Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

8 bästa WordPress-videoplugins att bädda in, optimera + engagera

8 bästa WordPress-videoplugins att bädda in, optimera + engagera

Letar du efter de bästa WordPress-videoplugins för att göra din webbplats mer engagerande?

Videoplugins förbättrar din WordPress-webbplats attraktionskraft och funktionalitet genom att hjälpa dig att enkelt lägga till och hantera videor. I den här guiden kommer vi att dela med oss ​​av våra bästa val som gör det enkelt att lägga till videor i WordPress.

Är WordPress bra för video?

Du kanske undrar, “Är WordPress en bra plattform för att vara värd för och visa videor?” Det korta svaret är ja men med några förbehåll.

Medan WordPress låter dig enkelt bädda in videor från plattformar som YouTube, Vimeo och Dailymotion, kan värd för videor direkt på din WordPress-webbplats sakta ner det. Det är där videoplugins kommer till användning.

Dessa plugins ger ett mer effektivt sätt att hantera allt från enkla videoinbäddningar till komplexa gallerier. De gör också din webbplats mer robust och användarvänlig genom att lägga till funktioner som video SEO, lat inläsning och till och med videoanalys.

Så om du vill göra din webbplats mer interaktiv och engagerande är det ett smart drag att lägga till videor via de bästa WordPress-videoplugins.

8 topprankade WordPress-videoplugins

Nedan kommer vi att dyka in i de topprankade WordPress-videoplugin-programmen för att ta din webbplats till nästa nivå. Oavsett om du vill bädda in videor, skapa fantastiska videogallerier eller lägga till interaktiva videofunktioner, har vi dig täckt.

Vi har noggrant valt ut varje plugin på den här listan för enkel användning, funktioner och positiva användarrecensioner.

1. Elementor

Bäst för videomålsidor.

Börjar på vår lista är Elementor, en av de bästa WordPress-webbplatsbyggarna, som skryter över 1 miljon användare. Om du vill skapa engagerande videomålsidor behöver du inte leta längre.

Elementor gör det enkelt att lägga till videor på dina målsidor utan någon CSS-kodning. Dess dra-och-släpp-byggare låter dig lägga till videoblock, placera dem som du vill och till och med infoga uppmaningsknappar för att vägleda dina besökare.

Dessutom har Elementor omfattande videoanpassningsalternativ för att göra dina sidor unika.

Du kan till exempel ställa in videor så att de spelas upp automatiskt, lägga till anpassade videominiatyrer, aktivera ett popup-fönster för fullskärmsvideo och göra videor klibbiga. På så sätt kommer de att dyka ut och hålla sig längst ner på skärmen när användare rullar på sidan.

Utöver videointegration kommer Elementor packad med funktioner som fördesignade mallar, realtidsredigering och mobil lyhördhet. Du kan också lägga till nedräkningstimer, e-postformulär och knappar för social delning som du kan anpassa för att matcha ditt varumärkes utseende och känsla.

Plugin-programmet integreras sömlöst med populära e-postmarknadsföringstjänster och WooCommerce-plugin och erbjuder SEO-stöd för att förbättra din målsidas rankning.

Det som skiljer Elementor åt är dess temabyggare. Detta gör att du kan skapa anpassade teman för hela din webbplats, vilket säkerställer ett konsekvent utseende och känsla på alla sidor, inte bara på dina målsidor.

Läsa:  Hur man övervakar varumärkets rykte i Buffer

Med SeedProds temabyggare kan du anpassa sidhuvuden, sidfötter och till och med blogglayouter, vilket gör det till en go-to-lösning för alla dina WordPress-designbehov.

Prissättning: Elementor erbjuder prissättningsplaner för att passa olika behov och budgetar. Grundplanen börjar på $39,50 per år, vilket inkluderar viktiga funktioner för att skapa målsidor. För mer avancerade alternativ som temabyggaren är Pro-versionen tillgänglig för $199,50 per år.

Varför vi rekommenderar det: Elementor utmärker sig för sin användarvänliga byggare, robusta funktionsuppsättning och mångsidighet. Oavsett om du vill skapa en målsida eller ett anpassat webbplatstema, har Elementor verktygen för att få det att hända.

2. Smash Balloon YouTube-videoflöde

Bäst för YouTube-videoinbäddningar.

