt innehåll som ser bra ut på datorer att se bra ut på mobilen. Detta inkluderar även responsiva reglage!

Nu kanske du undrar hur exakt detta är möjligt. Alla ändringar du gör sparas som HTML-kod, vilket hjälper till att förbättra din webbplatss SEO. Det har också en annan fördelaktig bieffekt; du är fri att ändra ditt tema utan att påverka innehållet du skapar.

Fördelar med DragDropr

 • Dra och släpp produkter och välj vilken information som ska visas
 • Spara allt ditt innehåll i block, med 200 lediga platser
 • Förhandsgranska ditt innehåll på valfri skärmstorlek

Priset på DragDropri

 • Enkelkontoplaner börjar på $14,90
 • Kontorsplaner börjar på $119
 • White Label-planer börjar på $198

4. Jetpack

När det kommer till mångsidiga plugins är det ingen av dem som håller måttet Ryggraket. Det tar hand om din webbplatssäkerhet, trafikanalys, prestandaövervakning, alternativ för innehållsanpassning, bildoptimering, säkerhetskopiering och mycket mer. Och det är ett allt-i-ett-optimerat paket.

Läsa:  Bevaka ditt digitala fotavtryck: Topptips för allmän WiFi-säkerhet

Det är därför det fortfarande är det mest populära WordPress-verktyget med över 5 miljoner aktiva installationer.

Även om pluginet kanske inte påverkar fronten av din webbplats i visuell mening, påverkar det nästan allt utanför den. Det är därför det är ett av de bästa verktygen för WordPress webbdesigners, och siffrorna ljuger inte.

Jetpack är modulbaserat. Den har många funktioner och alla är inte aktiverade som standard. Istället måste du manuellt aktivera vissa moduler, men det är lika enkelt som att vända på en switch. Inget annat plugin kan jämföras med Jetpack när det gäller antalet funktioner som det erbjuder.

Fördelar med Jetpack

 • Övervaka din webbplats drifttid och driftstopp och skicka e-postvarningar under driftstopp
 • Lägg till funktionalitet för tvåfaktorsautentisering (2FA).
 • Tillåter din webbplats att ladda upp bilder till inlägg och sidor

Jetpack pris

 • En gratisversion finns tillgänglig
 • Kompletta planer börjar på $79,95
 • Säkerhet Dagliga planer börjar på $19,95
 • Dagliga backupplaner börjar på $7,95

5. Yoast SEO

Många kanske inte överväger Yoast SEO design plugin, trots allt, den är specialiserad på SEO. Jag tycker att det kvalificerar sig som en. Och det är för att det hjälper dig att planera innehållet du skriver.

Det ger inte bara SEO-tips när du skapar innehåll, utan det delar också tips om läsbarhet. Som ett resultat kommer kvaliteten på ditt skrivna innehåll att förbättras avsevärt.

När man skriver innehåll presenterar Yoast SEO skribenter en checklista med saker att hålla ett öga på för både SEO och läsbarhet. På SEO-sidan inkluderar detta interna och externa länkar, nyckelordsanvändning, metabeskrivningsanalys och rubrik- och underrubrikanalys för att nämna några.

För läsbarheten analyserar plugin antalet övergångsmeningar, andelen passiva meningar, håller reda på på varandra följande meningar (meningar som börjar med samma ord), meningslängd, fördelning av underrubriker och mer. Det är ett viktigt verktyg för alla bloggar.

Fördelar med Yoast SEO

 • Skapa en XML-webbplatskarta för att hjälpa sökmotorer att indexera din webbplats
 • Förbättra laddningstider på din webbplats
 • Stöder mer än 15 olika språk

Yoast SEO-pris

 • En gratisversion finns tillgänglig
 • Yoast SEO Premium-licens börjar på $89 per år

6. Dupliceringsmaskin

Om du konfigurerar WordPress-installationer för flera webbplatser har du förmodligen ditt eget sätt att ställa in grundinställningarna. Således, för att hjälpa till att konfigurera din kärninstallation av WordPress flera gånger Dupliceringsapparat ett plugin är din bästa vän.

Läsa:  Användbara verktyg för datavisualisering för WordPress-webbplatser

Naturligtvis, om du bara planerar att använda en webbplats, kanske du inte tycker att pluginet är särskilt användbart.

Syftet med verktyget är att hjälpa till med migreringen av webbplatser när du flyttar från en webbserver till en annan. Utvecklare som regelbundet skapar nya webbplatser eller underdomäner kan konfigurera den basbyggnad de vill ha och sedan klona den.

