Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

9 bästa CRM-programvaran för att öka företagsförsäljningen 2024

9 bästa CRM-programvaran för att öka företagsförsäljningen 2024

Letar du efter det bästa CRM för ditt småföretag?

CRM-programvara gör det enklare att hantera kundrelationer, ta hand om potentiella kunder, öka försäljningen och växa ditt småföretag. Eftersom CRM-lösningar spelar en viktig roll för din affärsframgång måste du undersöka och jämföra de bästa tillgängliga CRM-plattformarna.

I den här artikeln kommer vi att göra en expertjämförelse av det bästa CRM-systemet för att hjälpa dig välja rätt plattform för ditt företag.

Vad är CRM-programvara?

CRM står för kundrelationshantering. Som namnet antyder hjälper de till att hantera kunddata samtidigt som de erbjuder kundsupporttjänster.

De flesta företag anlitar en kontaktansvarig för att övervaka prospekt- och kundkontaktuppgifter. Och i de tidiga stadierna kan de till och med hantera potentiella kunder genom kalkylblad eller enkla kontakthanteringsverktyg.

Dessa processer kan dock bli olämpliga när ditt företag växer. Till exempel kommer leadshanteringen att ta längre tid och din kontaktdatabas blir så stor att det är nästan omöjligt att hantera den manuellt, och du kan förlora försäljningsmöjligheter.

CRM-plattformar hjälper dig att lösa det genom att lagra alla aspekter av dina kundrelationer i en databas för enkel åtkomst. Som ett resultat kommer din projektledning, kundtjänst och säljteam att ha den information de behöver för att växa ditt företag med några få klick.

Dessutom är CRM-programvara utmärkt för att vårda kundrelationer, öka försäljningen och ge förstklassig kundservice. Det betyder att dina kunder kommer att få en mer effektiv och personlig upplevelse av ditt företag.

Välj det bästa CRM för ditt företag

Det finns många olika CRM-tjänster på marknaden som betjänar olika branscher. Det betyder att det kan vara överväldigande att hitta en som passar ditt lilla företag.

Här är flera tips för att välja det bästa CRM-systemet för nystartade företag och småföretag:

 • Nybörjarvänligt: I en nyligen genomförd studie hävdade 67 % av företagen att användarvänlighet är en av de viktigaste funktionerna i deras CRM-programvara. Eftersom du kommer att använda det i timmar om dagen, bör ditt CRM vara lätt att använda. Om det inte är det kommer det inte att hjälpa dig att uppnå dina affärsmål.
 • Mobil och moln: CRM-programvara som körs i molnet är avgörande för att säkerställa att du kan komma åt kontakter när det behövs. Det är också snabbare, säkrare och lättare att integrera med andra verktyg och appar. Nucleus Research fann också att 65 % av företagen som använder ett mobilt CRM överträffade sina försäljningsmål.
 • CRM-funktioner: Skapa en önskelista med funktioner du behöver från ett CRM. Du kan göra mer än att lagra kontaktuppgifter med en kraftfull CRM-plattform. Du kan till exempel koppla ihop dina verktyg för marknadsföring, leadgenerering och försäljning för att hjälpa dig hantera varje del av kundresan.
 • Integrationer: Även om de bästa CRM:erna har många funktioner behöver du dem för att fungera med andra appar och verktyg du använder dagligen, som din WordPress-webbplats, marknadsföringsautomation och verktyg för att generera potentiella kunder. Se till att din valda lösning enkelt integreras med dessa plattformar så att din försäljningspipeline löper smidigt.
Läsa:  Hur fixar jag att Google Maps inte fungerar? Ultimate guide

Det här är bara en enkel lista över vad du ska leta efter i CRM-programvara. Du kanske också vill utforska de olika prissättningsalternativen, GDPR-efterlevnad, säkerhet och mer.

Bästa CRM-programvaran för småföretag

Nu när du vet vad du ska leta efter, här är våra toppval för den bästa CRM-mjukvaran och hur de uppfyller kriterierna ovan.

1. HubSpot – Bästa CRM för företag

HubSpot är det bästa CRM för småföretagswebbplatser. Det är en kostnadseffektiv lösning som erbjuder gratisplaner för sina CRM-, försäljnings-, marknadsförings-, innehållshanterings- och operationshubbar.