Nästa upp är Smash Balloon YouTube-videoflöde, ett topprankat WordPress-videoplugin för dem som är mycket beroende av YouTube-innehåll. Om du vill visa upp YouTube-videor eller till och med en hel kanal i WordPress, gör detta plugin det enkelt.

Smash Balloon låter dig bädda in enskilda videor, livestreamat innehåll, spellistor eller visa en hel kanal med bara några klick. Plugin-programmet är mycket anpassningsbart och låter dig välja layout, utseende och metadata som visas med dina videor.

Dessutom är den mobilresponsiv, vilket säkerställer att dina videor ser bra ut på alla enheter.

Smash Balloon uppdaterar automatiskt ditt flöde när du laddar upp en ny video till YouTube, vilket sparar dig besväret med manuella uppdateringar.

Prissättning: Smash Balloon YouTube Video Feed har en gratisversion med grundläggande funktioner. Deras Pro-plan börjar på $49 per år för mer avancerad funktionalitet.

Varför vi rekommenderar det: Om YouTube är din primära videoplattform är Smash Balloon en enkel sak. Dess användarvänlighet, anpassningsalternativ och realtidsuppdateringar gör det till ett toppval för att lägga till YouTube-videor sömlöst till WordPress.

Om du behöver mer information kan vår Smash Balloon-recension hjälpa dig.

3. MonsterInsights

Bäst för spårning av videoanalys.

Om du vill förstå hur dina videor presterar på din webbplats, MonsterInsights är det plugin du vill överväga. Det är en av de bästa Google Analytics-plugins för WordPress, och erbjuder specifika funktioner för att spåra videoengagemang.

Med MonsterInsights kan du konfigurera plugin-programmet för att spåra statistik som videovisningar, uppspelningshastigheter och till och med användarens engagemangstid. Denna information hjälper dig att förstå vad som resonerar med din publik och hur du kan optimera ditt videoinnehåll för bättre resultat.

Plugin-programmet integreras sömlöst med Google Analytics, så att du kan se din videoanalys i en bekväm instrumentpanel.

Med MonsterInsights realtidsspårning kan du övervaka hur användare interagerar med dina videor i realtid, vilket ger dig omedelbara insikter som hjälper dig att snabbt anpassa din innehållsstrategi.

Prissättning: MonsterInsights erbjuder en Lite-version som är gratis att använda och ger grundläggande analysspårning. För mer avancerade analysfunktioner börjar deras betalda planer på $99,50 per år.

Varför vi rekommenderar det: För de som är seriösa när det gäller videoprestanda och analyser är MonsterInsights ett måste. Dess spårningsfunktioner, realtidsanalyser och sömlösa integration med Google Analytics gör det till ett ovärderligt verktyg för alla att mäta och förbättra sitt videoengagemang.

Läsa:  12 bästa webbplatserna att köpa SoundCloud Plays & Streamar 2024 (riktigt och billigt)

För mer information, se vår MonsterInsights recension.

4. WPForms

Bäst för WordPress-videouppladdningar.

Om du letar efter ett sätt att tillåta användare att ladda upp videor till din WordPress-webbplats, WPForms, den bästa WordPress-formulärbyggaren, är plugin-programmet du vill kolla in. Känd för sin dra-och-släpp-formulärbyggare erbjuder den också en filuppladdningsfunktion som gör det enkelt för användare att skicka in videor via ett enkelt formulär.

Med WPForms kan du skapa anpassade uppladdningsformulär som tillåter användare att skicka in filer och videor för saker som vittnesmål, användargenererat innehåll eller till och med videotävlingar.

Plugin-programmet säkrar alla uppladdningar och låter dig hantera dem enkelt från din WordPress-instrumentpanel.

Med WPForms flexibilitet kan du ställa in filstorleksgränser, ange tillåtna filtyper och till och med integrera med molnlagringstjänster som Dropbox eller Google Drive.

Prissättning: WPForms erbjuder en gratisversion med grundläggande formbyggande funktioner. För videouppladdningar måste du välja Pro-planen, som börjar på $199,50 per år.

Varför vi rekommenderar det: WPForms är go-to-plugin för alla som vill aktivera videouppladdningar i WordPress. Dess säkra, anpassningsbara och användarvänliga gränssnitt gör det enkelt att hantera användarinskickade videor.

Om du behöver mer information kan du se vår WPForms recension.

