Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

8 beprövade sätt att marknadsföra din blogg effektivt

8 beprövade sätt att marknadsföra din blogg effektivt

Att tjäna pengar är den främsta anledningen till att folk bloggar. Och Höginkomstbloggare lägger mer vikt vid bloggreklam jämfört med skribenter med lägre inkomster. Så även om innehållskvalitet fortfarande är den främsta framgångsfaktorn för bloggande, är det ytterst viktigt att lära sig hur du marknadsför din blogg om du vill göra den stor.

Fungerar inte din blogg som förväntat? Kanske är det dags att tänka utanför boxen. Lär dig hur du marknadsför din blogg genom dessa åtta beprövade strategier.

1. Optimera din WordPress-blogg för hastighet och prestandaSkaffa din blogg på webbplatser för sociala bokmärkenLägg till sociala delningsknappar på din bloggHur får jag 1000 visningar på min blogg?Hur sprider jag mina blogginlägg?

Innan vi går in i detalj på hur du marknadsför din blogg finns det tre saker du måste göra för att se till att din blogg är synlig online.

1. Optimera din WordPress-blogg för hastighet och prestanda

Se till att din blogg laddas snabbt på både stationära och mobila enheter. Bloggbesökare förväntar sig att din sida laddas på två sekunder eller mindre, så om din tar längre tid än så kan du förlora potentiella läsare. För att förbättra hastigheten och prestanda, överväg att använda ett innehållsleveransnätverk (CDN), komprimera bilder, cachelagra filer, minska omdirigeringar och optimera JavaScript CSS-koder.

2. Förbättra användarupplevelsen (UX)

UX är en viktig faktor när det kommer till marknadsföring av innehåll eftersom besökare bara kommer att stanna kvar om de tycker att upplevelsen är njutbar – oavsett hur bra ditt innehåll är. Så se till att allt från navigeringsmenyer till sökfält är lättanvända och intuitivt placerade på varje sida.

Visualiseringar som bilder och videor kan också hjälpa till att bryta upp långa textstycken – vilket gör din blogg mer visuellt tilltalande.

3. Se till att sökmotorer kan hitta dig

Om du vill att bloggbesökare ska hitta dig bör SEO vara en prioritet. Om sökmotorer inte kan indexera din blogg, kommer alla de ansträngningar som lagts ner på att skriva kvalitetsinlägg att gå ner i sjön.

SEO innebär att strö relevanta sökord i titlar och metabeskrivningar. Detta hjälper Google att förstå ditt innehåll så att det kan rangordnas korrekt på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

En annan effektiv SEO-taktik är att skapa en XML-webbplatskarta så att sökmotorer kan genomsöka alla relevanta sidor på din webbplats istället för att bara fokusera på några få.

Sökordsforskning är en av de mest avgörande delarna av SEO. Tänk som en kund när du väljer sökord – vilka termer eller fraser skulle din målkund skriva in i en sökmotor när du letar efter information? Verktyg som Google AdWords Sökordsplanerare eller SEMrush kan ge användbar information om sökordspopularitet i din bransch.

Läsa:  Typer av fönsterhandtag för intressant skapade fönster

När du har identifierat lämpliga sökord, börja lägga till dem i dina bloggartiklar – i rubriker, underrubriker, bilder, ankartexter och webbadresser. Använd nyckelord på ett naturligt sätt så att de inte äventyrar läsbarheten. Att överfylla en artikel med för många sökord kan göra det irriterande för läsarna.

Hur du marknadsför din blogg för prenumeranter

E-postmarknadsföring är ett bra sätt att börja marknadsföra din blogg. Med rätt e-poststrategi kan du uppdatera dina läsare om nytt innehåll och specialerbjudanden. För att nå så många människor som möjligt, använd ett automatiserat system som MailChimp eller Constant Contact som låter dig skicka ut e-postmeddelanden i bulk.

Innan du kan börja marknadsföra din blogg måste du skapa en lista över e-postprenumeranter. Du kan be folk att registrera sig i utbyte mot rabatter eller freebies.

När du väl har en lista över prenumeranter är nästa steg att skapa övertygande ämnesrader som kommer att locka människor att öppna dina e-postmeddelanden. Håll dem korta och koncisa samtidigt som du anger ditt budskap tydligt så att läsarna vet vad de får när de klickar sig igenom.

När det gäller kopiering, använd den aktiva rösten, prata med läsaren från en andrapersons POV och var inte rädd för att använda humor om det är lämpligt. Människor gillar att känna kontakt med varumärken de litar på, så injicera lite personlighet i varje e-postmeddelande du skickar ut.

