Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

8 bästa WordPress-omdirigeringsplugins du behöver för 2024

8 bästa WordPress-omdirigeringsplugins du behöver för 2024

Letar du efter det bästa WordPress-omdirigeringspluginet?

Att omdirigera gamla webbadresser eller trasiga länkar på din WordPress-webbplats kan förbättra användarupplevelsen och öka din sökmotorrankning. Men hur vet du vilka verktyg du ska använda?

I den här guiden kommer vi att dela de bästa WordPress-omdirigeringsplugin-programmen för att göra hanteringen av URL-ändringar enklare.

Vad är ett WordPress-omdirigeringsplugin?

Ett WordPress-omdirigeringsplugin är ett enkelt men kraftfullt verktyg som leder besökare från en webbadress till en annan. Du säger i princip till webbläsaren: “Innehållet du letar efter har flyttat – här kan du hitta det.”

Låt oss säga att du har omstrukturerat din webbplats och ändrat några webbadresser. Utan omdirigering kommer alla som klickar på de gamla länkarna att få ett 404-fel. Dessutom kan det påverka din sökmotoroptimering (SEO) negativt och förlora värdefullt länkkapital.

Det är där ett WordPress-omdirigeringsplugin kan hjälpa. Genom att omdirigera gamla eller trasiga länkar till relevanta fungerande länkar säkerställer de en smidig användarupplevelse och upprätthåller SEO-rankningar.

Innan vi dyker in i att lära oss de bästa omdirigeringspluginerna är det värt att lära oss mer om de olika typerna av omdirigeringar som finns tillgängliga.

Vilka är de fyra typerna av omdirigering?

Det finns flera omdirigeringstyper att välja mellan, inklusive följande:

 1. 301-omdirigering (flyttad permanent): Detta är den vanligaste typen av omdirigering. Den talar om för sökmotorer att den gamla webbadressen har flyttats permanent till den nya webbadressen. Detta är den bästa typen av omdirigering att använda när du permanent ändrar en sidas adress.
 2. 302 omdirigering (hittad): Denna typ av omdirigering talar om för sökmotorer att den gamla webbadressen tillfälligt har flyttats till den nya webbadressen. Detta är den typ av omdirigering som ska användas när du tillfälligt omdirigerar trafik till en ny sida, till exempel under underhåll av webbplatsen.
 3. 307-omdirigering (tillfällig omdirigering): Denna typ av omdirigering liknar en 302-omdirigering, men den säger åt sökmotorer att behålla den ursprungliga HTTP-metoden (GET eller POST) när användaren omdirigeras. Detta är användbart för sidor som använder formulär eller andra åtgärder som är beroende av HTTP-metoden.
 4. Meta Refresh: Detta är en typ av omdirigering som du kan implementera på sidnivå snarare än på servernivå. En meta refresh-tagg används för att infoga en omdirigering i HTML-koden på en sida. Metauppdateringsomdirigeringar är mindre vanliga än omdirigeringar på serversidan, men de kan vara till hjälp i vissa fall.
Läsa:  Tidsbesparande hack: 10 tips för enkel schemaläggning av sociala medier

Bästa WordPress Redirect Plugins jämfört

Efter att ha lärt oss mer om omdirigeringar, låt oss titta på de bästa omdirigeringsplugins för din WordPress-webbplats.

1. Allt i ett SEO (AIOSEO)

AIOSEO är den bästa WordPress SEO-plugin, med över 2 miljoner användare. Det är det enklaste sättet att utföra sökmotoroptimering (SEO), vilket hjälper webbplatsägare att öka sin ranking och driva trafik till sina WordPress-webbplatser.

Medan AIOSEO har många kraftfulla funktioner, är en av dess mest anmärkningsvärda dess Omdirigeringshanterare. Med detta enkla verktyg kan du ställa in omdirigeringar med bara några klick utan kodning.

I pluginets omdirigeringsinstrumentpanel anger du helt enkelt din källadress, måladress, välj din omdirigeringstyp och klicka på knappen Lägg till omdirigering.

Du kan välja mellan flera omdirigeringar baserat på dina behov, till exempel 301, 302, 303, 304, 307, 308 och mer. Alternativt kan du omdirigera hela din webbplats, lägga till URL-alias och tvinga fram HTTPS-omdirigering.

Några andra AIOSEO-omdirigeringsfunktioner är följande:

 • Importera och exportera omdirigeringar från andra WordPress-omdirigeringsplugins.
 • Kontrollera omdirigeringar för att säkerställa att de fungerar korrekt.
 • Ställ in automatiska omdirigeringar till din startsida eller kategorisidor.
 • Logga och kontrollera omdirigeringsaktivitet.