5. AIOSEO

Bäst för videosökmotoroptimering (SEO).

När du optimerar dina videor för sökmotorer, AIOSEO (Allt i ett SEO) är plugin du vill ha i din verktygslåda. Känd som den bästa WordPress SEO-plugin, har AIOSEO också specifika alternativ för video SEO.

Med AIOSEO kan du enkelt lägga till metataggar, videowebbplatskartor och till och med schemamarkering till videor, vilket hjälper dig att förbättra din sökmotorrankning.

Plugin-programmet integreras också med populära videoplattformar, vilket gör det lättare att hantera din SEO över flera kanaler.

Med analysverktyget AIOSEO kan du se realtidsfeedback om ditt innehålls SEO-prestanda och följa åtgärder som kan förbättras.

Prissättning: AIOSEO erbjuder en gratisversion med grundläggande SEO-funktioner. För avancerade alternativ börjar deras pro-plan på $49,50 per år.

Varför vi rekommenderar det: Om du menar allvar med att få dina videor att rankas i sökmotorerna är AIOSEO ett måste. Dess video SEO-funktioner, realtidsanalys och sömlös integration med populära videoplattformar gör det till ett toppval.

Bäst för WordPress-videogallerier.

Envira Gallery är en av de bästa allt-i-ett-plugins för videogallerier att överväga om du vill skapa fantastiska videogallerier i WordPress. Envira Gallery är känt för sin användarvänlighet och flexibilitet och erbjuder ett videotillägg som låter dig skapa vackra, responsiva gallerier med bara några få klick.

Med Envira Gallery kan du enkelt lägga till videor från olika videokällor samt videor med egen värd. Pluginet erbjuder en rad anpassningsalternativ, så att du kan välja layouter för widgeten, lägga till bildtexter och vattenstämplar och till och med inkludera knappar för delning av sociala medier direkt i ditt galleri.

En nyckelfunktion som skiljer Envira Gallery åt är dess dra-och-släpp-byggare, vilket gör det enkelt att ordna dina videor i valfri ordning. Plus, plugin har en responsiv design som säkerställer att dina gallerier ser bra ut på alla enheter.

Prissättning: Envira Gallery erbjuder en gratisversion med grundläggande gallerifunktioner. För videotillägget och mer avancerade funktioner, inklusive e-handelsstöd, börjar deras Pro-plan på $99 per år.

Läsa:  10 sätt att öka organisk trafik till din webbplats

Varför vi rekommenderar det: För dem som vill visa upp flera videor på ett rent, organiserat sätt är Envira Gallery rätt väg att gå. Dess användarvänliga gränssnitt, anpassningsalternativ och mobilrespons gör det till ett toppval för att skapa videogallerier i WordPress.

7. Presto Player

Bästa WordPress-plugin för videospelare.

Presto spelare är en topputmanare om du letar efter en enkel videospelare för WordPress som fungerar med blockredigeraren (Gutenberg). Detta WordPress-plugin ger en sömlös videouppspelningsupplevelse och erbjuder funktioner som adaptiv streaming, lazy loading, undertexter och till och med anpassningsbara spelarskins.

Med Presto Player kan du bädda in videor från olika källor, inklusive videor med egen värd och de från populära videovärdplattformar. Plugin-programmet erbjuder också en unik “videokapitel”-funktion, som låter dig lägga till tidsstämplar och göra det lättare för tittarna att navigera genom längre videor.

Tittarna kan till och med ändra uppspelningshastigheten.

Dessutom fokuserar Presto Player på prestanda. Plugin-programmet optimerar videoladdning för att säkerställa snabbare sidhastigheter. Det fungerar till och med med populära sidbyggare som Elementor och Beaver Builder.

Prissättning: Presto Player erbjuder en gratisversion med grundläggande videospelarfunktioner. För mer avancerade inställningar som adaptiv streaming och videokapitel börjar deras proplan på $70 per år.

Varför vi rekommenderar det: Om högkvalitativ videouppspelning är vad du är ute efter är Presto Player ett måste. Dess utbud av funktioner fokuserar på prestanda och användarvänlighet, vilket gör det till den bästa WordPress-videospelarens plugin för dem som vill ha fullständig kontroll över hur deras videor visas och konsumeras.

8. WP Video Lightbox

Bäst för gratis WordPress-videoljuslåda.