Bifoga alltid en blogglänk till din e-postsignatur så att varje meddelande innehåller en direktlänk tillbaka till ditt senaste blogginlägg.

Slutligen, spåra prestandastatistik som öppna frekvenser, klickfrekvenser (CTR) och avregistreringar för att se vad som fungerar och vad som inte fungerar så att du kan göra ändringar i din taktik för marknadsföring av innehåll.

Ett annat effektivt sätt att marknadsföra bloggar är genom inlägg på sociala medier.

Innan du börjar marknadsföra innehåll, beskriv vilken typ av innehåll du vill dela, när du planerar att lägga upp det och hur ofta du vill marknadsföra bloggar. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att dina inlägg är konsekventa och riktade mot din önskade målgrupp.

Det finns gott om sociala medier att välja mellan, men alla kommer inte att vara användbara för dig. Gör lite forskning om vilka plattformar som skulle fungera bäst för dig och fokusera på dem.

Kontrollera kraven för varje socialt medienätverk. Till exempel fungerar Pinterest bäst med höga bilder (600 x 900px) medan Facebook använder breda bilder (1200 x 628px). Twitter föredrar korta meddelanden medan LinkedIn är bra för längre blogginnehåll.

En framgångsrik bloggkampanjsstrategi innebär att skapa innehåll som tilltalar dina följare. För att marknadsföra innehåll på webbplatser för sociala medier, fundera över vilken typ av inlägg som folk skulle tycka är intressanta eller användbara. Prova att använda bilder, videor, infografik, omröstningar, frågesporter – allt som fångar deras uppmärksamhet.

Nu när du har dina inlägg redo är det dags att dela dem på dina sociala mediekonton. För att bygga relationer med dina följare, håll dem uppdaterade med nytt innehåll då och då.

Överväg att schemalägga inlägg i förväg om du vill ha mer kontroll över när de går live. Detta sparar tid samtidigt som du säkerställer maximal synlighet för varje inlägg. Glöm inte att använda hashtags och lägga till blogglänkar för att se till att ditt inlägg når rätt personer.

Influencer-marknadsföring kan hjälpa till att förstärka din räckvidd och förbättra synligheten för din blogg bland potentiella publik. Nå ut till inflytelserika personer i relaterade branscher som kan vara intresserade av att marknadsföra ditt arbete genom sponsrade inlägg eller produktrecensioner, dela länkar på sina egna sociala mediekonton eller till och med gästblogga åt dig.

Läsa:  NISS Portugal som din chans att integreras i det portugisiska samhället

Sammanfogning sociala media grupper relaterade till din bransch kan också leda mer bloggtrafik till din webbplats. Dessutom är det ett bra sätt att etablera trovärdighet.

Hur du marknadsför din blogg på andra webbplatser

Förutom inlägg på sociala medier finns det andra sätt att marknadsföra ditt senaste blogginlägg.

Innehållssyndikering

Innehållssyndikering kan hjälpa dig att få din blogg att se av fler. Det innebär att du återpublicerar ditt innehåll på andra webbplatser som LinkedIn och Medium. Brian Dean från Backlinko fick 3 800+ visningar efter att ha publicerat ett av sina äldre blogginlägg på LinkedIn igen.

För att undvika problem med duplicerat innehåll, se till att du lägger till kanoniska taggar när du publicerar någon annanstans. Yoast SEO kan hjälpa till med detta.

Återanvändning av innehåll

För att nå en bredare publik kan du också använda dina framgångsrika bloggartiklar till olika format som infografik, SlideShare-presentationer eller YouTube-videor. Ana Hoffman från Traffic Generation Cafe hade en enorm framgång med detta och fick över 200 000 visningar på 30 dagar plus 1 400 besök på hennes webbplats och förstasidesranking på Google.

Innehållsaggregation

Ett sista alternativ är att använda innehållsaggregatorer. Dessa hämtar automatiskt innehåll från webben och publicerar det på sin webbplats med en länk tillbaka till den ursprungliga källan. Detta är ett effektivt sätt att få fler ögon på dina relevanta bloggar utan att behöva göra något extra benarbete.

Hur du marknadsför din blogg i onlinegemenskaper

Att delta i onlinenätverk och diskussionsforum kan vara ett bra sätt att skapa kontakter med potentiella läsare av dina blogginlägg. För att maximera dina marknadsföringsinsatser är det viktigt att identifiera relevanta grupper och diskussioner att gå med i.

Börja med att undersöka populära plattformar som Reddit eller Quora som är relaterade till din bransch eller nisch. När du har identifierat de relevanta plattformarna, titta på vilka samtal som pågår och bestäm vilka du ska delta i.