Den kostnadsfria versionen av HubSpot CRM erbjuder obegränsade kontakter och användare och är gratis att använda för alltid. Men många av dess avancerade funktioner är endast tillgängliga genom att uppgradera till en betald plan.

HubSpot är lätt att använda, så att du kan ansluta marknadsförings-, försäljnings- och servicehubbar med några få klick. På grund av det har du tillgång till olika verktyg för att hantera kundresan effektivt. Du kan också integrera med verktyg från tredje part, som Zoho CRM, GoToWebinar och mer.

Dessutom är användargränssnittet rent och ger en överblick över hela din försäljningspipeline. Därifrån kan du se detaljerade rapporter, kontakt- och försäljningsaktiviteter samt användar- eller teamprestandadetaljer.

HubSpot erbjuder omfattande funktioner, inklusive mobilappar för Android och iPhone, e-postmallar och spårning, realtidsaviseringar och mer.

Nyckelfunktioner:

 • Kontakthantering och webbaktivitet
 • Företagsinsikter
 • Anpassade supportformulärfält
 • Gmail, Outlook och Microsoft Exchange-integrationer
 • Rapporteringsinstrumentpanel
 • E-postspårning och aviseringar
 • Mötesschemaläggning
 • Facebook Messenger-integration

Prissättning: HubSpots centrala CRM-funktioner är gratis. Du kan uppgradera till individuella betalplaner för marknadsföring, försäljning, kundtjänst, CMS och drift för fler funktioner. Eller så kan du uppgradera till CRM-paketet från 50 USD per månad.

Kom igång med HubSpot idag.

2. Salesflare

Salesflare är en annan kraftfull CRM-mjukvara för små och medelstora företag som säljer företag till företag (B2B). Det låter dig organisera dina kontakter, vilket gör det lättare att kommunicera och vårda leads för att förbättra försäljningen.

Denna plattform ger dig fullständig kontroll och visar allt i ett visuellt pipelineformat på ett ställe. Därifrån kan du samarbeta med ditt team, tilldela uppgifter, ställa in anpassade formulärfält, se aviseringar i realtid och se viktiga insikter.

Läsa:  Förbered dig nu för EOY Social Media Reports

Salesflare erbjuder autofyllfunktioner för kontakt och företagsinformation. Det betyder att det automatiskt kommer att fylla din adressbok istället för att du måste söka på LinkedIn och andra sociala mediekanaler.

Dessutom integreras den med tusentals populära e-postmarknadsföringstjänster och andra viktiga affärsverktyg.

Nyckelfunktioner:

 • Smarta uppföljningsautomationsverktyg
 • Automatisera CRM-data och inmatning
 • Spåra e-postmeddelanden, länkar och webbplatsbesök
 • Mobilapp och LinkedIn sidofält
 • Starta personliga e-postkampanjer
 • Skapa anpassade instrumentpaneler
 • Ställ in användarbehörigheter
 • Flera integrationer

Prissättning: Salesflare har en gratis provperiod tillgänglig. Deras betalda planer börjar från $29 per månad, per användare, faktureras årligen.

3. PipeDrive

PipeDrive är en allt-i-ett säljprogram för CRM och pipelinehantering. Den innehåller ett enkelt användargränssnitt med snabb tillgång till den viktiga kundinformation som ditt småföretag behöver.

Denna CRM-mjukvara är designad för försäljningstider, inklusive försäljningsprognos och rapportering, aktivitetsloggar, avancerade kontaktuppgifter, anpassningsbara pipelines och e-postintegration.

PipeDrive erbjuder också ett brett utbud av appintegrationer som hjälper dig att ansluta din CRM till andra tjänster du använder för närvarande. Dessutom kan du använda mobilappen för iOS och Android för att hålla kontakten hela tiden.

Nyckelfunktioner:

 • Hantering av potentiella kunder, affärer, kalendrar och pipelines
 • E-postsynkronisering med mallar och schemaläggning
 • Gruppera e-post med öppen och klick-spårning
 • Samtalsspårning med ett klick
 • Utlöst arbetsflödesautomatisering
 • Intäktsprognoser med förbättrad anpassad rapportering

Prissättning: PipeDrive-planer börjar från $14,90 per användare och månad, faktureras årligen.