WP Video Lightbox är värt att överväga om du har en budget men ändå vill skapa en engagerande videoupplevelse i WordPress. Detta gratis plugin låter dig som filmar i en lightbox-överlagring, vilket ger besökarna en fokuserad och uppslukande tittarupplevelse.

Insticksprogrammet stöder videor från flera källor. Det är otroligt användarvänligt, så att du kan lägga till en ljuslåda till dina videor med bara en enkel kortkod.

Plus, plugin-programmet erbjuder anpassningsalternativ som animeringshastighet och overlay-opacitet, så att du kan skräddarsy ljuslådan för att passa din webbplats design.

Prissättning: WP Video Lightbox är gratis att använda, vilket gör den till ett utmärkt val för dem med en knapp budget.

Varför vi rekommenderar det: Om du letar efter ett kostnadseffektivt sätt att förbättra din webbplats videor, är WP Video Lightbox ett bra val. Dess användarvänlighet och anpassningsalternativ gör det till det bästa gratisalternativet för att lägga till en videoljuslåda till WordPress.

Alternativ: OptinMonster

Om du letar efter mer avancerade ljusbordsfunktioner, som inriktnings- och utlösningsalternativ, OptinMonster, det bästa plugin-programmet för leadgenerering och optimering, är ett bra alternativ. Även om det inte är ett gratis alternativ, gör dess funktioner det värt investeringen för dem som vill ta sin videomarknadsföring till nästa nivå.

Vad är det bästa WordPress-videoplugin?

När du väljer det bästa WordPress-videopluginet är vårt bästa val Elementor. Dess användarvänliga gränssnitt, omfattande funktioner och mångsidighet gör det till den mest omfattande lösningen för att integrera videor i en anpassad WordPress-design.

Läsa:  Hur man ställer in länkspårning i WordPress (det enkla sättet)

Oavsett om du vill skapa enkla videomålsidor eller helt anpassade webbplatsteman, har Elementor verktygen för att få det att hända utan att behöva skriva kod.

Men det “bästa” pluginet beror i slutändan på dina specifika behov. Ta dig tid att utvärdera vad du verkligen behöver och välj ett plugin som bäst passar dessa behov.

Bästa WordPress Video Plugins Vanliga frågor

Vad är det bästa sättet att bädda in video i WordPress?

Det bästa sättet att bädda in videor i WordPress är att använda en dedikerad videoplugin som Elementor eller Smash Balloon YouTube Video Feed. Dessa plugins erbjuder lättanvända gränssnitt och ytterligare funktioner som video SEO, analysspårning och anpassningsalternativ.

Alternativt kan du använda den inbyggda WordPress-videoinbäddningsfunktionen, som stöder plattformar som YouTube och Vimeo.

Vilken videofil är bäst för WordPress?

De vanligaste videofilformaten som stöds för WordPress är MP4, WebM och Ogg. Bland dessa är MP4 den mest populära på grund av dess kompatibilitet med de flesta webbläsare och mobila enheter. Det erbjuder också en bra balans mellan kvalitet och filstorlek.

Är det bättre att själv hosta video på WordPress?

Självhotellvideor på din WordPress-webbplats via WordPress mediebibliotek kan förbruka mycket bandbredd och sakta ner din webbplats. Experter rekommenderar generellt att du använder en tredjeparts videovärdtjänst som YouTube eller Vimeo och bäddar in dessa videor på din webbplats.

Detta tillvägagångssätt ger bättre prestanda och ger ytterligare funktioner som analys och enklare delningsalternativ.

Är det bättre att bädda in videor eller länka till dem?

Att bädda in videor är generellt sett bättre än att länka till dem av flera anledningar. För det första håller inbäddade videor användarna på din webbplats, vilket förbättrar engagemanget och mätvärden för tid på plats. För det andra erbjuder inbäddade videor ofta fler anpassningsalternativ, till exempel spelarkontroller och varumärke, vilket ger dig mer kontroll över användarupplevelsen.

Kom igång med de bästa WordPress-videoplugins

Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att hitta de bästa WordPress-videoplugins för att göra din webbplats mer engagerande och funktionell. Oavsett om du vill optimera för SEO, skapa fantastiska videogallerier eller spåra användarens engagemang, finns det ett plugin som är anpassat efter dina behov.

Om du tyckte att den här guiden var användbar kanske du också gillar dessa relaterade guider:

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.