Se till att du ger värdefull insikt och råd när du deltar i dessa samtal. Dela länkar till relevanta blogginlägg som kan hjälpa till att informera andra, men använd inte detta som en möjlighet till uppenbar självreklam. Folk kommer att känna igen när någon verkligen försöker bidra med användbar information jämfört med bloggägare som bara vill ha uppmärksamhet för sitt eget innehåll.

När det är lämpligt kan du gärna marknadsföra dina blogginlägg i konversationstrådarna om de skulle vara användbara resurser för andra medlemmar i communityn. Men var noga med att inte överdriva det! Du vill inte låta påträngande eller ouppriktig.

Den bästa praxisen här är måttlighet – lite räcker långt. Om det görs på rätt sätt kan engagemang med onlinegemenskaper öppna upp nya möjligheter för att utöka din publikbas samtidigt som du skapar meningsfulla kontakter med likasinnade individer.

Hur man marknadsför din blogg genom relationer

Dina bloggkampanjer kan börja inom din cirkel. Nå ut till personer i din kontaktlista som vänner, familjemedlemmar, kollegor eller andra bloggare som är i samma nisch som du. Ge innan du ber om något från dem – dela deras innehåll på sociala mediekanaler eller kommentera deras blogginlägg om de har ett.

Engagera dig med din publik

Om någon tar sig tid att lämna en kommentar på ditt blogginlägg, ignorera inte dem. Svara på kommentarer regelbundet, svara på frågor de kan ha och tacka andra för att de tog sig tid att lämna feedback. Du kan också ställa in aviseringar för nya kommentarer så att du kan svara direkt.

Läsa:  Hur du förbättrar din Instagram-berättelse med musik

Att lämna användbara kommentarer på andra bloggar i din nisch kan hjälpa dig att bygga auktoritet för dig själv och skapa kontakter i blogggemenskapen. Andra bloggare kan hjälpa dig senare när de delar innehåll med bloggläsare eller ger råd och stöd. Se till att dessa bloggar har en aktiv kommentarsektion annars kommer denna ansträngning inte att löna sig.

Hur man marknadsför din blogg med gästframträdanden

Gästbloggare kan marknadsföra innehåll på två sätt: gästinlägg och poddsändningar.

Gästbloggar

Gästbloggning är ett bra sätt att bygga relationer med andra bloggare i din nisch. Det är också ett effektivt sätt att generera bloggtrafik genom bakåtlänkar, vilket kan hjälpa till att öka SEO.

När du skriver som gästbloggare, se till att ditt innehåll tillför ett värde till läsarna av den bloggen. Erbjud incitament som gratis checklistor eller e-böcker så att de har något konkret att ta med sig från upplevelsen och uppmuntras att besöka din blogg.

Podcasts

Podcasting var en het trend under 2022 då fler människor upptäcker hur bekvämt det är att lyssna på språng än att läsa något på en skärm. Gästbloggare på poddar har en möjlighet att nå en bredare publik samtidigt som de bygger trovärdighet.

Börja med att söka efter “poddsändningar som tar emot gäster” på Google eller leta efter poddappar för relevanta program.

Gratis katalogsajter som Interview Guests Directory och Podcast Guests erbjuder en mängd potentiella podcaster som kan vara värda att kolla in.

Slutligen kommer betaltjänster som Interview Connections och Interview Valet att göra benarbetet med att boka intervjuer med relevanta program. Som alltid lönar det sig att noggrant undersöka eventuella kandidater innan du tar kontakt så att alla drar nytta av samarbetet.

Hur man marknadsför din blogg genom betald reklam

Betald marknadsföring kan vara ett användbart verktyg för att få ditt blogginnehåll att se av nya tittare. För att maximera avkastningen på investeringen (ROI) från betalda kampanjer är det viktigt att identifiera målgrupper för annonser, skapa kampanjer på populära reklamplattformar för sociala medier och övervaka prestandamått.

Identifiera målgrupp för annonser

Det första steget för att utnyttja möjligheter till betald reklam är att identifiera målgrupper. Vem försöker du nå med ditt innehåll?

Definiera köparens egenskaper som ålder, kön, plats, hobbyer och beteenden för att finslipa potentiella kunder som kan vara intresserade av din produkt. När du har identifierat några nyckelgrupper av människor, skapa annonstexter och bilder som talar direkt till dem.

Skapa kampanjer på populära plattformar

När du vet vem din målgrupp är och har skapat engagerande annonstext, är det dags att skapa kampanjer på populära plattformar som Google Ads eller Facebook Ads Manager.

Tänk på alla tillgängliga inriktningsalternativ som språkinställningar eller enhetstyper så att ditt meddelande når den avsedda målgruppen.