Prissättning: Priset för AIOSEO börjar på $49,50 per år.

2. Elementor

Elementor är strängt taget inte en omdirigeringsplugin, det är en dra-och-släpp-webbplats och sidbyggare. Den har dock flera kraftfulla verktyg som låter dig omdirigera sidor på din WordPress-webbplats säkert.

Först är dess inbyggda Coming Soon Page Mode, som låter dig dölja hela din webbplats bakom en målsida för lansering. Det här läget är bäst för att lansera en ny webbplats eftersom även om resten av din webbplats är dold kan sökmotorer fortfarande genomsöka och indexera ditt domännamn.

Läsa:  Gratis VPN för att surfa anonymt från din telefon

Dessutom har Elementor ett underhållsläge. Precis som på kommande sidor omdirigerar den webbplatstrafik till en målsida. Den här sidan använder dock en tillfällig 302-omdirigering för att tala om för sökmotorer att hoppa över att genomsöka din webbplats tills underhållet är över.

Med Elementor kan du även aktivera 301-omdirigeringar för din 404-sida. Aktivera helt enkelt omdirigeringsläget från inställningarna och ange måladressen.

Förutom ovanstående kan Elementor också hjälpa dig med följande webbplatsuppgifter:

 • Bygg kompletta WordPress-teman från grunden utan kod.
 • Skapa målsidor med hög konvertering med dra-och-släpp-funktioner.
 • Konfigurera åtkomstkontroller så att specifika användare kan kringgå den kommande snart eller underhållssidan.
 • Lägg till anpassade domäner för enskilda målsidor.

Elementor integreras också sömlöst med AIOSEO, så att du enkelt kan hantera dina SEO- och WordPress-omdirigeringar på sidan.

Prissättning: SeedProds prissättning börjar från $39,50 per år.

3. Yoast Redirect Manager

Yoast Redirect Manager, en funktion i Yoast SEO Premium, är ett annat kraftfullt plugin som låter dig ställa in omdirigeringar i WordPress. Den låter dig välja mellan flera olika omdirigeringstyper, från enkla 301-omdirigeringar till 410-innehållsborttagna koder.

Dessutom tillåter Yoast REGEX-omdirigeringar. Dessa reguljära uttryck låter dig skriva mönster istället för individuella omdirigeringar. På så sätt kan du omdirigera en grupp webbadresser med ett specifikt ord eller mönster med en enda omdirigering.

Andra Yoast-funktioner inkluderar:

 • Automatiska omdirigeringar för flyttade eller borttagna inlägg eller sidor.
 • Sök, filtrera och hantera omdirigeringar från din WordPress-instrumentpanel.
 • Importera och exportera omdirigeringar med CSV-filer.

Prissättning: Priset för Yoast Redirection Manager börjar från $89 per år.

4. Omdirigering

Omdirigering är ett gratis WordPress-omdirigeringsplugin som låter dig hantera 301 omdirigeringar enkelt på din WordPress-webbplats. Med detta plugin kan du upptäcka 404-fel och städa upp din webbplats permalänkstruktur.

Bortsett från ovanstående tillåter omdirigering villkorliga omdirigeringar, vilket låter dig ställa in omdirigeringsregler för användarroller, sidtyp, anpassade inläggstyper, HTTP-status, IP-adress, inloggningsstatus och mer. Även om detta kan låta tekniskt, är plugin-programmet fortfarande lätt att använda och ställa in.

Ytterligare omdirigeringsfunktioner inkluderar:

 • Migrera gamla permalänkar genom att gå in i den gamla permalänkstrukturen.
 • Exportera omdirigeringar till en Nginx-omskrivningsreglerfil.
 • Spara automatiskt omdirigeringar till en .htaccess-fil som hanteras av Apache
 • Spåra och utför massomdirigeringar på 404-fel.
 • Exportera och importera från andra WordPress-plugins, inklusive Rank Math, Safe Redirect Manager och Simple 301 Redirects.
Läsa:  9 mobilvänliga webbplatsexempel för responsiv designinspiration

Prissättning: Omdirigering är ett gratis WordPress-plugin.

5. Enkel HTTPS-omdirigering (SSL)

Enkel HTTPS-omdirigering är ett annat populärt WordPress-omdirigeringsplugin. Det är dock bäst för webbplatser med ett SSL-certifikat.