4. Drip e-handel

Drip är det bästa CRM för e-handelsföretag, designat för att öka försäljningen för din onlinebutik. Dess gränssnitt är intuitivt, strömlinjeformat och tillräckligt kraftfullt för att uppfylla dina affärsmål.

Den här programvaran har många robusta funktioner, inklusive avancerad kontakthantering, marknadsföringsautomation, e-handelsanvändarspårning, e-postkampanjer och detaljerad rapportering.

Du kan också använda inbyggda Drip-integrationer för ledande tredjepartstjänster. Dessutom kan du ansluta till e-post- och SMS-tjänster, programvara för leadgenerering, Shopify, WooCommerce och så vidare.

Vill du generera leads från sociala medier? Drip erbjuder arbetsflöden för Facebook och Instagram, vilket hjälper dig att utnyttja den massiva användarbasen för båda sociala nätverken.

Nyckelfunktioner:

 • Enkel målgruppssegmentering
 • Automatisera din marknadsföring med förbyggda arbetsflöden
 • Öka din publik med formulär och popup-fönster
 • Detaljerad analys med intäktstillskrivning
 • Inbyggda e-postmallar
 • Integration med populära tredjepartsverktyg

Prissättning: Drips prissättning börjar från $39 per månad för upp till 2 500 e-postkontakter. Det erbjuder också en 14-dagars gratis provperiod.

5. Freshsales

Freshsales är en populär CRM-mjukvara för företag av alla storlekar. Den har ett försäljningsbaserat tillvägagångssätt med verktyg och funktioner för att förbättra dina konverteringar.

Denna programvara ger en intuitiv användarpanel med omedelbar tillgång till telefonsamtal, kontakter, aktiviteter, e-postmeddelanden och rapporter. Dessutom är gränssnittet lätt att använda och erbjuder mobilappar som låter dig sälja var som helst och när som helst.

Freshsales får potentiella kunder med sin kraftfulla AI, vilket hjälper dig att fokusera på potentiella kunder med större sannolikhet att konvertera. Det inkluderar också konversationsinsikter, visuella försäljningspipelines, anpassade arbetsflöden, händelsespårning och mycket mer.

Läsa:  De två främsta anledningarna till att prata med en IT-konsult

Du kan integrera Freshsales med populära verktyg och appar från tredje part; antalet är dock begränsat tills vidare.

Nyckelfunktioner:

 • Kontakt och kontohantering
 • AI-driven kontaktpoäng
 • Inbyggd e-post, chatt och telefon
 • Flera försäljningspipelines
 • Tidsbaserade arbetsflöden
 • Mobilapp och WhatsApp-verksamhet

Prissättning: Freshsales-planer börjar från $15 per månad, per användare, faktureras årligen. Den erbjuder också en gratisversion med grundläggande funktioner.

6. Ständig kontakt

Constant Contact är en kraftfull programvara för e-postmarknadsföring och CRM. Det låter dig enkelt lagra kontakter, hantera kunduppgifter, spåra kundaktivitet och skicka marknadsföringsmeddelanden via e-post.

Plattformen är enkel att använda och ger enkla rapporter med aktivitetsloggar för varje kontakt. Med några få klick kan du använda dess dra-och-släpp-verktyg för att skapa och schemalägga e-postmeddelanden och skapa försäljningstrattar.

Dessutom erbjuder Constant Contact integrationer med många tredjepartstjänster. Till exempel kan WordPress-plugins som Elementor ansluta till Constant Contact automatiskt.

E-handelsbutiker kan integrera sina Constant Contact-konton med de bästa e-handelsplattformarna. Det hjälper dig också att fånga, engagera och konvertera leads till betalande kunder.

Nyckelfunktioner:

 • Välj bland hundratals e-postmallar
 • Använd marketing automation för att skicka e-postmeddelanden i rätt tid
 • Öka öppna priser med A/B split-testning
 • Prioritera engagerade leads
 • Segmentera och spåra försäljning
 • Avancerade arbetsflöden och rapportering

Prissättning: Constant Contacts prissättning går av antalet kontakter, från 9,99 USD per månad. För att få tillgång till fler verktyg, inklusive automatiserade e-postmeddelanden och försäljningsrapportering, börjar Plus-planer på $45 per månad.

