Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

8 tips för att skriva slutsatser för att skapa förtroendeskapande innehåll som konverterar

8 tips för att skriva slutsatser för att skapa förtroendeskapande innehåll som konverterar

Om du vill skapa en stark kontakt med din publik behöver du förtroendeskapande innehåll.

Och det är inte bara en engångsgrej. Du måste bevisa dig själv om och om igen i ett blogginlägg, från inledning till avslutning.

Du måste vädja till alla typer av läsare som kan komma över ditt innehåll: den slumpmässiga scrollern/skannern, den som har bråttom, den djupa läsaren och den lojala följaren.

Var och en av dessa personer kommer att läsa ditt innehåll på olika sätt, men alla har potential att nå din slutsats.

Frågan är vilka kommer du att locka att fortsätta läsa? Vilka kommer att känna sig uppmuntrade att klicka på din huvudsakliga CTA i slutet av inlägget?

Det är vad vi kommer att prata om i den här bloggen + videon: fokusera på T för tillitsbyggande i vårt CRAFT-ramverk ska jag visa dig hur du tillämpar det på din bloggavslutning och den sista uppmaningen.

För med rätt applikation KAN du få fler konverteringar från dina bloggar. 💪

Vi kommer att diskutera:

 • Hur du förbättrar dina bloggslutsatser och CTA:er för bättre engagemang – och fler konverteringar.
 • Sätt att göra ditt förtroendebyggande innehåll mer tillgängligt för din publik.
 • Tips om hur du skapar effektiva uppmaningar (CTA) som avslutar dina inlägg på en hög ton.

Målet: producera engagerande, förtroendeskapande innehåll som tilltalar dina avsedda läsare.

Skapa förtroendeskapande innehåll: Hur man slår fast bloggslutsatser och uppmaningar

Sanning: Om du inte kan bygga förtroende hos dina läsare har du misslyckats med innehållsmarknadsföring.

Ett sätt att komma närmare att bygga förtroende är genom att förbättra dina bloggslutsatser och uppmaningar (CTAs).

Genom att använda praktiska språktips som att lägga till övergångsmeningar, använda “du”-språket och omfamna informella meningsstartare som “och”, kan du öka läsarens engagemang.

Läsa:  Fördelarna med att arbeta med ett certifierat företag för bortskaffande av IT-tillgångar

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

Använd övergångssatser för bättre flöde

För att skapa smidiga övergångar mellan stycken eller avsnitt i en slutsats, använd övergångsfraser som hjälper läsarna att gå från en idé till en annan. Några exempel inkluderar:

 • Dessutom,
 • Dessutom,
 • Dessutom,
 • Sist men inte minst,
 • Och,
 • Men,

Införandet av “och” och “men” är förresten inte ett misstag. Även om dina engelska lärare förmodligen föreläste dig att INTE börja meningar med dessa ord, är det ett misstag för ditt onlineinnehåll.

Varför?

Dessa är superenkla konjunktioner som har kraften att knyta ihop två idéer eller tankar. Att använda dem strategiskt hjälper dig att skapa ett flöde i ditt innehåll som utan ansträngning drar läsarna ner på sidan.

Sammantaget kan övergångsord länka samman på varandra följande stycken som annars skulle läsas som punktpunkter i en lista. Här är ett exempel på ett slutstycke utan övergångar:

Avslutningsstycke utan övergångar.

Ser du hur punkterna 2-4 läses som en punktlista? Låt oss titta på skillnaden vi kan göra i läsbarhet genom att lägga till övergångar.

Avslutningsstycke med övergångar.

Slutsats: Istället för att kasta meningar på dina läsare som snabbbollar, överväg att försiktigt leda dem från idé till idé med övergångar.

Lägg till mer “du”-språk för en personlig touch

Att använda “du”-språket (aka andrapersonsperspektiv) i din slutsats hjälper till att skapa en mer personlig kontakt med läsarna, vilket får dem att känna att innehållet talar direkt till dem. Detta kan vara särskilt effektivt när det kombineras med praktiska råd eller förslag på nästa steg.

Sedan, för att göra innehållet ännu mer lättillgängligt för läsarna, är det viktigt att identifiera alltför formella fraser i ditt skrivande och ersätta dem med enklare alternativ.

Förtroendeskapande innehållstips: Hur man gör innehåll mer lättillgängligt

Hur lättillgängligt är ditt innehåll?

Med andra ord, håller det din läsare på avstånd med ett alltför komplext och formellt språk (något som plågar AI-genererat innehåll)? Eller omfamnar det dem med lättlästa meningar och enkla fraser?