Efter installation av plugin-programmet omdirigerar det automatiskt HTTP-URL:er till rätt HTTPS-version. Detta tvingar sökmotorer att indexera HTTPS-versionen av din WordPress-webbplats och visa den säkra versionen till dina webbplatsbesökare.

Nyckelfunktioner inkluderar:

 • Omdirigera hela din domän automatiskt så att varje URL visar HTTPS-versionen.
 • Omdirigera enskilda sidor till HTTPS-versionen.
 • Tvinga in statiska filer (bilder, JS, CSS, etc.) med hjälp av en HTTPS-URL.

Prissättning: Detta är ett gratis plugin som du kan ladda ner från WordPress-förvaret.

6. 301 Redirects – Easy Redirection Manager

301 omdirigeringar är ett annat populärt WordPress-omdirigeringsplugin. Det är ett utan krusiduller plugin som låter dig utföra 301, 302 och 307 omdirigeringar för din webbplats.

Eftersom detta plugin inte har några andra SEO-funktioner är det enkelt att ställa in och använda. Det fungerar också sömlöst med översättningsplugin som använder prefixet lang i sina webbadresser.

Ytterligare funktioner i 301 Redirects inkluderar:

 • Få lätt åtkomst till en 404-fellogg och widget.
 • Ange en anpassad måladress när du omdirigerar användare från 404-sidor.
 • Importera och exportera massomdirigeringar.

Prissättning: Denna plugin är tillgänglig gratis. Den erbjuder också en premiumversion från $49 per år.

7. Enkla 301-omdirigeringar

Enkla 301-omdirigeringar är ett utmärkt WordPress 301-omdirigeringsplugin. Det låter dig lägga till permanenta omdirigeringar från raderade sidor till befintliga webbadresser på din WordPress-webbplats.

Även om din sidas gamla URL-struktur inte matchar den nya permalänken, säkerställer detta plugin att dina länkar omdirigerar sömlöst. Detta är särskilt användbart när du migrerar din webbplats.

Andra nyckelfunktioner inkluderar:

 • Importera och exportera 301-omdirigeringsregler.
 • Använd jokertecken för att omdirigera filer i en katalog till samma filnamn i den omdirigerade katalogen.
 • Fungerar på många webbplatser, inklusive bloggar, e-handel, småföretag och mer.

Prissättning: Simple 301 Redirects är ett gratis plugin för omdirigering.

8. SEO Redirection Plugin

De SEO-omdirigeringsplugin är en annan kraftfull omdirigeringshanterare för WordPress. Den låter dig hantera 301-omdirigeringar, hitta och fixa 404-fel och lägga till 302- och 307-omdirigeringar.

Läsa:  Hur du ökar din närvaro på sociala medier – organiskt! [Video]

Som standard lägger plugin-programmet automatiskt till en 301-omdirigering när du ändrar en sida eller inläggs-URL. Den erbjuder också en avancerad kontrollpanel för att omdirigera mappar, visa felloggar, lägga till reguljära uttryck, välja omdirigeringsmetoder och mer.

Ytterligare funktioner inkluderar:

 • Omdirigering baserat på inloggningsstatus, hänvisare och omdirigering till slumpmässiga sidor.
 • Omdirigera åtkomst till index.php, index.html och index.htm.
 • Anpassa nivån på IP-information som samlas in för att följa GDPR.

Prissättning: SEO Redirection-plugin är gratis att använda.

Vad är det bästa WordPress Redirect Plugin?

Det bästa WordPress-omdirigeringspluginet är utan tvekan, AIOSEO. Det är lätt att använda, kräver noll kodning eller erfarenhet och innehåller kraftfulla funktioner som hjälper dig att rangordna din WordPress-webbplats.

Dessutom är dess Redirection Manager inbyggd direkt i plugin-programmet, vilket tar bort behovet av ytterligare WordPress-omdirigeringsplugin.

Kom igång med AIOSEO idag

Om du behöver ett enkelt sätt att anpassa din WordPress-webbplats är Elementor ett fantastiskt gratis plugin. Med sin dra-och-släpp-redigerare och inbyggda sidlägen kan du skapa webbplatser med hög konvertering på mindre än 10 minuter.

Ännu bättre, Elementor fungerar sömlöst med AIOSEO för att optimera din webbplats för sökmotorer.

Där har du det!

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att hitta de bästa WordPress-omdirigeringspluginerna. Under tiden kan du kolla in några av våra andra användbara WordPress-tutorials och guider:

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.