Övervaka prestandastatistik

När annonskampanjen har lanserats kan du spåra dina mätvärden för att se hur det går för dina bloggkampanjer. Genom att övervaka prestandamått kan du identifiera förbättringsområden och maximera ROI.

Skaffa din blogg på webbplatser för sociala bokmärken

Har du testat att marknadsföra din blogg på webbplatser för sociala bokmärken? Det här är bra ställen att öka räckvidden för ditt blogginnehåll. Genom att skicka in dina inlägg till dessa plattformar kan du snabbt få fler läsare till din blogg.

Välj en plattform

Innan du börjar nå bloggare på webbplatser för sociala bokmärken är det viktigt att välja rätt plattform. Populära alternativ inkluderar Digg, Flipboard och Pocket. Du kan också skicka innehåll till nischade webbplatser som GrowthHackers eller DZone om de är relaterade till ditt ämne.

Läsa:  Hur man anställer en social mediachef som bryr sig om skala: Lärdomar från GoPro, Nike och Taco Bell

Skriv catchy rubriker

Din rubrik är en av de viktigaste delarna när du skickar in innehåll på webbplatser för sociala bokmärken, eftersom vissa kanske bara visar artikelns titel. Se därför till att den är tillräckligt catchy så att potentiella läsare klickar på den.

Lägg till utvalda bilder

För att få ditt inlägg att sticka ut från andra artiklar i nyhetsflöden, lägg till en utvald bild med varje inlämning. Detta kan vara allt från en skärmdump av något relevant eller en attraktiv grafik som fångar folks uppmärksamhet.

Håll beskrivningslängden i åtanke

Beroende på vilken plattform du använder för inlämningar av sociala bokmärken, kan det finnas gränser för hur långa beskrivningar kan vara. De flesta webbplatser tillåter 150 tecken eller mindre, så tänk på detta när du skriver upp dem för varje inlägg.

Lägg till sociala delningsknappar på din blogg

För att göra det enklare för besökare att dela eller spara ditt blogginnehåll, överväg att lägga till sociala bokmärkesknappar på varje sida. På så sätt behöver dina bloggläsare inte ens lämna sidan.

Vanliga frågor – Hur man marknadsför din blogg

Hur kan jag marknadsföra min blogg gratis?

Marknadsföring på sociala medier är ett sätt att marknadsföra din blogg gratis. Dela dina blogginlägg på sociala mediekanaler för att nå en bredare publik.

Du kan också gå med i onlineforum och se hur du kan bidra till konversationen. Det här är en möjlighet att bygga relationer med likasinnade som kanske vill dela dina inlägg på deras bloggplattformar.

Hur får jag 1000 visningar på min blogg?

 • Skapa bra innehåll för din blogg.
 • Brainstorma och undersök sökord med hög trafik.
 • Skriv en rubrik för att sälja folk på din artikel.
 • Skapa en topplistartikel kring sökord.
 • Se till att ditt blogginlägg ser fantastiskt ut.

Hur marknadsför jag min blogg 2023?

 • Publicera långa blogginlägg.
 • Skriv om populära ämnen.
 • Använd långa blogginläggsrubriker.
 • Kommentera relaterade bloggar.
 • Återanvänd innehåll för olika plattformar.
 • Marknadsför nytt innehåll i nyhetsbrev via e-post.
 • Gästblogg på legitima bloggar i din nisch.
 • Optimera dina blogginlägg för SEO.

Hur sprider jag mina blogginlägg?

 • Skriv mer.
 • Marknadsför med reklam i sociala medier.
 • Skriv bättre titlar.
 • Känn din nisch.
 • Inkludera foton.
 • Inkludera nyckelord.
 • Inkludera länkar.
 • Lägg till sociala delningsknappar.

Slutsats

Blogg marknadsföring är en viktig del av alla framgångsrika pengar att tjäna blogg. Det finns många olika sätt att marknadsföra din blogg, från att utnyttja sociala medieplattformar till betalda annonseringsmöjligheter och att delta i onlineforum. Att tillämpa rätt taktik kan hjälpa till att säkerställa att din blogg når sin högsta potential.

Sociala medieplattformar kan hjälpa dig att nå ut till potentiella läsare som kan vara intresserade av vad du har att erbjuda. Du kan skapa intressanta inlägg som länkar tillbaka till specifika sidor på din blogg eller använda sponsrade annonser om du har budget för det.

Glöm inte e-postkampanjer! De kan vara ett effektivt sätt att få din blogg uppmärksammad.

Att använda dessa strategier nu kommer att hjälpa dig att maximera räckvidden för din blogg. Så vänta inte längre – börja implementera dessa taktiker idag för att framgångsrikt marknadsföra din blogg.