Även om din varumärkespublik är extremt intellektuell och förstår komplexa termer, kan du fortfarande skriva i en lättillgänglig stil som inte kommer att söva dem. När allt kommer omkring, tillgänglig = engagerande.

Genom att förenkla komplexa fraser och anamma en lättläst stil kan du säkerställa att ditt innehåll resonerar hos potentiella kunder samtidigt som det förmedlar värdefull information.

Läsa:  Hur livechatt online kan få din e-handelsverksamhet att växa

Identifiera + Klipp alltför formella ord och fraser

Det första steget mot att göra ditt innehåll mer lättillgängligt är att identifiera eventuella fall av alltför formellt språk eller jargong. Dessa termer kan få dig att låta onödigt kvav. För att inte tala om, de kan förvirra eller alienera läsare som inte är bekanta med din specifika branschterminologi.

För att hjälpa dig upptäcka dessa problematiska fraser, överväg att använda verktyg som Hemingway App eller Yoast SEO-plugin för WordPresssom kan analysera din texts läsbarhet och lyfta fram förbättringsområden.

 • Håll utkik efter långa meningar: Meningar som innehåller flera satser eller idéer kan vara svåra att följa. Bryt ner dem i kortare, mer lättsmälta segment.
 • Undvik passiv röst: Aktiv röst gör det tydligt vem som utför handlingen i en mening, vilket skapar en starkare koppling mellan subjekt och verb.
 • Klipp ut onödiga ord: Ta bort utfyllnadsord som “mycket”, “verkligen” eller “ganska” som inte tillför ett värde till ditt budskap.

Ersätt komplexa termer med enklare alternativ

För att göra ditt innehåll mer tillgängligt utan att förlora dess effektivitet, försök att ersätta komplexa termer med enklare alternativ.

 1. Använd vardagsspråk: Välj ord och fraser som ofta används i vardagliga samtal snarare än teknisk jargong eller branschspecifika termer.
 2. Ge tydliga förklaringar: Om du måste använda komplex terminologi, ge en kort förklaring eller definition för att hjälpa läsarna att förstå dess innebörd och relevans för ämnet.
 3. Inkludera exempel: Använd verkliga exempel eller analogier för att illustrera komplexa begrepp, vilket gör dem mer relaterbara och lättare för läsarna att förstå.

Här är ett exempel på en alltför komplex mening i en slutsats:

Och här är hur jag förenklade formuleringen.

Innan:

“Genom att dra fördel av dessa olika typer av e-postmeddelanden kan du maximera effektiviteten i dina kommunikationsinsatser med kunder.”

Efter:

“Genom att dra fördel av dessa olika typer av e-postmeddelanden i din strategi kan du maximera effektiviteten av dina kommunikationsinsatser med hur du pratar med kunder.”

Att göra innehåll mer lättillgängligt bidrar inte bara till att förbättra läsbarheten utan ökar också användarnas engagemang och förtroende för ditt varumärke. Genom att följa dessa tips kan du skapa innehåll som tilltalar en bredare publik samtidigt som du levererar värdefull information på ett effektivt sätt.

Kom ihåg att det är viktigt att prioritera tydlighet framför komplexitet när du skapar ditt innehåll.

Skapa effektiva uppmaningar (CTA)

Att skapa övertygande CTA:er är avgörande för att driva engagemang och konverteringar från potentiella kunder.

Läsa:  Djuplänkning för SEO: Varför det är kraftfullt för att öka rankingen

Genom att fånga läsarna med direkta frågor och visa upp fördelarna med ditt erbjudande kan du avsevärt öka konverteringsfrekvensen på dina innehållsmarknadsföringsbloggar. I det här avsnittet kommer vi att utforska några strategier för att skapa effektiva uppmaningar som skapar förtroende hos din publik.

Ställ direkta frågor innan du presenterar en CTA

Ett sätt att göra dina CTA mer effektiva är att ställa direkta frågor innan du presenterar dem. Detta skapar bråttom genom att få läsarna att överväga sina behov i förhållande till erbjudandet. Till exempel:

“Kämpar du för att öka trafiken på din webbplats? Vår tjänst kan hjälpa dig. Klicka här för att lära dig mer.”

I det här exemplet tar frågan upp en vanlig smärtpunkt som många företag upplever samtidigt också presenterar den lösning företaget erbjuder.