Du kanske också gillar Constant Contacts Sales Accelerator allt-i-ett CRM-plattform från $499 per månad.

7. Streak CRM

Streak är ett CRM-verktyg för gratis Gmail- och G Suite-konton. Det låter dig övervaka och spåra kunders e-postmeddelanden i Gmail, organisera och hantera kontakter, spåra potentiella kunder och hantera dina försäljningspipelines.

Denna programvara är lätt att använda och fångar leads från dina kontakter automatiskt. Du kan till exempel lägga till uppgifter, taggar och anteckningar, ställa in påminnelser, skapa anpassade försäljningspipelines, schemalägga e-postmeddelanden och mycket mer.

Streak erbjuder ett webbläsartillägg, mobilappar för Android och iOS, och stöder tredjepartsintegrationer via Zapier och Gmail. Dessutom kan du dela data mellan flera tjänster och verktyg.

Nyckelfunktioner:

 • Kontakt- och leadspårning
 • Projektledning
 • Prioritera och hantera supportbiljetter
 • Importera och exportera data
 • Mobilappar
 • Tredjepartsintegrationer

Prissättning: Streak erbjuder en gratis plan med begränsade funktioner. De betalda planerna börjar från $15 per användare och månad, faktureras årligen.

8. AgileCRM

AgileCRM är ett populärt CRM för företag av alla storlekar. Det inkluderar kontakthantering, kundservice och försäljningsmarknadsföring i en enda, lättanvänd instrumentpanel.

Denna plattform erbjuder säljverktyg, detaljerade rapporter, 360-graders kontaktvyer, kalendrar, evenemang, tidslinjer, projektledning och mer. Eftersom det inkluderar gamification, hjälper det ditt säljteam att öka försäljningen och moralen.

Läsa:  6 trender för digital marknadsföring för 2024

Det går snabbt och enkelt att komma åt rapporter. Till exempel kan du gå ner till de mest kritiska data och spåra allt som händer i ditt företag.

AgileCRM innehåller många marknadsföringsverktyg för att fånga och generera leads. Du kan till exempel bygga målsidor och registreringsformulär, skicka nyhetsbrev via e-post och marknadsföra ditt företag på sociala medier.

Nyckelfunktioner:

 • Kontakthantering
 • Automatisering av samtal och röstbrevlåda med ett klick
 • Boka in möten
 • Marketing automation med mobil marknadsföring
 • Byggare av målsidor
 • Integrationer av sociala medier och andra integrationer från tredje part

Prissättning: AgileCRM har en gratis plan för upp till 1 000 kontakter. Betalda planer börjar från $9,99 per användare och månad, faktureras årligen.

Bonus: Användarfeedback

Om du letar efter en måste-ha-lösning för att passa med alla CRM, då Användarfeedback är vårt favoritplugin. Från teamet bakom MonsterInsights låter det dig enkelt lägga till popup-fönster för feedback till vilken sida som helst på din WordPress-webbplats.

Med det här praktiska verktyget kan du fråga besökare i princip vad du vill, från hur bra din webbplats presterar till vad de tycker om din senaste produktrelease. Dessutom betyder det nybörjarvänliga gränssnittet att du inte behöver koda.

Nyckelfunktioner:

 • Visa formulär var som helst med widgets eller kortkoder
 • Ställ obegränsade frågor
 • Integrera med Google Analytics
 • Superlätt att anpassa
 • Smarta inriktningsalternativ
 • Exportera enkelt svar

Prissättning: Priset för UserFeedback börjar från $49,50 per år.

Vilket är det bästa CRM-systemet för småföretag?

Vi tror att den bästa CRM-mjukvaran för småföretag är HubSpot. Eftersom det är försäljningsdrivet med enkla och kraftfulla funktioner kan även de minsta företagen använda det för att förbättra sin försäljning.

Men om du är ett e-handelsföretag kanske du gillar Drip CRMs e-handelsfokuserade marknadsföringsautomatiseringsverktyg.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta det bästa CRM-systemet för ditt företag. Medan du är här kanske du också uppskattar våra guider om de bästa WordPress-plugins, bästa VoIP-leverantörer och bästa livechatt-plugins.

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.