De flesta erfarna utvecklare är överens om att ramverket för din webbplats är den viktigaste delen av din design. Det är därför ett verktyg som låter dig ställa in det som du vill på några minuter är ett verktyg värt att skaffa.

Så länge du behöver samma funktioner i första hand.

Fördelar med duplikator

 • Du kan dra och släppa ditt arkiv till målplatsen
 • Kompatibel med molnlagringstjänster som Google Drive och Dropbox
 • Perfekt för att klona din webbplats för att testa nya funktioner

Duplikator pris

 • En gratisversion finns tillgänglig
 • Personliga planer börjar på $69 per år
 • Frilansarplaner börjar på $89 per år
 • Affärsplaner börjar på $149 per år
 • Guldpaketet är tillgängligt hela livet för $799

7. WPForms

WPForms är utan tvekan den bästa formbyggaren som finns på WordPress. Den är kraftfull, mångsidig och enkel att använda. Och låt oss inse det, nästan varje webbplats måste skapa ett formulär för ett specifikt syfte.

Oavsett dina behov erbjuder WPForms dig över 100 förbyggda mallar att välja mellan.

Först kan du välja att bygga formuläret från grunden eller med en mall. Du kan sedan anpassa formuläret efter eget tycke med hjälp av dra och släpp-formulärbyggaren. Och slutligen kan du lägga till ett formulär med WPForms-blocket i Gutenberg. Det är verkligen enkelt.

När det gäller anpassning kommer ingen annan formbyggare i närheten av WPForms, eftersom dess bästa funktioner inkluderar lösenordsskyddade formulär, lägga till signaturfält, stöd för offlineformulär och till och med skapa betalningsmetoder med PayPal och Stripe. Antalet alternativ är fantastiskt.

Fördelar med WPForms

 • Integreras med sidbyggare som Elementor
 • Skyddar mot spam och integreras med reCAPTCHA
 • Visa platser för användare via formulär

WPForms pris

 • En gratisversion finns tillgänglig
 • Grundplaner börjar på $79 per år
 • Plus-planer börjar på $199 per år
 • Pro-planer börjar på $399 per år
 • Elitplaner börjar på $599 per år
Läsa:  Vad är kurerat innehåll? En guide för att vässa din strategi

8. Delningsknappar för sociala medier

Sociala medier är det bästa sättet att dela din webbplats med andra, men att bygga en närvaro på sociala medier är inte lätt. Det tar mycket tid, men du kan påskynda processen genom att lägga till en knapp för sociala medier på din webbplats och Delningsknappar för sociala medier plugin är det perfekta valet för jobbet.

Den erbjuder stöd för över 200 olika sociala medienätverk, inklusive alla större plattformar.

Plugin-programmet erbjuder 16 unika mönster för varje social media-ikon och stöder till och med flerfunktionsknappar. Det betyder att du kan ha en knapp för att inte bara leda besökare till ditt sociala mediekonto, utan också för att få dem att gilla din sida.

Den har även stöd för både flytande knappar och popup-fönster. Du kan till och med visa delningsknappar i slutet av dina inlägg för att förbättra delningshastigheten för dina besökare.

Och du kanske tycker att det här låter svårt att genomföra, men det är väldigt enkelt och tar bara några minuter.

Fördelar med delningsknappar för sociala medier

 • Alla knappar är optimerade för mobil användning
 • Visa räknare för dina prenumeranter och följare
 • Lägg till animationer till sociala knappar

Pris på delaknappar för sociala medier

 • En gratisversion finns tillgänglig
 • Premiumversionen av pluginet börjar på $29,98

Anpassa din webbplats som du vill

Istället för att betala tusentals dollar till en WordPress-webbplatsdesigner för att bygga din webbplats, kan dessa designplugins hjälpa dig att anpassa allt du vill ha på din webbplats. Under årens lopp har webbutveckling blivit så enkelt att vem som helst kan göra det om de har rätt verktyg.

Och detta är inte en överdrift. siffra Tillväxten av småföretag som bygger sina egna webbplatser skjuter i höjdenspeciellt under Covid-19-pandemin.

WordPress är mycket anpassningsbart tack vare dess omfattande plugin-bibliotek. Och som du har sett är verktygen kraftfulla, lätta att använda och i de flesta fall gratis.

Vilka plugins hjälper dig att designa din webbplats och ditt innehåll?