Markera fördelarna med ditt erbjudande

För att ytterligare förbättra effektiviteten av dina CTA:er, visa upp hur användare kommer att dra nytta av att välja dina erbjudanden. Här är några tips:

 • Visa konkreta resultat: Använd specifika siffror eller procentsatser när det är möjligt – t.ex. “Öka webbplatstrafiken med 50 %.”
 • Främja trovärdighet: Inkludera vittnesmål eller fallstudier som bevis på framgång – t.ex. “Se hur vi hjälpte företag X att öka sina intäkter med 200 %.”
 • Skapa en känsla av brådska: Uppmuntra användare att agera snabbt – t.ex. “Begränsat erbjudande: Få 30 % rabatt på din första månad om du registrerar dig idag.”

Kom ihåg att det yttersta målet är att få läsarna att känna sig omhändertagna och trygga när de väljer att agera på din CTA.

Använd handlingsvänligt språk för bättre engagemang

Handlande språk hjälper till att motivera läsarna att vidta åtgärder efter att ha läst ditt blogginlägg. Här är några tips för att använda handlingsvänligt språk effektivt i dina CTA:er:

 • Använd starka verb: Välj kraftfulla actionord som “upptäck”, “boost” eller “förvandla” istället för allmänna fraser som “klicka här” eller “läs mer”.
 • Lägg till anpassning: Använd personliga pronomen som “du” och “din” för att skapa en förbindelse med läsaren – t.ex. “Ladda ner din gratis e-bok nu.”
 • Undvik passiv röst: Skriv med en aktiv röst så att dina meningar låter mer direkta och övertygande – t.ex. ändra “Vår guide kan laddas ner här” till “Ladda ner vår omfattande guide idag.”

I slutändan bidrar de små detaljerna i ditt innehåll till om en läsare konverterar eller inte. Var uppmärksam på dem, för tillsammans kommer de att skapa exceptionellt, engagerande, konverteringsvärdigt innehåll.

Den slutliga redigerade slutsatsen med Trust-building tillämpades.

Nyckel takeaway:

Läsa:  Komplett guide för hur man handlar med råolja (2024)

Att skapa effektiva uppmaningar (CTA) är avgörande för att driva engagemang och konverteringar från potentiella kunder. För att skapa mer övertygande och värdefullt innehåll som leder till omvandlingar är det viktigt att ställa direkta frågor innan du presenterar en CTA, lyfta fram fördelarna med dina erbjudanden och införliva ett praktiskt språk för bättre engagemang för att skapa förtroende hos dina läsare.

Skapa förtroendeskapande innehåll med omsorg

Varje del av ditt blogginlägg kommer att bidra till huruvida din läsare bestämmer sig för att konvertera eller inte. Det inkluderar dina bloggslutsatser.

Förtroendeskapande sker på alla nivåer av ditt innehåll, inte bara på de uppenbara platserna som att dela med dig av din expertis eller tillhandahålla tillförlitlig fakta och information.

Det betyder att om du vill bygga förtroende med målet att få läsare att klicka på dina huvudsakliga blogg-CTAs, måste du göra strategiska redigeringar av AI-innehåll. (Det är inte smart nog att skriva omvandlingsvärdigt innehåll och kopiera på egen hand!)

Eftersom dina bloggar KAN ge omvandlingar – allt börjar med din mänskliga beröring. 🌟

Gratis resurser för att träna dina författare till AIO

Jag har personligen utbildat byråägare och team och hjälpt dem att konvertera till AIO-sättet. Vill du ha dessa? Du har tur – vi ger bort dem.

Gratis guide

Vi har sammanställt en fullständig guide för AIO:er – en AIO-skribents arbetstryck, en jobbmall att anställa och hitta din, länkar till våra bästa handledningar och utbildningar och mer.

Vill du ha denna fantastiska resurs? Det kallas AIO Writer’s Worksprint. Ladda ner nu gratis.

Gratis steg-för-steg AIO-utbildning

Dessutom, efter månader av att omsätta AIO och CRAFT i handling (över 40 miljoner ord produceras varje månad av våra användare på WriteSonic, och vår Done-for-You-klientsida är ytterligare 500 000 ord/månad! Snacka om AIO i stor skala 🤯 ) – vi har satt ihop en steg-för-steg handledning för AIO CRAFT.

Perfekt för dig, dina skribenter och alla innehållsskapare som är redo att anpassa sig till CRAFT-metoden och AIO-sättet.

Njut av!

Ny på idén om AIO och CRAFT? Läs detta för att förstå innovationen bakom AIO.

Vill du ha en skriftlig guide som innehåller alla CRAFT-stegen från YouTube-videon? Din önskan är vårt innehållskommando. Steg-för-steg AIO-skrivhandledning, bloggversion.